This is what it sounds like...

...when doves cry



Ännu fler lite äldre bilder. Porträttet av mig är ca 4 år gammalt. Duvorna fotade jag i Köpenhamn för säg en fyra, fem år sedan...

Tiden går. Tiden kan aldrig stå stilla. Vi kanske försöker springa men tiden hinner alltid ifatt. Det är något med tiden som gör oss människor oroliga. Vi vill ha mer tid. Tid till att hinna med saker. Tid att leva.
Mycket ska man ha sett innan man dör. Man vill ju inte försvinna från livet utan att ha upplevt något, utan att ha något stort att berätta för barnbarnen.
Jag skulle vilja ha semester från den där tiden ibland.

Saknar dig...




In my Black-haired days

61270-427

Once upon a time there was this Black-haired girl. She has just siezed to be.
But in the heart that is now more white, she lies as a Memory of the Days that were.
The colour Black is no more.


Fast jag älskar fortfarande svarta kläder och svart hår...

Tripping in colours



Tänkte att jag skulle bjuda på lite gamla bilder från min första tid i photoshop (ca år 2003). På den tiden brukade jag testa mycket. Inte droger och såna dumheter, utan jag var mer ute efter upplevelser i färger på ett annat sätt. Mer i konstnärligt, fotoperspektiv. Hmm...jag undrar jag om det blev så lyckat. Fast, ju mer jag tittar på dem, desto mer gillar jag dem faktiskt...tror jag...
Det kanske inte alltid är helt tokigt att ta ut svängarna sådär mycket. Haha.

Naturligtvis




När jag och Martin bodde i Göteborg var vi i skärgården endast två gånger. Det var ju rätt dumt kan man tycka i efterhand eftersom det var en väldigt trevlig skärgård de hade där. Jag lyckades i alla fall fotografera lite en av gångerna, med min lilla kompakta digitalkamera. Jag hade inte den digitala systemkamera vi har nu. Tycker ändå att den lilla kameran gav mig en del vackra bilder som jag är mycket nöjd med. Eller rättare sagt, massor av bilder jag är nöjd med.
Jag har dock trixat lite med dessa i ps i efterhand. Det är en svår grej, det där med naturfoto. Jag har ofta svårt att få till naturbilder, av någon anledning. Tycker att det är svårt att komponera dem och jag känner också att det ofta är svårt att få ett bra djup i bilderna. Men jag ger det lite försök då och då. Som i Göteborg till exempel.
Och att trixa med dem i ps är faktiskt också en konst, så jag håller inte med folk som tycker att foton inte ska trixas med och att det skulle vara något slags "fusk". För det är det ju verkligen inte!

Naturen är annars en sak man inte ofta lägger märke till trots att man ju faktiskt lever mitt i den. Jag har börjat fundera mer och mer över det jag ser när jag är ute. Även dofter, ljus, känslor som väcks. En helt annan upplevelse än om man bara vandrar tanklöst omkring och bara längtar hem till teven.

Grus i ögonen och Rune skriker


Grusig och trött i ögonen. Det är alltid sådär supernajs att gå upp på morgonen när man vet att man ska jobba. Inte. Fåglarna (läs Rune) skriker hela tiden också, så jag blir galen.
Men nu är det bara fyra dagar till helgen. Detta är min fyradagarsjobb-vecka. Varannan fem dagar, varannan fyra dagar. Jag gillar inte de där femdagarsveckorna.

Tänk om jag satt här såhär tidigt för att jag visste att vi skulle resa någonstans. Att vi skulle plocka med det sista och sen bege oss till flygplatsen...det känns alltid mindre jobbigt att gå upp för tidigt om man vet att man ska resa tycker jag. Det är något speciellt med det då.

Näe...grusigt i ögonen...

En skörd av hundkex


Don't mind the valk on the mage

Så var jag tillbaka efter dagens skörd. Ett par joggingskor har införskaffats, men jag fick bidrag av Martin så jag betalar bara hälften. Han är snäll, min pojke.

Dessutom införskaffades två klänningar. Nu är det ju så att jag ska på bröllop, vara tärna och se allmänt sådär änglalik ut...men jag är inte van att gå på sådana festligheter och kläderna blir ett problem. För det första tycker jag inte att jag passar i för "fina" kläder...känner mig lite för stel i sånt.
Och jag vill ju inte se sådär "vardagspoppig" ut, utan gärna vara lite mer uppklädd utan att se för damig ut. Det är inte en enkel sak kan jag tala om!
Jag har alltid varit svag för sextio/sjuttiotal, med blommor (men det finns såklart en gräns för mig med) och mönster. Så hittade jag en klänning med v-ringning och vida ärmar som hade mönster som liknade det som vi hade på våra gardiner på landet när jag var liten. Och det låter ju verkligen snyggt, när man tänker efter...not. Men i alla fall..det är som hundkexblommor.

Men sen kom jag på att det kanske är roligt att vara lite mer söt än fin då jag hittade den andra klänningen som kändes väldigt mycket sommar för mig.
Men den kanske är för vardaglig...äsch, det är ju en hel vetenskap vad man ska ha på bröllop. I don't like. It's inte roligt.
Men jag tänkte mig lite slarvigt uppsatt lockat hår. Det passar till båda klänningarna tycker jag.

