Oreos - not stereos

Nu ska jag ga och kopa oreos!

Mane ensam idag

Idag har jag haft min lediga dag eller vad man nu ska kalla den. Martin har varit ute pa havet nu i ett antal timmar och jag har hunnit ata en ensam lunch och last ett par kapitel i boken, samt sett en halva Harry Potter pa hotellrumsteven. Har nere vid datorn visas nagot skumt humorprogram som jag inte fattat vad det gatt ut pa..en man torkade sig i rumpan med en kvist och nu ar det en annan som tuggar i sig chips (?) till musik..??
Jag funderar pa att ga till affaren och inhandla ett block och lite pennor och sedan satta mig och rita lite, antingen pa rummet eller ta en dricka har nere. En annan ide vore att forsoka hitta information till min tenta, men jag kom pa att det ju kanns lite meningslost eftersom jag inte minns ett skvatt av vad som skulle inga i tentan..sa jag far vanta tills jag kommer hem.

Var in pa studera.nu och fick dar veta att den 9 augusti kommer det komma ett besked om urval 2.....huga...sa da ar det det avgorande ogonblicket i mitt liv for fan. Fast en del av mig vill hellre vanta ett ar, jag borjar bli mer an lovligt nervos nu..for att plugga i 4-5 ar...utan storre inkomst an 7000 i manaden..om jag har tur.
Fast med mitt lilla onskade foretag sa kanske det gar att fa in ett par tusingar extra varje manad..sen har ju Martin lite extra inkomst varje manad..det kanske gar...hum hum. Varfor ska man alltid vara orolig for saker for?

Bery bery interesting

Idag har det regnat.
Vi kollade pa Liar, Liar pa hotellrumsteven och laddade over bilder fran kameran till Ipoden, det tog tid. Det var 750 bilder. Jag ville lagga over dem dar for Martin ska ta med kameran imorrn till dykningen och omn det hander nat med kameran ar alla vara bilder fran Hong Kong och allt puts vack, sa jag ville forsakra mig om att de lag pa en annan plats ocksa.
Efter att vi gjort detta, for er sa intressant att lasa, sa gick vi ner och at mat pa Mermaid. Vi skulle egentligen atit pa Loken men det gick inte att ta sig dit pga stortskuren som foll, sa vi sprang tre meter fran en dorr till en annan och at dar istallet. Blev blot i alla fall pa den lilla biten, tank om vi gatt "anda" till Loken? ;)

Sen gick vi och kopte vatten och godis och glass, samt tva kuddfodral pa Big1, en affar. Kuddfodralen gick loss pa 20 spann styck, 200 baht. Vi tankte att vi kunde sla till! ;)

Sa har intressant har alltsa den har dagen varit. Inte sa mycket alltsa.
Morgondagen far jag spendera ensam och jag tankte faktiskt forsoka sitta har och lasa lite om den dar boken av Anthony Giddens som jag ska skriva hemtentan pa. Om jag hittar nat pa natet vill saga. Annars kanske jag bara sloar och ater glass. :)

Dyra shrimps och misslyckat prutande, dessutom rutten ananas?

Sa har vi blivit lurade pa pengar igen idag da. ;) Men alltsa, hur orkar folk pruta sa mycket som de (kanske) gor? Vi har prutat tills vi tycker det ar okej priser, inte mer, det orkar vi inte. :)
Lite souvenirer, presenter och annat krafs har vi handlat i Patong idag.
Vi provade pa lite fried shrimps ocksa, men vi fick typ sju stycken att dela pa plus lite torrt ris for 1000 javla baht. Sen gick vi till Subway och tog en sub och darefter till Starbucks och drack frappuchino, fast Martin blev sur for de malade utanfor och han tyckte det luktade illa.
Fraga: Varfor finns inte Starbucks i Stockholm? Eller finns det och jag har missat det??

