It can't rain all the time

Idag har solen skinit men jag har inte orkat ta mig ut, för jag fick inte mycket sömn inatt tyvärr. Sen började det regna för ett tag sen så då bestämde jag att det får bli mys ute i helgen istället. Men nu skiner solen igen...ja...det är inte lätt när det är svårt.
Jag har bett Martin köpa med sig lite gurka och morötter samt dipp. Blev plötsligt sugen på det. Sen ska vi försöka få ihop varsin latte ikväll också. Måste lyxa lite på fredagarna. Jag har köpt den där mjölken som heter Latte art från Arla. Den är ju skitbra, blir perfekt, krämigt, härligt skum av den! You must try!

Sen ska vi diskutera om hur vi ska göra med Mallorcaresan också!

(Poo)vacuumcleaners

Idag har jag varit ute och gått massor, fotat massa söta bilder och bakat kletiga dammsugare, som mest påminde om bajskorvar innan marsipanen kom på, hemma hos mamma. Där åt jag även grillad kyckling med aiolipotatissallad samt drack lite kaffe med skum. Hemgjord rabarbersaft på det.
Det har varit varmt och gott ute och solen har skinit på mig. Jag har haft grön ögonskugga (tycker jag passar bra i det för mina redan gröna ögon blir massor mer gröna och det aj lajk) och faktiskt känt mig rätt okej idag.


Missing the blueberries


Det är riktig sommar nuförtiden verkar det som. Tycker nog att vi haft det väldans fint nu ett bra tag. The sun is shining liksom.
Jag tycker dock att det är lite synd att jag missat att plocka blåbär i år...de är bortplockade nu. Vi har massor av fina blåbär i skogen här. Tycker det är najs att vi bor så nära skogen, med badsjöar, blåbärsris och fin natur. Det är ett naturreservat här runt knuten. Nästa sommar blir det bad och mys.

Jag håller på med en ny bok, John Ajvide Lindqvists Människohamn. Jag hinner bara läsa lite då och då och korta stycken åt gången men den verkar mycket lovande. Det är lite jobbigt att det är så himla spännande just nu och jag har inte tid att läsa. Kanske får offra några timmars sömn nån kväll och läsa lite.


lavendel och dåligt vädersamvete

det finns massor av väldoftande lavendel utanför vår port

Idag skiner solen, det är minst 25 grader och massa blå himmel. Jag är tyvärr inne idag, då vissa omständigheter har gjort att det varit svårt att komma ut. Hoppas på en bättre dag imorgon och att solen visar sig även då. För då ska vi ut och gåååå!
Känns tråkigt att inte ha tagit vara på vädret, det där typiskt svenska...att man måste ut när det är fint för annars får man dåligt samvete...och det får man ju, för det är ju så kort sommar här. Näe, ska nog försöka skaffa ett jobb som gör att man kan bo utomlands under vinterhalvåret...



Sneezuz!



Jag vet inte hur det gick till men efter den 21 maj har min pollenallergi av någon konstig anledning försvunnit...dagen innan var jag såå täppt och det rann i ögonen men efter...poff, borta! Min näsa är alldeles ren och jag kan andas utan problem, något jag inte kunnat på många somrar nu. Jag brukar vara allergisk från april till september typ. Dessutom blir jag alltid beroende av nässpray eftersom jag inte kan andas...det blir oftast vintrar av avvänjning för min del. Kanske jag slipper det i år.
Den kanske kommer tillbaka, men jag njuter så länge det varar!

The pink pott!



Nu är vi en rosa potta rikare tack vare
Franciska!

Idag har det varit finfint väder, vi har ätit canneloni (hemgjord) och varit hos Magnus och Anna på besök!
Jag och Martin pratade om hur vi vill göra om i lägenheten...sätta upp hyllor på smarta ställen, göra plats för en liten datorhörna i vardagsrummet etc...vi hoppas att det kommer lite tid för sånt framöver.

Och vet ni? Kanske, kanske, kanske...ska vi åka till Mallorca i slutet av augusti! Men bara kanske!

Finbesök och begravning


Hade finbesök från Uppsala igår, så himla roligt att de ville komma. Två barndomskompisar kom hit och vi åt god mat, myste och kollade gamla foton! Synd att det alltid blir lite kort tid bara. Får se till att ses lite oftare nu när jag är ledig!

Igår var det ju begravningsceremonin för Michael Jackson, det kikade vi på lite också. Vi spelade in nästan allt och också filmen The Jacksons - an american dream, som jag såg när jag var liten och inte sett sen dess. Begravningen var nästan som en konsert, väldigt speciell...och jag tänkte att gud va sjukt egentligen...han var så känd att typ alla i hela världen visste vem han var, i alla fall på 80-talet. Crazy! Inte konstigt att han mådde piss...

chocolate chip bullar och flädersaft

Idag hade vi finbesök av Madde och hennes kille. De hade åkt i Maddes nya fina bil hela vägen från Göteborg. Ja inte enbart för min skull men ett besök fick jag! Så sällan man ses...men det blir så när man bor i olika städer. Så kul att se henne i alla fall!
Efter det gick vi en promenad till torget här och köpte socker för Martin skulle göra flädersaft. Nu står den och drar i en nyinköpt hink. Jag köpte också lite chocolate chip bullar, den nya smaken för säsongen eller vad man säger...så grymt goda.
Vi har ätit rökta laxfenor och nu ser vi på I robot on the telly. Jag är grymt sugen på chips så kanske kanske kanske att några slinker ner...eller lite glass...hmm...har hinkat iste och hemgjord lemonad hela dagen lång. Gottgott.
Osammanhängande blogginlägg men det blir så ibland.

En bild från tidigare i vår: