the pack list

Bortblåst

Ja i ett par dagar. Det ska bli storm ju. Hoppas det finns någon stolpe att hålla sig i. Men det ska bli skönt att blåsa bort i ett par dagar. Trött på jobb. Det kommer bli så mycket jobb sen när jag kommer tillbaka så lite ska jag försöka njuta av ledigheten och försöka att inte stressa och tänka på jobb. Jag sa försöka.

Nu har jag precis ätit lite lasagne. Jag var så hungrig att jag darrade. Jag dammsög lägenheten utan att ha ätit på hela morgonen (jo en smörgås och kaffe, men det var inte tillräckligt) och det var ju inte det bästa man kunde hitta på utan mat i magen.

Idag är det mycket jag ska hinna med. Packa inför helgen samt tvätta mina tre tröjor..jag blir tvungen att hänga dem på handdukstorken i badrummet för annars hinner de inte torka och det är egentligen sådana tröjor som bör lufttorka på handduk på golvet. Nåja, vi får hoppas att de klarar sig...och jag ska jobba till 22...hmm...jag måste skynda mig.

Packningslista deluxe:

Muffins till Madde, ca 5 stycken - viktigast av allt
Trosor för 3 dagar
Tröjor 3 st
t-shirt att sova i
Kortärmad tröja
Tandborste
Tandkräm
Lakan (kudde?)
BH
Strumpor 3 par
Plånbok
Kalender
Tågbiljetter
Ipod - kom ihåg att lägga in mer musik ikväll! Älskar att lyssna på musik på tågresor.
Borste
Smink - diverse pryttlar
Kjolar 2 st, den svarta och gråa
tights 2 par, vit och svart
Byxor 1 par, de svarta
Liten väska

Har säkert glömt lite saker men det kommer jag väl på senare isf.

Ska även komma ihåg att fixa fint till fåglarna och fylla på mat och byta vatten samt sätta in lite godis till dem. Rune fick för sig att bada nyss och försökte flyga direkt efteråt. Inte en sådär jättebra idé. Han ramlade ner på golvet hela tiden för han vägde för mycket av allt vatten han hade i fjädrarna. Knasig.

Fick en present av Martin igår, sötis. :)

NU - ska jag fixa mig klar för jobbet och lägga fram skivor till ikväll som ska in på Ipoden. Packa får bli ikväll också, hinner inte nu.


jag längtar tills jag blir pensionär

Ju mer jag tänker på det desto mer ogillar jag mitt jobb. Jag mår aldrig bra när jag jobbar. Tycker det får vara slut på det snart. Jag får väl helt enkelt bita ihop tills jag får något annat, men det är inte trevligt att behöva bita ihop, man får så ont i käken.
Gnäll, gnäll.
Jag längtar tills jag blir pensionär. Då behöver man inte jobba och kan baka kakor, umgås med barnbarnen och måla tavlor och se på tv och lyssna på musik och dansa till den, resa...allt detta kan man göra hur mycket man vill (men det krävs ju lite pengar för vissa av sakerna). Man behöver inte bita ihop. Man kan slappna av och slippa få ont i käken. Ja, det ska bli trevligt att bli panchis. Tant Malin. Passar mig bra.

Idag ska jag träna lite, även fast jag jobbat natt. Sitter nu och väntar på mamma som kommer vid halv tio och sen går vi ner till gymmet och gymmar lite. Jag ska bara cykla och träna lite rygg och armar idag för mer har jag inte ork till. Men lite är bättre än inget alls. Sen ska jag faktiskt........baka! Jag ska baka fler av varje muffin jag redan gjort. Inte av alla men av vissa. Måste göra fler chokladmuffins och så ska jag göra mindre chokladmuffins som jag sedan på kalaset ska ha glasyr på så det blir halloweenmuffins.
Så ett besök hos kära ica eller hemköp efter träningen blir det nog med. Ska handla mjöl, det är slut...jag har bakat slut en hel påse.
Men jag tycker det är roligt att baka så det tänker jag fortsätta med. Jag har ingen lust med något annat nuförtiden..blir bara stressad och får ångest för allt...

Nu ska jag byta vatten hos fåglarna. Rocki får för sig att hon ska sova på vattenskålen så det är alltid fullt av bajs där på morgonen. Hon har alltid gjort så...vet inte varför hon gillar att sova där.

