Och nu - vädret!

Såhär såg det ut när jag tittade ut genom köksfönstret häromdagen. Jättemycket snö, plogbilen hade plogat upp vallar bakom alla bilarna på parkeringen och det snöade massor.
Utsikten åt andra hållet, från vardagsrummet ut mot gården, såg ut såhär:
Jag har inte tagit någon bild av hur det ser ut idag men imorse snöade det massor, medan temperaturen sakta rusade uppåt under förmiddagen och orsakade massa smält snöslask som plaskade när man gick och stänkte upp från skorna.

Jag hade inte något speciellt syfte med det här inlägget...det brukar jag nog aldrig ha..haha...men grejen är att jag tycker vädret är jobbigt...man vet inte hur man ska klä sig...oh så jobbigt...handen för pannan...nejmen det är finare ute med riktig snö, inte slaskblaskblandatmedgrusochhundkissochbajs....ja...

Hoppas alla har en fin fredag?

softa soffan



Såhär ser vår nya soffa ut. Visst ser bordet yttepytte ut bredvid? Vi måste köpa ett nytt bord också, liiite större kanske. Haha! Fåglarna bor där till vänster som man kan se. Till höger står den gamla tresitsen mot väggen och väntar på att någon ska forsla bort den. Undrar när vi ska hinna med att ta bort den...
Där i hörnet, där den lila lilla och den "ljusgröna" kudden ligger...där brukar jag hålla till. Myspys. Måste fixa nåt snyggt att ha på väggen också, ser så jädra tomt ut nu...bläää...ska försöka måla något någon dag, när tid finns.

Ja..det var soffan alltså.

Shoppingtjat och kändisspotting

Kom nyss innanför dörren. Hade möte med gruppen på café Rival och sedan gick jag en sväng "på stan", vilket innebar en tur på Götgatan (in på Monki och H&M endast) samt en tur till Skanstull där jag kollade efter en väska på Åhléns.
Min svarta favoritväska är borta i flytten så jag kikade efter en ny. Tänkte att jag unnar mig lite shopping nu...kände verkligen för lite nytt. Hittade en svart axelremsväska som var lagom stor att variera med. Jag gillar iofs att ha samma väska ofta men lite variation skadar inte. Den andra svarta jag redan har, men som är borta och säkerligen kommer fram någon gång, är en handväska, så det är ju skönt att ha en med lång axelrem också om man säger...hmm..jag bara babblar...yes...ville ha en portföljliknande snygg sak men hittade inget och orkade inte leta så det blev den svarta på bilden nedan...
Var egentligen ute efter att kika på en väska på Lindex men den fanns inte i butiken jag kikade i...så den sket jag i för tillfället...får se om jag får syn på den nånstans sen. Kanske var den slut.
Köpte ett linne med fågelmönster (100 kr) samt en genomskinlig svart sak (20 kr) på Monki, samt lite randiga tröjor (1 t-shirt och en långärmad) och en helrosa på H&M. Där köpte jag även en svart trikåkjol.
På Åhléns blev det en röd läppenna också eftersom jag saknat en sådan.
Ja, lite shopping som sagt...känns alltid lite surt att handla tycker jag...eftersom pengarna ryker...men ibland måste man (?).




Dagens kändisspotting: På cafét: Paolo Roberto. På Götgatan: Camilla Thulin. På tunnelbanan hem, mittemot mig: nån tjej som definitivt måste varit med i någon såpa, typ Skilda världar eller nåt, men minns inte.

Fatso Day + ny bild igen

Nyss hemkommen från affären, där jag handlade lite pålägg då allt var slut här hemma i morse när frukosten skulle intagas. Oj vad fint det lät då. Nu finns det ost och kalkon hemma i alla fall. Standardpålägget. Men jag är sugen på rostat bröd med ost och marmelad...mmm...kanske får bli det till eftermiddagsfika idag.
Jag passade på att köpa semlor också, eftersom det ju är fettisdagen idag. Jag har redan ätit semla i år men på dagen D måste man ju trycka i sig en också. Hoppas de är någorlunda goda, köpta semlor brukar ju inte alltid smaka hurra liksom.

