Betty & Stuart & sista skoldagen + sista april

Tjohooo! Nu har jag slutat skolan. Sista dagen avklarad. I'll be back in a year. Skönt att inte ha några rester (tror jag) från denna delkurs i alla fall.
Nu är jag hemma i lägenheten, har druckit ett stort glas vatten och satt mig här.

Sista april idag. Vi ska inte fira nåt särskilt. Får bli mer firande nästa år.
Ska ni göra nåt särskilt?

Jag provade att göra en tjej med mörk hy och blev nöjd med resultatet, tycker faktiskt det blev riktigt bra. Dock blir färgerna
lite dassigare när jag laddat upp bilderna här men in real life är det jättemycket finare. Fast det är helt okej såhär också.
Vad tycks?



Hon heter Betty och fågeln som sitter på hennes hand heter Stuart. Lite amerikanska namn där, tyckte det passade båda två.

Förresten, igår fick jag ett paket av
Madde. Så himla gulligt! Tack söta Madde, du är så gullig!


Cherry & Koko


Idag är en dålig dag igen. Fötterna är svullna så egentligen vill jag inte sitta vid datorn idag men eftersom jag har examinationsuppgiften kvar att pyssla klar (den sista, sen är jag ledig) så måste jag. Tog en paus och färglade en ny bild. Den föreställer Cherry som har sitt söta koalaliknande djur Koko på ryggen.

Jag har fortfarande inte riktigt hajat vad exakt det är jag ska göra i uppgiften...skrivandet har jag fattat, men sen står det att man ska göra en gestaltande/visuell koppling...och det hajar jag inte hur fan det ska gå till. Jag funderar mest på att göra en enkel ppt med inspirationsbilder.

Nåja.

Ska snart ta en längre paus och göra klart allt ikväll. Det går inte det här...

Idolinspelning på gården! ...och en ny bild

Till på torsdag ska jag göra ett lektionsupplägg som ska redovisas muntligt samt lämnas in i en sammanfattande text om cirka 2 A4-sidor. På dessa två sidor vill våra lärare att vi beskriver hur vi tänkt och även att vi har med begrepp etc från boken, som vi skriver som noter. Hur fasen ska man kunna ha noter på två sidor skriven text, särskilt om man har 1,5 radavstånd?
Jag blir förundrad över hur vissa lärare fungerar på Konstfack ibland...

Nåja..jag har kokat mig lite ägg. Ska leta fram något att ha till och sen äta lite middag. Blir inte roligare mat än så idag.

Förresten, igår var det en Idol-bil som parkerade på gården. Det klev ur fyra, fem personer med en massa utrustning och så försvann de runt hörnet av huset längst bort. Efter en timme eller så, kom de tillbaka med en blond kille med jeans, t-shirt och solglajjer på huvudet. De verkade intervjua honom på gården, borta vid basketkorgen och sandlådan. Haha! Blir spännande när Idol drar igång om det är med då.

Alright, en bild var utlovad. Det blir en bild av Karin och hennes lilla söta djur Lars-Åke.



Sol, vind och nyklippt hår

Så skönt väder idag. Solen värmer, ljumma vindar sveper omkring.

Jag klarade skoluppgiften idag, trots att jag knappt förberedde något. Så skönt att ha den gjord. Bara en kvar nu, på torsdag ska den redovisas. Ska försöka knåpa klart den idag.
Men sååå skönt att bara ha den kvar.
Har dock lite små rester kvar från förra kursen som jag hoppas orka med nästa vecka när jag är ledig. Får se helt enkelt. Annars gör jag det i höst.

Jag klippte mig i lördags, glömt visa bilder...inte för att det syns så mycket eftersom jag mest toppade men det var nog en decimeter som slank där. Det var så slitet.

Första bilden är tagen efter att jag kom hem från stan, friserad hos frisören. Han har klippt mig förr och gör alltid denna frilla på mig...vete fasen varför. Vad tycker ni? Friserad eller ala Malin (de nedersta bilderna är mitt naturliga hår, bara tvättat)?

Senare idag kommer en ny illustration/bild upp, håll utkik!

