Svalka åt alla!


Bjuder på en svalkande bild såhär den heta sommarkvällen.

Nu ska jag se på Ghost Whisperer! Yeeey!

A bluebell getting a tan


en blåklocka solade sig i Sälen

Idag är en ny dag, igen. En solig dag med svettdroppar som trillar nerför pannorna på människorna.

It's a blue sky.

Jag ska strax äta lite frukost, fixa mig lite, klä mig i så svala kläder som det bara går...och sedan ska jag sätta mig på min cykel och åka till mamma. Martinen är lite sjuk så han ska vara hemma och slöa (spela WoW och så troligtvis).

Att vara hemma från Göteborg var lite mer vemodigt än jag hade trott. Jag gillar verkligen den staden. Den har allt och lite mer, men saknar lite små saker...så det kommer bli Stockholm trots allt. Fast vi får resa dit mer kanske. För det är ju ändå min andra stad på nåt vis...
Sov bra i början av natten då det var svalt, men det blev varmare.

It rains no harm



Nu är det sista kvällen i Göteborg. Lite vemodigt, lite för kort tid här.
Martin och jag träffade
MaddePadde idag och vi fikade och shoppade. Kul att vi kan ha lite kontakt trots att vi bor så långt i från varandra.

Efter det var jag och Martin till Liseberg och såg Carl-einar. Det regnade lite under föreställningen men det gjorde verkligen ingenting utan var mest skönt. Svalkande. Behövligt.
Efter showen gick vi till en pastarestaurang vid Korsvägen ungefär, som heter nåt med Vin o Pasta den med, liknande namn som den vi åt på igår. Jag tog Pasta Vitello idag, med ett glas vitt till. Det var enormt gott!
Och...imorgon är det hemresa...men innan dess hinner vi se en film på bio, The Dark Knight, som jag sett fram emot länge nu.



The answers



Fick en utmaning genom
anna
Jag skulle svara på dessa frågor. Då gör jag det, eftersom jag ju aldrig blir utmanad och eftersom det var självaste sötaste anna som utmanade.

1) Vad åt du till frukost?
Har inte hunnit ännu, men ska strax ner till hotellfrukosten så det blir säkert mumsigt.
2) Lägg ut den senaste bilden du tagit på dig själv.
Det är den här ovan, togs igår eftermiddag vid ankomst till hotellet.
3) Vem fick du ditt senaste sms ifrån?
MaddePadde!
4) Vilken färg har din dator? Alltså skalet...
simply white, jag har ju en macbook
5) När var du arg senast?
Hmm...i lördags tror jag.
6) Ditt bästa minne från skoltiden?
Alla knasiga filmer och sketcher jag och mina kompisar gjorde med en lånad videokamera från rörlig bild i skolan på gymnasiet.
7) Ditt sämsta minne från skoltiden?
Att aldrig känna sig "inne", att aldrig bli "sedd" av killen man var kär i.
8) Yoga eller löpning?
Löpning, eller snarare lugn jogging.
9) Spaghetti Bolognese eller Oxfilé Provencale?
Gillar ju kött, fast äter det så sällan..fast provencale är inte en favoritkryddning så det kanske blir bolognesen i alla fall. Köttfärs är ju också kött förvisso. Hoho!
10) Vilka tidningar läser du regelbundet?
Ingen sådär regelbundet, men lite tjejtidningar då och då, bannar mig själv varje gång jag köper en...sen gillar jag serier som Elvis och Nemi.
11) Favoritkaraktär i deckare?
Är inget stort fan av deckare...men kanske Lisbeth Salander i Stieg Larssons böcker.
12) Teveprogram du aldrig missar?
Desperate Housewives, Ghost Whisperer...ser sällan på tv nuförtiden.
13) Vem är du avundsjuk på?
Så många som vågar ta stora kliv i karriären. Jag vågar aldrig, trots högt flugna planer på att någon gång våga!
14) Din bästa revansch?
Det vet jag inte, den är väl på intåg kanske?
15) Din bästa chef ever respektive din sämsta?
Hade en halvbra chef i Göteborg, fast hon var snäll...har aldrig haft en skit till chef  tror jag...kan inte komma på den bästa heller...
16) Mat som du aldrig någonsin kommer att äta? Orsak?
Typ larver eller friterade spindlar...eller hundkött. Allt jag ogillar kommer jag väl undvika. Doh!
17) Offentlig person som du skulle vilja ta dig ett snack med?
Jag har nog redan pratat lite smått med de jag skulle vilja.
18) Kaffe eller te?
Kaffe och te tack. Helst med mjölk i kaffet och gärna grönt te.
19) Skostorlek?
36-37, beroende på fötternas humör. Ibland 35 på barnavdelningen.
20) Hur ofta är du på IKEA?
När jag behöver saker som finns att köpa där, då är jag på IKEA...dvs...kanske tre gånger per år eller så. Vem vill åka dit egentligen, man trängs ju bara med massa jobbiga barnfamiljer.
21) Om du hade fem miljoner över - vad skulle du köpa? Och du var tvungen att köpa något annars skulle de försvinna...
Självklart betala av CSN-lånet, resa massor till alla ställen jag missat hittills...köpa ett hus och en lägenhet, kanske ett torp i Dalarna eller något annat vackert ställe. Sen skulle jag nog ta körkort, skaffa miljöbil och shoppa massa kläder. Vadå dubbelmoral?

