No fun

Nu har jag inte skrivit här på länge och jag vet inte heller riktigt vad jag ska skriva eftersom jag för tillfället inte mår superbra. Det är sommar, sol, fågelkvitter, blomdoft och massor av annat mys men jag mår i alla fall inte bra.
Jag har lite nya bilder som jag ritat för ett par veckor sen men jag har inte haft tid att scanna dem så de får jag visa en annan gång.
Ser att besökarna sinat sen jag skrev sist och det kan jag ju förstå, så tomt som det är här nuförtiden. Ska försöka ge liv till bloggen igen så småningom och visa mer bilder!

Puss på alla människobarn!

Pollenchock utan stjärnfall


Och så en karikatyr av samme man som jag ritat i föregående inlägg.

18 grader, solen skiner, balkongdörren är öppen och orsakar rinnande näsa. Björkpollen yeey!

Idag är det onsdag, mitten av veckan. Imorgon är det helgdag, kristi flygare. Firar inte det men det är alltid trevligt med helgdagar mitt i veckan. Martin är hemma från jobbet i alla fall. Sen har han tagit ledigt på fredag så det blir långhelg. Yeey igen! Fast inte ironiskt nu då!

Jag funderar över dagen, vad jag ska pilla med. Har fått en uppgift att rita men jag vet faktiskt inte om jag orkar riktigt...så det ska jag fundera lite på...

Vad händer i Sverige idag?

Tusch

bild av mig, promarkers

Det är svårt att rita med tusch. Om jag ritar med tusch nuförtiden så använder jag Promarkers, lite dyrare tuschpennor. Det är lite enklare med dem för de är lite mer lika vattenfärg i sitt sätt att uppföra sig. Dock blir det lite streck ibland i alla fall, som här ovan i det svarta. Det kan också ha att göra med pappret jag använder i och för sig. Jag har specialpapper för promarkers men jag gillar verkligen inte att rita på det. Det är ganska tunnt och fladdrigt, men färgen fixeras bra. Så jag kör på annat papper och då blir det mer streckigt...
Problem va? Haha!

Nu ska jag äta frukost och sen kanske rita lite.

bouncing off clouds


Idag är solen bakom molnen och studsar omkring men det gör inte så mycket. Jag är inne, ska läsa i min bok och försöka slappna av. Är lite uppstressad nu. Kan hända att det blir en bloggpaus här när som helst. Men jag kommer tillbaka, det dröjer nog inte en evighet. Haha! Hoppas några stannar kvar i alla fall!

Helgen var fin med mys och människor. Pelargonen har fått massor av blad och knoppar som när som helst brister. Rosa.
Snart är det sommar och sol och en ny tid börjar.


Söndag

Jag tyckte det var roligt att Norge vann jag. Inte för att jag tyckte att låten var oerhört ball (tycker den är helt okej) eller så, men dansarna var ju grymma och Alexander hade ju gjort låten själv, vilket är ett stort plus. Sen att det var Norges nationaldag och de vann tyckte jag var roligt.
Blev rabarberpaj, coca cola och popcorn igår kväll. Jag var extremt sugen på smågodis men det hade vi glömt köpa så jag får det idag istället. Yihoooo!

Idag är det så fint väder igen, jag tjatar om vädret men vafan...jag älskar fint väder. Ju! Fast det är söndag...inte riktigt lika kul. Har svårt för söndagar. Nåt tips på hur man gör dem lite mindre ångestfyllda?



snabbskiss av mig, färgpennor och svart tusch

Eurovisionen på Televisionen

bild av mig, färgpennor och svart tusch

Oj det blev en stor bild idag. Snabbskiss igen. Ja jäklar vad stor den var när jag la upp den här. Aja, det gör väl inget va.

Idag blir det Eurovisionen på Televisionen. Några vänner kommer på besök och vi ska se det tillsammans. Har blivit lite tradition.
Ute skiner solen och det är så fint. Såg nyss Mamma Mia, filmen. Jag gillade den, blev glad av den. It's pure joy, som Meryl Streep sa.

Hur ska lördagen spenderas? Ska ni springa Göteborgsvarvet, slöa, sola, dricka öl, se Eurovision Song Contest?

Aj drink maj örl grej ti in di örly grej mårning

...men idag skiner ju solen!

Jag vaknade när Martin gick upp, som vanligt. Dock vaknar jag den tiden (ca 06.50) i alla fall eftersom solen är så pass stark och lyser igenom persiennerna. Ska inte klaga, för solen är välkommen och jag har egentligen inte behov av att sova till tio. Jag tar en tupplur mitt på dagen istället så är det problemet löst.

Får se vad dagen erbjuder men en ritstund ska jag ha i varje fall.

Åter en färgpennsskiss av en älva/nåt liknande:


bild av mig, färgpennor och svart tusch

Vårälva


bild av mig, färgpennor och svart tusch

Eftersom jag känner mig lite ringrostig när det gäller kroppar och poser övade jag lite på det häromdagen, lite snabba "skisser" med färgpennor fick det bli. And I love älvor och sånt bevingat så det fick bli såna. Här ovan är ett exempel. Så svårt att rita kroppar. Svårare än man kan tro. Men roligt roligt!