Blupp sa det och Bella och Peter dök upp


Sitter här återigen med skolarbete upp till öronen. Allt för att jag ingen ork har haft eller har. Det har skjutits upp och skjutits upp...så nu har jag dränkt mig.

Blupp sa det.

Jag tror det blir kompletteringar under året som kommer...känns nästan bättre det på ett sätt. Fast then again, jag vill ju inte sitta fastkörd i skolarbete hela året.

Bilden ovan ritade jag förra veckan, då jag ritade fem olika tjejer med varsitt litet fantasidjur. Den här tjejen heter Bella och hennes fantasidjur fick namnet Peter. Originellt va? Han heter faktiskt så.

Nu ska jag ta en dusch, passa på att bekanta er med Bella och Peter så länge!

Rose & Beppe

Det går sådär med skolarbetet, gröten i huvudet är liksom lite för seg för tillfället, vilket medför att jag inte fattar en jädra skit av det jag gör...så jag har tänkt som så (försökt tänka i alla fall, gröten är ju lite i vägen) att jag nog kommer att få komplettera skiten senare i år...för det går verkligen inte att koncentrera sig..usch.

Men en bild fick jag scannad och färglagd. Allt för att ni ska bli lite glada och jag ska bli lite glad av snälla kommentarer. Hoho! Hoppas ni gillar. Hon heter Rose, förvånande va? Rose är en snäll tjej som älskar djur. Själv har hon ett litet sött djur som heter Beppe. Han gillar att sitta högt uppe på bord. Då kan han vira sin långa svans runt benen på bordet.


One week to go

Igår klippte jag mig, skönt att bli av med alla kluvna hårtoppar. Det var en massa folk på stan och massor av tjejer som hade sina fina sommarklänningar på med tillhörande högklackade skor. Vissa kunde inte gå i sina...

Jag och Martin åt foccachia (hur fasen stavas det?) och glass på Montis i Gallerian. Mums. Sedan gick vi båda till frisören där vi båda fick uppfräschade frisyrer. Haha!
Väl hemma åt vi lite potatissallad och rostbiff, melon, fetaost och ciabatta på balkongen innan solen försvann bakom tallarna så jag började frysa. Då fick det bli soffan istället.

Idag ska jag göra massor av skolarbete var tanken. Dock finns varken motivationen eller lusten eller orken där...så jag hoppas det ska gå någorlunda. Har morgondagen på mig också men det vore ju najs om det mesta gick att få klart idag. Torsdag är min sista dag i skolan.

Dessutom vill jag hinna färglägga en av mina nya bilder så ni kan få se lite färg här i bloggen. Får se om jag hinner det helt enkelt.

detalj ur en bild jag ritade i vintras

Hon heter Sonja!

Alright. Då var det fredag igen. Ny dag, nytt väder, nya kläder. Det där med kläder kan jag i och för sig glömma...i alla fall nya. Här gäller det mest bekväma för tillfället. Haha!

Jag ska till stan och handla lite idag. Tänkte även klippa mig men jag får se om jag orkar det. Borde göra det eftersom massa strån är kluvna på typ tre olika ställen...

Jag har ju ritat en massa nya bilder, men tyvärr ej hunnit scanna eller färglägga dem så de får jag visa i helgen eller nästa vecka. Jättesöta nya bilder faktiskt, jättenöjd med dem. Det är ett djur med på varje bild nämligen. Så sött så. Haha!

Dock hittade jag en till annan från veckan som gått. Hon heter Sonja!


Oh the pee!

Idag är det soligt, varmt och praktiskt taget molnfritt. Därför känns det lite extra pissigt att jag måste sitta inne och plugga idag. Rocki (min nymfkakadua) sitter på en pinne utanför buren och sover, så kul har hon. Jag hoppas hon går in i buren snart för då tänkte jag åtminstone smita ut på balkongen en stund senare.
Mina fåglar är ju alltid ute som de vill, buren står alltid öppen. Men om somrarna brukar de få vara inne i buren ett par timmar ibland då jag gärna vill kunna ha balkongdörren öppen utan att riskera att de råkar flyga ut. Till exempel under fina, lusa, ljumma sommarkvällar.

