Vår egen Crocodile Dundee

Nu visar tv4+ Crocodile Dundee 2 och jag satte mig här en stund. Jag gillar inte tvåan. Jag såg ettan och sen fick det vara bra så. Förresten träffade vi vår egen Crocodile Dundee när vi var i Sydostasien, närmare bestämt Kambodja och Sihanoukville, för fem år sedan.
Jag hoppas att han inte blir arg för att jag lägger ut bilden här. Det var en väldigt trevlig man det där.

För övrigt börjar det bli nåt av projektet som jag och Martin pysslar med. Jag ritar och så fixar han det i datorn sedan. Kanske kan lägga upp nåt snart. Vore skoj. Sedan blir det till att jobba hårt med det om jag vill att det ska bli nåt mer av det...och orken finns inte riktigt, men kanske jag blir mer motiverad snart. Tanken på den fina lägenheten som vi har kommit på är för dyr...den stör mycket. Det vore så härligt om vi kunde köpa den. Vi kan, men då kommer vi inte alls kunna ha lika kul efter att räkningar är betalda. jag är van att kunna shoppa lite och gå på bio och restaurang ibland och det känns ju inte så kul att behöva börja snåla igen, som man gjorde förr...bläää...men som sagt, en hyra på 11000 är ju lite väl saftigt, så vi får se till att mysa till den här lägenheten istället.

Bjuder på en liten bild av Scilla också. Hon är en tjej som gillar naturen och alla ljuden hon hör när hon är ute och promenerar. Hon försöker ta sig en naturpromenad sådär några gånger i veckan. Tänk om man var som Scilla, som verkligen tar sig ut.



Inte kul...

Det blir nog inte någon lägenhet för oss, det blir alldeles för hög månadskostnad...bläääääääääää vafan....ska man behöva bo i en tvåa resten av livet?

De bara sitter där och hänger

Nu har jag helg. Ja, jag är faktiskt ledig idag. Pluggandet ska jag börja med nästa vecka, jag kände att jag behövde ta igen mig lite efter att ha jobbat så mycket och varit sådär enormt trött.
Igår var vi på stan, jag och Martin, och shoppade loss. Eller...shoppade loss var kanske fel ord. Så jädra mycket shoppade vi ju inte. Jag köpte några nagellack, de flesta i små förpackningar för en billig penning.
Självklart fick lacket som hette Hong Kong följa med mig, för det är ju dit vi ska! Haha!

Dessutom köpte jag en klänning på rea, den jag kikat på hela säsongen men inte köpt för den har varit lite för knasig för mig egentligen. Det ser ut som jag har en liten gul påse på mig nämligen. Men den är väldigt skön och gullig så den tog jag hem. Den fick jag för 158 kr.
På Åhléns kollade vi lite på neccesärer som vi ju behöver inför resan. Alltid bra att kunna ha alla badrumsgrejer och smink samlat. Så Martin köpte en manlig militärgrön för män (haha, nej men den var fin!) och jag köpte en stor för badrumsprylar och en liten för smink, med rosor på - så tjejigt.
"Ja, du har nog blivit lite tjejig" sa Martin på vägen hem när vi satt i tunnelbanan. Jag har väl alltid gillat blommönster så länge jag kan minnas så jag blev lite förvånad. ;)

Jag köpte även ett par bikinitrosor eftersom jag förutsätter att vi skau bauda när vi är i främmande (nja) land. Och jag äger inte några bra bikinisar. Jo, nu då. Jag köpte ingen överdel för det får jag gå till specialaffärer för att kunna göra. H&M, Lindex, Kappahl...bikini...no can do. De där bikinisarna man kan köpa där sitter som små tyglappar på mina stora hängande saker och döljer inget och lyfter inget, och sitter bara där och hänger helt enkelt. Sååå...jag har köpt en sporttopp på Stadium (deras bikinisar kan jag inte heller ha) som jag har som överdel..Ja, så kul kan man ha om man är jag.

Vatten på min sommar som grisrosa boll

61270-548
Sommar vid vatten är inte fel...här är jag och Martin med några vänner vid en restaurang utanför Söderhamn förra sommaren. Jag med lånad skjorta från Martins fasters garderob. Jag bränner mig lätt i solen och hade då bränt mig till den grad att jag inte kunde vistas utomhus utan långärmat..så då lånade jag en skjorta när vi var på besök i Sundsvall en kväll när vi ändå var i "närheten" (Söderhamn - Sundsvall = ett par mil...haha).
Jag kommer få lite vatten på min sommar i form av stränder i Thailand och Malaysia...det känns inte alls fel. Jag längtar verkligen bort till varmare land och hav nu. Dessutom blir det nog lite shopping och besök på museum, som det brukar bli när vi reser. Och det är inte fel det heller! På måndag är det två veckor kvar...nedräkningen har börjat lite smått..
Kan se mig själv i bikini där vid en bungalow vid stranden...en stor grisrosa boll mot den vita sanden. Jag hoppas vi kan bo i någon sån där bungalow en natt eller två, har jag alltid velat..även som grisrosa boll går det bra.

Regnbild och paraplyönskan, dessutom lägenhetsprat



Ja, såhär hurtig har jag då inte varit idag i regnet, men jag har ätit nyttigt idag med, dock slank en ruta mörk choklad med hallonsmak ner, men bara en bit efter lunchen.
Det har regnat hela dagen så den har spenderats inomhus på jobbet och när jag kom hem så ringde Martin och sa att vi skulle kolla in området där vår lägenhet ska byggas. Så då fick jag gå ut igen - utan paraply. För jag äger inget paraply som jag gillar. När jag var liten hade jag ett grönt paraply som jag tyckte jättemycket om. Kanske ska leta efter ett grönt som minner om det.
Nu hade jag ju varit i det området förr, där lägenheterna ska byggas, men det var ju lite intressant i alla fall, att se hur allt var planerat, vilken utsikt vi kommer ha från fönstret osv.

Efteråt gick vi och pratade om lägenheten och hur vi ska göra, och vi ska spara pengar till insats och allt. Gick in en sväng på ica. Martin skulle hämta ett paket som var en present från hans jobb (en badhandduk, en kylväska, strandtennis etc) och jag skulle handla plastpåsar, som var slut hemma. Kom hem med två kassar, som vanligt. Köpte bland annat tomatpesto som jag hört ska vara gott.