Så skönt ute idag, var på en promenad till affären och köpte en ytlig tidning samt lunch och det luktade så gott ute och himlen var blå och det var riktig vår. Jag riktigt sniffade i mig den doften. Åh älskar doften av blommor, blad och sommar och sol...vill aldrig att det ska bli vinter igen.

In vino veritas?

Självklart är det molnigt, trist och inte alls varmt ute idag, nån fika på ballen blev det inte idag heller alltså. Tänker ju inte sitta där för sittandets skull, liksom. Mysigare med sol och lite värme. Men men, man kan inte få allt.

Jag sa ju att jag ritade lite annat igår. Övade mer med mina färgpennor. Blev ett knasigt fantasiporträtt. Min grej helt enkelt. Jag gillar fantasin, den ger så mycket. Dessutom är det mycket roligare än att bara göra saker som ser ut som i verkligheten...ja.


Blame it on the rain

Ny dag, nya tag. Solen skiner...men det gjorde den igår också och då blev det att jag satt här och sjöng "blame it on the rain" efter ett tag.



Idag hoppas jag inte det regnar för jag vill ut på ballen en stund i alla fall. Yes, balkongen that is.

Tupptid

Sååå var det tisdag. Tänk, jag kan hålla reda på dagarna. Ikväll vankas det Desperate Housewives och om det var någon som såg förra veckan kanske du kan uppdatera mig vad som hände då? Jag missade nämligen det avsnittet på grund av ett åsknedslag i Com Hems ledningar. Haha!

Jag är uppe med tuppen varje dag nuförtiden. Igår gick jag upp 08.00. Idag gick jag upp 08.44, för att vara exakt. Jo, för mig är det rejäl tupptid, det kan jag lova. Jag är ju vanligtvis en sån där som gärna sover till elva eller så. Men det går inte nu.
Jag tog en skön dusch och klippte tånaglarna och fingernaglarna så nu är de lite mindre läskiga. Tur i alla fall att tånaglar inte växer lika fort som fingernaglar. Ber om ursäkt om någon blev äcklad också.
Åh, jag vill ha fina skor! Men snart så!

Igår sa jag ju att jag skulle försöka rita nåt annat än mina figurer med knalliga färger och knasiga kläder (?) men det gick inget vidare. Ska göra ett nytt försök senare idag. Färgpennorna är ju så bra, vill använda dem mer. Får se...är det någon som har förslag på vad jag kan rita?

Jag hade dock en bild på lager så varför inte visa den, trots dess brister?



Rita något annat?

Sitter framför datorn och kikar ut genom vardagsrumsfönstret. Mulet, ganska grått ute. Tallarna börjar få kottar.
Pelargonen i fönstret har växt som en tok sen mamma planterade om den. Vojne. Nu väntar jag bara på de första blommorna.

Vet inte riktigt vad jag ska ta mig för idag. Spelar lite Loco Roco ibland, ser lite tv...funderar på att rita...men då kanske rita något annat än mina vanliga figurer. Jag kan ju liksom rita annat också, men det är som pyssel för mig att skapa de här bilderna. Dra streck, färglägga...men ja...något annat kanske jag ska prova på idag. Men vad?


den som spar han har? eller hur var det nu?

hempåhittad snickerssmakande glassgrejsimojs


Jag gillar snickers och jag gillar glass. Så jag brukar blanda till min egen snickerssmakande glassgrejsimojs. Vaniljglass av god kvalitet, salta jordnötter (också av god kvalitet såklart, inga budgetnötter här inte, haha), chokladsås, kolasås samt eventuellt lite maränger. Yeey, there you have it. Om man vill kan man ju hacka lite ljus choklad och ha i också, eventuellt riva den.

Imorse vaknade jag av att det var alldeles grått och regntungt ute. Men sen blev himlen blå och solen skiner, blev lite gladare. Kändes ju lite för konstigt att behöva ha lampa tänd klockan elva på förmiddagen.
Söndagar alltså, varför finns de?

Tanthatt?


Ojoj vad tröttheten slog emot mig. Ändå sov jag hyfsat, för att vara jag nuförtiden, inatt. Men drömde en massa knasiga saker som jag inte minns nu.
Martin och jag har åkt lite bil idag. Han hade glömt lite saker på jobbet så vi åkte dit och jag fick se hur det såg ut litegrann. Har ju aldrig varit där, det ligger lite långt bort. Sen handlade vi lite på Coop innan hemfärd.

Kom hem, gjorde iordning en hallon-banan-blåbär-vaniljyoghurt-krossade linfrön-smoothie och den var inte dum inte. Nu funderar jag på att se en film eller nåt. Kanske rita lite. Ritade fyra nya filurer igår, kanske scannar nåt senare. Den här ovan är också ny för övrigt.
Tanthattar is the shit, eller hur?


