Njut!




Idag har jag fotat egobilder. Jamen vad ovanligt då. Jättekonstigt verkligen. Här är lite bilder jag kan bjuda på. Njut bara, njuuut!



Sen åt jag ett halsband.

Sen kom jag på att det var ganska konstigt att börja äta ett halsband.


Klinga på Rebecka?



Bjuder på en gammal knasig bild såhär mitt under pågående fotbollsfinal.
Blyertsteckning...lite knasig jag vet. Hihi!
Jag gillar knasigt!

Idag har vi ätit hemlagad pizza med min bror och hans tjej, pratat namn och sett första halvlek av fotbollen.

Nu är jag jättekissnödig, men vill skriva klart här först, innan jag beger mig mot toaletten och klingar på Rebecka.

Snart har jag sommarloooov! Två veckor jobb kvar bara.

Örl grej ti



Aj drink maj örl grej ti in di örly grej mårning.

Men inte idag faktiskt. Jag gick dock upp i tid så jag hann käka yoghurt och smörgås innan jag åker. Cyklar ju som bekant och då är det inte helt fel med lite näring i magen. Skitsamma om man bränner mer fett om man äter efteråt, man ska väl orka cykla också.

Nu ska jag sticka mot jobbet.

Mossa mossa!

Some Wow perhaps?



Så satt man här igen, framför skärmen. Ska snart lämna den för matlagning.
Jobbigt på jobbet idag och jag har cyklat till och från jobbet. Bra träning för mig.

Ikväll ska jag försöka orka spela lite WoW!

Hoppas alla har en myslördag!

Live Luxe and eat Indian food

Såhär såg jag ut när jag satt på t-banan i Skarpnäck och väntade på att tåget skulle gå. Intressant va?


På restaurangen så var jag såhäääär glad!

Och den här fick jag av Martin idag. En parfyyym!

Live Luxe, av Jennifer Lopez.
Inte trodde jag att jag skulle skaffa mig en sån där kändisparfym. Hihi! Till mitt försvar kan jag säga att jag faktiskt inte såg att det var Jennifer Lopez innan jag luktade på den.
Jag har inte en enda ordentlig parfym nämligen så jag har kommit på att jag vill skaffa mig några väldoftande sådana. Den här luktar verkligen Malingott. Haha. Jag fick välja parfym själv också, värsta lyx.
Kanske kan köpa mig en i månaden nu eller så. I alla fall ett par stycken till vore najs. Gillar Moschinos Hippie Fizz, i love love och Funny, men de får jag köpa en annan gång. Rätt skapligt dyrt med parfym ja...


Fotar mitt eget fejksmajl. Ja.

Idag har mamma hjälpt mig att göra ett kohuvud. Det är lite jobbigt med papiermaché eftersom man måste vänta mellan varven, pga torktid. Men det blir fint, det blir det och det är jätteroligt att pyssla med papiermaché faktiskt. Enkel och bra metod för att tillverka...ja..till exempel kohuvuden.
Nu ligger huvudet på tork.

Idag har jag även fotat mitt eget fejksmajl som ser ut såhär, enligt denna bild:



Och även fotat mig själv ännu mer i spegeln för att det blir ju så bra då...inte sant. Kolla liksom:



Ja ni ser ju. Bjuder på fina miner på de bilderna också. Ja, man måste bjuda på sig själv. Det ska man kunna som vuxen.

Jag fick en jättefin blomma av mamma när hon kom i morse också:



Det är yyyttepyyytte små blommor som ser ut som rosor. Jättefina i färgskiftningarna och allt. Hoppas att den här får leva längre än de jag fått förr. De bara dör ju. Jag har inte gröna fingrar direkt. Men den här ser lite tåligare ut tror jag. Kraftigare blad och så.

Om ett par timmar ska jag bege mig till staden där jag och Martin ska äta på restaurang minsann. Det blir vår indiska favvo i Vasastan. Den godaste indiern i stada. Yes. Ska nog lyxa till det med både saffransris och naan idag.

Mossa mossa!

Home at last



Nu har jag äntligen kommit hem från jobbet. Är helt mör i benen efter tre dagars ordentliga cykelturer på ca 1 mil varje gång. Jag tycker i alla fall att det är långt. Haha. Jag är hungrig, extremt sötsugen på choklaaaad och samtidigt trött.

Imorgon bitti (ja, min mor har en tendens att vilja ses tidigt vissa dagar) kommer mamma hit och hjälper mig lite med kon som jag ska göra i papier mache (huuur stavas det..jag som är världsbäst på svenska annars). Jag måste bara inhandla ballonger eftersom de vi köpte i helgen glömdes på landet...

Tack för alla fina kommentarer kring tavlan jag målar också. Jag blir superglad!

Miss Clean and tavelprat



Nu är det riktigt rörigt i vardagsrummet, färger överallt på golvet och tavlan står i sitt staffli och väntar på att bli färdigmålad. Jag tänkte låta allt stå där faktiskt, för annars är det så lätt hänt att jag glömmer av att måla klart.
Nu står den ju där och väntar på mig, då blir jag mer benägen att färdigställa den också. Får bli i helgen.
På nedre bilden ser man referenserna till målningen. Ett foto av Sandra och en bok med bilden "Flicka med pärlörhänge" på framsidan. Sandras mamma (och alltså då också Martins mamma) ville ha en tavla av Sandra där hon ser ut som på den tavlan ungefär. Ja, det var ju verkligen en enkel uppgift. Men nu kör jag på med mitt race och så får hon ju faktiskt nöja sig med det. Jag kan inte göra mer än mitt bästa och i min egna stil.