Jag gillar inte att göra inlägg utan nåt kul att titta på så jag lägger in några egobilder. Det kan man aldrig få för mycket av. Hoho!



The living problem

61270-560
bild lånad från HSB:s hemsida

Så var man där igen då. Med flyttankar. Vi har hittat en lägenhet som vi vill ha. En trea på 74 kvm. De ska börja byggas i höst och inflytt är 2009. Så det är inte direkt så att vi ska flytta idag, men det blir i alla fall en del tankar som börjar mala...dels är det en bostadsrätt. Det tycker jag om, för då får man bestämma mer när det gäller sitt boende. Dels är det en bostadsrätt (haha), det tycker jag verkar lite läskigt för man får mer ansvar än när man har hyresrätt. Man kan inte bara ringa fastighetsskötaren när något är trasigt eller så.
Det ingår dessutom tvättmaskin+torktumlare i alla lägenheter, vilket ju inte alls är fel! Balkong in mot gården har jag saknat länge. Helt nybyggt innebär fräscht! Och en trea är inte fel om man funderar på bebis.

Men - det kan bli dyrt. Ska man bo i Stockholm fårt man pröjsa. Vi hoppas få en räkning på ca 8000 varje månad men har vi otur kan den gå upp emot 10.000 sa Martin. Det känns väldigt dyrt...med tanke på att vi har 5000 i hyra nu...Men ikväll ska jag och Martin åka till området och kika lite. Det ligger på gångavstånd från Globen också och det tar väl en 15 min till stan kan jag tänka. Allt är sketabra förutom att det blir dyrt...så vi har en vecka på oss att bestämma oss. Vi ska träffa banken på måndag och prata lån.

Märk att det är mina första lånade bilder sedan jag startade denna blogg...jag brukar alltid ha mina egna annars, men eftersom jag ju inte kan fota hus som inte ens existerar ännu fick jag låna från HSB. Det är sådär det är planerat att se ut. Fast vi kommer ju inreda med våra grejer såklart, detta är ju bara fixade fotomontage för att illustrera lite.

61270-561
bild lånad från HSB:s hemsida

The Rock

Min nymfkakadua Rocki, är faktiskt en tjej. Ja, jag döpte henne till Rocki med i ifall att det skulle vara en tjej, för man kan inte se det när de är så små som hon var när hon kom till oss. Så Rocki hade ju passat på en kille med. Jag är smart jag. Haha.
Här är lite bilder av Rocki, dock är de inte så himla bra men hon är söt i alla fall.



Dessutom är hon och Rune lite kompisar, även fast Rocki oftast tycker att Rune är skitjobbig. Hihi.





Läskiga Laura



En strulig liten tjej med mycket funderingar. Läskiga Laura gillar att skrämma folk. Hon har en speciell relation till vampyrfilmer och gillar blodrött, särskilt som färg på naglarna. Hon har dessutom en bror som heter Simon. Han är lik Laura och gillar att skrämmas, men han är mer inne på monstertemat, som i Frankensteins monster och sådana gamla grejer. Laura brukar gå omkring med en vass pinne i handen, men oroa er inte, den är av plast. Laura skulle aldrig, aldrig göra någon människa illa. Inget djur heller för den delen.

Sorgsna Solveig



Det här är Solveig. Hon har stått här och väntat länge på att den rätta killen ska dyka upp. Han har inte kommit ännu. hennes blomma som hon tagit med sig har sedan länge vissnat och hänger nu lealöst ner mot marken. Hennes nya klänning känns inte längre lika fin. Men hon härdar ut. Hon försöker sig på ett litet leende, likt ett Mona Lisa-leende. Egentligen är hon ledsen, men det vill hon inte visa. Hon tänker...kanske kommer han om fem minuter.


Jaja, sa mumintrollet

För övrigt är Mark Levengood en underbar personlighet och jag finner att jag kan sitta länge länge och lyssna till hans finlandssvenska och bara njuta av hur mysigt det låter. Dessutom pratar han alltid om bra saker, som idag på radions sommarprogram. Det lilla blonda blåögda yrvädret som han hade träffat i bastun på badhuset som man ju förstod att det måste varit Jonas. Så söta, väl ihopknutna historier och anekdoter. Rekommenderar att ni alla går in på Sveriges radio på internet och lyssnar på programmet där. Man blir så fängslad och rörd.

Slutpumpad spökfantast söker sig mot sängen

61270-544

Efter fredagens bröllop är lilla Malin helt slut och utpumpad till max. Vi har varit på landet igår och idag, men det har inte hjälpt. Jag har blivit knasig av solen, bränt mina axlar lite, spelat tennis tills svetten rann och min bak blev alldeles blöt av svett när jag satt i plaststol. Vi åt grillade hamburgare, sill och färskpotatis, tårta, ost och kex, drack lite cider och såg på Ghost, som vi köpte på Ica. De andra verkade inte uppskatta den så som jag uppskattar den. Haha.
Nu är jag och Martin hemma igen och har ätit sån där fullkornslasagne som man slänger in i micron i 7 minuter. Orka laga mat efter en sån här helg...

Nu ser jag fram emot min lön som kommer in på kontot på tisdag. Min lön kommer alltid den 26, det stör mig lite. Just nu ekar det när jag kollar saldot på internetbanken. Hohoooo? ropar jag och samma sak får jag till svar; Hohooooooooooo!
Nu har vi ju även vaccinerat oss, ska bara tillbaka den 13 och få sista sprutan och den 8 ska vi dricka lite duchoral. Mums. Det är alltså mot turistdiarré. Vi slapp lariam, eller annan malariakur, denna gång. Tur det.

Nu ska jag snart se på film med Martin, men jag lär väl somna i soffan antar jag...har förresten inte beställt Tori Amos nya än, ska nog se till att göra det också.