Nu har vi presenter till de flesta klara, men nagra kvar. De svaraste till sist. :) Vi har lite tid kvar sa vi ska in till Patong en gang eller tva till innan vi aker till Singapore.
Patong ar en annan strand har i Phuket, dar alla rika skandinaver bor, shoppar, ater, lever. Det ar dar man super, shoppar och ater dyra shrimps. Vi bor pa Karon och har ater man pa roda loken och internetar pa Mermaid. Haha. Dessutom kan man bada har, men det ar lite for mycket vagor. Pa Patong var det inte alls sa vagigt men desto mer turister och skit som man inte orkar med i langden. Jag tycker det passar oss battre att bo har dar vi kan ta det lugnt och lukta pa blommorna (rutten ananas). Hihi.




Dyk bokat och mat har atits

Sa satt man har igen.
Nu har Martin i alla fall bokat dykresa mandag och onsdag, sa han ska under ytan igen. Det var ett tag sedan men vi hoppas det ska ga bra anda. Den ena dagen var det i PhiPhi Islands och koraller, fiskar och sant och den andra dagen blir det ett vrak. Sa jag tror i alla fall att han kommer fa trevligt. Jag tankte passa pa att sola litegrann, typ en halvtimme eller sa. For mer klarar jag nog inte av. Haha. Jag kommer vara lika grisrosa nar jag kommer hem som nar jag akte. Men hellre det an illrod och flagande.

Vi har idag atit haj (martin) och thaimat (malin), med glass med cashewnotter och chokladsas (Malin) och friterad banan (martin) till efterratt. Varsin ananas-banan-shake slank ner ocksa. 700 baht for allt.
Vi forsoker fundera ut lite souvenirer till folk, va ska man kopa till vem och sadar. Det ar ju skitsvart. Slutar med saronger till alla. Haha, nej men nat annat blir det nog i alla fall.

Roda Loken

Lite intressant ar det att jag har fler lasare nu nar jag inte ar hemma och kan lagga in fina biklder och sant. Nu skriver jag ju bara trakiga saker om resan ju, inga bilder ens. Haha. Naja, bilder kommer nar jag kommit hem, det ar lite svart med sant har.
Nu menar jag inte att jag har varsta besokarantalet, men ungefar tio fler per dag an jag brukar ar det. Och det ar ju lite kul iofs. Fast ingen sager nat. Alla smyglaser bara och gar sedan vidare. Det ar lugnt, kann ingen press. ;)

Det finns whitening cream bade for man och for kvinnor, kanske nat for mig som annars ar blek men grisrosa..finare att vara vit i sadana fall. Haha.
Imorrn ska vi aka in till Patong en svang har jag bestamt. Jag maste shoppa, det suger i shoppingtarmen! ;) Dessutom har de flest restauranger dar sa vi kanske hittar nat mer intressant i matvag. Annars har vi en liten favorit har pa Karon, som heter Roda Loken, fast pa engelska da. Later bara mer kul pa svenska tycker jag. Roda loken. Haha. Alltsa, den heter Red Onion. Det har inget med tag att gora.

Lugnt idag

Idag har vi bara sovit, last bok och atit mat. Jag fick vanta en timme pa efterratten for de glomde mig. Lite jobbigt...
Martin har nastan last ut sin bok och jag har lite mindre an halften kvar i min, sen ska jag lasa den som Martin last.

Ja, sa ar det ju ratt varmt har med. ;)

Ingen tsunami

Hej fran Phuket!

Nu har vi testat stranden en gang men det ar lite mycket vagor pga arstiden. Martin var ute och smygsimmade lite fast man inte fick egentligen. Vattnet ar varmt och skont i alla fall. Vi tankte kolla pa lite dragshow med Simon Cabaret, bara massa glitter. Haha. Fast inte idag alltsa. Det ar tva ganger per dag som det ar forestallning.
Sen ska Martin dyka nan dag eller tva. Jag sjalv tycker att vi ska passa pa att vila oss och ata god mat for att orka jobba ett ar till sedan. :)
Jag har varit har forut men kanner inte igen nat alls typ. Det var ju 1996 liksom. Sa det ar sig inte direkt likt. Vi bor vid Karon Beach, som ar lugnast. I Patong verkade det vara for skranigt tyckte jag. Sa Martin fick glatt noja sig med denna strand. Haha.
Vart hotell heter The little mermaid hotel och vi har ett dubbelrum med dusch och toalett, samt tv med svensk kanal. Sedan har vi aven en minibar med gigantiska flaskor sprit. Vi betalar ca 600 baht per natt for det, men det ar det vart.
Det finns skyltar for evakuering vid tsunami nu uppsatta lite har och var. Det fanns inte for 11 ar sedan. Vi har inte stott pa nagon tsunami annu.