Jag ville ju inte bara köra en kopia av tavlan liksom, nu blir det lite Malin-stuk på den och därmed bastu!

Om en stund ska jag bege mig till jobbet. Cyklar dit idag igen. Men nu mitt på dagen fick jag fnatt och ville städa massor. Jag har torkat av skåp i köket litegrann. Inte så extremt men litegrann så det känns fräschare. Dock behövs en rejäl sanering tycker jag.
Eftersom min mamma ska komma hit imorrn en sväng så ska jag nog försöka släpa fram snabeldraken också...ja..

Återigen på g...



Såhär ser mina händer ut när jag målar. Eller...det är bara en hand som ser ut sådär, det är vänsterhanden. Blandar gärna färgerna direkt i handflatan, mycket bra palett där. Haha!

Och nu har jag kommit såhär långt...please ha överseende med att det kanske inte är så snyggt. För det första är det inte klart, för det andra är det faktiskt inte så lätt som man kan tro.
Nej det är till och med skitsvårt. Japp, det ska jag säga er...skitsvårt.



Jag e på gång...



Ja..såhär ser det ut där jag sitter och målar i vardagsrummet. Nu börjar målningen ta form och jag blir mindre och mindre nöjd. Det blir inte så likt nämligen, hoppas att den som ska ha tavlan inte tycker att det gör något..men I'm working on it.

Painting a portrait

Okej. Jag sitter/står i vardagsrummet och målar ett porträtt av Sandra. Martins lillasyster that is. Det är sketasvårt men så hiskeligt roligt att kleta med färg, något jag inte gjort på länge nu. Jag använder ju tyvärr akryl som torkar lite för snabbt för att det ska vara roligt, men det är det jag har att tillgå så det får duga tills jag har råd att bunkra upp med dyra oljefärger. Jag har ju liksom en samling akrylfärg, men noll oljefärg. Skulle bli för dyrt att köpa just nu. Men man kan ju alltid önska sig i födelsedagspresent. En av varje nyans i oljefärg. Haha. Dyyrt.

Jag kanske visar ett smakprov på tavlan om en stund.

Piece of Cupcake



Hihi, nu är jag med i min andra tävling, tror jag. Såg så fina cupcake-formar hos
www.blixman.blogg.se
som jag var tvungen att tävla om. Försökte även få med bilden men jag kunde inte spara den. Så fina söta formar. Passar ju mig jättebra också eftersom jag själv älskar att baka och har försökt mig på cupcakes själv. Finns nog nåt i arkiven om det, under mat och bak...tror jag. Hohooo! Check it.

Ovan visar jag en gammal bild i brist på nya. Jag ska ikväll, efter maten, försöka mig på att börja med (vilken jobbig mening det blev) tavlan jag ska måla. Det hänger över mig och jag har en annan tavla som också bör bli klar i sommar så...det är väl bara att sätta igång.

Men först blir det middagslagande...har inte någon större matlust idag men det får bli något i alla fall. Har tränat bra idag, cyklat runt en mil och gått en promenad på ca 45 minuter. Inte illa.

Today I will be cykling

Fly me to the moon and let me play among the stars


Bilden är fotad av mig, får ej användas eller kopieras!

Today is gonna be the day that...jag cyklar till mamma.
Jag ska äta lite knäckebröd med makrill, dricka lite hallondryck, tvätta håret snabbt, klä på mig och sen åka. Jag är lite sen för jag ville tydligen sova längre än klockans alarm hade lust med. Det var ju jag som ställde alarmet igår också, knas.

Ha en fin dag alla människobarn.
Jag ska försöka uppdatera lite på bildfronten, med något ritat, snart.

I want to ride my bicycle

I want to ride my bicycle
I want to ride my bike
I want to ride my bicycle
I want to ride it where I like



Cyklade hem från jobbet idag, ja jag cyklade till jobbet också, men det kanske var uppenbart eftersom jag ju cyklade hem. Hohooo! Jag är trött, har uppsvälld mage full med gaser och är hungrig, sugen på godis men...jag ska sova istället. Om en stund. Först ska jag på toaletten, sitta där i godan ro en stund, kanske med en tidning eller så...sedan borsta tänderna, tvätta ansiktet...ta på mig nattlinne (gammal t-shirt) och sedan krypa ner i sängen och sova sött, för jag är riktigt trött faktiskt. Fast innan sömnen infinner sig ska jag läsa lite i boken jag påbörjat.

Imorgon är det en helt ny dag, en färsk sprudlande solskensdränkt dag (?) och jag ska ta cykeln min till mor. Vi ska promenera och så. Väl hemma sedan, tänkte jag försöka måla lite...har en tavla på g som jag aldrig riktigt orkar ta tag i så jag ska försöka med den.

Nattinatti!



Längtan till fjärran land...igen


Oj, nu kom en till sån där resautomlandsattack...
Flygplatsväntande, dyra smörgåsar, dyr taxfree som man bara kollar på och inte köper...väntan på utomlandet...väntan på att få sätta ner fötterna på varm fjärran mark...väntan på spänningen...

Fan, varför föddes man inte in i en rik familj så man inte behövde jobba och bara kunde resa och äta gott hela tiden...hihi.

Idag är det jobb som väntar igen, jobbar 16-22 idag. Jag gillar att jobba kväll ändå, i alla fall på sommaren. Det är ljust när man åker/går hem fortfarande och det luktar sommar överallt. Det slår verkligen vinterns slaskande och det mörka outhärdliga.

Mossa!

