Julbabbel och bloggnederlag

Aktiviteten på bloggen sjunker när man är borta och firar högtider. Hoho! Ja, jag har tyvärr inte haft tid att skriva något och kommer inte heller att ha den tiden idag. Idag sov vi till elva och vid tre ska vi till min mamma och byta lite julklappar.
Först ska vi käka lite julfrukost/lunch hemma.

Igår var det i alla fall lite julafton. Vi var uppe med tuppen klockan 06.30. Då hade vi lagt oss 01.30, så många timmar blev det inte i drömmarnas värld då. Jag var alltså jättetrött hela dagen igår, vilket var lite tråkigt eftersom jag ju faktiskt inte har lust med trötthet på Julafton. Men men. Det gick ganska bra ändå.

Jag kanske lägger ut lite bilder imorgon eller så från julafton, om det blev några värda att visa.

På torsdag åker vi sedan upp till Sundsvall så jag kanske inte kommer att kunna skriva här förrän på söndag igen. Jag vet, det är ju helt hemskt att jag inte kommer att kunna uppdatera den här välbesökta lilla bloggelibloggen.

Jag fick två skivor med Nicke Lilltroll av Martin i julklapp. Woooo! Nu kan jag lyssna på "mossa mossa" när jag vill!

Julkort från mig till er!

61270-1071

Eftersom det ju är Julafton imorgon och jag inte kommer att vara hemma då och alltså inte kan sitta här framför min lilla vita macbook och skriva massa roliga blogginlägg, kommer jag nu önska alla:

EN RIKTIGT GOD JUL

med dessa julkort
(som jag skickade till släkt och vänner i år och som nu alla andra också får ta del av)

61270-107361270-1072
Vänligen kopiera inga bilder, vill ni låna, fråga mig först!

Hoppas att alla får en så mysig jul som möjligt! Ät godis, mat och drick en hel massa julmust!

Mossa mossa!

Isig dag och klapphandlande, sen fest

61270-1070

Idag är det en isig dag, minusgrader och ja...kallt. Därav en isig bild ovan som egentligen skulle fått vara med igår. Jag löste tydligen problemet med bilduppladdning själv, vet ej hur. Hoho!

Igår åt jag chicken ticka balti på indian king i Stockholm, det var inte illa det. Med saffransris och vitlöksnaan. Indisk mat är jävligt gott. Synd om Martin bara som råkade äta nötter. Det stod inte att det innehöll nötter så han åt ett par tuggor. Sen hade han ont i magen och munnen under kvällen. Nu verkar han vara sig själv igen. Inte bra sånt där...

Idag blir det troligen lite ärenden åt Martins gudmor och sen ska vi väl försöka hitta en julklapp till Martins morfar också, en av de svåraste att handla klapp till. Ikväll ska vi på fest igen och jag hoppas verkligen att min mage repar sig till dess. Jag mår lite smått illa och har lite värk i magen...
Imorgon blir det skinka, revbensspjäll och jansson samt chokladtryffel som ska lagas. Fullt upp med andra ord.

Har ni hunnit med allt ni ska göra?

61270-1069

Inga bilder

Här skulle det vara en fin bild, men jag kan inte ladda upp bilder. Jag har läst att det ska vara nåt fel på blogg.se men den hjälp de ger hjälper inte mig. Så....no pictures for now. Martin kanske kan hjälpa mig sen med det. Bajs.

Snart ska jag ut i kylan igen, blääääää...vill vara hemma och mysa, det är ju så sablars kallt ute.

Hoppas att ni alla är varma om tårna och näsan.

Mossa mossa!

Julens alla dofter

61270-1063

Jag älskar julen mycket för alla underbara dofter. Idag när jag kom in innanför dörren och kände doften av våra blå hyacinter som står i köket så blev jag genast lite lugnare i sinnet. Det är inte alls dumt det.

Och igår bakade jag pepparkakor som jag dekorerade litegrann innan jag lade mig. Det är inte helt fel med lite pepparkaksdoft hemma heller.

