Sista april (Uppsalauttryck)

61270-1434

Idag slutade vi tidigt, eftersom det är sista april. Alla treor hade mösspåtagning idag, men ingen verkade riktigt fatta vad de skulle göra och ingen kunde sången (Sjung om studenten...). Sen blev alla bjudna på chokladmousse (med vaniljbotten...mmm), cider och korv med bröd. Inte illa.

Sen tog jag alltså bussen hem och nu sitter jag och funderar över kvällens middag. Vill inte göra nåt onyttigt så jag funderade på lax...men jag vet inte...jobbigt. Ska i varje fall inte göra fullkornstunnbröd med jordnötssmör och hallonsylt (som en lärare åt igår i lärarrummet...till lunch...jag fick en chock...varför ha fullkornsbröd dessutom, när innehållet i smörgåsen var jordnötssmör och hallonsylt? Ojojoj!)

Nu ska jag återgå till viktigheter.

Mossa mossa och sånt.

Förresten, måste bara visa dessa på Rocki, hon är ju för söt.



The Humble Waist

Nu har jag och Martin ätit en liten middag och ska strax gå iväg till gymmet för att träna. Jag tränade igår också, så jag ska mest köra kondition idag.

Såhär såg jag ut idag. Nu har jag bytt om till träningskläder.

61270-1430


You have to be a little bit egoistic and humble.
Jag har förresten upptäckt att det första som minskar på mig när jag tränar är midjan. Resten är som vanligt, rätt bulligt, men midjan har minskat liiiiteliiite. Kul att nåt minskar i alla fall...helst vill jag att rumpan och armarna ska bli lite mindre...eller...egentligen mest armarna. Jag kan stå ut med stor rumpa. Hoho!

Benen sitter i en...

...greyhound bus...alla bär på en dröm, en American Dream...?
Haha, jaaaa!

När jag åker buss kan jag ibland tycka om att ta bilder i farten med min lilla Canonkompakta. Då kan det bli såhär:


61270-1428

Jag gillar dem. Det där huset med orangea balkonger är ett mycket skumt hus...det verkar som det är ett nybyggt bostadshus. Jag tror att balkongerna är av nåt slags plastaktigt material....jaaaa...allt kommer ju tillbaka, även arkitekter kan ju få nostalgitrippar.


pollendepression?

61270-1425

The pollen is killing me...näsan rinner och är täppt. Det svider i ögonen och jag är trött...dumma pollen.
Helgen gick fort, men kändes lite grå..jag vet inte varför men jag hade en grå känsla hela helgen. Kan vara pollenet som gör det förstås..

Jag hade ont i magen igår...och har fortfarande ont. Jag ska vila lite nu innan maten och träningen. Jag måste träna trots magont för annars kan man ju hitta på vad för ursäkter man vill för att inte träna. No can do. Jag ska försöka köra igenom mitt program men orkar jag inte det så ska jag i alla fall köra motion en halvtimme.

Idag har jag och Freja jobbat med våra bilder som vi tagit i skolan där vi är på VFU. Jag gör en del i min dator och hon gör en del i sin. Vi har likadana datorer så vi ser säkert lite roliga ut. Hoho!
Det ska bli två korta "filmer" eller bildspel, vad man nu kallar det. Stillbilder i varje fall.

Nu sitter Rocki på fönsterbrädan och pillar på saker och kikar ut genom fönstret. Sötnos!


Me today. A little bit sjuttiotal.


Geflar vilka vita ben

Igår var jag på en tur till Gävle och hälsade på Sophie. Var och träffade hennes katter också, men det var inte möjligt att stanna mer än ett par minuter hemma hos Sophie, för jag är hyperallergisk mot katter. Men de var så söta så. Trevliga dessutom.
Så...vi var på stan först, där jag köpte lite nya kläder. Bland annat detta:



Jag bjuder på dessa bilder! Seriöst alltså, kolla in...gudanemej...alltså...det är söndag. Jag skyller på det. Benen har jag börjat jobba på...busar lite med dem (Brunutansol).

Ja, alltså ett par jeansshorts och ett rosa linne. Dessutom köpte jag en brun kortärmad långkofta och leggings, samt en klänning. Orkar inte fota allt. Hoho!

Sen åt vi på en restaurang som hette Church Street eller nåt. Jättegott och stoooora portioner. Varken jag eller Sophie åt upp vår mat. Drinken vi beställde var ju inte direkt liten heller...

61270-142061270-1419

Med frukt och gelehallon. Jädra god var den i alla fall! Maten också! Sen tog vi kaffe på maten innan vi gick till coffeehouse och drack mer kaffe. Sen pratade vi tills jag skulle åka hem med tåget klockan 21.
Overall, en trevlig dag och alltid roligt att träffa gamla kompisar!

Idag ska vi få besök av mamma, bror och brors tjej. Jag är lite trött men det går väl bra. Hohooo!

