fy fan vad jag är bra

Jag har gått ner 6,5 kg nu..det går sakta neråt. Siktar på att gå ner cirka 12 kilo till...borde ju gå tycker jag. har jag redan gått ner så mycket borde det inte vara allt för svårt.  Och nu är midjan nere på 78 cm. Jippie!

Det var bara det jag ville framföra.

uppdatering

Idag har jag gått min motionspromenad på cirka 5 km. Kändes bra att röra sig lite och det är alltid trevligare när man har musik. Jag stannade till i en skogsglänta intill vägen och plockade lite liljekonvaljer som nyss poppat upp. Nu står de fint i köket. Jag hade tur med vädret också, 20 grader idag, inte illa det.

Nu har jag gått ner 4 kg. Det går långsamt men framåt så det är bara att bita ihop och hoppas att det går vägen. Jag har som mål att bli av med elva kilo till. Blir det så att jag kan gå ner mer så är det bra också men målet var 15 kg från början så nu är det alltså elva kvar. Sen får det ta den tid det tar. Inte bra att stressa fram något.

Vi håller på och målar om i vardagsrummet. Skönt att få bort de där gräsliga guldstjärnorna en gång för alla. (På bilder i inlägget "hirs är mums" kan man se stjärnorna litet) Ska även försöka göra om lite så att det blir renare (alltså inte så att vi har skitigt hemma utan mera att få bort småsaker och sånt) så att lägenheten inte är så plottrig. Har ju köpt förvaringslådor till småsaker, dags att använda dem nu! Sen vill jag ha ett runt köksbord...undrar om det är fasligt dyrt? Ska kolla på IKEA.se.

Lordi vann ESC, det tycker jag var roligt. Kul att Finland äntligen får vinna. Men de har ju faktiskt haft rätt sunkiga bidrag förr liksom..så jag är ju inte förvånad att de inte vunnit förut. Självklart hade det varit skitkul om Carola vunnit men hon kom ju på en femte plats, inte illa pinkat det heller. Jag satt under hela poängutdelningen och höll hårt i mina tummar för att inte Litauen skulle komma före Sverige. Sen fick det liksom gå hur det ville tyckte jag. Bara inte Litauen kom före Sverige..för hade de gjort det..då hade jag nog gråtit en skvätt.hirs är mumsIdag flyttade Rune in med Rocki och Ronja. Rocki verkar acceptera lillen bra men Ronja verkar lite småtjurig och näbbas gärna med honom. Jag vet inte varför. Lilla Rune är en väldigt modig och tuff liten fågel som jag hoppas vi kommer ha mycket roligt med. Han är orädd för händerna och äter utan problem direkt från handen och sitter på fingret utan problem. Han kanske inte alltid har lust men han är inte ett dugg rädd i alla fall och bara det är ju jättebra. Han är så duktig att han till och med lärde Rocki att äta hirs ur handen idag.
Rocki är ju annars en ganska feg (men väldigt söt och rolig annars) nymf som gärna undviker händer (kanske hände det något när hon var liten, jag köpte ju henne i en zooaffär och vet inte vart hon var innan dess). Men sen satt Rune och hon och mumsade hirs tillsammans ur min hand. Jag var tvungen att fotografera det.

hirs är mums


Rune är nyfiken och undersöker sin omgivning, och det är roligt tycker jag. Ronja sitter fortfarande helst inne i buren. Hoppas hon kommer på andra tankar när hon märker att både Rocki och Rune ofta är utanför buren. Jag ska försöka få tid till att bygga dem ett träd i helgen också, så de kan ha nånstans att leka förutom i buren och i soffan.

Jag har tyvärr ingen bra bild på Ronja eftersom hon helst är inne i buren och det är så tråkigt att fotografera genom burgallret..så bild på henne kommer senare när jag lyckats ta en. Man ser dock Ronja ytterst lite på den övre bilden, hon sitter inne i buren och är gul. :)
Rune är lite lik Rutger i färgerna faktiskt...det visar sig om han är lik i sin personlighet också.

61270-7

61270-8


Jag tänker fortfarande på Rutger varje dag. Det är inte klokt hur man kan sakna en liten varelse. Men han gav så mycket kärlek och var en sån tuff liten prutt...jag kommer alltid att prata om Rutger, han finns alltid härinne *pekar mot hjärtat*. Jag hade verkligen tur som fick ha honom så länge och att han var så underbar.

61270-9

glömmer aldrig pruttrutger


trötthetens charm

Ja finns det något sådant eller har jag flugit en bort och satt mig på en trädgren i något varmt och vackert land utan grå himmel? Jag vore en glad flicka om solen kunde komma fram och värma mina små frusna nävar innan jag får migränklubben på besök. Jag vill plantera smultron, lasera hyllor och sitta i solen med ett glas vatten och bara värma ansiktet där en stund. Helst vill jag resa bort, till ett varmt och vackert land utan grå himmel... fast egentligen skulle det räcka att få resa till ett jädra vackert land. Komma bort från stressen och migränklubben som knackar på. Jag har försökt att inte öppna när de kommer, men eftersom de alltid kommer olägligt och utan att säga något innan så har det helt enkelt varit svårt att undvika dem. De små jävlarna..
Men trötthetens charm tycks inte infinna sig vad jag än gör för att den ska trivas hos mig. Det är helt enkelt inte roligt att vara trött. Har jag kommit på alldeles själv. Jahadå!

Och varför ser man alltid minst ett miffo när man åker tunnelbana? Det är alltid någon som liksom skiljer sig från mängden om man säger så.
"Det finns en man där jag bor..han brukar gå in på ica med en kasse (pantflaskor?) och kommer sedan ut efter en stund igen och går in till sig, där jag antar att han bor. Undrar om det är hans äventyr? Han tar modet till sig och smyger iväg på en liten utflykt, bort från ensamheten och ut bland folket på ica. Det är ju rätt bra det."


Ibland skulle jag bara vilja vinna en massa pengar så jag kan slippa jobba, bara resa runt ett år eller två..köpa allt jag behöver (nya kläder mm) och äta den mat jag vill..utan att behöva bry mig om hur mycket det kostar. Fast sen kommer jag ju på att jag inte borde klaga. Tänk på barnen i Afrika. Man blir ju påmind om att människor ju har det så jävligt runt om i världen hela tiden...så man känner sig ju som en annan skitstövel när man tycker att man har det svårt själv.

Nu ska jag sova, för imorgon är en annan dag, där solen förhoppningsvis skiner så jag blir bländad. Yeah right.
Jag ska i alla fall träna och sedan jobbar jag till 22 så jag slipper se den gråa himlen allt för mycket. Bara att skita i att titta ut genom fönstret.