61270-106561270-106461270-1062
Julstjärnan luktar tyvärr inte så mycket, men den ser liksom ut som den borde göra det. Man kanske skulle uppfinna doftande julstjärnor. Den här fick jag av Martin på min namnsdag (10 dec) och den är fortfarande lika fin nu som då. Den andra också, jag fick två stycken.
61270-1068
Nu står våra små tomtar och väntar in alla andra dofter, från chokladen och mandelmassan och skinkan som ska in i ugnen och kanske köttbullarna som rullas och janssonen som ska göras... Och Kottetomten hjälper till att vakta vårt hus.
61270-106761270-1066

Frostbiten natur och isig himmel

61270-1053

Medan jag väntar på att ugnen ska bli varm så kan jag passa på att visa lite frostiga bilder som jag tog idag när jag gick hem. Ja, jag bakar nu, orkade inte tidigare för jag somnade på soffan. ;)
Men nu blir det pepparkakor med diverse strössel och dekorationer på. Inte illa det!

På torsdag och fredag ska jag göra tryffel, flera olika smaker.

Okej, här kommer lite bilder från dagens promenad. Varning för mycket bilder! :)


Lite avklarat - mer på g

I söndags tog vi fram julgranen - ja vi kör plast i vår familj - och så pyntade vi den med det pynt vi har. Vi har ganska traditionellt julpynt, åtminstone jag tycker att det är finast.


1. Tomte som Sandra gjort. 2. Julstjärnan. 3. Mitt egenhändigt ihoppysslade julspöke. 4. En glittrig duva. 5. En guldig kerub.

Igår pysslade jag klart mosaikburkarna. Det var rätt svårt. Jag har aldrig sysslat med mosaik förr så jag är ganska nöjd ändå med tanke på det. Man kan göra så mycket grejer. Tyvärr har jag ingen mosaiktång så jag kunde inte justera storleken på bitarna, men det gick rätt bra i alla fall. Sen försökte jag verkligen att inte få så mycket mosaikcement i avloppet, utan försökte jääättemycket att få ner det mesta i soporna..det är jobbigt sånt där.



Idag ska jag baka pepparkakor. Martin ska städa. Sedan är det Desperate Hou....va? Är det inget DH idag? Jag fattade inte att det var sista avsnittet förra veckan..fan då. Aja, mer tid till julpyssel. Martin tycker jag gör för mycket. Jag vet, jag gör lite för mycket, blir lite för stressad...men det är ju ingen jul utan hempysslat och hemlagat julgodis och julmat...eller? Nåja, till helgen får jag slappna av troligen. Imorrn är hemmapluggdag och jag har massor att läsa ikapp eftersom adlibris inte skickat mina böcker i tid...

När jag åkte hem idag klev jag av t-banan i Bagis och gick en promenad hem. Jag passade på att fota lite på min vandring. Bilder kommer senare ikväll för den som är intresserad. Rätt nöjd med många faktiskt. Fingrarna höll på att förfrysa men vad gör man inte för konsten?

Nu...förbereda kakbak?


Klappinslag och Mansons snorlobba - helgen i ett nötskal

Mossa mossa!

61270-1036

Jag är dålig på att uppdatera, jag vet. Men det är så mycket att göra nu.

Igår såg vi på Sandras konståkningsuppvisning på dagen och på kvällen slog vi in julklappar. Inte riktigt klart än, men dessa hann vi med:

61270-1035

Tomten vaktar alla klapparna tills vi ska ge bort dem på julafton. Han är duktig han. Viktigt jobb det där.

I lördags var vi på konsert. It was The Marilyn Manson show. Hihi! Alltså, konserten hette inte så, jag bara skrev så för att det lät kul.
Ja, det var nog en av de bästa konserter jag varit på. Tur att vi gick. Vi satt på rad två, plats två. Jag såg jättebra men mina öronproppar var av sämre kvalitet så jag fick sitta och pilla in dem lite hela tiden.
Lille Manson var ju rätt trevlig med, denna gång. Han verkade på bra humör, trots en snorlobba som han fräste iväg vid ett tillfälle och sedvanliga loskor genom hela showen.
Jag är så nöjd så! Tack farbror Manson!

