En jävla massa pladder om dagen och annat skit och så var det ju...

...ja..en hel massa pladder...nedan. Men först en bild på mig:

61270-1317
Vassego!

Det låter jobbigt, det där med att blogg.se ska byta bloggplattform... jag hoppas att min blogg finns kvar sen...blir alltid orolig att allt ska raderas när de mixtrar en massa. Hoppas också att det kommer att gå att logga in sen igen...och att det inte blir för mycket strul.

Jag kommer att resa bort nu i fyra dagar. På söndag ses vi åter, kära blogg. Jag ska gå en privat skidkurs på 2 timmar på fredag klockan 14.30 och sen ska jag väl hyfsat kunna ta mig nerför någon liten backe där...huuuuuuu..usch..jag är ju höjdrädd också så det kommer säkert bli skitläskigt och läraren kommer väl tycka att jag är en fjant.
Sen är jag rädd för att åka fel eller på någon eller ramla så att jag bryter någon kroppsdel, låt säga en arm eller ett ben. Jag har aldrig brutit något i hela mitt liv (ja, förutom min stortå när jag hoppade ner i poolen i Grekland när jag var 17) så jag är jätteorolig för att jag ska göra det...

Idag har jag lämnat av nycklar till mamma, som ska vattna fåglarna i helgen. Dessutom var jag förbi Globen och köpte ett par långkalsonger (långtrosor) på Stadium och ett par barnvantar. Sen provade jag ett par skitsköna skor på DinSko som jag kände att jag inte hade råd med...tyvärr...det var ena najsiga skor det där... Men jag hittade en fin t-shirt på Lindex som jag köpte. En sladdrig lite oversizad sak som blir skön i sommar.
Juste, jag köpte ett läppglans och ett par stora solglasögon på H&M också, fast glasögonen var sneda sen när jag provade dem hemma utan den där stora grejen som alltid sitter på när man provar i butiken. Bajs alltså, får kanske köpa nya då..inte så snyggt med sneda glarrer liksom.

Nu ska det sista packas, jag ska ladda in fler skivor på Ipoden och jag ska välja ut reselektyr.

Okej, jag hinner nog inte skriva mer innan jag reser iväg så nu får jag önska alla en trevlig helg och sov så gott och godmorgon och godkväll och allt det där som jag inte kan skriva nu på ett tag.

Puss på er och mossa mossa!

Not reading, nor drinking tea

Idag skulle jag mycket hellre vara hemma, läsa i min bok och dricka lite te. Men det är uteslutet...ska först till skolan, sen till Globen och köpa underställ inför helgen och sen till mamma för att lämna nyckeln. Hon ska vattna fåglarna och ge dem mat och sånt i helgen när vi är borta. Är väl hemma sent antar jag och då ska det packas klart. Hoppas på att få sova i tid i alla fall eftersom vi troligen måste upp tidigt imorrn bitti.

61270-1316
Åh, what a cup of tea.

My bluejean shoes

Ojoj, vad trött man kan vara.
Imorse var jag i skolan 08.45. Klockan blev 08.52 och ingen verkade dyka upp. Klockan blev 08.58 och ingen kom. Jag var på väg att messa någon i klassen när Josefin (en klasskompis) dök upp. "Du vet väl att vi börjar ett?". Jaba...nääääääeeee....dooooh! Så jag hade helt missat att vi började 13.00. Jag fick glatt sitta och roa mig tills Josefin hade skrivit klart sitt paper och vi kunde börja prata lite om vårt arbete (vi ska göra ett lektionsupplägg).

Då roade jag mig med att läsa QX, Metro och lite i Nöjesguiden där jag skrattade åt intervjun med Håkan Hellström när han berättade att hans lilla son inte uppskattar när han sjunger. "Pappa inte sjunga" säger han. Det bådar inte gott, tycker Håkan och förklarar för sonen sin att han inte är den första att tycka så.
Då skrattade jag. Haha!

Ja, sen var det seminarium till 16.00 och jag var typ död.

Efter skolan åkte jag till Zinken och hämtade mina foton, åkte sedan till Slussen för att kika lite på Götgatan. Jag köpte ett par ljusblå "jeanspumps" på Monki och en kjol på H&M.

61270-131361270-1312

Jag vet, det är världens sämsta bilder, men jag tog i spegel och från långt avstånd och fick klippa ut och zooma in..ja...jag är trött och orkade inte ta proffsbilder idag. Sorry alla fotonördar...jag är ledsen.
Men man ser väl på ett ungefär skorna. Jag tyckte de var så himla söta, så fin skärning där fram. Sorry också för mina fula fötter och mjukisbyxorna som sticker fram. Men man kan inte alltid vara på topp vettni!

