Jag är frisk

Jag är på pysselhumör.
Det är synd, för jag orkar inte pyssla. Idag har jag huvudvärk och ont i magen. Haha, vad ovanligt.
Jag var i varje fall till doktorn imorse. Jag fick tips om en "stressgrupp" som träffas ett par gånger och pratar om sin stress och liknande. Det är en leg. psykoterapeut som håller i det och det är ju genom vårdcentralen så det verkar seriöst. Hon skulle skicka en remiss till den här psykologen så skulle jag få träffa henne för "konsultation". Hon sa att allt det jag beskrev var väldigt vanligt och att det är jättemånga som kommer dit med samma problem nuförtiden. De som varit med i detta förut var mycket nöjda sa hon också.
Mina prover var dock bra, sockret, levern, blodplättar, ja allt var jättefint sa hon. Så egentligen är jag frisk som en nötkärna, det är bara stressandet som gör mig sjuk. Kändes i alla fall skönt att höra att jag var frisk - egentligen.

Jag pysslade lite snabbt i photoshop och lade lite färg på en gammal teckning. Dock orkade jag inte skugga eller något, så den fick bli lite sextio-sjuttiotalsinspirerad istället.

61270-109

captain cook

Sitter och väntar på att min mat ska bli klar. Självklart ger jag mig på det snabba och alltid så smarta när klockan är för mycket och du inte har ätit sedan 12 och sedan varit på möte direkt efter jobbet. Då slänger du ihop "det-du-har-hemma-och-jag-slår-vad-om-att-det-tar-längre-tid-än-du-trott - maträtten".
Jag snodde ihop lite wokgrönsaker, kycklingfilé, kryddor, buljong och avorioris.
Någon slags paella antar jag att jag försökte sno ihop. Alltså en mix av vad man har egentligen, om man ska gå till rötterna riktigt ordentligt.
Dock hade jag velat ha i lite saffran men det fanns ingen hemma så det fick bli ingefära, gurkmeja, cayennepeppar och chilipeppar istället. Sedan slängde jag i lite av varje. Innan det ska serveras kommer jag att slänga i lite kräftstjärtar också.
Hoppas att det blir gott också, annars har ju väntan varit lite förgäves. Hatar att vänta på att saker ska bli klara. Det är lite som att stå i kö, det är också något jag inte gillar. Väntan överhuvudtaget är inte kul.

Jag skrev inget om bajs idag, sorry. Fast jag nämnde det ju nu, räknas det?

Ingen bra bild att matcha inlägget med idag, men jag tänker mycket på och saknar min Rutgerprutt, så jag lägger in ett fint litet porträtt på tjockisen.

61270-108

I'm done with my poopcans

Nu har jag gjort iordning mina små bajsburkar. I förrgår skedde det. Det var inte särskilt trevligt måste jag säga. Jag vet inte, men bajs är något jag har väldigt svårt för. Människor kanske inte brukar ha problem när det är ens eget, men jag har tydligen det.
Folk brukar ju inte ens tycka att deras egna pruttar luktar illa. Jag brukar (tyvärr eftersom jag verkligen skulle behöva släppa ut lite ibland, faktiskt...har problem med min mage) inte prutta särskilt ofta. Men när det väl händer så luktar det sällan något alls. Men OM det mot förmodan skulle göra det så brukar jag inte direkt säga "Mmmmm, riktigt supernajs".

Jag sitter här på min lediga dag, har huvudvärk och fryser, samt är jättetrött. Somnade vid halv tolv igår och gick upp kl 11.25 ungefär idag. Ändå är jag helt förstörd. Jag börjar bli rätt trött på att vara trött.
Men Martin ska gå och handla lite till tacosmiddag och så måste vi baka muffins...jag har verkligen varken ork eller lust, men måste.

61270-107


Flugor gillar bajs.

The cutyard of Gothenburg

Bara för att det förra inlägget handlade om bajs måste jag lägga in en lite trevligare bild så man inte lämnar min blogg med bajs i tankarna. :)

61270-106

Sånt här fint kan man hitta i Göteborgs skärgård. Så vackert och sommaren som alltid tar slut för fort kommer tillbaka för sällan. Men snart är det ju sommar igen. Inte sant. Men först ska vintern ta slut och bli till vår.

tre nyanser av brunt?

Så satt man här igen, i början av en ny arbetsvecka. Lika jädra trött som vanligt. Men vad gör det om hundra år.