61270-1034

Holy Banana!

Sitter här och känner mig lite stolt. Har nyss gjort bananfudge som blev så god att jag inte vet hur jag ska förklara det för er. Den smälter i munnen och smakar sååå gott. Jag tror vi måste göra lite mer så vi kan ge bort lite i julklapp till folk för det var verkligen något extra det här.



Ska alldeles strax ge mig på att göra körsbär i choklad som legat indränkta i portvin över natten. Hoppas på gottigt där också!

Bankbesök med MosaikMalin


61270-1026

Jag har skaffat mig en ny hobby! Ja, eller...typ.
Idag när jag var till Solna så tog jag en sväng in på Panduro inne i Solna Centrum och köpte lite mosaikbitar, lim och olika askar. När jag kom hem satt jag i flera timmar och målade burkar, klistrade mosaik och funderade lite över varför jag målat burkarna när jag ändå ska täcka dem med mosaik...humhum...nåväl...jag målade några askar röda och några vita. Man ser ju trots allt nedre delen av burkarna, eftersom jag bara har mosaik på locken. Hoho!

Men! Jag glömde köpa mosaikcement som ju behövs för ändamålet. Man är inte tvungen att använda det men det blir ju mycket snyggare om man gör det. Så det får jag köpa någon dag och fixa klart burkarna därefter.

Såhär såg det ut där jag satt i köket och pysslade idag:



Jag kan ju försöka visa resultatet sedan när det är klart. Nu ser man ju bara en massa mosaikbitar som sitter på locken och ser lite undrande ut..."usch, jag känner mig lite naken, jag tror jag behöver lite mosaikcement".
Det kommer alltså!

Burkarna ska användas som godisförvaring för julklappar. Ska göra olika sorters julgodis såsom tryffel i olika smaker och marsipangrejs med choklad på etc etc...och ja...jag vill ge bort dem i fina förpackningar. Dock undrar jag om förpackningarna kommer bli klara innan jul med den takten jag håller...

När jag var i Solna Centrum passade jag på att beställa nytt visa-kort eftersom mitt gamla blitt avmagnetiserat (kanske pga magneten som håller ihop min plånbok...måste nog byta plånbok...suck...jag som gillar min plånbok som jag ju köpte i Thailand och samtidigt som den är en plånbok även är ett minne...).
Hos banken fick jag träffa en mycket pratsam ung man som väldigt gärna ville att jag skulle börja pensionsspara. Så nu ska jag spara 200 kronor i månaden framöver (det går att ändra summan). Dessutom fixade han så mitt sparandekonto byttes ut till ett bättre konto med bättre ränta. Värsta bra! Så jag fick tre saker gjorda på banken idag. Inte illa pinkat!
Är jag kanske lättövertalad? ;) Nej men alla sakerna var ju viktiga och vettiga saker. Det gynnar mig ju!

Nu ska jag nog hoppa i kojset och försöka hinna krama på Martin innan jag somnar.

Malindagen

61270-1016

Juste, glömde ju gratulera mig själv på namnsdagen!

Grattis Malin!

FjortisMalin uppdaterar sig

Mossa mossa!
Det var ett tag sen! Hur har ni det? Jag har det rätt bra här i min datorhörna. Jag fixade den i fredags för jag orkade hålla på och sitta obekvämt i soffan med datorn. Fast nu kan jag ju det ibland om jag vill, men jag har ändå en egen plats för datorn. Det är i och för sig vårt balkongbord jag har nu, och till våren vill vi ha det på balkongen igen så jag hoppas att det bord jag vill ha finns senare, efter jul.



Jag har mått lite dåligt den senaste tiden, inte för att det förvånar men i alla fall. Trodde jag fått magsjukan där och hade jätteont i magen och trodde att jag skulle kräkas hela natten men sen somnade jag. Så jag slapp kräksjukan för denna gång. Dock har jag haft mycket konstig mage (konstigare än vanligt) i helgen...