Ja, det var mina svar. :)

Nu ska vi ner till hotellets frukost och äta. Sen shoppa!


Ich bin in Gothenburg!


vår utsikt från hotellfönstret, fotot taget för en kvart sedan

Ich bin in Gothenburg!

And I love it.

Jag älskar den här stan. Synd att hela släkten befinner sig på fel sida av Sverige...

Vi har fikat och ätit på Vin o Pasta med Johan, en kompis från tiden i Ronneby. Han bor numera här i Göteborg så vi passade på att träffa honom idag. Trevligt, trevligt!

Imorgon blir det shopping med Madde (glöm inte nu att vi ska ses kl 12 Madde!) och sen Carl-einar på Liseberg. Får se om vi vågar oss på någon karusell också, men troligen inte. Jag är ju mest där för Carl-einar. Kanske kan spela på nåt hjul eller så. Hoho!

Puss på alla människobarn!

Another flow

Goodnight sweetheart, goodnight.

Jag har så mycket bilder på blommor och blad som jag fotade i Sälen. Många är jag riktigt nöjd med. Den här nedan är ett fint exemplar. Jag är så nöjd. Jag kommer troligen att visa fler bilder framöver, från blommornas dalar.
Men nu är det dags för sängen och jag har packat klart. Så skönt att slippa ta med sig sängkläder och handduk. Nu ska vi bo på hotell och mysa lite. Tar med datorn och hoppas att det kanske finns möjlighet till anslutning på hotellet, annars...ses vi på torsdag eller så.


Fly full of philosophy



Glömde nästan bort den filosoferande flugan. Här har ni honom!
Jag har ju inte ett extremt macro-objektiv men jag lyckas ta ganska bra närbilder i alla fall. Jag är mycket nöjd med denna flugfilosofibild. Vad tycker ni?

And I am telling you...



En av mina favoritsekvenser i Fresh Prince.

You just gotta love the Fresh Prince of Bel Air!

Så vackert det är i Dalarna!


bild tagen från bilen, regnet hängde i luften.

Jamen visst fan är det vackert i Dalarna/fjällen/norra sverige...alltså...det är så vackert att jag fick tårar i ögonen. Barrträd så långt ögat kan nå på de höga fjällen, ängar av rosa blommor som jag inte kan namnet på, forsar som forsade och stenarna översköljdes av dess klara vatten, hav av blåbärsris...så mycket blåbärsris som jag såg i Dalarna, det har jag aldrig någonsin skådat. Det var skogar av blåbärsris och hav av vackra böljande blåbärsbuskar....helt otroligt, tyckte jag.

Så vackert, så fint, så drömskt...


End of the homesickness


På vägen till dalarna i söndags, stannade vi till här, vid Erik Larsgården i Avesta. Så himla fint och mysigt, jag älskade stället.


Vi har nu precis kommit innanför dörren till vårt älskade hem. Shit, vad jag har haft hemlängtan de senaste dagarna. Här är allt sig likt, fåglarna har dunat ner som vanligt och bajsat lite i soffan.
Vi har åkt bil hela dagen. Ätit varma hallon direkt från buske, ätit tip-top och druckit vatten. Efter mycket om och men fick vi även äta en god lunch bestående av varmrökt lax och färskpotatis.

