Fransklänning

Igår när jag var på stan så passade jag på att shoppa upp mina presentkort från H&M. Jag hade 250 kronor bara, på grund av att jag varit fattig och inte shoppat så mycket i år som förra året (då fick jag 650 kr) och därmed alltså inte får lika mycket i bonus som förr...ja..i alla fall...jag hade mina 250 kronor...hade för ett par månader sedan sett en isblå fransklänning i butiken som jag provade och gillade men inte köpte för att jag var pank.
Igår såg jag en marinblå likadan och provade den. Änd aj lajkd it. Så jag fick den för 48 kronor eftersom jag hade presentkorten...wihooo! Nu har jag en nyårsklänning om jag skulle få för mig att vilja klä upp mig då. Eller för julafton möjligen. Värsta ballt.

Japp.

Nu ska jag strax lägga mig i sängen och läsa bok. Martin är på party och jag kom nyligen hem från min mor där jag fått goood mat och hembakta kakor samt glögg. Jag är jättetrött, så det ska bli skönt att lägga sig och läsa och sen somna gott. Imorgon är det fullt upp...skolarbete som ska göras klart.

Hoppas alla får en god natts sömn!


Bild:
www.hm.se

Jag brukar aldrig låna bilder men idag gjorde jag det för jag orkar verkligen inte fota mig själv i den marinblå varianten av denna klänning. Men det är en sån som på bilden i alla fall. Den är värsta ball.

Newly cutten

Så har jag klippt mitt hår. Det var i mars senast jag klippte det tror jag...på tiden alltså. Jag hatar att gå till frisören...jag får alltid massor av komplimanger för mitt hår, att det är så jämntjockt, fint och fin färg och så vidare...så egentligen borde jag älska att gå dit för komplimanger mår man bra av...men...

Hej Bullen! Jag är en tjej på 27 höstar som har ett problem...det är så att jag har så torr och känslig hårbotten att jag skäms för att gå till frisören på grund av det. Kan ni hjälpa mig?

Ja, alltså...jag tog mod till mig och frågade hos frisören idag om de hade några råd eftersom kortison inte hjälper...jag fick rådet att göra en hårkur som återfuktar ordentligt och så fick jag (köpa, för dyra pengar) ett specialshampo som jag ska massera in i hårbotten...så..nu ska jag använda det specialshampot och sedan återkomma om det inte blitt någon förbättring och då göra en sån där dyr hårkur. Ja, för allt kostar ju..tyvärr.

Jaja, mitt hår blev rakt och platt idag, jag som gillar mina lockar..frisören verkade gilla fönen.Och ja, jag har blitt lat...fotade i photo booth i macen. Haha!

Partnerskola - en förklaring


gammal tuschteckning från när jag försökte rita manga..typ enda tillfället jag gjort det och det var inget för mig...

Idag i skolan, alltså partnerskolan, försökte jag mig på att rita en inspirationsbild till lektionen jag ska ha på måndag. Temat är superhjältar och eleverna ska ta en egenskap de har och som de tycker om och göra om den till en superkraft och därmed också göra sig själva till superhjältar (många "och" där, men vafan...jag ska ju inte bli svenskalärare)
En illustrationsuppgift, alltså.

Jag fick en fråga om vad partnerskola är för något
. Jo..såhär är det...att på Konstfack, där jag studerar bildpedagogik, har vi praktik några veckor varje termin. Då ska vi prova på hur det är ute på vanliga skolor.
Nu är jag på en gymnasieskola på praktik denna period. Det är jätteroligt och givande att se hur det fungerar på riktigt ute i skolorna. Dock har jag haft enorm tur med min partnerskola, för den är riktigt bra och eleverna är motiverade och jätteduktiga. Vissa i min klass (på Konstfack) har haft väldig otur och hamnat på inte lika roliga skolor om man säger så. Lärarna på min partnerskola är supersnälla och goa (inte bara mina handledare, utan alla), likaså vaktmästarna och biblotekarien. Jag kunde inte fått en bättre skola att vara på helt enkelt.

Well, nu ska jag nog se på tv..eller...slöa...eller..rita...eller...hmm..

Glögg baby, yeah!

Pust pust..kom nyss hem från en heldag i Huddinge på min partnerskola...det har varit öppet hus nu på kvällen så jag har varit med på det och förberett under dagen och så.. det har faktiskt varit en rolig dag trots att den var lång. Jag gillar verkligen min partnerskola...den är super!