The drinks makes me wanna pee

61270-1416

Ikväll har vi fotat glas med fin dricka i. Sen har vi spelat Alfapet och kollat lite på youtube. Ja, vi åt god middag också. Min bror och hans tjej var här med oss och åt och drack gott. Det var så fint väder och så himla mysigt att sitta på balkongen och äta. Premiär för balkongmåltid var det minsann.
Jag fick gå tidigare från skolan idag och det behövdes.

Imorgon bitti, alltså idag lördag om man ser på klockans visare, åker jag till Gävle för att hälsa på hos Sophie. Kan dock inte vara hemma hos henne så länge eftersom hon är innehavare av typ massor av djur...så jag hoppas på lite shopping innan restaurangbesöket som är inplanerat. Är ute efter en kjol, vi får se om det blir den.
Sen åker jag hem igen vid niotiden på kvällen. Det går ju verkligen inte några bra tåg till och från Gävle, tycker jag...

Nu ska jag och Martin krypa till kojs, men först ska jag kissa en gång...eller kanske två...huga vad kissnödig man blir av mycket dricka...gudanemej...

Puss, trevlig lördag på alla människobarn.

Nattinatti!


Lite onödiga bilder, samt en på Rocki, som inte är onödig. ;) Hoho!

Get serious, get relaxed

Varning för långt inlägg om träning och mat...

Nu har jag precis kommit in från gymmet.
Jag var ju där och fick lite tips och sådär kring kost och träning. Det verkar jobbigt alltsammans, men jag ska ge det en chans.
Jag måste börja äta sex gånger om dagen, enligt denna kille. Han sa att om jag äter som han sagt och tränar så kommer jag gå ner i vikt snabbt. Humhum. Synd att jag inga pengar har, annars kunde jag ju gå och köpa hem allt det som han sa var bra att äta.
De dagar jag tränar ska jag dela upp middagen i två delar och äta den ena innan jag går och tränar och den andra, större halvan, efter att jag tränat. Då kommer förbränningen tydligen vara högre.
Det som kommer kännas konstigt är att jag då kommer att äta den största delen av min middag runt nio på kvällen. Enligt honom är det inte konstigt, men jag har ju fått inpräntat i huvudet genom en massa skriverier och tv-program, att man inte ska äta efter klockan 19 på kvällen.

Jag ska i varje fall försöka träna 3 gånger i veckan till att börja med. Det kommer kanske bli svårt i perioder att köra oftare än så med tanke på allt skolarbete som måste göras i veckorna, men jag ska försöka. Ska dessutom försöka träna fler gånger i veckan när det är lugna veckor.

Hoppas att allt kommer att gå bra. Jag måste bara försöka intala mig själv att jag inte behöver byta liv.
Det känns ju lite så nu, men jag ska försöka slappna av lite. Get serious, get relaxed. Oj, var kom det där ifrån?

Get serious, get relaxed! Haha!

Nej men seriöst...visst kommer det gå bra?
Det är egentligen inte så extremt mycket jag behöver ändra på när jag tänker efter. Det här blir annorlunda:

* Jag kommer få ta med mer mat hemifrån, fast det gör ju inte så mycket. Jag tar ju redan med mig lunch, så lite mellis borde ju inte vara nåt problem att släpa med sig.
* Jag kommer att äta fler mellanmål.
* Jag kommer att dela upp middagen i två delar. En liten innan träning och en lite större efter träning.
* Jag ska försöka träna på morgonen en till två gånger i veckan.
* Jag kommer att köra efter ett program på gymmet.


Ja...jag tror det var allt...det är väl inte så fasligt mycket farliga grejer det där.

Näe. Det är ju luuugnt.

Get serious, get relaxed.

Extra onödigt

61270-1406

Jag vet inte vart jag fick den där minen ifrån.

Idag har jag varit ensam på skolan (alltså utan Freja), men det gick ganska bra det med. Jag fick rätta lite små inlämningsuppgifter på sista lektionen. Alltså, rätta stavfel, grammatiska fel etc. Det var roligt. Ibland tror jag att det är svenskalärare jag ska bli. Hoho! Men nej.

Nu håller jag som bäst på att göra ren alla balkongmöbler och golvplattor samt mina trädgårdsgrodor. Det är en stol kvar och ganska många plattor. Sen måste bordet ut också, men det har jag ju som datorbord...så...jag får sitta i soffan med datorn tills jag hittat ett skrivbord.

ojoj.

Snart dags att laga middag också.

Sen är det gymdags. Jag ska ju prata med han kostexpertpersonligatränarenellervadhannuär idag. Wish me luck!

The Shitty look and some other shit

Nu har jag kommit hem från ett konditionsbrännafettpass på gymmet. Det gick ganska bra. Martin var där och fick lite instruktioner också, om hur han ska träna. Han stannade kvar och skulle köra igenom alla grejer en gång till.

Juste, jag höll på att glömma. Idag höll jag och Freja (en klasskamrat) vår första lektion ever in the history of the world. Ja. Men det gick ganska bra trots att det var vår första in the history of the world. Det är en trevlig skola vi har hamnat på, minsann. Tack VFU-samordnaren!