Jag ritade ju en del bilder häromdagen och fick en massa fina kommentarer och massor av besök. Hann inte visa alla bilder innan alla besökare försvann igen men de som hänger sig kvar kan ju få se lite då.
Det här är en tjej som heter Julie.


Ljusa sommarkvällar...

Jag gillar att det är ljusare om kvällarna nu. Jag tycker om när himlen är rosa och det inte beror på att snön lyser upp den mörka vinterhimlen.
Det är lite kallt, men snart kommer det varmare vindar och man kan sitta ute på balkongen med något gott att dricka och bara andas in frisk luft.
Vår balkong vetter ut mot en gård med lekplats och grillplats. Det samlas alltid en massa människor där när det är fint väder.
Där vi bodde förut vette balkongen mot en motorväg och man fick överrösta bussarna när man satt därute, samt att avgaser och annat skit lade sig på utemöblerna. Dessutom hade vi jobbiga grannar som snodde mina balkonggrodor (trädgårdsgrodor som jag har på balkongen) och ställde dem på sin egen del och alltid spelade bajsdålig musik så man själv fick stänga av sin för man hörde den ändå inte...för övrigt hade vi en del haschrökande ungdomar som hängde uppe på loftgången och folk bajsade och kissade i vår hiss...

...jag trivs så himla mycket bättre där vi bor nu. Massa panchisar och barnfamiljer. Kan inte bli lugnare.

En tjej man skulle ha som granne är
Anna. Sitta på balkongen och snacka skit och dricka gott. Hihi!


Hade ingen bra bild till det jag skrivit så det fick bli en jag ritat av Anna. Haha!

Sjunkande skepp


Okej, där försvann alla nya besökare. Från 350 till 50 haha. Yihooo!
Tack alla som skrev fina saker om mina bilder igår, jag blev jätteglad! Har inte hunnit svara på alla men tackar igen för alla!

Har precis kommit hem. Handlade lite melon och juice. Har precis ätit lite lunch och planerar ett mellanmål runt tretiden som ska bli en smoothie med hallon, blåbär, banan, vaniljyoghurt och krossade linfrön.
Smoothie är ett finfint mellanmål men också bra om man inte orkar laga värsta frukosten på morgonen. Det är ändå så pass nyttigt och rätt mättande att man klarar sig en stund på det.

Use the publicity


Man får passa på medan man syns. Såg att jag fått en fin liten plats på
blogg.se idag. Så jag visar en till bild från gårdagens ritmaraton. Färglagd i datorn.

Ska faktiskt ge mig på att rita ännu lite till idag, men försöka färglägga någon bild för hand med mina fina tuschpennor. Älskar mina tuschpennor så jag tycker lite synd om dem att de ska behöva ligga och inte användas.
Mot tuschpennorna var det alltså!

vad gillar ni att rita/måla med, om ni ritar eller målar? Tusch, bläck, blyerts, i datorn, akryl, olja?

I wish I had a rabbit in a hat...


En till bild jag ritade igår. Det är rätt kul när man kommer in i ett slags flow och får till en massa bilder på en och samma dag. Just nu har jag inte de bästa förutsättningarna för att sitta och rita så jag är rätt nöjd med gårdagens skörd.

Om en stund ska jag fixa mig lite snabbt och bege mig mot Ica och handla lite. Måste ha hem mjölk (dricker en massa mjölk nuförtiden, som den är eller som oboy eller till gröten...), blåbär, hallon, banan och vaniljyoghurt så jag kan göra smoothiesar. Sen måste jag ha någon sen lunch också, men någon fryst färdigmat blir det inte efter
den förra incidenten.

Därefter ska jag försöka göra lite skola och sen kanske rita lite mer. Ska nog färglägga ett par för hand idag om jag orkar.

Full hårddisk men en ny bild

Okej, nu är min hårddisk helt fullproppad...inget mer går in. Måste slänga bort en massa...har lagt över alla bilder på en annan disk så det borde inte vara något problem egentligen. Så jädra liten hårddisk på den här lilla datorn, i alla fall för mig som producerar bilder nästan dagligen.

Men jag fick en bild färglagd lite snabbt i datorn. Är inte supernöjd, finns massa saker att förbättra. Men i alla fall.



Jag ritar!