Update:
Nu sitter jag på min rumpa och försöker att tänka på roliga saker. Det går sådär, men det går bättre i alla fall.
Jag har bakat muffins igen och det blir lika bra varje gång. Fast jag som skulle baka fler av samma sort...det blev inte så. Jag bakade tre nya sorter istället. Först en med lime och vit choklad, sedan en med choklad och hackade hasselnötter, därefter en med mandelmassa och hackad mörk choklad. Jag märkte att jag är överkänslig mot hasselnötter för när jag smakade av dem så började det klia i halsen. Så...ska undvika det framöver...jag som älskar nötter. Hoppas det inte gäller jordnötter, min favorit..

Lime och vit choklad-muffinsarna blev mumsiga också. Jag hade i rivet skal av lime och även lite av saften. Sedan hade jag sån där vit choklad med lemon/lime-smak. Ja, lyckat i alla fall. Men favoriten för dagen är nog den med mandelmassa....gudanemej vad goda de var!
Nu är det bara ett litet problem...frysen är totalt fullsmockad av muffins. Det är helt sant, frysen är fylld. Hmm. Hoppas att de blir omtyckta den 4 för annars får vi ett sjå med att käka muffins här hemma. Det borde gå åt en del tror jag. Jag tror det kommer bli ca 12 pers så några muffins måste de ju äta.

Imorgon är det jobb igen. Kl 16-22. Samma sak på onsdag. Och sen...semester! I ett par dagar i varje fall, bättre än inget alls. Men sen i mars...då jävlar...förlåt..järnspikar ska vi resa till Thailand och ha kul! Förhoppningsvis..man ska aldrig ta ut något i förskott för då blir man bara deprimerad när det inte blir som man tänkt.

Ja, och sen är det jobb direkt på måndag igen...och troligen hela veckan...blä. Jag är verkligen inte en jobbmänniska. Skulle, som jag skrev tidigare, hellre sitta under min korkek och lukta på blommorna.

klagomål och sedan bakning

Har en pizza i ugnen, en sådan där snabbmixpizza. Jag har tomat, ost och skinka och vitlök på min mixpizza. Jag är lat idag. Jag har jobbat natt och ska göra det inatt också, så jag orkade verkligen inte laga någon speciell middag, särskilt eftersom Martin inte är hemma heller, utan jobbar till 22 ikväll. Så jag ser honom inte förrän imorgon på dagen.
Idag sov jag till från 09.00 - 14.30, men vaknade en gång varje timme av att jag var jättekissnödig. Förstår inte var allt kommer ifrån. Allt jag hade druckit under natten var ett glas vatten och på morgonen en drickyoghurt. Så särskilt bra har jag inte sovit idag. Det är alltid lite jobbigt att jobba natt, fast fick jag välja skulle jag nog välja det passet i alla fall, för man får mycket pengar för lite jobb och så är man ledig flera dagar i veckan.

På måndag är jag ledig. Tisdag och onsdag kväll jobbar jag och på torsdag åker vi till Göteborg. Sveriges framsida.

När jag gick till affären så var jag så irriterad på allt och alla. Ingen kunde flytta sig lite på trottoaren, alla skrek och förde oväsen, ungarna trampade på mina tår, alla busshållplatsglasfönster var söndersmashade, det var regnigt, löven var hala, på ica hade de inte pizzamix - jävligt konstigt, så jag fick gå till konsum och irritera mig på lite mer saker...ja det fanns mycket idag som jag kunde klaga på.
Nu har jag ju kommit hem och sitter fortfarande och känner mig allmänt gnällig. Känns som allt är väldigt jobbigt. Måste skriva ett mail till min chef om alla jobbtider med....bajs.

Hoppas det är något bra på tv inatt.


Update:
Nu är klockan 19.33 och jag är trött. Jag ska till jobbet vid kvart över nio, jag hoppas att jag inte somnar på t-banan och missar stationen bara. Men jag brukar aldrig somna, jag ställer mig upp i sådana fall.
Hör och häpna, jag har bakat muffins igen. Idag gjorde jag dumlemuffins och äppelmuffins med kanel. Mumsiga båda två också. Jag åt dock bara en bit av varje, Martin får resten. Jag ska inte äta så mycket godis. Men smaka måste man ju.
Jag har kommit på ett grundrecept på muffins. Nu vet jag ju såklart inte om det är mitt, eftersom någon säkerligen gjort likadant tidigare, men här kommer det i varje fall:

2 ägg
2 dl brun farin
vispas pösigt

3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
blandas i äggsmeten

100 g smör/margarin
smältes och blandas i smeten

1 dl mjölk blandas till sist i.