Om en stund blir det dusch och tv-titt. Jag ska rita lite också, ja. Faktiskt. Det var länge sen. De får så roliga uppgifter på skolan så jag ska testa en av dem.

Njut av dessa egobilder tills vi ses igen! I look like shit but that's the real deal. Ja, man blir sliten av att vara på ett gymnasium hela dagarna.

61270-141361270-141261270-1404

61270-1408

The omatching thing

Alltså...jag har verkligen ingen känsla för färgkombinationer när jag är trött. Kolla detta:


väl medvetna poser för övrigt...hahahahoho..men det är bra att göra bort sig, sånt ska man klara av som vuxen

Så såg jag ut idag. Matchar det nånstans eller? Nåja, jag får vara glad så länge ingen skrattar åt mig. Fast det förstås..jag kanske inte märker skratten bakom min rygg!. Hoho!
Näe, jag orkar inte bry mig så mycket liksom.

För övrigt känner jag mig väldigt svullen. Känns som jag lagt på mig två kilo eller så. Men det borde jag ju inte ha gjort. Nåväl, det kan vara sådär ibland.
Däbbd i däsad också..

Nu måste jag bege mig mot köket för dagens middagslagande. Får bli nåt enkelt, som pasta med tomatsås. Yep.

In desperate need of some dark curtains

61270-1403


Att somna på tunnelbanan är inte det mysigaste man kan göra. När huvudet ramlar ner ser man så dum ut.

Var på studiebesök med en klass från min VFU-skola idag. På Nationalmuseum. Jag passade på att kika lite på Toulouse Lautrec-utställningen, men var alldeles för trött för att vara så engagerad som jag hade velat.
På vägen hem somnade jag alltså, som jag redan gett antydan till...och jag svängde snabbt ihop middagen när jag kom hem. Det blidde blomkåläppleindiskcurry med dinkel. Rätt gott men jag orkade inte anstränga mig nämnvärt. Tog väl 20 minuter eller så.
Lagom.

Jag SKA träna senare. Vid halv åtta (min vanliga träningstid) ska jag ut och röra på fläsket. När jag är klar blir det dusch och DH på tv. Sen sooova. Jag tror jag är så trött för att jag vaknar så tidigt på morgonen nuförtiden, när solen går upp så många timmar tidigare. Efter vintermörkret blir det ljust lite för snabbt. Så jag vaknar runt 5-snåret och slumrar mest tills jag ska upp, runt halv sju, kvart i sju.

Oj, jag hoppas att alla antecknar nu.

Nu: En stunds vila, toalettbesök (ovanligt?) och sedan träning då! Please, give me some go!

Här har ni min rumpa

61270-140261270-140161270-1400

Ja, där var den. Såg ni? Gudanemej.
Idag har jag varit åttiotalig med avklippt t-tröja och allt. Värsta va.
Jag har hälsat på hos min mormor. Där drack vi kaffe med mjölk och så fick vi äppelkaka med vaniljsås. Undras vad kostrådgivarpersonligatränaren tycker om det på torsdag. Äsch.
Äsch!
Nu blir det nyttig middag i allafall så. Tunafish-salad. Yes! With boiled egg.
And my homemade dressing (greek yoghurt and some tomatpuré, kryddor och garlic).
Sen middag, ja. Alltså sen som i Late Night with David Letterman!

Nu börjar jag spåra ur. I'm tracking out.

Shit alltså...


The crokusflowers and us, then some food and fika

Det växte många fina krokusar vid mammas port. Lila och vita. När man fotade närbild på dem såg det ut som en hel äng. Sen hade de så vackra mönster så jag var tvungen att fota ääännu närmare.

61270-1397
61270-1399
Sen ville Martin att jag skulle ta en bild av honom när han invigde vårjackan. Han var så fin idag så. Fast han gör alltid roliga miner när man ska fota honom.
61270-139961270-1396
Foto: Jag själv

Ja...sen gick vi in och åt lasagne och dumlekaka med kaffe. Ja, alltså inte allt samtidigt då.
Det var gott och sånt.
Nu är vi hemma. Martin spelar PSP och jag ska strax planera lite mer på min hemsida som ska göras i helgen.
Efter det: nattinatti!



En resa till Carl-einars land

61270-1394

Foto: Jag själv


I sommar.

Då vill jag resa med tåg till Göteborg. Titta ut genom rutan över det svenska sommarlandskapet som svischar förbi. Jag vill ha plats med bord.
Gå på vinglig tågtoalett och köpa dyr tågsmörgås. Läsa tidning, lyssna på musik i min egna Ipod, med mina rosa hörlurar. Lyssna på Carl-einar på väg till Carl-einars land. Goa Göteborg.

Hej till pubilken, är ni där?
Ja, varietén, vi är här!