Kikade på gamla bilder från sommaren i min bildmapp här på datorn...jag saknar sommaren och de lätta kläderna...

...och jag var ju såhär ball vissa dagar (dock var det maj, så det var ju inte riiiiktigt sommar här):


Haha! Yeeey!

Snacka om ball liksom alltså ba.

Nu är det andra tider, påbylsande av täckjacka, femton varma tröjor inunder den, strumpbyxor, benvärmare, armvärmare, kofta över alla femton tröjorna, halsduk, vantar...sen vandrar jag omkring som en michelingubbe, vaggandes från sida till sida.

Men idag...idag gick jag in på Konsum på vägen hem...och gissa vad jag fann där?En knasmalins kvällsbloggNu sitter jag här med ett ålåster på fingret och försöker låta bli att trycka ner andra tangemter än de som ska ner för att texten ska gå att läsa. Tror jag ska ha kvar de fel som blir av plåstret och se om det går att förstå vad jag skriver i alla fall. Hohoo!
Jag jobbar med mitt lektionsupplägg och råkade somna..vaknade av telefonen men var så groggy att jag inte orkade svara...är fortfarande lite bäng i huvudet men det går väl över...
Jag har i varje fall kommit en bit på joibbandet, måste bara få ner allt i ett worddkument så jag kan dela ut det till eleverna..egentligen ville jag ge det till dem tidigare än måndag (då jag ska ha lektionen) men tydligen kommer de inte att vara i skolan på torsdag d¨å jag hade tänkt att de skulle få det...så..vad göra...jag vill inte srtessa fram det...så...kanske bara gör ett snabbt provisoriskt litet papper där det bara står i jättekorta drag vad de ska göra tills mpndag och så får de hela uppgiften då, på måndag alltså.

Jag tror att det här bverkligen kan intressera mina bloggläsare. Kom på det nu när jag skrev det att det ju är mycket mycket intressant. Så...jag ska nog inte skriba mer om det.

Och nu såg jag att det inte vart för många feltryckningar med plåstret..man förstår nog vad det står. Bra bra, då slipper jag bli orolig för att framstå som knasig...fast det är bra att vara knasig...och jag är knasig...eller nåt...

...skulle nog behöva ett par timmar mer sömn inatt...

Never wanna clean againHuga vad det har snöat idag. Värsta snöstormen och det bara öste ner. Nu är det lite mörkt så jag ser inte riktigt om det fortfarande öser ner men mycket snö har vi fått.
Bussarna hade stora problem med snön och även bilarna fastnade i den...tunnelbanan var försenad...ja...det var vinter och snö här i Stockholm idag.
Jag hängde med en klass idag på ett par lektioner. Det var spännande att se hur de är på andra lektioner än jag är van att se dem.

Nu väntar jag på att Martin ska komma hem så vi kan åka till lägenheten för att rensa det lilla sista. Tror bara det var toaletten (har haft medel i den över natten) och frysen (som skulle frostas av under natten) samt lite smågrejs och torka golven. Sen borde vi vara fria...men nu blev jag rädd för jag fick den här kommentaren av
Tina:

"Boooring med flyttstädning, förrförra gången vi flyttade var jag vansinning på besiktningsmännen, vi städade som tokar och lämnade in nycklarna. En månad efteråt får vi ett brev om att vi måste komma och städa igen för det var dammigt. Klart som f*n att det blir dammigt om man väljer att besiktiga en månad efter att vi flyttat. Va arg jag var då!"

Hoppas fasen inte att detta kommer hända oss...men det skulle inte förvåna mig egentligen...visst är jag optimistisk?


Flyttstädstankar som flyger ivägGudanemej så trött jag är nu. Vi har städat hela dagen i gamla lägenheten. Det enda som återstår är att städa ur frysen som ska frostas av under natten, samt skura alla golven. Sen tror vi att vi är klara. Det sista tar vi itu med imorrn kväll och sen lämnar vi in nycklarna på torsdag eller så...ska bli så skönt att slippa det här jobbandet nu...och hoppas på att vi slipper få en räkning sen.
Jag har hört att de har blivit hårdare med flyttstädning nuförtiden och skickar gärna ut räkningar om de tycker det är något som är dåligt gjort. Jag kan dock säga att vi jobbat arslet av oss idag...

