Me got a VG

Hipp hurra, för här kommer bumbibjörnarna!
Studsar fram igenom sagorna..och vi får följa meeeee...



ehm...ja...jag är en liten tröttis som vanligt. När jag kom hem från skolan låg betyg från sista kursen i designinriktningen innanför dörren. Jag fick VG. Tack, det förtjänade jag faktiskt. Jag tycker oftast att betygen känns rätt i magen, det är en bra sak.


Ikväll ska vi baka blåbärsmuffins och se på tv, samt kanske spela lite WoW. Men nu ska jag vila lite och läsa en stund innan jag börjar med kvällens middag som kommer att bestå av:

stekt kycklingfilé
pommes frites
bearnaisesås
grönsaker

Nyttigt och bra...hmm..eller inte.


En liten liten chihuahua



Hej alla vänniskomarelser, godmorgon alla glada!

Igår var jag såå trött, inte för att det är något ovanligt nuförtiden, eftersom jag sover så jädrans dåligt nuförtiden. Jag la mig vid åttatiden och läste i Breaking Dawn, innan jag somnade. Orkade inte ens läsa läxan...som iofs inte behövde vara läst tills idag men jag vill ha börjat. Näe, orkade inte. Dessutom vilade jag när jag kom hem från skolan.

Igår natt drömde jag att jag fann en liten liten chihuahua. Det var en tant som kastade den på marken så den gjorde illa ögat. Jag såg när det hände och den lilla lilla chihuahuan klättrade upp på mitt pekfinger med dess två framtassar och hängde kvar där. Ja, den var så liten. Alltså yttepytteliten. Vit med bruna ögon. Jag sa till tanten att jag skulle ta hand om hunden för att hon själv bevisligen inte kunde det.

Ja.

Nu är det skola, sen ska jag väl vila igen antar jag. Haha!

Yesterday


Ja, fotar man i spegel får man med sig lite knasiga prickar på köpet..

Åh, jag hade en så trevlig dag igår. Mötte
Anna på centralen, vid Spottkoppen, vid ett. Vi gick till fridays och åt lunch. Jag åt cheeseburgare med pommes, men orkade bara typ halva portionen. Jag kan inte äta så stora portioner längre... Sen när han som jobbade där skulle plocka bort tallrikarna såg han så besviken ut och frågade om maten inte hade smakat något bra. Usch vad jobbigt det blev då..försökte förklara att det var jättegott men att jag inte orkar äta så mycket...hoppas han inte blev sur på mig.
Sedan åkte vi till Fridhemsplan där vi mötte upp Emelie och hennes vän som Anna skulle bo med. Vi gick till vandrarhemmet och hängde där ett par timmar innan vi gick till en kinarestaurang och käkade middag. Även där fick jag lämna hälften av maten...ojoj...men gott var det.
Anna skulle ju på Oasiskonsert, så vi åkte tillsammans till Gullmarsplan, där jag bytte tåg och åkte hem medan hon fortsatte till Globen där konserten hölls. Vi försökte ta lite kort i t-banan men det slutade med massa fniss. Haha!

Så roligt att göra något annat en dag. Egentligen hade vi läsdag i skolan, alltså pluggdag, men det var sååå skoj att umgås med Anna en hel dag! Roligare än att bara ses för en fika. Really!

No matching socks

Eftersom jag inte skriver någon modeblogg eller så...vad fan skriver jag för blogg egentligen...så tänkte jag visa lite egobilder idag..ehum..hur nu det där hängde ihop alls...



Jag vet, jag ser lite rolig ut, men det bjuder jag på. Hoho! Sådär såg jag ut igår i alla fall, ni skulle se i profil. The Big S.

Och nej, jag leker inte Pippi Långstrump, jag har inga strumpor som matchar nuförtiden..alla strumpor får ju för sig att försvinna så man måste matcha dem med andra...då blir det lite knasigt. Men kul, eller hur? Kanske det är det nya modet, olika färger på strumporna. Ja, det tror jag nog.