Jag sov inte många timmar inatt så jag ska faktiskt mot soffan om en stund och vila ögonen lite. Men först ska jag försöka få i mig lite lunch eftersom det ju inte blidde någon frukost.
Köpte även keso med päron och vaniljsmak...men...njaaa...vet inte..tror jag föredrar naturell keso faktiskt. Jag brukar blanda den med lite rödlök och örtsalt och ha på smörgås. Eller naturell blandat med bär, blåbär och hallon gärna. Och skivad banan!

Tänkte visa bilden jag ritade igår kväll. Det känns lite tråkigt på ett sätt, för sen har jag ju ingen mer ny bild att visa förrän jag ritat en ny...känner alltid så när jag visar en ny bild...får lite ångest om jag måste lägga upp en gammal bild sen. Hoho!

Martin tyckte den var lite knarkig, han gillar när jag ritar knarkiga bilder tydligen.



Den är ritad för hand men färglagd in the computer, såsom jag ju gör ibland. De två bilderna här längst ner är detaljbilder, tänkte det var lite kul. Haha, ja skitkul! Verkligen! Hmm..

Vad tycks? Är den knarkig?

Idag är det en sån här dag...

Idag är det en sån här dag:



Ganska trött, skulle gärna ligga på soffan hela eftermiddagen och kvällen nu...

...och vet ni...



...det får jag också!

För jag har gjort klart skolarbetet för dagen så jag är fri att göra vad jag vill. Jag ska rita. Vila. Och sånt.


The helg + ny bild

Bild jag ritade häromdagen. Nothing fancy. Jag gillar att döpa bilderna. Hoho!

Igår fick vi träffa Magnus och Annas nyfödda bebis. Han var jättesöt och fin. Roligt att vi fick komma så pass fort på besök också, jättekul!
På kvällen såg jag och Martin på tv, innan Katarina och Joel kom på besök och vi åt chokladpudding och drack te till två på natten. Vi pratade lite också, åt inte chokladpudding så långsamt. Haha!
Idag har jag suttit hela långa dagen och transkriberat ljudupptagning. Vojne vad jobbigt..jag har en fil kvar att transkribera men jag kan fasen inte göra det idag för jag är slut i skallen av sex timmars koncentrerat lyssnande och skrivande...imorrn tar jag nästa, biter ihop och kör på!

Men jag längtar redan till nästa helg och litegrann också till på onsdag, då pengarna trillar in på kontot. det var nåt jag behövde den här månaden...men jag kan inte minnas vad det var. SmartMalin...

Hur har helgen varit?

Dagens ego



Dagens ego in da photo booth.
Försöker få mittbena igen efter att ha haft sidbena länge. Det är svårt för mitt hår vänjer sig extremt fort vid att ligga på ett visst sätt.
Ja.
Jag gillar att göra miner också, eller snarare, det är nåt som är typiskt jag. Som man kan se ovan.

Om en stund ska jag till affären och handla kvällens middag. Sedan ska jag hem och rita, för det har jag massa lust med just nu. Rita.

Kanske lägger upp nån bild ikväll om det blir finers.

Electric word life



Ibland undrar jag hur vissa människor tänker...ja...vilken värld de lever i och hur de ser på den..Jag lever i alla fall i min värld, det är en bra värld det. Jag trivs i den. Där finns Martin och vår nya soffa till exempel..det är inte dumt det. Haha!

Idag har jag hälsat på hos min mamma, där även min bror var förbi. Vi åt pannkakor (ja, det är ju torsdag) och fikade te. Jag kikade lite på nätet efter en ny mobil men alla kostar så mycket så det dröjer nog innan jag kan skaffa en trots allt.

Jag blev så glad igår när
Marie fick sina bilder som hon beställt av mig. Hon verkar ärligt jätteglad och nöjd så jag pustade ut och blev en liten glad Malin. Titta vad fint hon skrivit på sin blogg.

Om en stund blir det nog sängen för min del. Morgondagen kommer att bestå av transkribering av ljudinspelningar som vi gjort i grupparbetet. Kommer ta sin lilla tid och jag vill hinna rita lite också. Hoppas jag orkar det! Sen är det helg och jag och Martin ska försöka måla om i köket...finally...håll tummarna för att vi orkar ta oss för det.

