'cause I'm a shoeshopper yes I am

61270-86

Nu har jag köpt ett till par skor. På rean hittade jag dessa som jag provat förut men aldrig köpte då. Nu fick jag dem. Jag tycker de är lite häftiga. Finskor för herrar i damstil. :) Jag kan bara lite låta bli att köpa skor ibland. Tur det var rea i alla fall.
Vi fick med oss en present till Martins pappa också, men jag vet inte när han ska få den.

Imorgon är det nyårsafton, väldigt förvånande. Tiden rinner iväg. Vi ska fira en enkel afton med några vänner och lite mat. Vi köpte "champagne" idag, alltså mousserande vin. Min favoritsort dessutom. Om inte Martin tyckte att det var att häda skulle jag dricka mousserande vin varje gång det var fest, istället för cider eller öl eller annan sprit. :)

Men morgondagen börjar med en resa till Solna och mormor. Jag möter mamsen på Gullmarsplan och sen drar vi oss till mormor en stund. Kanske kan jag ha mina nya skor. Vi får se.

Brand new kitchen

Nu har vi fått ett nytt kök. Känns det som i alla fall. Mycket fint blev det tycker jag. Här är lite bilder. Inte världens bästa bilder men det är ju skitsvårt att fota från så korta avstånd som man har hemma.

61270-85

61270-84

Idag har jag haft ont i magen igen, det är inte magsjuka tror jag. Jag har haft så mycket fel i min mage..Men nu tror jag att det är magkatarr av något slag. Alltså lite magsår. Men det känns i alla fall liite bättre när jag äter litegrann. Så nu ska vi göra mormorpäron i ugnen. Päronhalvor med after eight och vaniljglass till.
Vi har massor av julgodis kvar eftersom vi inte ätit så mycket, så nu använder vi i alla fall lite av after eighten. :)

Här är jag på julafton, sen gick det bara utför. ;) Suddigt och fint. :)

61270-83

Let me build you a table baby

Martin bygger nytt ikea-bord medan jag tittar på. Mår fortfarande rätt dåligt faktiskt. Konstig i magen och det mullrar i den. Illamående litegrann och öm i ansikte och mage.
Vi köpte i varje fall nytt köksbord på ikea, samt fyra stolar till bordet. Dessutom köpte vi en liten plommonlila matta. Jättefina grejer. Martin är så duktig som orkar bygga själv. Till sovrummet blev det varsitt sängbord, med skåp och allt så man kan gömma hemlisar. Känns som det börjar komma lite bra grejer till lägenheten nu.

Imorgon blir det Happy feet på bio och kanske restaurang innan. Dessutom ska vi köpa present till Martins pappa som fyller år den 29:e. Sen är det nyårsafton. Hoppas jag är frisk till dess.
Vi har bestämt att försöka ha annandagsfirandet under trettonhelgen istället eftersom det ju inte blev av igår, då både jag och Martins pappa låg däckade hela dagen.
Nu ska vi sätta tassar på bordet.

Bästa julen på länge

Nu har det varit jul. Och jag har varit magsjuk. Det var jätteroligt. Jag var däckad hela dagen igår så jag slapp annandagsfirandet.
Nu är jag jättefin och blek, med rufsigt hår (dreads i bak typ), spruckna läppar och spruckna blodkärl i ansiktet. Mycket stiligt. Dessutom har jag haft samma kläder (trosor och t-shirt) i två dagar. Jättemysigt. Alltid trevligt att slippa julmaten också, och bara äta blåbärssoppa och dricka sockerdricka en hel dag. Bästa julen på länge.

Fick lite julklappar också. Ett fotbad av mamma som jag ska försöka använda en gång i veckan. Mina fötter behöver det. En Frutti-blender av mormor som också kommer användas mycket. Robbies nya dvd av Martin plus nya Spyro-spelet. Fick lite mer småsaker som jag inte orkar räkna upp.

Nu letar vi nyårsalternativ. Verkar inte finnas så mycket. Jag har inget behov av någon fest men Martin verkar vilja på något sådant. Så vi får se vad vi hittar.
Ska till Ikea snart och kolla på sängbord och kanske något annat också. Måste ju spendera lite av lönen!