När jag kom hem åt jag plättar med fibrer och blåbärssylt till det. Fotade min lilla Rocki också, när hon satt och såg pömsig ut vid sin lilla lur tidigare.


Glöm ej att klicka på bilderna!

Come let's pray for the weekend, babe

Nananananananananana

61270-401

Där gick den helgen för att aldrig mer komma åter. En solig, varm, ganska lugn helg. Oliver och Ricke kom ut också på lördagen, en sväng. Det spelades badminton, åts grillat, bilen dog på väg från affären, det dödades myggor med MacEnroe, det dracks rödvin ur box (men i glas), det pratades och skrattades, kameran tog lite bilder. Här nedan följer lite bilder på Oliver, Ricke och min Martin. Martin ville att bilden när han står på händer skulle vara på min blogg. Så..vassego. :) Tycker för övrigt det ser ut som att skuggan försöker hålla honom uppe...märkligt.





Var ju tvungen att göra nåt roligt med vattenkannan så det fick bli lite skumkonst av dem. För övrigt var Martins familj också därute, samt hans morbror och kusin, plus Martins morfar. Så det var lite folk.

Igår var det mors dag också. Men min egna mor var på sitt egna land, så jag kunde inte fira henne. Jag skickade ett sms istället. Hoho. Dock fick jag morsdagstårta i alla fall, eftersom Martins mamma blev lite firad på morgonen igår.

Idag - ska jag till staden och shoppa. Eller...jag ska leta klänning till bröllopet och jag kan lova att det blir en del svordomar on the way. Kanske inte så folk hör, men de finns där.

Mixxed Buziness



Det är hektiska dagar. Eller nåt sådant. Och in kom lönen med rasande fart. Malin har shoppat idag, tillsammans med alla andra löntagare. Det var så varmt inne på H&M...som vanligt. Jag köpte ett par shorts, två kjolar, två linnen och en t-shirt. Dessutom var jag in på Din Sko där det var 20% på alla sandaler..det bidde ett par. Sedan var det en sväng till Åhléns där vi skulle leta morsdagspresent till Martins mamma. Då bidde det två doftljus som doftade helt underbart samt ett fat till dem. Nu har jag inte fotat av sakerna idag så istället får ni hålla till godo med ett potpurri av Malin-bilder. En tecknad, tre foton. På den sista bilden har jag en svullen kind, ifall någon kanske möjligen kunde undra varför jag ser så skum ut.
Imorrn är det jobb, sedan landet till på söndag kväll, så bloggande blir det brist på just då. Håll ut!

I'm doing the Banana och det är skumt i öronen...

Nu har jag nio stycken bananmuffins på gräddning i ugnen. Jag tycker så synd om bananer som ligger för länge så de inte längre är goda att äta som de är. Då passar det utmärkt att göra muffins av dem. Nu får jag ju egentligen inte äta av muffinsen, men Martin kan hjälpa mig att smaka på dem innan vi lägger in dem i frysen. Så får vi en halv var och det är ju bättre än en hel.
Idag är en grå dag, inte utomhus för där skiner solen och värmer upp marken, men jag känner mig sjuk. Imorse var jag jättetäppt i näsan och senare blev jag konstig i öronen. Jag funderade inte så mycket över det när jag bara var täppt, eftersom jag har pollenallergi, men när det blev skumt i öronen började jag fundera lite mer. Inte brukar väl pollenallergi sätta sig i öronen? Jag får låtsas att jag inte märker det och försöka tänka glada tankar om att jag snart är ledig för veckan. Hmm..


Idag kom lönespecifikationen, jag får lite mindre än förra månaden men det är ju för att jag varit sjuk två dagar.
Den här månaden har jag inte varit sjuk, men dock faller några timmar bort i och med stresshanteringen jag har varit på en gång i veckan. Jag hoppas att de tre ob-dagarna will make up for it.
Jag ska ju köpa nya springskor, klänning (och skor?) till bröllopet, eventuellt grejer så jag kan göra ett halsband jag ska ha vid samma tillfälle, betala sl-kortet, csn, mat...and it goes on and on and on...

I really am an alien






Idag har jag inte så mycket att säga. Jag har jobbat, sedan tränat både spinning och styrketräning. Sedan var jag till Ica och handlade men glömde en grej på bandet. Den följde i varje fall inte med hem. Då blev jag lite sur, men det gick över efter ett tag. Sen har jag ätit middag och sett lite på tv.
Därefter satte jag mig här, och lekte lite med photoshop. Jag använde lite gamla bilder och lekte med. Tänk vad man lär sig nytt varje dag. Det blir därför här en liten bildblandning av oh so lovely Malin-porträtt.
Oh, jag är så poetisk. Och ego? Det där är kul egentligen, för jag har ju rätt dåligt självförtroende, mycket när det gäller mitt utseende. Ändå älskar jag att fota självporträtt och mixtra med dem i photoshop...ja, det beror väl på att jag faktiskt är rätt fotogenisk eller hur man säger. Hoho. Alltså, allvarligt...