En bra låttext också. Har aldrig med sånt här men denna är så bra och låten också såklart:

Dearly beloved
We are gathered here today
2 get through this thing called life


Electric word life
It means forever and thats a mighty long time
But Im here 2 tell u
Theres something else
The afterworld

A world of never ending happiness
U can always see the sun, day or night

So when u call up that shrink in beverly hills
U know the one - dr everythingll be alright
Instead of asking him how much of your time is left
Ask him how much of your mind, baby

cuz in this life
Things are much harder than in the afterworld
In this life
Youre on your own

And if de-elevator tries 2 bring u down
Go crazy - punch a higher floor


If u dont like the world youre living in
Take a look around u
At least u got friends

U see I called my old lady
4 a friendly word
She picked up the phone
Dropped it on the floor
(sex, sex) is all I heard

Are we gonna let de-elevator
Bring us down
Oh, no lets go!

Lets go crazy
Lets get nuts

Lets look 4 the purple banana
til they put us in the truck, lets go!


Were all excited
But we dont know why
Maybe its cuz
Were all gonna die


And when we do (when we do)
Whats it all 4 (whats it all 4)
U better live now
Before the grim reaper come knocking on your door


Tell me, are we gonna let de-elevator bring us down
Oh, no lets go!

Lets go crazy
Lets get nuts
Look 4 the purple banana
til they put us in the truck, lets go!

Cmon baby
Lets get nuts
Yeah
Crazy

Lets go crazy

Are we gonna let de-elevator bring us down
Oh, no lets go!
Go crazy


I said lets go crazy (go crazy)
Lets go, lets go
Go
Lets go

Dr. everythingll be alright
Will make everything go wrong
Pills and thrills and dafodills will kill
Hang tough children

Hes coming
Hes coming
Coming

Take me away!

/Prince - Let's go crazy

Konstfacksskandalerna

"Konstfack är Sveriges största konst- och designhögskola med utbildningar på kandidat- och masternivå. Skolan som grundades 1844 har idag ca 900 studenter och 200 anställda".

från konstfacks hemsida.
www.konstfack.se


När enskilda individer gör saker som upprör folk i allmänhet skapas det liksom vågor som är svåra att bryta. Som nu när Konstfack får en massa skit för att enskilda individer (studerande på Konstfack) gjort olagliga saker, dock i samband med studierna. Nyligen var det en tjej som spelade psykiskt sjuk och blev intagen på psyket. Nu i veckan var det en kille som filmade när en hel tunnelbanevagn blev nerklottrad. Nu är institutionerna låsta på vår skola, på grund av att enskilda lärare och andra anställda fått hotmail och liknande.
Jag tycker det är jättetråkigt att människor drar alla över en kam. Det går som sagt 900 studenter på Konstfack, varav 2 har gjort något som upprör allmänheten.
I Metro skriver de "Läsaruppror!", "Lägg ner Konstfack!", "Nu får det vara nog, Konstfack!" etc... varför blir hela skolan smutskastad på grund av två personers dumhet? Det tycker jag tyder på att läsarna är lite okunniga själva, lite snabba i orden men tänker inte före.

Konstfack är en konst- och designhögskola, vilket innebär att där går en del människor som kanske skulle kallas "konstiga" för vissa. Konstnärer är ett speciellt släkte, vare sig de bakar chokladbollar som examensarbete eller sitter och knypplar på lunchen. Men det ska inte rättfärdiga olagligheter, tycker jag.

Jag går på BI, alltså Bildpedagogiska Institutionen. Där går det bara helt normala människor. Haha! Det är vi som sedan ska bli bildpedagoger, var tanken. Sen om alla blir det, det är en annan sak. Fast jag måste erkänna att jag också har fördomar mot vissa fack på Konstfack... mycket eftersom vårt fack blir utan så mycket som de andra facken får. Vi har till exempel inga egna riktiga ateljéer att arbeta i, inga ordentliga verkstäder, knappt så vi har salar att vara i under föreläsningar ibland. Vi får hoppa lite hit och dit allt som oftast.

Ja det här blev ju lite hattigt, men i alla fall nåt att fundera på.

Har ni hört om Konstfacksskandalerna? Vad tycker ni?