Tänk att man är så stor nu...så stor och vuxen att man flyttstädar för 4:e gången (tror jag, börjar tappa räkningen nu...) till och med...för 19 år sedan såg jag ut som på bilden ovan och hade inte flyttstädat en endaste gång. Knappt att rummet städades hemma kanske. Hoho! En liten, oskyldig, pigg Malin med rufsigt hår och nya framtänder.En Malin 19 år senare...fortfarande jääävligt oskyldig men med gamla framtänder (dock samma som på bilden ovan) och mer välvårdat hår...kanske lite tröttare...ja...tiden går...flyttstädningarna återkommer...nu längtar vi inte till nästa omgång, jag och lillMalin. Martin och jag hoppas vi ska stanna i den här lägenheten i minst 8 år? Om man ens kan sätta en tid på hur länge man tror att man ska bo i en lägenhet?

När den första snön faller, vill man spara den i en liten ask


årets första snö i Ronneby, många år sen nu..

Idag kom den första snön hit. Jag vet att jag skrivit om den första snön tidigare i veckan men det känns liksom inte som att den riktigt räknades då...nu har det snöat under natten och snötäcket ligger tjockt över asfalt och gräs. Det är säkert 2 dm snö som fallit och det är alldeles vitt ute. Det snöar fortfarande, flingor faller från himlen i en rasande takt.

Såna här dagar gillar jag vintern.


När vintern blir en slaskig grå sörja..ja..då är jag gärna utan den. Ska det vara kallt och vinter kan det likagärna vara fin snö på marken också...annars får det vara.

Va roligt förresten att så många delade med sig av hitta-pengar-historier i det förra inlägget! Så kul att få respons på det sätter på något man skriver.

Idag ska vi till den gamla lägenheten och röja. Vi ska städa ur lägenheten idag och imorgon så vi startar idag med att handla skurmedel, toalettrengöring och kanske en kaka till pausen. Sen blir det väl ett par vändor till soprummet kan jag tänka..för att slänga allt skit som vi rensat bort. Alltså inte skit från toa då utan skräp i allmänhet.

Vad gör alla en vinterlördag som denna?

Tack hundralappen, för att du väntade på mig vid spärrarna!Det är troligen kallt ute idag och frosten kanske biter mig lite i kinden. Dock tvivlar jag på att det är minusgrader...måste gå och kika...japp, det är 0 grader. Solen kikar fram idag och jag känner mig pömsig och slö och julaftonssugen...

...så jag ska gå en promenad och kanske smyga in på Konsum och se om de har någon liten tomte till extrapris som jag kan smyga ner i väskan...ehm..eller köpa för en billig penning. Jag har aldrig stulit någonting och kommer aldrig att göra det heller! Så, då var det utrett.

När jag skulle till skolan för ett par dagar sedan och precis skulle gå genom spärrarna till rulltrappan ner mot t-banan, så såg jag en hundralapp ligga där framför mig. Jag tog den lite snabbt och stoppade ner den i jackfickan, varpå jag kände mig lite som en brottsling...fast en glad brottsling. För den hundralappen satt fint just nu. Väldigt fint.
Den gör så att jag kanske kan köpa en liten tomte eller kanske lite risgrynsgröt som jag kan äta till mellanmål..något juligt i varje fall.
Tack hundralappen, för att du väntade på mig vid spärrarna!"Länktips" från Wilmapalmen - go check!

Jag såg nyss att bilden från premiären av Twilight hade kommit upp på Modette idag. Det var söta Tess som skrivit det på sin blogg så jag klickade mig in där och fick se en liten, kort och knubbig Malin. Dock såg mitt hår fint och långt ut och jag tycker nog att bilden är helt okej ändå..nu när jag tittat ett tag.
Jag är inte den som syns på vimmelbilder så jag försökte spara bilden som minne men det gick ju inte. Gudanemej vad tråkigt...

...men eftersom jag inte dog av att se mig själv (ja, det är ju...tyvärr...så jag ser ut) så kanske ni också överlever en kort blick på den:
Här är bilden!

Förresten, de som har lust kan kika in här också, för Martins kompis Joel är huvudperson i den här reklamfilmen. Man ser Martin springa förbi lite också men det är svårt att se...men Joel är ju huvudrollsinnehavaren. Hohooo! Det är en reklam som tydligen ska visas på tv senare, men tills vidare ligger den alltså på nätet.

Ja, det var lite "länktips" från Wilmapalmen idag alltså. Go check!

Markus Fagerwall! Det här önskar jag mig i jul!