På Erik Larsgården serverade de hembakta kakor och gott kaffe i kanna. Bullarna var också hembakta och så sjukt goda.

Och så en jag inne på toan på Erik Larsgården. Inte världens finaste bild, men om ingen fotar en får man fota själv. Huuuu...

En liten uppdatering från Dalarna

Idag har jag fotat lite blommor och gröna saker, bland annat fick jag en fin bild på en smörblomma där en liten fluga satt och filosoferade. Tyvärr verkar det inte gå att ladda upp bilder, så jag kan inte visa den. Får bli senare eller när jag kommer hem igen. Troligen kommer jag hem på lördag kväll.

Blev nyss biten av en mygga på foten. Fattar inte varför de alltid biter mig på fötterna.

Ville mest uppdatera och visa lite bilder men eftersom det inte går kanske det är likabra att avsluta och lägga sig. Saknar ju min blogg ju!

Mossa mossa på alla människobarn!

Tack förresten för alla kommentarerna till förra inlägget. Vi kan ju fastställa att det där med kompisar är knepigt, inte bara för mig. Och det är ju bra, då känner jag mig lite mindre ensam. Haha!

No best friend who calls me her best friend



Imorgon bitti, vid åttatiden, kommer jag och Martin att försöka komma upp ur sängen och fixa det sista inför veckan i Sälen. Frågan är då om vi kanske ska sova snart...?

Den 28 juli, alltså nästa måndag, kommer vi att resa med tåg till Göteborg i två dagar för att träffa vänner, äta hotellfrukost, se Carl-einars varieté på Liseberg och jag kanske har råd att shoppa något. Vänner måste man ta vara på, jag har för få av dem. Därför är det trevligt att jag och Martin känner lite trevligt folk i Gbg vi kan hälsa på.

Jag har ingen bästa vän, som kallar mig sin bästa vän. Det känns som det var på högstadiet jag senast hade det. Jag lider inte av det så mycket, faktiskt. Det kanske låter konstigt. Jag tycker att jag har fina människor kring mig så det faktiskt känns riktigt bra. Men visst skulle det vara lite kul att ha en liten bästis, någon man känner väl och kan prata om allt med.

En liten väninna.

Kanske finner jag en sådan någon gång, annars kommer jag klara mig galant ändå. Ja!

Oj, vilket sidospår jag kom in på nu.

Jag kommer att försöka blogga lite i Sälen om jag får det att fungera med internätet och Martins mobil. Annars skriver jag igen om en liten vecka. Kolla mitt arkiv vetja, det finns massor av trevliga saker där. Både att läsa och titta på!

Taking it slow


jag målar akvarell, sitter på ett litet berg vid vattnet på landet

En dusch senare...
Jag sitter i vardagsrummet och surfar lite, det kurrar i magen och Rune pratar tyst i buren medan Rocki ruvar på sina tre nylagda ägg och Ronja vilar. Martin sitter i köket, med sin bärbara dator. I badrummet dunsar det från tvättmaskinen som snart tvättat klart.
Efter att jag joggat runt en stund, bara ca 2-3 kilometer men det gjorde gott i alla fall, gick jag in på ica och handlade lite. Det blidde lite honingsmelon, rostbiff, potatis, lök (ska göra en potatissallad, ljummen sådan), toalettpapper (ska inte användas i maten, hohooo) och lite annat.
Jag har försökt få tag i min broder, men han är onåbar så jag vet inte om han kommer sen, men mamma och Rollokolan kommer i alla fall. Jag bjuder på lite fika och mat. Om de stannar så länge vill säga. Annars får jag och Martin mumsa på maten sen.


The red Diamond



Idag är en ny dag.

Idag är en ganska molnig dag, men jag ska försöka ge mig på en joggingtur. Det är ändå bara lite mer än en månad kvar till Tjejmilen, så lite måste jag ligga i nu. Hela nästa vecka är vi i Sälen och då ska jag jogga där. Det blir bra det.
Efter min joggingtur ska jag svettig gå in på Ica och handla lite inför eftermiddagen då vi får besök av mor och kanske bror och hans tjej. Vi får se.
Min brorson åker till Spanien idag. Honom ser jag inte förrän i slutet av augusti igen troligen.
Träffar honom för sällan.



rubber fairchild

Rubriken kommer från de ord jag fick upp när jag skulle verifiera en kommentar the other day! Jag gillaren, den va kul! Haha!

