Not the worst kind of allergy

Jag klarade mig från den värsta allergichocken idag. Innan jag gick hemifrån stoppade jag i mig två allergipiller och så tog jag med mig min astmamedicin också. Väl på plats, alltså hos en tjej i gruppen, fick jag lite svårare att andas och blev täppt i näsan och sen hostade jag lite. Det kanske låter jobbigt men det var faktiskt mycket mindre symptom denna gång än det brukar vara. Annars brukar jag få gå hem efter en timme eller så för att jag mår så dåligt.
Skönt att det var uthärdligt idag.

Här kommer två bilder av allergiorsaken (jag hoppas att det är ok att jag har bilderna här):

61270-124161270-1240
Fotat av mig. Får ej användas eller lånas utan mitt tillstånd!

Allergic Kitten

61270-1239

Idag såg jag ut såhär, fast jag hade ett helt huvud. Alltså, jag har fortfarande ett helt huvud, det har inte plötsligt blivit halvt. Jaaa.

Det blidde nyttig mat idag, laxfilé med dinkel och ärtor samt pepparrotsyoghurt. Till det gjorde jag en sallad med paprika, körsbärstomater (gula och röda), ruccola och lite räkor samt avocado. Tror det var allt. För det är ju så viktigt att komma ihåg. Hoo! Men guuud vad gott allt var. Mumsmat. Tänk att nyttig mat kan vara så god. Haha.

Imorgon ska vi vara hemma hos en tjej i gruppen och göra skolarbete. Jag satt här i soffan och funderade och tänkte att hon nog hade pratat om att hon hade katt förut. Så jag messade henne och ja visst har hon katt. Bajs, tänkte jag. Jag är hyperallergisk mot katter så det kommer bli en jobbig dag imorgon. Jag ska ladda upp med allergipiller och min astmamedicin men det brukar ge minimal hjälp. Får nog stå ut med lite andnöd och hosta samt kli i näsa och öga. Det är faktiskt rätt handikappande att vara allergisk mot katter, för det är ett husdjur många, väldigt många, har. Min bror till exempel, skaffade ju nyligen katt och där kan jag inte vara mer. Så vi får se hur länge jag klarar av att vara kvar imorgon...


Tänder som imponerar

61270-1238
Ja, den som är känslig för närbilder av detta slag kan ju titta bort..lite sent att tipsa om det kanske men i alla fall. :)
Det är mina egna tänder på bilden, blä eller hur? ;)

Idag var jag hos tandläkaren och kontrollerade mina tänder. Som vanligt får jag bara lovord och en massa "oj" och "nämen" och "jag är helt imponerad av dina tänder", "har du aldrig lagat en tand" osv. Jag har tydligen helt perfekta tänder. Fast den här gången hade jag lite lite tandsten som de tog bort lite snabbt och så fick jag en genomputsning av tänderna. Jag fick titta i spegeln efteråt men jag såg ingen skillnad. Haha. Hade redan så vita tänder så den lilla skillnad putsningen gjorde märkte jag ju knappt.
Men den där jädra röntgen...ska det verkligen skava hål i gommen av den där stora klunsen de trycker in i munnen på en? Det gör så satans ont när man ska bita ihop med den där grejen i munnen och blodsmak och två sår fick jag. Mums.

Nåja, här får ni en till bild av mitt vackra leende, bara för att.

61270-1237

Ja, mina tänder ja..det är nog den kroppsdel jag är nöjd med på mig själv. Inget annat är jag helt nöjd med förutom tänderna. Jag gillar mitt hår och min ögonfärg men tänderna är liksom en viktigare grej så de blir nummer ett. Allt annat, förutom redan uppräknade saker, är jag rätt missnöjd med. Men vad gör man.

Idag träffades vi i gruppen och pratade om skolarbete, barn och lite annat. Jag hade sån huvudvärk så jag gick lite tidigare hem innan jag skulle till tandis. Har fortfarande pannknack, men ska försöka göra lite skola innan sängen ikväll. Imorgon är det skola igen, då måste vi lägga på ett kol.

Färg är ett problem ibland

Inte så mycket bilder att dela med mig av idag då jag har en del annat att pyssla med som tar tiden ifrån mig. Jobbar mycket med skoluppgiften nu så bloggen kommer inte uppdateras sådär överdrivet ofta nu de närmsta dagarna.

Har supermycket problem med bläck till skrivaren, för det går ju inte att få tag på varsomhelst tydligen. Martin sa att man var tvungen att ringa runt hela stan och fråga alla affärer om de har just de patronerna inne och det orkar jag inte och har inte heller tid till. Lägg till det att jag hatar att ringa samtal.
Så jag har kollat på Inkclub och där har de ju, men det tar ju lite tid att få hem eftersom det är via post. Men bättre än inget bläck alls. Lite grejer som blir svårare att genomföra men det får lösas med lite kreativitet.


Mossa!