Bjuder på lite gamla bilder:


1. Vera (sorry att linjerna är knasiga, orkar inte fixa det. Hihi.
2. India
3. Dansana
4. Carin

The Pink Wedding Puffo

Igår, när jag såg ut som en stor rosa puffkudde, så gifte sig min mamma med sin Rolle. Nu kanske man skulle kunna tro att jag ska skriva om deras fina dag, men jag kan inte göra det utan att vara lite egoistisk också. Det är ju ändå min egen blogg. Haha.
Jag tror att jag har någon form av omvänd anorexia. Jag vet, man ska inte skoja om sjukdomar, men jag tycker det är så himla skumt att jag inte känner mig så tjock som jag är. Jag kan se i spegeln en normal tjej, och känner mig inte alls särskilt rund utan mer normal. Så ser jag bilder av mig själv och det är då jag inser att guuuuuud va rund hon är den där tjejen...och det är ju JAG...
Och när man har anorexia ser man ju sig själv i spegeln och tänker att man är skittjock fast man är det motsatta, eller har jag fel? Då måste jag ju antingen ha fel på synen eller ha omvänd anorexia? Äh, jag ger upp. Jag får banta lite till helt enkelt...
Den enda bilden som blev bra av mig igår är den här suddiga saken som min morbror Stig tog:

Alla de andra, mestadels helkroppsbilder, såg rent ut sagt förjävliga ut. Helt puffig i ansiktet och kroppen såg ut som, ja som jag skrev i början; en stor rosa puffkudde. Men det är mammas och Rolles dag så jag kan leva med dessa bilder...tror jag. De var väldigt fina själva i alla fall.

Jag hade snabbmålat en tavla till dem i present och de blev väldigt glada för den. Jag målade ett porträtt, med ett av de första fotona som jag tog av dem tillsammans, som förlaga. Jag mixtrade lite med fotot i datorn och använde mig sedan av en overheadapparat för att förstora upp den så jag slapp måla av för hand. Nu behövde jag bara rita av linjerna på tavlan, skitbra grej det där.

Jag sa till dem att tavlan inte var helt klar, men att jag ville ge dem den på deras dag, men de tyckte inte det behövde ändras något. Kanske att jag smyger dit med lite färg någon dag.. :)

Martin tog en fin bild av en fisk (de hade små skålar med en fisk i varje på borden) som blev jättefin:

Det verkade som om mina bröllopscupcakes var uppskattade också. Alla undrade hur jag fick in grejset i mitten. Haha. Jag svarade att det handlade om lite magi!

Och nu så är de herr och fru. Jag hoppas de var nöjda med min insats och att de kommer anställa mig i fortsättningen. ;) Min bror som stod i baren och blandade drinkar, var riktigt trevlig igår. Tack bror!



4x12 chocolate muffins

Pust pust...nu har jag sedan 17.00 stått i köket och bakat. Jag har nu fått ihop till 4x12 chokladmuffins. I dem finns även lite riven mandelmassa och mininonstop. Jag gillar att ha i lite riven mandelmassa för det hjälper till att göra muffinsarna saftigare. Jag har även provsmakat och ja, de håller måttet. Nu är det bara fyllningen och utanpåsmeten som ska göras. Den gör jag imorgon bitti, för den blir lätt lite sockrig om den får stå över natten. Så upp i ottan och laga fyllningar.
Sedan iväg till restaurangen, med alla grejerna i packningen. Väl där ska jag fylla muffinsarna och dekorera dem. Det går ju inte att göra det hemma, för hur fan ska man frakta skiten sen? Därefter ska jag till kyrkan och förbereda mig inför mitt arbete som brudtärna.
Känns ju lite konstigt att jag på mitt första bröllop ska vara tärna till på köpet. Men jag var på bröllop när jag låg i mammas mage också, fast det kanske inte räknas.



Däbbd förberedelsedag (och en apelsinplanta)

Idag är en däbbd dag och jag ser ut som på bilderna ovan.
Jag kunde andas genom näsan på väg hem från tunnelbanan idag. Woho.
Jag har arbetat och funderat lite över vad som ska handlas ikväll. Jag tror jag har skrivit ner det mesta, men jag vill inte glömma något, så lite funderingar blir det. Hum hum...Dessutom ska jag (Martin har fått delegering av mig) fixa musik till fredagen, samt beställa Tori Amos nya från cdon och kanske eventuellt en av hennes äldre (har bara tre som det är nu, det är ju synd på en så bra artist).
Igår tog jag fram kläderna som jag ska ha på fredag. Mamma sydde igår upp min klänning en decimeter (Hon tråcklade bara) så nu kan jag gå i den utan att trampa på den.

Jag har problem med bh-valet för övrigt. De som inte läst min blogg förut vet kanske inte att jag har enorma (jodet harjagvisstdet!) boobs och tycker kanske att ett bh-problem låter onödigt...jag provade en gammal bh igår som gör dem liiite liite mindre. Jag funderar på den. De andra två valen gör dem dessvärre större men de får finare form...vad göra? Hum hum igen.
Skorna är sköna men högklackade (nej, jag är inte van att vandra runt i höga klackar) så jag hoppas att jag inte får alltför ont och tar med mig ett par lågskor som ombyte om det blir alldeles för outhärdligt.
Jag har ställt in min apelsinplanta i sovrumsfönstret nu och hoppas på att den grönar till sig lite. Den har blitt alldeles gul av att befinna sig i vårt kök...

Nej, jag är inte bra på att ta hand om växtrer..glömmer alltid bort att vattna dem, så fort de fått några vissna blad, då är jag där med vattenkannan. Stackars växter, de måste plågas flera gånger i veckan och så blir de väl så höga av allt vatten som kommer där, som en oas i öknen...har säkert hallucinationer och grejer med..

Nu ska jag försöka städa lite, därefter springa till affären, därefter fixa musiken, därefter försöka fixa en grej...det är mycket nu.