Hemma från Landet, på Värmdö. Vi har målat akvarell, fotograferat lite, ätit tårta, glass, grillat och druckit lite vin. Vi fixade vattnet så vi behövde inte oroa oss för vattnet denna gång. Skönt!
Bara en bra toalett som saknas.

Men sömnen är det sämre med, blev inte så många timmar nu de här dagarna. Så vi ska ta igen oss lite nu idag och imorgon kommer min mamma hit och kanske min bror, vi får se. Sedan åker vi bort på söndag igen, men jag ska försöka låna Martins mobiltelefon och tar med mig datorn så jag kanske kan blogga lite från Sälens gröna ängder.

Kolla, några jag:

Såhär såg jag ut igår...love den där lila linneklänningen...it's really mysish!

Såhär såg jag ut när jag skulle måla...ja..håret fastnade i blåste och så snyggt var det inte, men den enda bilden på mig från måleriet som var nåt att ha. Hohoooo!

Mot landet!


Visar en gammal bild så länge, eftersom det är lite ont om nya. Men jag gillaren, så kika på.

Nu ska vi strax bege oss mot landet. Vi kommer vara där i ett par dagar, kommer nog hem på torsdag kväll tror jag. Vi ska måla akvarell (jag ska typ hålla en kurs..haha), grilla, kanske bada, dricka gott och ta det lugnt. Hoppas att det blir trevligt.

Så nu, alla människobarn, få ni ha en fin vecka. Som jag brukar säga; saknar ni mig för mycket, kika i mitt arkiv, där finns det mycket godis. :)

Baking today!



Idag har jag haft besök av en vän, Silvana. Vi har bakat kaka. Hoho! Jag gjorde muffins som vanligt, men de blev tyvärr inte så bra..lite för små och kompakta..vet inte vad som gick fel idag. Men med lite frosting blev de mumsiga, och ganska fina.
Silvana hade ett recept på en slags cheesecake med citron och lime och maräng on top. En slags lemon merengue pie. Den gjorde vi och den var jättegod och citronlime-ig.





You say you want a bigger ass?


R..... pussar mig :)

Jag sitter här och väntar på ingenting alls...eller jo..jag målar akvarell och den tar ju evigheter på sig att torka. Får ta låååånga pauser här vid datorn.

Dagens roligaste:

När jag skulle verifiera en kommentar, sådär som man får göra ibland (ja, bara ibland, knasigt!)...gissa vad det stod för ord som jag skulle skriva in? Gissa då, gissa!

Haha!

Det stod: Bigger As

Ja, men tack då! Jag vet att jag har en stor bakdel...dock stod det ju as, med ett s...men man kan ju tolka det som man vill och det kanske var något krypterat meddelande från någon hemlig beundrare eller så...hmmm...som gillar stora rumpor, dvs min, men ville gärna ha en större...

näe...jag kanske ska återgå till akvarellen...

Jag och R..... och minilördag



Idag var det sista dagen på jobbet för den här gången. Hoppas dock på att få jobba lite i slutet av augusti, innan skolan börjar igen. Eftersom jag jobbar som personlig assistent får jag inte berätta om min brukare, men jag bara måste få visa den här bilden på mig och hennes amazon som också har ett namn som börjar på R, precis som alla mina fåglar.
Idag fick han sitta lite hos mig och då var han nöjd. Gnagde lite på knapparna på min kofta och pussades lite. Han är go han.
Nu är det sssschhhh...inte prata mer om min brukare nu! Fast det var ju fågeln jag skrev om, det kan väl inte vara såååå farligt. Skrev inte ens ut hans namn.

Idag blir det matlagning, städning och akvarellmåleri, med en del sittande på balkongen med en drink däremellan. Var tanken. Det är lite minilördag för mig idag så det får inte bli för mycket städ, men lite måste jag röja. Får nämligen besök imorgon och då vill jag inte att det ska se ut som ....ja...som det ser ut.

Hoppas alla människobarn har en fin söndag!



