mitt badrum i detalj

Jag har lovat att göra en blogg med lite bilder från mitt (och Martins) badrum. Jag har inte tagit några bilder på hela rummet, utan fokuserade på detaljerna istället denna gång. Det var rätt kul att fota de små sakerna där inne. Så nu kommer en bildkavalkad från mitt och Martins lilla badrum.
Klicka på bilderna för större.



1. Smink, dock är detta inte allt.
2. Modemagasin och halsband.
3. Toabiblioteket.
4. Ännu mer från toabiblioteket (Century-boken har jag sett i "Will & Grace";)).
5. Min tandborste kramas med en anka.
6. Hårprodukter. Jag gillar Tigi, luktar godis och bra grejer för vågigt hår.
7. Prydnader på hyllan. Lite från resor och andra gamla minnen.
8. Smink igen, visst är sillburkar smart förvaring? ;)
9. Jag i vår skitiga badrumsspegel.


Mission

Jag har fått ett mindre uppdrag av en av Martins kompisar. Han frågade om jag kunde skissa en grej...så nu har jag prestationsångest. Och huvudvärk, som visserligen inte kom av vetskapen om skissen utan den har jag haft hela dagen och kan nog endast botas med sömn och vatten.
Sen ska jag ju ha tid att skissa också. Får försöka lite ikväll om jag orkar, annars imorrn och söndag.
På söndag tänkte jag försöka få lite mer klart av arbetsproverna. Har lite våndor kring det dessutom...den fria presentationen blir krångligare än jag trott.

61270-125

I spy with my little eye...

Mossa mossa alla männskobarn.

Sitter och fryser i väntan på min fiskgratäng i ugnen. Orkar inte laga mat till mig själv, så trist. Och pizza orkar jag inte klä på mig för att hämta...

Idag fick jag den stora glädjen att se en kille spy. Han kom in i vagnen (t-banan) och satte sig ner med sin zingo och såg allmänt borta ut. Sen plötsligt vällde det ut orange sörja ur honom....fiiifaaaan. Jag gick genast iväg till bortre änden av vagnen. Detsamma gjorde fler. Han hade piercings i hela käften med så det fastnade säkert massa kräks där med....bluääääääh! Och när tåget åkte så rann sörjan iväg....alltså fiiifaaaan vad äckligt. Så äckligt att jag måste dela med mig av dessa detaljer. Vill inte ha det i huvudet ensam. Haha.

61270-124

Nu går jag och tänker på den händelsen med jämna mellanrum..mest för att jag är orolig att han var magsjuk och att jag nu blivit smittad av en hemsk magsjuka... Därför hoppas jag att han var drogad eller full. Såg lite så ut om jag ska erkänna. Men sen har man ju förutfattade meningar också. Han kanske bara var matförgiftad.

Godisgalning

Ja, jag älskar att bulla upp med kakor, bullar, godis, snacks och allt mellan himmel och jord.

Detta är bilder från mitt födelsedagskalas förra året:

61270-12361270-122

Jag älskar att bjuda på mat, godis, bullar, kakor, muffins etc..detta var mitt muffinskalas, med cirka 6 olika sorters muffins. Utöver annat då alltså, det fanns chips, ost, druvor, kex, kakor, snittar, dricka, kaffe, te...ja...ni märker. Haha

Godistanten

När jag var liten tyckte jag mycket om godis. Något som visserligen fortsatt upp till vuxen ålder. Jag brukade inte alltid äta godiset, utan gillade färgglada skumbjörnar (som jag gärna hängde upp på väggen) eller små pillerburkar (de där med viollakritspiller i var en favorit, men jag gillade inte pillerna och det slutade med en massa sådana burkar hemma...med pillerna kvar...) eller bröstsocker i stora klumpar som jag lade i min lilla prydnadshylla som jag hade då. Det såg ju ut som kristaller. Tuggummin brukade jag klippa i småbitar och förvara i någon fin burk eller en söt tablettask.
I fyran blev jag utnämnd till "klassens pryl-och godisgalning", vilket fortfarande stämmer enormt bra på mig.