Att fotografera sitt ego

Min nya t-tröja kom med posten idag och låg på hallgolvet när jag kom hem. Den är från Anna och det känns jättekul att ha en tröja med hennes tryck på. Tänk om den blir värd nåt sen. :)
Jag fotade mig själv i vackra poser inne på toa i spegeln där och ja, jag är ju verkligen en mästarinna på att posera. Ni måste ju medge att det blir väldigt bra bilder. Not. Jag raderade säkert hälften av dem. Gudanemej alltså, så jag ser ut. Men här har ni, en Malin i en AvAnna-tröja:

61270-1236

61270-1235


Men det är mycket nyttigt för självförtroendet att fota självporträtt och det är en stor anledning till varför jag själv gör det. Förr fotade jag aldrig aldrig aldrig helkroppsbilder, men jag har börjat med det. Det är ungefär som det där man brukar säga till folk som mår dåligt och har dåligt självförtroende; kika i spegeln varje dag och bli medveten om din kropp, om vem du är och hur du ser ut och försök bli vän med dig själv.
"Hej, spegelmalin, du är inte alls så jävla ful". Ja, till exempel. För även om man, som jag, inte är så jädra smal så kan man faktiskt vara snygg ändå. Just keep working on it. Och som sagt, ett bra hjälpmedel kan vara att fota sig själv, för då ser man exakt hur man ser ut på riktigt. Eller? Vad säger ni?
Måste bara tillägga att jag inte tar nakenbilder, för det skulle aldrig aldrig aldrig gå. Men man ska ju aldrig säga aldrig, eller hur? Haha. Näe.

Näe, trots tjocka armar och stor rumpa, stora bröst och dubbelhaka, så kan man faktiskt vara fin och det får man vara!

Ps, toarullen och allt annat badrums/toalettkrafs - ja det bjuder jag på!

En sverigeflagga med röda skor

Mossa mossa!
Idag har varit en mycket blå dag. En dag med blå himmel. Men också en blå Malin. För idag hade jag blå byxor, jacka, halsduk och väska. Så jag gick omkring som en blå himmel med röda skor. Ojoj, färg var det på mig idag. Dessutom hade jag gult runt ögonen, värsta sverigeflaggan blev jag då. En sverigeflagga med röda skor. Det gillar jag, färger och jag är liksom en bra grej.

Jag begav mig till stadens gator runt tvåsnåret och kom hem med en Martin och hans nya jacka. En fjällräven dyr en. Ja, men den var fin och varm och vi har bestämt att den ska hålla mer än två säsonger.
Till mig själv blidde det en portfoliobok i A3, två nya tuschpennor (kan aldrig få för många), en blyertspenna (min favorit är borta), ett skissblock i A3, påskägg i trä, två olika storlekar som jag ska ha i en skål som dekoration till påsken, träskrin som jag ska måla och sedan förvara alla mina smycken i, tre tröjor och sen var det nog inget mer.

Det var nåt mer jag skulle skriva, men självklart har jag lyckats glömma det...

Nåja, här har ni:

61270-123361270-123161270-1230



Juste! Jag kom på det när jag såg bilderna här ovan. Jag hade uppsatt hår idag. Känner ni igen mig? Martin mötte mig på ett café, där jag satt och sörplade cocacola på en måndag, och han kände nästan inte igen mig. Haha! Jag har inte uppsatt hår särskilt ofta, kanske en gång i halvåret.

Kishti och jag

O-o, celebrity alert!
Jag åkte nyss hem från skolan och vem satte sig bredvid mig om inte Kishti från Idoljuryn. Haha. Jag sov nästan och blundade största delen av resan men hon såg väldigt orolig ut och tittade från sida till sida, sen när vi kom till Slussen (där jag byter tåg) så sprang hon nästan av tåget och iväg. Undrar om hon trodde att jag var full? Haha! Näe. :)
Så nu har jag haft min jackärm vid Kishtis jackärm, det är Stort må ni tro.

Haha. Näe.

Nu ska jag til stan, ska möta Martin där sen och hjälpa honom köpa ny jacka. Ska försöka hitta en bra portfoliobok också, får se om jag lyckas. Antecknar ni nu?

Smörflugornas hus

61270-1218


Kom hem för en stund sedan från besöket på Fjärilshuset i Hagaparken. Oliver blev direkt jätterädd för fjärilarna så han och mamma gick ut till souvenirshopen medan jag och Martin kikade på fjärilar (Martin verkade mest intresserad av pupporna) och sen fick vi med oss Oliver och tittade på lite ödlor.
Det kändes konstigt att vara i tropisk regnskog, varmt och fuktigt var det. Kändes som man var i Thailand igen. Haha.

På vägen hem sa Oliver att han hade haft jätteroligt och att fjärilarna var det bästa. Jahaaa! Haha!

Här kommer ett potpurri av bilder från Fjärilshuset.





61270-1224

Ps. Tycker ni att bilderna ser suddiga ut kan det bero på den sablars imman som lade sig på linsen hela tiden, på grund av fukten därinne. Gjorde mitt bästa för att torka av linsen med jämna mellanrum. Inte klokt. :)

Ville bara tillägga att alla bilder är tagna av mig och får inte användas, kopieras eller lånas utan mitt tillstånd!

Att simma i ett hav av gyttja

61270-1212

Det blidde så att jag for till mamma en sväng och såg på Let's Dance där ätandes kycklingsallad och chips med dipp. Oj vad ovan jag var vid att käka så mycket, min mage svällde till tredubbel storlek och snart ska jag smyga in på toaletten...för de som ville veta det. Nu är jag alltså hemma och tänkte faktiskt sussa kudden snart. Jag är trött som jag skrivit många gånger förr. Kanske ska jag försöka läsa ett par rader i Luftslottet som sprängdes så jag blir klar med den också. Fast jag hinner nog inte läsa ut den ikväll innan ögonlocken faller ner som ridåer över mina gröna ögon.

Men att avsluta denna kväll utan att bjuda er på denna bild, vore som att försöka simma i ett hav av gyttja.

61270-1213

Där har ni, hoppas ni kan somna nu.

Miss Clean igen och godisshopping done

Ojojoj, nu har jag både städat, dammsugit och torkat golven...det var kämpigt och ett helt träningspass.