Men bussresan hit var ju ocksa ett aventyr pa 20 timmar. Jag har i alla fall fatt ganska mycket nog av sadana resor nu. For usch, man mar daligt, far inte ata ordentligt, inte ga pa toa ordentligt...och skitig blir man. Dessutom var det ju inget benutrymme sa bade jag och Martin fick ju knavark hela bussresan...sa jag ar i alla fall riktigt glad over att vi ska flyga resten av vara resor.

Och nu nu nu, har jag antligen shoppat pa mig ett par pasar yoyo's! Olika smaker. Och rolig och god frukt som jag troligen inte kommer ta med hem men i alla fall. Vi ater den ju har och fotar den. Haha.
Grona apelsiner och nan konstig morklila sak med vita fruktklyftor inuti..hm..och sa rambutan forstas.

I Asien har de nagot som heter Whitening cream, undrar om det ar det som Michael Jackson anvander? Han kanske har varit mycket i Asien?

Ny andring

Nu har vi bokat ett flyg fran phuket till Singapore den 8 augusti. Sa det far bli lite dyrt helt enkelt. Sedan har vi ju flyg redan bokat fran Singapore till Bangkok den 12 aug och sen fran Bangkok och vidare hem samma dag. Sa det borde vara lugnt nu, far vi hoppas!
Man maste ju ha vart i Singapore tycker vi. :)

Men nu ska vi nog snart sova sangen, det ar trottsamt att ha semester.

Change of plans

Nu haller vi pa och forsoker kolla flyg fran Phuket til Singapore men det verkar ju inte sa hoppfullt...kostar ca 1000 kr for flyget har vi sett nu, om man aker med Silkair. Men det ar lite dyrt...ar det vart det? Nagon som tycker nat? :)

Annars gillar vi nog inte Bangkok sarskilt mycket, det ar for bullrigt och rorigt och luktar illa. :) Sen kanns det som alla vill lura en hela tiden, det ar lite jobbigt..
Sa vi har kommit fram til att inte aka till Malaysia, for det ar faktiskt lite jobbigt att sitta pa knokfulla bussar i tjugo timmar utan kisspaus. Vi tror att det ar battre att faktiskt forsoka ha lite semester pa semestern, istallet for att behova ta semester fran semestern nar man kommer hem.
Eftersom vi borjar jobba direkt kanske det ar smart att ha lite semester liksom. Och vi har ju faktiskt varit i Hong Kong och Thailand ska vi aka till Phuket i och sen blir det ju Singapore, det ar inte sa lite pa en manad. Det stora aventyret kanske vi far se tillbaka pa som det vi gjorde forra gangen och det var ju inte bara kul utan faktiskt lite jobbigt med. Haha. :)


Vi ar for gamla nu :)

Vi aterkommer nar vi kollat mer.


Till alla

Vi orkar inte svara pa alla kommentarer sa vi skriver har istallet! Hoppas att alla far det bra pa sina resor och Oringen och annat mys! Vi tanker pa er har i fjarran land! :)
Tack for att rakningarna blir betalda, det kommer pengar till dig sen mamma! :)

Jenny: Hoppas att det var skont att ha lite ensam tid hemma utan hela familjen! Haha! :)