De översta gillade jag för de fick en lite alien-känsla över sig. Kolla bara in ögonfransarna (sminkade vita) och blodådrorna som sträcker ut sig under huden. Det gillade jag.
Jag gillar mycket idag. Den tredje tyckte jag bara blev fin. Simple as that.
Den fjärde bilden gillade jag för det ser ut som jag gråter. Jag minns den dagen då jag fort sprang ut i vardagsrummet för att fånga solens strålar och efter ett tag rann det floder ur ögonen. Vad gör man inte för vackert ljus - och för konsten?!
Och den femte bilden - ja visst känner man sig sådär ibland. Som om man måste måla på en stor glad clownmun för att inte visa hur man egentligen mår.

Jag hade visst lite att säga...men kanske inte något vettigt.

Pistachio

Nu vankas det snart hemlagad pizza. Inte helt fel efter den första arbetsdagen på veckan. Jag struntade i mötet idag för jag orkade verkligen inte vara borta från 07.30 till 18.30, utan ville komma hem, ta det lugnt, handla, laga mat utan att tänka på att jag måste skynda. Förtjänar lilla jag.
Det är verkligen fullt upp på jobbet också. Så fort jag kom dit imorse var där en massa lappar om "ring dit", "gör detta"...skitjobbigt när man kommer tillbaka efter helgen, att mötas av det. Men det är mitt jobb, tyvärr. Förhoppningsvis inte alltför länge till.


Idag köpte jag mer av den där mörka chokladen med pistasch. Jag är mer än lovligt förtjust i de flesta nötter, men pistasch blandat med choklad är något extra. Känns lite lyxigare, lite mer upplevelse.
Jag köpte en med apelsinsmak till Martin också, han tål ju inte nötter den stackarn.

Lite bilder från Frihamnen i söndags. Jag tyckte att himlen var så vacker mot byggnaderna...
Den sista bilden föreställer en liten liten dam som bodde i trappan och ropade på hjälp. Tyvärr kunde jag inte hjälpa henne, men ett foto passade jag på att ta.





Trippel och snart sängen



Återigen har jag en trippel att bjuda på. Jag ska strax hoppa i sängen, ska bara bädda rent först med nya, rena sängkläder. Sen ska jag krama på Martin och därefter försöka snusa sött i nattens timmar. Jag tackar ödmjukast för de kommentarer om mina bilder jag fått det senaste. Jag blir så glad och lycklig av dem!

Nattinatti!

Obs, att bilderna ska vara grumliga och grusiga. Det är liksom poängen med dem.

Like absinthe



In the night the eyes turn green
Like absinthe in the light of some beautiful fairydust


nakna snoppar och film i taket


Idag är det varmt och skönt ute, solen skiner och migränklubben fortsätter ha möte hemma hos mig. Så det är synd på en fin dag, att jag inte orkar vara ute i den vackra naturen. Men jag var på en utställning med en kompis och hennes kompis. Kollade på Pippilotti Rists utställning i Magasin 3 ute vid Frihamnen.
Det var en skum upplevelse med nakna snoppar (någonting för dig kanske, Madde), vaginor, armar, ben, äpplen, löv, undervatten, stora fåtöljer, film i taket...ja..helt enkelt skumt. Filmerna i taket gillade jag mest, för jag blev så trött och ville sova samtidigt som det var trevligt avkopplande att ligga där och titta på vatten i taket.

Min pojkvän är lik en kändis

http://www.youtube.com/watch?v=rixWdIjaW2o

Bara för att det är två personer (Mamma och Madde) nu som sagt att min vackra pojkvän är lik den vackraste skådespelaren så tillägnar jag detta inlägg Martin. Aj lav jo!
Sen är det ju Pop Goes My Heart också, man bara måste le litegrann.


Close thy eyes



Jag fick lust att rita trots att migränklubben är här. Tänkte att de kanske skulle ge sig av om jag struntade i dem en stund och ägnade mig åt lite teckning. Men, de är kvar. Jag tror jag ska sova om en stund så kanske de tröttnar och drar.
Jag vet att träden är fula, det är migränklubbens fel. De var där hela tiden och störde mig.

Förresten blev det "The machinist" tidigare. Och lite jordnötter, vatten, två panodil, en eeze och nyligen en eeze till...undrar om jag snart blir knäpp? Som sagt - sova sängen vore en bra idé.

Migränklubben knackar på...


Jag är i valet och kvalet. Har en sprängande huvudvärk som gör att jag nästan vill gå och lägga mig redan nu. Men jag vill ju inte slösa med min lediga tid genom att bara sova bort den...så jag funderade på om jag skulle se på film. Nu kan jag bara inte bestämma vad jag ska se.
Jag har tagit fram dessa...
...skräckfilm med Pinhead, halvthriller med Christian Bale, eller gladmyspysdrama med Johnny Depp (en favoritskådis of mine)...??

61270-367

...men kan inte bestämma mig...suck...huvudvärk är inte att leka med. Den börjar närma sig migrän så jag tror att soffan vill att jag ska umgås med den en stund. Får se vad det blir för film. Ett stort glas vatten ska jag börja med.