Diamonds are forever



När jag lade den här bilden i mitt fotogalleri på Fotosidan skrev jag såhär till den (gillar att ha små texter till bilderna):

It's so hard to get old
youth is like diamonds in the sun
and dimonds are forever



Det är några rader från en låttext.
Jag tycker fortfarande om bilden, texten passar till och jag tycker nog fortfarande att jag tog några av mina bästa bilder och självporträtt med min dåliga Olympuskompakta när vi bodde i Göteborg. Jag tycker inte att jag lyckas lika bra nuförtiden. Vad fattas, vad är det som inte fungerar?
Näe, det måste bli fler fotosessions med mig själv helt enkelt. More of the ego-stuff!
Yeah Baby, yeah! Wondering när jag har tid bara...det bästa är ju när jag är ensam hemma och kan leka clown hur jag vill utan att Martin tycker att det blir lite jobbigt. Haha. Dessutom brukar jag ockupera toaletten eftersom jag sminkar mig som en dåre.

Och kissa vill man ju.


No water - no washing up


Nu har vi kommit hem från midsommarfirandet på landet. Vi har varit utan vatten hela helgen. Tvättat oss med vatten i hinkar, Martin badade för att kunna bli lite ren och jag sket fullständigt i att tvätta mig. Hade skitigt hår och så, men vafan. Orkar inte. Jag tvättade mig nu när jag kom hem idag, innan jag drog till jobbet.
Ja, man blir väldigt handikappad när man inte har rinnande vatten och normal toalett. Det finns ju bara en mulltoa där och den får man inte kissa i för då luktar det unkas och blä så det var lite jobbigt överlag. Vi tjatar och tjatar om att det ska fixas normal toa och avlopp där men det är lite motstånd tyvärr...
Men vi har haft underbart väder faktiskt, bara lite skurar igår och på midsommarafton. Igår kom en rejäl hagelskur men den försvann lika fort som den kom. Det har varit skönt att vara borta från stan ett tag. Taking it slow och sånt.

Nu har jag kommit hem från jobbet och jag måste alldeles strax göra mig klar för sängen för jag ska upp 06 igen och iväg och jobba. Börjar 08. Ja, det är lite halvjobbigt att jobba kväll och sen dag direkt efter.



Och jag såg ut såhär i torsdags och fredags. Japp, samma kläder båda dagarna. Ja, jag ser knasig ut på bilderna, det är så mycket roligare med knasiga bilder tycker jag. Så vassegoa! Fast you need to klick them för att se dem större, but I think you already visste det.

Tills vi ses igen...

Nu är det dags att packa det sista. Om en stund ska vi bege oss mot Värmdö, där vi ska fira midsommar. Jag kommer inte att ha tillgång till internet där ute, så tyvärr får alla galna Malin-fans vänta tills på måndag igen...sorry guys.
Men måndag eftermiddag, då jädrar är jag back on track. Tills vidare får man om man vill hålla till godo med mitt arkiv. Det finns bilder och lite annat smått och gott där bland kategorierna. Man kan sysselsätta sig i timmar, jag lovar. Haha!

Avslutar med en bild av mig och Anna från igår, när vi åt glass i Gallerian.
Jag tror att det är okej med Anna att jag lägger upp den, i annat fall får du hojta
Anna!


i look like a weirdo, I know...ni ska se den andra bilden jag tog...ojojoj..

Lunchtajm


fotat av mig

Nu hade det inte varit helt fel med lite av den mat som vi fick igår på Berns. Oj va gott det var.
Jag håller på och lagar hemgjord tomatsås med massor av vitlök som jag ska äta med fullkornspasta om en stund. Lite sen lunch. Ikväll åker vi ut på landet så jag kommer nog inte ha internet till hands då...ojoj...hur ska det gå. Fredag, lördag och söndag...och ingen blogguppdatering från Malin...inte bra. Men så är det och det är ju lite svårt att göra något åt det.

Nu, lunchtajm!

Jag ska bygga en ko


Wiiieee, the great glass is coming our way!
Den var mycket god, jag valde nougat med gelehallon in the bottom. Åts igår, med Anna inne på Gallerian.

Nu ska jag in till stan igen, denna gång med ärendet att köpa tapetklister och stora ballonger. Jaaa...ehm...jag ska ju bygga en ko. Den ska ha stort huvud, pussmun och lååånga ögonfransar, har jag bestämt.
Japp, ska bygga en ko alltså.

The bloggmingel and stuff




dessa bilder är tagna av mig, inte av bloggmingelfotografer som förstör mig

Sådär, nu är jag nöjd, kan sova gott och skäms inte ett dugg för hur jag ser ut.
När jag fotar mig själv får jag alltid se ut som jag vill och jag trivs med de bilder jag tar själv av mig själv. Jag kanske låter dum men så är det. Det är det enda sättet, nästan, som gör att jag kan tycka att jag själv är fin. Ja, det är kanske jättekonstigt. Fick fnatt efter att ha blivit fotad på bloggmingel idag och såg ut som helvete på bilden så jag var tvungen att göra ett potpurri av hur jag egentligen såg ut idag, inom mig och när jag själv får bestämma.

Jag har haft två trevilga dagar nu, träffat Anna, en ny lovely vän, och fått följa med på mitt livs första (och troligen sista) bloggmingel med tillhörande goodiebag. Den innehöll inte särskilt mycket måste jag erkänna, men jag ska väl tacka och ta emot eftersom jag aldrig lär få en igen. Hoho!

