Photomania and cool clothing



Mossa mossa. Här sitter jag och solen skiner ute. Jag ska snart till min bror för att passa på att träffa min brorson (oliver). Men först tänkte jag bjussa på lite fina bilder från gårdagen och morgonen. Jag fotade lite egobilder såklart och lite på Martin. Massa annat också men jag orkar inte visa alla bilder juuuuu. Hohooo!

Kolla här då:

Vi lekte lite med alla kläder som finns där i huset. Det finns massor av gamla klänningar, kostymer och skor. Jag gillade den här blå klänningen, haha! Skorna är ju najs också. Hohooo!


Martin provade en snygg v-formad kavaj med snygga mönster. Han passade på att larva sig lite också, det måste man göra när man provar kläder.


Jaja, jag larvade mig lite jag också.





Martin verkade inte tycka det var roligt alls när jag skulle fota oss tillsammans. Men jag hade kul.


Tjockisen nummer ett! Haha! Kolla minen.


Sen hissade de flaggan.






Printed feet and in a hurry

Mossa mossa.

Nu hinner jag inte skriva så mycket för jag ska packa ihop lite grejer och sen bege mig. Men...jag ville lägga in lite bilder idag, på det jag tryckt i skolan de senaste dagarna. Jag har även tryckt lite fötter på en t-shirt. Det blev jättefint.

Här är lite exempel på vad jag pysslat ihop:



Nu måste jag skynda mig!

Ha en trevlig fredag alla människobarn!

Sniffing the spruce and doing some printing.

Min näsa rinner.
Igår tänkte jag på skogen, att gå bland alla träden och sniffa granbarrsdoft. Med täppt näsa kan man inte känna dofter, i alla fall inte särskilt starkt. Dessutom försvinner smaksinnet så maten man gjort iordning smakar ingenting och lunchen blev väldigt tråkig och hälften av maten slängdes. Molnen vandrar sakta fram på den klarblå himlen, medan jag sitter här inne och är hänging och fökyld. Jag tror faktiskt att det är första gången jag är förkyld sommartid.

Tryckprocessen gick ganska bra idag, inte exakt som jag väntat mig, men när blir någonting exakt som man trott? Mönstret blev lite snett, eller ifyllnaden hamnade lite snett, men det gör inget. Det blev ganska fint ändå. Jag testade sedan att bara trycka ifyllnaden, alltså fötterna enbart och jag gillade det mycket mer än hela mönstret. Ska trycka fler fötter imorgon.

Jag gjorde mitt mönster genom att rita ut fötter och skallar och sedan kopiera dem. Sedan klippte jag ut dem och placerade dem som jag ville på ett papper som var lika stort som den tryckbara ytan i min ram. Mönstret gjorde jag förra veckan, men jag tror inte jag berättat hur jag gjort. Om någon är intresserad, var god för anteckningar. Fniss! :)


Idag har jag: tryckt, blandat färger, hängt upp trycken, tryckt mer...och ja...jag tog lite bilder:


Sen hann jag inte mer. Jag har blandat till svart färg (extremt dyrt), ljusrosa (den som är ifyllnaden i fötterna) och spygrön. Den gröna ska jag trycka med imorgon. När jag tryckte enbart fötterna hade jag bara svart färg.

Talkat och talkat, mätt och mätt, uppsatt hår och posa snett

Idag har jag talkat och talkat, mätt och mätt om...ojojoj...vilket pilljobb det är med screen...men jag har fått till måtten nu så det är bara att hoppas på att ingen kommer dit nu och ändrar nåt, dååå blir Malin suuuur.
Försökte blanda till lite färg också, även det är ju en hel vetenskap. Fick inte till den rosa nyansen jag ville ha, men det blev en fin neoncerise. Hohooo! Jag tryckte inget idag, det hann jag inte. Ska ta med mig lite lakan eller nåt hemifrån och trycka på som test, istället för att förstöra mina fina tyger jag köpte. De trycker jag på sist sedan. Ska ta med kameran imorgon också, och dokumentera lite.

Igår kväll, när vi kom hem från Martins päron, fick jag plötsligt ont i halsen. Sedan rev det och rev inatt och det har inte gått över. Istället har det blivit värre och näsan har börjat rinna och jag känner mig allmänt rätt hängig. Det är inte pollenallergi, för det har jag av erfarenhet inte ont i halsen av. Sen käkar jag ju allergimedicin nu mot pollen och känner inget av pollenet. Så...det är vanlig hederlig förkylning.
Jag som hade tänkt träna gym idag. Det får jag skippa, för det känns inte alls bra att göra det med sjukdom i kroppen. Så jag ska ta en långpromenad ikväll innan sängen istället.

Trots att jag inte mår bra fotade jag lite egobilder. För nåt måste jag ju visa här i bloggen och nu var det väl ett tag sen va? Jag har inte hunnit rita något nytt så det kommer senare mot helgen kanske.


klick


Idag har jag uppsatt hår i en liten boll. Jag trivs inte alls i det men det är så satans skönt med uppsatt hår. Så ibland har jag det i alla fall. Fick komplimanger av Freja i klassen som tyckte jag var fin i alla fall. Det var roligt!
Den sista bilden här är från igår, det är en jag med en ny klänning, den som syns i några inlägg ner här. Tycker den ser mer vinröd och verklighetstrogen ut i färgen på den här bilden.
Jag ser helt bedrövad ut på bilden, haha, gudanemej! Sen står jag rätt konstigt så man ser inte så bra hur klänningen ser ut, men det är ju mindre viktigt kanske. Haha! Ja..gudanemej...den är i alla fall lite pösig upptill liksom...äsch, jag ska inte ge mig på att försöka förklara. Hoho!

Nu ska jag göra middag, sen försöka vila lite om jag hinner.


Mors Dag, alvedon och en rosa utomjording

Nu ska vi strax bege oss till Bagis och fixa middag åt Martins mamma. Ja, det är ju Mors Dag idag. Min egen mamma är inte hemma så jag får fira henne samtidigt som hon fyller år eller så. Den 2 juni fyller mamma 51 år. Då hoppas jag på tårta. Hohooo!