Det blåste lite för mycket ute för att det skulle vara njutbart med den sol som fanns att tillgå. Håret blåste omkring och fastnade på läpparna som det alltid gör när jag använder lypsyl, läppglans, läppstift, cerat osv...antar att det gör det på de flesta med långt hår som inte har det uppsatt. Haha. Ja, det är i alla fall ett irritationsmoment när man är ute på promenad och försöker fånga små solstrålar på kinden.
Jag gick i varje fall till Hemköp som man ser från vår balkong och köksfönster. Där inhandlade jag toalettpapper, bröd, en liten påse chips, en gurka, dipp, smågodis, flingor, fil och så kanske det var nåt mer som jag glömt bort. Jag får se sen om det blir gurkstavar/morotsstavar med dipp eller om jag ska våga käka lite chips...humhum...jobbigt det där. Lite smågodis är bestämt i alla fall.
Ja, vilka bekymmer lite godsaker kan ge.

Men middag, vad ska jag ha till middag? Tror det får bli falafel med nåt till...

Jag har inga roliga bilder...ni får stå ut med en till Malin.

61270-1211

Ego a go go, now you've gone solo...eller fnissing my way out

61270-1209

Idag startar vi med en fin bild av mina ögonfransar. Jag är inte så nöjd med dem dessvärre. De är så glesa tycker jag. Jag kan aldrig få sådana där svallande tjocka fina ögonfransar, hur mycket mascara jag än använder. men men, man kan inte få allt, eller hur? Haha! Det är inget mer smink än lite Muffin från MUS som jag har idag. Ja, och förstås brun mascara då.

Jag gick upp klockan 09 idag och åt tre knäckebrödsmackor med rökta kalkonskivor på. Filen var slut så det blidde det. Jag brukar annars äta en skål med fil och havreputer eller någon annan rågflinga. Har så svårt att käka frukost så det slinker ner lätt och man får nåt i magen.
Sen...fick jag ett fnatt som jag brukar och tänkte att eftersom jag är så himla bra på att posa på bild så bjuder jag på ett par till posebilder idag, denna förmiddag.
Here you go!

61270-121061270-1207

Hahahahaha! Ja, det var så kul att jag sedan såg ut såhär:
61270-1206
Fniss fniss, va kul man kan ha när man är ensam hemma och solen skiner och humöret är på topp. Inte illa. Nu ska jag gå till affären och köpa ny fil och nya flingor och toapapper samt lite gott till kvällen då jag är ensam hemma och ska se på Let's Dance. Ja, det är sant!

Sova på sockerbitar

61270-1204

Nu säger Malinen nattinatti, mossa mossa, sov sött, sleep tight - don't let the bed bugs bite, nanna kudden, sussa sött, sov gött, sov blött, och dessutom kan ni ju passa på att drömma lite bra drömmar också. Jag ska försöka drömma om godis och rosa fluffiga sockervaddsmoln där jag struttar omkring. Fast det förstås..jag kanske faller igenom. Fast då landar jag på sockerbitar, de är ju rätt mjuka fast ändå fasta så man inte faller igenom fastän man väger lite för mycket. Hoho!

Gifts from Helsinki und Ztv-nostalgi

Jag kom på att jag totalt glömt bort att visa presenterna jag fick av Martin. De som han köpte när han var på jobbresa till Helsinki. Jag fick ju en Muminmugg och en hattifnatt som jag ska använda som halsband. Såhär såg grejerna ut:

61270-120561270-1202

Roligt att man kan se alla fåror på mina fingrar. Real close-up där. Eller nåt sånt. Jaja, det får gå ändå.
Jag funderar nu på att eventuellt ta ett bad. Det är väl inget på tv idag va? Och jag är ledig ikväll, inga läxor. Såg på Ztv presenterar för en stund sen, som jag spelat in (eller det var ju egentligen Martin som ställde in på inspelning igår kväll). Det var kul! Det ska jag nog se fler gånger. Saknar ju gamla Ztv med Knesset och Peter Siepen och alla knasiga program och alla bra videos.

Igår kväll var jag så trött att jag somnade halv tio, i sängen. Jag la mig för att jag var trött och så somnade jag nästan på en gång. Då är jag riktigt trött. Det är inte ofta som jag somnar sådär poff. Martin tyckte jag var tråkig för jag orkade inte ens krama honom nattinatti...Ska försöka hålla mig vaken idag, men det vete fan alltså..jag är redan sömnig..


Någon luktade luktsuddis

Idag var det någon på tunnelbanan som luktade luktsuddis. Jag samlade på luktsuddisar (alltså suddgummin i olika färger och former som luktade) när jag var liten och någon (jag luktade inte efter, så jag vet inte exakt vem som luktade suddis) luktade likt ett visst suddis idag på tunnelbanan. Oj, vilken knasig, upprepande och ful mening det där blev. Men aja, man kanske fattar i alla fall, vad jag vill ha sagt trots att jag är flummig.

Min blå jacka var på idag. Det var en dum idé för det var mycket kallt i den. Jag hade bara en t-shirt under plus benvärmare på armarna. Jag vet, det kanske är knasigt men jag har kommit på att det är himlans trevligt om man inte vill ha kofta på sig och har kortärmat. Då brukar jag köra mina svarta benvärmare på armarna.
Så gjorde jag alltså idag. Såhär såg jag ut idag:


I've heard posing is good for you ;)

Man måste klicka på bilderna för att de ska bli större. Idag ska jag dessutom passa på att för första gången beskriva vad jag har på mig. Haha! Ja, here we go!
Jag har ett par v-stretchjeans med hög midja från H&M, en lång t-tröjaaktig tröja med tryck köpt i Hong Kong, arm/benvärmare från H&M och svarta Conversedojjor! Vad originellt va? Hoho!