Sen kan man mixtra hur man vill. Ha i det du gillar, det blir gott! Glasyr är alltid kul, så när muffinsarna svalnat och du inte tänkt frysa in dem utan antingen tänkt äta upp alla på en gång själv eller bjuda några trevliga människor på dem, så kan du göra en god glasyr med philadelphiaost och florsocker eller så gör du en på flor och vatten (finns olika smaker). Eller så toppar du skapelsen med det du hade i den från början. En stor dumlekola eller pudra kanel över. Det finns inga gränser för din fantasis outgrundliga vägar.

kakmonster är vi allihopa

Tidigare idag försökte jag uppdatera bloggen men det blev en massa fel...antar att det är blogg.se som knepar sig. Så jag skriver ett nytt inlägg nu.

Jag bakar muffins igen - överraskande eller vad? Idag blir det samma som förra gången, jordnöt, marshmallows och choklad. Därefter ska jag göra mindre muffins med pepparkakssmak och sedan något mer. Får se vad det blir. Blåbär finns också i tanken. Ska göra lite småkakor också. Farinsnittar kanske. Jag har inhandlat massor av roliga ingredienser så jag kan göra nästan vad jag vill.

Nu har jag pepparkaksmuffins i ugnen, de är klara om ungefär 3 minuter. Alla muffinsformar är ju bajsdåliga...jag vill inte bara baka gigantomuffins så använder mindre formar till vissa muffins och de håller ju inte för fem öre. Bara viker sig och smeten rinner ut när de gräddas. De större formarna jag använder är i mer stabilt papper, det vore bra om det fanns sådana fast mindre. Antecknar ni nu allihopa som läser? För det är ju så intressant menar jag. ;)

Nu är mina pepparkaksmuffins klara och jag ska börja med mina chokladkolamuffins. Alltså, det finns ingen hejd på mig. Måste försöka hinna göra några med blåbär också, det blir bara choklad och godismuffins annars. Måste ju väga upp med något lite syrligare.

Kanske uppdaterar senare med en bild eller två.

muffins på flera vis

Hejsan hej! Jag gjorde fler muffins igår, använde samma recept men bytte då ut marshmallowsen mot ca 1 dl hackade salta jordnötter. Blev mumsigt  det också kan jag meddela. Man är inte dum.
Idag ska jag försöka hinna baka minimuffins också. Alltså inga jättar, utan mer bebisar. Vet inte riktigt vilka smaksättningar jag ska ha dock..funderar på en kokos och choklad och en med hallonsylt (givetvis hemgjord) i mitten. Vi får se hur det blir.

Idag har jag arbetat tio timmar..började 8 i morse och trodde då att jag skulle få hålla i intro, men den som skulle gå introt kom aldrig. Kanske lika bra det, jag har aldrig hållit i något intro förut.
Nu har jag i varje fall en idé om hur jag kanske kan jobba senare...eftersom en som jobbar hos samma brukare som jag kan ge mig två kvällar i veckan (eller varannan vecka, minns inte exakt just nu) utan att det gör henne något så ska jag se med den nya som kan komma om vi kan dela på veckomorgnarna och så har jag de där kvällarna och varannan lördag också...borde ju faktiskt funka. Jag ska kolla mer på det där. Hon, vars kvällar jag kan få, sa idag att hon tyckte att jag skulle stå på mig och speak my mind till chefen. Bra att alla håller med mig, känns skönt.