Jag börjar få pannknack också, så jag funderar på om det inte vore en bra idé att knapra lite alvedon eller liknande innan vi bajkar iväg. Tänkte fråga Martin om vi kan cykla en omväg så jag får lite motion idag. Hinner inte träna annars. Men nästa vecka, starting imorgon, ska jag köra hårt. Jag får så dåligt samvete när jag inte tränar...usch.

Bjuder på en gammal akrylsak innan jag avslutar här för dagen. Jag har inte haft så mycket tid för bloggen det senaste så I have to make up for it, som man säger. Hoho! Eller nåt.
Den här rosa lilla figuren har många år på nacken nu...och jag har glömt om jag har visat den förr. I så fall är det en repris. Hihi!



Nya klänningar..typ...eller nåt...ja..

Jahapp, så hamnade Sverige långt ner på listan återigen. Kanske att vi måste börja skicka lite mer annorlunda bidrag eller klassisk popmusik eller något...det här verkar ju inte funka. Alls.

Igår var jag till stan. Jag hittade två olika tyger som jag tänkte försöka trycka på. Ett i lin som hade en gråbeige nyans med små små inslag av svarta trådar, ja, de syns knappt. Dessutom köpte jag ett i ljust rosa. Även det i lin. Det fanns inga nyanser som riktigt matchade mina önskemål från början, men det var det närmaste jag kunde komma. Det blir säkert bra i slutändan...hoppas jag.
Lite nervös är jag allt inför tryckandet. Fast jag har mycket tyg och jag har ju mitt mönster, som är färdigframspolat. Det var en ganska svår process tycker jag, alltifrån att rita mönstret, till att få till en bra rapport, till att skölja fram det...Om jag får testa detta fler gånger kanske det känns lättare senare. Nu känns allt bara skitnervöst.

Igår var jag också in på Beyond Retro. Skulle kolla på långklänningar, men alla i långt format var antingen jättestora (och jag är ingen sy-in-människa) eller för små över brösten (jag är ingen sy-ut-människa heller).
Jag hittade dock två stycken med fjärilsärmar..ja..eller vad det nu heter. De var inte fotlånga men det gör inget. Jag gillade dem.
Den ena var svart/grå/vit med blommönster och snöre i midjan. Den andra var liksom vinröd/lila/rosa/rödbrun och också blommig.  Visst är jag en hejare på att förklara?

Jag fotade den ena klänningen, men det är ju skitsvårt att få till färgerna på foto. Nåja, någorlunda i alla fall..den är mer vinröd i verkligheten.


Det suger i shoppingtarmen

Ojojoj, jag har verkligen inte mycket tid för att skriva här...just nu är vi barnvakt åt brorsonen Oliver och jag ska strax bege mig till stan för att köpa tyg (till screentrycket vi ska pyssla med hela nästa vecka) samt kolla lite snabbt (jaja...snabbt och snabbt, det beror på hur man definierar ordet snabbt) på skor och nån klänning på någon second hand-butik. Det suger i shoppingtarmen och särskilt suget efter fina långklänningar (som ju är mitt all time favourite plagg) är tydligt. Så...snabbshopping och sen hem igen.

Ikväll är det ju Eurovision också, inte illa! Det ska vi se! Kanske med en kopp te! Oj, vilka fina rim jag skapar här.

Men nu ska jag iväg.. skulle bara skriva här så att alla mina 40 läsare vet om att jag inte har försvunnit.
Hohoooo!

The birdie skeletons


klicka för större

Idag har det varit fullt upp i skolan. Huga. Jag har suttit och jobbat med mitt mönster från 9.00-15.20 idag. Med undantag för en halvtimmes lunch. Shit alltså, jag är så trött. Men jag hann klart. Vilket pilljobb.

Imorgon ska vi belysa ramarna. Får hoppas att det går smärtfritt.

På lördag ska jag in till stan och köpa tyg. Ska nog köpa lite olika färger, men cremevitt eller vanilj eller vad man nu kallar det, vill jag nog ha till att börja med. Sedan en ljusblekrosa nyans. På det första tyget ska jag göra benen/fötterna rosa. Sedan tror jag att det får bli ett med svarta fötter för det såg rätt coolt ut märkte jag förut. Ska försöka testa en del olika färger. Det jag har råd med, eftersom vi får bekosta detta själva.

Här ovan är ett par exempel av mönstret som jag bara testat på i datorn lite snabbt. Scannade en bit av mönstret för att testa olika färger. Detta är bara en del av alla färgkombinationer jag testat.
Jag tror faktiskt att jag är nöjd med mitt mönster, om det blir som jag vill på tyget sen.
Hoppas det blir fint!

Ny tuschteckning

Hallå hallå, alla människobarn!
Jag var tvungen att bege mig till Konstfack en sväng, för att försöka köpa biljetter till festen nästa vecka. Men självklart kunde man inte det förrän efter klockan 14. Så jag hittade en i klassen som var i skolan och kunde köpa biljetter. Det har varit ett fasligt krångel med dessa biljetter ska ni veta. Fy tusan.
Så, det blev en fördröjning i tiden som gjorde att jag nu missat ett par timmars arbete med mitt mönster. Ska alldeles strax fixa mer på det och förhoppningsvis hinna klart idag.
Pust...suck..stön. Stresshuvudvärken har infunnit sig igen. Yes.

Så, nu kommer jag vara upptagen hela kvällen med mitt sabla mönster.
Jag visar en bild så länge, den nyaste i min samling av tuschteckningar.




Isn't it Ironic?


gammal bild, hade ingen annan att visa idag. haha

Hihi, som jag trodde så försvann alla nya besökare lika fort som de kom. Kul att ni kikade in i alla fall. Nu är allt åter tillbaka till det normala. Hoho!