Men nu - en dusch!

Dagens ego:

61270-82

Stresstrejk

Precis när man tror att man är klar med allt, så är man inte det. Har ett par klappar kvar visade det sig...suck. Så vi ska ta en tur till Farsta om ett tag, när vi duschat och är klara.

Jag gör köttbullar ikväll om jag orkar, annars gör jag dem en annan dag. Jansson gör jag inte idag, utan på juldagen eller annandagen. Jag har gjort skinkan och sillsalat, det får räcka. Dessutom har jag kokat julklappsmarmelad idag. Björnbär/hallon/mandel/nejlika/kanel - smak blev det. Luktade mums.

Klapparna har vi inte hunnit slå in, så det blir att göras ikväll. Får inte komma hem för sent, då orkar man inget. Rimmen är i stort sett klara, det är skönt i alla fall, för det är så tidskrävande och tröttsamt om man inte kommer på något bra. Men en del kul rim har vi kommit på. Särskilt nöjd med ett jag skrev på engelska. :)

Jag har snott två ägg av Rocki nu, så nu har hon två kvar som hon ruvar på. Ska sno ett till ikväll om jag hinner, och sedan snor jag det sista om någon dag till. Får hoppas hon inte lägger fler. Väldigt söta ägg är det. :)

God Jul alla människobarn!

61270-81

Rikedom och ont i fingret

Nyss hemkommen från jobbet, öppnade dörren, öppnade direkt lönebeskedet och fick se vad lönen blev den här månaden. Jag är så glad!

Handlade lite björnbär och hallon, hackad mandel (vem orkar hacka själv), cocktailbär, vit choklad, mörk choklad, senapssill och vitlökssill (ska ätas idag med potatis, orkar inte laga mat), vaniljsocker och syltsocker.
Ska försöka hinna laga marmelad idag, samt göra lite fler mandelmassagrejer med choklad på. Pepparkakorna är som tur är klara. Gudanemej vad jag är hungrig, måste sätta potatisen att koka.
Sådär.
Vi ska också hinna skriva rim till resterande klappar, samt slå in alla klapparna. Ganska mycket att göra, det kan man inte tro. Vi har liksom ingen tid kvar. Imorgon ska vi på kalas och på lördag ska det lagas julmat och sen är det julträff med Martins familjs vänner. Så, ont om tid är det gott om. Men jag ska försöka ta det lugnt och inte stressa trots bråda dagar.
Granen är i varje fall uppe och klädd i söta prydnader och lite glitter, samt den söta stjärnan vi köpte på Indiska förra vintern. Under granen sitter en liten tomte och väntar på att få vakta alla klapparna som hamnar därunder snart.

Idag blev jag biten i fingret av min brukares papegoja. Nu har jag väldigt ont och är öm i vänster pekfinger.
Trodde aldrig det skulle sluta blöda. Dumma fågel!  Jag skulle nämligen ge honom en jordnöt men då  tog han ett rejält tag i fingret istället för nöten. Där har man för sin vänlighet!

Dagens ego:

61270-80

äggad

Fyra ägg nu....nu börjar jag tröttna på att Rocki är tråkig och lägger ägg nere på burbottnen. Inte har hon flugit på typ en vecka heller. Bara ligger där på bottnen och tjurar och passar på äggen. Jag ska vänta och se om det kommer ett till och sedan får jag nog ta bort äggen. Hon kan ju inte ligga där i all evighet, eller?



what do you call those?

We call them neg...no no...we call them wienerbröd
Oh no you don't

Har köpt lite julgransprydnader idag, supersöta grejer. Köpte också två julstrumpor, en till mig och en till Martin, plus två små grejer att lägga i Martins strumpa. :)
Sen ringde jag och sjukanmälde mig imorrn, för jag måste vila ut imorgon. Mår inte alls bra nu. Det gick i alla fall bra, som tur var. Hatar att sjukanmäla mig, men ibland måste man.

Ikväll blir det sill och potatis, lite julkänsla i förväg sådär. Åt ju till och med risgrynsgröt en gång förra veckan. Det ska fuskas litegrann.
Hoppas också på att granen får sina ljus idag. Vill pynta den nämligen och då är det rätt smart att sätta i alla ljusen först.