Ja, det var det. Sen blev jag inspirerad att lyssna på musik när jag kom hem och läste att Anna tyckte om att köpa cd-skivor hellre än att ladda ner. Så då gjorde jag det. Lyssnade på musik alltså, jag laddade inte ner. Har nog inte laddat ned en enda låt i hela mitt liv tror jag. Jag passade i varje fall på att fota hur det ser ut i vår hyllhörna. Såhär ser det alltså ut:

61270-1203

Man ser inte hela hyllan närmast kameran men you get the point. Rätt rörigt i alla fall. Vi får inte plats med så mycket mer böcker och en till hylla får vi inte heller plats med. Bra va? Inte. Nej. Det gröna/gula/vita till höger i bild är en stor blomma jag gjorde på gymnasiet som var dekor till vår skolas årliga musikal (som det året var En midsommarnattsdröm, eller Puck, som de kallade den). Den vill jag inte slänga liksom, så den står och tar enormt mycket plats och är väldigt svårplacerad...men den får i alla fall vara där.
Den lilla stereon i hyllan (om man ens kan kalla den stereo) är på hela dagarna (P3) för att fåglarna inte ska ha det knäpptyst när de är ensamna hemma. Martin köpte en ny stor och fin stereo och dvd plus högtalare förut, som vi använder om vi lyssnar på skivor, ser på film eller sådär.

flying over the asphalt

Jag cyklade i 45 minuter igår, i snabb takt hela tiden. Ja, förutom i en uppförsbacke som inte var möjlig att cykla i så då gick jag. Ska försöka komma ut med cykeln i alla fall tre gånger i veckan. Det är ju så mycket roligare att cykla än att springa eller gå, man kommer nånstans och det fort. Yes, cykelspurt är min grej. Särskilt nerför backar, oj va härligt att känna vinden i ansiktet och flyga fram över asfalten.

Nu ska jag strax bege mig till stan för möte med min grupp. Får se när jag är hemma i eftermiddag.

Mossa mossa.

Travel in reflection

Idag är en trött dag igen. Jag förstår inte. Nåväl. Om en stund ska jag ut på min lila cykel. Ska cykla en runda som är ungefär en mil. Undrar om det går fort eller inte.

Ju mer tid som går ju mer vill jag resa igen. Alltså, jag tror inte att ja kan få nog av att resa. Vi ska försöka komma iväg till Australien nästa vinter. Gäller att börja spara...tills dess får jag nöja mig med att se på bilder från i somras:


Hong Kong by night

61270-1198
Tuktuk i regn i Bangkok

61270-1197

Jag har i och för sig inte ett överdrivet sug efter att åka i en sån här fin rosa buss igen. Det var en pina att åka i den. Obekvämt som faaan, ingen plats för benen så vi fick värk i knäna och så råkade jag sätta mig på ett säte där AC:n hade droppat lääänge så att det var dyngsurt och jag fick byta säte och sitta med blöta (och då menar jag droppblöta) brallor hela resan. Mysigt. Sen reste vi på natten så man såg ju inte nåt kul heller på färden. Haha.

61270-1195
Restaurang i Hong Kong, som vi tyvärr inte åt på

61270-1196

Och så blidde det en jag i en spegel på ett guesthouse i Bangkok, som heter Sawasdee Guesthouse. Rekommenderas för de som vill bo billigt i Bangkok. Alltså, det är inget hotell, så standarden är inte så hög. Men vi hade dusch och toalett och dubbelsäng för 500 baht/natt. De har också billiga resor till andra delar av Thailand och även till andra länder, såsom Malaysia, Kambodja, Vietnam och Laos.
De har även en trevlig restaurang som serverar sketabillig och god thaimat. Glöm inte deras shakes!
Såhär såg Martin ut när han åt där:

61270-1199
Mitt i en tugga!

Va mycket fin reklam jag gjorde nu.

Miss Idealmannen

Mossa mossa!
Det blir lite dåligt med aktivitet här på min egna lilla blogg, men det är så ibland. Skolan tar ju hela dagarna och sen på kvällen är det inte alltid jag orkar sitta framför datorn enbart.
Idag har vi klippt och klistrat. På morgonen var det föreläsning om genus. Jätteintressant och vi fick kolla i leksakskataloger. Sen var det lite prat om typografi innan vi började med klippandet och klistrandet. Jag gjorde ett kollage där jag lekte lite med könsrollerna. Dock var jag inte så noga med snyggheten utan tänkte mer på budskapet och då blidde mitt kollage såhär:

61270-1191

Jag fotade när det låg på golvet (Är ett rätt stort papper, dubbelt A3-format, vet inte vad det heter. Hoho!) så det är därför det inte är så skitbra och dessutom är det fotat med blixt, så ja...rätt pissigt men man ser väl ungefär. Jaja, skitsamma. :)

Nu ska jag försöka laga någon middag och äta den sen, var tanken. Men jag vet inte vad jag ska laga. Är sugen på det vi åt i lördags. Hemgjorda pommes frites (ugnsbakad potatis, ej friterat), hemgjord hamburgare (pannbiff typ) och hemgjord guacamole med massor av vitlök....mmm...

61270-1192

DoMooooomin!

Glömde ju berätta att Martin hade med sig presenter till mig när han kom hem från Helsingfors i fredags kväll. Han hade köpt en Muminmugg och ett mobilsmycke med en hattifnatt till mig. Jag ska ha mobilsmycket som halsband istället, tycker det är finare. Inte så mycket för mobilsmycken annars.
Var väl gulligt av honom?