Vi provade nya "nyttiga"coca colan, som jag inte fattade varnånstans den skulle vara nyttig. den innehöll både det ena och det andra, precis som vanlig cola. Vill man  ha antioxidanterna från grönt te så kan man väl för farao dricka grönt te? Inte bälga i sig sötningsmedelsochfärgmedelspreparerad coca cola?
Sorry om jag är negativ men det var så konstigt.
Men satan i gatan vilken god mat de serverade, lite sushi, kycklingspett och annat gott. Jag fick chansen (?) att se lite bloggmänniskor som jag bara sett på nätet förr, det var ju också en upplevelse! Haha!

Tack så mycket lilla Anna! för att jag fick följa med!

Långt inlägg om smink

Träffen med Anna gick bra, men jag var så nervös igen så jag kände mig tråkig. Anna påstår att jag var uthärdlig så jag får tro på henne. Haha! Jag gillar Anna, det är en skön tjej som känns lite som jag själv. Vissa saker jag reagerar på som känns så jag, liksom. Hihi! Men eftersom jag var så nervös var det en massa saker jag glömde som jag ville fråga om och så..får ta det imorrn. Ja, knasigt det kan bli. Hohooo!

På kvällskvisten nu, har jag roat mig med att fotografera mitt vardagssmink. Trots att ingen läser min blogg, förutom när ovan nämna Anna länkar till mig (haha!), så tänkte jag visa vad jag brukar använda till vardags.
Jag blev själv ganska förvånad när jag såg hur mycket grejer det faktiskt var som jag använder som vardagssmink.
Jag kan inte vara utan smink. Det är en stor del av mig.
Ibland knasar jag mig och har knallgul ögonskugga eller illgrönt eller chockrosa. Dessutom har jag fått många komplimanger när jag haft roliga färger och folk brukar tycka att jag är duktig på att sminka. Det är så himla kul att få komplimanger, trots att jag har svårt att ta dem.



Det jag använder är alltså:

Hudcreme från Nivea, alltid på kvällen innan sängen. På morgonen en lättare hudcreme.
Mineralfoundation från L'oréal, i nyansen Vanille Rosée. Den ljusaste. Ja, jag är blekfisen Malin
Compact powder från Isadora, nyansen soft mist
Bronzing powder från H&M
Rouge från Make Up Store, nyansen lush
Eyedust från MUS, nyansen empire
Microshadow från MUS, nyansen Muffin
Penna att ha innanför nedre franskanten, från MUS, nyansen Vanilla
Ögonbrynspenna från Rimmel, dark brown
Volum Express mascara, från Maybelline, dark brown
Lipbalm från Rosebud, har flera olika varianter
Lipbalm Mama Coco´s

Sen brukar jag för det mesta använda lite av hårprodukterna som syns på den lilla bilden. Det är en spray, Curls Rock, från TIGI, samt en Shiner&Defrizzer från samma märke. Ibland har jag även lite mousse i håret. Wow!

Ja, herregud vad intressant det här blev! Ojoj!

Ja, jag använder inte mycket märkesgrejer då jag ju är en fattig (jääättefattig) student och sen har jag inte provat några dyrare märken eftersom jag inte haft råd, så jag vet inte ens om de är bra. Jag tycker att det jag har är bra i varje fall. MUS har de bästa ögonskuggorna tycker jag, jag har minst tjugo olika därifrån. Gillar deras Eyedust-färger jättemycket. Synd att inte Franciska (en kompis från Uppsala) fanns till hands oftare, då hon ju jobbar på MUS och kan fixa lite rabatt åt mig. Haha! Får passa på sen när jag träffar henne.

Nu är jag på pysselhumör, men jag ska upp i tid imorgon så jag hinner nog inte pyssla något...fasen då. Haha!

I'm not wearing a diaper!



nevermind my face...

Idag hade jag tänkt se ut såhär. Dock trivdes jag inte i att ha på mig shortsen en dag på stan så jag bytte till en svart kjol istället, så jag ser i stort sett likadan ut.  Jag har lånat t-shirten av Martinen, hoppas han inte blir arg. Hoho! En till anledning till att jag inte ville ha shortsen var att det såg ut som att jag hade blöja. Klicka på den lilla bilden, där ser man det. Ja, och jag vill ju inte att det ska se ut som jag har kissat på mig eller nåt. Haha! Så...det blidde en kjol istället.

Nu ska jag snart bege mig mot tunnelbanan som ska ta mig till Medborgarplatsen. Där ska jag träffa Anna!
Lite nervöst är det allt, men det ska nog gå bra!

En sommarkväll

När jag slutade jobbet klockan 22 så var jag väldigt duktig och gick hela vägen hem. 5 kilometer ungefär. Det var faktiskt ganska trevligt med en promenad hem, särskilt eftersom jag visste att jag inte behövde isäng så enormt tidigt. Jag tog i också, så jag blev svettig, lite motion är inte fel. Det doftade så gott ute, riktig sommarkväll. Jag gick gamla tyresövägen och drömde mig bort...det finns så fina hus där. Någon gång vill jag bo i ett fint hus med en liten gräsplätt och uteplats. Där vill jag ha lupiner, förgätmigej, liljekonvaljer, gullvivor och maskrosor och sitta och dricka te om kvällarna. Läsa böcker och titta på himlen, lukta på sommaren.

Nåja, tills dess får jag nöja mig med en ganska stor balkong på loftgång, en okej lägenhet och så har jag ju min Martin att gosa på. Imorgon ska han till Finland på affärsresa igen, de ska bada bastu och dricka sprit tror jag.

Innan jag somnar, bjuder jag på en till bild, en skiss av en figur som skulle vara en slags giraffbrud. Har inte gjort klart den än, som synes. Hoho! Men jag gillaren!