Malin is Michelle

Jag gjorde ett sånt där lookalikegrejsimojs på nätet för ett tag sedan. Jag får alltid samma kändisar som lookalikes. Idag blev det till och med tre personer som alla varit med i Dawsons Creek. Michelle Williams (Jen), Katie Holmes (Joey) och Meredith Monroe (Andie). Oh, minnen minnen...
Jag får alltid upp Michelle Williams på andra sådana där lookalikegrejsimojs och jag tycker att hon är jättesöt så det gör inte så mycket. Hihi!


bilden på Michelle Williams är lånad från www.dawsonscreek.com

Hittade inga bra bilder att jämföra med, men om jag blir lite smalare kanske vi är lite lika? Hohoooo!

oldmoviefeeling

61270-1309

Häromdagen när jag sminkade mig till tropisk fågel (?) så tog jag lite bilder i badrumsspegeln. Jaaa...man måste vara knasig ibland, det bara är så. Jag pillade lite på dem i photoshop och gillade effekten jag fick till. Inte för att det är speciellt originellt men det blev liksom en gammal filmkänsla över dem tyckte jag. Därför får ni se bilderna. I alla fall två av dem. Den ena är däruppe och den andra (som inte är tagen i en spegel) kommer efter texten. Hoho! Jag veeeet att den nedre bilden är ännu lite knasigare men jag gillart. Aliquando et insanire iucundum est!

61270-1310

2 år gammal

61270-1308

Jag hade helt glömt bort en väldigt viktig dag. Den 12 mars var ett stort datum i historien.
Bloggen fyllde 2 år. Ojojoj, och det glömde jag bort. Vi kompenserar det genom ett grattis idag.

Happy birthday to ya, happy birthday to ya, happy birthday!


School's out for the summer...snart

61270-1309

Martin och jag funderar över sommarens semesterveckor. Jag har ansökt om sommarjobb i juni och håller tummarna hårt att jag får det... och efter det ska vi ha 4 veckor att göra saker på. En vecka ska vi bo i stuga och Martin ska springa orientering, men de resterande veckorna är än så länge oplanerade.

Vi funderade på ett par dagar i Göteborg. Martin tänkte dyka lite on the westcoast och jag tänkte väl..ja...vara i Göteborg och enjoy the city. Så kan vi gå på restaurang, bo på vandrarhem och mysa lite resten av tiden, typ. Sen tänkte jag försöka övertala Martin att kanske åka en sväng till London eller någon annan storstad, om vi har råd. Kanske en weekend. Vi får se vad det blir.

Men det ska bli så jääädra skönt med sommarlov. Jag hoppas ju få lite jobb i juni för att ha något att leva på, men sen...sen blir det vacation for the whole coin. Ja, jag tycker det är kul med svengelska.

Nu blir det plugg...kul! Nooooo....


Happy Easter to all

61270-1309

Gla påsk då!

Frogface is making cake(s)

Jag håller på med den där jädra tårtan nu. Fasen vilket jobb att få ut alla kärnor (eller i alla fall majoriteten av dem) ur passionsfrukten. Jag ville gärna ha bort en del av dem eftersom det blir lite väl knastrigt att äta tårtan sen om det är fullt med kärnor.
Jag gör vit chokladmousse med passionsfruktsmak som ska vara mellanlager i tårtan och bara det momentet tog en timme. Mycket berodde det på att jag inte äger någon bra sil utan fick använda en tesil. Haha!

Nu ligger smeten i kylen och kallnar och sen ska jag vispa den med elvisp till mysig mousse. Det blir nog mumsigt tror jag. Ovanpå tårtan ska det vara grädde, riven choklad och jorgubbar.

Jag ska begära betalt för arbetstiden också, för det känns lite dumt att jag ska göra tårtan till hans tjej...och jag har en del annat att göra också. Så lite lön för mödan vill jag ha. Ja! Faktiskt!

Det blir ännu mer bak ikväll, vi ska även ha en kladdkaka klar innan sängdags. Den ska med och agera efterrätt imorgon hos Martins pappa. Varför ska alla högtidshelger alltid bestå av massa arbete? Ska det inte vara lugna, sköna, avslappnade helger?
Till råga på allt har vi fått i uppgift att skriva paper i skolan också, över påsken. Tack Konstfack!

Här har ni en liten bild, det är jag som vanligt. Jag kallar den...


FROG! Rrrrrabbit!

61270-1309

Att huvudvärkstabletta sig utan resultat

61270-1304

Det blidde inte så mycket pluggande idag, har gått med en ilsken huvudvärk hela dagen som inte har gått att vila bort, dricka bort med vatten, äta bort eller ens huvudvärkstabletta bort. Känns verkligen inte alls bra men jag får trösta mig med att jag har fler dagar på mig.
Nu ska jag och Martin se på film som vi hyrt, Zodiac blev det idag, med en av mina favoriter Robert Downey Jr. Vem älskar inte Sjunde himlen och Chaplin (och många många fler)?

Mossa!

Studs studs studs...