Fantasiporträtt - igen

Nya färgpennor är en härlig sak, det är ett som är säkert. Jag testade dem nyss och ritade ett typiskt Malinfantasiporträttsomegentligenärganskakonstigt och jag är nöjd med dem, verkligen. De blandar sig bra och det är bra pigment i dem så färgerna blir skarpa och fina, så som jag vill ha det. Jag älskar kontraster och starka färger. Ifall det undgått någon.

Här är i alla fall det första snabba försöket med de nya pennorna. Måste ju säga själv att det är stor skillnad mellan mina skills när det gäller att färglägga i datorn och för hand. Vilket är bäst...?
Åh, längtar till jag har mer tid att rita nu...har ju aldrig riktigt ordentligt med tid.


Färgpennor


Färglagt i datorn

the return of the colour pencils



Så! Nu har jag köpt mig ett set med 36 färgpennor (av det fina märket faber-castell?). Det var dyrt och det sved som attan i plånboken men nu känns det också som nya möjligheter har visat sig. Haha! Mina färgpennor jag hade innan (som jag bland annat ritat bilden ovan med) var nästan slut, det var bara små stumpar av vissa och jag hade väldigt få färger, dessutom hittar jag dem ingenstans efter flytten. Så nu är jag uppdaterad på färgpennsfronten.
Yeah yeah, wow wow.

Hade också möte med min grupp idag, jag kände mig lite dum för jag är så satans trött så jag satt där och såg däckad ut kan jag tänka mig. Näe, sömnen är väl inte den bästa nuförtiden, det kan jag inte påstå...men vi planerade resten av veckan så det känns bra. Hinner träffa
Anna på onsdag också, utan problem med stress. Wihoo!

Test igen...beware!


what's up with all the bruises? Haha!

Idag bjuder jag jättejättemycket på mig själv när jag visar den här bilden! Bara så att alla vet. Hoho!

Såhär kan det se ut när jag ska försöka mig på att rita i photoshop...originalbilden är ritad för hand medan jag försökt, med betoning, stark betoning, på försökt, färglägga den...haha. Det är i alla fall ett porträtt i typisk Malin-stil...men det hade ju blivit miljarders gånger bättre med färgpennor i nuläget, när jag inte alls vet hur man färglägger in the computer.
Jaaaaa...jag tror jag ska rita lite mer för hand ikväll. Imorgon ska jag försöka köpa mig nya färgpennor också, om jag känner mig rik nog.
Det gör jag nog inte, men kanske ska unna mig i alla fall? Måste ju visa upp bättre alster än så här i fortsättningen, annars förlorar jag kanske alla 30 läsare jag har (eller 140 om dagen, ungefär, nu när jag är på blogg.se, tack vare
KarinOlofsson).

Näe, nu blir det affären, måste ha ett SL-kort. Sen blire middag - tacos on the way!

Hot coco, yeah yeah


Bilden är enbart ritad med färgpennor, 2006, av mig

Så...var det lördag och jag slappar mitt bästa.
Den varma chokladen smakar mums, men smeten man gör innan är ju bara den värd att smaka lite på. Jag brukar ha kakao, socker, vaniljsocker och grädde som jag blandar runt så det blir en slags mousse. Sen häller jag varm mjölk på och blandar runt, samt toppar med vispgrädde, denna gång i sprayform men det funkar det med. Orkade inte vispa. Hoho!
Åh så gott! Särskilt som jag typ aldrig dricker varm choklad annars. Mums!

Nu ska jag återgå till Breaking Dawn, har börjat precis.


Att läsa



Jag smög hem tidigare från skolan idag, kändes knasigt i huvudet och jag behövde vila..det märktes för jag höll på att somna på bussen hem..uschiamej.
Väl hemma åt jag lunch, drack lite juice och funderade lite på skolarbetet. Det känns nog bra trots allt. Lite svårt ämne som jag inte har så bra koll på, men jag tyckte det var lite av en utmaning..att fördjupa mig i något som jag kanske inte skulle kommit på själv. Det blir sketabra tror jag.