Känn ingen sorg för mig Göteborg


Ibland saknar jag Göteborg jättemycket. Jag tyckte så mycket om staden och att bo där. Det enda som var jobbigt var att alla man kände, familj och så...bodde i Stockholm. Så därför bodde vi inte kvar i Göteborg.
Det här är en bild av hur det såg ut i vårt vardagsrum i den första lägenheten som vi hyrde i andra hand av en jätteschysst kille. Provisoriskt möblerat javisst, men fan...jag gillade det. Vi bodde vid Backaplan nästan.

I slutet av juli blir det Göteborg igen, fast bara ett par dagar och då på vandrarhem. Fast jag gillar vandrarhem. Vi kanske till och med har råd att bo på hotell, ska höra med Martin. Vi ska shoppa (i alla fall jag) och träffa lite vänner och så höjdpunkten: Se Carl-einar! Yeeeah!

Men idag, är det en riktig sommarmorgon, precis så som sommarmorgnar ska vara. Varmt, soligt, tyst (förutom mina fåglar som skriker...varför gör de alltid det på morgonen...kvittra fåglar, kvittra!) och jag tänker på landet.

Nu - mot jobbet och de sista arbetstimmarna. Sedan är det semester!

Oh oh oh oh De e sommar
Oh oh oh o folk i parken
Oh oh oh oh De e sommar
Oh oh oh vi lättar från marken
Wihooo, Ragge, Wihooo!

Bara en bra låt


One of my all time favourites...

Waheyo is not a cow



Eftersom jag gillar att rita "fantasy"-grejer och kanske inte är världsbäst på det, fast jag kör min stil, så har jag här provat att rita en manlig form av en slags...fantasyfigur. Ehum...ja...och...han heter Waheyo. Waheyo heter Martins gubbe i WoW just nu, det var jag som kom på det och jag gillar det så jag döpte denna man till samma sak. Fast Martins gubbe är en ko och den här figuren är ju ingen ko...men vafan, jag gillade namnet.
Tyvärr råkade det komma vatten på blocket förut så det är lite förstört till höger...
Interesting, interesting...very very interesting.

Nu ska jag strax till jobbet i alla fall...trött är jag...äter min grötfrukost...med laktosfri mjölk...imorrn klockan 15 har jag semester!

6,6 mil på cykel och en skum bild



Idag ska jag cykla igen. Har redan cyklat tre mil den här veckan, då kan man likabra fortsätta cykla överallt, eller hur. Jag ska cykla till mamma som bor i Stureby. Det är ca 8 km dit. Sen ska jag hem också, så idag blir det totalt 1,6 mil då, när jag är klar. Men sen måste jag börja gå ut och springa också, faaan...det är ju tjejmilen snart...måste träna mer på springandet. Tur att jag i alla fall tränar kondiitonen när jag cyklar.

Imorgon och på söndag ska jag även cykla till och från jobbet så där blir det två mil till då. Rätt kul att räkna hur många mil det blir per vecka. 6,6 mil blir det ungefär när jag är klar på söndag. Haha!

Förresten, jag vet inte varför jag har den där bilden här ovan..den är knasig och jag vet inte vad jag tänkte på när jag ritade den...den är bara skum. Någon som kan berätta för mig vad som pågår på bilden? Hihi!

...de med lite vaniljsås på...



Shit va de där muffinsarna/blåbärskakorna var goda. Jag säger bara det...de med lite vaniljsås på...shit alltså.
You must try them!

Idag är det en annan dag...och solen skiner på himlen blå.
Jag vaknade seeent...men jag var uppe till halv tre, såg på Lida på tv3. Så det gör inget. Jag ska jobba 16-22 idag och innan jag drar på cykeln ska jag till kära hemköp och inhandla något som jag kan äta till middag. Nyttigt helst..eller någorlunda nyttigt i varje fall. Jag cyklar ju som en tok nu och då känns det ju bra om man inte käkar blåbärsgott hela dagarna. Åt ju en och en halv sån igår...nu ligger det 8 stycken i frysen. Mamma ville att jag skulle ta med till henne imorrn men det kommer ju så många dit så då kommer jag bara ha 2 st kvar...så jag är i valet och kvalet där. Haha!

Nu ska jag go and wash my hair!