Fågeln som förlorade sina vingar



När jag gick hem från mamma idag såg jag ett par fågelvingar på marken...ett par fågelvingar utan fågelkropp...Jag undrade hur det gick till när fågeln blev av med sina vingar...och blev lite sorgsen. Jag älskar ju fåglar och brukar alltid ropa till "titta så sööööööt" när jag ser en fågel. "Hej lilla fågel, hur är det med dig då?" brukar jag fråga, precis som om jag skulle få ett svar.
En dag mötte jag en liten fågel som satt på gräsmattan. Den stannade, tittade på mig. Jag gick närmare och tittade tillbaka. Den fortsatte titta på mig...sen tittade den sig lite omkring och flög sin väg. Jag tror vi fick kontakt där ett tag.
När jag vandrade mot bussen idag försökte jag dra in lite av den goda sommarfuktiga lukten i min täppta näsa. Jag stod sedan ett par minuter i solen och väntade på bussen som kom lite sent, som vanligt. Funderade lite...jag är så himla stressad men jag har faktiskt lärt mig under mina träffar med stresshanteringsgruppen...att tänka på varför jag stressar och försöka ändra tankebanorna. Man ska göra en sak i taget och enbart tänka på det man gör när man gör det. Inte tänka "imorgon måste jag" etc...det är svårt men det hjälper litegrann.

Nu har jag precis pysslat klart en grej och ska börja med nästa. Sedan är det en sak till som ska göras...imorgon samma sak...Men...En sak i taget...

Ett stort egoistiskt monster




Eftersom jag är ett enda stort egoistiskt monster så tänkte jag att jaaaa...det var ju ett tag sen (?det kan man ju ställa sig lite frågande till iofs?) jag lade upp lite egobilder. Så här bjuder jag på ett svartvitt potpurri av Malinbilder daterade 2005, sommaren då vi flyttade till Stockholm. Alltså, bilderna är tagna då (av mig själv) men trixade med i ps idag. Så det är lite samarbete 2005 och 2007 emellan där. Hmm. Well, håll till godo. Det är ju bara jag, så det kan ju inte bli värre egentligen. Sminkningen är också gjord av mig själv och även håret är stylat av Malinen. Det bidde rakt på dessa bilder...jajaaaaaaaa.
Nu håller jag på att gå in skorna (eller, jag sitter ju framför datorn men man ska inte märka ord) inför bröllopet så jag slipper få alltför ont. Har ju inte använt dem ännu och nya skor vet man ju hur de brukar kännas efter en halvtimme ståendes...


Mammas mini-hippa



Igår mötte jag Sussi och Jenny vid centralen kl 12.50. Ja, till och med en minut innan utsatt tid. Vi vandrade till Åhléns och köpte lite fina plastblommor som mamma skulle ha i handen, så det fick bli lite blast...ehm...ja, det kan man också kalla det...plastblommor skulle jag skriva. Jenny & Sussi gömde sig lite fint sådär medan jag gick och mötte mamma. Vi gick ner till t-banan och så tog jag på henne en bindel för ögonen. Sen kom Sussi och Jenny och satte på resten av grejerna, fast de var knäpptysta, sa ingenting.
Vi åkte till Hornstull och gick hela vägen till Tantolunden utan att de sa något. De hjälpte till att leda mamma överallt, men var tysta fortfarande och petade på mamma då och då.
Sen satte vi henne i en stol i parken och så tog vi av bindeln för ögonen. Hon blev så glad så.
Det blev en mini-hippa för mamma igår. Bara vi fyra, lite vin och lite sallad. Sedan gick vi till en liten servering och drack en cider och åt lite nötter i solen.
Jag hoppas att mamma blev nöjd med dagen, det verkar så i alla fall. :)


Det var då det



Detta är bilder av mig för cirka fem år sedan, alltså när jag var 20. Då hade jag lyckats gå ner till den vikten jag trivdes som bäst i...och nu har jag gått upp igen. Jag blir lite ledsen när jag tittar på bilderna men samtidigt är det en sporre. Så vill jag se ut igen. Jag var så mycket finare där, och hade finare former i ansiktet, ingen dum dubbelhaka som stirrade på mig i spegeln varje morgon, ingen mage som störde mig i mina klädval och jag kunde ha de kläder jag ville. Om man bortser från att brösten självklart var stora då med (även om de blitt större i och med viktuppgång), så vissa tröjor och skjortor var svårt då med.

Lägg märke till mitt mörka hår..det trivdes jag bra i, men nu har jag kommit fram till att jag är 25 år gammal, going on 26, så nu får mitt hår förbli naturligt. Jag orkar dessutom inte färga varannan månad då utväxten var ett helvete... Jag funderar dock på att ljusa upp mitt hår med lite slingor. Det ger ju inte heller någon helvetisk utväxt.
Kanske att ni snart får se bilder av hur ful jag var som tonåring med, man kan aldrig veta. För jag var så fuuuuul. Haha.

Fötter och rumpa

Inatt drömde jag att jag köpte jello, alltså sådant där dallrigt genomskinligt gelé i olika färger och smaker som säljs mycket i England och USA (antar jag). Jag läste bakpå innehållsförteckningen där det stod att det innehöll en massa E-n (alltså E20898, E34, E4089 etc, massa konstgjorda grejsimojser. De E-n jag skrivit här hittade jag på själv för övrigt..haha) och dessutom innehöll det både fötter och rumpa. Ordet rumpa var understruket till på köpet.
Känner mig inte sådär vansinnigt sugen på rumpa just nu. ;)


R I P Rutger 1997 - 2005

61270-505




Idag är det 2 år sedan min bästis dog.
Vi lämnade honom till några kompisar och skulle till Hultsfred, när vi kommit fram fick jag ett samtal...han var borta...den festivalen var ett enda stort mörker. Jag tror jag satt vid tältet och grät i fem, sex timmar den första dagen där, när jag fått samtalet..

Såhär skrev jag i min dagbok på Lunarstorm när jag kom hem från Hultsfred:

Sitter i en tyst lägenhet...tycker mig höra ljud från buren hela tiden men det är nog bara inbillning, ingen är ju där...ingen liten underbar undulat som heter Rutger och har varit min bebis i 8 år...fram tills den 15 juni fanns han...nu finns han inte mer. Det känns helt sjukt...så jobbigt och ledsamt och helt enkelt skittråkigt.

Hultsfredsfestivalen blev liksom en slags dimmig resa under vilken jag tvingades acceptera att min fågel blivit uppäten av en jävla hund...jag fattar fortfarande inte och kommer troligen inte att fatta hur man kan lämna en liten fågel ensam med två hundar som säkert tyckte det var jätteintressant med en liten sak som satt där i buren o pratade och rörde sig...så intressant att de glatt åt upp honom...och jag förlorade en bästis...som jag nästintill växt upp med. Näe, det blir inget mer av att lämna husdjur till folk man inte känner ordentligt...aldrig mer. Bara mamma får passa mina djur hädanefter. Och jag kan inte sluta tänka på hur läskigt Rutger måste tyckt att det var...han måste varit skräckslagen...jag kan bara hoppas att han dog snabbt så han knappt hann förstå något av vad som hände...det gör ont i mig när jag tänker på det...