Idag mår jag inte bra så det blir ett sånt här tråkigt inlägg. Behöver piggas upp med dagens ego:


61270-79

three eggs

Tre ägg nu.

Ska försöka fota dem vid tillfälle.

Off I go

Nu har Rocki lagt ett till ägg. Nu börjar jag bli lite orolig att hon kommer fortsätta lägga ägg och vara tråkig nere på burbottnen...hon som var så rolig innan. Hoppas det dröjer lite längre sedan, mellan äggläggningarna.

Nu ska jag till min bror och hälsa på. Mamma möter mig vid Gullmarsplan.

Håll till godo med dagens ego (det är meningen att den ska se ut såhär :)):

61270-78

Varför kallar de det gift? Man betalar ju.

Dagens ego:

61270-77

Nu har jag kommit hem (slutade 18 idag..), hunnit sitta framför datorn och ladda in 50 bilder för framkallning. Svårt, har minst 1000 bilder som jag vill ha på fotopapper...eller kanske är det ännu mer. Innan jag kom hem åkte jag snabbt förbi Ringen och skulle prova h&m:s gift of the day. En besvikelse som inte ens passade över brösten (surprise!) så jag sket i den och köpte ett par söta skor istället...ett impulsköp..aja baja. Martin kanske övertalar mig att lämna tillbaka dem, vi får se. :)
Nu är det dags för städning strax. Ska dammsuga och plocka bort skit från hallen. Ser ut som helvete här verkligen. Vi ska få besök imorgon så det är bara att sätta igång...suck.

Igår tog vi fram vår plastgran som vi även köpte igår, på Hemköp. Den ser helt okej ut och var rätt enkel att sätta ihop. Ska bara få i alla ljusen och julkulorna och det andra som också ska vara i granen. Men det får bli söndag kväll det görs. Finns liksom ingen tid. Inte klokt.

Rocki ruvar

Lilla Rocki ruvar på ett ägg. I förrgår betedde hon sig lite underligt och typ byggde bo nere på burbotten och igår när jag kom hem från jobbet och satt i soffan så såg jag att hon låg nere i hörnet och ruvade på ett ägg. Jag läste lite snabbt i min bok om nymfkakaduor och där stod att ett tips var att låta ensamma honor få hålla på med sina ägg tills de själva lämnar dem, annars kan de bli ledsna och bara lägga fler ägg. Så nu ligger ett sött litet Rockiägg på burbottnen där Rocki försökte bädda lite med pappret.

61270-76


Idag är hon lite lugnare och leker lite och äter mer, igår låg hon bara på ägget. Hon är knasig hon. Jag tycker samtidigt lite synd om henne. Det kommer ju inte bli någon bebis.
Rune och Ronja är självklart där och inspekterar med jämna mellanrum, vilket Rocki inte är så förtjust i. Haha.

Brända mandlar

Dagens ego:

61270-75


Idag är jag trött. Säg en dag som jag inte varit trött de senaste två månaderna. Är det roligt att vara trött? Nej, det är inte särskilt kul faktiskt.

På torsdag ska vi julhandla mat. Ska försöka få tag i julskinka också. Får sätta mig ner och skriva en lista på allt som behövs. Jag vill i alla fall laga Jansson, köttbullar, skinka, och julgodis. Så ingredienser till allt det behövs. Tror jag ska försöka mig på att göra egna brända mandlar på lördag. Marsipankulor med nougat (självklart doppade i mörk choklad) och brända mandlar får det bli i år. Möjligen också någon tryffel, om jag orkar.

Nu ska jag till köket.

Jag säger som Bosse Larsson: "Jag orkar inte".

Här har ni en fin godbit av Göteborgs skärgård:

61270-74


Shoppingtrött

Dagens ego:

61270-73


En ny shoppingdag. Nu har jag nog alla klappar klara. Känns väldigt skönt att slippa åka in till någon jobbig galleria eller till stan en dag innan julafton, som det brukar vara.