Blueberry muffin with chopped almonds and marzipan



Don't you just wanna eat these for dinner?

Nu har jag bakat klart. Jag hade ingredienser så att det räckte till att baka 10 stycken blåbärsmuffins/blåbärskakor. Jag mixtrade lite som vanligt och hade i hackad mandel (ca 1/2 dl), mandelmassa (riven, ca 1 dl), kokos (ca 2-3 msk) och så blåbär då. I smeten hade jag muscovadosocker (1 dl), farinsocker (1 dl), smör (100 g), vetemjöl (ca 2,5 dl), ägg (2 st), vaniljsocker (2 tsk) och bakpulver (2 tsk) och 1 dl mjölk.

Såhär gjorde jag:

Jag smälte smöret i micron och satte ugnen på 175 grader. Vispade socker och ägg pösigt och hällde sedan i kokos och hackad mandel. Därefter hade jag i mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rörde om. Sedan hällde jag i smöret och rörde om igen. Efter det hade jag i mjölken och rörde om återigen. Sedan hade jag i den rivna mandelmassan och rörde om en gång till. Ja, jag rörde om en del.
Hällde ca 2 stora matskedar smet i varje muffinsform (använder stora muffinsformar), täckte med blåbär och sedan hade jag riven mandelmassa ovanpå. Till sist en miniklick smör på varje. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter, känn med en sticka om de är klara. Fastnar det massa klet på stickan bör de vara inne en stund till.

Om du vill får du gärna göra dem, receptet är påhittat av mig så skriv gärna om du gjort dem så jag får veta vad du tyckte.

Provsmakat har jag också och jaaaa....fasen alltså...dessa blåbärsskapelser är värda pris. Världens godaste.

Hihi!

Biten



Back from picking blueberries.

I skogen fanns det både det ena och det andra. Bland annat en golden som hette Fanny och som var jättenyfiken och gick fram till mig för att se vad jag pysslade med. Insekterna kryllade. Myror, bromsar (eller klägg som jag kallar dem..), humlor, spindlar och andra kryp jag inte kan namnen på.
Sedan är jag ju känd som älskad av alla mygg så självklart fick jag smälla mig själv på armarna hela tiden. Kom hem med ett antal bölder (myggbett blir stora som bölder på mig) och så kliar det överallt nu...det kryper överallt. Jag ska nog gå och kolla så jag inte fått någon fästing.
Tips också, vid blåbärsplockning: sitt på huk, böj inte på ryggen hela tiden för då gör det till slut ganska ont i den.

Det var ganska utplockat, trots att jag trodde att jag var tidigt ute. Brukar inte blåbären komma i slutet av juli annars? Äsch, jag kämpade på och fick ihop en burk, gissar att det är en liter ungefär. Hittade lite små röda smultron också.

Men tänk alltså, att jag har en liten skog så nära mig, där man kan plocka blåbär...och jag bor inte på landet. Det är inte så illa det.

Nu ska jag försöka få ihop ingredienser till en kaka, det blir såklart en med blåbären som jag plockade. Hoppas det finns så det räcker till något gott.


Colourpencils and blueberrys



Tänkte ju att jag skulle visa något av det jag ritade igår. Jag blev inte nöjd med mycket som jag ritade igår...hade sånt ritsug men så fort pennorna nuddade vid pappret så liksom dog det...så lade jag ifrån mig pennorna och pappret och så kom suget...och så nuddade pennorna vid pappret...och så dog suget..så höll det på. Den här bilden ritade jag i alla fall innan all lust dog på riktigt. Ritade med färgpennor utan att skissa före, det är jättesvårt.

Idag sitter jag inomhus när det är vackert väder och solen skiner. Det är för att de ska komma och kolla vår toalett som tjuter när man spolar (någon packning som inte är tät eller så troligen) och så luktar den så mycket så jag funderar på om det är en läcka någonstans...att det inte är tätt. För jag städar toan 2-3 gånger i veckan och ändå luktar den illa...och jag tycker att det är jättejobbigt. Nu vill jag ha en luktfri toa.
Guuud vilka problem man har...tänk de som bara har ett hål i marken...

Efter att de varit här ska jag käka lite lunch och sen gå ut i det finfina vädret och plocka blåbär i skogen. Jag älskar att plocka bär, fast jag blir lite fanatisk och kan inte sluta om jag hittar många. Haha!