En läskig sak var att jag natten innan drömde att Rutger dog och att jag var helt förtvivlad...
När vi skulle lämna Rutger på tisdagskvällen var jag nära gråten..jag visste inte varför, han har ju bott borta förut när jag rest bort...men det var riktigt jobbigt. Jag ville helt enkelt inte lämna bort honom den här gången men jag var tvungen för vi skulle ju resa bort... Nästa gång jag känner så så skiter jag i att resa bort...
Mamma berättade att samma dag Rutger dog hade de suttit ute i trädgården och plötsligt hört en gök låta väldigt högt och länge. Rolles mamma kom ut och sa "är det döden-göken...den som varslar om död?" Ett par timmar senare ringde jag till mamma och sa att Rutger var död...många varsel blev det den här gången...
Jag ska till stan senare idag och se om jag hittar nån ny fågel..det är helt olidligt utan Rutger här...så jag måste ha nåt att sysselsätta mig med, särskilt som jag kommer att vara helt ensam här sedan...hade ju tänkt att jag och Rutger skulle spendera den månaden tillsammans men så blev det inte...
Jag tror inte att Rutger tycker att jag är en hemsk människa som skaffar en ny fågel så snabbt..han förstår nog och tycker att jag ska vara glad...

Det jag är "glad" för i det här är att han slapp bli sjuk innan han dog...och att det inte var jag som orsakade hans död, men jag är fortfarande så jävla ledsen över att han behövde försvinna...han var en pigg åttaårig undulat som säkert hade levt lika länge till...
Jag kommer aldrig att glömma min Rutgerprutt!



Wherever I lay my hat?

61270-499

Såhär ser himlen ut i Göteborg

Jag får ibland för mig att jag saknar att bo i Göteborg. I alla fall när jag tittar på bilderna därifrån. Jag bodde bara där i två år, men det hann väl sätta spår antar jag. Jag skulle säkert känna lika om jag nu skulle flytta ifrån Stockholm. Men man kan inte sakna nåt om man inte har det hos sig, eller vad är det man brukar säga.
Men vafan, Göteborg var en himla trevlig stad, man kunde se Carl-einar varje sommar på Liseberg, man åkte ut till vattnet och grillade, tempot var lugnare i Göteborg.
Uppsala, däremot, saknar jag inte. Jag tycker om Staden och alla vackra byggnader och sådär, det gör jag. Men jag känner aldrig att jag saknar att vara där. Det är fint, japp, och det är ju trevligt att komma från en fin studentstad med gamla anor, det är det ju. Det är jag faktiskt lite stolt över.
Men Göteborg är nog det jag saknar om jag ska sakna något. Ibland kan jag sakna den trevliga stämningen i den lilla staden Ronneby, där jag bodde två år också, kan man säga. Där stressade ingen, man kunde snacka lite skit med kassörskan om man hade lust, ingen stressade på med sina varor på bandet så man själv inte hann plocka i grejerna i sin påse...lunkandet där kan man ju sakna ibland, men inte att bo där. Det blev för tråkigt i längden.
Stockholm och Göteborg, det är mina städer det!

Här bjuder jag på lite fler bilder från Götet, mest från skärgården. Den sista bilden föreställer en fågel (från mycket långt håll) som jag gjorde lite mer blå i ps eftersom jag tyckte det såg ut som den simmade vid ytan och jag var nere på bottnen av något turkosskimrande vatten...



A nice little spin



Fritid, vad är det? Just nu känns det som jag kommer hem och hinner inte slappna av. Även fast jag kanske har ett par timmar utan grejer att göra (fast jag egentligen borde göra massor) så tänker jag på allt som jag måste. Det snurrar runt i skallen. It's a nice little spin...
Jag kan inte påpeka för många gånger hur mycket jag längtar utomlands. Fast då kommer jag oroa mig för allt som är på gång här hemma...som till exempel intagningen till Konstfack..tänk om jag kommer in...då måste min mamma sköta grejerna och se till att ja-svaret kommer in och om jag inte hinner hem innan starten så måste mamma även dit och "vara jag ett tag" etc...och fåglarna ska vara ensamma hemma. Mamma ska vakta även dem, men hon kommer ju bara varannan dag och stannar ju såklart inte hela dagen så det blir mycket ensamhet för fåglarna. Tur att de i alla fall har varandra.
Mycket måste jag hålla koll på när vi är ute i vida världen...blä. Bilderna ovan får representera min olust inför alla måsten och krav och hållaredapågrejer.

Bara en bild och lite text

61270-493

...ingenting särskilt intressant...
Nu har ännu en dag börjat. Tittar man ut kan man nästan tro att det har börjat snöa, men det är bara ludd från träden som flyger omkring i luften och narras. Det kliar i näsan.
Jag bjuder på en egobild som jag inte är så nöjd med men jag gillade hur den blev förutom att det är jag som är med på bilden..hmm....Den blev liksom lite guldigt turkosgrönljus. Sen att den är fotad i sovrummet och lite täcke syns där till vänster, det skiter jag i just nu. Ha.

The Me, shopping & OH-pyssel med grusiga ögon



En del av min shopping bestod av detta som syns ovan...en liten handväska (enbart inköpt för att kunna ha vid ett speciellt tillfälle...jag gillar inte handväskor annars, måste vara långa axelband för att jag ska kunna använda dem), en rutig sjal (kan inte få nog med sjalar), och den randiga linneklänningen med fickor som jag häromdagen kallade t-shirtklänning, modeslav som jag är. Haha. Termer, beteckningar, märken...jag är inte den bästa på de grejerna.
Min skiva som jag köpte, Mansons nya, finns inte med på bild. Vill någon hemskt gärna se den så finns den säkert på cdon. Haha.
Och mina allergipiller, nässpray och panodil värktabletter....det kändes liksom inte så kul att fota igår. :)
Igår åt vi på restaurang, som Martins pappa betalade. Tack Martins pappa. Dessutom fick jag låna en OH-apparat så nu ska det pysslas tavlor här. Köpte även dyrt OH-papper på akademibokhandeln. Och två OH-pennor. Nu ska de OH-as!