Imorgon ska jag in till stan och träffa en gammal kompis från Uppsala. Får se vad vi hittar på men det blir säkert en del att titta i affärer och sånt och så vore det trevligt med en liten fika eller en stor. :) Jag ska kolla litegrann efter några julklappar kanske, småsaker. Vi får se hur mycket pengar jag vågar ta ur sparkontot. Men jag får ju lön nästa vecka så jättemycket ångest borde jag ju inte få.
Till mitt kalas den 4 ska jag också kolla grejer, ska ha lite pynt och sånt. Eftersom det ju är "Halloween" då så tänkte jag ha lite sånt tema.
Nu kom jag på en rolig topping till minimuffinsarna också. Ska skriva ner det så jag inte glömmer det!



muffins med mera

Muffins on the way.
Jag tänkte faktiskt dela med mig av ett muffinsrecept jag kommit på alldeles på egen hand.
Idag har jag bakat kolamuffins med marshmallows och choklad.

Detta behövs till ca 8 stora muffins

2 ägg
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
ca 75 g smält smör eller margarin
1 dl mjölk
ca 2 dl minimarshmallows
ca 100 g hackad mörk blockchoklad

Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt därefter alla torra ingredienser. Därefter smält smör och mjölken efter det. Blanda ner marshmallows och hackad choklad i smeten och klicka sedan ut den i stora muffinsformar (Jag använde stora amerikanska muffinsformar från ica). Grädda i mitten av ugnen i 175 grader cirka 15 minuter.

Jag tyckte i alla fall att de blev mycket goda. Vackra också med marshallowsen som sprack upp lite här och var.
Om du vill göra dessa muffins är du välkommen, men det vore roligt att få höra vad du tyckte också. Skriv gärna och säg vad du tyckte om dem.

61270-36

Hemska plastsnöre

Igår kväll fick jag panik här hemma. Jag satt i soffan och plottrade med min nya tavla som går i grönt när jag plötsligt hör hur fåglarna flaxar massor. Rocki och Ronja flög upp på gardinstången men Rune satt kvar.. sen såg jag varför han satt kvar...Han hade fastnat med halsen i ett plastsnöre som jag glömt att ta bort från den nya stegen. Han hängde alltså som i en snara nästan.
Jag släppte allt och sprang fram för att försöka få loss honom från det där otäcka snöret. Han flaxade vilt och förstod inte att det bara blev värre när han gjorde så. Jag höll i honom och försökte få loss honom men han bet mig av rädsla så jag fick släppa honom. Efter en liten stunds flaxande till så var han lite stilla så jag kunde lirka ut honom ut plastsnöret. Han flög iväg direkt och satte sig på gardinstången. Han var stilla en stund men sedan började han putsa sig och göra små ljud och sen var han som vanligt igen efter en halvtimme eller så...Men han vågade inte ner på buren på ett par timmar. Ronja försökte locka ner honom och till slut gick det.
Han blödde ju också för det stänkte lite blod på min hand när jag skulle få loss honom och så hade det kommit lite på stegen. Men jag kunde inte se att det droppade från Rune någonstans, så han fick nog bara en liten skråma. Nu är han som vanligt igen. Dock lite räddare när jag kommer nära. Hoppas att det går över snart. Tänkte muta lite med hirskolv.
Kan tillägga att jag äntligen klippte bort det där plastsnöret...har tänkt i flera veckor att "fåglarna kanske kommer göra illa sig på det, jag ska klippa bort det", men så har jag hela tiden glömt det..jag kände mig verkligen som världens sämsta människa igår kväll.



christmas marmelade

Det doftar som julafton här. Jag har nyss gjort klart en marmelad på björnbär och plommon som jag kryddade med nejlika. Fy tusan så god den blev, och doften som spred sig runt om mig var helt underbar. Jag ska prova fler sådana där blandningar. Det verkar som det blir väldigt bra när jag testar olika kombinationer. Nu vet jag ju inte om jag är så där väldigt originell, men det är ju mindre viktigt.
Om en stund ska jag göra hallonmarmelad med kokos. Ja, det kan inte bli bättre än skitgott.

I helgen är det ledighet som gäller. Men jag ska ut och motionera både lördag och söndag. Tänkte ge mig ut idag också men tröttheten knackar på dörren och migränklubben gör sig hörd så smått. Så...idag blir en jävlarimej slappardag utan en massa måsten. No träning, no jobba, no nothing. Ska ju i alla fall upp imorrn bitti och vara duktig på gymmet så idag passar jag. Så får det bli. Och inga skuldkänslor för det. Dock ska jag äta nyttigt till middag, det blir pastasallad med tonfisk tror jag. Inte helt bestämt mig ännu.