På min gata brukade folk alltid promenera, vart de än skulle. Till stan och hem från stan, det var vår gata som verkade vara länken däremellan.
Där brukade även Godistanten promenera. Om vi var ute brukade vi få godis av henne. En gång fick jag en jordgubbsklubba.
Ibland brukade vi säga "ska vi gå ut och kolla om Godistanten kommer". Ofta gjorde hon faktiskt det.
Sen blev vi stora, för stora för Godistanten, som säkert bjöd andra barn på sina jordgubbsklubbor.
Det är ett fint minne det där, Godistanten.

caressnames

På högstadiet hade jag och min kompis smeknamn på många människor i skolan.
Där fanns en kille som alltid var så blek att han nästan såg genomskinlig och lite blå ut. Han fick heta "Liket".
Det fanns en annan kille som alltid gick på tårna. Som om han gick på små båtar. Han fick heta "Ballerinan".
En tjej med fula stora utstående läppar fick heta "Fisken".
En kille med ovanligt stort huvud och därtill stort krulligt hår, fick heta "Svampen".
En annan kille verkade tycka att han var skitsnygg fast ingen annan tyckte det. Han fick heta "God's gift to women".
Kan lägga till "Ballonghuvudet" på listan, fast det var i ettan jag kallade en klasskompis för det (inte när han var med, vad jag minns..). Han hade stort huvud.
"Skunken" hette en annan, i fyran. Han fes jämt.

Skak-Nisse

Vid obs! fanns en farbror vi kallade Skak-Nisse. Han satt vid utgången och sålde lotter. "Köööp en lott!" ropade han, hela dagen lång, med sin nasala och mycket efterapningsvärda röst, samtidigt som han skakade i hela kroppen. Därav vårt smeknamn; Skak-Nisse.
Jag vet inte om han ens hette Nisse, men Skak-Nisse låter kanske lite roligare än Skak-Bertil eller något. Vad vet jag.
Sedan en dag så satt han inte längre där vid utgången vid obs!.
Skak-Nisse var borta.
Vi visste inte varför och vi vet fortfarande inte varför. Han var kanske sjuk och inte längre orkade ropa ut sitt bevingade: "Köööp en lott!".
Skak-Nisse kanske inte sålde fler lotter i sitt liv. Han kanske hade sålt sin sista lott på jorden.
Men i himlen ropar han vidare:
"Köööp en lott!".

all hearts day

61270-121

semmeltåg

Så satt man här igen. Innan jag satte mig här igen så var jag på stan. Jag var på stan i cirka en timme, sen satte jag mig på tåget tillbaka till tryggheten och lunchen som väntade hemma. Jag införskaffade i alla fall det jag åkte till stan för, dvs detta:

61270-120

*fimolera i ett par trevliga färger (ska göra lite kul grejer jag planerat ett tag)
*träpärlor med mönster
*rocaillepärlor i två olika turkosa nyanser
*lite färgglatt garn (nej, jag ska inte sticka något, det ska bli något annat av detta garnnystan)
*två skissböcker som var på rea (snygga svarta)
*vaxad lintråd (svart)
*vaxad bomullstråd (svart)
*två tuber akrylfärg
*två pannåer (som inte fick vara med på bild för de är för stora och fula - haha...öh?)
Ja, det stannade vid två pannåer då jag ju hade tre hemma och fem var ju det totala antalet jag behövde..så då blev det två inköpta idag.

Ja, egentligen var det ju inte allt detta jag skulle införskaffa..det blev lite mer mitt i alla pysseltankar..men det är så i hobbyaffärer..man vill ju ha allt....
Självklart gav expediten mig världens största kasse också, så jag fick gå hela vägen med armen uppdragen så jag fick ont. Hallå, jag är kort, jag kan inte bära för stora kassar, de kommer garanterat släpa i marken. Dessutom hade varorna fått plats i en hälften så stor påse...

Sedan skulle jag köpa semlor på seveneleven. In går jag, beställer två semlor (nej jag ska inte äta båda själv), ställer ner min stora otympliga kasse och tar fram plånboken och 25 kronor, betalar, plockar upp min stora otympliga kasse och går därifrån. Utan några semlor. Jag hann komma ner till tunnelbanan innan jag kom på det..så jag fick gå tillbaka och hämta dem. Semlorna stod kvar vid kassan och de bara skrattade åt mig (ja expediterna, inte semlorna) när jag kom infarandes med kommentaren; "Det är mina!". Haha.
Sedan missade jag precis tunnelbanan och fick vänta på nästa.



Psst! Allt är inte från samma affär, jag var både på Kreatima och Panduro. Det var på evilKreatima jag fick den stora påsen.