Idag är det grusigt och dant i ögonen och jobba ska jag. Dock slutar jag 13.30 idag, pga det sista av mina stresshanteringsmöten som äger rum idag.

Och nu - fixa frukost och sen bege sig till arbetsplatsen.

Morbror Snus och hitechpass. Soundtrack: Manson


Nu har jag varit hos farbror polisen och fixat pass. Träffade morbror där också (han är polis och jobbade, hade vart och köpt snus på rasten). Det gick snabbt, smidigt och enkelt. Dock är jag lite osäker på hur fotot blev men mamma sa att det var såååå fint så. Vad ska hon säga??
Värsta hitechapparaten som man blev fotad av, den åkte antingen upp eller ner beroende på hur lång man var. Sen fick man kika in i en kamera som jag typ inte fattade att den fotade...så jag tittade in i den där lite konstigt. Jag hade planerat hur jag skulle se ut men det sket sig, så jag håller tummarna att det blev ok. Ska ju ändå ha det där satans passet i minst fem år??

Sen var vi upp till mormor och hämtade lite grejer innan vi smet vidare till Solna Centrum. Jag fick bort larmet från min tröja som jag köpte för en tid sedan, handlade en handväska, en scarf och en t-shirtklänning på h&m innan vi drog vidare till Rocks där jag köpte Marilyn Mansons senaste; Eat Me, Drink Me. Lyssnar igenom den nu. Känns bra hittills.
Jag såg ett erbjudande inne på en frisörsalong, köp tre betala för två på Tigis produkter. Men där hade mina pengar sinat tillräckligt så det bidde inget där...synd...men nu har jag typ inga pengar kvar denna månad så det är ju lite jobbigt sådär att det är två veckor till lön. Maaartiiiin, kan inte jag få liiiite pengar av diiiig?

Förresten så är grisen klar nu, det bidde lite dalagris över den. Sen är namnskyltarna på g också. Skönt.

PissPass och dubbelhakabilder



Idag ska jag fixa pass till den kommande utlandsresan. Mitt, med alla mina stämplar och visum i, är för gammalt. Så nu ska jag iväg och fotas hos polisen i Solna...och jag ser inte fram emot att få ett pass med en ful bild som jag kommer att få ha de kommande åren...för man får ju inte fixa foto själv numera utan farbror polisen fixar det åt en...jag vill inte ha dubbehakabilder....blääää för detta!
Jag får försöka posa järnet. Haha.

The comic night



Lite bilder från gårdagens besök på Skrattstock. Kan dock rekommendera att ha med sig sittunderlag, typ filt, och lite gott att äta och dricka som de flesta redan tänkt på, förutom vi. För vi är lite dumma. Så jag satt där och gnällde ett tag för alla dumma människor som trampade på mig och som blåste rök på mig och som visade sina buttcracks. Senare blev det trevligare och mycket roligare komiker på slutet dessutom.
Bilderna är inte superbra för jag orkade inte anstränga mig...jag hade kunnat gå fram och ta kort men jag orkade inte resa på mig. Så det är därför vissa är lite grusiga och sådär.

Det var dessutom Stockholm marathon igår, man ser några löpare på bron där på bilden. Hoho. Att de orkar i den värmen. Man är ju rätt dum om man springer 4 mil frivilligt egentligen. Jag springer Tjejmilen, det är fullt tillräckligt. Haha.

Jag med filter




There you go! Jag lekte i photoshop med filter. Haha. Så kan det gå, när man inte orkar vara mer kreativ. Men det blev rätt coolt, jag har en idé med dessa bilder. Kanske inte exakt dessa men liknande. Ska bara få en grej hem först...

Idag är det jobb som gäller..sen var det kanske stan efteråt men fan orkar jag?

Förresten fick jag ju, som jag trodde, inte fler besökare på grund av Spiderman. Jag hade rätt, han hade fel. Tyvärr. Fast det gör inte så mycket. Jag gillar min blogg i alla fall och det är ju the haupsache.

Snart ska vi åka långt långt bort...

...och många inlägg blir det...

Detta är en länk som visar det hotell vi ska bo på i Hong Kong. Lite kul! Kanske inte för er, men för mig. Hoho!

http://www.asiarooms.com/hong_kong/kowloon/mayfair_garden-hotel.html


Ska vi ta en supp?

För övrigt är det rätt roligt med de här spelprogrammen på tv. Jag ser dessa dagligen då det är populärt hos den jag arbetar hos..så varje dag rullar Momento (med han killen Jesper Jeeeeeeee Johansson, från Ume som är nykterist och har bott i Göteborg i två år) på tv:n där. Och dessförinnan har vi ju Jackpot på tv4 och det är ju bara så roligt när det är ett enkelt ord som börjar på "Sup", och ledtråden är "liten måltid", "vid nyår kanske" bla bla bla...så ringer någon in och gissar på "Supp". Fast med uttalet sup, som i "ska vi ta en sup", alltså inte en "supp" som man trycker in den andra vägen. Jag vet inte...det kanske bara är jag som verkligen irriterar mig på detta. Hur kan man tro att sup stavas med två p för det första..? Nu kanske inte alla är så duktiga på stavning som jag, men hallå? Och skulle det vara supp (som det där man stoppar in där bak) så kanske ledtrådarna inte var riktigt passande...?

Men jag måste berömma denna Jesper Jeeeee Johansson för han är en av de bästa programledarna för dessa skitprogram. Jag tycker han verkar så sarkastisk ofta..eller är det jag som bara vill tro det? Jag vill tro att han bara jobbar med detta för att han är i desperat behov av pengarna och att han egentligen tycker att alla som ringer in är puckon.
Jag gillar Jesper. Inget ont om honom!

För övrigt var jag med om att toapappret satt snett bakom mig häromdagen på en offentlig toalett - igen...jag sträcker mig alltid vid dessa tillfällen eftersom jag ju måste vrida mig så konstigt för att nå det nedrans pappret. Vill de inte att man ska torka sig efter toalettbesöket? Är de snåla? Är pappret dyrt?