Dessutom ska jag sätta igång med min gröna tavla, tror jag. Ska i varje fall försöka starta med den. Det som stör mig lite den här månaden är att jag faktiskt fick bra med pengar men de är redan snart slut..
Jag skulle nämligen behöva köpa nya skissblock, samt akvarellblock och lite större pappersark i olika färger.
Jag har lagt undan en summa men den vill jag helst inte röra alls...men det ser ut som jag kanske blir tvungen att gå in på det kontot och pilla lite. Jag har blivit så jobbig. Jag handlar hela tiden; frukt, grönsaker, bröd, mjölk, grekisk yoghurt*...ja, det är inga onödigheter men jag köper grejer så ofta. Skulle behöva ge mig ut till en billighetsaffär som börjar på W och slutar på illys och storhandla en gång i veckan istället för att ständigt köpa i små mängder väldigt ofta.

Men jag sparar in lite pengar på att göra hemlagad marmelad som ska ges bort i julklapp. Då slipper man dessutom tänka på pengar innan julen, och har istället allt klart flera veckor innan det ens är första advent. Lite bra faktiskt. Har jag sagt att vi ska försöka köpa alla julklappar nästa månad också? För det ska vi försöka. I Göteborg ska vi försöka shoppa det mesta och sen kanske det blir något kvar men det mesta kommer att vara klart förhoppningsvis. Så skönt det kommer bli i jul. Det enda man behöver tänka på är att försöka ha trevligt och laga god mat och gott godis. Ska bland annat göra bananfudge och små pepparkakor.


* Grekisk yoghurt är så himla gott, det borde alla äta ibland. Man kan göra allt man vill med det dessutom. Passar både till dessert med honung och nötter, eller som dippsås (nyttigare variant på dipp om man kryddar egen dippsås och undviker det där pulvret med bäst före-datum 2025) till grönsaker, eller som tzatziki, i tonfiskröra...ja allt.

allmänt onödigt inlägg

Dricker grönt te med citron och honing. Har hört att det ska vara välgörande för kroppen, antioxidanter som det sägs innehålla. Jag har också hört att det ska vara bra för magen, så att tarmarna kommer igång om man har sådana problem. Och det har jag. Jag har sådan där så kallad ballongmage. Dock har det, sedan jag började röra mer på mig, börjat minska. Det är verkligen skönt att, åtminstone ibland, slippa se gravid ut.

Har jobbat idag, kom hem vid 22.30 och tog direkt på mig mjukisbyxor. Det är så skönt att komma hem och slappna av ordentligt och vara slö utan att det gör något.

Igår var jag på stan med min mor och träffade en gammal bekantskap. Det var jätteroligt att träffa honom igen och se vad han och hans familj pysslar med nuförtiden. Så tråkigt att man förlorar kontakten med människor man gillar. Mamma tyckte också att det var kul att träffa honom, så hon tyckte han skulle komma till henne på lördag. Vi får se hur det blir. Han verkar vara en upptagen människa.
Jag åt en god kräftstjärtsallad igår och drack en latte. 97 spänn. Haha. Ja, men salladen var ju god, rikligt med kräftstjärtar. Även fast jag inte orkade allt.

Jag skulle vilja gå på stan och shoppa nya kläder..men det får jag inte göra. Jag måste vara snål nu och försöka spara så mycket som möjligt så vi kan resa bort sen. Men det är svårt, det är så mycket man vill haaaaa. Jag skulle vilja ha fler kjolar och fler tröjor. Skulle behöva köpa fler leggings också. Jag har det istället för strumpbyxor. Mycket mer bekvämt utan de där påsydda strumporna. Gudanemej vad intressant.

Jag har inte fotat på länge så jag funderade allvarligt på att gå ut någon dag nu i helgen och fotografera hösten. Sen blir det ju iskallt och vinter så fort så man måste ju passa på när det går. Dessutom kan man hitta rätt mycket små detaljer nu när naturen byter kappa.

Jag ska försöka hitta en stor ram till rimligt pris. Jag har klottrat lite med akvarellfärgerna jag köpte för ett tag sen och gjort små...ja...färgklickar. Som jag klippt ut. Tänkte mig att man kunde klistra alla på ett stort papper och rama in, så har man en stor färgklick av små färgklickar. Hmm. Kanske kan bli fint, kanske inte.