Igår var det besök hos tant vårdcentral. Jag fick lämna blodprov och så fick jag med mig tre burkar hem som jag ska lämna...ja vänta ni bara...som jag ska lämna...avföringsprov...i. Jag har ju aldrig lämnat ett sådant prov förut så jag trodde först att jag typ skulle bajsa i en burk och ge dem det där på plats. Ja man har ju sett på engelska versionen av "Du är vad du äter", med hon bajsfetischisten. Och urinprov lämnar man ju på det sättet oftast.
Men...så var det turligt nog inte. Vet inte ens om jag hade klarat av att bajsa i en burk överhuvudtaget. Men i alla fall...jag fick tre små burkar med någon slags vätska i och i locket i varje burk satt som en slags spatel. En pyyyytteliten spatel. Där ska jag placera lite av...ja...bajset. Men rolig som jag är frågade jag i alla fall..."huuur ska jag göra deeeeet?"...och hon svarade lugnt och sansat med ett litet leende på läpparna: "Ja, du kan ta lite från toapappret, eller något".
Jahaaaaaa, du menar såååå.
Så nu har jag att göra här hemma. Ska lämna in det på måndag. Hade ju varit rätt kul om jag, trots alla förklaringar, kommit dit med en stor burk...haha. Nej men gudanemej vad äcklig jag är. Haha.

the blue frogs

61270-106

En tid har gått, jag har inte skrivit något. Varit trött och haft mycket i huvudet. Stressad kanske man kan kalla det. Jag är fortfarande trött och skulle gärna gå och sova ett par timmar men det är helg, jag måste ju ta vara på mina få lediga dagar.
Idag ska jag försöka jobba lite mer på mina bilder...får se hur det går. Ska försöka kladda lite på papper också så jag ser hur jag tänkt senare. Kan vara bra.

Igår hyrde vi film, en fransk som hette 'Tiden som finns kvar'. Den var okej men inte så mycket mer tycker jag. Sedan såg vi 'Sömnlös i Seattle' på tvåan. Haha.
I fredags var vi och såg på lite show. Peter Karlsson och blå grodorna. Rätt skönt att slippa alla jobbiga ungdomar för en kväll och bara sitta bland massa medelålders människor som luktar stark parfym, rök och gammal alkohol. Haha. Men det blir ett avbrott i verkligheten. Och det behöver jag ibland. De är väldigt duktiga dessutom. Inte medelåldringarna utan Peter Karlsson och hans grodor. Så jag är nöjd med den kvällen.
Dessutom kollade jag en snabbis på H&M och hittade en svart manchesterkavaj och en vinröd skjorta på rean. Så jag shoppade det också. Funderar på att åka in och kolla lite imorrn igen, om det finns några billiga brallor eller kjolar.

mina skor



Vinröda i mocka och lack, från topshop. Mina dyraste, efter Dr Martens-kängorna. Dock var det en present, så jag betalade inte själv. :) Har använt dem noll gånger, men de är så fina att titta på. Måste lära mig gå i sådana höga klackar.

Svarta, med ganska låg klack, från DinSko. Använt flera gånger. Mycket enklare att gå i än de vinröda.

Svarta från Myrorna i Göteborg. Lite trasiga i sulan som ligger i skon men annars jättefint skick. Har använt dem ett par gånger.

Blåvita söta som jag har använt en gång. Har inte så mycket som passar till dem. Köpta på rean på DinSko.

Sandaler från Indiska. Jättesöta tycker jag. Välanvända som synes.

Impulsköp från DinSko. Aldrig använda. Nyinköpta. Har inte haft tillfälle att använda dem ännu. Kilklack är rätt bra för det är mycket enklare att gå i dem än i vanlig hög klack.
Mina Betty Boop-skor! ;)

Ganska fula bruna tantskor köpa på Myrorna i Göteborg. Aldrig använda.

DrMartens köpta i Stockholm. Väl använda. Dyraste skoinköpet. Med stålhätta och allt. ;)

Några av mina skor. Det är jobbigt med skor, för de är så fina. Och sen måste man ha råd med dem samt en ursäkt att köpa dem trots att man typ aldrig använder dem. Man kan ju inte ha finskor till vardags...känns ju skumt.
Sen har jag lite andra småskor som inte ville bli fotograferade idag. Mina nyaste skor lade jag in en bild av för ett tag sedan så de orkade jag inte lägga in en till bild av.

weightless

61270-96

Jag sitter och är trött fortfarande. Tänker på vikten. Den ska neråt i år igen. Tio kilo till ska ju bort, dock behöver det inte gå med raketfart. Det får ta den tid det tar, som med de andra kilona som försvann förra året.
Jag fick verkligen en chock när jag ställde mig på vågen den där gången i februari 2006 och såg vad jag vägde. Så mycket ska jag aldrig mer väga, med undantag för graviditet. Mamma gick ju upp 18 kilo när hon väntade mig så jag vet ju vad jag har att vänta.
Därför är det ju rätt bra om jag lyckas gå ner lite innan jag överhuvudtaget står där med barn i magen. Plus att det ju blir en till tjejmil i sommar, och den ska man ju orka runt igen och slå den gamla tiden.
Just nu har jag på mig en fin t-shirt som det står "jag tränar inför tjejmilen 2007"på. Haha. Jag fick den av Martins faster som lurade med mig på min första tjejmil 2006. Och då menar jag verkligen att hon lurade med mig. :) Men det var ett bra initiativ, som ju gör att man känner sig tvungen att träna och gå ut och springa. Kanske ska fortsätta med tjejmilen så man förhoppningsvis håller sig rörlig och inte blir en säck potatis igen.