Jag sitter faktiskt i soffan och ritar ganska mycket idag. Bra va? Jag ritar lite figurer som är lite mitt kännetecken. Gillar dem och gillar alla detaljer jag kan proppa in i bilderna eller porträtten eller vad man nu ska kalla dem. Jag vet inte vad jag ska kalla dem faktiskt...därför får de heta figurer eller gubbar...trots att det är varken eller. Men jag har lite beslutsångest för om jag ska färglägga dem för hand eller in the computer...ska scanna lite nu snart i varje fall så får jag se sedan.


En önskan om ökad fantasitillströmning

Idag ska jag faktiskt rita lite hade jag tänkt...började lite smått igår men fann ingen inspiration så idag hoppas jag på mer fantasiglöd i mina fingrar.
Det är en jobbig känsla när jag känner att jag verkligen vill skapa något, måla eller rita eller vad det nu må vara...och så orkar jag inte. Sitter och tänker på allt jag vill men inte orkar.
Den här veckan är VFU-vecka i skolan men jag orkar inte med den på grund av personliga omständigheter så jag är hemma och gör skolarbete istället. Med skaparpauser då alltså.

Får se om det dyker upp någon ny bild här senare under dagen eller kvällen.
Tills vidare får ni en bebisMalin:


yup, that's me. Haha!

Chocolate balls and swollen feet

Här sitter jag i min ensamhet och äter hemgjorda chokladbollar. Gjorde dem i torsdags. Dock hade jag inga vanliga havregryn utan tog fiberhavregryn istället. Det gick bara bra, men det blev lite mer tuggmotstånd i chokladbollarna. Haha!
Nyttigare chokladbollar kanske? Hmm...njaa..

Martin är ute och springer, fåglarna busar tyst och solen skiner utanför fönstret. Men gissa vad som föll från himlen just a couple of minutes ago...snööö...jo det är sant. Inte mycket men några flingor föll alltid...10 grader ute...jag sitter inne med sommarklänningen på. Barbent, för det kan man bara vara inomhus just nu tyvärr. Hade vart underbart om man kunde gå ut med bara ben och sandaler just nu...särskilt som mina fötter ser ut såhär:


Svullna som fasen...kuuul! Sorry om det äcklar någon därute. Jag vill ha tillbaka mina minifötter. Inte roligt att se ut som en anka och inte kunna ha sina vanliga skor.

Mysigt inlägg...först goda chokladbollar, sedan ett par uppsvällda fötter. Mums, nu blev ni väl ännu mer sugna på chokladbollar va?


Stressad som faan (melodi: flickorna på tv2)

bild ritad av mig, 2005

Bilden jag visade igår är en bild jag ritat genom att ta olika delar från olika ansikten och rita av till ett enda. Munnen är en tjejs, ögonen är två olika tjejers, näsan är en annans...därav det mysko utseendet. Munnen är ju giganto och näsan yttepytte men det reagerade ingen på. Haha. Men ögonen var tydligen tydligast. Hohooo!

Idag har jag en fullspäckad dag...stannade hemma från skolan eftersom jag tyvärr inte kan sitta där heldagar numera...så jag gör uppgiften hemma...dessutom har jag två samtal att ringa (haaaatar att ringa samtal...telefonskräck yes man..), en hel bok att läsa (ca 250 sidor) och ikväll måste jag till gymmet och säga upp medlemskapet men avtalet har jag tappat bort (är inte bra på att ta hand om mina papper...) så jag får väl leta igenom hela lägenheten också...

..jag kör igång efter tolv...nån måtta får det vara på stressen...

...men mest av allt vill jag bara sitta på balkongen och äta jordgubbar med socker på...

ordinary svammel


gammal skiss, gjord av mig
nån som ser vad som är knasigt med den?

Har nyss vaknat ur en dvala återigen. Hade redovisning i skolan idag, sen gick jag hem, däckade i sängen och nu är jag här, vaaaken. Jag tror det är meningen att jag ska äta något nu, eftersom det närmar sig middagstid och magen mår inte bra utan mat.
Det är vackert väder ovanför molnen...eller...nej det är inte så farligt molnigt idag faktiskt. Riktigt fint väder idag, solen skiner. På bussen hem höll jag på att bränna vaden av mig på den satans varma fläktgrejen som sitter vid väggen i bussen..det ångade från den...vaaarmt.