Inte kopiera eller använda! Strictly forbidden!

Wierd looking animals and working day



Haha, jag hittade en till. Knasiga djur som kikar fram lite här och där. Ja, fantasin är det kanske inget fel på trots allt. Ränderna på klänningen är lite knasiga, men nevermind that. Haha! Näe, den här är rätt söt faktiskt. Haha! Tänkte väl att det skulle vara en illustration till en barnbok eller så..

Ska snart till jobbet. Första arbetsdagen på sommarjobbet och jag ska jobba hos samma brukare som jag jobbat hos förr. Jobbade nästan två år där så jag vet hur det funkar. Nu är det ett halvår sedan som jag jobbade där sist (jobbade extra en kväll) så lite nervöst är det trots allt. Undrar om det är mycket som ändrats eller om jag kommer ha glömt en massa saker.

På torsdag ska jag kanske på konsert har jag hört...vi får se hur det blir.

Nu ska jag snart bege mig, måste handla lite till enkel middag innan jag hoppar på t-banan.

Gullig liten vingprydd sak på en svamp

Jag hade totalt glömt bort att visa lite gamla bilder som jag hade färglagt lite sådär halvbra i illustrator. Miljöer är inte min starka sida, eller rättare sagt så har jag inte övat särskilt mycket på den saken. Jag tycker det är jättesvårt att få det att inte se för tillgjort ut. Detta är ett av försöken jag gjort genom åren. Som ni kanske förstår så har jag inte gjort många försök. Hihi!
Men den här blev ju helt okej, lite gullig sådär. Jag gillar gulligt.
Vad gillar du?


Red in rerun




Okej, nu testar jag att ladda upp igen...shit...det känns lite konstigt att ladda upp bilder direkt från hårddisken men det kanske inte är någon fara..menar att bilderna kanske försvinner lättare då..eller...jag är ju inte så teknisk. Hohooo!
Det bidde tre bilder av en Malin, när Malin bodde i Göteborg för många herrans år sedan. Vi skulle på en fest med 30-tals-tema och jag sminkade loss. Red lipstick and illrött hår. Försökte även få till rakare ögonbryn, men det är svårt att sminka så inte originalbrynen synd underneath...om man inte använder teatersmink, vilket jag inte brukar. Flätorna är nog där för att jag skulle fixa krusigt hår, jag hade ingen krustång.
Jag gillade att ha rött hår, men fan..det var alldeles för jobbigt att färga hela tiden. Utväxten såg alldeles grå ut också, så nu kör jag på my natural colour!

Testing and eating midsummers food



I followed Annas tips om att ladda upp direkt från hårddisken. Yes, it worked. Därför får ni se en till bild av mig när jag gör en posemin som bara är ful, fast ganska roligt att jag försöker se cool ut.
Haha! Vad bra i alla fall, att det fanns ännu ett sätt att ladda upp bilder på. Icke att jag tänker ha endast en bild per inlägg forever. Never!

Nu kommer snart min bror och hans brutta. Vi ska käka midsommarmat idag. Färskpotatis, sill, köttbullar, lax och ägg. Glass till efterrätt. Oj, glömde..såklart har vi gräddfil med klippt gräslök också. Ve och fasa om vi skulle glömma det.

Still no bilder...



Okej, nu börjar jag störa mig enormt på det här med bilderna..självklart har inte blogg.se svarat och självklart kan jag fortfarande inte få in mer än en bild per inlägg här...Jag kan inte infoga bilder, för fan! Bilder is the blogg, så är det bara. No blogg utan bilder. Without bilder, the blogg is boooring.

Fixa åt mig!

Welcome to the candyshop!



Har precis kommit hem från staden. Jag lämnade tillbaka shortsen, men vandrade till Medis och gick in till en av mina favoritbutiker, English shop, där jag handlade det som syns på bilden ovan.
Sedan tog jag en snabb promenad/powerwalk till Hammarbyhöjden där jag hoppade på tunnelbanan hem. Jag ville egentligen gå hela vägen hem, men skavsår satte käppar i hjulet tyvärr. Det blev en skaplig promenad i alla fall, tycker jag.

Har mejlat till blogg.se nu om att jag inte kan få in bilder i mina inlägg...är jäkligt irriterande. Kan endast infoga en bild om jag klickar fram en bild och väljer infoga den, men då kan jag bara få in en bild per inlägg, vilket jag ju ibland inte har lust med. Jag vill ju ha massor av bilder i mina inlägg. Hohooo!
Hoppas de svarar snart!

Rita Björk

Nu har jag suttit i en timme och försökt komma på vilken artist/skådis/kändis jag vill rita av och spenderat ytterligare en timme ritandes en artist/skådis/kändis...först blev jag frustrerad för att jag inte kom på vem jag ville rita. Inget kändes bra. Sen ritade jag en bild av Björk. Jag vet inte om jag kommer att visa bilden, för jag är inte alls helt nöjd...men det är mycket roligare att rita människor med speciella utseenden än alldagliga. Så nu har jag testat att rita Manson och Björk. Och så Anna då. Hihi!
Får se vem som står på tur.

Jag har också äääntligen läst ut Luftslottet som sprängdes av Stieg Larsson. Jag har legat efter med den och det har hängt över mig. Men nu har jag haft tid när ledigheten kom en liten chock för mig. Idag läste jag nog sista halvan. Alla tre delar är lästa, cirkeln är sluten. Nu kan filmen komma.
Låt den rätte komma in ser jag också mycket fram emot att se som film!

