pearls of glass

Har jobbat kväll, med huvudvärk och trötta ögon. Jag får alltid huvudvärk av att jobba kväll.
Fan vad det är knepigt med jobb...jag har väldigt mycket ångest nu kan jag meddela. Det är mycket som ska tänkas på... Men jag håller tummarna för en tjänst som är ungefär halvtid, då får jag tid till det andra med..vi får se. Jag hoppas få veta denna vecka eller nästa hur det blir. Sen ska jag ringa till fler skolor och förskolor och se om det finns behov där. Jag klarar inte av att arbeta heltid som personlig assistent, även fast jag trivs väldigt bra hos min brukare.

Imorgon får jag min lön i alla fall, så det fanns något att glädja sig åt den här månaden. Jag fick rätt bra med pengar, så jag kan lägga undan litegrann och även köpa lite nya kläder. Inte helt fel faktiskt.
Var på street i lördags...hade svårt att hålla fingarna i styr, men jag lyckades komma därifrån med inte alltför mycket inhandlat. Det var mest smycken de hade att erbjuda denna gång, och mindre av pärlor. Jag köpte på mig en del krackelerade pärlor som var väldigt billiga om man jämför med vad de kostar i butik eller på nätet. Fyra olika färger blev det (genomskinliga, ljusgröna, rosa, korallfärgade), samt lite andra pärlor också.
Det är så härligt med pärlor, de glittrar och blänker så fint.

61270-35

Imorgon jobbar jag 12-22. Ett väldigt kul pass - inte. Det är för långt. Men jag överlever och tänker på pengar. Sedan är jag "ledig" onsdag och torsdag och ska då hinna med att träna (springa och gymma), springa på stan och söka massa jobb...för det har jag inte tid med resten av veckan, då jag jobbar...fredag, lördag, söndag. Det ska nog gå det med.

Nästa vecka ska jag försöka hinna med att baka lite olika kakor. Mjuka kakor, muffins och annat kul. Skulle vilja göra sådana där vackra muffins med glasyr någon gång men det verkar så himla invecklat. Jag kanske ska fortsätta med mina bananmuffins, chocolate chip cookies och havrekakor. Vi får se om jag orkar experimentera lite.

Nä, nu ska jag nog gå och försöka mig på ett nytt halsband.

mycket matsnack blir det

Jobba natt inatt och imorrn natt. Ger mig mer pengar denna månad och det är hur bra som helst..måste lägga undan lite inför julen nämligen. Och så vill jag ju åka till Göteborg eller Köpenhamn någon helg också.
Men man blir alltid lite knäpp när man får veta samma dag att man ska jobba natt. Det är så mycket man ska hinna med innan man går. Ja, man ska ju hinna duscha (tränat idag), packa allt man vill ha med sig, vila lite, äta middag...

Idag har jag och mamma bakat havrekakor, som mest blev som havreflarn för de flöt ut av någon outgrundlig anledning, och chocolate chip cookies. Mamma fick ta med sig alla kakor utom två chocolate chips och fem sex havreflarn. Jag har ätit så mycket kakor på sistone så jag tyckte hon kunde få dem. Hon betalade mest av ingredienserna också så.
Någon dag här i veckan eller nästa ska jag försöka baka kardemummamuffins (vilket roligt ord) och någon annan mjuk kaka. Sen ska jag frysa in den och bjuda på när det kommer folk hit. Jag fyller ju år snart så jag tänkte bunkra upp med ett lager som man kan bjuda på då. Tänkte försöka få ihop minst fem olika sorter. Både mjuka och "hårda" kakor.

Tzatziki är något av det godaste jag vet. Tur att det är så fasansfullt enkelt att göra också. Jag slänger i en massa god grekisk yoghurt i en skål, pressar i tre, fyra vitlöksklyftor (det ska vara mycket vitlök, gärna färsk), lite riven avrunnen gurka, pepprar lite och vips så har jag en mumsig tzatziki att använda till vad som helst. Jag gillar det till ugnsrostade grönsaker, bröd, kött, kyckling...allt. Jag har nästan helt slutat med vanlig sås gjord på matlagningsgrädde och äter nu för det mesta tzatziki eller annan yoghurtsås. Det finns så mycket man kan slänga i som är gott.  Nu vet ju inte jag om mitt recept på tzatziki är det rätta men det struntar jag faktiskt i.

Efter allt snack om mat och kakor så lägger jag in två bilder som inte alls har med saken att göra, bara för att det är kul.

61270-33
61270-34

snackelisnack

Idag ska vi på "valmiddag" hos Martins pappa. Vi ska inte äta valar utan äta middag (förhoppningsvis inte val då) och sedan se vem som vinner i valet ikväll. Jag har bakat en kladdkaka och ska ta med den dit, som efterrätt. Måste bara förbi affären och köpa muscovadosocker och grädde.
Inatt trodde jag att jag skulle lägga mig tidigt, men så sög det i pärltarmen, så jag satt till halv tre och gjorde ett nytt halsband...jag är dum. Men det blev ett fint halsband, jag är nöjd.