I fredags kväll var vi till Orionteatern och såg på Carl-Einar Häckners show "Pusseldrömmar". Man fick skratta mycket, tack för det Carl-Einar! Det är ju lite av en tradition för mig att kolla in någon slags Carl-Einar-grej varje år. Detta var årets. Och det var inte illa det! Jag fick en autograf också, i boken jag köpte..så nu har jag två autografer och flera foton. Haha! FjortisMalin deluxe! Ja, men Jonas (Gardell) och Carl-Einar...man måste ju bara älska dem. Och få vara lite fjortis, eller hur? Jag vet att jag är 26, men man måste få vara barnslig ibland, sånt där är viktigt!

61270-1018
Carl-Einar posar för mig när jag fotar. ;)

På lördagen fick jag följa med Martin på inflyttningsfest hos en gammal gymnasieklasskompis till honom (som han inte träffat sen dess). Det var rätt okej, god mat och dricka. En av gästerna var en tjej som jag, direkt när hon kom in genom dörren, kände igen enormt mycket. Jag frågade till och med vart jag sett henne förr men hon bara skrattade åt mig. Så jag vetefaaan vart jag sett henne. Nåja...

Innan vi var på denna fest hade vi pepparkaksbak med Oliver. Mamma var här också och vi bakade pepparkakor som vi dekorerade med mininonstopar, kristyr och olika slags strössel.

I går var det andra advent och istället för att göra nyttiga saker som att måla om väggen och meka ihop skrivbord så slappades det mest hela dagen. Jag försökte fixa lite julkort som ska skickas men jag blev bara missnöjd så vi får se om det blir några kort överhuvudtaget i år.
Vi åt lite B&J-glass och såg på tv. Ja..vi glömde glöggen för fan!


och så kom de obligatoriska egobilderna på plats!

Det är mörkt nu, men det blir ljusare ikväll

61270-1017

Jag är trött idag. Kanske beror på att jag gick upp så tidigt. Annars kan det bero på mörkret som hägrat hela dagen. Jag var en sväng till Ikea och köpte lite grejs. 8 stycken fina glastallrikar/skålar, tre burkar att förvara pasta/müsli/ris osv i, gardiner till vardagsrummet, två stora kartonger/lådor som jag ska ha alla mina konstnärspryttlar i, en pläd (lila såklart), samt lite mer presentpapper (julklapparna ska slås in nästa helg). Tror väl det var allt? Jo! En röd lykta också, man kan aldrig få nog av lyktor.

Nu ska jag försöka få lite mer städat här hemma. Efter det ska jag försöka hinna läsa lite och sen bär det av mot stan. Klockan 19.30 ska jag och Martin befinna oss på Orionteatern och se på lite Carl-einar Häckners show pusseldrömmar.

Och hon borstade och borstade...

Igår när jag åkte hem med tunnelbanan från skolan tidigare pga yrsel, huvudvärk och diverse andra små krämpor, såg jag en tjej som satt och borstade håret. Och borstade håret. Och borstade håret. Och borstade håret lite till. Sen lade hon ifrån sig borsten en stund. Sedan tog hon upp den igen och borstade håret. Och borstade håret. Och borstade håret lite till. Efter ytterligare ett tag lade hon ifrån sig borsten igen. När det gått kanske en minut tog hon fram borsten igen och borstade till en halvtofs, en sådan som inte innefattar allt hår, utan bara det översta lagret, eller hur man säger. Sedan lade hon ifrån sig borsten igen... För att en minut senare ta fram en tub med något klet som hon mojsade in i händerna innan hon drog dem över håret. Något slags pomada kanske? Brylcreme?
Där tog i alla fall borstandet slut. Då satte hon igång att plocka bort alla hårstrån som hon tappat när hon borstat håret.

Jag undrar om hon kanske är en av alla de som har tvångstankar. Har hört att det finns folk som borstar och borstar och borstar...nämligen. Men jag vet inte. Hon kanske bara var väldigt mån om sitt hår...