Rapport fran Bangkok - har kanner man igen sig

Hej hopp fran Bangkok.  Vi har atit mat precis, med banana split till efterratt. Matta ar vi nu.
Igar kom vi hit och mottes direkt av nagra taxikillar som ville lura oss. Men den har gangen gick vi inte pa det. Hihi! Vi lurades tillbaka och tog billigare taxi.
Vart hotell ar inte sa bra som vi trodde och Hong Kong var mycket battre nar det galler allt utom priset.
Anda ratt kul att vara tillbaka pa Sawasdee och kanna igen Khao San road. Vi har redan shoppat litegrann men man far hejda sig denna gang sa man orkar bara vaskan.
Imorgon ska vi kolla pa lite som vi inte kollade pa forra gangen vi var i bangkok, sevardheter alltsa. Jo, vi sag ju thaiboxning men inte sa mycket mer. Vi tankte forsoka se stora shoppingcentret med for att se hur det ar. Inte handla! :)
Kungens gamla palats och lite tempel blir det val ocksa. Sen aker vi till Phuket troligen pa tisdag (det har inte varit tsunami dar pa tre ar sa vi tror att det ar ganska sakert). Vi stannar val dar ca 2-  3 dagar och ska sen forsoka aka ner till Malaysia och ga i djungeln lite. Man maste hushalla med dagarna for det ar inte lika mycket tid denna resa.

Ja, det ar val inte sa mycket mer att rapportera forutom att det ar varmt har med :)
Dessutom haller vi pa och forsoker boka om flyget sa vi kan aka Singapore -  Hong Kong - London - hem istallet for Singapore - Bangkok - Hong Kong - London - hem. Da hinner vi va nagon extra dag i Hong Kong till och det vill vi ju. Vi gillar Hong Kong! :)
Men nu - back to backpacking och svettiga bussresor. KUL! :) Fast da kan man iofs lasa lite bocker. Hehe.

Short one

Idag har vi vart pa fagelmarknad, shoppat, sovit, atit mat, sett lasershow, samt promenerat och akt tunnelbana. Fatta vilken ren tunnelbana de har har...aldrig sett sa rent. I Sverige ar det ju varsta sopstationen i jamforelse.

Imorgon ska vi till Bangkok, och vi velar mellan vart vi ska sedan. Tror det blir Phuket eftersom det ar lattillgangligt och sadar.

DET AR VARMT HAR!

Nu orkar jag inte skriva mer idag, vi hors fran Thailand!


Hong Kong direct!

Nu ar vi i Honk Kong! Wihoooo!
Vi dricker iced coffee pa Pacific Coffee och har idag varit och sett The Peak pa Hong Kong Island. Vi bor pa andra on, i ett omrade som kallas Kowloon. Island ar mer lyx an har men det ar bra har med. Pa The Peak hade man utsikt over hela Hong Kong, har fotat darifran. Guidning hela dagen av Martins gamla kompis och hans flickvan som bor har. Mat pa shanghainese restaurang ocksa. Roligt med personlig guidening pa riktig kinesrestuarang, inte alls som hemma. Ingen friterad raka nanstans.

Dessutom har HK jattefina offentliga toaletter, gratis. Det gillas av oss som liten blasa har.
Kowloon kanns mer som andra asiatiska stader, man kanner sig som hemma. :) Pa HK Island var det mer NY-feeling fast vi inte varit dar. Haha. :) Jattehoga skyskrapor, stora gallerior med alla kanda marken. Inte ett skrap nanstans. Det ar iofs ratt rent i Kowloon ocksa for den delen!
Idag har vi aven kopt nya skor, fina sneakers i fin affar. Hihi. De hade 1-arsjubileum sa ett av paren kostade bara 100 HKD. Market ar Acupuncture, fran London.
Pa tva dagar har vi fotat ca 300 bilder. Sa jaa....det lar ju bli en del att kolla pa nar vi kommer hem. Hiho!
Imorrn ska vi kolla pa Lasershow och sen har vi inget planerat utover det. Dagen efter beger vi oss till Bangkok.

Kanns konstigt att vara i en sa hypermodern stad samtidigt som den ar gammal pa nat vis. Valdigt olika pa olika satt. Ibland ar varannat hus ultramodernt, medan nasta ar fallfardigt..typ. Pa Kowloon alltsa, pa HK Island ar allt ultrahypersupermodernt och fint.