Igår var vi på Schyfferts show "The 90's - ett försvarstal". Det var en bra föreställning som gav en mycket att tänka på. Det var inte bara "roligt" hela tiden, utan en hel del seriösa tankar om saker. Ironi var en stor del av showen.

Idag gick jag upp när jag skulle, inte illa. Dagen kommer att bestå av en hel massa klippande, då jag måste klippa ut delar till mitt mönster som ska fixas idag. Det kommer jag troligen pyssla med hela dagen, men jag kanske visar lite bilder senare om jag har lust och hinner.

Nu skulle det varit trevligt om det fanns något som liknade frukost hemma..men det finns det inte. Hoho!

Hörrni! Snart är det sommar!

Going to China



Hello alla människobarn! Det här är en gammal bild, men jag har inte tid att lägga in någon ny, så den får duga. Den är från förra vecka, så det är inte direkt någon raritet. Hoho!

Idag har jag inte tid att skriva mycket här, eller visa så mycket bilder...för jag ska snart till stan. Jag och Martin ska och se Henrik Schyffert på Chinateatern. Vi hoppas på att det blir kul och att jag inte är för trött. Känner redan att det tynger i ögonlocken. Hooo! Det går nog bra. Jag ska i alla fall möta Martinen vid 18-tiden och då ska vi försöka äta något någonstans.
Jag tänkte kika lite snabbt på ett par skor jag har sett också, men det hinner jag. Frågan är nu, om jag hinner vila lite innan jag drar.
Ja, det hinner jag. Väl.

Gick för övrigt helt okej i skolan idag, fick lite pepp angående mitt mönster så det blir nog något till slut av det.

Har ritabstinens också. Jag håller på med en till bild nu...och det är alltid så när det är nytt på gång...jag vill ha det klart så fort som möjligt. Det är ju bra på ett sätt, men mindre bra på andra sätt.. det kan till exempel bli så att jag bara stressar fram nåt för att jag vill så gärna få det klart, men på det sättet kan det också bli roligare resultat.
Ja....svammel svammel.

Mitt första kändisporträtt

Att det ska vara så svårt att komma igång med ett mönster...jag tror att jag tror att (ja, jag tror mycket, eller hur) det är svårare än vad det är och det gör mig väldigt hämmad. It's pulling me backwards.
Det vore så mycket enklare om man bara fick göra en bild som vi skulle trycka...men nu är det fokus på att lära sig rapportera mönster..och det är ju så mycket svårare än jag trodde.
Massor av grejer att räkna ut, att tänka på, att hålla fast vid...

Roligare att rita annat när det bara känns sådär.

Typ sånt här:





Är det någon som kan gissa vem det är jag har ritat?
Det är samma person på båda, jag ritade två stycken, men eftersom jag aldrig kan bestämma mig så lade jag ut båda.
Haha!
En ledtråd: en bloggskrivartjej.


Träningssjuka



Nu har jag kommit hem från gymmet...jag började må illa så det blev inte sån hård träning som jag tänkt. Körde i alla fall 17 minuter kondition (på tok för lite, men det gick bara inte mer...) och nästan alla övningar på maskin. Skippade två eller så, för det var en tant som skulle få en gymgenomgång och jag orkade inte vänta på maskinerna då.
Blev alldeles kallsvettig på cykeln på slutet...usch. Får se om jag går ut en sväng ikväll och tar en promenad eller joggingtur, för det kändes för lite idag...och jag får dåligt samvete när jag tränar för lite. Förra veckan blev det i alla fall tre gånger jag tränade. Tänkte försöka få in fyra träningspass denna vecka. Då räknar jag in joggingturer.

Vafan...ska jag kunna springa tjejmilen i år igen kan jag ju inte börja må illa när jag tränar. Hoppas det var en engångsföreteelse.

The sun is shining



Morning!
Tänkte egentligen gå upp 09.00 men det behövdes tydligen lite mer sömn än så. Så jag gick upp 10.00 istället.
Solen skiner, himlen är blå. Det var ett tag sen, man blir lite ovan. Fast särskilt varmt är det inte.
Dagen kommer att bestå av gymmande nu på förmiddagen, därefter lunch och sedan måste jag försöka göra så mycket som möjligt på mönstret. Jag har bara gjort vissa delar som ska ingå i mönstret än så länge.
Mycket att tänka på, riktigt knepigt är det...Martin ska få hjälpa mig lite sen, med att räkna ut saker och så. Sånt jag själv är jättedålig på alltså.

Jag skulle behöva åka till Farsta för att shoppa lite till fåglarna (mat till dem alltså), men jag tror inte att jag hinner. Det är ett specialgodis som jag vill köpa till dem, men ja...hinner nog inte..

Hoppas att solen skiner hos alla människobarn!

Mysfilmfikatime



Nu har min lilla Martin kommit hem igen, vi har ätit strömming till middag och nu ska vi se på film och äta kakor. Bye bye, nyttiga söndag. Imorrn blir det nya tag på gymmet. Haha!

Sen måste jag bara säga att det är jättekul att det är så många som kikat in här i helgen. Tack för alla kommentarer, fortsätt gärna kika och skriva!

Mossa mossa!


Manson-wannabe?



Bara en till. Gillar hur ljuset blev i denna. God, I look mad, don't I? Lite Manson-like. Haha! Yes!

Nu sitter jag och ritar skelettdelar. Suddar och borstar bort suddet...det hamnar på datorn och mellan tangenterna...inte bra. Får nog rengöra snart...klantMalin.

Har mer lust att rita andra saker än skolsaker. Varför är det alltid så? Jag får ju rita och det är en rätt kul uppgift, om än jävligt svår. Men gräset är alltid grönare på andra sidan.

Nu ska jag drömma om sommaren och solen.

Hur ska en söndag se ut?



Morrn morrn!
Nu har jag nog fått ihop åtta timmars sömn.

Idag är en sådan här dag:

Bör hinna ut och springa/powerwalka
Bör ha kommit på ett utkast till mitt mönster till screentrycket
Bör äta nyttigt, starting now med havregrynsgröt. Avslutas med något vegetariskt ikväll?
Bör verkligen få krama massor på Martin när han kommer hem.