Idag fick jag med mig detta hem:

Klapp till Martin
Klapp till Oliver
Klapp till Martins mamma
Frön och godis till fåglarna (ej julklapp)
En ny kalender för 2007 (till mig själv)
Cider och vin (till helgens kalas)

Det var nog allt, tror jag. Nu är jag väldigt trött och skulle gärna lägga mig och vila på soffan en timme eller så. Hinner jag det? Känns som det är för mycket att tänka på. Fast egentligen är det inte det.
På lördag ska jag på tjejmiddag, med tjejer jag aldrig träffat. Känner en av dem. Innan dess ska vi baka julgodis, så det ska jag handla till på fredag. Ska nog passa på att handla julmat då också, så man slipper trängas med alla tanter senare. Lönen kommer ju den 22, så då lär ju alla vara ute och flänga och leka gam i affärerna. Men det tänker inte jag göra.

The klänning

Samma dag, en annan tid.

Nu har jag kommit hem och fick med mig en del grejer till och med. Jag fick tag i en snygg klänning som passade mina bröst, dock en storlek för stor men den sitter okej runt midjan i alla fall. Jag har ju varit på jakt efter en svart klänning, men fick inse det faktum att jag inte hittar någon. Då öppnades ögonen för en svart-och-vit-blommig klänning som satt fint på mig. Gudanemej om inte Martin gillar denna. Till den köpte jag en söt liten kort kofta med puffärmar som jag tänkte ha på julafton tillsammans med mina finskor som jag köpte på Myrorna i Göteborg (för 60 spänn). Borde bli fint.

Dessutom fick jag med mig en julklapp till moder jord. Den passar perfekt till henne så jag hoppas hon ska bli glad. Och lite annat smått och gott fick jag med mig hem. Kom även på julklapp till Martins mamma. Julklapp till Martin ska jag köpa imorgon, har en idé på en sak.

Känns som en bra shoppingdag idag.

Glöm inte att gratulera mig idag, jag har ju namnsdag, som alltid på Nobeldagen. :)

julbestyr?

Så satt man här i bara trosor och skrev dagens blogg. Nej usch, så kan jag ju inte skriva heller.

Sitter här med långbyxor och tröja och ska snart åka iväg och shoppa julklappar i Farsta. Idag blir det där och imorrn ska jag försöka ta mig in till stan om det skulle behövas. Men det vore rätt skönt om jag slapp det, är ju alltid miljoner människor inne i stan..och jag är inte så förtjust i att gå sicksack och bli knuffad på.

61270-72

Den här skulle jag kunna tänka mig att ha på väggen. Foto: Jag själv. Låna inte bilden utan mitt tillstånd. Då kan jag bli sur och arg. Gäller för övrigt alla bilder här, eftersom jag har fotat alla.

Men Madde, du kan ju inte ha en tavla på väggen som föreställer mig?! :) Men det var kul att du gillade den (?).
Igår bakade vi lite pepparkakor. Skulle ha bakat lussekatter men ingen av oss orkade börja med det projektet. Jag kanske ger mig på det senare idag men jag vet inte om jag orkar. Jag är så trött nuförtiden, det är så himla trist.
Men pepparkakorna ska i varje fall dekoreras idag.
Sen, äntligen, tog vi fram ljusstaken och ställde i köksfönstret och dessutom ställde vi fram den lilla ljusslingan i glasvas som vi fick av Sandra förra julen. Nu saknas en glödlampa till en julstjärna och sedan ska det ställas fram lite tomtar samt köpas gran (troligen inte en riktig). Hoppas att få granen köpt nästa helg så man kan pynta lite tidigare i år.

Because I'm Superfly!

61270-70


Hejsan och välkommen till min morgonblogg. Här kommer jag dock inte att skriva något av värde eftersom jag är extremt trött och snart ska åka till mitt kära arbete. Jag kommer troligen hem igen efter femton noll noll, även fast jag hoppas på att få sluta runt tretton, men det visar sig.

Idag ska det bakas lussekatter och nya pepparkakor (de som bakades för ett par veckor sedan råkade av någon outgrundlig anledning bli uppätna). Sen kommer det förmodligen bli sängdags eftersom jobbet pumpar en slut på allt man har vad gäller piggelinhet.

Håll till godo med ännu en liten bild.