Idag ska jag ut och promenera en timme hade jag tänkt, ipoden ligger på laddning och "träningskläderna" är på (ja, den där fina tröjan använder jag ju när jag tränar, inte annars). Ska bara käka lite lunch och såna där viktiga saker innan jag beger mig ut. Och nu kom solen fram.


trött

Idag ska jag sätta igång med ett av mina arbetsprover. Ska välja ut bilder idag. Ska försöka skriva lite också, men det kommer säkert ta ganska lång tid att skriva trots allt. Men jag får ta lite varje dag eller så. Men lite bilder ska jag välja ut idag i alla fall.

Har precis ätit lite av resterna från igår, potatissalladerna. Mycket gott, men jag tog bara litegrann. Ska äta mer till lunch vid ett-tiden. Efter det ska jag ut på promenad tänkte jag. Ska ta en långpromenad, så det är nog bra att ladda ipoden.

Är mest trött idag, så jag skriver inte mer nu.

61270-95

the other day

Nu har jag nästan all mat klar. Skönt att slippa stå vid spisen flera timmar, jag tycker jag och Martin löste matfrågan bra denna gång. Lite smågrejer kvar bara, men det tar vi om ett tag.
Annandagsfirandet blir alltså idag, klockan 4 ska de komma. Blir inte mat direkt då utan det blir vid fem. Martin tyckte att de kunde umgås lite innan maten. :)

Nu ska jag snart fixa mig litet och hinna vila ett par minuter.
Håll till godo med dagens ego:


61270-94

sum of it all

61270-93


2006
var året jag kände att pengarna inte räckte till. Under sommaren var det en månad jag endast fick in 2500 kr. Men nu har Martin fått jobb och jag har fått ett vikariat så det kommer droppa in pengar varje månad ett tag till i alla fall. Av lönen jag fick i december kunde jag dessutom bara ta tio tusen rätt av och spara. Inte illa. Hoppas bara att jag slipper ta från sparkontot nu om det blir knapert framöver igen. Men snart är det ju dags för deklaration, kanske får jag tillbaka lite på skatten. Jag brukar få tillbaka runt 2000 kronor, så jag håller tummarna för att jag slipper betala i alla fall.

2007 är året då jag har massor att göra och massor att hoppas på. En resa ska vi försöka dra oss iväg på. Jag ska göra klart mina arbetsprover och skicka in dem. Jag ska söka nytt jobb. Arbetsproverna kommer ta mycket tid så jag ska försöka börja med dem i nästa vecka.

söndag blir det annandagsfirande med Martins släkt. Jag ska göra min potatissallad, samt eventuellt en sort till. Dessutom ska jag försöka ha lite olika ostar och kex, plus lite druvor och annat smått och gott. Ingen lagad mat ska det bli, mer en liten ljummen buffé. Klockan sexton var det sagt. Ska börja med inköpslistan, imorrn ska det shoppas mat.

T-banestopp

Idag var det stopp i tunnelbanan på morgonen när jag skulle till jobbet. Martin fastnade i Björkhagen och jag kom inte ens från Skarpnäck. Men jag hittade en ersättningsbuss kl 08.30 och tog den. Den kunde inte ens lasta på alla som ville med (eftersom det var en hel del folk som inte kommit någonstans) så det var massor av folk som fick stanna och vänta på nästa buss som säkert kom rejält sent den med. Martin klev på i Björkhagen på samma buss som jag, fast jag klev av där för att lämna lite plats. Jag vinkade till honom litegrann genom rutan när jag hade klivit av.
Jag jobbar i Hammarbyhöjden så jag gick den sista biten. Klockan 09.00 var jag på jobbet, bara en timme sen trots allt.

Dagens ego och en Martin:

61270-92
61270-91

Det är meningen att jag ska se rolig ut på den gröna fina bilden.

januarijul

61270-9061270-8961270-8861270-87
Alla bilder är tagna av Martin och stativet, men trixade med i photoshop av mig.

Nu är det 2007 och jag skriver som vanligt fel överallt. 2006 var ju förra året ju! Idag var första jobbdagen och tröttheten smög sig på. Dock var ett tandläkarbesök välkommet så stillasittandet blev lite mindre stillasittande.

På lördag ska vi antagligen fira annandag jul. Ja, fast det blir ju ingen julmat, nej gudanemej. Vi får se om alla kan komma, annars får vi skjuta på annandagen ett par veckor till. Snart är det ju påsk.

De har börjat sälja semlor nu. 'Nu har de äntligen kommit!' står det på små skyltar vid konditorierna. Jag tror jag ska vänta till februari i alla fall jag. Jag ska ju inte äta godsaker i veckorna alls nu hade jag tänkt dessutom. Så minst till helgen måste jag ju vänta.
Träningen ska också komma igång denna vecka. Om jag inte gymmar så ska jag i alla fall försöka ta mig ut på promenad/springtur en eller två gånger den här veckan.
Det här året ska tio kilo till bort hade jag tänkt.

07

Nu har ett nytt år börjat.

Imorgon börjar jobbet igen.

Nu ska jag snart sova.

Skriver mer imorgon.