En blåhummeldag

Idag är en blåhimmeldag. En blåhummeldag. Näe...humlor är väl gula...och svarta? Och man säger väl inte hummeldag...utan humledag? Vore gott med en Dumle.
Nåja..en blåhimmeldag trots det. Solen skiner och det är ett par grader över tio. Klockan närmar sig lunchtid och Martin ligger kvar och sussar sött. Jag har varit uppe en timme och har hunnit äta frukost. Fil med havreputer och krossade linfrön, kokos och sesamfrön. Jag tycker frukosten är svår att få till. Jag har sällan någon bra matlust på morgonen men försöker att alltid få i mig något.
Jag får öva mer.

Eftersom jag inte hunnit ta några roliga (?) bilder idag bjuder jag på några till på fåglarna. De är från igår kväll när de alla satt på stegen och var pömsiga tillsammans.
Om ni inte är intresserade, klicka inte på bilderna. Hohoooo!







Weird Birdie, Weird Birdie

61270-1386

Försökte fota Rocki nu ikväll när hon knasade sig men det blev väldigt snett och konstigt. Här ser man i alla fall lite av vad hon pysslar med. Jag vet i och för sig inte exakt vad det var hon pysslade med. Men det såg väldigt roligt ut.



I'm on G!

Nu ska jag bege mig ett par meter, till träningslokalen. Egentligen skulle jag ju kunnat vara ute i det fina vårvädret och springa men det är ju något av det tråkigaste jag vet tyvärr. Så...det blir gymmet. Knasigt men sant.

Yes, I'm on G!

image1385

Lyrical over some Wine

Swenglish is the shit

61270-1384

Rune har suttit och sett söt ut hela kvällen. Jag har så fina fåglar.
Vi har druckit vin till maten idag. Jag skrev till Martin tidigare idag att han gärna fick köpa med det hem och det gjorde han.
"Här är jag med spriten" sa han när han kom hem.
Jag hade lagat ugnsrostade grejer med god yoghurtsås till. Det var en god middag och ett väldigt gott vin.
Vi dricker väldigt sällan alkohol, i fall någon undrade varför jag var så lyrisk över lite vin.

Nu ska jag sova och vakna upp utvilad nog för att köra ett hårt pass på gymmet. Tänkte köra kondition ca 40 minuter i alla fall, och fylla på med lite gym. Tror det får bli mage, bröst och rygg imorgon. Och lite triceps. Hoho!
När jag säger triceps eller hör ordet tänker jag alltid på dinosaurier.
Ja, nåt sånt.
Sen blir det lördagsfirande. Mys.


rockadoodledooo

Idag när jag kom hem hoppade Rocki ut och sa hej till mig. Det är alltid roligt när hon gör det. Rune och Ronja var på g där också. Inte illa. De är ju långt ifrån hur Rutger var men jag är glad för det lilla när det gäller dessa fåglar. :)

Jag passade på att fota lite på Rockisen då när hon kom ut och sa hej. Hon ser lite ruggig ut men det beror på att hon ligger på sitt ägg (det var tre från början men jag plockar bort dem efterhand) och ruvar. Då äter hon dåligt och blir lätt lite ruggig i fjädrarna.

61270-138361270-138261270-1381

Färgglad med gällivarehäng

61270-1376
61270-1378

Idag har jag färgglada kläder på mig.
Jag har illgröna tights/strumpbyxor/leggings.
Jag har illblå/koboltblå knästrumpor som vanliga strumpor, ej uppdragna över mina tjocka vader.
Jag trivs i färgglada kläder fast jag inser att det finns en tendens till att jag ser lite clownlik ut, men det är sånt man får ta.
Jag slog till med lite illgrön ögonskugga.

För är man färgglad så är man.

Jag känner mig dessutom finare idag än vad jag gjorde igår.
På en bild jag tog ser jag nästan lite smalare ut.
Det är roligt.
Om det vore sanning vore det ännu roligare.
Till hösten kanske jag har lyckats med målet att gå ner tio kilo?
Om jag gör det ska jag unna mig ett par jeans.

Ett par jeans.
Jeans.

Ett par tighta jävlar ska de va!
Och ett par baggy som man kan ha nerhasade,
med gällivarehäng, som mina barndomsidoler Ronny&Ragge hade.
Ja.




två i ett

61270-1373

Armband är något som jag verkligen gillar. Dock tycker jag inte att jag passar i dem. Jag hade på mig dessa idag, tre stycken i metall och något slags emaljgrejsimojsfärgglatttjafs som jag köpte i Hong Kong i somras. Jag gillar de verkligen. Och jag vill ju använda mina smycken och grejer. Är det kanske en vanesak? Kanske borde skaffa mig ett vanligt tunt guldarmband (länk) och vänja mig lite? För jag har problem både med att jag tycker att det är obekvämt och med att jag inte tycker att jag passar i det. Lite konstigt kanske.
Jamen jag är ju lite konstig.
Jag har ett sånt fint i korallfärgat snäckskal som jag vill använda i sommar också...