Imorgon blir det ett snabbt stadsbesök, för att lämna tillbaka ett par shorts som jag inte vill behålla. Sedan blir det jogging och eventuellt lite sådana här drinkar på kvällen:

Ja, nu skulle det vara en bild på en rosa drink här men tydligen vill inte blogg.se att jag ska publicera den...ingen bild vill visa sig. Så den får jag lägga in vid ett senare tillfälle då. Hohooo!

Kolla, när jag postade endast bilden, så kom den in...men då fick jag klistra in texten i efterhand...ja...ibland undrar man vad för buggar som kryper omkring hos blogg.se.

This is the picture, anyways!


No rest and tuna salad coming up



Sitter här i randigt linne och ska snart äta en tidig lunch bestående av tonfisksalladen som jag slängde ihop igår efter att jag och mamma hade varit ute på powerwalk. Det blev en lång mening.
Jag köpte gåstavar, eller vad det kallas, till mamma när hon fyllde år den 2 juni. Igår fick jag prova dem. De var skiiitbra! Fan va löjligt at folk att tycka det är töntigt med stavar. De gör ju att man tränar mycket mycket bättre. Nu funderar jag på att köpa ett par stavar när jag får pengar i juli. Får inga pengar förrän i slutet av juli...usch...

Sen irriterar jag mig lite på att jag fått en rest på något som jag ingen rest har på...i skolan. Jag har 59 av 60 hp ändå, så jag kan skicka iväg resultaten till CSN, men det stör mig med den där så kallade resten...som inte finns..bläää. Jag mejlade min lärare och sa att hon måste fixa det fort.

Nu - tuna salad!


Det suger i resetarmen!



Nu är det snart ett år sedan jag och Martin var ute och reste i Asien för andra gången. Om jag brukar säga att det suger i shoppingtarmen så suger det definitivt i resetarmen just nu.
Men då tänker man ju på...att man är så dum mot naturen om man reser med flyg...men medan jag sitter här i köket framför min MacBook så slösar jag rejält mycket med energi också...pga elen som behövs för att jag ska kunna surfa på nätet och alltså kunna blogga för alla (!) mina läsare. Och mig själv. Mest mig själv.
Och hur ofta flyger jag? En gång per år, om ens det. Synd att jag inte var en sån där hemmakär person som inte gillade att resa alls. Nog för att jag visst är hemmakär, där höll jag på att försäga mig, men att resa är något av det bästa jag vet...och de håller ju på och försöker få fram mer miljövänliga flyg...vi får hoppas det går an att flyga lite, kanske till nästa år.

Det suuuger i resetarmen!




Jag vill sitta på varmt internetcafé och uppdatera bloggen om resan. Jag vill bo på Sawasdee Guesthouse på Soi Rambuttri i Bangkok. Jag vill åka och fira nationaldagen i Singapore. Jag vill få sådär lockigt hår i all fukt, trots att man blir alldeles kladdig på kroppen. Jag vill se på fin utsikt. Jag vill köpa roligt godis, kanske Hello Kitty-godis i hjärtformad burk. Jag vill dricka caramel frappuccino på Starbucks. Jag vill ha utsikt över knasiga trasiga bakgårdar.

Det suger i resetarmen säger jag! Ge mig en resa - nu! Jag vill gärna tillbaka till Hong Kong och Singapore! Tack!

Beware of the shoppingtarm!



Bilden är från igår, men det gör ju inget. Hihoo!
Jag ska strax bege mig mot tunnelbanan igen, för att resa till Solna för ett besök hos mormor. Möter mamma först, på Gullmarsplan. Jag ska in till Solna centrum också (mormor bor nära), för att köpa en BH, om jag har råd. Jag köpte nämligen lite kläder igår på stan. Ett par shorts, en t-shirt och en blommig liten klänning. Så, det känns inte så bra att slösa mer pengar nu...men jag är i stort behov av en BH, vilket jag ju såklart inte tänkte på igår när jag shoppade loss.

Shoppingtarmen är inte att leka med.
It will distort your mind!
Beware of the shoppingtarm!

Nu ska jag klä på mig lite kläder, kanske nåt av det som blev inhandlat igår. Det visar sig.

Ha det fint nu alla människobarn!




Korvskinnsklänning med rosor

Nu tänkte jag snart gå iväg mot tunnelbanan som ska ta mig in till staden. Möter Martin efter att hans kurs är slut och så får vi väl se om det hinns med något studentfirande.
Jag har på mig en gammal gammal klänning (säkert i alla fall 8 år gammal), med rosor. Den sitter som ett korvskinn och jag vet inte alls om det är en bra idé att ha den på. Jag är ju, som jag sagt ett antal gånger, inte så smal och har världens största bröst (jo, det är sant!) samt en väldigt stor ända...sååå..ja..man kan ju räkna ut hur klänningen ser ut. Men för att hjälpa några på traven, så visar jag här två bilder för att demonstrera.




Nu vet jag inte hur verklighetstrogna dessa bilder är, men ja...
Skulle dock behöva en kofta av något slag att ha till...det är ju synd att jag typ inte äger någon kofta alls.
Fan vad gnällig det blev idag då. Hohoo! Hihi!
Äsch, alla säger ju att man ska visa vad man har. Inte stänga in sig i för stora kläder. Jag kanske duger som jag är? Whatthefuck, jag är mjuk, go och kurvig. Är inte det bra?

Nu ska jag nog försöka skynda mig lite.