Studs studs studs, ner i avloppet. Det gjorde mitt p-piller igår. Det var det sista för månaden och jag hade det i munnen. När jag skulle ta lite vatten i ett glas och svälja så ramlade det ur och ut på golvet. Och studs studs studs, ner i avloppet. Plopp. Faen... aja...så kan det gå. Bara att börja på nytt nästa vecka med den nya kartan.

Oj, nu blev det lite intimt här, måste liva upp med lite bilder va?

Ja, men först ska jag skriva lite onödiga intressanta saker som att jag ska åka till Farsta om en stund och köpa lite mer påskgodis samt en liten påskpresent till Martin. Grejer till den där tårtan också kanske...

Ja okej, bilder var det ja.

61270-130361270-1301

Ja, stå ut!

nåt om en tårta...

61270-1303

Så var det återigen kväll och solen har för flera timmar sedan gått och lagt sig.

Imorgon är det en ny dag med nya solstrålar, nya snöflingor och nya bestyr. Imorgon blir det en pluggdag varvat med påskpysseldag. Lite som ska ordnas, som påskägg och liten påskpresent till Martin.
Dessutom har jag ju lovat min bror att göra en tårta till hans flickvän som fyller år. Ja, han påstår att han själv inte har tid..så jag måste handla till den också. För mina sparslantar. Han har fortfarande inte meddelat mig inköpslistan så det kan bli lite svårt om jag har otur. Eller så köper jag bara lite ingredienser så får det bli vad det blir.

Juste, bilden däruppe. Det är ytterligare en från min lilla fotostund tidigare idag, då jag lekte tropisk fågel(?).

Men nu...tror jag minsann det börjar bli kväller.

Äh, vafan! Här har ni en till färgglad sak att titta på, dvs mig:

61270-1302
kolla mustaschen, haha!


Malin - en tropisk fågel?

Eftersom påsken närmar sig och eftersom vädret inte är så jättemysigt, förutom att det är ganska vackert med alla fallande vita flingor, så tänkte jag bjuda på en färgglad bild. Det är ett smakprov från min nya egobildserie med knasig tropisk fågelinspirerad sminkning.
Det är en egobild de luxe så alla som är allergiska mot sådana, var god titta bort NU!

61270-1300

Kort Om Hår.

61270-1298

En gång i tiden var jag också mörkhårig.
Jag har även varit svarthårig, rödhårig och blond.
Nuförtiden är jag migsjälvhårig. Ehm..alltså, jag har min naturliga hårfärg. Och den vet jag inte hur jag ska beskriva. Näpp.
För, det e just så det e!

Schooltime.

En gnällis, flera gnällisar?


Okej, varning för gnällblogg.

Usch. Jag har pannknack. Kanske borde sova tidigt idag för en gångs skull. Känns som det blir sent varje dag nuförtiden. Och sova bör man, annars dör man...kanske till slut. Eller i alla fall i förtid? Eller så får man sämre hy, taskigt humör och det som jag har nu...pannknack.

Jag har inga pengar knappt så jag får ta från mina sparade slantar för att köpa påskgrejer..känns mindre roligt, men vad gör man.
Jag har jättemycket lust att rita, men orkar inte alls. Nej, jag ska nog lägga mig i sängen, gnälla lite högt för mig själv och sen sova. Ja, så får det bli.
Varför känns vissa dagar bara så jobbiga?
Irriterade mig jättemycket på en kille som åkte samma buss som jag hem för en stund sedan. Han blev arg på busschauffören för att han inte stannade vid den stationen som han skulle av vid. Ja, det kanske man kan förstå, men inte om han inte ens hade tryckt på stoppknappen och satt och babblade i sin mobil utan att ens märka att bussen åkte förbi hans station. Han gick fram till chauffören och skällde ut honom.
Ja, se människor...suck.

Lite annat jag stör mig på just nu också, men det ska jag inte skriva om här.

Men vafan..trist det blev då. Här är en egobild, fem år gammal sådan:

61270-1275

Drömmen om fräknarna

Jag har suttit i flera timmar nu och läst och strukit under med svart bläck i boken som vi ska prata om imorrn i skolan. I mitt block har jag skrivit ner lite svar på frågorna, men om jag känner mig själv rätt lär jag inte ha några svar imorgon när det är dags att så duktigt diskutera. Jag får hoppas att jag kan kläcka ur mig en rad eller två.

Förresten, kolla in så mycket fräknar jag hade en sommar för ca 4-5 år sedan:

61270-1297

Det kanske inte syns så väl och man kanske mest tänker på att det är en knasig bild och sminkning, men faen vad det är fräknar på det där ansiktet!
Alla prickarna i pannan - fräknar. Fast jag ska inte klaga. Tycker om fräknar och önskar jag hade fler och finare sådana. Möjligen dessutom felfri hy på det, så skulle det vara perfa.