Jag blev utmanad av Anna!
Man skulle göra en önskelista och jag hade stora problem med det. Jag vet ju aldrig vad jag ska önska mig. Har suttit säkert en halvtimme nu och funderat...till slut blev det såhär:Tre hårda klappar

*  En wok. Förut lagade jag alltid mat i wok, men nu har jag ju ingen. En wok i bra kvalitutta vore en bra julklapp i den här kategorin.
*  En ny mobiltelefon. Min är fortfarande fullt duglig, men man måste ju radera sms hela tiden för det blir fullt på en gång...en mobiltelefon med mycket plats alltså. Haha!
*  En sån där fin glasskål på fot från Marimekko (?), IIttala. Har önskat mig en sån i flera år men får aldrig någon. Undrar varför.

Tre mjuka klappar

* Nya lakan. Vita, svarta, gröna, lila...för två 120-sängar.
* Ny soffa till vardagsrummet. Gärna med schäslong.
* Ett fraggelgosedjur. Hade flera när jag var liten (och massor av andra fraggelleksaker) men alla är ju tyvärr slängda (inte av mig).

Tre viktiga klappar
* God hälsa åt alla jag känner och mig själv.
* Att skolan fortsätter gå bra och att jag får in mina små rester.
* Att jag kanske kommer kunna ha tid att rita lite mer och kanske tjäna en slant på det.

Jag utmanar alla som har lust att bli utmanade. Jag vet, jag är tråkig. Haha!

Julprat och annat onödigtIdag är jag hemma. Jag ska göra skolarbete och rita lite. Dock är jag lite ur fas...säg när jag inte är ur fas..haha..aja...i alla fall...jag ska försöka komma igång med detta efter 14.00. Man måste ha schema för saker ibland. Eller i alla fall jag.

Jag blir mer och mer julsugen och tänker på julstök och julbök, julbak och julknak...hmmm...det är svårt att koncentrera sig..julskivorna är fortfarande nerpackade och ligger bara och väntar..stereon likaså...samma sak med dvd:n.

I hallen står det massor av saker som ska ner till förrådet eller slängas...hoppas vi orkar ta itu med det snart. Därefter är det en hel del kvar att gå igenom i det andra sovrummet innan vi kan måla där och inreda lite. Tanken är ju att vi ska ha skrivbord och dator därinne...och alla mina konstprylar och staffli, Martins gitarrer, förstärkare...ja..det är mycket som ska få plats. Känns ju bra att det är tre rum och inte två i alla fall.

Nåväl...i jul blir det nog pepparkaksbak som vanligt (med en massa kristyr och andra godsaker på, som vanligt) och så lussebullar (måste börja planera för det snart då det inte är långt kvar), marsipanbollar, bananfudge och lite annat, typ tryffel. Japp...jag ska skriva ner allt sen. Hohooo!

Long time no egobilder II

Okej, so...jag har inte tagit egobilder på år och dar känns det som...nåja..det är nog ett par månader i alla fall...men idag..kände jag mig lite på hugget...dock blev hugget lite kort så det blidde inte några bra bilder. Jag planerar en liten session med kul smink snarast!
Idag föll den första snön. Jag kallar den den första snön för det var den första som stannat på marken. Annars har det väl vart lite snöblandat blask vid ett par tillfällen. Jag ville gärna ha en bild av den första snön, men detta var vad som fastnade på linsen:Ja, ni ser ju själva. Det var ett spöke som fastnade på bilden...jag tog en bild direkt efter och den var det inget spöke på. Jädrans. Men kul att kunna fånga ett i alla fall..

nåja..allvarligt talat...

...ehm..eller...ja...talat i alla fall...så var det dessa bilder som kom fram när jag fotade mig själv:

Och ja, jag har ju efterbehandlat dem liiiite liiiite.
Men det var vad jag hade att bjuda på för tillfället. Jag kom nyss hem så det är dags att börja med kvällens middag.

Malin in da booth

Ja, såhär kan det alltså se ut, när Malin inte har något för sig. Bilderna är från olika tillfällen.


Den nya tidens vampyrfilm?

Igår var jag på premiär av "Twilight", en ny vampyrfilm. Jag gick med Cilla och Tess samt några andra.
Eftersom jag alltid har gillat vampyrfilmer (bra sådana, exempelvis Lost Boys, Interview with the Vampire, Bram Stokers Dracula etc) såg jag mycket fram emot att se den, trots ringa sömn under natten.
Jag klarade galant av att hålla mig vaken, var bara lite avslagen under kvällen...men filmen...