The non-gym




Jag borde egentligen gå till gymmet, men det känns verkligen som något tar emot när det gäller att gå till gymmet på sommaren...men jag ska köra en gymdag denna vecka i alla fall. Det är ett som är säkert. Tror jag ska köra mest springande och gående i sommar, och ta gym ibland bara. Jag menar, varför vara instängd på ett svettigt gym med dålig musik när man kan vara ut i den fina svenska naturen och känna doften av sommaren? Och samtidigt få motion.

Idag ska vi kanske på studentmottagning igen. Det visar sig om ett par timmar hur det blir. Otherwise går jag ut och springer ikväll. Yes.

Nu har väl de allra flesta nästan sommarlov va?

The real me och så tonfisk och motionerande



jag har beskurit bilderna, martins pappa och martin är fotograferna

Sådär såg jag ut i fredags då vi var på restaurang ute på Lidingö med Martins familj. Det var Martins farmor som fyllde år och alltså var det anledningen till restaurangbesöket. Det är typ sådär jag ser ut, i verkligheten, när andra fotar mig och inte jag själv. Fast detta är bilder där man inte ser stora delar av kroppen, så det är inte riktigt verkligheten trots allt. Jag ljög lite. Oj.
Det var lite konstigt att vara ute på Lidingö, allt kändes så lyxigt och opersonligt och det kryllade av brats på den där restaurangen. Det var till exempel en båt som lade till (restaurangen låg vid en båtbrygga och en massa vackra opersonliga nybyggda hus etc..) där det var hela två rosa skjortor ombord. Ojoj. Senare kom ett killgäng på ca fem killar och alla hade pikétröja utom en och alla hade backslick med lite krull i bak. Inte klokt vad kul!
Det var god mat och efterrätt och vinet slank ner. Fint vid vattnet också, vi fick se Ostindiefararen igen, som kom förbi.
Men de där bratsen alltså..ja..hihoo!


Idag hade jag på mig ett par shorts som varit lite för tajta förut. Jag blev rätt glad av att de gick att använda och det var skönt med ett par shorts i detta ångväder. Jag gillar det. Inte illa.
Cyklade till Stureby och gick promenad med mamma i varma solen, fick färg på axlarna och så handlade vi lite ingredienser till tonfisksallad som var mumsig. Sedan åt vi glass. Ricke och Anna var där också ja, alltså min bror och hans tjej. Jag cyklade hem igen vid halv åtta och det gick jättebra och det var sååå skönt ute.

Känner mig stolt över den braiga motionen jag fått idag. En timmes cykelfärd och en timmes promenad. Ja, det känns bra.

Soon on the bike towards Stureby



Jag ska strax ta cykeln och bege mig mot Stureby, men först ska jag försöka få i mig någon form av frukost/lunch.
Idag är det återigen en vacker sommardag, så soligt så. Jag håller verkligen alla tummar och tår för att det kommer att fortsätta vara vackert väder hela sommaren, så jag hinner njuta riktigt ordentligt. Jag försöker faktiskt tänka på det nuförtiden, att uppskatta alla små ting i naturen. Att tänka på, beundra, alla saker omkring oss.

Här kommer lite bilder på mina fåglar, för att de är så sööta.





De har precis duschat, fast Rocki duschade mest. Syns det? :)
Blomsprutan is the shit!

Drink Pink!



Idag har jag druckit rosa drinkar, pina coladas och ätit en av mina paradrätter. Martins familj var här och åt med oss. Grannarna har fest och det stojas ute på gården. Vi har sett Eragon och ska byta lakan i sängarna, för att kunna sova i nytvättade sängkläder = wünderbar.

Nu är det dags för toalettbesök och tandborstning, ordning och reda.
Imorgon är det en annan dag, en helt annan faktiskt. Jag ska cykla till mamma och vi ska ut och promenera.

Kolla, it's the mat from idag, lovely lovely!



The real Manson?



Och så tar vi det riktiga porträttet då. Jag hade ritat både en karikatyr och ett riktigt porträtt. Det är alltså samma person som på karikatyren. Vad tycks?

Nu håller jag som bäst på att städa. Sorterar kläder för fullt. Jag har alldeles för mycket kläder...usch. Har också gått igenom badrummet och skrubbat badkar, toalett och handfat samt sköljt av golvet där och lite väggar.
Känns kul att städa i det här vädret, haha.
Svettigt är det i alla fall och när jag har dammsugit ska fåglarna få sig en dusch med blomsprutan, tror de behöver det idag i den här värmen.

Japp.

Skriver kanske imorrn igen, idag kommer det vara fullt upp.

The national day treasure



Hurra! För det är Sveriges dag idag!

Martin ligger och sover fortfarande, funderar starkt på att gå in i sovrummet och hoppa på hans mage litegrann. Han kanske vaknar då.
Vi ska tillbringa första delen av dagen med att städa. Ja, det låter ju himmelskt en sådan här solig och varm dag (30 grader i skuggan, cirkus) men det är oerhört välbehövligt, särskilt som vi kanske får besök imorgon. Det ser alltså förjävligt ut här just nu.
Så - städa it is.

Ikväll ska vi ut till Lidingö (jag vet, knasigt va) och gå på restaurang för att fira Martins farmor som fyllde år igår. Jag ska äta hälleflundra och rabarberkompott med vit chokladgrejsimojs. Fast inte samtidigt, det blir som varmrätt och efterrätt då. Hohooo!

Ha en fin nationaldag alla människobarn!

Kändiskarikatyr



Jag har försökt mig på att rita en karikatyr.
Jag tänkte att den här personen var enkel att börja med eftersom han/hon/den/det har ganska tydliga attribut att rita av.
Lyckades jag eller? Kan man se vem det är? Gissa gärna! Hohooo!