Fyndat





Idag har jag fyndat glasskålar. Hos mormor. Gratis. Inte illa. Jag frågade mormor om hon kunde kolla runt lite efter glasskålar och sånt, i olika färg och form. Genast ställde hon sig på en stol och rotade i sina egna skåp. Så jag fick med mig lite hem. Nu ska hon leta efter lite större skålar också.
De jag fick nu var inte olikfärgade men väldigt fina ändå. Jag gillade verkligen dem. Särskilt skålen och fatet med fot på. Så söta.

Nu har jag huvudvärk och ska ta en tablett eller två och lägga mig på soffan och slöa lite. Har inte slöat på ett tag så nu är jag värd lite slötid tycker jag.

I passed

Mina arbetsprover till Konstfacks lärarutbildning har blivit godkända! Konstfack har meddelat VHS resultaten. Nu ska jag bara vänta och se om jag kommer in också, men att ha blivit godkänd av Konstfack är ju rätt coolt bara det.

Wiiiiiiiieee!

Late Night Creativity

61270-362


Efter ett sådant långt inlägg med bara text måste jag ju liva upp det hela med lite late night creativíty.
The small ones klickar du på så blir det lite roligare.

The more you know...

Lite onödigt berättande om natten (varning för mycket text):

Jag hatar att gå barfota på gräs, det ilar i hela kroppen på mig när mina tår nuddar vid gräs...är lite avundsjuk på folk som klarar av att springa barfota på stora gräsmattor, fast på samma gång ryser jag när jag tänker på deras bara fötter mot det obehagliga gräset...

Jag är som mest kreativ på nätterna, då jag verkligen inte har tid att vara kreativ utan bör sova sängen. Men om jag inte jobbar kan jag sitta många timmar och pyssla, måla, fotografera, pilla i ps...ja vad som helst. Kanske inte är så ovanligt i och för sig. Finns ju många nattugglor därute.

En av mina favoritfilmer är Velvet Goldmine. Jag och min kompis sprang runt i stans alla videobutiker för att få tag i filmaffischer, men det tycktes inte finnas några. Min kompis hittade en men då var ju jag kvar. Till slut, i en videobutik långt från stan, hittade jag en! Jag rekommenderar den filmen!

Jag var lite kär i Jesper Salén när jag var elva år. Jag hade sett Kådisbellan fem gånger på bio. En dag ringde jag till honom, men vågade inte prata. Då ringde han upp på kvällen och pratade lite med mig. Han frågade om det var jag som brukade ringa och stöna i luren. Haha.

Jag avskyr verkligen gorgonzola. När jag och Martin bodde i Göteborg hade vi världens bästa pizzeria granne med oss (Herkules pizza, på Herkulesgatan 26, Hisingen - gå dit om du har vägarna förbi). En dag var vi så hungriga så vi bestämde att vi skulle köpa pizza där. Vi beställde, fick pizzorna, gick hem och satte på filmen vi hyrt och så skulle vi äta..men jag tyckte att något var fel. Något smakade gammalt och jag trodde de lagt på något mögligt eller ruttet på pizzan. Jag kunde inte äta upp utan spottade ut den och så gick vi ner och sa till. Då sa han att det var ju gorgonzola på pizzan. Nejmen det kunde det ju inte vara, påstod jag.
Men det var det. Jag hade tänkt fel när jag beställde. Jag tänkte mozarella men ut kom väl gorgonzola. Sen var vi påväg ut och jag kände mig skamsen och dum. En av de som jobbade där ropade åt mig att jag skulle få en ny pizza eftersom jag ändå inte skulle äta upp den jag redan spottat ut. ;)
Så jag fick en helt ny pizza, gratis.
Ni ser ju, Herkules pizza är den bästa pizza i stada.
Och jag har skrivit ordet pizza 11 gånger med den sista inräknad.

Och för att inte verka skum: Nej, det var inte jag som brukade ringa och stöna i Jesper Saléns telefon.

You are a killer!

Jag är en stor filmälskare. Då är skräckfilm inräknat. Dock finns det inte så mycket bra skräckisar, så jag tänkte att jag skulle komma på en egen. Nu har jag bara gjort postern än så länge. Klicka på bilden nedan. Haha.



Jag älskar filmaffischer och skulle lätt kunna tapetsera en vägg med bara posters. Skräckfilmsposters är ibland riktigt snygga. När vi fått ordning ordentligt eller har flyttat till en bättre lägenhet där vi tänker stanna längre så kommer jag nog att smyga upp affischerna på en vägg...dock kanske inte denna. Haha.

påååessi

61270-356
do not copy or use!

Nu ska herr Karlsson sova...natti natti!

Nu är det i varje fall dags för mig att sussa kudden och sova sängen, sleepa tajt, nanna, natta mig själv. Eftersom Martin är bortrest och kommer tillbaka på söndag kommer jag vara ensam hemma i hela fyra dagar. Blä. Men det ska nog gå bra. Jag får trycka ner ansiktet och nosa i hans kudde om det krisar allt för mycket.
En bra grej är dock att jag nu får datorn för mig själv. Och jag kan fota egobilder och annat om kvällarna utan att han ser mina fula miner. Fast jag tror han gillar mina miner.

Här är några blandade bilder att njuta av under natten:


som vanligt, do not copy or use without my permisson!