Jag har nästan läst ut Eclipse nu, bara några sidor kvar så får jag börja på sista boken, Breaking Dawn. Jag känner mig fortfarande lite småtöntig som läser de här böckerna, men de är faktiskt bra. Kanske att de egentligen riktar sig till personer tio år yngre än jag, men den som är ung i själen...
Haha!
Sen älskar jag ju barn- och ungdomsböcker massor så varför skämmas. Jag läser ju SVJ, böckerna om syskonen Baudelaire, Edgar & Ellen, Loranga-böckerna, Maria Gripes böcker...etc...

Barn- och ungdomsböcker is the shit!

Vad läser ni?


Me, myself and I



Jag idag. Olika sorters humör, lite sur, lite glad. Lite röda läppar hade jag idag.
Värsta ball va?

Men den första bilden är helt klart favoriten idag.


Nu ska jag äta middag, spaghetti (inte på burk) och köttfärsås (på burk). Så lat är jag och så sugen är jag på varm choklad.
För det blir det till efterrätt faktiskt.


Cookie for me

Nu har jag valt, hoppade in i en grupp som ska jobba med barn och miljö, alltså klimat och sådana frågor. Det blir skitbra. har en idé om egna uppsatsen också nu.
Nu kan jag pusta ut lite och inte oroa mig för det mer...eller i alla fall för en stund eftersom vi ska jobba med det från och med imorrn. Men kväll....bara softa.
Efter skolan idag åkte jag till stan och köpte två block och tre pennor. Ja, mina pengar kom idag!
Därefter gick jag till 7/11 och köpte en cookie. För det är jag värd. Humhum.



Så många val...

Så gick åter en dag och jag är lika förvirrad.
Vi ska komma på bra grejer att jobba med i skolan framöver (stort grupparbete som ska redovisas framför massor av människor, samt en B-uppsats) och vi hade extremt lite tid på oss..idag ska vi liksom ha bestämt ungefär...

...jag vet inte alls...tänkte lite på det här med internetvärlden, men förra året var det några som gjorde ett arbete om bloggande så det känns liksom lite som en repris...kanske skulle göra ett arbete enbart om Blondinbella? Haha!

Nej, det är enormt påfrestande att behöva vara så stressad med något som ska bli så stort...vill inte bara "ta nåt".
Får se vad de andra har för idéer idag och kanske kan jag hoppa på någon av dem...hoppas de har bra idéer bara...nåt som känns som "jag".

Blä.



199 visits

Oj, igår hade jag 199 besök. Men inte många som skrev något, det märks ju. Haha!

Idag är det skola som gäller igen...sen ska jag hälsa på min mamma en stund.

Igår när jag gick iväg till ica för att hämta mina böcker så var jag väldigt noga med att ta med mig mobilen, där ju aviseringen fanns. Jag höll på att glömma mobilen ett flertal gånger i alla fall, men jag lyckades till slut få med mig den...när jag sen kom till ica och stod i kassakön, när det blev min tur...då kom jag på att jag inte tagit med plånboken...så jag hade inget leg och fick därmed inte hämta mina böcker...
Jag gick surmulen och muttrandes hem igen i snöslaskblasket och jag var så trött så jag orkade inte gå iväg en gång till. Så nu innan skolan tänkte jag försöka hinna in där.

Om jag nu kan slita mig från datorn vill säga.



186 visits and some snowblask + en oldie

Idag ramlar det blask från himlen. Det har blaskat sen förmiddags nu och det är så slaskigt, blaskigt och halt ute att man (jag) får trippa fram på tå för att inte ramla. Dessutom måste jag hoppa över stora pölar hela tiden. Inte nog med det. Jag måste ut igen, för att hämta paket på posten (ica). Buhuuu.

Men igår hade jag besöksrekord..hela 186 unika besökare. Haha! Dock tog jag en skärmbild innan jag lade mig, då var det bara 174 besök. Haha! Ja, man ser ju verkligen skillnaden där...brukar ha 20-40 besökare per dag annars...hahaha! Så roligt i alla fall, att någon gång ibland få över 100 besökare. Jag blir choklaaaa!




Tänkte dessutom visa en gammal bild. Jag tror jag har visat den här i bloggen förr, men den är lite rolig tycker jag, så den tåls att visas igen. Ritad med tusch.