Ny kurs och gammal bild

61270-1171

Börjar det här inlägget med en gammal bild. Eller gammal och gammal. Den är tagen förra torsdagen. Men nuförtiden blir ju bilder gamla efter en dag och man har liksom förändrats så mycket på kort tid så det känns som ljug att bilden skulle föreställa en själv. Eller nåt. Men ja, det är jag på bilden, och jag ser trött och knasig ut. Men det är den jag har till förfogande och det är den ni får nöja er med idag.

Jag cyklade igår, på min nya lila damcykel. Fick som vanligt ont i rumpan, eftersom jag är ovan att cykla nuförtiden. Men snart kommer den ömma rumpan att ersättas av en mer vältränad bakdel. Jiho.
Idag var det introduktion till kursen i grafisk design. Vi fick en rolig uppgift som jag tror kommer vara både svår och skitkul att genomföra. Vi jobbar i grupper om ca fem i varje och det tycker jag är kul, för då kan man växla idéer med varandra, hjälpas åt om det kniper och blir svårt. That's good.

Men nu måste jag faktiskt lämna bloggvärlden för ett tag för det behövs städas i vår lilla lägenhet. Får se om jag till och med dammsuger idag. Man kan aldrig så noga veta, fast troligen orkar jag inte. Hoho!

Negativa feelings

Redovisning idag i skolan. Jag hade gjort en liten powerpointgrej med lite bilder...Jag tyckte det gick ganska smärtfritt men sedan när alla hade redovisat verkade det som vår lärare var missnöjd med flera...och bland annat min. Nu är det ju så att jag faktiskt varit riktigt sjuk, bara legat i sängen/soffan och inte kunnat göra något alls på flera dagar. Så får jag till en, enligt mig, bra idé och får den faktiskt att fungera rätt bra på bara en dag...och känner mig nöjd och glad att jag åstadkommit något jag är nöjd med med knappt om tid och fastän jag var väldigt trött.
Då känns det ganska tråkigt att läraren verkar tycka att man jobbat för lite...eller det känns mycket tråkigt. Jag som var nöjd och allt. Jaja, så kan det vara ibland...synd bara för mitt självförtroende hade redan sjunkit en del i och med sjukdomen, men höjts för att jag faktiskt blev nöjd med min prestation...nu sänktes det igen. Kul kul.

En bild till från Isbaren igår:

61270-1190
min lykta är den som lyser lite blått

Absolut Ice Bar

Nu är jag tillbaka från besöket på Isbaren. Jag fick inte loss iskakan från kakformen så jag fick frysa fast min ljuslykta direkt på ett isbord där. Efter en kvarts slit med att få bort de latexklädda (kondom, haha!) hushållsrullarna från isen så satte jag snabbt ihop ispinnarna. Detta är resultatet, med ett färgskiftande ljus:

61270-1186




Malin is so fresh and so clean

Nu är det snart dags för mig att åka till Isbaren. Klockan 15 ska vi samlas där. Usch, tänk om det inte går att bygga något av mina isgrejer.
Idag fotade jag lite egobilder. Det var ju ett tag sedan nu, eftersom jag varit sjuk. Och eftersom jag varit sjuk så har jag därmed sett ut som skit. Haft stripigt skitigt hår, inte sminkat mig alls för huden såg också ut som skit, gått omkring med pyjamaskläder hela dagarna...jaa...så typ. Alltså inte varit särskilt fresh whatsoever. Men idag känner jag mig lite bättre. Dock är näsan fortfarande täppt och hostan är smått kvar men det är i stort sett mycket bättre. Så här får ni se hur jag ser ut nu när jag är på friskatillmigvägen:

61270-1183
61270-1185


Sådär. Det är ju inte direkt värsta variationen på bilderna men i alla fall. Jag har även en vit tröja på mig. det har jag nästan aldrig, men eftersom solen skiner och det är varmt på balkongen så fick den vara på idag. Ska dock ha kofta på mig när jag går ut.
Jag har turkost och rosa smink runt mina fina ögon idag. Jag gillare!

Hope is where the Heart is

61270-1180

Eftersom det är Alla Hjärtans Dag idag får alla ta del av detta hjärta. Det sitter sådana på tunnelbanan i Singapore (om det inte var Hong Kong, hihi!) och jag och Martin tyckte att det var väldigt fint. De var inte ens nedrivna. Det står:
"Att bry sig om andra är att dela med sig av platsen till någon som behöver den mer".
Ja, typ, jag är ingen översättare direkt,
Men så kan man tänka kring dagen. Du behöver ju inte köpa tolv dussion rosor till din älskade, eller sörja att du ingen älskade har. Dela med dig av platsen på tunnelbanan så gör du någon annan glad idag och du får känna dig givmild och det är ju bra!

Gamla hederliga Malin

61270-1178
Oh - my - God!
Old Malin is back!
Eller, åtminstone på benen och utan feber och med mindre snor i näsan. Hostan är bättre också. Ja, allt är bättre och det är så skönt.
Idag har jag pysslat med islyktan, hällt latex i hushållsrullar och därefter hällt vatten i rullarna, vilka nu står i frysen och fryser. Vi får se sen hur det blir och om det går att få ut isen ur rullarna. Hoho! Jag har bilder som jag kanske visar imorgon efter skolan. Får se. Det krångliga återstår...att få ur isen ur rullarna, fästa ispinnarna på ett isflak som jag tänkte frysa in senare och få allt att stå kvar där i den form jag vill. Ja! piece of cake, minsann! Inte!

Martin är nu och hämtar en kylväska som jag tänkte frakta skiten i imorgon. ja, vi måste ju förutom allt krångel med att tillverka lyktan, också frakta den till stan, närmare bestämt till Isbaren. Där ska vi tända alla lyktor och kika på dem tillsammans. Well, om inte alla gått sönder eller smält tills dess, vill säga.