Hur ska en söndag se ut?

I thought...Jag tänkte...

I thought I would give you something to sleep on:


Nighty Nighty!





Oj, det blev på engelska. Tar det på svenska också, så alla förstår:

Jag tänkte att jag skulle ge er nåt att sova på.
Natti Natti!


Haha!

Freak



Nu kanske jag framstår som värsta psykot och sådär men det är smällar man får ta. Jag fick för mig att leka lite. När jag är ensam hemma blir det ibland så att jag leker. Idag fick det bli i badrummet med mörkt smink.
I just couldn't help myself!

Har haft besök av bror, brors tjej samt min brorson. Vi fikade, åt lite mat och godis och drack lite vin/öl. Sen såg vi på Den oändliga historien, en av mina favoritfilmer.
Nu sitter jag här och trixar med bilder samtidigt som jag ser The Holiday. Man kan aldrig se för mycket filmer, särskilt inte de man gillar mycket.

The striped girl with purple hair



We will start the day med en knasig teckning som innehåller ännu fler av de fel jag räknade upp igår. Haha! Till exempel saknas det svart färg under handen där vid klänningen..hohooo! Den armen är för övrigt alldeles för lång, eller är det den andra som är kort.
Ja, ni ser...man kan ju hitta massor av fel i sina egna bilder!
Nu sitter jag och lyssnar till duvornas hoande ute på balkongen. Snart ska jag klä mig, äta frukost, städa och sen fixa mat till fåglarna (ej duvorna, mina egna fåglar Rocki, Ronja och Rune), varefter jag måste ut och handla lite smågrejer som laktosfri mjölk och fil samt lite smågodis...eller...frågetecken efter det där sista förslaget.

Vad gör alla? Jag har faktiskt märkt att det blivit fler som kikat in här. Hohoooo? Vad gör ni?

eyes, nose and mouth

Det svåra när man ritar, eller i alla fall när jag ritar, är att få alla delar att bli lika stora och alla proportioner att stämma. Nu behöver inte proportionerna stämma så värst bra alltid, då det kan bli mycket bra bilder trots att det inte ser helt enhetligt ut. Men.
Ögon, näsa och mun. Är det svåraste. Att få ögonen att bli två lika stora med lika form. Skitsvårt. Svårast.
Näsa (blir ofta sned) och mun (svårt att göra en öppen sådan...tycker jag, behöver övning) är också väldigt svårt men ögonen är det som är tuffast att få till enhetligt. Ett stort och ett litet öga kan ju störa rätt mycket i en bild om det inte är meningen att det ska vara så.

Jag har ritat den här...och här är de problemen jag nyss tog upp tydliga.


Nu ska man väl kanske inte påpeka alla bristerna för det kan ju hända att man inte tänker så mycket på det. Men jag stör mig så...och det hade blivit en mycket finare bild utan alla de små felen...men men.

Nu ska jag äta lite glass. Det blir Ben&Jerry's cookiedough.


Picture perfect, no way dude!

Nu börjar det kurra i magen. Jag har alltid problem med tidsuppfattningen när jag sitter och ritar/målar/fixar med foton etc... jag går inte på toaletten, jag äter inte, jag dricker inte...när jag vaknar upp ur min trans, eller vad man ska kalla det, är jag kissnödig, hungrig och törstig, samt väldigt stel i kroppen. Ja, ungefär som när man sovit en natt. Hihi!

Jag har suttit sedan ett och ritat ett porträtt. Inte det som jag visar här nedan, det ritade jag igår kväll.
Jag har försökt rita av någon. Jag har försökt rita av Martin förut, men gett upp när jag kommit halvvägs. Får sån enorm prestationsångest när jag ska rita av någon, särskilt någon jag känner. En bild i en tidning är enklare, för då behöver man inte känna någon press att det ska bli så jädra likt.
Idag blev det likadant. Inte likt. Men jag ritade klart ändå, istället för att lägga den åt sidan som jag brukar. Det är ju ändå kul att rita, tänkte jag. Får se om jag visar sen...

Tills vidare visar jag den här blyertsskissen jag gjorde igår..inte så överdrivet nöjd med den, särskilt näsan blev mycket konstig...eller? Äsch, det är kul att rita!



My profile me

Nu ska jag strax iväg och träna här. Jag är ju hemma idag och ska rita på skoluppgiften, men då kan man ju passa på att skriva lite skit i bloggen också. Tack för hemmastudier! Man kan ta allt i sin egen takt, ta små tepauser och som jag gör nu - gå och träna.

Jag lovade visa (eller lovade jag det?) självporträttet jag ritade igår. Jag övar och övar med mina nya pennor, men det känns som jag vill göra mer och mer och nytt hela tiden. Och det hinner jag ju inte.

Men här är det:



Det är alltså en Malin utan dubbelhaka. Något måste man få försköna! Haha! Det är ju möjligt att det är lite fler saker som inte är skitlikt men vafan. Jag blev rätt nöjd med den här. Borde jag vara det, eller?
Och om någon undrar varför jag har så litet huvud på bilden, så beror det endast på att jag inte ritat ut allt, det är bara en del av håret som är med, resten är liksom "in your mind". Men lika bra att förklara så inte alla tror att jag ritar sådär små huvuden på folk. Hoho!

Damn laktos och nya bilder på g

Hej hopp och mossa mossa!
Nu är det dags för sängen för min del. Var ute och sprang en runda idag, så duktigt av mig.

Imorse märkte jag att jag efter frukosten fick enorma magsmärtor och kramp upptill i magen. Efter ett par timmar dämpades det. Nu när jag åt fil när jag kom hem efter springturen fick jag samma smärtor (och har det alltså just nu, det gör ooont...) så nu har jag typ insett att jag nog är laktosintolerant, eller i alla fall överkänslig. Så imorrn är det jag som går och köper laktosfri fil och mjölk. Ska se om det ger någon effekt, eller skillnad kanske man ska säga.