Att inte pressa sitt pressade huvud


Idag är jag lika trött som alla andra dagar och får inte riktigt ihop läsandet till skolan därav. Det är inte roligt alls. Jag tror faktiskt att min läslogg och vidare reflektioner får bli en rest. Jag ska inte dröja med den allt för länge utan hade tänkt ha den klar till helgen eller så, klar att skickas in på måndag typ. För jag kan inte pressa mitt huvud mer än jag gör. Ändå pressar jag inte särskilt mycket, vilket gör att jag känner mig lite dum, ja. Men det är inget jag kan göra något åt. Så..ja..det får bli lite sent inlämnat.
Intressant det blev idag då. Hohoo!

Nu - mot soffan...den nya, fina, stora, bästa soffan!

hjärtebebis, malin somnar och en bild

I lördags, på alla hjärtans dag, fick Magnus och Anna en son. Jag tycker det är lite ballt faktiskt, att han kom den dagen. Hoppas att vi snart får hälsa på och klämma lite på honom och såklart att de mår bra!

Nu sitter jag här och har lite ångest över skolböckerna. Vi måste tydligen skriva läslogg, vilket mest innebär att man typ bevisar för lärarna att man läst böckerna. Lite som på gymnasiet ungefär. Haha!
Jag är dock så trött så jag somnade när jag skulle läsa idag. När jag vaknade var klockan laga middag. Efter middagen ska jag fortsätta och då få jag väl hålla tummarna för att jag inte somnar igen. Hoho!




Nya soffan är på plats!

Nu står i vårt vardagsrum en ny fin tresitssoffa med divan. Wihooo! Man får plats massa folk i den. Igår kväll satt vi fem på rad (och vi behövde inte trängas) och det var ändå en massa plats över. Inte dumt. Mycket mysigare att ligga där med en filt och vila också, än det var i den gamla soffan...jag är supernöjd!
Det är tur att vi har ett stort vardagsrum för våra gamla soffor huserar för tillfället fortfarande där. Kanske att vi blir av med tvåsitsen ikväll dock. Håller tummar och tår.

Ikväll står det vegetarisk lasagne på menyn och vi får besök av två av Martins vänner. Det är sista dagen på helgen och som vanligt tycker jag det är jättejobbigt med söndagar. Tur att jag börjar tio imorgon, får i alla fall sova till åtta.

Läs gärna inlägget under och säg vad du tycker, vore roligt att höra vad fler tänker om samma uttryck.

Inget inlägg utan bild, så här:



gammal kludd

Hur söt?

Jag stör mig så enormt på folk som i sina bloggar skriver "Hur bra?", "Hur söt?", "Hur fint?", "Hur konstigt?" etc...jag blir sååå irriterad på det. Varför skriver man så? Det verkar dessutom spridas. Huga.
Okej att man inte behöver använda extremt korrekt svenska när man skriver, det gör ju inte jag heller så jag ska inte säga nåt om den saken. Jag tycker bara det är ett väldigt konstigt uttryck.

Kolla hunden, hur söt?



Låter det inte konstigt att skriva så tycker ni?


Nu håller Martin på med maten. Vår soffa har vi dessvärre inte fått hem ännu. Vi åkte till utlämningsstället idag och skulle låna släp där eftersom vi hört att man kunde låna det gratis. Då visade det sig att man var tvungen att boka det i förväg, vilket vi inte hade en aning om eftersom de i butiken sagt att man bara kunde komma dit och låna.
Lite panik blev det då. Han som jobbade där sa till slut att vi skulle få dem hemlevererade mellan 17-22 för att vi inte fått info om att släpen var bokningsbara. Vi behöver inte betala för hemkörningen.
Skitbra, men nu har vi en soffa ståendes på högkant i vardagsrummet, en annan soffa ståendes vid sidan av, samt kommer alltså få den nya soffan i kväll, någon gång.
Hade vi haft släpet hade vi gjort oss av med sofforna idag, men nu får de alltså stå här och vänta...mindre roligt tycker jag. Men som sagt, vi får hem sofforna gratis så egentligen ska jag inte klaga.