Lady Hulk?

Det är likabra att passa på medan det finns litegranna ork. Jag har idag gjort två skisser till skoluppgiften Islyktan och även handlat hushållspapper (till skoluppgiften och ja, jag var tvungen att gå ut och handla, behövde ju lunch också...och ja..jag var helt slut sen..) och ätit mat. Efter att jag gjort klart skolskisserna målade jag en snabb flickfigur. Jag vet inte vad jag tycker om den....nja..kanske inte så superfin men helt okej ändå? Har endast målat direkt med akvarell och därefter fyllt i lite med bläck där jag hade lust med det.

61270-1177
får ej användas utan mitt tillstånd

Ja, överdrivet vackert kanske det inte var, men det var lite kul attt måla. Nu är jag trött, hostig och har ont i ryggen. Finns ingenting på tv heller som roar mig. Tänkte kanske se en film, men det känns inte som jag har lust med att se nåt alls. Som ibland när jag har jättemycket lust att lyssna på musik men finner aldrig den rätta skivan och så får det vara. Får sådana ryck ibland med filmer också.
Sååå...vad göra? Äh, det får kanske bli nån film i alla fall...

Fever leaver

Var till Cityakuten igår eftermiddag. Klockan halv åtta hade jag fått recept på antibiotika. Doktorn tyckte det var mycket märkligt att jag gått så många dagar med hög feber. Igår kväll hade jag 39. De kunde inte se nåt fel på mig annars. Jättekonstigt. Men jag fick ju mediciiiiiiin så jag tog den direkt igår kväll när jag kom hem, tillsammans med en smörgås. Mådde så jädra dåligt igår kväll, nog den värsta kvällen hittills, sen jag blev sjuk.
Jag somnade i alla fall till slut.
Vaknade vid 10 i morse och tog tempen. Wooooooo, febern har gått ner! Jag trodde inte det skulle gå så snabbt, men det gjorde det.
Doktorn sa till mig att jag absolut inte fick gå till jobbet nu. Jag pluggar ju men det är ju typ samma sak.
Det jobbiga nu är att jag behöver lunch och hushållspappersrullar (till skolprojektet), så det kräver att jag går till Ica. Fast Ica ligger bara bakom hörnet typ så det är inte alls långt. Jag är ju hemma igen på tio minuter. Vågar man gå ut fast doktorn sa att man inte fick det?

Forever Fever

Vaknade med 38, 3 idag.
Jag ska iväg på delegering på en vårdcentral idag (delegering så att jag kan arbeta hos min brukare som personlig assistent) och tänker fråga där om de kan hjälpa mig med min jädra sjukdom. Börjar misstänka lunginflammation eller nåt alltså...kan de inte hjälpa mig där så blir det Cityakuten inne i stan...
Jag som hade planerat att cykla idag...men men..


Torrt, fnasigt och rödprickigt fejs

61270-1174
dagen innan jag blev sjuk såg jag ut såhär i ett rörigt badrum

Yep, ajm still sick. Fortfarande lite feber, fortfarande den där jävla hostan som gör ont i hela kroppen när jag hostar. Den täppta näsan gör att jag inte kan sova och munnen klistras igen av torrheten. Jag har inte tvättat håret sedan i torsdags. Och nu är det alltså rätt skitigt. Men jag orkar inte bry mig. Det är ju som tur är helg också. Tur att Martin tycker om mig trots torrt fnasigt och rödprickigt fejs och stripigt fettigt hår.

Imorgon är det jag som är hemma från skolan. Vi har i alla fall bara en timmes lektion typ, där vår lärare ska berätta om Moodboards. Han kanske kan maila mig infon. Har även en ny idé på islyktedesignen men orkar inte riktigt rita ner den. Ska se om jag orkar ikväll, annars gör jag det imorgon under hemmastudier..

Så det är på grund av sjukdom som jag inte skriver så mycket på bloggen. Ifall någon möjligen skulle undra..

Mossa mossa!

Självömkan är tillåtet vid sjukdom

Igår hade jag hög feber och mådde verkligen skit. Var iväg på spex i alla fall och det var bra, fast det hade ju vart lite trevligare i en frisk kropp. Jag var alldeles yr. Hade tagit mina sista två panodil och svettades som en gris när de höll på att sluta verka.
Idag har febern gått ner litet men jag hostar mycket och har grymt mycket snor i näsan. Martin ska köpa panodil till mig så jag klarar mig resten av dagen.
Jag fick i mig igår till frukost: 1 dl fil. Till lunch klockan 15: en bulle. Till middag: Fem tuggor av Martins pizza.

Såhär fin var jag i ögonen igår:

61270-117661270-1175

Ganska dålig bild men i alla fall. Ögonen var alldeles röda och det sved som attan.
Idag tänker jag bara gå omkring i mjukisbyxor och nattlinne. Det får man när man är sjuk. Jag tänker ligga på soffan och jämra mig. Det får man när man är sjuk.
Jag tänker äta lite godis.

Det får man när man är sjuk.

Illnessy

Jag är sjuk. Eller nåt. Igår kväll började jag få ont i kroppen, liksom sådär man kan få när man känner att man börjar bli sjuk. Sen fick jag ju huvudvärk där på kvällen och den har fortfarande inte släppt. Var alldeles varm hela natten och har knappt sovit nåt. Dessutom har jag ont i magen. Därför sov jag till 10.30. Eller rättare sagt; jag låg kvar i sängen till 10.30.
Ska till skolan vid 12, vi börjar 13 idag. Hoppas jag orkar sitta där...vi ska gå igenom skisserna på islyktan. Ikväll är det spex också...synd att det är grejer att göra när man minst orkar...men det kanske går bra. Får käka lite fler panodil.