En liten Wilmapalmen



Jädrar vad problem det är med uppladdningen av bilder idag. De blir alldeles svarta. Sparade om bilden i annat format och då gick det plötsligt...väldigt skumt då jag alltid gör på samma sätt annars.

Jaja, nu gick det i alla fall. Dock blev färgerna lite bleka men det får jag ta. Hoho! Det är mitt andra försök med ritpennan. Ett litet porträtt av en liten Wilmapalmen.

Nu sitter jag här och äter rostat bröd och är trött. Det är gott med rostat bröd, med mycket smält smör. We are almost out of ost så jag kör på bara smör nu. Det går väl.

Jag känner mig gnällig, så nu ska jag snart lägga mig.

Nr1



Okej, så skratta inte nu. Det här är mitt första försök med ritplattan. Det är som att rita med mus fast med penna...jätteknasigt är det. Och svårt. Så det blev mest en streckteckning som första försök. En konstnärlig streckteckning. Man är alltid nybörjare någon gång!

Sunday bloody sunday


bilden är enbart ritad med färgpennor, av mig

Många bilder i repris, tur det är så fina bilder va?

Idag har det varit söndag...varken mer eller mindre.

Vilket betyder att det inte varit någon hejdundrande dag.

Imorgon börjar en ny kurs i skolan och vi ska samlas igen hela klassen, alla trettio. Nu har vi ju gått ett år uppdelade i tre grupper och åtminstone jag har inte haft särskilt mycket kontakt med, eller koll på, resten av klassen...så det är lite nervöst. Har skickat efter kurslitteraturen i tid den här gången, tror jag. Life is expensive när man är student. Och inte jobbar. Man är lite fattig alltså. Tur jag har Martin som jobbar heltid och tjänar lite mer än jag. Hoho!
Mycket mer än jag.

Men jag förstår inte varför söndagar är så jädra trista...

Att namedroppa 80-talsfilmer



Åh vad jag längtar till våren, när man kan gå utan strumpor och skor..eller nåt. När solen skiner och fåglarna kvittrar, träden knoppas och ingen frost täcker marken.
Åh!

Idag skulle jag och Martin egentligen på besök hos några vänner men de var sjuka så det blev inställt. Nu ska vi istället rosta lite mackor och äta till "fika", med ost och marmelad on top. Ekologisk marmelad, mind you. Hoho! Kanske lite te till?

Film blir det också, troligen någon bra som Breakfast Club eller Lost Boys. Jag kan inte riktigt bestämma mig. Har megalust att se Lost Boys men then again, så kanske vi skulle se den imorgon. Kanske blir Rollerboys. Eller Pretty in pink.
Svåra beslut!

Hahahoho!

Vad gör alla vänniskomarelser?


Chocolate balls



Nu har jag gjort chokladbollar som jag rullat i ekologiskt kokos. Ingredienserna var också ekologiska, i alla fall sockret, smöret och havregrynen. Vi försöker köpa så mycket ekologiskt vi kan. Kostar inte extremt mycket mer än vanliga oekologiska varor.
Jag ska ta med chokladbollarna till skolan, där vi ska ha en liten avslutningsfika idag, eftersom det är sista dagen på denna kurs och två stycken går tillbaka till sina vanliga skolor (de har läst design med oss i ett år). Egentligen skulle jag bakat min berömda choklad/kladdkaka med tryffel, men eftersom kakformen är spårlöst försvunnen i flytten så gick inte det tyvärr. Jag gjorde istället chokladbollar med cappuchinosmak. Hoppas de går att äta.

Nu ska jag bege mig mot badrummet och fixa mig så jag kan åka sen utan att stressa.

Vad ska alla vänniskomarelser göra denna härliga, strålande, gnistrande fredag?

7 fiskpinnar

Jag är sååå trött och såååå sugen på att krypa ner i sängen och sluta ögonlocken och bara sooooova.