Klämma geléhjärtan i nya soffan

Ätit fruktsallad med hemkryddad vaniljgrädde (vispad mellangrädde, farinsocker, vaniljsocker) och sett lite tv. Det är fredag. Imorgon får vi hem vår nya fina soffa. Jag kan ju säga att jag ser fram emot det ganska jättemycket. Då ska jag slumra där medan Martin lagar Alla hjärtans dag-middag åt oss. Vi har försökt boka restaurang men det mesta verkar fullt om man inte vill gå på pizzera eller sunkhak så vi är hemma.
Jag tror jag ska klämma några geléhjärtan under eftermiddagen också. Mmm.

Dessutom ska dagen imorgon bestå av ritande. Yes.

Eftersom inga nya verk tillkommit på sistone visar jag en detalj ur en större teckning som jag ritat för en massa år sedan nu. Hmm..är väl sisådär men lite kul i alla fall. Figurerna är rätt små i verkligheten, detta är uppförstorat ett antal gånger.



Pannkakor och trötterier

Pannkakor med sylt och sirap har slunkit ner i min mage. Inte båda samtidigt. En omgång med två pannkakor med sylt, sedan en omgång med två pannkakor med sirap..föredrar sylten. Det var gott med sirap men lite för sött.

Idag har jag känt mig jättedum i skolan för jag har varit nästintill däckad hela dagen. Så trött. De tycker säkert att jag är skitjobbig och värsta gnällspiken (vilket jag är) men jag försöker hela tiden be om ursäkt och då blir det värre...uschiamej.

Så idag blir det väl en tidig sängkväll igen, antar jag. Håller på med en bild, så får se om jag orkar rita klart den idag eller ej. Den är till
Marie.
Därför skulle jag vilja göra den klar så hon får den någon gång! Jag skjuter alltid upp saker. Yep, that's me. Hohooo!

Men jag bjuder på en gammal repris så länge:


Ja, det där håret tog en stund att göra.

Anna och Malins begravningsblickar


foto:
Anna Larsson, redigerat av mig.

När Anna var i Stockholm för ett par veckor sedan åkte vi lite tunnelbana tillsammans och försökte då ta lite bilder samtidigt. Det gick inte bra kan jag säga. Jag som annars har rätt bra fotominer fick inte fram en enda vettig utan såg mest dum ut på alla bilderna. Fniss fniss blev det då. Haha! Men sen tänkte vi att "nu ska vi vara allvarliga" och då blev det denna bild.
Alltså, hur allvarlig får man bli? Ser ut som någon dött. Hoho! Det tyckte jag var hilarious!
Och kolla luddet i mitt hår längst upp, electric!

Fjärilar

Wihooo, jag har producerat en ny bild idag. Fick ritlust fast jag är jättetrött. Då är jag allt ritsugen må jag säga...hmm.

Well, jag ritade den för hand och färglade den in the computer lite snabbt. Blev värsta fin tycker jag. Självklart lite småpill som behövs fixas mer med men på så kort tid (ca en timme) tycker jag det blev najsigt.



Vad tycker ni?

Jag tror jag ska färglägga den med färgpennor någon dag. Borde bli värsta ballt.

Mot den gamla gröna plyschsoffan!

Smoothie är gott, smoothie är mättande, smoothie är nyttigt. Yey!

Va jag längtar efter den där sablars soffan alltså. Hade vart perfa en dag som denna. Har inte sovit så bra inatt, kanske 2,5 timmar och skippade skolan idag. Känns dumt men jag är så trött så det svider i ögonen och jag hade bara suttit där och gäspat. Ja, det jag ville komma fram till var att det hade ju varit så skönt att kunna lägga sig i den nya soffan med en filt och vilat lite...men men. Snart så!

Solen skiner ute, den värmde mig om benen när jag var ute. Blå himmel och sol...det är så det ska vara. Då gör det inget om det är lite kallt..eller jo...det får ju hellre vara lite varmare men solen gör tillvaron lite lite myspysigare.

Mot soffan...den gamla...gröna plyschsoffan..

Ny soffa - wihooo!

Nu har jag precis kommit innanför dörren, sitter ner vid bordet och äter lite mat. Hungrig.
Vi har varit på Mio och tittat på soffa. Vi köpte en! Wihooo! En veckas leveranstid bara så nästa helg kommer vi kunna mysa i denna skönhet:

Soffan heter Monza, bilden är lånad från
Mio.se

Åh jag är så glad. En snygg och skön soffa, äntligen. Nu kan vi få bort våra gröna plyschsoffor som vi haft provisoriskt i tre och ett halvt år. De är i bra skick, väldigt bra skick faktiskt...så om någon är intresserad av en tre och en tvåsits i grönt plyschliknande material, kom och hämta!