Nu ska vi nog snart sova ocksa, man blir knapp av att flyga en hel dag och komma fram pa morgonen nar man normalt brukar sova i Sverige. Nu ar klockan ungefar tio pa kvallen har.

Nattinatti for nu!


So long, farewell, auf wiedersehen, adjö

61270-594

Nu ska vi strax sova, sedan ska vi upp runt fyratiden för att sedan åka vid fem hemifrån. Snart är vi i Hong Kong...gudanemej vad läskigt. Fast kul också såklart! Men nervös, det är jag.

Kommer försöka skriva lite här på bloggen under resan men kommer nog inte kunna lägga upp bilder eftersom det blir på internetcaféer vi kommer åt internätet. Men lite text är inte fel det heller, om det nu skulle vara någon som är intresserad av vad vi gör och hur det går.

Hej så länge alla vänniskomarelser!

We travel light

Hej hopp alla vakenfisar.
Snart åker jag och Martin iväg till andra sidan jorden. Packningen är typ klar och jag fattar inte hur lite vi ska ha med oss egentligen. Det är bara packning på botten av ryggsäcken. Förra gången vi åkte var det knökfullt redan från början i väskorna och vi hade med oss så mycket onödigt. Vi har lärt oss av det och nu reser vi lätt och det betyder att jag kan shoppa desto mer på plats. Inte helt fel.
Imorrn ska vi städa lite och packa ner det sista, som tandborste och sånt. Sedan kommer mamma, Rolle, Ricke och hans nya tjej (som jag fick veta om först idag) hit och äter med oss. Jag ska visa mamma lite med fågelburen och fåglarnas mat och hur hon ska göra. Hon ska ju komma hit varannan dag och kolla till och umgås lite med dem.
Idag var Rune riktigt duktig och satt på mitt finger en liten stund, utan att jag hade godis i handen. :)

Nu är det dags för sängen.

Canon och Nikon - två att lita på



Igår såg jag ut såhär.
Jag provade vår nya kamera. Vi köpte en Canon IXUS 850. Den var väldigt behändig och var lätt att fotografera med. På den vänstra bilden har jag fotat i spegel, med blixt..bidde ju sådär, men så är det ju alltid när man fotar i spegel. På bilden till höger har jag bara ljus från fönstret.

Jag har velat ha en liten kompakt digitalare sen vår gamla började krångla och vi lånade ut den till Martins pappa. Nu har vi en ny, fräsch sak! Vi ska ta med den och vår systemare Nikon till Asien, det kommer bli mycket bilder sedan! Vi har Canon inställd så det får plats 1000 bilder som det är nu, sen har vi med oss en Ipod som vi kan föra över bilder till när kameran är full. Hoppas det funkar. Jag vill inte bli av med bilder från resan..tänk om de raderas...nej nej, hemska tanke!
Jag hoppas på att våra polare Canon och Nikon kan hålla sams nu bara...

Days to come

Dagarna framöver:

Idag:
Plocka fram allt som ska ner i ryggsäcken
Kolla på Ghostwhisperer 21.00
Sova

Fredag:
Till stan efter jobbet och få sista sprutan (vaccin)
Sandra kommer hit och hälsar på. Vi äter kanske pizza?

Lördag:
Till stan och klippa håret
samt inhandla allt som är kvar
Växla pengar, också på stan
Packa om det hinns
Hem till Martins pappa på kvällen

Söndag:
Packa!
16.00 - Mamma och Rolle kommer hit
Packa!
22.00 - sova!

Måndag:
04.30 - Uppstigning
Duscha
Kolla packningen
In till centralen, ta buss till Arlanda
Checka in
Äta frukost på Arlanda
09.20 - på planet

Ja, sen är vi på väg!

4:e reserv

Här sitter jag och känner mig dum. Jag fattar inte hur jag ska göra för att föra över bilder från den nya kameran till datorn...så jag får glatt vänta till Martin kommer hem, och han som ska jobba över och allt, kommer inte hem förrän sent.