Inga koppar men sushi och ett gym

Tillbaka från den lilla turen till loppisen (som var tråkig, förutom ett tjugotal jättefina kaffekoppar med två fat vardera som jag jättegärna köpt om jag hade haft råd) och sushilunchen. Köpte även lite påskgodis eftersom det är påsk nu till helgen och något påskägg ska ges bort.

Jag är glad annars idag, trots snöblask som faller från himlen. Det ska öppna ett gym här där vi bor. Så jädra bra! Det ska vara pass, spinning, gym, solarium etc..så jääääävla bra. Och det ligger utanför dörren. Fast solariet lär jag inte använda. Jag sparar på huden så mycket jag kan. Jag undviker solen i den mån det är möjligt.

Nu ska jag plugga och vila och dricka te.

61270-129661270-1295

Jag idag.


Kisande Malin ska ge sig iväg

61270-1292
Ingen botox här inte. :)

En bild Martin tog av mig igår när vi var ute på vårt hoppäventyr på fältet. Haha. Det var rätt ljust ute vilket gjorde att det sved ganska mycket i ögonen, därav den kisande Malinen på bilderna.

Om en stund ska jag iväg. Ska till en antikaffär, loppis, second-hand, vad man nu kallar det. Efter det blir det sushi och sen hem och plugga inför morgondagens seminarium. Tänkte försöka ge mig på att cykla till skolan imorgon igen, 2 mil here I come.

Bjuder på lite fler bilder från gårdagen. Inte för att jag tror att det intresserar någon annan än mig och Martin men ändå. Hoho!



Ledsen? Näe, bara solen som skiner.

Go ahead, jump!

61270-1289

För det första: Jag trodde inte att tussilagon hade kommit ännu, men det hade den. Det är en av mina favoritblommor för när den kommer då vet man att våren är här. Men nu känns det som att det vårtecknet kanske kommit lite tidigt? Inte lika kul kanske.

Jag och Martin var ute och hoppade idag. Vi tog kameran och gick iväg en liten bit, tog lite kul bilder. Det var skönt väder och solen värmde när den valde att kika fram. Det är ganska soligt idag, det där lät som det var grått väder. Trevligt att komma ut på söndagen såhär. Annars är vi mest inne på söndagar och antingen ser film, slöar eller jobbar ikapp nåt skolarbete/annat viktigt som inte blitt gjort.
Vi skulle egentligen gått på Vårsalongen som avslutas nu idag, men vi orkade verkligen inte det.

Här bjuder jag på lite bilder från dagen. Och då menar jag också att jag bjuder på en del av mina knasiga miner. Jag är verkligen mästarinna på knasiga miner.



A tribute to Chalott

Sådär, då var melodifestivalsfinalen avklarad och magen är full av ostbågar, smågodis, vindruvor och cola. Ja, för fan. Vi slog på stort idag med gott till tv-kvällen. Men ja...man blir mätt. Så resten av veckan kommer bestå av avkok på broccoli och knäckebröd.
Näedå, men närapå. Det får bli mycket fisk och avocado, räkor och grönsaker. Yes.

Jag tycker väl att det är helt okej att Chalott (som martin brukar säga) vann, men jag hejade ju egentligen på BWO. Vafan, shit the same litegrann. Chalott ser lite knasig ut tycker jag. Kanske lite för mycket botox eller? Men hon har bra röst.

Som en tribut till alla kraftiga sminkningar och stela fejor får det bli clowntema nu. Lite bilder av mig själv under en clownfasad. Ja, det är jag under allt det där sminket. Jag lovar. Så ni behöver inte bli rädda och kan sova gott inatt.


The crappy camera that took great pics

Förr i tiden, ja för sisådär fyra år sen eller till och med fem, brukade jag ofta sminka mig och fota en massa självporträtt. Jag gör det ibland fortfarande men det är inte alls lika ofta nuförtiden. Jag tror jag ska ta upp det där igen. Det är så himla kul. Dock fotade jag förr ganska personliga självporträtt som speglade olika faser i mitt liv.

Här är två exempel från den tiden, ca 4 år gamla bilder, från samma fototillfälle:

61270-128461270-1281

Då hade jag en liten kompakt digitalkamera som var extremt dålig egentligen. Men jag gjorde det bästa av den och fick faktiskt till lite fina grejer med den. Man tager vad man haver. Fick komplimanger för mina bilder och att jag tog så bra bilder med en så crappig kamera. :)

Malin the miljövän?

Mina fåglar springer omkring på golvet. Den ena kvittrar högt och skriker om vartannat och den andra ser mest förvånad ut. Alltså, det är Rocki och Rune som är ute och spatserar. Rune är den som skriker. Haha.