61270-1172

Klick the link!

Idag är en huvudvärksdag, verkar det som. Därför tänkte jag alldeles strax försöka vila bort lite av den. Ville lägga in en video här men jag vet inte hur man gör för att lägga in videor tyvärr. Så teknisk är jag. Därför får ni en länk istället:
Klicka
här

Jag var så liten men jag kommer ihåg att jag och mamma brukade lyssna på hennes kassettband i bilen när vi åkte till och från landet om somrarna. Mammas kassettband med bland annat dessa grabbar alltså. Hihi! Vi brukade även lyssna på Anki Bagger, Madonna och Milli Vanilli, samt en massa annat åttiotalskrafs. Hoho!

61270-1170

Såhär såg jag ut idag med min påse till klänning/tröja

Haka upp sig på dubbelhakan

När jag tar kort på mig själv så fotograferar jag nästan alltid lite uppifrån. Det är för att jag är innehavare av liten (?) dubbelhaka och den gör sig liksom inte särskilt bra på bild. Det skapar kanske en illusion av att jag inte alls är ägare av en dubbelhaka, men jag kan informera alla som är intresserade om att jag visst har en sådan. Dock tänker jag inte visa upp den på bild, särskilt inte i profil. Åh fyfan, nej nej!
Jag tog en bild nyss, där jag istället för att haka upp mig (haha, fyndig jag var nu då!) på min dubbelhaka, lade märke till att sättet jag håller i kameran gör att mina fingrar/händer ser alldeles knubbiga och stubbiga ut? Ser de ut sådär i verkligheten? Fan, då är det första gången jag börjat få komplex för mina fingrar...

Jamen kolla då.

61270-1173

Jag bjuder även på dubbelhakan! Håll till godo! Slit den med hälsan! Se det som en gåva från mig till er. Haha! Ja, men nu kanske alla förstår varför jag fotar en aning ovanifrån på de flesta andra bilder också. Viktigt sånt där. Åh gud så knasig jag ser ut i övrigt...trött ja? Sur? Näe...inte vad jag vet. Men visst är det trevligt när man kan se in i näsan underifrån?

Påsen på

Nu är jag uppe och påklädd, sminkad med blött hår. Jag har en påse på mig idag, med svartvita mönster. Haha. Ja, jag ser lite kul ut men vafan. Aj dånt årkar bry mig. Jag ska strax gå iväg och åka till galleriet där jag ska sitta till 14 idag. Ska bara hinna köpa nåt lunchaktigt också innan. Men det hinner jag.

Drömde inga äckeldrömmar inatt i alla fall, antar att fullmånen lagt sig.

Have it good!
Mossa!

61270-1165
gammal bild

Lungrossel och bild på bilderna

61270-116961270-1167

Så här ser mina fotografier ut när de hänger på väggen i galleriet. Jag har klippt ut bara mina eftersom jag inte vet om de andra tycker att det är okej om jag visar deras grejer, så därför är bara mina med på bild i bloggen. Grejen med rosetten är en present som Julia hade med sig. Det är ett slags block som är som ett dragspel. Jätteknasigt men jättefint.:)

Idag var jag hos min bror en stund. Det var inte en bra sak. Han har skaffat en katt nämligen. Så nu har jag ont i lungorna och rosselhostar. Det blir alltså inte fler besök hos min bror, med andra ord.

Efteråt var jag till galleriet och hämtade nyckeln eftersom jag ska vara där imorgon under dagen (10-14, kom gärna förbi då. Kocksgatan 18 i Stockholm) och leka gallerivärd eller nåt. Hoho! Idag kom jag vid 20 och var där en timme och på den timmen så var det fler saker som det blidde intresse på. Dock ingen av mina bilder. ;)

Nu känns det som det strax är dags för sängen, för det blir en relativt tidig morgon i morgon.
Nattinatti!

Vårstöks vernissage is at its end

Jahapp, då var vernissaget över för den här gången. Jag är helt slut. Jag har knatat runt och pratat och druckit vin, det verkar ha tagit på krafterna. Ingen middag blidde det så jag och Martin åt lite lasagne och en smörgås nu klockan 21. Nyttigt värre. Usch. Ja, nu får det bli enbart nyttigt fram till helgen. Ingen semla blidde det heller, men vi fuskade ju och åt en varsin i söndags istället.
Roligt att Julia kunde komma, en bekant till Martin som vi umgicks litegrann med i Göteborg när vi bodde där och hon studerade där. Nu bor hon i Australien och är i Sverige på besök och kom på vårt lilla vernissage. Kul!

Nu blir det sömn. Bilder kanske kommer imorgon, det beror på hur de blev, men en bild av mina bilder kanske jag lägger upp. Hoho!

Mossa nattinatti!

Han spydde på mig och min choklad!

Inatt drömde jag att jag åt choklad sittandes i en soffa. Då kommer en kille mot mig och ska sätta sig bredvid. Han ser lite besvärad ut på något sätt. Istället för att sätta sig ner lutar han sig över mig och min choklad och spyr på mig. Jag kniper ihop munnen och ögonen för att inte få in nåt kräks där och så reser jag mig upp och går till badrummet och ropar på mamma att komma och hjälpa mig.
Alltså, fyfan, hur kan man drömma nåt sånt?
Alltså...fiiiifaaaan va äcklig dröm.
Alltså fyfaaan...
Tror jag drömde något om blod i drömmen innan också. Najs det med.