Jag tyckte så mycket om den. Nu är det såhär att jag är inte sådär jätteromantiskt lagd och har alltid haft svårt för rena romantiska komedier, för mycket puttinutt och gulligull...men här...här...började nästan tårar rinna så vackert det var. Vad är det med oss människor och vampyrer...särskilt sådana vampyrer som i filmen...det är något inom oss som brister...och det gjorde det lite för mig också igår.

En klart extra sevärd fin film, med en massa vackra vampyrer att titta på. Jag gillade Jasper jättemycket. Haha!

Sen fick man goodiebag, wohooo. Jag var mest tacksam för boken som filmen är baserad på, samt soundtracket. Godiset var ganska gott också. Mmmm.Insomnia-andVampiremoviepremiere


Åter en favorit i repris. Hoho!

Jag har haft stora sömnproblem under natten. Jag sov nämligen inte en blund. Inte ens en liten fem-minutare...låg där och tiden bara gick. Plötsligt var det morgon, jag skulle gå upp, men det var omöjligt. Jag skrev ett snabbt mail till min handledare på partnerskolan om läget och gick sedan och la mig igen. Klockan elva gick jag upp nu. Kanske fick jag tre timmars sömn. Jäkla skit.
Nu har jag ju blivit medbjuden på bio ikväll av
Cilla och jag hoppas verkligen inte att jag somnar under filmen. Hihi! Det vore faktiskt lite tråkigt. Har stora klädproblem också, vilket ju alltid är underbart. Men det ska bli kul att se film och träffa lite folk. Ja, det ska det! Vampyrfilm också, det är aldrig fel. Twilight heter den och dresscode till filmpremiären är svart. Jag trodde jag ägde mycket bra svarta kläder men nohooo. Haha!

Vad gör alla pigga människor?

More flyttingJust nu blir det mycket bilder i repris. Favoriter i repris som jag kallar det. Men jag ska försöka ta tag i det där snart och både rita och fotografera nytt. Det finns liksom inte tid eller ork just nu bara. Men det kommer!
Igår flyttade vi två lass med bilen och åt sedan mat, varefter vi såg på Dogma (en film) och åt lite chips. Somnade pang bom och fick sova till elva. Så skönt och behövligt.
Idag ska vi iväg igen och få hem det sista var tanken...pust pust!

Vad gör alla vänniskomarelser denna söndag?

Uppehåll i Stockholm


Stockholm från luften. Man ser Globen där, kan ni hitta den?

Det är uppehåll i Stockholm just nu. Vi ska åka bil fram och tillbaka idag, för att få hit alla grejer som är kvar i den gamla lägenheten. Tanken är väl att vi ska kunna städa ur den nästa helg så vi har det ur världen. Jobbig lördagssyssla måste jag säga, ville hellre mysa framför en film och en skål chips och ett glas julmust. Hoppas vi har lite tid för sånt mys ikväll i alla fall.

Jag fick presentkort på bio (SF) av Martins faster så nästa fredag tänkte jag att vi kunde gå på bio, jag och Martin. Vi är ju lite fattiga just nu så det var så himla roligt att få biocheckar måste jag säga.
Tack Martins faster!

Nu ska vi göra oss klara här för dagens uppdrag!

Vad gör alla vänniskomarelser?

En hårdrockare!

Ok, så here we go. Jag fotade den lilla ankan och den lilla ugglan som jag fick av Maddemaräng och på samma gång den lilla nallen jag fick av sötaste Anna the other day.
Vill ni se, vill ni se?

Jaaa, det vill vi!
Finns det några hårdrockare här?

...
...

ja!

...ok...en.

Here we go!

Ugglan blev lite suddig på grund av kort skärpedjup och ingen ork att fixa det. Kanske samma där med nallen. Men whattheheck, man ser ju. Wohooo!

Badankan och Ugglan

Jag måste förtydliga inlägget igår. Jag tycker inte illa om högstadieelever, bara deras ljudnivå när jag själv har huvudvärk. Så, då var det utrett. Haha!

Nu sitter jag och väntar på ett samtal. Har precis kommit hem från min partnerskola där jag pratade om mitt lektionsförslag med min handledare. Det gick ganska bra faktiskt. Kändes som hon gillade idén också.

Hämtade ut ett paket på posten (ICA) också, från söta
Madde som hade skickat en födelsedagspresent till mig. Två julgranskulor i form av fåglar. En badanka och en uggla. Hon sa att de ropade "Malin" när hon såg dem. Haha! Jamen det stämmer ju! Tack Madde, übersöta var de, ska få hedersplatsen i granen sen.