Martin ska på sin kusins konsert på Fryshuset idag, nån tävling där för band. Emerganza eller nåt. Haha. Jag har sån koll. Jag fick dispans hur som helst.

Näj, nu ska jag försöka göra nåt att äta, sen kanske rita lite...var länge sen nu men ibland orkar jag inte...

The end of Easter och jordgubbar livar upp


Påsken är slut (nåja, idag är det annandag påsk men det är ju vardag imorrn...), godiset är inte uppätet, mat har ätits, balkongen har blivit använd, solen har skinit, folk har grillat massor ute på gården.
Martin är iväg och handlar vit färg till köket. Förutom den kärleksröda väggen ska vi ha vitt i köket.
Inget skolarbete har blitt gjort...det är vad jag spenderar dagen med...skolarbete alltså.
Har en uppgift att få klar samt en text att läsa till morgondagens seminarium.
Jag har ingen som helst motivation...har dessutom en examinationsuppgift att tänka på...känns som det är mycket nu. Tur att jag slutar 1 maj. Skolan alltså.

Ja, jag äter jordgubbar också. Med socker på. Just nu. Mmmmm...



Spindelmannen önskar Glad Påsk!



Spindelmannen och jag säger Glad Påsk till alla glada idag!

The day has begun, solen skiner, Martin sover och fåglarna busar. Det ser ut att vara vindstilla ute så jag ska rappa lite och försöka bli klar lite snabbt här så jag kan sitta på ballen (balkongen) och äta lite frukost eller så.

I eftermiddag ska vi till Martins päron och fira nån slags påsk.

Godis och Bajs


Idag har det också varit vår, men lite kallare än igår. Rim rim.
Nu blev det plötsligt mulet också. Blä då.

Jag har nu införskaffat mig det påskgodis jag tror ska räcka till påskäggen i år. Vi ska inte ge bort några baoutaägg som sagt, utan det får bli lite mer symboliskt. Inga presenter i äggen heller. Just candy. From the Candy King it is.

Jag skulle behöva klippa mig. Det kostar pengar att klippa sig. Men mina toppar är så slitna...de är kluvna på flera ställen på varje hårstrå liksom...kanske ska "unna mig" det nästa vecka. Vore skönt att fräscha till topparna lite.

Now I will hoppa i soffa eller säng och sleepa lite sött.
Häromdagen drömde jag om tecknade figurer med gigantonäsor. Inatt drömde jag mest om bajs. Flera olika drömmar om bajs...tyckte till och med att det luktade bajs när jag vaknade, så mycket drömde jag om det...kuuul - not!

Pannkaksfrukost har jag ätit och fryst färdigmat ska jag inte köpa

Hurra, för solen skiner även idag!
Himlen är blå!

Jag har precis ätit pannkaka till frukost. Lite knasigt kanske men man tager vad man haver. Det var gott i alla fall. Ett glas mjölk till. Kalcium är bra har jag hört.
Om en stund ska jag ta mig en kort promenad, hämta skolböcker jag beställt som tagit sketalång tid på sig att levereras samt köpa något att äta till lunch.

Då ska jag INTE köpa en fryst färdigrätt. Inte för att jag gör det särskilt ofta ändå men för ett par månader sen gjorde jag det och när jag skulle värma maten fick jag se detta:


Den maten fick kastas, tänkte inte ens försöka mig på att värma den...hur hade det smakat...som vatten?
Sååå...alltså...never ever ska jag köpa fryst färdigmat igen, om det inte är kriiiis.

När jag kommer hem sen ska jag sitta på balkongen på vår nya fina bänk och kanske läsa lite skolbok eller bara slöa med en kopp te. Sen kommer mamma på besök och kanske ska hjälpa mig plantera om mina blommor.
Jag har inte gröna fingrar. Tror jag.
Åh, kanske ska kika efter någon blomma att ha på balkongen på en gång när jag är i affären...jaaa.

Kärleksvägg, sommarlängtan och Ted



Haha, värsta proffsfotografen idag va. Suddigt och fint, det är riktigt foto det. Jag orkade inte anstränga mig, som synes...och det var på dessa suddiga bilder som färgen på väggen återgavs bäst sen när jag kikade.