61270-71

Shaken or stirred?

Who gives a damn?

Whatthef**k! Jag var på bio igår och såg den nya Bond-filmen Casino Royal och blev positivt överraskad. Jag har ju aldrig varit ett särskilt stort fan av Bond och filmerna, förutom kanske någon av de gamla med Sean Connery, och trodde ju verkligen inte att denna biokväll skulle bli särskilt givande i filmväg.
I början av filmen var en rolig scen där de flög fram och hoppade och betedde sig allmänt som spiderman. Den gillade jag, riktigt kul.
Inledningssekvensen, där alla viktiga inblandade personers namn syntes osv (kommer inte på vad det kallas nu) var riktigt snygg och låten var bra också. Fan jag skäms nästan över att ha gillat en Bondfilm. Dessutom kändes exponeringen av Bondbrudarna inte särskilt irriterande, vilket man ju såklart hade väntat sig. Det var ju en del men inte alls så ens jag, som är skitkänslig och rabiat ibland, brydde mig nämnvärt.
Det var ett riktigt lyckat biobesök igår kväll alltså.

Jag kom nyss hem från en kurs i hur man arbetar som personlig assistent. Eller snarare en enda lång föreläsning i hur man inte ska göra som personlig assistent...
Men jag slapp jobba för en dag i alla fall, och fick träffa lite folk och fika kaffe med mjölk. Rätt skönt för en dag, trots att tröttheten smög sig på under dagen. Somnade nästan ett tag och fick anstränga mig mycket för att hålla ögonen öppna. Jag pillade på naglarna, drog i tröjärmen, gnuggade mig i ögonen...allt för att inte somna. Haha.

Imorgon är det jobb igen, och återigen dags för intro. Jag hoppas att det ska gå bra för jag har inte hållit i särskilt många intron liksom. Jag har ju bara arbetat som personlig assistent i ett år ungefär. Men det ska bli kul att få ha någon att prata med igen. Det är ett ganska ensamt jobb, att vara personlig assistent.

Nu ska jag laga middag till min kära pojkvän som kommer hem vid 18. Sen ska vi försöka julpynta eftersom det inte blev av i helgen. Sen blir det förhoppningsvis lite glögg och pepparkakor, julmusik och lite gos.

Städat

Idag har inte varit en rolig dag. Har mest bara mått dåligt.

Nu på eftermiddagen, efter att jag ätit lite grillad kyckling (orkade inte laga mat, som vanligt nuförtiden) så städade jag lite. Vardagsrummet mest, och dammsög hela lägenheten. Försökte även mig på det svåra uppdraget att fofografera hur det ser ut i vardagsrummet. Bilderna blev superfula och jag orkar inte anstränga mig mer.
Vardagsrummet är rätt trist...sen kan jag inte ha gardiner för fåglarna bajsar ner dem direkt. Och på fönsterbrädan har jag lagt en handduk (prickig till råga på allt, min favorit från när jag var liten kan jag ju tillägga - japp, den är så gammal) för annars får jag göra ren fönsterbrädan och elementet under varje dag = inte roligt. Så tills jag kommit på en bättre lösning ligger där en rosa prickig handduk från barndomen.

Sofforna köpte vi för 600 kr (båda två för det priset) second hand förra året när vi flyttade hit till Stockholm. En nödlösning tills vi får tillräckligt med pengar till finare möbler. Fast de är rätt söta sofforna i alla fall. :)
Bordet är också tillfälligt, det är två stycken bredvid varandra. Ett litet vitt och ett lite större i träfärg. Man tager vad man haver. Dekorationerna på väggen ska jag organisera om snarast. De kommer från Turkiet och jag gillar dem massor men de känns ganska felplacerade. Ja, ibland är det ju verkligen jättekul att klaga på allt. Man ska väl vara glad att man har väggar och tak och soffa att sitta i gudanemej!

61270-68


Dessutom försökte jag fotografera våra belamrade hyllor. Lite suddigt men vafan. Den blekrosa fåtöljen fick jag av mormor. Den i silvergrå är Martins gamla från studentrummet, också det en tillfällig lösning tills vi får råd med finare möbler. Supermankudden fick Martin av mig när vi bodde i Göteborg.

