Go get the leg


Idag ska jag till banken och fixa leg, tänkte jag. Hoppas, hoppas, hoppas det inte blir problem. Orkar inte hålla på och krångla. Nu ska jag strax göra mig iordning och gå ut. Att det ska vara så trögt att komma iväg...

VFU-blocket är inte fyllt men imorgon ska vi redovisa det. Är väldigt nyfiken på de andras block. Själv har jag ju bara ritat massa nakna tjejer med silikontuttar och restylaneläppar som står i onaturliga poser. Haha!

Berlin is poor but sexy


en ofärdig bild igen, ur mitt block. Fri tolkning
(avfotograferad, därav dålig kvalitet etc)


Nu är VFU-perioden slut och kommer åter i höst, då det är min sista VFU forever. Ska vara på samma skola så det blir nog bra!
Idag jobbar jag hemma, det regnar ute och jag funderar på att ta en vilopaus. Har skrivit en del och har väl mest småpill kvar egentligen. Lägga in noter, få fram lite referenser och sånt. Det tråkiga alltså. Blä.

Nu har vi bokat en resa till Berlin. En vecka i juli blir det. Så kul. Hoppas vi får plats på samma vandrarhem som förra gången. Det var jättebra och nära till en stor mysig park och nära till restauranger och caféer. Dessutom fanns spårvagn och buss jättenära. Håller tummarna för det vandrarhemmet.
Kul med en semestergrej inplanerad!

blueberry girl

Har kommit på varför jag är så överjordiskt trött. Äter ju allergimedicin mot pollenallergin. Vanliga biverkningar var sömnighet och trötthet. Så ska låta bli dem imorrn så jag inte blir dödstrött på kalaset.

Har haft den sista lektionen idag. Gick bra och jag bjöd på hembakta kakor som var oerhört poppis. Jäklar vad de gick åt. Som smör i solsken som Roland skulle säga.

Okej, en bild till var utlovad. Här kommer min blåbärsflicka. Som vanligt nuförtiden är den avfotograferad och inte scannad. Därför är det kass kvalitet. Den är ritad i mitt A3-block.


Strawberry girl


strawberry girl
Ej scannad, därav sämsta kvaliteten.

Please have in mind att det här inte är överarbetade bilder. Det är ur mitt ritblock som jag haft med mig under VFU. Vi fick alltså en uppgift på Konstfack innan vi gick ut på VFU och den gick ut på att vi skulle fylla ett block med teckningar. Vi fick använda vilken teknik vi ville som jag förstod det. Jag har använt mig mest av blyerts och färgpennor. Jag har skissat lite snabbt med blyerts och sen ganska snabbt gått över till att färglägga med färgpennorna.
Ingen bild är liksom klar eller helt genomtänkt. Och således inte perfekt. Även om det var mycket det vår lärare tyckte, att bilderna skulle vara genomtänkta. Det har inte funkat så för mig. Har inte funnits den tiden. Så jag har ritat saker jag tycker är kul, vilket är mycket tjejer, gärna med boobs. Så jäkla kul att rita. Ska dock försöka rita någon dam med inte fullt så silikoniga tuttar nästa gång. Får se om jag lyckas. Den senaste jag håller på att rita är nämligen lite väl silikonig.

Insidious och nakna damerHar kommit hem efter en heldag. Somnade tolv, gick upp halv sju. Iväg till VFU-skolan. Slutade 15.30 och drog då till stan för att köpa present till W som fyller år på lördag. Passade på att se en film på bio också. Insidious blev det, den nya skräckisen. Helt okej läskig men lite larvig ändå mellan varven. Och alla skrik i salongen. Gudanemej. Aldrig varit med om så mycket skrikande.

Nu är det dags att krypa till kojs denna dag också. Dagarna flyter samman till en enda massa, tiden rinner iväg fort fort fort. Imorgon VFU, fredag VFU, sedan åter till Konstfack på måndag. Känns konstigt.
Men jag har hunnit rita lite nakna damer i mitt block, det är inte illa det.

Hohohome!Har vaknat.