När Martin kommer hem ska vi käka sushi som jag köpte med mig från Telefonplan idag. Han får en "stor sushi" och jag får en "liten sushi". Blir nog bra det tror jag. Ikväll blir det bara att slöa. Imorgon tror jag vi ska på Vårsalongen innan den stänger (stänger på söndag tror jag) och på söndag blir det plugg och försöka mysa lite. Märks det att jag "tror" mycket idag?

Nu känns det som det jag nyss skrev var oerhört ointressant och det var det säkerligen också.

På måndag ska jag med min mor till en second hand-affär. Eller antikaffär (med möbler o dyl.), vad man nu väljer att kalla det. Det finns en som jag velat besöka ett tag men aldrig gjort, som ligger i Bandhagen. Ute i förorterna brukar man kunna göra lite fynd. Dock har jag inga pengar så om jag gör något fynd kan jag inte betala för det. Hoho! Men det är kul att kolla och om man verkligen hittar något kanske man kan lägga undan det eller så.

Apropå shopping (angående Debatt i SVT igår kväll) så är det ju bra att shoppa second hand också, för då återanvänder man ju grejerna. Ja, jag är så duktig och miljömedveten. Hihi!
Men seriöst så försöker jag köpa mer ekologiskt och kravmärkt i alla fall. Och vi har ingen bil. Så lite bidrar vi nog i vårt hushåll. Shoppar gör vi inte heller överdrivet mycket, jag har ju inte råd. Men Martin köper någon pryl ibland.
Men att shoppa etiskt och så..det är rätt svårt. Vad man än köper...alltifrån mobiler till kläder, har säkert någon liten del i sig som är tillverkad genom barnarbete...så..vad fan ska man göra..?

För att inte allt ska bli så nedstämt idag bjuder jag på två jätteseriösa och fina bilder av mig själv:

61270-127361270-1272


Hoho! Det är jag igår.

Att ha eller inte ha...

...tofs.

61270-1271

Idag hade jag håret uppsatt i tofs. Jag har, som jag skrev i ett tidigare inlägg, väldigt sällan tofs. Men jag har börjat tröttna på att jämt se likadan ut i håret och omväxling förnöjer ju som det heter, så jag tänkte jag skulle börja ha lös tofs ibland. En sån som sitter långt ner och som låter en massa hår ramla ner i ansiktet. Det känns bättre. Det känns bra.



Många långa tankar...

...om bloggande och sånt.

Just nu pågår något som heter "4 dagar" på Konstfack. Det är vår institution, Bildpedagogik, som varje år ordnar detta. Det är 4 dagar av föreläsningar och presentationer kring ett valt tema. I år är det Excess - kultur, konsumtion och klimat det handlar om. Det är alltid studenter från åk 2 som gör presentationerna (i övrigt är det inbjudna föreläsare som pratar om dagarna).

Igår hade en grupp en presentation kring bloggar och bloggande. De hade pratat med ungdomar om varför de bloggar och varför de läser bloggar.
Eftersom jag har en egen blogg så började ju jag såklart fundera vidare på varför jag själv väljer att skriva och lägga ut bilder här. Många av de som de hade pratat med menade att de läste andras bloggar för att det var kul, spännande att se vad som händer och sådana saker.
För mig är det mer för att se vad det finns för olika typer av människor och jag föredrar bloggar med lite kreativ anknytning. Där kan jag läsa och se på bilder, vilket är en stor del av livet. Jag kan dessutom se vilka som verkar intressanta att skriva en kommentar till. Dock är mina kommentatorsfingrar inte direkt fulla av blåsor för jag skriver inte ofta kommentarer i andras bloggar. Jag har funderat på varför.

På ett sätt är ju bloggarna så himla personliga och det känns svårt att kommentera alldeles för personliga saker, särskilt när det gäller någon man inte alls känner.
På ett annat sätt är ju vissa bloggar ganska stora och får sisådär 50 kommentarer på ett inlägg och då känns det liksom överflödigt att skriva något (som någon annan dessutom kanske redan skrivit).
Jag kommenterar bara när jag känner att jag verkligen vill. Inte för att locka läsare till min blogg, för jag tror personligen inte att den är särskilt intressant för den stora massan.

Så varför håller jag själv på med detta? Först och främst har jag alltid tyckt om att skriva och skapa bilder. Vare sig det är foton eller målningar, textrader eller bara dagboksanteckningar, så tycker jag om det där kreativa som man ändå kan få utlopp för i den här världen.
Varför väljer jag då att ha en offentlig blogg?
Varför inte? Eftersom min lilla blogg ändå inte lockar så mycket besökare så stör det inte mig att den är offentlig. Jag letar inte läsare.