Fick idag veta att jag är 4:e reserv att komma in på utbildningen jag sökt (Bildlärare på Konstfack), så nu ska jag bara vänta och se om jag har tur eller ej. Har jag tur blir det en himlans massa omställningar. Jag måste först och främst försöka övertyga CSN om att jag ska få studielån.
När jag kommer hem från semestern får jag jobba stenhårt en vecka med tentan jag har kvar från sociologin så får jag fem poäng där. Dessutom måste jag säga upp mig från mitt fasta jobb...och det är nog det värsta. Precis när jag fått fast och kommit in i det och trivs bra med min brukare...så måste jag sluta. Jag hoppas att jag får vara kvar som vikarie. Kan ju kanske hoppa in nån kväll eller helg om det behövs ibland.
Men jag ska ju inte ta ut något i förskott, det är ju ändå tre före mig i reservkön...


Nästan gratis väska och syrenlila nagellack på äcklet

Nämen hej, är ni här?

Idag gjorde jag en snabbtur till stan efter jobbet. Jag slutade 17 idag och var trött så jag hade inte orkat med någon långshopping. Jag köpte väskan jag spanat på. Den var nu på rea och kostade endast 134 kronor (Ord. pris 499 kr). Det var ju nästan gratis, så jag blev glad.




Därefter gick jag till mitt kära Apotek och hämtade ut medlet mot min torra hårbotten...suck..jag avskyr min hud..torr överallt, inte minst hårbotten då... Jag duschar hela kroppen sällan, enbart för att jag blir så torr. Efter en dusch när min hud torkat så frasar det nästan på ryggen när jag sträcker mig...så..jag håller mig till veckodusch. Alltså, jag brukar tvätta mig däremellan, jag duschar bara inte mer än en gång/vecka.
Äh, nu tror alla mina fem läsare att jag är värsta äcklet...haha.

Martin köpte vår nya kamera idag, så den får jag se när han kommer hem ikväll. Kuuul!

Och till sist, så tänkte jag leka sån där bloggare som får 45 kommentarer pga ett sådant här inlägg:

"Idag har jag syrenlila nagellack, vad tycks?"


Jag veeet att det är lite nött, men jag har haft det tre dagar..riktigt hållbart det där nagellacket! Dessutom ser det rosa ut på bilden...hmm...shit the same.

Nu blir det solero smoothie och televisionen tills det är dags för sängen.

And oh yes you need to klicka on the bilder för att see them bigger!

Mitt hjärta brast idag



Idag träffade jag världens sötaste lilla chihuahuabebis. Tre månader gammal var hon och jag har ju aldrig gillat chihuahuor förut men idag brast hjärtat för den lilla söta. Oj oj oj...och det verkade dessutom som jag inte var särskilt allergisk mot henne (brukar få kliande utslag, typ nässelutslag av hundar annars) för inget märktes...så nu har jag fått dille på sådana hundar. Och franska bulldogar. Fast det har jag haft dille på länge.

61270-587
bild lånad från www.chihuahua.se,
det är alltså inte chihuahuan jag träffade idag på denna bild

Nödvändighetsshopping och subsmask



Idag har jag varit på stadens gator och inhandlat diverse pryttlar inför vår resa som går av stapeln om en vecka. Jag var till Apoteket och bunkrade upp ett litet miniapotek. Viktigt när man är ute och reser på egen hand. Det bidde lite kompresser, sårtvätt, plåster, värktabletter etc. Jellybean-burken kom med där i bakgrunden men kanske även jellybeans borde ingå i ett reseapotek..hmm..tål att tänkas på. Jag köpte det mesta idag, men en del saker saknas, som skavsårsplåster, solskyddsfaktor och sådant.

Dessutom gick jag en sväng på H&M och handlade lite andra saker som är bra på resande fot. Jag köpte bland annat bomullspads som är färdiga att använda, preparerade med ansiktsrengöring, solskydd för läppar, små flaskor att fylla med kräm o dyl. samt en liten spegel som jag kommer använda på flyg, tåg osv. Alltid bra att ha en resespegel. Sedan var den ju söt också.

