reker, e de sånna man eter?

Idag visste jag inte vad jag skulle laga till middag. Ville inte handla massa ny mat eftersom pengarna kommer imorgon och det är bättre att storhandla när man har mer än 100 spänn på kontot.
Jag kikade runt i frys och skåp. Klart vi hade nåt man kunde äta...

Gjorde värsta goda pastasåsen.

Först hackade jag två vitlöksklyftor som jag sedan fräste i ca en matsked med smör. Hällde i lite dill och lite gräslök (sån där fryst färdighackad). När det fräst lite skvätte jag över limesaft. Sen fräste jag räkorna snabbt i detta och la dem i en tallrik vid sidan av. Då hällde jag över lite extra limesaft också.
Hällde ner ca 1,5 dl lätt creme fraiche och ca 1 dl mellangrädde i stekpannan och vispade runt (lite av kryddorna och det från räkorna var ju kvar och gav smak), smulade ner en halv buljongtärning och lite peppar och liiite salt. I med massa gröna ärtor (frysta tinade) och sen var det klart.


Kokade pasta till, hade girandole torsados eller vad de heter. ;)

Ta lite pasta, lite sås med ärtor och lägg på lite räkor. Mums. Räkorna hade jag inte i såsen för jag ville inte att de skulle bli för varma och sega som de brukar bli om man slänger ner de i såser.


lite bra lite skit

Idag har varit en uppochner-dag. Lite bra, lite dålig, lite skit, lite okej. Jag har målat en skänk (eller vad möbeln kallas...) vit, den var målad mörkt turkosblå innan. Har bara benen kvar att måla, det får jag göra en annan dag, för den måste torka ordentligt. Sen måste den vändas upp och ner om jag ens ska kunna måla benen någorlunda. En annan dag, kanske imorgon.
Den ska i alla fall in i vardagsrummet sen, var det tänkt. Det är omorganisation där som gäller nu inför jul. Få bort massa prylar i vardagsrummet, samt iordningsställa W:s rum så gott det går. Vi kommer inte bli klara, men komma en bit på vägen kanske.Såhär ser det ut vid fönstret i vardagsrummet nu. Bilden tog jag tidigare idag. Vi har inga gardiner. Nånstans. Den där puffen är W:s, hon brukar hänga där, ligga och mysa, sitta och rita eller bara sitta på den.

Ja.

cut or no cut?

Jag funderar starkt på att klippa mig. För det första är håret så himla slitet, klipper mig ungefär en gång per år...hatar att gå till frisören, that's why. Hatar! Det är som tandläkaren för mig, fast den är jag ju inte rädd för...men ni fattar...

Jag fundilerar på att kapa kanske 2 dm. Mitt hår är så livlöst och jag tappar massor (troligen på grund av stress, hej magkatarr!) så en lite kortare frisyr vore kanske bättre. Men jag har inte klippt av så mycket på många år och korthårig vägrar jag bli igen. Jag har haft superkort, ifall någon undrade. Första gången jag klippte kort var jag tio och passade i frillan. Nästa gång var jag 13 och passade inte alls i frillan...fyyyy faaaan! Den tredje gången var jag 16 (?) och passade inte heller då i den sablars frillan. Vafan klippte jag mig kort för?


Tio bast, superfin! När det var nyklippt hade jag i princip "stubb" som man sa på den tiden.


Hur gammal är jag här...16, 17 kanske...fuuult!

Jaja. Jag ska i alla fall inte klippa kort. 2 dm på mitt hår är ju ganska mycket men det blir inte kort. Har ju ner till arselet som det är nu, i princip. Jag får fundera. Men troligen klipps det av en bit i alla fall. Lite Tomas DiLeva-stuk som jag sa häromveckan.

Our house!

Som jag nämnt tidigare har jag arbetat med ett grupparbete de senaste tio veckorna i skolan. Eftersom vi läser till bildlärare på Konstfack, fick vi en uppgift i den kurs vi precis avslutat, pedagogik C och didaktik C, nämligen att göra en läsårsplanering. Denna planering skulle sedan gestaltas och visas upp på Älvsjömässan när det var skolmässa 1-3 november, alltså förra veckan.
Vår grupp fick skriva en läsårsplanering för årskurs nio i grundskolan. Vi valde att gestalta vår läsårsplanering genom ett hus med olika rum som symboliserar de olika momenten under året.

Såhär såg det färdiga resultatet ut på mässan. Det genererade en hel del tittar och folk tog kort på det och gick och kikade in i alla rum. Mycket poppis. Vi var nöjda som tusan.
Kolla liksom vilket fint hus vi gjort!


sjuklingar och drömmar

Här sitter jag. W är på dagis och jag ska försöka få klart mitt paper. Det ska in imorrn så jag hinner en stund imorrn också, men det blir fan inte bra. Bara massa blaj. Jag har så mycket i huvudet nuförtiden så skolgrejerna blir liksom bara en smula i all kaksmet om man säger så. Om jag hade tid skulle jag baka kakor hela dagarna istället...men det är bara 2 år kvar nu.
I vår ska jag läsa konstinriktningen, så hoppas verkligen på att det blir skoj.

Vi har varit supersjuka här hemma nu i en månads tid. W hade en vecka (förra veckan) då hon inte åt något alls. Kanske en tugga på mat, eller en sked glass...som tur var drack hon lite vatten hela tiden i alla fall. Sen, på torsdagen, som genom ett trollslag, så åt hon massor till lunch. Hon fick följa med mig till skolan för grupparbetet blev lidande av att jag inte kunde vara med. Jag hade köpt med en färdigrätt med pasta och tomatsås med mozarellaost. Hon år nästan allt själv. Snacka om lycka för mamma M. Hon äter!
Nu mår hon bra igen och äter som vanligt. Hon är ju glad i mat, så det gör ont i mammahjärtat när hon inte äter...då är hon sjuk.
Innan detta har vi haft enormt mycket hosta som gjort att vi inte sovit på nätterna. Snoriga, febriga, allmänt hängiga har vi varit. Superlänge.
Nu hoppas jag vi, eller i alla fall W, får vara friska åtminstone ett par veckor till. Drömmen vore ju att få vara friska till efter jul, så vi får en mysig tid nu inför julens alla bestyr. Men med vår tur kommer väl vattkopporna snart här och så lagom till jul får vi säkert besök av herr Magsjuka.

Jag vill så gärna gå och se Take That (mina barndomsidoler) i Köpenhamn i juli. De kommer inte till Sverige, så jäkla trist...men det kostar 2495 spänn att se dem i Köpenhamn så det är liksom ganska uteslutet för min ekonomi. Sen måste man ju ner dit, med boende och allt. Så, nej det blir nog ingen konsert. Är säkert slutsålt dessutom.

Blä.

Gå in och läs om läskiga lästips och annat på
Barnboksprat i helgen förresten. Eller varför inte kolla redan nu. Finns alltid nåt att läsa. Glöm inte bort att rösta på oss, vi är nominerade till Stora kulturbloggspriset! Sista dagen att rösta är den 11 november så rösta på nu! Barnboksprat it is!