Purple tights and green bandanas

61270-1166

En bild från Sandras konståkningstävling i lördags. Det är ju sketasvårt att fota utan blixt (man fick inte fota med blixt) när de far fram som virvelvindar på isen. Sen har vi ju inte något teleobjektiv så riktiga närbilder är ännu svårare att få till. Kanske det blir nästa investering för kameran? Men detta objektiv vi har nu är jättebra annars, gillar det jääättemycket! Sån skillnad mot det gamla (som var från min gamla Nikonsystemkamerasomjagfickpånittiotalet) som inte alls var särskilt vidvinkligt.

Nu ska Malin sova. Mossa mossa! Och glöm ej vernissage imorgon klockan 18 på Galleri Kocks. Se flyer i föregående inlägg.

Reklam för Vårstök

61270-1164
flyern är designad av Theodor Johansson i min klass

Yes, nu är det snart dags för vårstök. Jag hoppas att det inte krånglade till för mycket för de andra att mina bilder inte blidde klara i god tid. Jag lämnar dem imorgon och hjälper samtidigt till och hänger alla grejer så hoppas jag det är okej. I varje fall, kom gärna dit och kolla.
Köp gärna en bild också, jag kommer att ha fotografier där. Inte alla upphängda för det finns nog inte plats, men det finns bilder. Ska nog ha ca 4 stycken uppe om det får plats. Inramade kommer de att vara, de som hänger uppe. Wow!

Ehm, jaa...hoppas bara jag kommer lyckas med prissättningen..det är ju sketasvårt.

Mossa på alla!


Trött och stressad - inte alls kul

Usch vad trött jag är. Och vädret är skit. Ja, det är snöigt och så men vafan, kan inte farbror Gud låta det snöa när det är minusgrader istället för plusgrader så man slipper allt jädra slask?!
Ja, jag är lite grinig idag, täppt i näsan, svidig i ögonen och allmänt integlad. Men - jag och Martin köpte semlor på affären idag, som vi ska äta senare. Jag är verkligen inte upplagd för att gå ut för det känns som jag inte hunnit vara ledig något i helgen. Med min stress så måste jag liksom säga ifrån vissa saker ibland, annars blir jag galen och mår jättedåligt, som jag är på vippen att göra nu...

Sugen på granatäpple är jag också, det är både nyttigt och gott. 61270-1162

Haha, jag hittade en bild på granatäpple som jag tog förra veckan. Synd att man bara kan köpa vissa frukter under vinterhalvåret...ja nu gnäller jag igen.

Jag har målat klart en gammal påbörjad tavla också, det gjorde jag i fredags tror jag. Haha, mitt minne är inte vad det borde vara.

61270-1163
Ja, det är ju nästintill omöjligt att fota av sådant man målat för det ultimata ljuset finns inte hemma hos mig. Så det är lite blixtljus på denna...sorry för det. Och ja, den är snedfotad. Sorry för det också.

Nu ska vi se på film och äta semla, jag somnar säkert på soffan, skulle i alla fall inte förvåna mig om så sker.

Förresten, tack Anna för att du fixar besökare åt mig. Igår hade jag 94 unika besökare på min lilla blogg. Brukar vara ca 30 stycken annars. Haha. Men nu dalar det igen. ;)

Sämsta bilden

Här är en bild av nedre delen av den ena klänningen som jag köpte idag. Fotade snabbt i spegeln så ni får en fin och rörig bakgrund med på köpet. Snällt va? Och anledningen till att övre delen av mig inte är med på bilden är helt enkelt för att jag blev så jädra ful på bilden. :) Men här har ni min bak och sådär. Hoho!

61270-1161

Shopping och dejt

Mossa mossa. Nu är jag hemma, med migrän till på köpet. Sitter med en påsklänning på mig och myser. Köpte den idag på Monki för typ 50 spänn. Jag ser lite rolig ut i den men den är väldigt skön och man kan ha den som slappklänning. Eller nåt. Haha! Köpte även två klänningar på Beyond Retro. En långklänning med byxor under och en lite kortare klänning med gröna grafiska mönster, typ sextio-sjuttiotal. Jag vet, det låter helskumt med byxor i klänningen men jag hade tänkt ta bort de byxliknande tingen och sy igen den till en klänning utan brallor i. Haha. Men de satt bra på mig, känns som de sydde bättre kläder för min kroppstyp (liten, kort, och ganska rund) förr i världen. Hihi! Det bidde lite pengar som försvann idag alltså. Usch, känner mig hemsk.
Skickade in lite bilder för framkallning också, men de har inte öppet på lördagar så jag kan inte hämta dem före måndag. Hoppas att min kära klass har överseende. Men det tror jag de har.

Träffade även Anna en snabbis, alltså
Pyttis
Det var trevligt fastän jag var otroligt nervös och hade migränhuvudvärk. Vilken söt liten trevlig brutta! Hoppas vi kan ses fler gånger och snacka skit. Det behöver jag ibland, bara babbla med någon.

Nu ska jag försöka vila en liten stund innan jag tar bussen till min bror. Han ville att vi skulle komma dit och se på Let´s Dance.

Imorgon blir det konståkningstitt och kanske bio.

Ja, det bidde ingen bild idag, sorry för det. Lovar att bättra mig! ;)



Iväg det bär

Ska strax iväg till stan.
Jag hade glömt tvätta min klänning efter klassresan och den luktar brandrök (det eldades i brasa hela dagarna där) men det tänkte jag försöka skita i för den är så mysig och skön att ha på sig.
Ska till fotobutiken först, hoppas att de kan hjälpa mig där.

Om någon känner en stark brandrökslukt på stan - det kan vara jag! :D