61270-69

Det blir mycket tillfälliga lösningar när man inte är rik.

Nu ska jag äta gott, dricka julmust och se på Donnie Darko.

Idag

Pärlor är något jag är smått beroende av i perioder. Vet inte vad som fascinerar mig så mycket med dessa små glasbitar egentligen...men något speciellt är det med dem. Jag tycker om att pillra med dem och titta på dem, sortera dem, känna på dem...ja...låter ju normalt. Och idag passade jag på att handla när det var halva priset på pärlehuset. Det ser inte så mycket ut men det är pärlor för ca 1000 kr detta:

61270-67


Jag betalade 350 kr cirkus, för detta lass. Jag köpte för ca 550, hade presentkort på 200 kr, och då drogs det ju av från den summan. Alltså 350 kr...och då fick jag gå iväg och plocka för lika mycket till. Snacka om himmelriket för en timme. Nu har jag ett lass i alla fall och behöver inte handla så mycket på ett tag. Ska göra lite armband framöver och enkla snygga halsband. Får se hur det går, har tappat inspirationen litegrann på sistone.

Idag var det dessutom sista delen av min målarkurs som ju har gått ut på att måla porträtt. Först en kille, sedan en tjej och nu en man i sina bästa år. Han såg lite sur ut faktiskt, vilket gjorde det lite svårare. Men det blev som det blev. Ganska nöjd trots allt, men jag är nog mest nöjd med den jag gjorde förra gången; med tjejen i rosa. Såhär blev det idag i alla fall. Vänligen observera att bilden inte är den bästa samt att jag inte har någon bra plats att fota på. Detta är taget vid spisen. ;) Observera också att det som vanligt är en tretimmars-målning.

61270-68

Igår fick jag även för mig att jag skulle måla ett självporträtt. Detta är vad jag åstadkommit på två timmar igår:

61270-69

Som synes inte klart alls...men det kommer väl en dag då den blir färdigställd får vi hoppas. :)


De två t:na

Jahapp, då sitter man med magsjuka och kollar på Idol...springer fram och tillbaka mellan Tv:n och Toaletten. Har inte spytt än och hoppas verkligen att jag slipper också...

Uppdatering nu...jag mår inte illa men är inte road av dessa toalettbesök heller....men hellre det än spyor I say. Tv:n är fortfarande på, Idol är inte slut ännu utan innehar en mindre längre paus med nyheter. Därefter får hela Svenska Folket veta. Vem som. Blir Sveriges. Idol 2006. Wow asså.

Imorrn målarkurs, jag ska måla konstigt igen, tror jag. Eller...jag kan ju försöka måla naturalistiskt men kan inte lova något.

Uppdatering igen. Nu är klockan snart sovdags för min lilla mage och Markus vann idolfinalen. Jahapp, då får vi se vad för skitlåtar han får ge ut nu till en början, innan han har nåt att säga till om själv.

Oh oh, i'm a peanut

I'm a legal peanut
I'm a peanut in Stockholm


Och jag är bara så himla nöjd med de här gamla bilderna, så de får vara med idag!
61270-64
61270-62


Haft introduktion idag på jobbet. Riktigt trevligt att slippa arbeta ensam tycker jag. Det blir så mycket trevligare när man har någon annan att prata med. Tyvärr är det bara en dag till jag kommer få ha en arbetskamrat.
Jag glömde tyvärr kvar mina muffins och smörgåsar, men men...jag har ju fler muffins i frysen och kan ju alltid göra fler mackor. Lite dumt trots allt.

Ikväll vankas det idolfinal och lite gott att äta. Funderar på att köpa nåt gott att dricka och kanske lite jordnötter. Jag brukar ha ischokladglass (den där BigPack) och ha i salta jordnötter - så gott. Jag orkar nog inte städa idag, fast det skulle behövas inför julpyntandet.  Ska nog passa på att bara slappa idag istället.
Måste göra middag men orkar ju inte...ska kanske smyga iväg och köpa något klart istället...inte så nyttigt men vad gör man. Jo så får det bli!

Hade lust att lägga in den här flower-power-inspirerade bilden av mig också:
61270-63