ZipADeeDooDah

ZipADeeDooDah
ZipADeeA

My, O, My what a wonderful day!


Jag sitter i köket, med handduksturban på huvudet och ska snart åka till skolan för den sista skoldagen. Jag har på mig min favoritklänning all time. Jag är så glad. Jag tänkte imorse...ska jag prova den...hoppas på att den passar eller börja gråta för att den fortfarande är för liten.
Den passade.
Om än lite tajt över bysten, men jag kan ha den. Så nu funderar jag på om jag ska våga ha den på mig i skolan. Tänk om den spricker för att den är för tajt eller så. Den känns rätt rejäl i tyget så det borde inte bli så. Jag får röra mig försiktigt och inte dra ut med armarna för mycket.

Aj rilly lav it, det är verkligen min favorit. Älskar mönstret och modellen.

Nu tänkte jag visa en bild här, på hur den ser ut..men det verkar inte som man kan ladda upp gamla bilder från arkivet...i alla fall inte så långt tillbaka.

Nåja, kika
här istället.

Scrolla ner en bit så kommer du till det inlägget om kläderna...fan..är jag verkligen så oteknisk..trodde det var att länka till den texten men det gick bara att länka till den kategorin...va faaaa---

Ritar kändisar och får myggbett i hårbotten



Jag håller som bäst på och försöker varva ner inför sista skoldagen som är imorgon. 13.00-15.20, sen är det officiellt sommar. Fast jag är bara ledig en vecka, sen börjar mitt sommarjobb. Fast mellan den 14 juli och 25 augusti är det loooov. Yesyes!

Nya sandaler på fötterna, balkongmys i solen, promenader i kvällsbrisen, myggbett i hårbotten...nu är det sommar...snart.

Jag fundilerar lite över om jag ska ha min klänning på mig imorgon. Den som känns alldeles för fin, men är så fiiin. :) Den långa, med volang nedtill, fina små kortärmar med volang och fin krage...den blommiga blå. Vi får se hur det känns, det kanske är alldeles för varmt hur som helst. Ska ju bli runt 30 grader nu i alla fall imorgon och på fredag.

Nu ska jag färglägga en ny teckning, den kanske dyker upp snart här. Det är ett till kändisporträtt, fast ingen bloggare denna gång. Håll uuut!

Mossa mossa.

The Portfölj and the Tunika

Idag är det skolarbete som står på menyn. Jag håller på och skriver ut lite bilder som jag ska sätta in i min uppvisningsportfölj. Jag tycker det är rejält svårt det där med portföljer...särskilt en uppvisnings-sådan. En processportfölj är enklare i och med att man visar processen, med kludd, tankar och allt inbakat. Nu ska vi göra en snygg portfölj bara...Jag har redan en del grejer i den, men lite bilder kvar och sedan en uppgift kvar också.
Den uppgiften är att vi ska sätta in det vi har gjort, nu de senaste veckorna, i en pedagogisk situation. Det känns aningen krystat men något ska det väl gå att få ihop.

Kolla, idag kom min tunika från
Anna:





Jag är nöjd, den var jättefin verkligen och så skön. Jag tog på mig den direkt när den kom in genom brevinkastet. Hohooo! Den är kanske inte överdrivet stor eller så (jag är ju ingen direkt smal tjej) men jag tycker den sitter bra ändå, riktigt nöjd med hur den sitter faktiskt.
Jag är inte så vacker idag, därav de dåliga bilderna också. Jag får verkligen korta ben i de där shortsen. Grenen glider ner. Haha! Men det gör inget, de är rätt sköna i alla fall.

Tack fina Anna för den fina fina tunikan!

Tuna in the Future



Altanen på Uttringe, fredags kväll

Nu haver vi grillat. Det var skönt ute idag, solen värmde och det blåste stilla vindar. Jordgubbar och vatten. Nu är jag trött, så trött. Men det är i alla fall skönt att ha varit ute i det fina vädret.
Ikväll blir det tonfisksallad och Futuramafilmen. Eller...om typ en halvtimme.

Imorgon ska jag till mamma som fyller 51 år då. Jag ska först förbi Farsta och kika på present till henne, har en idé som jag ska undersöka närmare nu på internätet. Hos mamma sen hoppas jag på något födelsedagsfika. Mums. Väl i Farsta ska jag shoppa nya godsaker till fåglarna också.

Nu ska jag vila en kvart innan maten ska fixas.
Visar lite bilder från Uttringe i fredags/lördags. Sommar, sol, vin, vattenutsikt, grönt gräs, mysiga rum, gamla knarriga trappsteg...klickar man på de små bilderna så blir de större. Wooo!







Jag kan inte använda armen!



Bilden är från i morse. Solen sken och det var jättevarmt.

Idag har jag och Martin varit hos mamma och så var vi ute i en lekpark med Oliver och min bror (och mamma också då). Vi kastade frisbee, spelade nåt slags racketgrejsimojs och sen gick vi och köpte ingredienser (eller..kanske inte riktigt ingredienser, men i alla fall) till korv med bröd. Jag köpte lite Polly, det har kommit en ny somrig smak med kokos och hasselnöt. Jag provar alltid nytt godis. De var goda också, ja.

Sen fick jag lite ont i armen, det liksom ilade i muskeln nedanför axeln, ner på armen...kollade snabbt på google...tror det är deltamuskeln. Trodde i alla fall att det skulle gå över för det var inte så farligt, men nu kan jag knappt lyfta armen, än mindre använda den på ett vettigt sätt...
Hoppas det går över...