Ja, från ett ointressant ämne till ett annat...nu har jag varit duktig och tränat. Det blev inte med vikter eller maskiner idag, utan endast kondition och situps. Jag sov bara 4 timmar i natt och började bli darrig efter en kvart på cykeln så jag körde hårt en halvtimme, körde situps och stretchade. Sen fick det liksom vara. Man bör nog sova mer än 4 timmar om man ska orka träna ordentligt, som jag vill. Haha!
Nästa torsdag ska jag träffa en tränare på gymmet som ska visa mig ett bra program som hjälper mig att gå ner i vikt och så ville han ge lite kostråd också. Jag har redan rätt bra koll på mat och vi äter ju bra och nyttigt, i alla fall mesta tiden. Klart det slinker ner lite onyttigt ibland, men jag tänker inte ta bort allt onyttigt. :)
Han sa att det var bra om vi åt nån avocado ibland, eller gröt till frukost, kanske fisk till middag...jaa...det gööör vi jueeee. Hoho! Nej men det är väl bra att få mer tips!

Kiss i listform

61270-137561270-1374

Ibland när jag känner att det suger i fototarmen och jag vill fotografera, så blir det bara skit. Vissa dagar blir alla bilder bra och vissa dagar, som idag, blir alla bilder sådär halvbra. Jag tycker det är lite fascinerande att det är så.

Jag ska strax börja med kvällsbestyren. Det innebär i listform:

1. Gå på toaletten (detta gör jag kontinuerligt hela dagen, men det behövs ju ett par besök under kvällen också)
2. Tvätta händerna (det måste man efter toalettbesök)
3. Laga mat (men bara om du tvättat händerna innan), sedan äta den
4. Vila maten en liten stund
5. Träna
6. Se på tv en stund
7. Borsta tänderna och gå på toaletten igen, samt tvätta bort smink
8. Lägga mig
9. Gå upp och kissa
10. Gå upp och kissa
11. Försöka somna
12. Eventuellt kissa igen

the passcard och knasmalin knasar sig

Nu har jag ett eget passerkort till skolan jag har VFU på. Wooooo! Jag fick ett med foto och allt. Fast jag ser ju ut som helskotta på bilden men det är en annan sak.
Det gick ganska bra idag. Det var bara en massa prat om ADHD och sånt så jag träffade inga elever idag. Imorgon blir första dagen med elever.
Nästa vecka ska vi få hålla egen lektion också, blir ju lite spännande.
Men gud vad knasigt att man blir så enormt trött av att gå upp en timme tidigare än man brukar...huga.

Idag har jag druckit två koppar kaffe, ätit smörgås och en chokladbiskvi..fy tusan vad goda de är, med smörkräm..mmm...men jag ska träna nu snart så jag bränner väl bort den förhoppningsvis.

Batterierna i Nikonen dog nyss så jag fick fota med den lilla Canonen. Blev inte alls lika fint ju, men jag orkade heller inte anstränga mig för att det skulle bli fint.

knasmalin knasar sig


No bare feet on grass, please

61270-1369

En av mina största rädslor är att någon gång bli stungen av en geting. Jag springer alltid när en geting är i närheten och kan inte "sitta still" när folk säger att det är det man ska göra, för "då sticker de inte". Jag klarar inte av att en geting klättrar på mig...huuu.
En annan rädsla är den för höjder. Jag har sån extrem höjdrädsla att jag fick svindel när jag klättrade i ribbstolarna på gymnastiken i skolan.
Jag hatar att gå barfota i gräs. Får alltid ha ett par tofflor i närheten eller så kliver jag på saker så jag slipper nudda vid gräset med mina bara fötter.
Jag lider även av telefonskräck och hatar att ringa samtal. Om det visas okänt nummer på telefonens display ogillar jag att svara. Skickar hellre sms än ringer.

Jag har säkert fler rädslor, men det räcker för idag.

Nu ska jag sova, upp tidigt imorgon.

Dreaming of India

61270-1368

Igår blidde det indisk-inspirerad mat. Jag ska inte säga indisk mat, för det är säkert helt fel om man är från Indien. Hoho! Men gott var det. Nåt tikka-liknande gjordes. Mums alltså. Indiskt är mycket godare än thailändskt och kinesiskt. Indian food is the shit, kort sagt. Jag köpte färdiga naan-bröd men det var ju inte så mycket att hänga i julgranen. The restaurant-naan is also the shit.

Och det blev en drink och lite glass. Tur att jag tränade på morgonen igår. Hoho!

Det regnar ute. Ja, men va mysigt.

Imorgon börjar VFU:n. Ska gå upp 06.00 och det ser jag inte sådär jättemycket fram emot. Jag är ju ingen morgonmänniska för five coins. Imorgon är det studiedag på skolan jag ska vara på så det blir föreläsningar och liknande för lärarna, om ADHD och Aspberger och andra sådana syndrom. Blir säkert intressant, när man vaknat till liv.

Mossa!