Jag fick klart byggandet idag i varje fall, dock hann jag inte med att hänga upp en sak i taket men det skulle min lärare göra åt mig. Det är inte alls trevligt att stå upp från kl 10.00-15.30 (jag har jobbat med sånt...att stå upp hela dagarna menar jag, jag har arbetat som lokalvårdare och hotellstäderska bland annat...), särskilt inte i min nuvarande sits...(sits?...jag stod ju..hahahahha! Ja, jag ääär trött!) så jag bad att få gå hem vid halv fyra då alltså...
...det var så skönt att sätta sig på bussen och veta att man snart var hemma...sen när jag var hemma orkade jag inte laga middag utan stekte 7 fiskpinnar som jag åt. Ja, utan nåt till. Mums...

Bjuder på en bild från...2008. Inte så länge sen men säkert många som inte sett den.



Bota egobildstorkan!

För att råda bot på egobildstorkan använde jag min photo booth litet, eftersom batteriet till kameran behövde laddas. Ny tröja också, eller tröjklänning. Randig sak från H&M. Det är en liten ficka på bröstet med en knapp på också. Värsta detaljerna va? Haha! Vad tycks förresten om vår fina hörna med pantflaskor, kartongsamling och diverse annat skräp? Hoho!



Nu ska jag till the school och hoppas på att jag kan bygga klart allt idag...please save a little prayer for me!?

Ritbord, svengelska och yoga

Jag sitter och övar lite med mitt ritbord som jag fick i julklapp. Det är ju megasvårt. Alla drag man tar med pennan blir way out of control. Jag kan inte ens skriva min namnteckning. Fan, det här kräver lots of övning. Pardon min svengelska här hela tiden. Jag hoppas jag kan få snits på det så att det känns ungefär som att rita med en vanlig penna på papper, för just nu känns det nästan som jag ritar med musen, fast jag håller i en penna..allt blir snett och vint och inte alls som jag tror det ska bli.

Jag var på yoga idag, det gick bra men jag blev jättetrött (sömnig alltså) och fick pannknack. Är nog inte van. Det är 6 tillfällen till så jag kanske kommer in i det mer snart. Det var trevligt i alla fall.
Efter det åkte jag till skolan där jag inte hade nåt att göra eftersom man inte kunde få sina grejer sågade förrän efter 15.00. Så Freja var så snäll och skulle fixa mina grejer (jag får inte såga själv, man måste ha körkort till träverkstan...). Jag åkte alltså hem igen...vad meningslöst det känns alltså...imorgon hoppas jag då på att mina grejer är klara så jag bara kan bygga ihop allt. Vill bli klar nångång...
Nåja...nu ska jag nog dra mig mot soffan och vila bort åtminstone lite av pannknacken.



Såhär kan jag inte alls rita med ritplattan än...hoppas jag kommer dit snart.

Prepare and irritate




Idag är jag hemma från skolan. Fick mail igår om att byggmaterialet inte skulle komma förrän på eftermiddagen idag och vi ska bygga vår utställning med det materialet så då stannade jag hemma idag och pysslade med förberedelser istället. Ska knåpa ihop lite texter och sånt som ska vara med på utställningen. Lika bra att få det gjort tycker jag. Har ju hela tisdagen och onsdagen till att ordna med byggandet och jag ska inte bygga enormt mycket saker faktiskt. Det är i varje fall inte extremt invecklat.

paus.

Nu läste jag mailen igen...min lärare hade skrivit att materialet hade kommit...men aaaaaaah! Näe, jag stannar hemma i alla fall, måste hur som haver få ihop texterna, lika bra få det gjort nu!
Usch vad jag inte gillar när saker bara inte fungerar som de ska...

Lördagsäventyr med en bortsprungen hund som var en katt?

Det är söndag.

Igår var det lördag.

Då skulle vi gå till affären och handla (ja, visst, jättefestligt va?) varpå vi finner en jack russel terrier utanför Ica, irrandes där. Den verkade nervös och folk tittade och stannade och pratade med den. Vi tog lite mer ansvar för den här bortsprungna hunden som inte ens hade ett halsband och bar bort den till djursjukhuset som ligger nära, där de försökte lista ut vem som ägde den genom att söka på numret den hade i örat.
Det gick inte vidare bra, så vi tog med hunden till Martins pappa, där vi ringde polisen. Martin sa "vi har hittat en liten bortsprungen hund". "En jack russel?" frågade polisen då. Så lämnade Martin numret så att de som anmält hunden försvunnen fick ringa upp oss. Det visade sig att hundägaren bodde granne med oss och vi tog med den dit eftersom vi ändå skulle hem.
Han som ägde hunden förklarade för oss att hans hund, Tyson, är som en katt. Han springer fritt ute. De hade varit och handlat på Konsum och han hade sagt till Tyson att stanna där medans de handlade men Tyson hade lust med annat, så han tog en promenad under tiden de handlade. Det var alltså under hans lilla promenad vi fick syn på honom och "rövade bort honom".