Nu ska jag fortsätta vänta på samtalet. Kanske fotar ankan och ugglan sen, man vet aldrig.Högstadieelever

Usch, jädra pannknack har kommit tillbaka...

Jag var bara en snabbis på gymnasiemässan för på vägen dit fick jag åka med hela gänget högstadieelever-på-väg-till-gymnasiemässan....och det var högljutt och flamsigt och trångt...och med pannknack var det inte en rolig upplevelse...
När jag kom ur bussen fick jag trängas hela vägen bort till mässan med alla dessa högstadieelever-på-väg-till-gymnasiemässan...varav kanske var femte rökte och bolmade (jag tål inte cigarettrök)...det regnade och det mullrade av alla högstadieelever som gapade.
Jag veeet...jag gnäller..men jag är en gnällspik..nog den värsta jag känner faktiskt.
Väl inne på mässan var det enooormt mycket högstadieelever. Ojojoj...ja, det var ju en del gymnasieelever också, som marknadsförde sina skolor. Huddinge Gymnasium hade en film de visade där Hasse Aro pratade om hur det var att gå på den skolan. Det tyckte jag var lite kul.

Jag pratade lite snabbt med min handledare, kikade runt lite och gick sen till Konsum i Älvsjö och handlade lite innan jag tog bussen hem igen. Åter med en massa högstadieelever. Pust!

Nu är jag hemma, ska strax vila en stund...

Porträtt jag målade för två år sedan. Mycket konstnärligt. Tyvärr fotad med blixt, därav blänk lite här och var och så...ja...Pannknack och skuggspel

Idag fick jag sovmorgon..och oj så det behövdes. Igår hade jag världens pannknack, närapå migrän, hela dagen och somnade med det. Vaknade upp utan någon värk...tack för det. Var hemma hos mamma en sväng igår kväll och åt mat och pratade. Provsov deras nya soffor också, supermjuka. Jag fick vila lite på grund av huvudvärken.

Nu ska jag strax få något i magen innan jag beger mig mot Älvsjö och Gymnasiemässan, där min partnerskola ska befinna sig (eller i alla fall delar av den) och göra reklam.

Jag har inte haft någon inspiration på länge nu och har inte så mycket idag heller (känner mig väldigt tråkig) så jag bjuder på ett gammalt självporträtt. Ca 4 år gammalt. Jag gillar verkligen skuggorna i denna.Trött, regn, present, slöa soffan

Ojojoj, så trött man kan vara...gudanemej...jag ska strax laga mat (flygande malin) och äta den, sedan bara försöka slöa i soffan framför Desperate Housewives.
När jag kom innanför dörren för en stund sedan hade jag fått en liten söt present. Ett nallebud. Från sötaste
Anna, som fyller år idag. Lika mycket som jag fyllde i går för att vara exakt. Hon har redan fått massor av grattis såklart men jag tycker inte att man kan få för många.
Det var väldans mysigt att komma hem alldeles regnblöt och få present...myspys.

Nu måste jag börja med maten så jag får slöa i soffan sen. Tänk om jag kunde få vara såhär pigg?

I want a "Grattis" from you all!

It's my day today! Jag har blivit 27 bast, 27 jordsnurr. Wooo!

Säg grattis nu, det är jag värd! Jag lovar!

Min Martin har dessutom namsdag idag, värsta bra.
Första dagen på VFU idag också, det gick bra och schemat ser bra ut, trots en del tidiga mornar (börjar 08.00). Men det är ju bara fem veckor, sen är det snart jul och mys på ingång. Vi har dock SST på fredagar, vilket innebär självstudietid och då kan jag göra uppgifterna vi fått.
Min partnerskola är superbra så det kommer bli en trevlig femveckorsperiod tror jag. Vi fick (jag och Freja, vi är där tillsammans) varsin mjuk hoodtröja idag av våra handledare. Det står skolans namn och så inriktningen. Värsta najs. På min födelsedag och allt. Hohooo!

Nej, nu ska jag trotsa måndagen och se om den lilla tårtbiten som är kvar är ätbar. Synd att slänga sån god tårta liksom. Haha. Sen fyller jag ju faktiskt år. 27 bast, 27 jordsnurr!

Bjuder på en favorit i repris, en teckning jag ritat enbart med färgpennor utan att skissa före. Därav lite sneda och ojämna saker samt olika stora ögon. Haha! Men jag gillaren, den är najsig!