Imorgon ska jag börja med mitt mönster till screentrycket vi ska göra i skolan. Sedan ska jag rita lite andra saker också. Pysslar med mina nya pennor när jag hinner. Idag har jag gjort ett till självporträtt...vadå ego?
Så, imorgon, om vi har tur, kommer det upp lite nya bilder, tecknade av självaste Malin. Wooo! Det får ni inte missa, så håll koll!

Puss natti!

Första försöket

Okej, inte skratta nu, åt mitt tarvliga men ack så ambitiösa försök till att rita med mina nya tuschpennor. Jag testade på ett självporträtt som jag ritat med svart smal tusch. Måste som sagt öva mycket, mycket mer. Men snart så. Hoho! Eller hur.


ProMarkers

Nu har jag precis ritat med mina nya pennor. Jag var och köpte ProMarkers, som alla pratar om. Så jag var tvungen att ha såna jag med. Oj vilka roliga. Nästan som vattenfärg på penna. Men svårt som fan att rita med...så jag behöver en hel del övning. Kommer väl behöva köpa nya pennor efter allt övande. Köpte ett set med tio stycken i, eftersom jag fick veta att jag fått sommarjobb tyckte jag att jag förtjänade dem. :)
Dessutom köpte jag en skärkniv (som man skär i papp med och sånt) och en skärmatta. Har kommit på att det är bra att ha hemma.

Nu ska jag iväg.

Mossa!

Oh Oh Sandy

61270-1482

Det här är Martins lillasyster Sandra. Jag tror inte att hon blir arg för att jag lägger ut den här bilden. Det är jag som ritat. Jag slängde in den i ps lite snabbt och ändrade färgerna bara, den är i blyerts, vanlig hederlig blyerts, annars. Det är därför den ser lite knasig ut.

Originalet ser ut såhär:

klick!

Det är en snabbskiss som ska bli en tavla. Martins mamma, och alltså också då Sandras mamma, vill ha ett porträtt av Sandra, målad som "flicka med pärlörhänge". Det är ett projekt jag ska börja med snart, när det inte är lika stressigt i skolan längre. Hoppas på att det blir snart.

Inspirerad av flygfän och reklam för Konstfack

Jag har så ont i handen...det är en stor hudbit bortfläkt och det varar..mums. Jag har svårt att använda handen alls...jobbigt faktiskt. Men det läker nog snart.
För övrigt har jag fått sommarjobb. Ska jobba en månad hos den brukaren jag jobbade heltid hos förut. Bra!

Nu till saken:



Det här är Rocki. Eller, det här är Rockis färger. Testade att plocka ut hennes färger i ps och då blev det dessa som dominerade. Detta är alltså Rocki i färgrektanglar. Jag har först lagt in ett foto i ps, därefter lagt på ett filter som heter Cutout och därefter plockat färger. Det blir enklare med det filtret eftersom det skalar bort mycket detaljer.

Anledningen till att jag sitter och plockar ut färgerna är att vi i skolan ska göra ett tryck och innan vi gör det trycket ska vi göra ett moodboard. Alltså, visa upp vilka färger vi tänkt oss, vad vi inspireras av och liknande.
Jag inspireras av mina fåglar och min kärlek till flygfän.
Till flygfän räknas ej myggor, getingar, bin, steklar, klägg, bromsar och alla andra såna flygfän som bits, rivs, tuggar på en, bränner eller sticks.
Jag menar alltså mest fåglar, men också insekter som trollsländor, fjärilar och flugor.

Imorgon ska jag försöka färdigställa moodboardet och på torsdag ska vi redovisa det. Jag känner redan nu att det är lite för lite tid. Jag vill ha med för mycket...så...ikväll, efter DH, ska jag plocka ut lite mer färger och ta fram lite fler bilder så jag hinner skriva ut dem för att klistra upp på moodboardet. Stress! Blä!

För övrigt vill jag tipsa om:

Konstfacks vårutställning.

Om någon har vägarna förbi Telefonplan, eller kanske inte alls utan bara vill kolla utan att råka ha vägarna förbi, så pågår utställningen till den 25 maj.


Liten onödig vägbeskrivning, väldigt oklar, av mig:

Ta tunnelbanan mot Fruängen, gå av vid Telefonplan. Ta höger uppe efter spärrarna och Pressbyrån och gå över övergångsstället till höger. Gå över det andra övergångsstället. Fortsätt förbi Ericsson, snett till höger igen och sen borde du ju ha sett skylten där det står Konstfack.
Äh, kom dit och kolla!





I've fallen and I can't get up!

Yep, jag ramlade ute i skogen i morse när jag sprang. Just när det gick som bäst. Jag skrapade upp handflatan och ena knäet men det är ingen fara med mig annars. Jag hann springa en kvart bara..fast det var okej för jag hade inte hunnit längre ändå.
Sen duschade jag och tvättade håret.
Kollade här och inte en enda människa hade givit mig en enda kommentar...då blev jag lite ledsen och tänkte att "gudanemej vad tråkiga alla är". En hel massa sidvisningar, men noll kommentarer. Jaha, skit i det då.

Nu ska jag strax bege mig, vi ska på två studiebesök idag. Fullt upp. Ska försöka hinna träna ikväll också...kan ingen ge mig lite mer tid?

transparent tidspress

61270-1473

Jag skulle egentligen gått ut och sprungit i skogen, men fastnade vid datorn och lekte med bilder. I skolan har vi en ny kurs i textil formgivning och ska göra ett mönster med screentryck. Jag har alltså suttit här och spånat sedan sextiden och klippt och trixat med bilder för att skapa mönster.
Vill ju göra nåt som jag kan använda mig av sen. Funderar på att göra en väggprydnad av något slag. Har suttit och sökt på google och skrivit ner en massa inspirationsord och ritat lite inspirationsmönsterdelargrejerochsånt. Skitsvårt är det, men något borde jag få ihop sedan.
Vårt tema är i varje fall Transparens.