Imorgon ska jag göra marmelad.

resplaner

Jag och Martin har inte haft semester på riktigt på fyra år... 2002 var vi ju i Sydostasien i 55 dagar  (Thailand (Bangkok), Laos, Vietnam och Kambodja), men efter det har det varken funnits tid eller pengar till att relaxa med. Så vi funderar seriöst på att spara allt vi kan nu och ta ledigt tre-fyra veckor i februari och resa till Thailand, Malaysia och Singapore. Vi får se hur det blir, men det vore ju för jädra skönt att komma iväg. Vi har redan några tusingar undanlagda. Vi levde i 55 dagar på cirka 13000 kr förra gången vi reste så vi borde ju klara oss på samma pengar under tre-fyra veckor nu i så fall.
Jag tycker att en trevlig resrutt vi borde hinna med på de veckorna vore: Thailand; flyg till Bangkok, resa därifrån neråt landet och kolla in små städer och sevärdheter och fina stränder att snorkla vid. Därifrån vidare till Malaysia som ju ligger granne med Thailand och vara där en vecka och kanske lite till, resa runt och kika och kolla nationalparken mm, sedan till slut möjligen resa till Singapore (där det förvisso är dyrare men det vore himla kul att åka dit när man är så nära) och stanna där ett par dagar innan hemfärd.
Vi får se helt enkelt, hur det blir. Vi funderade ju på Sydamerika men jag tycker att vi tar det senare och sparar massor av mer pengar för att kunna stanna där i minst en månad för annars hinner man ändå inte se något.
Så nu först röstar jag för Thailand, Malaysia och Singapore (eventuellt skippa Singapore och resa hem från Kuala Lumpur istället). Hoppas bara det är säkert i Thailand nu då.

Men först: Göteborg tur och retur. 26 oktober till 29 oktober 2006. Det blir trevligt det med.

helkonstig idag

En trött malin satt en gång på en stol. Stolen var mjuk under rumpan men det hjälpte inte mot malins trötta ögon som helst av allt ville slutas och kolla in alla sjuka drömmar inne i malins huvud. Ska snart sova.

Idag har vi varit en sväng till IK (EA) och handlat ett ljusfat till min bror som fyllde år idag men inte bjöd på någon middag. Så här sitter jag hungrig efter att bara tuggat i mig fem sex tuggor av en fryst (om än ugnsuppvärmd) pizza som vi sprang iväg och köpte i en liten närlivs.
Han berättade att det spökar i hans nya lägenhet. En colaflaska hade börjat åka på bordet och snurrat och haft sig. Skumt. han hade haft en kompis där som också sett det, så det var inte en hallucination. Jag frågade om de hade druckit något, men bara läsk sa han. Ja, man finner spöken ibland, jag är glad om jag slipper dem dock.
Well, tillbaka till IK (EA). Jag har en tendens att dra mig från det jag skriver och börja med något annat. En ovana. Well, tillbaka till IK (EA). Vi sprang runt en snabbis på den nyöppnade hemelektronikbutiken (Gigantovaruhuset) K-marknad, som jag kallar den. Den heter inte så men det är roligare att säga så. Ehm...nåväl! Där handlade vi många skivor, tror det blev fem stycken faktiskt. De hade bra priser på gamla skivor man ville köpa för ett par år sen men aldrig köpte. Vad har detta med IK (EA) att göra..? Jo, K-marknad låg på samma ställe (nästan, man måste gå en bit emellan) som det.
Efter att vi stått i kö i 40 minuter på K-marknaden så gick vi fort iväg till det andra redan för mycket nämnda varuhuset och köpte det där satans fatet till ljusen som jag pratade om i början av den här alldeles för flummiga bloggen... Men som vanligt kunde jag inte hålla mig utan köpte två doftljus (en med melondoft och en annan med nån annan doft, som luktade godisrem), ett par syltburkar (ska göra lite hemgjort godis i jul att ge bort och det är ju alltid trevligt med fin förvaring för godsaker) och så var jag på vippen att inhandla en plommonlila jättevacker liten matta för 149:- men jag höll mig.
Sen köpte vi korv och åkte till mamma och var där en halvtimme innan vi gick till min bror som bor granne med mamma.
Mamma hade bakat en "tårta" men den var inte god. Tyvärr. Hon hade hittat nåt recept som verkade gott men konstigt. Det blev konstigt också. En chokladmoussetårta som blev jättetunn och eftersom mamma tyckte att den blev så liten så fyllde hon ut med lite plommonsylt. Haha, det är mamma i ett nötskal. Men...det är tanken som räknas så Rolle åt två bitar samt en bit mjuk pepparkaka som han smetat vitlöksketchup (typ) på.