Ja...men som tack för "hjälpen" blev vi inbjudna på pizza och vi satt där i köket och jag kände mig väldigt malplacerad. Det var ett trevligt gäng men det kändes väldigt konstigt det hela.
Det visade sig att de var "renlevnadsmänniskor" eller vad man kallar det, som bland annat letar mat bland soporna, som människor slängt. Exempelvis matbutiker.
Ja, vi människor slänger väldigt mycket saker som fortfarande går att äta. Detta tog de tillvara på. De hade bland annat funnit 10 burkar pesto nyligen.

Där vi bor finns det en hel del sådana här "hippietyper". Vi har en kille som bor i skogen, han har varit med i Outsiders. Dessutom har vi en hel del nudister och naturister, även de har varit med i Outsiders. Martin misstänkte att han sett våra grannar i Outsiders också, sopletaravsnittet, men jag minns inte om det var precis dem det handlade om.
Nåväl, med tanke på min pälsdjursallergi gick vi hem vid niotiden för att jag skulle kunna andas igen.

Det var i alla fall ett äventyr kan man säga. Eller vad skulle ni kalla det?

Skollördag


En till tuschteckning jag ritat...ja...inte det finaste jag gjort men det var i alla fall nåt jag inte visat förut. Haha, jaaaa!

Jag sitter och skriver skolarbete, om en visionär lärraroll. Hur jag vill vara som lärare, vad jag vill uppnå och förmedla...etc. Det kan tyckas lätt när man först tänker på det, men när jag satte mig ner nu och skulle skriva var det plötsligt så väldigt svårt. Att veta hur man vill vara som lärare är inte så enkelt som man kan tro. Det är så enormt mycket man måste tänka på, när man är lärare. Hjärnan på högvarv liksom.
Så...jag har skrivit 1,5 sidor och ska få ihop 4...det går lite trögt men jag ska laga lite middag nu så kanske det släpper.
Ikväll vill jag se på film och läsa lite i Eclipse, som jag började med i förrgår. Får se om det hinns med, uppgiften känns ju aningens viktigare, eftersom den ska lämnas in på måndag!

Vad gör alla vänniskomarelser denna lördag?


Nya böcker, ny kurs, ny bild

Nu kom jag precis innanför dörren, jag luktar av någon anledning blöt hund (kan det vara det fuktgråa vädret som gör det?) och är jättetrött. Jag gick hem tidigt från skolan för att sova lite, eftersom jag knappt fick någon sömn inatt. Ikväll ska jag göra lite mer skolarbete och kanske läsa lite i Eclipse (men hinner troligen inte läsa idag), som jag hämtade nyss på Ica. Jag hade även beställt Breaking Dawn och jädrans vad tjock den var. Massa sidor där! Hohooo!
Jag handlade ingredienser till pizza, för jag är lat nuförtiden. Färdig pizzadeg is the shit!

Måste köpa lite kurslitteratur den här månaden också, visade det sig. Det börjar ju en ny kurs i slutet av januari här som heter Barn, ungdom och visuell kultur. Verkar intressant men vi ska skriva B-uppsats denna termin fick jag veta...huuuga! Jag har inte skrivit B-uppsats sedan jag läste sociologi i Karlskrona och det var typ...2002?
Det går säkert finemang!

Jag har inga roliga bilder att bjuda på, inga nya teckningar eller fotografier. Jag går lite på sparlåga känner jag. Men...jag fann en söt liten dam i en bildmapp, som jag ritat någon gång...kanske i år, kanske förra året.