61270-467
Foto taget i Göteborg för ett par år sedan, nära Backaplan. Därefter lekt med i ps.
 Får ej kopieras eller användas!


En dejt med Spiderman

Eftersom jag måste hänga med i svängarna med nyheter och annat tjafs så stämde jag träff med Spiderman häromveckan. Han hade på sig sin mörka kostym, fast det var inte den som han hade i filmen. Det här var en han sytt själv och den gjorde honom inte till någon annan utan han blev helt enkelt bara lite coolare än förut.

Jag fick fotografera honom på ett villkor; han ville att jag lade upp bilderna här. Han tänkte att det kanske kunde öka mitt antal besökare. As if, sa jag då och skrattade. Då blev han lite sur och var på vippen att inte låta mig visa er bilderna. Sen bjöd jag på hembakta muffins och kaffe, sen var allt bra igen. Så här är ett litet smakprov på min fotosession med Spiderman 2007.

Enjoy! And do not copy or use utan mitt tillstånd!


Den sista bilden är lite porrig, så om någon är under 18, ber jag dig blunda när du klickar på just den bilden. För man måste klicka på dem!

Den blågula maneten




Lite bilder från Göteborgs skärdgård igen. Inte helt fel om sommaren. Har även gjort en Sverige-manet, en blågul en, i photoshop. Bara för att fira lite. Hoho. Originalmaneten är med också, så han/hon kan visa sitt rätta jag.

Allt detta för att fira sommaren som kommit.
Och Sverige är vackert.

The Ika



Ika är min gamla barndomsfavorit
En riktigt go tjej med mycket humor och rolig dialekt
Med mycket fantasi och humor kommer man långt
Jag hoppas jag kommer komma en bit jag med

I am a monkey



Me and my monkey
With a dream and a gun
I'm hoping my monkey don't point that gun at anyone
Me and my monkey
Like Butch and the Sundance Kid
Trying to understand why he did what he did
Why he did what he did

Idag är det en såndär vanlig dag igen...suck. Jag jobbar fem dagar denna vecka och jag undrar hur jag ska klara det med tanke på min trötthet. Jag biter ihop. Jag har ändå en rätt bra arbetsplats, jag känner min brukare rätt bra och vet hur saker funkar. Så det ska jag vara glad för egentligen.
Till mamma efter jobbet med, hon har fyllt femtio så jag ska dit och säga hej. Hon vill inte bli firad men en present får hon i alla fall.

Yr klädkammarkoll





Tjolahopp! Så känner jag mig verkligen inte. Efter en middag bestående endast av nutrilettbar, kaffe och vatten känner jag mig alldeles vimsig och yr (kanske är det samma sak?) och trött. Fast trött var jag redan innan. Sen känner jag mig hungrig också, ska jag tillägga. Men jag öser i mig vatten. Jag ser lite suddigt också...huga..

Jag har roat mig (?) med att kolla i min klädkammare och hittat en del kläder som är för små, eftersom jag gått upp i vikt (därav den knepiga middagen). Jag hittade två klänningar jag sydde upp i Vietnam. Den lila i riktigt fint siden, som är en riktig festklänning och drakklänningen som jag designade själv. Drakklänningen är svart med vida ärmar och lite singoalla-inspirerad ringning. Sorry bildens kvalitét men det gick inte att få det bättre.
Den grönblommiga hade jag på min studentskiva. Det är en favorit som nu tyvärr inte kan stängas i bak...och det gör mig väldigt ledsen...men nu är det hårda dietdagar som väntar. Kanske ett kilo eller två kan försvinna. Helst tio, men man kan ju drömma? Den gröna köpte jag för 80 kr på Myrorna, ska jag tillägga.
Sen blev jag sur när jag kom hem från stan, skulle ta på mig den nya t-shirtklänningen med fickor på och fick med fasa syn på larmet som de glömt ta bort! Nu måste jag dit innan jag kan använda skiten, och jag har inte tid förrän på fredag..


Här är jag i Vietnam med klänningen på, ett antal kilo lättare. Dock ingen höjdarkvalitét på den bilden heller. Haha. Och ja, man ser ut sådär när man backpackar. :D

En trötthetens dag

Idag är en trötthetens dag. I mina ögon brinner grus och sand till glas och solens strålar smälter ner alla chokladslott som jag byggt.



Jag känner mig inte så glad, har gått med mungiporna nedåt hela dagen. Jag känner mig tjock, jag känner mig ful, jag känner mig trött. Idag ska jag banta och bara äta frukt och svåräten nutrilettbar. Den som aldrig tar slut, som känns som en klump i munnen som aldrig vill glida nerför strupen och ner i magen. Den där som jag måste dricka tre stora glas vatten till för att få ner.
Det kanske vore enklare med vanlig mat, men nu ska jag tänka på vikten så idag blir det frukt och naturdietbar plus en hel massa vatten då. Men till lunch åt jag i alla fall riktig mat, man ska inte byta ut alla målen. Jag åt den grillade kycklingen som blev över från gårdagens grillafton på balkongen. Mums. Till det hade jag grekisk yoghurt smaksatt med massor av vitlök. Det är inte onyttigt i alla fall, så länge man inte käkar flera deciliter av det.

Jag har varit en sväng på stan också, tänk vad man hinner med...men jag var trött och lite surpuppa så jag skyndade mig igenom mina ärenden med stora suckar däremellan. Nu är jag äntligen hemma och jag tror faktiskt att jag ska lägga mig på soffan en stund. Fast det enda riktiga vore ju att ta en joggingtur eftersom det är behövligt...men...orka.

Klänningen och min vindögda vän Vera



Lovade att visa klänningen jag köpte senast. Här är den! Den är så lång så det var svårt att fixa en bättre bild där hela syntes. Dessutom kom lite av min tavla, som fortfarande står på golvet, med på bilden. Orkade inte retuschera bort den.

Sen tänkte jag att ni alla kunde få se min vindögda vän Vera. Hon är väldigt söt och snäll, men har tyvärr lite problem med sina ögon. Men hon är snygg ändå, så hon får vara med.