The day afterTyvärr fotade jag inte när tårtan var nygjord och vi kom på när halva tårtan var skuren att vi skulle ta lite kort på den. Martin tog snabbt en bild, som tyvärr blev lite väl långt ifrån. Jag beskar bilden lite så det åtminstone blev lite finare bild. Haha. Han är inte en expert på foto, min man. Haha!
Jag var väldigt nöjd med tårtan, den va mycket mumsig och alla verkade gilla den. Bra det!
Jag fick lite presenter igår också, tack så mycket!

Igår städade Martin i vardagsrummet och det är så fint nu, om än väldigt tomt fortfarande eftersom hyllorna inte fått sina böcker än. Men fint är det. Det är ett så stort vardagsrum (vi är inte vana vid särskilt stora ytor) och det finns mycket golvyta kvar, vilket vi båda gillar massor.

Nu har jag precis ätit upp en bit tårta (ja, dagen efter får man äta tårtan som blev kvar) och ska snart fixa iordning mig och leta reda på mina pennor..tänkte försöka rita lite..får se hur det går...har inte mycket ro till det tyvärr...

Vad gör alla vänniskomarelser?

Tårta!

Idag är det lite födelsedagskalas som gäller. Fast jag fyller inte år förräns på måndag, men hur kul är det att fira sin födelsedag på en måndag egentligen...
Jag har köpt hem grejer till mat och tårta. Martin städar och jag ska snart till affären och handla det sista. Behöver lite dricka. Tyvärr är all alkohol kvar i den gamla lägenheten så vi får se om vi hinner förbi och hämta den. Man vet aldrig om någon vill supa till lite.
Det blir en tårta med typ kaffesmak. Typ? Ja...ehm..jag ska försöka få den att smaka lite kaffe i alla fall..sen får vi se hur resultatet blir.

Såhär såg det ut när jag gjorde inbjudningar till Linnéas och Katarinas kalas i våras:


Pankos

Så var då helgen här. Inte dumt alls tycker jag, även fast det blir fullt upp. Imorgon ska jag ha liten födelsedag för familjen och på söndag är det fars dag, då vi ska till Martins pappa.
Idag blir det till att städa och handla mat till imorgon. Dock är jag pank så jag vet inte riktigt hur jag ska få det att gå runt resten av månaden. Kanske får ta inträde imorgon, en hundring per skalle.
Jag är alltså riktigt pank...extremos jävlos pankos. Handlar jag idag, tar ALLA pengar slut och jag får leva på luft resten av månaden. Eller..det får bli nudlar till middag var dag.

Jag bjuder på en favorit i repris idag, det var ett tag sen nu.The Woman

För två år sen...shit...två år sen...va? Är det verkligen tvååå år sedan?? Ja...tydligen...

...ja..då fick jag en kurs i porträttmåleri i födelsedagspresent. Jag behövde öva på porträttmåleri och det var ett jättebra tillfälle. Vid ett av tillfällena fick vi måla en kvinna (de andra två gångerna var det män) och jag körde som vanligt min stil men utvecklades jättemycket under kursen. Jag trodde inte ens att jag kunde måla porträtt innan (efter det sökte jag ju in på Konstfack med porträtt bland annat).
Själv körde jag på starka färger, kontraster och knas. Jag bara körde på. Sedan, under pausen, gick jag runt lite och kikade på de andras målningar...alla på kursen målade naturalistiskt och "fint" med pastelliga färger och allt såg verkligen ut som i verkligheten.
Jag kände mig lite som ett freak, men vafan..jag är helnöjd med de porträtten jag målade då.

Här är porträttet av kvinnan (jag har visat alla porträtt förr, men som sagt...det var två år sedan, så en repris är helt okej här):It's the Obama-daySå tycker vi nu att Obama ska tänka.
Hihi!

Jag brukar inte bry mig så mycket om presidentval men när jag vaknade och såg att han vunnit kändes det faktiskt lite som en lättnad. Så den här bilden får starta morgonen.
Ja, det är en studentbild, men den passar väl i alla fall. Haha!

Ulrik- the kleptoman

Jag hittade en gammal bild av Ulrik nyss. Dock är texten till totally gone, poff. Men jag minns att han var kleptoman. Han brukade sno gem på kontor och sådana viktiga saker. Haha!

Men i alla fall..här är han:
Och han är, som de andra lite äldre figurerna, ritad med tusch och är ej efterbehandlad på något sätt. Jo, han är scannad förstås. Men inte mer än så. Eller...jo..jag har ju lagt till en copyright-text där i PS. Hohoo!