Bilden ovan är inget exempel på mönster, även om det likaväl skulle kunna vara det om man rapporterade den många gånger på olika sätt. Men...näe..det är bara en kul bild jag ritade häromdagen och slängde in lite snabbt i datorn och pysslade med. Blev inte som jag önskat, men lite kul i alla fall.

Imorgon bitti ska jag upp och springa innan frukost...hur många tror att jag klarar det?

07.00 - Upp och ut i skogen och spring!
07.45 - Hemma igen? Duscha lite snabbt.
08.00 - Klä mig och äta frukost.
08.55 - Iväg!

Klarar jag det tidsschemat?

My vectorized self

61270-1472

Wahey. En ny dag. En ny trötthet. Haha!
Jag knåpade lite i helgen, med tuschpennor. Slängde in dem i datorn och grejade, lekte lite, försöker förstå mig på programmet...det är så jädra svårt.
Alltså, jag slängde ju förstås inte in pennorna i datorn utan teckningarna. Hallå?
Och det här ska föreställa ett självporträtt. Men eftersom jag satt och "skuggade" med små tuschstreck blev det lite knasigt när jag vektoriserade den. Fast det blev lite kul samtidigt så jag sparade den.
Gudanemej vilka hamsterkinder jag har, enligt mitt självporträtt.
Haha!

Näe, vila lite, sen iväg och träna fläsket.

Här är originalet förresten, om det skulle vara intressant för någon att se. Hoho! Lika stora hamsterkinder också. Inte illa.


klick!

Fy fan vad jag e bra!

61270-1471

Ja, nu var det ju många år sedan som jag själv tog studenten. År 2000 närmare bestämt. Men jag tyckte att texten jag hade skrivit till den här bilden passade så bra idag, när jag nu på morgonen/förmiddagen har varit ute och sprungit före frukost. Jag känner mig så duktig och nu har jag träningen avklarad för dagen och kan bara njuta av det fina vädret.
Vi ska in till staden och kika på KTH's quarneval eller vad det var...och jag ska passa på att köpa nya tuschpennor. Jag har kommit in i en liten ritperiod igen, så jag måste ladda upp med lite pennor, då de gamla är slutritade. Det ska bli så kul att titta på pennor. Det är något av en tjusning, lika som med pärlor. Konstnärsmaterial överhuvudtaget...ooooooo.

Nu ska jag väcka Martin!

Den första dåliga dagen, men perfekt väder i alla fall

61270-1464

Näe.
Första dagen i skolan efter VFU:n.
Det kändes inte hundra idag i skolan. På morgonen var jag på bra humör och kände mig litegrann som en sol. Hade mina shorts och t-shirt och det var sommarmorgon.
Efter ett par timmar började det kännas som vanligt...det känns liksom lite tomt. Jag hittar ingen plats för mig när jag är på Konstfack. Känner mig liten, förkrympt i både kropp och själ, ointelligent, tråkig och dum. Jag blir tyst och trött, kan inte slappna av och det känns som alla redan funnit sina platser, sina bästisar och sina gäng. Och så är det lilla jag.
Det känns inte så bra...och ändå är det här den bästa utbildningen jag gått och den jag trivs bäst på av alla jag gått...så jag vill inte sluta.
Och alla pratar om att "ska vi inte gå ut tillsammans" och "ja, det måste vi, va roligt!". Jag står mest där och tänker att "näe...usch...då kommer jag bara hamna i ett hörn medan alla "bästisar" har trevligt". Sen är ju alltid det där med utgång ett ångestmoment. Jag är ju inte så mycket för sånt. Särskilt inte med människor som jag inte riktigt kan slappna av tillsammans med...
Det vore så mycket mysigare om alla kunde träffas och ha picknick eller nåt. Då, kanske, skulle jag känna mig lite bättre till mods. För alla är ju trevliga, det är inte det...

Blev lite personligt där...sorry.

Aldrig kan nåt vara sådär perfekt.
Förutom vädret.
Idag är det fan perfekt. Och då sitter jag här..och väntar på Martin. Men en middag på balkongen får det nog bli. I kvällssol.
Jag hoppas och håller tårna för att det blir likadant väder imorgon...då hinner man njuta av den hela dagen och inte efter 17.00.

Puss alla!


Vissa fotar dagens outfit

61270-146861270-146261270-1469

Nu har jag varit ute på en joggingtur. Jag fick en jävla astmaattack men det kändes bra i benen och jag sprang hela biten. Det var bra jobbat av mig, eftersom jag knappt fick luft den sista biten.
Nu har jag pip.
Och det kliar i halsen.
Men det går över.
Jag är så duktig.

Nu kan jag tänka mig att det var många som missade mina roliga posebilder i inlägget innan, därför påminner jag lite extra om det nu och hoppas att några kanske drar på smilbanden lite när de scrollar ner här.

Vissa fotar dagens outfit. Jag fotar dagens pose(r).

The last day and Malin knasar sig

61270-1466

Hejsan svejsan lillebror och alla andra. Fast jag har inte någon lillebror, bara en storebror och han läser inte ens här. Så hej till alla andra som läser.

Idag var sista dagen på VFU:n. Lite sorgligt, lite knäppt, lite tråkigt kändes det när jag åkte hem med bussen. Det har varit en så otroligt lärorik och trevlig tid, dessa fyra veckor. Nu är det inte någon VFU förrän i november/december som det ser ut. Det kommer att vara vinter nästa gång...huga...känns verkligen långt borta. Fast ändå vet jag ju att det bara är ett par månader kvar.
Vinter.
Huga.
Gudanemej.

Idag sitter jag inne vid datorn. Känns ju väldigt bra när solen skiner och det är 25 grader ute. Känns väldigt bra. Skitbra. Jääävligt bra!
Jag ska ut och springa lite i skogen ikväll och hoppas att jag bränner några fettklumpar. Fast innan dess hade jag tänkt gå ut på balkongen och läsa lite. Eller sova lite. Vi får se.