Back inte hårdays

Håll i hatten (fint gammalt uttryck) för det här inlägget kommer att bestå av massor av bilder, närmare bestämt 16 stycken. Jag satt här och funderade på hår och hårfärg. Jag har ju numera min egen naturliga hårfärg, efter åratal av färgat hår. När jag ser dessa gamla bilder (ja de äldsta är nog sex år gamla) så får jag nästan lust att färga det igen. Snyggt med mörkbrunt, nästan svart. Men näe...jag orkar inte färga den där satans utväxten hela tiden och det slet ju en del på håret och hårbotten, något jag tror har påverkat att jag numera har väldigt mycket problem med just hårbotten.
Dock kanske jag ska göra lite ljusa slingor någon dag när jag har råd. Bara ljusa upp håret lite.
Känns lite konstigt att se gamla bilder ibland. Och hur man har sett ut genom åren. Jag har haft en förkärlek för rött också, det beror nog mycket på att alla sa att jag passade så bra i det. Vete fan.

Well, jag ska inte bli långrandig här nu. Check the bilder.



Jag behöver nog inte lägga upp någon nu-bild, det är ju bara att kika nåt inlägg ner. ;)

Feeling like a fegis

61270-1346


Nej jag har inte samma kläder på mig idag som igår, det är bara bilder från samma fototillfälle. Jomenvisst!
Jag tyckte jag blev så ärligt glad på bilderna så de blev några favoriter. Ni får stå ut. Hoho!

Jag är jättetrött och hungrig och börjar få huvudvärk och vill sova och vill vara ledig och vill se på film och vill äta god mat och vill bara få vara...men det får jag inte. Nu är det fullt upp här som gäller. Imorgon är det skola från 9-16 och därefter får jag iofs vila. Men på måndag börjar VFU-n och jag är lite nervös. Ska vara på en ny skola, en gymnasieskola, som iofs verkar jätteokej och så men jag är ju alltid rädd för nya saker. Fegis som jag är.

Men det går säkert bra.

Träningen igår gick bra och det känns skönt att vara på g igen med motionerandet. Måste bara ta mig för att komma ut i skogen minst en gång i veckan sen när det blir mysigare väder ute. Jag gillar inte att springa överhuvudtaget så lite fint väder kan jag fasiken önska mig då om jag nu måste springa. Vilket jag ju måste.

Nu väntar jag på min man som ska ha med sig mat hem. Hungriga Malin, det är jag det.



Jag vill tacka Solen, som har gett mig så mycket...

61270-135161270-1350

Nu har jag kommit hem från skolan. Det snöar ute fortfarande. Dock är det snöblandat regn så det stannar inte kvar på marken men det är tillräckligt för att det ska bli lite slaskigt och lerigt. Jag som hade ställt in mina vinterskor i förrådet för att kunna använda vårskorna, men idag fick jag använda the wintershängs återigen. Och myssen var på. Ja, så kallt var det idag. Solen tittade fram litet när jag stod och väntade på bussen.

Tack solen för att du försöker åtminstone.

Idag är mitt ansikte inte så roligt att ha att göra med. Lite eksem eller nåt kom krypandes under gårdagen och idag känns det lite knöggligt. Därför blev jag så glad när bilderna jag tog (ja, eeego a go go) blev ganska fina. Jag ser ju till och med övertygande glad ut? Hihi!

Nu blir det lite mer läsande, innan det är dags för att laga middag. Därefter: Träning. Wihooo!



Longing for summer

61270-1346

Nu skulle det inte vara helt fel att få lite sol i ansiktet, doppa tårna i kyligt sommarvatten, äta en glass på balkongen...kan det inte sluta snöa nu...blä.

Har haft för mycket att läsa igår och idag, det finns inte en chans att jag hinner igenom allt tyvärr. Eftersom man måste vara extra uppmärksam och anteckna hela tiden, så tar det ungefär dubbelt så lång tid att läsa som vanligt. Jag läser annars rätt fort, men när man måste jobba samtidigt, anteckna och greja..så tar det mycket längre tid. Hinner inte ens klart med allt. Men men, det får väl bli så.

Nu ska jag läsa lite till..kul kul! Not!

Going down down down

61270-1343

Igår köpte vi kort på gymmet. Det var dyrare än de gjort reklam för och när jag sa att jag sett överallt att det kostade mindre verkade hon nästan upprörd och hävdade att jag måste läst fel. Aja, jag måste träna så det fick bli kort i alla fall. Första träningen blir imorgon.
Det är jättemycket folk som går där och tränar redan, igår när vi besökte stället var det fullt med folk.
Bland annat en massa tjejer med magtröja och tights och håret uppsatt lite sådär slarvigt i tofs. Pytts! Jag som hade hoppats att jag skulle få slippa se en massa tjejer som bara visar upp sig på gymmet. Kul att gå där med sin kille när massa smala brudar visar upp sig...kul kul.
Och grabbar som bara tränar överkroppen så de får kycklingben. Och de står framför spegeln och spänner sig...usch...näe...egentligen är ju gym inte min grej men vafan. Jag gick ner i vikt och fick fastare kropp och finare former när jag tränade förut så jag får väl stå ut med alla exhibitionister...
Jag ska fan ner 5 kilo till att börja med. Det SKA jag!