Hon kör det lite pastelliga 80-tals-modet med breda axlar och har kirrat ett par najsiga heltäckande solglajjer inför våren.
Vad tycks? Är inte svart läppstift inne nu?



The höstandwinterutmaning

Well, jag fick en utmaning av Anna igår...oj vilken svår en...det var en utmaning om höstens och vinterns bästa, ja typ blandat från hösten och vintern.


1. Bästa köpet.
Måste ju bli lägenheten ändå. En trea är inte så dumt när man bott i en tvåa i tre år. Dock kommer ju "data-och-arbetsrummet" ju inte att vara ett sånt rum så länge till, men Martin funderar på att köpa en bärbar dator. Då kan vi båda ha våra datorer i köket eller i en liten datorhörna i vardagsrummet sen. Så det löser sig det med.
En annan bra sak med lägenheten är också att vi fått ett större vardagsrum med öppet in till köket. Det blir luftigare och större på grund av det. Och vi har ett förråd!

2. Roligaste festen/utgången
Asså, jag går ju typ aldrig ut och festar men jag har fått följa med Anna på bloggmingel och så fick jag gå på världspremiären av Twilight med Cilla och Tess, mfl. Det är ju lite ballt att känna några bloggmänniskor som faktiskt får inbjudningar till saker...då får jag följa med ibland. Wihooo!

3. Höstens låt
Jag har inte snöat in på en enda låt i höst faktiskt...i våras var det New Shoes med Paolo Nutini, men i höst...hmm...Tori Amos är alltid lika bra så kanske Bouncing off clouds...fast den lyssnade jag mest på i somras...aja..

4. Roligaste resmålet
Den enda resan jag gjort i vinter var till Sundsvall efter julen. Det var väl roligt liksom, men inte himlastormande. Haha. Hade ju hellre tagit 3 eller 4 veckor i Vietnam, Hong Kong, Thailand eller Singapore eller så. Om man hade fått välja alltså. Men nu får jag bara drömma.

Singapore, 2007

5. Bästa bio
Jag såg Låt den rätte komma in för ett par veckor sedan, gillade den väldigt mycket. Läste boken för 4 år sedan och hade glömt en del så det var spännande att se filmen så pass lång tid efteråt. Jag gillade boken också, väldigt mycket, kan jag tillägga.

6. Höstens foto
Oj, vad svårt...jag har varit lite ofotomalin i höst och vinter, inte fotat jättemycket spännande bilder...tog lite bilder av mina glasskapelser jag gjorde i skolan, men det är ju inte extremt spännande...i somras tog jag mer fina egobilder.



7. Bästa dagen
Men gudanemej vad svårt...att komma ihåg en specifik dag..men ja..det får bli den 22 december då. The UL.

8. Jag har lärt mig
Mer om att stå framför en klass och hålla en lektion, att leka lärare och försöka sätta mig in i rollen mer.

9. Frisyren
Frisyren vadå? Jag har haft hår. Det var/är långt, vågigt och ganska tjockt. Gillar mitt hår bättre på sommaren, för på vintern har det en tendens att platta till sig och bara vara elektriskt. Se bilderna ovan, det är hår det.

10. Väskan
Min favoritväska har försvunnit i flytten, en svart en från Åhléns, så nu använder jag en gammal svart axelremsväska från H&M´s killavdelning som jag haft ett antal år. Jag har ingen bild av den men det sitter lite pins och gosedjur på den. Har även använt min orangea haglöfs-ryggsäck.

11. Plagget
Mina vinröda tjocka strumpbyxor från H&M. De har använts flitigt.

12. Musiken
Vinterns bästa musik är julmusiken i december! Jag är nörd och ääälskar Tommy Körbergs julskiva Julen är här.

13. Höstläsning
Hösten och vintern har jag läst Twilight och New Moon av Stephenie Meyer. Väntar på de följande två böckerna i serien som ska komma med posten typ imorrn. Har inte orkat läsa så mycket mer, faktiskt. För mig går det upp och ner med läsningen, det beror på hur jag mår och hur stressad jag är i övrigt. Har trivts mycket bra med att läsa tonårsvampyrböcker på engelska, det har lättat min läsarsjäl litegrann. Sen har jag ju varit fascinerad av vampyrer sen tio års ålder.