Ja, det är alltså vår röda kärleksvägg i köket. Gillar att man ser köket direkt när man kommer in i lägenheten, gillar färgklickar. Det är såå jag! Haha! Jag skulle inte vilja ha en lägenhet med enbart vita väggar...jag vet..jag kanske är konstig.
Igår byggde Martin ihop vår utebänk på balkongen så nu kan man sitta på den därute. Den får plats, med bord och allt, dessutom får vi plats med stolar...snacka bra balkong ändå!
Vi satt där lite igår när Sophie var på besök (fick supergoda bullar av henne, muuums! Och så himla kul att hon ville komma och hälsa på!) och solen värmde, barnen lekte på gården och sommaren var nära...

Nu sitter jag och lyssnar på Ted Gärdestad. Så grått väder idag så jag var tvungen. Älskar Ted och hans brors musik.
"För jag tror, jag tror att livet får ett lyckligt slut..."

...blir lite ledsen när jag hör de orden sjungas av Ted...för hans liv tog ju inte slut på ett lyckligt sätt...

Himlen är oskyldigt blå


Ja, jag gillar knasiga kombinationer av kläder.
Nej, jag är inte sådär tjock i normala fall.
Ja, vi har massor av lådor som står lite här och var...orkar inte riktigt ordna med allt. Vi flyttade i oktober förra året och har maaaassor kvar att fixa...men hur ska man hinna och orka allt? Nu har vi i alla fall målat fondväggen i köket, kärleksröd blev den. Man får ta allt i små steg.

Idag skulle jag till skolan vid ett, men då hade läraren tydligen skitit i schemat och haft genomgången på förmiddagen istället. Jag var ju inte där då...jag satte mig på bussen, messade en i klassen och frågade om det var kl 13 och då fick jag ju svaret...jag fick hoppa av bussen och sen gå hem igen.
Det tog en timme fast då handlade jag lite på vägen hem. Sååå jädra fint väder. Jag gick som ovan på bilderna...ingen jacka, nothing. 15 grader i skuggan är inte alls dumt. Det luktade massa vår ute. Solen skiner, himlen är oskyldigt blå...som ögon när barnen är små...åååh måste lyssna på Ted!

Påskgodisjakt

bild: jag, 2004

Jag har precis vaknat ur min 2,5 timme långa dvala i sängen. Så enormt trött så det var behövligt.
Idag är det vår igen, hela 13 grader har det varit under dagen, i skuggan. Så himla skönt. Aj lajk!
Var in till affären vid Telefonplan idag, skulle köpa påskgodis till ägg som ska fyllas inför påsken som ju infaller nästa vecka. Hittade inget roligt godis så jag sket i det. Köpte istället två risifrutti, en pagojuice, straciatellachoklad från Lindt (muchos god) och lite annat skit.
Det blir enkla små påskägg i år. Inga baoutasaker vi brukar få för oss att ge bort. Får hoppas de har lite mer godis att välja mellan i någon annan butik.
Det är viktigt med godis...ju...hmm?

Nu sitter jag här och ser ut genom vardagsrumsfönstret. Mitt nya skrivbord står här vid fönstret och det är mycket bättre än att sitta i köket och bara se en soffa framför sig.
Nu ser jag våren istället.



Vår i hår och tår


Idag är det också vår. Hade min nya klänning, men tog den varma jackan imorse i alla fall. Det är alltid kallt på morgnarna, trots att det är vår. Men på vägen hem hade jag den uppknäppt och var utan halsduk/sjal...najs najs najs. Tänk att man kan bli så påverkad av vädret...men solen ger ju D-vitamin sägs det. Mår man väl bra av antar jag? Vitaminer är väl bra liksom...
Jag såg en hel massa snödroppar på vägen hem (med bussen återigen). Barnen leker på gården utanför mitt fönster. Solen skiner, det är sommartid och ljusare längre på kvällarna.

Jag gillar ljus, fast det är svårare att sova på morgonen, men samtidigt är ju det något bra, i alla fall om man ska upp tidigt.

Blaha blaha blaha...