Bilderna jag väljer att lägga här är alltid tagna av mig själv. Jag tycker om tanken på att jag bara är skyldig mig själv något för att bilderna ligger ute på nätet för allmän beskådan. Skulle jag märka att mina bilder blev stulna på något vis kanske jag skulle fundera över om jag verkligen ska ha mina bilder här.
Självporträtten tar jag nästan enbart för att bygga upp mitt eget självförtroende och för att jag älskar att fota porträtt.
Jag har alltid haft dåligt självförtroende och känt mig ful. Därför försöker jag motverka det genom att ta självporträtt och försöka bevisa för mig själv att jag duger bra. På senaste tiden försöker jag ta helkroppsbilder också, för att öka på självkänslan. Att jag väljer att lägga ut bilderna här är nog mycket för att då blir det verkligen "på riktigt". Såhär ser jag ut, ungefär...
Genom åren har jag även tagit en del självporträtt som speglar vissa faser i mitt liv.

Nu undrar jag:
Ni som läser, varför läser ni? Om ni bloggar själva, varför bloggar ni?

Sushilunch

61270-1268

Ja, det var det som blev min lunch. "En liten sushi". Men jag orkar aldrig alla bitarna. Men de har så god sushi vid Telefonplan asså. Mmm. Sen gillar jag att lägga ingefäran i soyan och sen doppa. Fast så gör kanske alla?

Nu ska jag iväg strax.

The swenglish evening

Mossa mossa. Nu är det snart natt för mig. Eller..egentligen borde jag lagt mig för en timme sen men jag fastnade i PS och Illustrator. Så kan det gå. Men nu är det dags för sängen. Jag har som tur är redan gjort mig iordning så jag behöver bara krypa ner under täcket och sluta ögonen. Sen hoppas jag på det bästa. Att jag somnar alltså.

Bjuder på lite bilder inför natten, för alla nattugglor utan jobb eller skola eller som helt enkelt bara är vakna.



Jag har äntligen ramat in lite egenhändigt ihopknåpad konst. Nu hänger dessa två ovanför soffan och jag gillarom. Jag gjorde dem 99, så det är old stuff you see. Kan någon se vem jag har avbildat?

Dessutom får ni ta del av en bonusbild. Vet inte om jag visat den i bloggen förut men shit the same i så fall. Här you ar:

61270-1266


Never mind den svarta randen, den bara kom med och jag orkade inte spara om bilden. Hoho!
And återigen: bilderna är gjorda av mig och får inte användas eller kopieras.
Och also: Det är rätt kul med svengelska, eller hur?

Rockis egna inlägg

Min lilla nymf Rocki var nyfiken på kameran idag. Det brukar hon inte vara, men idag kom hon närmare och kollade vad jag gjorde och såg mycket nyfiken ut. Så jag passade på att ta lite porträtt på henne.

Så...Rocki, du får ett helt eget inlägg nu. Strunt samma i folk som inte gillar när man har bilder på sina husdjur. Hoho!

61270-126561270-126461270-1263
Kort skärpedjup, but I like it!

Hon har så söta näsborrar!

It's teatime, not peetime!

61270-1260

Jag gillar ju att fota och jag gillar att fota vackra saker. Varför inte fota en av mina nya tekoppar när jag ändå är i farten och Nikonen är hemma där den ska igen. Bilderna brukar ta överhanden här hos mig, vilket kan göra inläggen meterlånga. Så idag, ikväll, får ni själva klicka upp dem till större. Jag ger er miniatyrerna! You klick 'em!



Och det där teet. Så jädra gott. Peach Passion. Mums. Idag har det blivit tre, fyra koppar te. Jag brukar annars undvika att dricka mycket te på kvällskvisten då min lilla lilla blåsa inte riktigt är skapt för urindrivande drycker. Men jag kan verkligen inte låta bli att dricka ur mina nya favoritkoppar.
It's teatime, not peetime!
Haha!



Ny design! Wooooaaa!

Nu har min Martin varit så himla snäll och hjälpt mig att lägga upp en header som jag gjort. Jag har velat ha något eget så länge men jag kan inte sånt krafs själv så nu fick jag äntligen hjälp med det. Det är lite ändringar som ska till men det verkar som Explorer dummar sig (som vanligt) så vi får köra de grejerna sen. Jag använder bara Firefox själv, för övrigt. Gillar inte alls Explorer. Så kika gärna på min blogg i Firefox!

Om man dessutom vill ha lite extra kul med sitt tangentbord kan man skriva in
www.skals.se i adressfältet. Då kommer man tills vidare också till min fina blogg. Hoho! Ja, eller klicka direkt på länken. Tanken är att det ska bli en hemsida så småningom. Har lite planer.

Back from the cykeltur

61270-1256

Såhär glada är Martin och jag idag. Vi har nyss kommit hem efter en tvåmilacykeltur till Telefonplan och hem igen. Jag hade tänkte börja cykla till skolan och ville kolla att jag hittade. Då tänkte vi slå två flugor i en smäll och käka urbota god sushi på Sushi Bar på Telefonplan, men det var tyvärr stängt. De har bara öppet på vardagar.
Så vi cyklade till McDonalds och käkade istället. Jag åt inte upp min burgare, det var inte alls särskilt gott. Dock tog vi kaffe och blåbärspaj efteråt, mycket godare. Sen kissade vi och begav oss hemåt. Nu är vi alltså hemma och jag är sjukt trött efter cykelturen. Men tänk vad fit jag kommer vara om jag orkar cykla den vägen ett par gånger i veckan.