Waves and Curls



Ja, som synes var mitt hår alldeles underbart vågigt och lockigt idag, på grund av vårt hemska väder. Tänk att det kan vara så dubbelt. Jag älskar när mitt hår krullar sig av fukten ute (brukar mest vara så lockigt på sommaren) men vädret är piss...ja...men men..jag fick vara fin i håret i alla fall. Det liksom snurrade sig som korkskruvar också, på vissa ställen. Syns mest på första bilden dock. Men åh, jag gillare!

Äta eller dricka sin smoothie, det är frågan



Idag är jag hemma. Idag tillåter jag mig själv att ha skitigt hår.

Jag ska rita idag, hela dagen lång. Sen ska jag läsa lite också.

Jag har druckit/ätit en morgonsmoothie gjord på hallon, blåbär, banan och vaniljyoghurt.
Säger man att man äter en smoothie eller dricker man den? Jag gör alltid krämiga smoothies med banan och halvfrysta bär och då blir den ganska tjock och mysig och inte så blaskig...det känns mest som man äter den då...som när man äter yoghurt liksom..för man dricker ju inte yoghurt.
Eller, jag dricker i alla fall inte yoghurt, men det kanske ni andra gör?


Utmaning...den var inge kul ju...

Jag fick en utmaning av Anna, att gå till mappen bilder och ta den sjätte mappen och bild 6 där...men jag har lite samma problem som Anna, att jag har så mycket bilder och de är indelade i olika sorters mappar osv...så för att slippa denna bild...


...som är ett färgprov jag gjort och som ju knappt syns eftersom det är så ljust...valde jag att kika in i en annan mapp.

I mappen med fotografier från min och Martins Nikon d50, gick jag till sjätte mappen och den sjätte bilden där var denna:


Alltså, det syns ju ganska väl att det är en bild från julen. Min och Martins julaftonsfrukost 2008 närmare bestämt. Innan risgrynsgröten hunnit hamna i tallrikarna.

Va kuuul! Ehm...eller inte...men ja..det var ju inte jag som bestämde bild tyvärr...utan utmaningen var ju sådan.

Jag utmanar alla som har lust!

Fotoframkallning snarast tack


gammal egobild

Jag ska skicka in en beställning på fotografier snart. Det är så många bilder jag vill ha på fotopapper så jag ska tamejfasen göra det nu! Eller ja, inte nu, men snart. Hoho! Det kommer väl kosta en del...så jag får sålla..vill ha en del egobilder som jag är nöjd med, samt en hel del från vår senaste långresa (när vi var i Hong Kong, Thailand och Singapore), samt kanske en del annat. Sen vill jag ha fina mappar, eller portfolios att sätta in dem i. Kanske inte semesterbilderna dock, de vill jag ha i ett album så jag kan skriva om bilderna också.
Åh foto...på fotopapper...längtar...

...till sommaren också..för den delen...sommar sommar sommar..

Have I told you lately...

...att jag är lite trött i ögat?


Jag har inte haft ork eller lust att skriva de senaste dagarna. Det har varit mycket på g...typ. I lördags åkte jag och Martin till en gammal kompis till mig (Nina) som hade födelsedagsfest. Åt på Max och drack tropical fanta. I söndags arbetade vi i en liten stuga i skogen, med att servera våfflor till förbipasserande cafésugna friluftsmänniskor. Vet inte hur många våfflor vi gjorde, men kanske en 150 stycken.
Idag har det varit skolarbete, undersökningsarbete på skola i Huddinge var på schemat idag. Det gick bra faktiskt, över förväntan. Hälsade på hos mor min en stund på kvällen. Handlade lite på Konsum, bland annat laxfiléer och sej, samt tonfisk på burk och ägg. Ja.
Åt nasi goreng när jag kom hem, jag hade köpt med mig till Martin och var lite sugen själv också.

Imorgon är det yoga och sedan skola igen. Ja.

Nu...skriva lite skolarbete och sen sooova sängen, kanske hinna läsa lite. Jag har sånt enormt sug efter att rita men orkar inte. Kanske i helgen.