SVG

Vaknade av att Martin gick upp vid 06.30..sedan pussade han mig hejdå vid halv åtta. Då kunde jag inte somna om. Så här sitter jag.
Jag ska in till stan och köpa lite pannåer och annat smått och gott idag. Sedan ska jag hem och försöka ta det lugnt innan en ny arbetsvecka inleds imorgon.

Igår målade jag lite på ett till porträtt. Blev ganska nöjd men är inte klar ännu. Det krävs mer än fyra timmar. Funderar på att måla bakgrunden röd också..tål att tänkas på. Det är pga porträtten jag ska köpa pannåer, jag målar på sådana nämligen. Och eftersom jag ska göra fem porträtt behöver jag fler...huga, kommer vara fullt av porträtt här hemma snart.
Jag målar porträtt av mina favoritlärare, ifall någon kanske, mot förmodan, undrar.
Såhär ser det ut, som jag  började på igår:

OBS att den inte är klar alls.

61270-120
So this is SVG

Jag fotade Rockisen också, när hon satt och såg så där morgongosig ut. Synd att man inte kan gosa så mycket med henne bara.
61270-121

Och färgklet blir det mycket när jag målar.
61270-122

Oh my God! I killed Kenny!


No, I didn't do it!

Testade det där med att göra en South Park-figur av mig själv..det var väldigt svårt men såhär blev det:

61270-119

Det var det bästa jag kunde få till.

sommar och sol och vi har för tajt kjol

Jag trodde att ellos hade bra storlekar.
Jag trodde att jag skulle kunna ha min storlek på kjolen jag beställde.
Jag sitter i en alldeles för trång kjol för att se om den kanske töjer sig litet.
Jag hade hört nånstans till och med, att deras storlekar skulle vara lite större i storlekarna.
I guess I was wrong.
Ska jag behålla den trånga kjolen eller ska jag lämna tillbaka den? Bajs. Kanske ska skicka tillbaka skiten.

Nu har jag kletat genomskinligt nagellack på mina nya örhängen, så nu kan jag ha örhängen igen. Haft det hela dagen, det har jag inte kunnat på väldigt länge. Köpte lite mer på rean igår dessutom, några fler örhängen, en klocka och ett par halsband. Sen gick jag på ett spinningpass.

61270-118


Nej, jag sa att jag gick på ett Spinningpass, inte ett Spindelpass...öh?

Köttbulle? Jag?

Jag gillar köttbullar. Ordentligt stekta med grillkrydda. Jag har ätit köttbullar två middagar i rad. Idag och igår. Jag gillar när de är sådär frasigt knapriga på utsidan. Det är kanske inte så väldigt nyttigt men ack så gott. Fast mina hemlagade slår ju allt. De där färdiga man köper och steker upp är inte alltid goda för övrigt, jag väljer mina köttbullar med omsorg. Alltså, inga eldorado här inte.
Ja, jag gillar verkligen köttbullar. Fast det brukar gå flera månader mellan intagen.

Jag borde få ledigt för att resa till solen. Min hud mår inte alls bra av att bo såhär långt norrut. Och solarium är det inte tal om. Ne-ver.
Jag har fått små torra fläckar som kliar - psoriasis någon? Mamma har likadant. Jag har inte haft det tidigare. Om man inte räknar med hårbottnen, öronen och ansiktet vill säga. Nu har jag små fläckar lite varstans och det börjar bli lite jobbigt. Dessutom är det fult. Men idag känns faktiskt hårbottnen en aning bättre. Inte alls som igår. Ansiktet är också lite bättre, tack vare kortisonkräm.

Jag har hittat en svart klänning. Jag har nu tre klänningar i ungefär samma modell och alla passar över The Breasts. Jag passade på när jag hittade dem, alla från H&M såklart. Likabra att köpa medan det finns sådana som passar The Breasts. Så jag har en svart, en rutig och en svart-och-vit-mönstrad (nå blommor av nåt slag). Wihoo.

Jag kom en bit på ett av porträtten igår i alla fall. Men när man vet att man ska ha skiten till något så viktigt som arbetsprover blir det aldrig tillräckligt bra för att jag ska bli nöjd. Kommer jobba arslet av mig med dessa tavlor....har en tendens att överarbeta dessutom. Kanske lika bra att börja smått med alla fem så man har börjat, annars sitter man där efter två porträtt.....och säger; "Jag orkar inte".