Stina & Stefan och barnboksdrömmar


Jag har sedan många år tillbaka (ja kanske sen jag var femton, så det är ett antal år) drömt lite om att få göra en egen barnbok, både skriva den och illustrera. Under året ska jag faktiskt försöka pilla lite med ett sånt projekt.
Det är ju skitsvårt att få saker utgivna och så men man kan ju alltid prova. Inget händer ju om man aldrig gör något alls...dessutom har jag funderat på att göra en målarbok till barn. Alltså en sån där bok med bara gubbar med svarta linjer och fält man får färglägga själv. Skulle också vara kul.
Kanske ska försöka få ihop den där hemsidan nån gång också...

Pollen

Okej, här sitter jag och gråter. Jag har snytit mig massor och ögonen bara rinner. Det är ju pollensäsong. Yeey! Jag har ju den oturen att vara allergisk mot all pollen typ. Brukar vara täppt i näsan från april till september ungefär och alltid bli beroende av nässpray under den tiden.
Nu försöker jag undvika nässprayen förutom när jag ska sova. Jag kan inte sova när jag måste andas med munnen...nog för att det är jobbigt att andas med munnen när man är vaken också, men det är i alla fall lite lättare.

Jädra pollen alltså! Tänk om man kunde få andas fritt nu när det är så fint ute...



Kriskväll igår kväll


Jag har inte hunnit scanna in bilderna jag ritat ännu. Ska se om jag hinner ikväll.
Idag ska jag till sjukhuset och hälsa på mormor som är dålig.

Det blidde inget DH för mig igår kväll för 19.55 dog tv och bredband samt telefon (vi har IP-telefoni). Jag gick och la mig istället. Hoppas det kommer någon repris senare, har noll koll på repriser och brukar alltid missa dem om det är någon.
Det var i varje fall comhem som hade fått åsknedslag någonstans så det dog över hela Stockholm. Folk skrev på Facebook att deras internet (ett ganska roligt uttryck för övrigt) hade gått och kraschat samt kabel-tv. Sen läste jag på nån blogg också, jo det var
Tess.
Vad folk led igår alltså. Haha!

Dagens positiva


En bild är ritad men det går trögt. Är dock rätt nöjd med bilden. Hoppas få ihop en eller två till innan det är dags för sängen ikväll. Förra veckan hade jag ju ett sånt jädra flow och ritade massor, tänk att det kan vända så tvärt. Kanske beror på vädret trots allt. Det är ju regntungt ute idag och förra veckan var det massor av solstrålar överallt.
Sen är jag lite suddig i ögonen så när jag ska rita detaljer går ögonen i kors för att det blir suddigt.
Glasögon nästa?
Jag som alltid haft perfekt syn. Nåja, någon gång ska väl synen försämras den med.

Vilket positivt inlägg...Yiihaw!

Polleninspiration?


Björkarna grönskar. Pollenpartiklarna yr.
Idag är det grått utanför mitt fönster men det gör inte så mycket eftersom jag i alla fall sitter inomhus idag. Ska strax ta mig en välbehövlig dusch och sedan ska jag nog sätta mig i soffan och rita. Har inte så mycket inspiration den här veckan men hoppas den kommer.
Återkommer kanske om inspirationen visat sig i form av något kreativt.

Push the button

Idag är jag ledig. Första lediga dagen. Känns ganska konstigt men ganska skönt samtidigt.

Kan passa på att förvarna alla att jag kanske inte kommer att blogga på ett tag om en vecka eller två. Försvinner jag så kommer jag troligen vara borta ett tag men kommer tillbaka såklart. Ibland måste man pausa liksom. Push the button.

Den här veckan ska jag försöka rita lite mer och även försöka vila massor då jag varit så enormt stressad den senaste tiden. Jag behöver vila upp mig litegrann.
Idag är planen att gå en liten promenad till Konsum och köpa nåt gott att äta till mellanmål, kanske köpa en ytlig tidning och sen vandra hemåt igen där jag kanske försöker mig på att rita något. Kanske kan få inspiration från den ytliga tidningen som jag kanske köper på Konsum. Haha!



Ledsen grill

Igår använde vi vår elgrill, som vi köpt för att kunna använda på balkongen. Genast gnällde en granntant. En elgrill innebär ju inte samma brandrisk som en kolgrill och osar knappt...så vi blev lite ledsna och nu kommer vi inte våga använda den...

Idag är det molnigt och lite halvgrått men jag har inte hört nåt om regn i alla fall. Ska väl strax äta lunch, vilket ju blir rester från gårdagen. Brukar bli så av nån anledning. Hohooo! Ja jag är ju en sån som hellre gör för mycket mat än för lite så det brukar bli nåt över.

Vad händer i söndagssverige?



Första maj med potatisgratäng

1 maj, första dagen på den riktiga våren.
Nedräkning.

Tyckte det var lite kul igår när vi hade hyrt film. Vi hyrde "The notebook" utan att veta att den skulle gå på tv senare på kvällen. Men men, det är alltid roligt att hyra film. Haha!

Idag blir en slödag igen, inte mig emot. Vi har varit ute i det fina vädret lite, handlat och nu står potatisgratängen i ugnen. Blir gratäng med fläskfilé och två sorters sås, tomatsallad med feta och cider till. Mums.

Försökte fota de fina blommorna i träden på gården men det var svårt för det blåste lite mycket så allt blev oskarpt. Haha!