Too much to think about

61270-1345

För mycket att tänka på igen. Det är jobbigt att vara stressad. Jag ska om en stund skriva ut en massa grejer så det är klart och sedan ska jag vila en stund har jag tänkt. Yes, det är så det får bli. Ska skicka iväg ett mail också så det blir gjort.
Ikväll ska vi besöka gymmet och se hur det verkar och förhoppningsvis köpa kort där. Sen blir det fitness-training tre gånger i veckan. Yesyes!


Round is better than square

61270-134161270-133961270-1340

Idag ser jag ut såhär.
Jag har knasat mig en stund framför kameran. Visar härmed mina bästa sidor.
Min haka blir så härligt knögglig när jag gör mittenminen.
Wow.
Nöjd med mitt Busande också, alltså brun.utan.solande. Jag känner mig sådär härligt somrig med en lätt lätt solbränna. Skimmer och guld. Det är skönt att ibland få känna sig lite fräsch, trots torr hy och en finne vid hakan.
Och en liten, rund och mjuk kropp.

But you know what? I like it round, better than square.

Skugglek

61270-1339

Längtar tills solen värmer mitt ansikte och skuggorna leker

The turquoise outfit

61270-1338
Detta är hur jag ser ut idag, fast utan jeansen under klänningen. Sorry för dålig bild men jag orkade inte anstränga mig. Jag har ett turkost linne under klänningen för den är enormt urringad för en stortutt-tjej som jag.
Ja, och så har jag ju som sagt, inte jeans under. Jag har ett par mörka turkosa leggings/tights/strumpbyxor utan fötter. Funderade på om jag skulle ha mina ljusblå nya pumps men det kanske blir för mycket. Som om det inte är för turkost redan, liksom..
Jag har smörjt in mig med bus ett par dagar nu också, för att inte vara helt likblek i den turkosa färgen. Så lite färg har jag fått och så har jag lite bronzepuder. Blir väl okej. Fast jag är osäker på halsbandet.
Usch, det är jobbigt att gå på fest, jag vet aldrig vad jag ska ha på mig...

Klänningen är för övrigt köpt i Singapore. Märket är nog engelskt, har inte så bra koll (det heter River Island), men den är köpt i Singapore i alla fall. Det låter lite coolare.

Mina små ponnysar

Nu har jag precis gjort klart hästarna. Alltså My Little Ponysarna. Som vi ska ge bort idag. Som jag inte vill ge bort mer. Jag blev så nöjd med dem. Vill inte ge bort....vill inte...
Det känns som mina bebisar. Och bebisar ger man ju inte bort?
Usch, det här kommer att bli jobbigt...


den lila ponnysen har ett ben som är lite för kort, därför står den på en tändsticka
Hihi!

Vår knasiga utställning

Nu har jag kommit hem från skolan, där vi gjort klart vår lilla utställning. Vi har jobbat med begagnade spånskivor och rep för att bygga en pall/bänk/något att sitta på/podium. Sedan har vi därtill lagt våra vävar som vi gjorde för en tid sedan. Vi har alltså inte använt hammare och spik för att bygga grejerna, utan bara rep och spånskivor (ja, samt en borr för att borra hål till repen såklart).
Det blev en knasig utställning, men rolig och fin. Den ska stå kvar till på onsdag nästa vecka så det var roligt. Annars brukar våra grejer få stå en dag eller så på sin höjd.
Här kommer bilder. Min grej är den som den fina rosa egengjorda pilen pekar på. Hoho! Sen hittade jag en gammal bild från i vintras på mig inne på skoltoan. Den får ni se också, fastän jag ser helt knäpp ut och min näsa ser ut som en rund liten boll.

61270-133361270-1332


Dimma över Stockholm

61270-1330

Idag är det dimma över Stockholm.
Tung ligger den och smyger kring hustaken.

Jag ska bege mig till skolan. Ha portfoliogenomgång (eller snarare klippboksgenomgång) och göra klar min "pall".
Igår gjorde jag en till My Little Pony och nu ligger de och torkar.
Ikväll blir det städning och slappning samt övning av sånger...



En smaklös bild

61270-1328

Den här klänningen (jag vet, det är en pissig bild och jag har klippt bort huvudet, klippt ut klänningen jätteslarvigt och gjort bakgrunden svart...kort sagt en smaklös bild men det var klänningen som var grejen..fast man kanske knappt set hur den ser ut heller...) köpte jag för ett tag sedan och hade tänkt använda den på kalaset på lördag. Dock är det en lite speciell klänning då den har en lång slits i fram och innanför är det ett par byxor.