Adam Tensta sjunger Mmmbop!

Innan jag vaknade i morse drömde jag att Adam Tensta gjort en cover på Hansonbrödernas gamla låt Mmmbop. Fast den handlade om barnmisshandel i Adam Tenstas version. Ja, det var en upplevelse att få höra!

Nu ska jag och Martin ta våra cyklar och bege oss ut i det tiogradiga soliga Stockholm. Vi ska cykla till Telefonplan och käka sushi till middag och sen hem igen. Hoho! De har supergod sushi på Telefonplan, you must try it!

Mossa mossa!

Loco Roco & Patapon!

Pata pata pon!

61270-1255

Just nu ligger Martin i sängen och spelar Patapon, ett spel till PSP. Han köpte ett PSP häromdagen och nu är vi båda fast i varsitt spel. Jag spelar Loco Roco som är ett ursött spel med söta röster, fin grafik och urgullig musik. Sophie vet vad jag menar. :)
Jag ska strax lägga mig jag med och kanske spela lite när Martin spelat sitt spel klart. Patapon är gjort av samma folk som gjort Loco Roco, en fransk konstnär har ritat spelen. Värsta ballt!

Provspela Loco Roco här:
http://www.locoroco.com/

Natti natti!

Två rosa och två gröna samt en glasburk

Hemma från Farstabesöket. Jag snabbade mig igenom det jag skulle och var hemma igen vid 13.30. På H&M köpte jag nödvändigheter (beror också på hur man ser det), dvs deodorant, puder, foundation samt bomullsrondeller. Efter det gick jag ner till Lagerhaus och köpte 4 tekoppar (eller kaffekoppar, även det beror på hur man ser det), ett guldpåskägg, en glasburk och en påskhandduk.
Handduken satte jag på kylen med hjälp av två magneter. Så nu är det ännu mer påsk i köket. Har ju sedan förra veckan en gul påsktupp där samt träägg som jag köpt på Panduro. Alla äggen ligger på ett träfat och tuppen sitter där han med.

Dessa koppar är så innerligt söta så jag var tvungen att ha dem. Martin sa: "Ja, jag kanske får vänja mig vid att bo i ett konstnärshem med konstiga koppar och grejer". Han är inte så förtjust i kitsch. Men det är jag!
Jag köpte två gröna och två rosa. Såhär ser de rosa ut:

61270-125261270-125161270-1250

Glasburken med lock ser ut såhär och är enormt söt. Tänk er den med karameller i!

61270-1253

Ja, som jag skrivit tidigare är kameran utlånad så alla bilder idag är tagna med webcamen i min macbook. Ber om ursäkt om jag ser menlös ut också. Haha!

Ta en titt in i Malins näsborrar

Idag fick photobooten jobba igen. Hahaaa. Ja..måste man så måste man. Jag har helt knasigt hår för jag sov med en boll på huvudet. Alltså, en hårboll, eller hårknut eller vad fan det nu kallas. Det brukar bli fint och ge mer volym men idag ser det bara knasigt ut.
61270-124961270-1248

Som tur är så syns det inte på bilderna. Haha. Man ser lite av vårt vardagsrum i bakgrunden där, bokhyllorna och en fåtölj. För den som är intresserad. Jag sitter nämligen i vardagsrummet när jag sitter vid datorn. Min lilla egna hörna är just där.
Sen tyckte jag det inte var mer än rätt att ni skulle få se in i mina näsborrar. Håll till godo.

Nu ska jag bege mig till Farsta en stund. Införskaffa lite nödvändigheter och kanske nåt kul, det beror på pengarna. Är typ pank den här månaden också. Blä.

Mossa!

I Malins photoboot

Jaaa. Har man inget bättre för sig och saknar sin egna lilla ganska stora kamera så blir det lek i photobooten. Såhär såg jag ut för ca 2 minuter sen.
 Med trollet som jag haft sen jag var liten.

61270-124761270-1246

Att våga vara "ful"...

Tänk om fler människor skulle våga vara lite "fula" ibland? Att folk inte behövde bry sig om finnarna i pannan, den torra fnöskiga hyn, sina valkar kring magen eller lite fett hår. Tänk om fler skulle våga släppa ut magen i de tajta brallorna och andas normalt. Tänk om fler skulle våga släppa en fis in public.
Tänk om fler människor skulle låta andra vara människor.

Här är i alla fall två bilder av mig, där jag gör hemskt knasiga miner och är ganska ful. Utsmetat smink, torr hy och allmänt ganska knasigt.


klick 'em and do the toadface!