När jag kom hem knasade jag mig och tog sådana där fina egobilder som jag brukar göra. De blir verkligen skitbra!


61270-1463
61270-1467

Ja.
Ni ser ju. Skitbra.
Fast jag brukar tänka att "fan, jag är ingen posare, jag är en knasare". Så blir det såhär.

Och jag gillare!

The Beauty & The Beast

Det bästa hade varit om jag lyckats rita eller fota en bild till varje inlägg som matchade det jag skrev, som en illustration till texten. Nu går inte det, för jag har inte tiden till det, men jag kan bjuda på gamla bilder och bilder som inte har med texten alls att göra. Dock kan man ju alltid hitta något som gör att det passar till. Eller hur?

61270-1460
gammal bild det här också, ritad med tusch, färgpennor och så har jag lagt till lite ful färg i ps lite snabbt

Jag var så trött idag. Jag väntade och väntade på besiktningsgubbarna och tanterna, men näääääää, inte fan dök någon upp heller. Sen hade Martin fått ett mail där det stod att de bara hade kollat på 4 lägenheter i en och samma port, en bit bort.
Tack för att man får information. Här satt jag och vågade knappt gå på toa mellan 14 och 19 och så hade de inte ens tänkt att komma hit...och jag lade ner massor av tid på städningen igår och idag.
Jag var helt slut efter allt väntande så jag gick till Hemköp och köpte lite mat. Fil, special K, blomkål, paprika, choklaaad, lax och dessutom köpte jag...

...två nya creme Bonjour som hette Beauty och Beast. Jag menar, sånt måste man ju bara prova.

Superbajs!

61270-1459
Skiss jag gjorde i skolan på en lektion, inte att ta seriöst eller så. Det är bara kludd. :)
Bilden har inget med texten att göra, tyckte bara det såg så tomt ut utan bild. Hoho!

Now, I'm getting seriously annoyed! Jag gick tidigt idag, från skolan, för att hinna hem till ett-tiden så jag kunde dammsuga innan de skulle komma och besiktiga lägenheten vid två-tiden. Sedan gick jag och la mig på soffan och stängde ögonen för en kvart ungefär. Vid tre tyckte jag att jag fått vänta lite länge...men nu...tycker jag att jag fått vänta jääävligt länge! Klockan är snart halv sex och de har inte dykt upp eller ringt än.
Jag gick ju tidigare bara för att de skulle komma hit. Nu missade jag massor av grejer som var viktiga.

Skulle egentligen tagit cykeln till mamma en stund nu men det går ju inte förrän de varit här. Ibland verkar det som folk inte fattar att man har ett liv.

Bajs!

Riktigt superbajs!



Mina hemliga läsare

61270-1455

Yo, whazzup homos?
Idag fick jag veta...att...det...är...några...i min klass...som LÄSER min blogg. Jag avslöjar inte hur jag vet det, men det verkar ju inte bättre i alla fall, enligt min hemliga källa. Så det här inlägget är lite dedikerat till mina klasskamrater, som jag för övrigt inte har så mycket connections med förutom att vi går i samma klass. Därför är det ju rätt kul att just de läser här.
Och...jag skriver ju alltid om så intressanta saker och tar alltid upp viktiga ämnen som får mig att verka smart. Dessutom lägger jag alltid upp högkvalitativa bilder.

Som dessa:


61270-1457
Så såg jag alltså ut idag. Fast den med rosa klänning/linne är från igår. Evil face där.

Alltså, no need for any comments...Jag ser alltid till att se bra ut på bilderna, posar alltid sådär som man ska och ja...tar ju apsnygga egobilder som alla säkert redan märkt.
Detta gör ju att mina klasskamrater säkert ser mig som en trevlig tjej.
Visst.

Fast det som är bra med min blogg...är att jag är mig själv i den. Såhär knasig är jag. Såhär tråkig är jag. Såhär ser jag ut. Såhär tänker jag. Jag skriver ofta på svengelska, pratar gärna svengelska. Men oftast bland folk jag känner.
Jag kan verka blyg och tyst och det är jag också, men jag är rolig också, till och från. Haha!

Näe, nu måste jag börja städa, sen ska jag handla och hinna baka och se Desperate Housewives. Nu vet alla hur intressant liv jag har.
I'm a real partyanimal!

IndianSummer and gnutrött

Nu är jag trött...som en gnu. Brukar gnuer vara trötta mycket? Eller är det bara ett helt knasigt uttryck?

Jag har gjort middag som strax ska ätas. Jag har hunnit sola i en kvart. Ja, det var ju väldigt länge...
När middagen är äten ska jag till gymmet och gymma mig. Det blir ett hårt pass idag. Imorgon blir det jogging på kvällen, efter skolan. Då måste jag även komma ihåg att baka lite..vi ska ha med oss fika på onsdag eftersom det är vår sista vecka på vår VFU-skola. Får se vad jag bakar då. Ska brainstorma lite.
På onsdag måste jag tyvärr sluta tidigt eftersom jag måste vara hemma när de besiktar lägenheten här...Jobbigt men lika bra att få det gjort.
Nu börjar jag rada upp dagar här. Wow, intressaaant!

För övrigt har jag nu förberett inför akvarellkursen i sommar, med olika övningar och information om tekniken. Nu ska jag bara fixa fram lite exempel på övningarna som jag kan visa upp under kursen.

Hiho!

Kolla, en jag!

61270-1453
Indiansummer, the new fashionstatement, brought to you by - Malin Skals!

Oldie and ready

61270-1452

Jag bjuder på en gammal bild. Det var ett par år sedan jag ritade den nu. Den är lite knasig och lite ful men den är ganska fin samtidigt. Måste lära mig mer Illutrator så jag kan knåpa med bilder däri..får ta det i sommar när jag har tiiid. Hoho!
Jag sitter här framför datorn och har precis fått klart mitt paper som ska lämnas in senast torsdag. Känn skönt. Ska bara fixa lite mer på den pedagogiska dokumentationen så är det klart sen. Najs, supernajs!