Jag vill alltså:

ta bort byxorna
sy ihop slitsen
korta den lite

Det vill säga:
Jag vill få en klänning utan byxor och slits som jag inte trampar på

Men..som jag skrev igår kväll så finns det inte särskilt mycket tid till att sy innan lördag så jag får nog hitta på nån annan klädsel. Men vad? En sak till att oroa sig över. Kul, skitkul, verkligen!

femton jag och två gnägg

Jag har klädhögar som behöver rensas och vikas och stoppas i lådor och hängas på galgar. Jag har mycket att tänka på i skolan. Jag kommer inte hinna äta någon middag imorgon. Jag kommer att gå utanför dörren vid nio och inte vara tillbaka förrän kanske åtta på kvällen... Jag har huvudvärk och vill sova. Jag är stressad.
Jag håller på och tillverkar My Little Ponies i papperslera och svär för att jag egentligen inte har tid och för att jag tycker det känns som inte-riktigt-min-uppgift-och-det-är-jättejobbigt. Har bara gjort en jädra häst hittills och måste kanske göra en till...dessutom ska de målas och pyntas. Och jag vet inte ens om de kommer att kunna stå när de torkat...och fula blir de. Vafan. Jaaaaa...gnäll gnäll. Eller kanske: Gnägg, gnägg!

Jag har i alla fall köpt en ny röd liten jacka. Och en kjol. Och ett par solglasögon som inte är sneda. Jag var tvungen! Jag är stressad, gott folk!
When you're under alot of pressure you need to go out shopping!

Nu ska jag försöka sova och försöka vakna upp till en strålande vårdag. Sen ska jag sy en pall.

61270-1323
Jag efter en dag i snövädret i Sälen. Jag ser nästan lite skräckslagen ut på bilden, därför har jag den här.

April fools

61270-1322

Nej nej nej. Jag som trodde att alla skulla fatta att hela det inlägget "Är jag rik eller inte och vad är det i äggen?" var ett aprilskämt. Haha! Jag får inte tillbaka 23 tusen på skatten, men väl fem tusen. ;) Och Rocki har inte lagt några ägg som kläckts - än. ;)

Så nu vet alla.

2 me 2 u



Mitt ps-pyssel idag. Har inte orkat vara mer ambitiös.
Hoho!

Om en stund blir det middag - avocado med lite yoghurt, röd söt paprika, lite kyckling samt nåt annat trevligt. Vatten att dricka, jojomensan.

Sen blir det portföljspyssel.


Pigeons in the balcony

61270-1321
smygfotat av mig, igår. Ville inte störa dem alltför mycket.

Vi har ett duvpar på balkongen. Uppe på bjälken bor de. I ett gammalt bo som ingen har bott i på flera år. Men nu har det söta lilla duvparet hittat hit. Jag hoppas att de stannar kvar för det är ju så fint att ha egna duvor på balkongen.
Jag älskar ju, som alla vet, alla typer av fåglar. Det mesta med vingar går hem hos mig.

Är jag rik eller inte och vad är det i äggen?

Jag har precis fått min deklaration med posten. Där står det att jag ska få tillbaka 23 211 kronor. Alltså...va? Jag kommer inte att behöva jobba i sommar om det här är sant. Jag ska kolla upp det för det verkar helt sjukt och jag tror det inte förrän jag har pengarna på kontot.

Nu upptäckte jag dessutom att äggen, som min nymfparakit Rocki lagt, har börjat kläckas...jag börjar bli lite orolig nu...på något sätt måste hon och Rune (som är en undulat) parat sig för det ska inte kunna bli några bebisar av obefruktade ägg...och jag har dessutom inte tid att ta hand om några fågelungar nu...

It's alive!

Ja, det verkar så va? Men jag märker ingen skillnad? Vad har de gjort?

Jag är tillbaka också, jag överlevde skidskolan och kom neför en plan backe, en "mycket lätt" som det kallades. Dessutom har jag kommit nerför en lite "svårare", grön backe. Haha!
61270-1324
Det är inte någon som jag känner på bilden, men man ser inte deras ansikten så jag kan ju låtsas att det är jag och Martin. Jag är den mindre där till vänster.
61270-1325
Det var rejält med snö där borta in the Dals. Utanför fönstret var det stora högar och man såg nästan inte ut. Men det var mysigt att vara bland mycket snö, det var länge sen det hände. Dock började det regna på lördagseftermiddagen och det blev en aning slaskigt och isigt).
61270-1323
Vi bodde i en stuga i något som kallades för Blå byn. Där fanns det mycket granar och man kunde se de stora backarna (om det inte var så jädra dimmigt)
61270-1322
Nu är jag hemma igen och det är inte alls så dumt. Idag är jag hemma från skolan, för vår dag blev inställd pga att läraren var sjuk. Så jag sitter här en stund. Sedan ska jag gå på toaletten, skölja håret lite kanske och sedan handla lite näringsfulla varor på Hemköp. Efter det ska jag pyssla lite med min portfölj, klistra in lite grejs och fixa lite.

Vad har hänt i världen medans folk har väntat på att blogg.se ska öppna igen då?