Hostande icke-sjuk Malin med utlånad kamera

61270-1244

Mossa mossa!
Idag på bussen satte jag i halsen och började hosta som en tok. Det var så jobbigt. Jag kände att det var en yyytterst liten liten droppe saliv som smög sig ner i fel strupe och trodde verkligen inte att den lilla skulle göra att jag hostade nästan hela vägen hem. Från Skebokvarnsvägen till Hökarängen hostades det...undrar om mannen som satt bredvid mig trodde att jag var sjuk. Han kanske trodde att "nu kommer jag nog få influensa snart så som hon hostar på"..man vet aldrig vilka hypokondriker som finns i ens närhet. Hoho! Jaja, nu har hostan i alla fall gått över.

En sak är mycket jobbig just nu, Martins pappa har lånat vår kamera...vår fina egna Nikon som jag alltid använder, nästan varje dag. Det är extremt handikappande. Därför kan jag inte bjuda på nya färska rykande osande stinkande (?) bilder...utan får hålla till godo med en gammal från Photobooten på min MacBook. Ja...trist jag vet, men jag hoppas få tillbaka kameran till helgen i varje fall. Bajs att man måste låna ut sina bra grejer ibland...särskilt de man använder varje dag.
 
Well, det mest jobbiga skolgrejset denna vecka äro över och imorgon börjar en ny del.
Det pratades om vindrickande imorgon...vore ju inte så tråkigt.

I huvudet på Malin Skals

Fyfaaan vilka arbetsamma två dagar det har varit, igår och idag. Jag är så trött i huvudet av allt tänkande så nu finns bara en grå sörja simmandes i huvudet. Vi har varit hemma hos mig och arbetat med grupparbetet.

Igår avslutades arbetet klockan 22.22 på kvällen. Rätt sent alltså, för vi började 10.00. Idag slutade vi arbetet klockan 19.15 typ, och började 09.30. Man blir rätt seg i skallen av så mycket tänk alltså. Igår blev det pizza med hemkörning klockan 21 till middag och idag blidde det fil och två kokta ägg till middag vid 20-tiden. Kände att det inte riktigt räckte så nu sitter jag här med ett par knäckemackor med pepparrotsfärskost och ett glas Brämhults apelsin-jordgubb-juice.

Arbetet är inte slut här. Jag måste innan jag somnar ikväll läsa igenom en annan persons paper, reflektera som en galning över det skrivna och komma med fyndiga opponeringsgrejer som jag ska lägga fram imorgon under opponeringen. Dessutom ska jag upp kl 06 imorgon för vi måste vara i skolan klockan 08 och montera alla grejer vi skrivit ut under dagen. Dessutom måste jag fundera på vår egen redovisning som också den är imorgon och vi ska också bli opponerade på. Det är inte slut än. Egentligen skulle vi också ha jobbat med vår portfolio men det funkar ju inte, det finns absolut ingen tid kvar!

Eftersom det inte fungerar att ladda upp bilder, i varje fall för mig, så blir det tyvärr bara text idag.

Stresskit och onödigt tankeflyg

Nej, det här har inte varit en bra dag. För mycket stress och för mycket tankar i huvet som jag inte behöver och som bara stör mig i den redan infunna stresskiten. Jaja, hoppas nästa vecka blir bättre och att allt känns lite lugnare.

Jag skissade av ett foto av Sandra (Martins syster) idag och jag blev så nöjd. Det blev jättelikt och jättefint. Så roligt när man lyckas med något på kort tid (typ en halvtimme).
Ska försöka skissa min brorson Oliver också, när tiden finns. Det kanske finns tid men när den tiden kommer så orkar jag inte alltid. Imorgon hoppas jag på bra väder så jag kan cykla bort lite kalorier...den här helgen har jag ätit både chips, glass och choklad. Blä vad onyttig jag känner mig. Dock har middagarna i helgen varit relativt nyttiga.

Bjuder på en gammal bild också, inte en särskilt bra men det är vad jag har att erbjuda idag. :)

61270-1242


Grannen stal mina grodor

Vafan.
Vi håller på och rensar bort lite slängasaker från balkongen och så ser jag inte mina grodor någonstans.
Alltså, mina två trädgårdsgrodor. En i guld och en i grönt. Borta. Gone. Poff.
Martin kollar på grannens balkong och vad står där på en hylla om inte mina två trädgårdsgrodor. Asså...ehm? Vafan?
Jag gick dit, tog mina grodor och ställde tillbaka dem på vår balkong. Seriöst? Hur tänkte våra grannar när de tog våra grodor och ställde dem på sin egen balkong som är precis bredvid vår? Vi bor på loftgång så man kan gå in på varandras platser...Nu är jag lite upprörd måste jag säga. Nästan så jag vill ringa på och fråga vafan de håller på med... suck...grannar...