Ikväll blir det gymmet.

Sommar. Sol. Saft.

61270-1451

Kolla vad snygg jag var när jag var nio år. Jag hade fått min Ebba-frisyr (Ebba & Didrik var ett av mina favoritprogram när jag var liten) och så hade jag snygg tröja med blommor och jeanskjol. Värsta snygg. Det här borde vara 1990. Hos mormor och morfar på landet. Sommar. Sol. Saft.
Vad liten man har varit...

Making the pie & taking the pictures

61270-1450

Nu har vi en jordgubbs- och rabarberpaj i ugnen som vi ska äta till filmen sen. Är inte rabarber och jordgubbar de godaste sommarbären/frukterna som finns...joooo...fast rabarber är ju godast tillagat medan jordgubbar kan ätas på många olika sätt. Vad är rabarber för övrigt? Det ser ut som selleri, fast mycket finare och rosaskimrande...som sommarblommor och sommargräs...men vad är det..en frukt? Ett bär? En stjälk?

Sen är det ju inte alls fel att titta på. Riktigt ögongodis också, vackra saker:


i pajformen, innan smuldegen kom på

fina fina jordgubbarna i skålen

Jag passade på att fota lite på blommorna vi fick i onsdags:

61270-144661270-1445

Oh look, someone has put flavours here!

61270-1439
Igår var jag till stan med mor min. Vi gick till Judits second hand. Och vad fann jag där om inte den finaste blommiga klänningen, för 299 kr. Nu vet jag inte om jag passar i den eller så, men den satt som en smäck och mamma sa "köp den" och min bror kläckte ur sig nåt om att den var ful (när jag visade den senare) och Martin tyckte den var jättefin och att den satt jättebra på mig. Så jag tror på mamma och Martin.

61270-144261270-144161270-1440

Idag har jag dessutom mitt nya läppglans som tydligen ska ge större läppar..men jag tror inte det funkar. Eller så har jag redan fylliga läppar så det lilla läppglanset gör inte märks. Haha!
Har även invigt mineralfoundationen som jag köpte igår. Ser det bra ut? Jag vet att jag fotat med blixt men ändå. ;) Den var väldigt lättapplicerad, så det tackar jag för. Känns som det kommer bli en ny favorit.

Och jag har sprungit i skogen idag. Duktig Malin!

Noll comments and a trip to the city, talking about Horton

Nähej, ingen som hade lust att skriva nåt om mitt fina knasporträtt med förvrängda proportioner..nähej nähej...

Idag ska jag iväg till stan med mor min. Hon ska försöka sälja lite begagnade kläder på nån loppis. Jag tror inte hon kommer att lyckas så bra, men man kan ju hoppas. Sen ska vi kika lite i affärer och sådär. Jag tänkte försöka köpa ansiktsvatten, bomullspads och den nya foundationen, mineralvarianten. Verkar bra men jag har inte hittat rätt nyans än. Blekfis liksom. Allt blir orange på mig.

Annars kan jag rekommendera Horton hears a Who. Det var mig en knasig film. Men fin och söt och Jim Carrey-rolig. Se den! Och Iron Man också då. Hihi!

Kolla, det är jag 1989:

61270-1438
Ser man nån likhet? Förutom den fylliga frisyren då. ;)

Knasigt porträtt och nöjd filmälskare

Järnmannen var hård. Ja, det var en bra film, Iron Man. jag är ju ett litet fan av Robert Downey Jr också så den var rätt sevärd bara tack vare honom. Haha. Nej, men det var en underhållande, spännande och kul film. Nu väntar vi på uppföljaren, nästa sommar va? Hihi! I sommar är det i alla fall Batman som gäller.

Efter filmen gick vi till en indisk restaurang som heter Indira (Bondegatan, Stockholm) och åt lite god indisk mat innan vi åkte hem igen. Nu på kvällen blir det troligen mer film (kan aldrig se för många filmer) och lite glass med krossade chocolate chip cookies. Ja.

Förresten, jag skrev ju om att jag skulle rita en av uppgifterna som eleverna på min VFU-skola fått. Man skulle klippa ur ögon, munnar och näsor i tidningar och sedan sätta ihop dem som ett vanligt ansiktes proportioner ungefär...och sedan rita av det som ett porträtt. Det var jättekul. Kolla vad knasigt det blev:

61270-1437

Obs, endast skiss. Jag har inte jobbat särskilt länge med den, men det är kul att ha som snabbt exempel på hur man kan göra.

Järnmannen och kreativitetstorka

61270-1436

Nu ska jag strax in i badrummet och fixa mig inför stadsbesöket vi ska göra om en stund.
Vi ska gå på bio och se Iron Man och sen äta middag någonstans. Hoppas på att det inte är packat med folk på stan, men det är det ju säkert. 1 maj och allt.

För övrigt känner jag mig inte så kreativ nu...vill ju ha tid att sitta ner och rita och skissa och kludda och sudda.
I sommar får jag tid till det. Det ska bli så skööönt. Då ska jag få min hemsida klar också. Då finns det tid. Den kommer att bli jättefin och jätterolig och jättesöt.

PÖKA

61270-1435

Om ni ser några suspekta eller ekivoka ord så är det jag och Martin som formulerat dem i kvällens parti Alfapet.
Såhär såg det ut ungefär halvvägs. Jag minns inte om vi fick in fler "fula" ord men det är ju rätt bra som det är här på bilden också. Vi är så busiga! Ehm...
Idag blidde det enchiladas, glass med frukt och kaffe till det, vitt vin och capirinhadrink.

Imorgon (idag) ska jag och Martin försöka leta upp ett öppet café, kan man hitta ett sånt 1 maj tro? Eller är alla cafébesökareochcafépersonalochallaandrasomharmedsakenattgöra på en massa demonstrationer? Jag har aldrig demonstrerat eller så...är jag konstig då?