Och nu ringde min chef och talade om att jag ska ha introduktion imorrn, onsdag och torsdag. Det blir alltså fullt upp, med andra ord. Sedan lät hon väldigt imponerad när jag sa att jag skulle till Hong Kong, Bangkok (Thailand), Malaysia och Singapore. Hon frågade vad jag skulle göra på semestern nämligen, det var inte så att jag skröt eller nåt. Haha.



Efter nödvändighetsshoppingen gick jag till Sandys och köpte mig en sub. På bilden ovan visar jag hur fin jag är när jag äter den. Hoho!

Göteborgsfrämmande och besök i Uptown

61270-572

Lördagens första halva spenderades på jobbet, där det var en rätt behaglig arbetsdag med lugnt tempo.
Därefter begav jag mig in till stan och mötte upp med min gamla arbetskollega Madde som var på besök från Göteborg. Vi shoppade lite snabbt (jag köpte lite fler nagellack och dessutom ett concealer-stick, plus två väskor på rean). Sedan åkte vi hem till mig där jag fick gå in och byta till regnjacka på grund av det härliga sommarvädret vi har och sedan så handlade vi lite ingredienser till Flygande Malin på Hemköp.
Mat åts, dricka dracks, films sågs, prat pratades, musik musikades (?), godis gosades (?), nej nu spårar det ur...hm...det var en trevlig lååång kväll då Madde inte behagade lämna mig förrän klockan 03.40 ungefär, på morgonen. Haha. Men vad gör man inte för en vän i nöd? :)

Idag åkte jag och Martin bil i ett regnigt Sverige...Vi hälsade på i min gamla hemstad och träffade en kompis till mig där en stund. Vi fikade på Café Linné och jag åt en halv morotskaka och drack en latte. Den morotskakan var inte lite liten den, därför åt jag bara halva. Martin, han tog halloncheesecake, medan Jenny tog en muffin. Jag speglade mig i spegeln på toaletten. Den satt halvsnett uppe i taket och då önskade jag att jag tagit med en kamera, för det hade blitt kuliga bilder.
Efter sjutiden sa vi hejdå till Jenny, som skulle träffa kompisar och jag och Martin begav oss till China River, mitt gamla kinesmat-hak. Vi åt buffé, min mage är fortfarande mätt efter den måltiden.
Sen lyssnade vi på Manson i bilen och diggade i takt med regnets smattrande mot vindrutan.
När vi lämnat av bilen hos Martins pappa tog vi en promenad genom skogen och Martin trampade ihjäl sniglar.


crumbthrone



Två av smultronen på balkongen har idag blitt röda som små...ja..smultron. Jag är bra sugen på dem, men jag ska vara en god människa och vänta tills Martin kommer hem. Vi kan få ett var av de som är mogna. Det fanns ett par röda till, men de här var störst.
Sen är det ju bäst att käka upp dem, innan brevbäraren tar dem för oss. Man kan aldrig vara riktigt säker.

Sex laxar och en katt med strumpor?




Jag bjuder på lite akvarellkladd och en jävligt skum katt (?) med strumpor (?) som jag tydligen har målat...för ett år sedan? Varför vet jag inte. Nåja, den kan kanske agera underhållning idag i min alltför tråkiga och färglösa blogg.

Jag ska alldeles strax äta middag, jag köpte lite färska laxkotletter igår som fick hamna i min mage. Så idag ska jag glädja den med ännu lite lax. Alltså, lax är nog något av det godaste som finns, särskilt när man får tag i färsk.
I Göteborg brukade vi köpa fisk nere i fiskvagnen som alltid stod på torget på torsdagar. Inte fan har vi någon fiskvagn med goa göteborgsgubbar som säljer oss sin färska fisk på torsdagar här inte...

61270-578
Alltså, kolla va gott!

Varning: Nudity!



Jag tänkte ha en slapparkväll med mina akvarellfärger och detta är ett av de två alster som mina händer skapade med hjälp av penseln. Jag måste ju säga att den inte blev så värst snygg. Men övning ger färdighet och jag vet inte alls varför jag bara kan (ta det där "kan" med en nypa salt) måla tjejer...måste öva mer på män. Den här fick ju väldans intressanta proportioner på köpet. Haha! Ja, men vafan, det är ju kul att måla. Och för att ha blivit målad utan att först använt blyerts, är den inte okej då?