Kvällsflum med Malin

Jag vill ibland krypa ur mitt skinn och bilda en kokong av skumgodis som jag kan bo i tills mitt nya skinn vuxit fram. Jag kan leva av skumgodiset tills allt är klart och jag kan krypa ut ur min kokong som en ny människa. Utan torr hud som kliar, utan bölder som ploppar upp under natten (så man ser ut som Marlon Brando i Gudfadern, i alla fall från ena sidan sett), och utan tio kilo fett.
Under tiden jag frodas och har det varmt och skönt i min kokong ska jag drömma godisdrömmar och inte jobba. Jag ska nästan inte finnas till.
Men då saknar jag Martin, så kanske att jag gör ett hål på kvällarna så jag kan krypa ut och ner hos honom i sängen. Sen, när han jobbar om dagarna, då kan jag fortsätta drömma godisdrömmar och äta skumgodis i min hemtrevliga kokong.
Dock är jag nu frågande till om man går ner så mycket i vikt om man äter skumgodis hela dagarna?
Och nu kommer jag på än fler saker jag skulle sakna där inne i min skumgodissovsäck. Ritandet då? Målandet? Fotandet och pillandet i ps? Solens strålar i mitt ansikte? Min egenlagade goda mat? Mina fåglar?
Det kanske inte var någon bra idé att tillbringa dagarna i en kokong i alla fall. Men..det kanske är okej om jag använder skumgodiskokongen låt säga...hm...kanske en timme om dagen. Då kanske det skulle gå långsammare med själva processen men jag skulle inte sakna för mycket.
Fast jobba vill jag gärna slippa ändå om jag får?


Ehm...ja?

look at me now







Ja, idag såg jag ut såhär. Eller...jag sminkade över en böld jag har på vänster kind och lade lite mer svart runt ögonen inför bilderna (ifall det ser ut som om jag har en vindruva innanför kinden så vet ni varför), annars stämmer det mesta med verkligheten.
Jag hade inte heller de högklackade (enligt mig) skorna utomhus eftersom jag sparar dem till bröllopet i sommar. Vill inte nöta på dem för mycket. Jag gillar att stå konstigt med benen..ehm..eller nåt.
Men nu kom jag ju på ännu en ändring...idag hade jag två halsband på mig också, ett med en groda och ett med en fågel som liknar Rocki (min nymfkakadua). Dock tog jag av mig dem för ett tag sedan och glömde ta på dem igen inför min photosession. Haha.
Observera den stökiga bakgrunden som jag tyckte passade rätt bra till bilderna faktiskt.
Och...icke att förglömma - jag har mixtrat med bilderna i ps. Hoho.

Back to Khao San

Det blidde 16-20 juli i HongKong. Därefter till Bangkok och sen får vi se hur vi åker. Vi köpte en Lonely Planet-guide för HongKong och en Southeast Asia on a shoestring (den använde vi förra gången - skitbra!).
HongKong var inte med i den senare så det fick bli en egen bara för det. Vi har hotell när vi kommer till HongKong som hette Mayfair Garden och låg rätt nära stan (vilken del av stan vet jag inte exakt). I Bangkok kommer vi att vara där vi varit förr - Khao San Road - och bo på hotell med pool som hette Royal Hotel. Det blir bra för där hittar vi runt utan större bekymmer. Sen ska vi neråt i Thailand och sedan till Malaysia och kolla runt. Jag har ju inte varit där så det blir helt nytt, men kul. Singapore i cirka två dagar tänkte vi, eftersom det är lite dyrare där (även i HongKong). Men det måste ju ses om möjligheten finns.
Åh, jag längtar skitmycket!

Fuktig sommar och kiss i sängen

61270-346
Under min kvällspromenad igår, då det luktade fuktig sommar, kändes det som jag kunde gå hur långt som helst. Men sedan kom jag på att jag måste ju hem igen också. Så jag vände och gick åter förbi småkillarna som spelade fotboll, sniglarna som gled fram över bladen, blommorna i träden som redan börjat vissna. Det var en skön kväll, inte kallt. Solen gick snabbt ner och skapade en vacker kvällshimmel.
De sista bilarna åkte hem från sina utflykter och människorna tog sina sista joggingturer eller promenader för kvällen. Sen kom jag hem, duschade, gick och lade mig...och kunde inte somna för att jag mådde konstigt (PMS).
Drömde att det var en kille som var jättekär i mig och ville att vi skulle vara ihop och jag försökte frustrerad förklara att jag redan hade en pojkvän som jag älskar...rätt jobbig dröm faktiskt. Sen drömde jag också att jag kissade i sängen...
Jag måste mått väldigt skumt i går kväll...

Idag ska jag bekräfta resan och försöka få en eller två dagar til i Hong Kong. Dessutom köpa en Lonely Planet-guide.

Sleep peacefully



Jag var ute på kvällspromenad och mådde lite konstigt. Jag tog med kameran och fotade lite men hade inte så mycket lust. Dock blev denna lite häftig efter lite trixande i ps. Och nu är det nattinatti för lilla Malin, som förhoppningsvis är gladare imorgon. Då ska jag till stan och bekräfta the big trip.
På onsdag är det en lugn dag med kurs, och inget jobb. Då ska jag spinna på kvällen också. Torsdag blir springkväll.
Ja, så blir det.
Nattinatti!

Hey, I put some new shoes on...

...and suddenly everything's right.