61270-32

Sen har jag allmän ångest för min situation när det gäller jobb...har fått erbjudande om heltid men det krockar med annat plus att det är ett jobb som gör att jag sliter ut kroppen...så jag har mycket ångest just nu...inte så kul alls faktiskt. Hoppas jag får klarhet i det snarast.
Imorgon ska jag försöka börja med akvarellmåleri. Ska se om det är något för mig och testa olika tekniker inom det. Dessutom ska jag starta arbetet med den tredje tavlan i mitt projekt. Hoppas jag i alla fall, jag har ju en tendens att skjuta på saker rätt mycket.
Helgen blir full av fest, inte ofta det händer att man går på fest både fredagen och lördagen. Dessutom ska jag på STREET och köpa på mig lite mer pärlor och tillbehör. Ska bli gott.

två sorters havrekakor

Nu är jag precis klar med mina två sorters havrekakor. Improviserade fram de båda och blev mycket nöjd.
De ena hade jag margarin, muscovadosocker, råsocker, strösocker, havregryn, vaniljsocker, kanel, bikarbonat, salt, 1 ägg, korinter och vetemjöl i. De andra hade jag margarin, muscovadosocker, råsocker, strösocker, havregryn, vetemjöl, kokos, mandelflarn, apelsinskal (syltat), bikarbonat, salt, 1 ägg och vaniljsocker. Tror det var det i dem. Den första smälte jag smöret i och den andra hade jag bara rumsvarmt smör som jag rörde med sockret (alla sorter).
De blev båda både sega och knapriga så jag är i stort sett nöjd. Trodde inte att man kunde improvisera fram bakverk, men vissa saker går det tydligen med.


MENS

När  jag ska få mens och har mens så blir jag alltid uppsvälld i kroppen så jag känner mig fem kilo tyngre. Det är inte en rolig grej när man lyckats gå ner 7 kilo i vikt. Under mensen känner jag mig lika tjock igen, trots att jag vet att det bara är vätska och skit jag går runt med.
Och huden sen då...varför varför varför....får jag finnar när jag ska ha mens? Jag har fått fem finnar i ett band från öra till öra typ, så jag ser ut som ett rött pärlhalsband i ansiktet. Och så blir jag torr på axlar och rygg, så jag egentligen skulle behöva smörja in mig tre gånger dagligen. Jävla hormoner eller vad det är.

Dock har jag blivit mycket duktig med mat och godis och träning. Jag äter ganska mycket vegetariskt, mycket fibrer och fullkorn. Kött blir det inte mycket av, förutom kyckling. Skulle vilja äta mer fisk men det kostar för mycket för min plånbok. Någon gång ibland köper jag det när det är bra pris och jag tycker att jag har råd. Dessutom äter jag rätt mycket frön och sådant, såsom linfrön och solrosfrön. Jag brukar faktiskt smyga i lite krossade linfrön i grytor, praktiskt. Solrosfrön använder jag till allt nästan.
Det jag måste tänka på är att äta mer råkost, som jag tror är bra för kroppen. Får köpa hem mer morötter och vitkål. ;)

När jag äter godis, glass och snacks blir det mycket mindre mängder än det var tal om förut. Förr tog jag mycket glass bara för att det fanns och inte för att jag orkade allt jag tog för mig. Sen satt jag där och ojade mig över hur mätt jag var. Det är så mycket trevligare att äta godsaker mer sällan för man uppskattar det mer då. Och - man behöver inte några stora mängder.
Äter jag choklad, vilket jag ju måste göra ibland för det är ju så gott, så äter jag ett par rutor eller praliner och är sedan nöjd. Samma sak med annat godis.

Träningen då. Oj vad jag är duktig. Går både på gym och springer i skogen. Igår sprang jag dock inget pga huvudvärk men ikväll hoppas jag att den släppt så jag kan ge mig ut en halvtimme eller mer. Just nu sitter jag tyvärr med kraftig värk och ojar mig och tycker synd om mig själv. Mensen som spökar.

Gjorde ett nytt halsband, ett sk knythalsband, igår natt. Så här ser det ut:

61270-30

Gjorde även ett kedjearmband med sötvattenspärlor och rosenkvartschips som ser ut såhär.

61270-31

workout now

Ja. Jag kom runt en mil utan att dö. Det var ju verkligen en bedrift för min del. Och nu vet jag att jag kan springa. Hmm. Alltså, det är tjejmilen jag snackar om, som jag ju var och sprang förra veckan.
Jag har börjat springa i efterhand nu med, tre gånger per vecka blir det en tur i skogen. Cirka tre kilometer. Börjar faktiskt kännas som det ger resultat..men jag vågar inte ställa mig på en våg förrän jag verkligen verkligen vet att det har gjort skillnad.

Det är en enkel träningsform. Man behöver bara ett par okej skor. Ta en halvtimme på kvällen och ut och spring en sväng. Jag tycker ju fortfarande att det är en ganska tråkig träningsform, men ack så effektiv. Nu ska tio kilo till bort alltså! Har ju redan gått ner sju, så tio till ska nog gå det med.

Veckans första springpass blir ikväll klockan sex. Därefter middag och massa vatten. Veckans andra träningspass blir imorgon då jag ska gymma (kör armar och bröst) i en och en halv timme på morgonen. Veckans tredje träningspass infaller på torsdag klockan sex, då jag springer igen. Jag har märkt att det är bra att sätta en tid då jag ska ut, för annars tänker jag bara "jag gör det senare, det är ju ett sånt intressant program på tv".
Veckans fjärde (ja, det blir mycket träning nu) träningspass blir troligen ett gympass på fredag morgon (kör ryggen), och det femte träningspasset på lördag med en halvtimmes jogging.
Jag hoppas bara att jag kommer klara att hålla det, minst tre gånger i veckan ska det tränas nu! Kommer det annat emellan får man helt enkelt trycka in träningen där någonstans i alla fall. No excuses.