Juste, lovade mamma att lägga in en bild av henne för länge sen. Får göra det nu då.

Mamma är ingen köttbulle
61270-117
Bilden är från 2004


Observera att alla stycken i detta inlägg börjar med ordet "jag". Brukar jag göra så? Överhuvudtaget väldans mycket jag idag.

Ja men det är ju självklart...

Sitter och svär och lyssnar på Manson. Ja, när man är nöjd med sin skiss och har modet att sätta igång med ett av porträtten...då blir det bara skit av allt.
Jag hade dukat upp ett helt bord med prylar för att måla och greja.

61270-116

Tappar lusten, men ska prova igen om ett tag. Jobbigt att jag inte har någon bra lampa där jag sitter bara. Får försöka fixa en.

Mitt nya halsband med lilla Tingeling gillar jag iallafall jättemycket.
61270-112

Köpte lite andra smycken på rean nyligen:
61270-113

Och så kunde jag inte låta bli denna:
61270-115

Ville köpa en till klocka, får se om den finns kvar imorgon, så kan jag kanske köpa den efter spinningen.



OBS! Alla bilder jag använder i min blogg är mina egna. Se men inte röra, alltså!

"Jag orkar inte"

Kom nyss hem från jobbet...ja jag var ledig idag och hade en massa att göra hemma med mina arbetsprover men dessa planer sprack. Jag får försöka hinna det jag hade tänkt - dvs börja på en av tavlorna - efter lunchen som jag tänkte försöka äta nu om en stund. Fan vad jag hatar mitt jobb ibland. Jag ska inte stressa men kan man undvika det med detta arbete...nej det verkar inte så. Dessutom har jag glömt att lämna in min lönerapport som jag tycker jag borde slippa iom att jag faktiskt är månadsanställd...men nej inte det heller. Ska försöka hinna lämna in den senare idag också.

Provade min acetylsalicylbajsochbliful-olja inatt också. Hade den i hårbotten från 22.00 till 09.00 imorse och trodde faktiskt att det skulle hjälpa lite. Men nej, det blev snarare värre...Tack för den. Kostade bara 200 kr plus läkarbesöket på 140x2.
Fick en kallelse till vårdcentralen för koll av min astma också....förstår inte alls varför. Måste väl ringa dem och höra vad fan de snackar om nu. Kallelse skulle jag få till psykoterapeuten angående stressgruppen men istället kom en jävla kallelse till astmakoll....hallå.....jag citerar; "Jag orkar inte".


61270-110

Får ej kopieras! Då blir tant Malin riktigt förbannad.

snedvridet toapapper

Tänkte försöka hinna skriva ett inlägg innan jag drar iväg till mitt ack så meningsfulla arbete.

Jag funderade på en sak igår. Eller, jag har funderat på detta väldigt många gånger eftersom jag fortfarande inte riktigt fått något svar på det.
Varför sitter toapappret på handikapptoaletten så dåligt till? Man tycker ju att på en handikapptoalett borde de ju tänkt till lite extra så att man ska slippa vrida sig i konstiga ställningar. Jag tror jag sträckt mig tre, fyra gånger när jag varit på handikapptoaletter (ja, i brist på annan toa brukar jag vara så elak att jag använder handikapptoan). Pappret är ju alltid bakom en till vänster eller höger. Man måste alltså vrida sig snett bakåt för att nå pappret. Varför varför varför??
Tänkte de att "Nu jävlar, ska de få jobba för sitt papper (med innebörden Vi hatar handikappade för att de får en så stor toalett)", eller "Nu ska de få jobba för sitt papper (med innebörden att De får ju lite nyttig träning på köpet)". Ja, jag vet inte. Kanske vill de bara vara jävliga mot oss som fuskar oss till ett snabbare toalettbesök och använder handikapptoan när den andra toan är upptagen.
Jag tycker i varje fall att det verkar lite knepigt om man till exempel har något problem med sina armar...hur ska man nå pappret? Man får gå med blöt rumpa (om man är tjej och inte lyckas pricka rätt och slippa lite rinn) eller blöta kalsonger? Om man bajsat blir det ju ännu jobbigare, för båda könen.

Nä nu ska jag till jobbet, annars kommer jag börja skriva massa konstiga saker.