Mina nya converse står och ser fina och färggranna ut i hallen. Har bara hunnit använda de rosa än så länge och jag trivs så bra i dem. Hade ett par svarta för ett par år sen som jag använde tills de föll isär och har sedan dess inte haft några - förrän nu!

61270-339

Cupcakes for the wedding

Jag har överträffat mig själv igen...Jag är så jävla bra egentligen. Haha. Jag har nämligen gjort cupcakes idag. Det är övning inför bröllopet och jag har fått uppgiften att baka cupcakes, alltså tårtor i muffinsformat kan man säga, istället för bröllopstårta. Så idag gjorde vi den andra testomgången och blev helnöjda. Det blir nog dessa till bröllopet. Dock har jag inte gjort dem lika fina som de kommer att vara sedan, för det var bara test och jag slängde ihop det lite snabbt, men det kommer smaka likadant - det vill säga gott!
Jag avslöjar inte receptet, det kommer efter bröllopet om någon är intresserad.



Earthmen

61270-338

Vore ju ganska gott med jordgubbar, men eftersom jag inga har hemma så kan jag ju inte äta några sådana. Får slänga i mig lite Kefir med rågfras snabbt innan jag och mamma går till affären. Mamma kommer om ungefär tre minuter misstänker jag så jag måste härmed avsluta detta meningslösa inlägg.

Det var en gång...


...en liten tjej som växte upp i en liten by utanför den lilla staden Solvatten i västra delen av landet. Eftersom hon är mycket ensam och inte kan hitta så många kompisar, brukar hon sy sina egna vänner. Även fast hon ofta tänker på att flytta till en större stad senare i livet, så kommer hon alltid att fortsätta sy egna vänner. Ty hennes egensydda kompisar säger aldrig något dumt eller är elaka mot henne.
Star klär sig inte som de andra i den lilla byn. Inte heller hennes smink eller hår tycks passa in någonstans. Kanske kommer inte Star att passa in i en större stad heller. Men hon hoppas. Om inte - så har hon alltid sina egensydda vänner.


Får ej kopieras eller användas utan mitt tillstånd!
Gäller både bild & text!

Hey, we're going to Hong Kong

Nu är det nästan klart. Vi ska åka till utomlandet igen. Den 16 juli (eller den 14, 15) åker vi till Hong Kong. Därifrån till Bangkok varifrån vi sedan ska resa ner till Malaysia och förhoppningsvis också Singapore. Hemresan sker från Bangkok så det blir upp igen på slutet. Men det gör inte så mycket. Rätt bra förresten, eftersom vi varit där och då kanske det känns enklare med flygplatsen också.
På tisdag ska jag åka in till stan och bekräfta resan och försöka ändra avresedatumet till den 14 eller 15 juli. Går inte det, bokar vi i alla fall. Vi kommer hem till Sverige på morgonen den 13 augusti. Då har jag en halv dag innan jag börjar jobba igen. Men det är det värt.
På stan, när jag ska bekräfta resan, ska jag även passa på att springa in i kartbutiken och köpa en Lonely Planet-guide. Den använde vi sist vi reste och vi gillade den och hade mycket nytta av den.
Åh vad jag längtar!

Idag, igår?

I min rosaskodag som jag hade idag (igår?) fick jag skoskav av mina nya rosa skor, åt jag god tortilla och drack söt läskeblask och till efterrätt blidde det hemgjord rabarberpaj med vaniljsåsgrädde. Riktigt onyttig dag idag så imorrn måste det bli träning av något slag. Kanske en promenad med kameran?
Jag tyckte faktiskt att det var riktigt tråkigt att Sverige fick så dåligt med poäng ikväll (igår?), och jag surade lite en stund.
Nu står Martin bakom axeln så det är lika bra att jag slutar skriva. Kan aldrig skriva nåt när han står bakom och läser. Då blir jag ju nervös ju. Oj! Nu kittlas han också. Better run!
Nattinatti!

Four of me








morgonexperiment i en rosaskodag





Morgonexperiment visade sig bli kul och jag höll nästan på att glömma allt annat för en stund. Självklart blev det självporträtt och starka färger. Jag heter inte Malin utan anledning. ;)
Nu måste jag sätta igång med min frukost och lunch så jag inte svälter på jobbet.
Ja jag jobbar idag...men jag slutar 13.30 så dagen är inte helt misslyckad. Dessutom köpte jag två par converse igår när de hade de för 399 kr. Jag köpte ett par svarta och ett par rosa. Idag blir det rosaskodag.
Mossa mossa alla människobarn.

Do what u like

Dagens låt och video (varning för naket):

http://www.youtube.com/watch?v=9-sI-3B2bMI

Jag kan dessutom avslöja att Take That var mina idoler under åldern 10-15 ungefär. Hoho. Ja, men alla har vi våra skelett i garderoben. Nu har jag tagit fram mitt och jag dansar med det i bara nattskjortan.
Min favorit var Robbie, som numera inte är med i gruppen utan har en alldeles egen karriär. Jo, jag har alla hans skivor.

Nej, nu ska jag nog  inte skriva mer...