Äsch, jag måste kanske gå en akvarellkurs.

städsnack

Igår och idag har varit tröttdagar. I måndags gick jag dessutom och lade mig klockan 20.37 och så tidigt brukar jag aldrig lägga mig. Men är man sliten så är man det, tydligen rejält.
Jag sitter och lyssnar igenom min nya skiva, Tori Amos nya. Den är bra. Ja, den har dessutom roliga bilder i konvolutet. Gillar lilla jag.

Nu är det bara 11 dagar kvar till avfärd. Jag har dessutom helgen innan vi reser ledig. Det blir bra. Vi ska se till att städa lite och fixa hemma så vi slipper komma hem till det krigshärjade område som kallas vår lägenhet. Det är ju inte det minsta trevligt att efter en semesterresa (långa flygturer inräknade) komma hem och behöva städa det första man gör...Näe, det ska vi se till att slippa. Jag måste ju förresten städa även idag och imorrn med tanke på celebert besök på lördag. Madde kommer upp till Stora Staden och hon ska hälsa på hos mig och Martin. Då vill man ju gärna att det ser lite fint ut.
Men...jag tror jag städar imorrn istället..för trött idag. Haha.



Ants in my legs

Yihoooo! Jag har varit ute och motionerat. Jag fick ett ryck där vid halv fyra-snåret och gav mig ut med mina nya springskor. Jag gick en powerwalk som innehöll delar av jogging. 1, 5 timme tog det för mig att jogga/gå en mil idag! Ja, man är verkligen ingen atlet inte. Oj vad myror i benen jag har nu...måste dricka vatten...
Man kan ju hoppas att jag orkar ta mig ut två gånger till den här veckan...
Anledningen till detta plötsliga infall är att jag måste träna inför tjejmilen som är den 26 augusti. Och jag ska vara bortrest mellan 16 juli och 13 augusti, så det är bara att sätta fart nu innan jag drar och sen får jag ta nya tag den 13 augusti...pust...



En ung vacker sjöman



Bjuder på en bild av min Seaman, han är en ung vacker sjöman. Han bor i de ljusa turkosa vattnen i medelhavet.

Jag ritade den för ett par år sedan, så det är en riktig raritet. Haha.

Magkramp efter bankbesök

Jag och Martin har precis varit på banken och pratat om lån. Vi hade ju själva räknat ut att det inte var att tänka på att köpa den lägenhet vi hittat, så nu fick vi det bara bekräftat igen. Som det är nu så har vi typ mycket över varje månad...om vi köper lägenheten kommer vi ha typ jättelite över varje månad...och det är inte kul...alls. Så vi har i alla fall fått prata om grejen, och det lär man sig mycket av. Dessutom fick vi veta hur mycket vi kan låna om vi ska kunna klara oss hyfsat varje månad. Och det är också bra. Men vi ska fortsätta kolla på byteskön tills vidare, och vänta med köp ett par år i alla fall. Lika bra det. Jag trivs ju faktiskt rätt bra med att kunna köpa lite kläder varje månad och inte behöva snåla på matkontot.

Jag var tvungen att ta t-banan hem snabbt när vi var klara för jag fick magkramp. Sen fick jag springa på toaletten på en gång när jag kom innanför dörren. Intressant för er fem läsare att veta? Haha. Nej, men jag har problem med min mage, den blir ledsen när jag äter ibland. Det är olika grejer den reagerar på, inte bara en sorts livsmedel utan alla möjliga. Dessutom kommer krampen bara ibland, inte alltid.
En gång fick jag kramp på Arlanda när vi skulle flyga ner till Ronneby. Då låg jag bara på golvet och skakade och kunde inte stå upp alls. Det gjorde så ont. Då ropade de ut i högtalarna och frågade efter en läkare. Det fanns en som skulle med ett flyg men han hann kolla till mig. Haha.