Gud vad tiden går..måste läsa mer.

Homestayday

Idag är en hemmadag och jag ska läsa till seminariet imorgon. Jag tog en välförtjänt sovmorgon då vi faktiskt inte kom hem jättetidigt från Magnus igår. Vi trängdes lite i deras nuvarande etta på söder, drack lite cola/vin och åt lite chips och chokladkaka. Kikade lite på Annas mage och förundrades över hur stor den var redan. De ska ha en bebis i februari nämligen.
På söndag flyttar de till en trea.
Ja, nu skulle jag ju inte skriva om Magnus och Anna här..haha..

Vi har i varje fall köpt lister nu, till vardagsrummet. Sådana där smarta kanallister som man kan lägga sladdar i. Känns som allt tar så lång tid...på lördag ska jag ha födelsedagsmiddag för familjen och det känns liiite liiite tråkigt att inte ens vardagsrummet är fixat tills dess...hyllorna gapar fortfarande tomma, böckerna står i travar vid väggen...allt bara väntar på att bli fixat.
Men men, man får stå ut.

Nu ska jag försöka göra lite nytta...bläää.SiestaNu ska Malin ha siesta till fyra ungefär. Bara slöa och vila och sussa..eller kanske inte sova så mycket men vila massor. Blev klar med portfolion halv två inatt. Vaknade när Martins klocka ringde, kvart i sju...inte många timmar där nej.
Nu är den inlämnad i alla fall.

Ikväll ska vi fira Magnus som fyller år. Exakt en vecka innan jag själv fyller år faktiskt. Tur det är självstudietid imorgon, jag behöver den. Nu ska jag äta klart min lunch och sen bege mig de två meter som det är till soffan.

Har alla en fin höst/vinterdag?

Varmkorv-boogie på kyrkogårdenOh my god vad lite kommentarer jag fick igår om man jämför med tiden innan. Jag har ju varit så glad för alla fina ord och så plötsligt..helt tyst och dött. Moaaahahahahaaaaha!

Kan tänka mig att en massa vänniskomarelser firade "halloween" igår. Det gjorde inte jag. Jag har väl aldrig firat något på Halloween eftersom det är en amerikansk tradition.
Men att sätta ljus på gravarna till sina bortgångna nära och kära, det är en fin tradition...men jag har ingen sån när eller kär heller så det är inte heller något jag pysslar med på Alla helgons dag. Det var mycket folk på Skogskyrkogården igår i alla fall, bor ju ganska nära. Korvgubbarna passade på att tjäna lite extra slantar och sålde varmorv utanför kyrkogården.

Idag blir det pyssel med portfolion som jag inte hunnit med för att jag mått dåligt...men tyvärr är alla skrivarpapper lost in the flyttgrejs så martin får köpa nya senare. Jag får under tiden planera hur det ska se ut i portfolion, ungefär...hmm...
Ikväll ska vi till Martins päron och äta middag, verkar det som. Vi får se hur det blir.
Imorrn skola igen...usch, jag behöver verkligen lov nu...

SWEET NOVEMBER

Nu är det en helt ny månad...för att summera oktober..hmm..det har inte hänt så mycket. Jooo..vi flyttade ju..så nåt hände. Haha!
I november (den 10:e för alla som vill veta...Haha) fyller jag år och det är väl typ det som kommer att hända. Vi kommer väl få fortsätta fixa i lägenheten, samt försöka köpa lite julklappar i förväg så man slipper det dagen innan julafton...men som vanligt kommer vi väl springa runt inne på Globengallerian eller Farsta Centrum där halv fem den 23 december och panikhandla det sista.
Men man kan ju försöka vara i tid.
Shit...det är snart jul. Innan jul händer det lite andra grejer också men de är hemliga.
Jag ska också försöka börja lyssna på lite julmusik i slutet av november. Jag brukar alltid lyssna för lite på julmusik.

Shit, märker redan nu att november kommer att bli en riktigt fullspäckad månad.

Idag ska vi till Östasiatiska museet och se utställningen om Kina, som jag förvisso redan sett men vad gör väl det. Efter det ska vi till Martins morfar på middag.

Yeah, det är party party för oss i helgen med andra ord. Hmm...

Okej, nu ska jag sluta svamla och vara ironisk och sarkastisk och knasig som ingen förstår sig på och göra mig iordning så vi kan gå snart.

Bjuder på en bild av Ossian, gammal...ritad med tusch..