I helgen var vi i Gävle, eftersom Martin, hans pappa och Linnéa pysslar med ett projekt tillsammans med riksteatern. De grejar med ett textningsprogram för teater. Och i Gävle var det teaterbiennal så då var de där. Jag såg tre olika pjäser under helgen. Katitzi, No tears for queers och Ingvar - en musikalisk möbelsaga. Alla var bra.
Vädret i Gävle lämnade mer att önska, fy fasen vad trist. Jag hade ju tänkt att vi kunnat mysa på en filt på gräset men det regnade ju hela tiden och var iskallt. Fick köpa ett par vantar till W för det var så kallt. Vi hade inte packat ner det.
Hann träffa Sophie en liten stund. Vi åt lite soppa på café, gick hem till henne där W fick leka lite med hennes marsvin varefter vi gick till en liten lekpark och gungade en stund. Det är inte ofta jag träffar Sophie, så det var kul! Fick även en stor påse med godis. Hon jobbar ju på godisfabrik för tillfället, Sophie.
Men den sparas till helgen.
Jag har blivit duktig och lite mer målmedveten än förut nu. Vill verkligen gå ner i vikt och det gör man ju inte om man äter en massa sötsaker i veckorna. Så.
Mindre sånt och mindre portioner. Borde lösa sig.

Hoppas.

snart nattiPå att få sova. Lite att pyssla med innan det blir dags för sömnen.

Blocket fylls sakta men gaaanska säkert. Dock blir det inte fullt tills VFU-perioden är slut. Men det har varit rätt kul att få rita så mycket. Det hinner jag ju aldrig annars.
Har varit på bio ikväll. Såg Water for Elephants. Helt okej film. Elefanten var väldigt söt. Sprang runt på stan och slösade de sista av mina slantar också. Blev lite nödvändigt till W och så två böcker att läsa på t-banan. Men nu läste jag att John Ajvide Lindqvist kommit med ny bok, så måste väl skaffa den sen också. Köper den sen när den kommer i pocket. Vet inte om den är superny och endast finns i inbundet format.

Natti!

Nothing specialSkulle vilja sova lite. Är trött.

Idag efter dagis var vi ute på gården en stund och lekte i sandlådan. Sen gick vi och köpte jordgubbar innan vi gick hem igen. Hängt lite på balkongen och ätit middag. En vanlig dag i livet. Hade lektion i morse på VFU-skolan. Det gick bra och jag lovade fika sista lektionen. Dock var det vissa som inte "åt kalorier" så jag ska ta med lite nyttigt fika också.

Under the tree


bild ur mitt skolblock, det vi ska fylla under VFU.

Idag blir det skolarbete hemma. Ska skriva på en uppsats, eller vad man ska kalla det. Några sidor ska man skriva och det man ska skriva om är ett performance, en skulptur och en installation. Svårt tycker jag. Men det är väl bara att bita i det sura äpplet och skriva antar jag. Finns ingen annan tid att skriva på så det får bli på VFU-tid. Har i alla fall inga lektioner idag.

Det ska bli varmare än igår, så jag planerar att befinna mig ute på balkongen och skriva. Bara skärmen inte blir för bländad av solen, som det brukar vara. Dessutom behöver jag nog en skarvsladd. Får se om jag hinner rita lite i blocket sen också.

Jag har förresten läst ut två böcker den senaste veckan. Det är så sällan jag läser nuförtiden så det är en rätt stor grej. Först läste jag Igelkottens elegans, därefter läste jag John Ajvide Lindqvists Lilla Stjärna. Båda superbra böcker. Nu har jag börjat på Hanteringen av odöda, som jag har haft ett par år men inte hunnit läsa. Också den John Ajvide Lindqvist. För något år sen läste jag ännu en av hans böcker, Människohamn. Den var också riktigt bra. Han är inte så dum den där.

SleepTyckte att den här bilden passade nu när jag är på väg till sängen. Eller...kanske inte. Beror på hur man tolkar bilden...

Den är också ur mitt skolblock, som jag de senaste dagarna lagt lite på hyllan. Det blev en stor stress att släpa runt på ett A3-block hela dagarna och hinna med att rita mellan alla andra saker man ska hinna med. Så efter helgen ska jag rita lite mer i blocket igen. Har då två veckor på mig att fylla det till bredden. Eller. Jag ritar bara på högra sidan på alla uppslag. Gillar inte att rita på den vänstra för det kladdar av sig från de bilder som ligger till höger. Typ. Eller nåt. Ja.

Sova!