14. Beautyprodukten
Jag väljer att kalla det skönhetsprodukt. Men..ser jag ut att vara en som har koll? Njaaa...men jag köpte Skin Serum från MUS och den gillar jag jättemycket. Först vanlig återfuktande kräm i ansiktet, låt sjunka in. Därefter skin serum och låt sjunka in litet innan mineralfoundation. Jag vet inte om det gör mig snyggare men jag har fått för mig att sminket sitter bättre och längre.

15. Smycket
Armbandslänken i silver som jag fick av mamma och mormor i födelsedagspresent, det har jag haft på mig sedan dess.

16. Kaffe
Ja, jag drack väl kaffe ibland...

17. Skorna
Jag har väl mest använt mina vinterdojjor..ehm..ett par från Timberland. Vintriga, varma och sådär.



Jag utmanar alla som tycker det verkar kul. Kör på ba!


Tråkdag deluxe


Sådär såg jag ut igår. Man måste busa lite i spegeln ibland tycker jag.
Idag är en annan dag. En dag som inte är en av de bästa dagarna. Har inte mått bra alls. Usch. Inget skolarbete har jag orkat med, det svider i ögonen och jag känner mig helt väck. Nu ska vi gå till affären för att handla något man kan laga middag av, jag har ingen lust alls att gå ut. Näe, det är bara tomt idag, en tråkdag deluxe eller vad...vet inte. Men man kan inte alltid vara på topp heller, tyvärr kanske.

Imorgon börjar stressen igen...eller...den har redan börjat...men imorrn är det första dagen i skolan och det är hur mycket som helst som ska göras.

Näe, bloggen kan inte alltid vara glad den. Precis som jag, precis som alla människor. Fast bloggen är ju inte någon människa, men you get the point.

Just another moment of uppdatering



Så var man åter tillbaks tillvardagen igen. Eller? Jag känner att jag är lite ur fas, vad ovanligt va? Skolan sätter igång med dunder och brak på onsdag och imorgon ska jag börja med skolarbetet. Ska skriva en uppgift imorgon, samt ha möte med en klasskompis. Vi ska göra utställningar om varandras saker kan man säga..svårt att förklara...men i alla fall..hon som ska göra mitt ska jag träffa imorgon. Sen, på tisdag, är det en helgdag igen. Jag ska dock fortsätta med skolarbetet vad jag vet. Försöka träffa den som jag ska göra utställningen för...

Jag är ju rätt trött nuförtiden (ja, igen) så det kommer bli svårt att vara i skolan 9-16 igen...huga...hur ska det gå? Får låna vilrummet på lunchen eller nåt. Hohooo! Har ju inte så bra minnen av det vilrummet...det var där jag hade migrän och spydde för ett par månader sen...jaa...uschiamej.

Nu har jag provat ritplattan som jag fick i julklapp också, värsta kul och mycket lättare än att rita med musen. Nu ska jag bara plugga lite så kanske det kommer lite konst här på bloggen igen om ett tag. You never know. Hahooo!

Nu - surfa lite. Egentligen skulle jag vilja läsa ut min bok, men eftersom fortsättningen (2 böcker till i tonårsvampyrboksserien om Edward och Bella) är försenad som jag beställt, får jag snällt läsa långsamt på slutet nu så jag har nåt att se fram emot. Knasigt...? Jaaa, kanske lite!

Artistic fireworks

Nejmen hej på dej 2009!

Igår försökte jag fotografera fyrverkerier utan stativ. Måste ju säga att det blev lite ballt även fast det inte gick att få proffssnygga bilder. Eller vad tycker ni?




Sen gick vi in och åt chips med dip och drack vin (jag drack cider). Min mage var som en stor...ballong..nog för att den är stor normalt nuförtiden men nu blev den ännu större. Haha!
Ikväll blir det middag av resterna från igår.
Nu ska vi ut på promenad om en stund. Det står chips kvar i köket och dip i kylen...kommer kännas ångestfullt att slänga det...det kan jag lova!