Sedan kom vi hem och såg Idol-finalen. Sen satt vi och lyssnade genom de nya skivorna vi köpte tidigare idag varefter vi satte igång datorn och kollade på Idol-sidan på tv4.se. Haha.

på gång

Nyduschad.

Idag har jag försökt få lite rent i vardagsrum och kök. Har skurat med den nya moppen och den funkar ypperligt. Fåglarna har fått rent i buren samt ny mat och extra godis. Jag göder mina fåglar jag. Nej, de får bara extra godis en gång i veckan ungefär. Rutger däremot, var en riktig tjockis. Men han åt ju allt och man kunde inte hejda honom.
Den nya stegen används flitigt och verkar vara uppskattad. Jag ska hänga dit några plingor vid tillfälle också.

Imorgon är det jobb. 16-22. Fredag besök på ett svenskt inredningsvaruhus som börjar på IK och slutar på EA. Dessutom ska det kikas på stereoanläggning för under tusenlappen åt Martins gudmor. Senare på fredagen kanske vi ska till min bror, men det kan man aldrig vara riktigt säker på. Han fyller 29 och har inte gjort något väsen av att bjuda på nåt. Som vanligt.

Jag fyller 25 om en månad ungefär, den 10 november. Då ska det firas. Fast inte med nån stor fest eller nåt, jag har ju inga vänner att bjuda i alla fall. Så det blir bara en middag för de närmaste i familjen. Den 4 tänkte jag ha ett halloweenkalas med kakor och smörgåsar på dagen och middag på kvällen, så de som orkar får stanna på mat också. Jag antar att alla inte kommer orka så jag delade upp det så att alla som vill hälsa på kan göra det. Jag kommer dessutom att bjuda på lite överraskningar samt eventuell tipsrunda med Malinkunskap. Så ni som läser och vet att ni ska komma hit, se till att plugga ordentligt - det står fina priser på spel! ;)

Sista helgen i oktober ska jag och Martin, och eventuellt också Marika, åka ner till Göteborg och ha lite trevligt. Det var tänkt att ta en tur till Restaurang Peppes på Avenyn på fredagen för det är min och Martins stamrestaurang, förutom Herkules Pizza på Hisingen som gör världens godaste pizzor. :)
Lördagen ska vi kanske en sväng på stan och därefter hade vi tänkt hälsa på hos Sara, Micke och Axel men det verkar struligt på den fronten så vi får se hur det blir med det. Annars finns det alltid saker att göra i Göteborg. Ska bli kul att åka dit och se var man bodde förr i världen. ;)




Sturetest

Kom precis hem från staden där jag var på en intervju samt shoppade lite halsband på rea och en liten grön värmeljuslykta och ett stort fat jag ska använda som frukt- och godisfat. Sedan begav jag mig mot centralen där jag skulle möta Martin och mötte Robin på vägen, pratade snabbt om att ses någon dag, varefter jag skyndade vidare. Svettigt blir det minst sagt. Mötte Martin, han köpte en FCZ dvd, sedan åkte vi vidare.

Jag gjorde ett litet test inne i Sturegallerian. Det finns en affär där som säljer så fina smycken och krafs, men den är ganska lyxig, inga skitsmycken där inte. Förut när jag varit där och kollat på vackra halsband har det alltid varit någon expedit som smugit runt efter mig och kollat. Troligen för att se till att jag inte snattade något. Då hade jag mina stora jeans och såg mest ut som vem som helst. Idag hade jag på mig kort kjol, snygg tröja och sjal och så höll jag i min ipod dessutom. Det var ingen alls som smög efter mig idag, däremot fick jag ett trevligt "hej", vilket jag inte fått förut när jag varit där (jag har varit där vid två tillfällen innan).

Imorgon blir det mormorbesök och därefter ska jag och Martin laga soppa i Brotorp.