Today it's a black and white day



Jag har fått för lite sömn den här veckan. Cirka 5 timmar per natt. Det räcker inte för mig. Mina ögon faller ihop på jobbet, mina ögon faller ihop på tunnelbanan, mina ögon faller ihop hemma.
Men jag orkade fota lite, det blev två självporträtt och så försökte jag fota Rocki, men det var sånt dåligt ljus så jag gjorde den ena bilden som en siluettbild istället. Sen tänkte jag, att det var ju lika bra att fortsätta med svartvitt så det blev svartvita, gryniga porträtt också.
Det var synd på Rocki-bilderna för hon var väldigt söt där hon satt på soffan. Får prova en annan dag igen.
Nu har hon förresten lagt tre ägg, får se om det kommer fler denna gång.

Nu ska jag laga till något att äta till middag.


En smak av medelhavet



Jag gjorde enkel men ack så *svordom* god mat idag. Den smakade Grekland, även om jag inte direkt vet om det jag gjorde var särskilt grekiskt. Jag gjorde stekt halloumi (en slags ost) med ugnsrostad potatis kryddad med dragon. Till det gjorde jag vitlöksyoghurt. Sen hade jag paprika/chili-creme fraiche hemma som jag också tog en klick av. Tomat och gurka fick agera grönsaker idag.

Mitt matintag under denna dag ser ut såhär:

Frukost: 2 löskokta ägg, fil (kefir) med rågfras, 1glas morotsjuice
Lunch: Omelett med champinjoner, lök och lite ost, en halv tomat, en avocado, 1 glas vatten
Fika: En halv kopp kaffe och en kaka
Mellanmål: Ananas och honungsmelon skuren i bitar
Dessutom: Några pistachnötter och en Fox-karamell
Middagen har jag ju redan nämnt.
Vatten dricker jag alltid mycket så jag orkade inte skriva ner alla glas jag drack. ;)

PinkBluePeach

Och självklart gjorde jag en egogrej snabbt i ps. Lite negativ över det. Alltså, jag är inte negativ, utan det är lite den stajlen på bilderna...
Mycket photoshoppat. Väldigt originellt. Mycket konstnärligt. Hmm...


Ugly face & flowerphoto



Jag har, som utlovat, fotat blommorna jag planterat på balkongen. Tyvärr har lilla jag inte funnit en bättre plats än på bordet än så länge, men it gives you an idea. I den stora runda krukan, som faktiskt står på golvet, är det smultron och lite andra bloms.
Egentligen vill jag ju ha en miniträdgård med vattenfall, stenar och små buskar och träd..men man kan ju inte få allt. Kanske när vi har hus om 25 år.
Och, never mind the skitigt bord. Och några av blommorna ser ledsna ut, never mind det också.

Och - den första bilden föreställer mig i en koncentrerad sekund i bländande sol..försöker mig på ett självporträtt av något slag. Tyckte det kunde vara kul att se hur fula miner jag kan göra. Är nämligen mästare på det enligt Martin. Inte bara fula miner, utan miner överhuvudtaget. Och för att inte tala om ljudeffekter.

Sen ska jag inte berätta att det var den enda egobilden som blev någorlunda bra idag...vad säger det? Hmm...

Two

Nu är klockan alldeles för lite för att jag ska kunna skriva nåt vettigt, så idag bjuder jag på två bilder och desto mindre text. Så är det idag, så är det nu. I lilla Malins huvud trängs tröttheten med kreativiteten och Malin blir ännu tröttare då.
Ha en bra dag alla människobarn!


Onbird?



Det är frågan.

Och när frågan är ställd undrar man vad som menas med den.

Påfågeln står stolt och rak i ryggen.

Larven han kryper ihop.

Men jag har hört att man inte ska stå för rak i ryggen.
Då blir kotorna ledsna.
Man ska stå så man har lite dubbelhaka och inte med hakan upp i luften.


En söt-salt-krispig dag




Lite bilder från gårdagens bilåkande (hemvägen). Vi fick som tur var lite skjuts sista biten och sen hela vägen hem från Täby...det var inte en enkel resa...hur många byten som helst, som man gärna slapp. Och vi slapp. På hemvägen. Jag köpte honeycoated peanuts på Konsum som var söt-salt-krispigt-goda!
Sedan åt vi mat och glass, såg Parlamentet och sen gick vi skogspromenad hem, då det hade blivit rätt kyligt i luften.
Vi pratade vår idé vi har fått, kan bli hur coolt som helst om vi gör det bra och orkar. Haha, nej, det handlar inte om en bebis. ;)

Idag blir det massa spring på stan och sedan hem och testa lite och göra gris. Skulle dessutom behöva städa, men det tror jag inte att jag hinner. Men sopa lite får jag nog göra om moder jord ska komma hit. Orkar inte ta fram snabeldraken.

Min egna Martin

Vill lägga in den här bilden av Martin. Han är ju så söt. 61270-312

Kalasdag med bio

61270-311

Spiderman 3 får godkänt av mig. Den var bra, dock lite annorlunda än föregångarna. Fast jag kan ju inte låta bli att se Eric från "That 70's show" när jag ser Venom. För min del måste han göra ännu lite fler filmer och roller. Haha.