Målat även denna i akvarell...och som synes blidde ögonen lite vindögda. Men, men...det är ju som man brukar säga så...att övning ger färdighet. Och jag övar på. Ska försöka tänka lite på att det faktiskt inte går så snabbt att lära sig nya saker, som man ju så gärna skulle vilja!

Akvarell - en teknik att lita på?




Jag har övat igen.
I skolan fick jag lära mig att med akvarell skulle man använda massor av vatten...men jag kan inte låta bli att använda mycket färg...gör jag fel då? Känns nästan som slöseri med fina akvarellfärger när man har de där orden malandes i ryggen när man målar.
Och svart, det fick man ju absolut inte använda. Men jag är en sån där...som gillar starka färger och kontraster. Då blir det sånt här som kommer ut ur mig.
Jag vet inte om den är bra eller dålig. Det kan jag inte avgöra. Ibland tycker jag om den, ibland tycker jag att det ser ut som något ett barn skulle kunna måla. Ingen annan teknik kan göra mig lika osäker som akvarellmåleri, det är ett som är säkert. Men jag ska försöka öva mer och mer...och kanske en dag blir jag riktigt nöjd med något jag gjort i akvarell.

Dock tycker jag om budskapet med den (det kanske inte framgår iofs). Jag återkommer ofta till clownen, den som drar på sig en stor glad mun, men egentligen är ganska dyster och utsatt. En person som känner sig utanför den stora massan. En som försöker vara glad men det blir bara...fel. Man måste ju vara glad och rolig. Eller?

Before you judge me, try hard to love me,
Look within your heart then ask,
Have you seen my Childhood?

/Mlchael Jackson


Fun things, grill and rhubarbs



Idag sitter vi, eller mest Martin, framför datorn och knåpar på en rolig grej. Jag hoppas att det blir bra till slut, vi har ju inte kommit så långt ännu. Det är tur man har en pojkvän som kan det här med datorer...annars hade jag aldrig fått något såhär roligt gjort. Woho!

Vi ska grilla lite med engångsgrill senare, och jag ska INTE hälla vatten på den efteråt. Då kan det hända små olyckor, som jag berättade om för en tid sedan. Men först ska jag iväg till affären och handla grejs till grillning. Efter maten blir det nog rabarberpaj igen. Jag gjorde massor och fryste in så det finns hemma. Haha. Man måste passa på när det är halva priset på rabarber (och andra primörer) på Coop.

Och mina små fåglar, de sitter instängda i sin bur idag. Jag måste ha dörren öppen för det är så varmt, och det finns ingen dörr mellan...så de får komma ut ikväll. De var ute ett bra tag i morse och flög så det går nog ingen nöd på dem.

Well well, nog pratat om ingenting.
Ha en fin dag i solen mina tio kära läsare! Jag önskar er en glad dag!

Pop Goes My Heart

Dagens låt och video!

http://www.youtube.com/watch?v=S0A7dtdc-nU


Och glöm inte att vrida upp ljudet! :D

My Aquarelle Dreams

Jag sitter i min gröna tantsoffa. Eller det var inte sant, jag sitter inte där just nu eftersom jag sitter framför datorskärmen och knapparar på tangenterna. Det låter knapp knapp om knapparna.
Och jag har ätit både glass och rabarberpaj (hemgjord givetvis). Jag har dessutom försökt mig på akvarellerna igen. De ska väl inte bara ligga där och skräpa tänkte jag. Men det kan de lika bra få göra, och samla lite mer damm...jag suger på akvarellmåleri.
Sen är jag ju så otålig också...jag orkar inte öva och överarbetar alltid alla mina grejer.
Men jag tänkte i alla fall visa vad jag gjorde nyss...men det är med en klump i halsen. Men så tänker jag som så...att jag har ju knappt några läsare, så vad gör det om jag visar nåt fult, egentligen? Ingen bryr sig ju nämnvärt i alla fall. My blogg is my personal blogg och det kommer den nog fortsätta vara. Så jag måste inte ha några krav på mig att vara perfekt. För det är jag ju inte. Jag förstår om några kanske hoppade till litegrann nu, när ni fick veta detta, men försök acceptera det. Hoho.



Nu ska jag fan öva lite mer. Och jag skiter i att mina figurer är lite sneda..vafan..jag ritade inte med blyerts innan...kanske ska börja med det...

The Malin of today




Så var det ju dagens Malin också. Man ser lite av min nya klänning men någon helfigursbild kan ni alla mina tio läsare drömma om, för det kommer ingen sådan. Det ser för övrigt ut som jag har en stor böld på kinden (som jag visserligen hade för ett par veckor sedan), men det är det inte, utan rent skit (finns det rent skit?) på badrumsspegeln i vårt badrum. Ser ni några fler sådana "bölder" så är det helt enkelt spegelskit. I alla fall just idag.
Och ja...jag ser ut som ett spöke utan ögon på den andra bilden...men vafan...

Nu har jag tre klänningar att välja mellan och jag ska INTE köpa fler för jag börjar bli smått pank nu. Skor har jag i alla fall redan så det behöver jag som tur är inte köpa. Det är jobbigt att vara rund ibland för man vill ju så gärna vara några kilo smalare så man ser vacker ut på fina fester...men jag får intala mig själv att jag är fin trots mina meloner (vattenmeloner) till bröst och min fula dubbelhaka...
Ibland skulle det vara skönt att vara kille och ha mer raka former (kallas det former om killar...raka former låter liksom fel...ungefär som en rak kurva), så man slapp alla jobbiga problem. Då skulle jag ha en snygg kostym med någon rolig touch som gjorde den lite speciell..

Idag var jag väldigt parentesig..

En unnardag?

Min middag slank ner för cirka en timme sedan. Den bestod av ugnsstekt sötpotatis, stekt halloumi, yoghurt samt tomat och gurka. Jag tänkte unna mig lite glass om en stund tänkte jag. Nästa vecka ska jag ju springa massor så det kan väl inte skada med lite glass idag? ;)

61270-435

Dessutom så är jag ensam hemma ikväll för Martin är på fest med jobbet. Såna dagar får man unna sig glass tycker jag.

Jag har dessutom en galiamelon liggandes på lur i kylen. Kanske man skulle ta sig ett bett av den också? Fast först kanske jag ska skära upp den..oj vad tokig jag är. ;)