Nu börjar jag tycka att "borsta" är ett mycket konstigt ord. Varför blir det alltid så när man skrivit eller sagt det väldigt många gånger? Kanske bara är jag...

Jag inväntar kräksjukan

Imorse var jag trött och hade ont i halsen samt var täppt i ena näsborren. Då såg jag ut såhär:




En tjej i klassen fick magsjuka idag, så nu väntar jag bara på att bli däckad. Troligen blir det inatt eller imorgon. Jag blir smittad på en mils avstånd så det är bara att inse...

I söndags bakade vi lussebullar och drack glögg. Martin hade russin i sin glögg men jag har aldrig nåt i min glögg för jag gillar inte russin och tycker inte det är så jättegött att tugga mandlar när jag dricker något. Jag dricker min glögg ren. ;)



Medan jag nu inväntar kräkningar (sorry, alla känsliga läsare) och magont samt vätskebrist ska jag ligga i soffan och se på tv, kanske dricka något men jag vågar ju fan inte äta middag... Ja, när det kommer till kräksjuka så är jag extremt hypokondrisk! Jag veeet!



Köttvar saknas mig!

Är det någon som vet om man kan köpa berättelserna om det lilla trollet Köttvar på cd eller liknande? Jag lyssnade på Köttvar när jag var liten, som mamma spelade in från radion men sedan dess har jag inte hört det och banden är såklart borta.
Meddela mig gärna om du vet nåt!

Artfacks julmarknad samt Globetrottering

Nyss hemkommen från årets första julmarknadsbesök. Det bidde Konstfacks julmarknad. Två från min klass sålde grejs där, de fick nog ihop lite pengar...det var enormt mycket folk där. Tyvärr tyckte jag väl att det var lite för höga priser på de flesta saker som jag ville ha, så jag och Martin köpte inte så mycket.

Dock köpte jag lite akvarellblock och små dukar på Inspira, konstnärsmaterialsbutiken (puh vilket långt ord det blev) som ligger där bredvid. Sen fikade vi lussekatt (om än lite torr) och kaffe innan vi hade ett kort studiebesök inne på Konstfack då mina svärföräldrar gärna ville se insidan på min skola. Sedan bar det iväg hem igen och nu väntar jag och Martin på att vi ska orka gå och köpa pizza eller annan mat. Vi får se vad det blir.

Jag brukar ju lägga in foton på hur jag ser ut ibland om dagarna, dock inga outfitfotografier eftersom jag inte är en sån tjej helt enkelt..men helt vanliga porträtt. Nu undrar jag lite själv varför jag lägger in dem, för jag ser ju likadan ut jämt! Kan det verkligen vara kul för alla 25 som läser min blogg att se dessa porträtt varje dag?

Åh vafan! Jag tycker det är kul själv, jag tror jag fortsätter! Såhär ser jag ut idag:



Haha, där fick ni! :)

Igår köpte jag lite juligt te och essens till latte i Globengallerian på en affär som hette Himalaya nånting. Det doftar så himla gott om teet så det ska drickas imorgon då det ska firas första advent här i huset.
Innan jag var på Globen igår så var jag vid Medis och köpte lite grejs på English shop, bland annat lite burkar med jellybeans, samt blå och svart karamellfärg och lite julfärgat strössel. Jag och mamma ska ju låna Oliver nästa helg och baka pepparkakor.

Den helgen kommer dessutom att bestå av rätt mycket pyssel i lägenheten har vi bestämt. Vi ska måla över de kvarvarande stjärnorna i vardagsrummet, mecka upp det nya skrivbordet i hallen samt försöka få ihop mitt sängbord som stått i ett år och väntat på att någon enda liten människa skulle vilja bygga upp det...hoho!


Globen igår kväll

Det blev ett långt inlägg idag, men jag har inte tid att skriva varje dag, då måste man ju ge valuta för läsandet eller hur man ska säga...hum hum... :)

Trevlig lördag alla människobarn!