Igår efter bion så var vi på lite kalas för Martins kompis pappa fyllde 60. Vi fick lite mat och tårta&kaffe. Sen gick vi hem och åt fruktsallad av jordgubbar och galiamelon. Till det egenhändigt smaksatt yoghurt (hade i vanilj och farin) och riven kokos on top. Vi drack lite cider i finare glas till det.
Tyvärr var både jordgubbarna och melonen mindre söta, så det såg godare ut än det var.



Sen satt vi i soffan och pratade barnuppfostran i två timmar, tills Martin var så trött att allt han sa var "mm", och "ja".

Idag ska vi bege oss till Täby och träffa Martins "gudmor". Men jag hade ju hellre varit ute i solen idag, den enda varma dagen på veckan...men men. Ska i varje fall ta med kameran så jag kan fota allt jag har lust till.

Triplets



Har jag sagt att jag älskar starka färger?

Schnitzel with noodles?







These are a few of my favourite things..

...alltså jag själv (idag testar vi poser, ställ er först så här, som på bilden),
presenter i form av film (som jag dock betalat alldeles själv, men det känns alltid roligt när paket dimper ner i brevlådan, oavsett om man betalat själv eller ej)
och gratis godis från GratisGodis,
samt mina birdisar Ronja och Rune som dagen till ära ruggar fjäderdräkten och särskilt Ronja (gul) är ju väldigt vacker. Rocki håller på och bäddar nere på burbotten så henne fotade jag inte. Nu är hon inne i sin tråkperiod.

Och...nu är det HELG! Imorgon startar vi dagen med Spiderman 3 på bio. Vi hade bokat till idag men visste inte att man var tvungen att hämta biljetterna dagen efter man beställt dem...så de försvann och när vi (igår) kom på det så fanns det heller inga biljetter kvar för dagens premiär. Så imorrn kl 12.20 sitter vi där beredda på det senaste äventyret. Hoppas filmen håller måttet.
Snart kommer ju även Pirates of the Caribbean. Vi får se om vi ser den på bio eller inte.

På söndag ska det vara soligt och fint och vi ska till Täby och hälsa på Martins gudmor (kan man ha en gudmor om man inte är döpt förresten, trodde det var vid dopet man fick sådana..måste fråga Martin sen) som är inlagd på lasarettet där. Jag har aldrig varit i Täby, det blir ju mäkta spännande.

På måndag är jag ledig igen och då ska jag till staden med moder jord och därefter ska vi göra klart grisen och göra testgrejer till bröllopet.

Här är hela texten förresten:

Raindrops on roses,
And whiskers on kittens,
Bright copper kettles
And warm woolen mittens.
Brown paper packages
Tied up with string,
These are a few of my favorite things.
Cream colored ponies,
And crisp apple strudel.
Doorbells and sleighbells
And schnitzel with noodles,
Wild geese that fly
With the moon on their wings,
These are a few of my favorite things.
Girls in white dresses with blue satin sashes,
Snowflakes that stay on my nose and eyelashes,
Silver white winters that melt into springs
These are a few of my favorite things.
When the dog bites,
When the bee stings,
When I'm feeling sad.
I simply remember my favorite things,
And then I don't feel so bad!

And Oh yes, you need to klick on the bilder.

Mitt modetips

Ska inte tas så allvarligt då jag själv äger tre klänningar i ungefär samma modell med olika färg/mönster. Hoho!



Och sen ska man klicka på den.
Blogg.se har ju varit så snälla och gjort mörk bakrund då, vilket passar mina bilder braigt!

Bjuder på en till också, det är samma som jag lade upp igår fast i andra färger:


Klick this one too!

Sour and sorry

Malin borde sova...men hon blev så arg när hon satt o pillade i photoshop och bilden hon gjort försvann...blä för sånt.
Hon fick göra en ny, men blev inte lika nöjd och kom inte ihåg exakt hur hon gjort med den första. Martin hjälpte till men Malin fortsatte att vara sur...förlåt till gosMartin..
Nu är sängen ledsen för att Malin inte lagt sig i tid och Malin kommer imorgon att ha dåligt morgonhumör eftersom timmarna hon sov inte räckte till. Tur att det snart är helg.

Här är den andra bilden.
Enjoy and do not copy!



See through years



jag, jag är en man
en enkel man
en man av färger
och jag kan se
se genom år
år av en man
en man av färger

/DiLeva

Ja, jag vet. Jag är ingen man, men man kan ju tolka hur man vill och jag tolkar ordet man som "människa" just idag, ok? :)
Nu ska jag i alla fall bege mig till mitt lilla jobb om en stund, men först ska jag plocka med mig min lunch + frukost och jag ska även hinna blåsa håret och sätta på mascara. Dessutom behöver jag strumpor på mina fötter.

Pimping the flamingo



Rör ej mina bilder, men titta gärna! Dock måste du ju klicka på dem så att de blir stora och fina, annars ser man ju ingenting plus att om du använder explorer är det ett måste!

Eftersom det är så kul att gå till jobbet när alla andra är lediga bjuder jag på några färgglada bilder!
Eller...egentligen bjuder jag bara på bilderna, det beror inte alls på att jag på något sätt skulle gilla att gå upp klockan 06 en röd dag och se Martin ligga kvar och snusa sött, samtidigt veta att hela Sverige gör likadant.
Enjoy the flamingo!