The best gröt in the world


The best gröt in the world is the one I make själv. Fiberhavregryn, vaniljpulver (inte vaniljsocker), solrosfrön, sesamfrön, krossade linfrön, lite kokos, lite salt och sen micrar jag den. Sketagott. Till gröten har jag blåbär och hallon som jag tinat med lite farinsocker. Blanda runt försiktigt, ät med mjölk. Åh va gott.

När vi var i Sunne åt jag detta till frukost ute i solen:


Och idag ser jag ut såhär, minus knasposen som enbart är där för att det är roligare med knasigt.



Ja, allt blir roligare med knasigt!

Wet Dog

Nu har jag cyklat i ösregn och motvind från jobbet och hem. När jag kom in bytte jag byxor eftersom de jag hade på mig blev lite väl blöta. Jag såg ut som en blöt hund och tänkte ta ett kort, men batterierna var slut i båda kamernorna. Men jag kan intyga att jag såg rolig ut. Jag gillar att vara ute i ösregn på sommaren. Bara man vet att man kommer hem sen och kan byta om och bli varm.
 

Idag får ni titta på den här bilden. Det är en knasig fågelfigur. Ja. En riktigt knasig fågelfigur.

Har jag sagt att jag gillar knasigt?



Det är jag som har ritat den, vad tycks?

Back from Hot Land

Nu är jag hemkommen från Varma Landet, Hot Land, The home of Karlstad...Värmland. Det var varmt i fredags och igår på dagen, sedan mitt under teaterföreställningen så började det åska, mullra, blixtra och spöregna. Någon propp gick för det blev kolsvart på scenen och en av skådespelarna sa: Jaha, ska vi fortsätta spela i mörkret? :)
Sedan tog det väl kanske tio minuter så hade de fixat det igen.

Nu är jag enormt trött så det får bli sängen nu. Ska ju jobba imorrn också, så ett par timmars sömn är ju ganska önskvärt.
Hohooo!

Jag visar en knasig bild tills vidare. Haha, he's weird. Yes.

And she's got long purple hair

Mossa mossa! Fredag morgon, helgdags...vi ska åka bil till Värmland. Solen skiner, himlen är blå...hoppas på en trevlig biltur med bra musik i högtalarna. Ska ladda min Ipod hursomhelst.
Since jag kommer vara borta nu under helgen kommer jag inte kunna lägga upp något förrän på måndag, men det gör ju inte så mycket eftersom jag har ett stort arkiv med bilder och knas i.

Visar en bild innan jag åker i alla fall. Den här får ni kika på idag:



Om någon mot förmodan skulle undra så är det jag som ritat den. Alla bilder i bloggen, vare sig det är foton eller illustrationer, är mina egna.

Whaddaya think?

The sketch of a young girl

Cyklat en mil idag igen, det är inte illa pinkat.
Jag hade tänkt försöka gå ner en fem kilo i alla fall, så jag ska keep on riding my bicycle. Men sen måste jag gymma lite mer, men det tar emot att gå in på gymmet under sommaren tycker jag. Det ska dock bli mer gymmande mot augusti, sen måste jag ut och springa mer eftersom tjejmilen är den 30 augusti och jag vill komma runt på lite mindre tid än förra gången. Ja...träna it is...shit alltså..men det är bra att röra på sig, då lever man längre. Hohoo!

Okej, det har blivit ungefär en bild per inlägg nu det senaste och den här gången är inget undantag. Dock är det bara en skiss som inte är klar, men jag är ganska nöjd med den, trots att den kräver lite mer underhåll. ;)

Take a look and vad tycker ni?


packing for a roadtrip

Än så länge känns det ungefär som igår. Jag ska göra mig iordning och gå iväg till hemköp för att handla lite färdkost inför morgondagen. Vi ska nämligen åka till Sunne, som ligger i Värmland.
Martin har en kompis som bor där över sommaren så vi två, plus Martins lillasyster och pojkvännen till hon som bor i Sunne, ska åka dit med bil.
Då behöver man, eller i alla fall jag, en massa trevligt i ätväg. Lite godis, nötter, kakor...egentligen vore det super med någon smörgås men jag tror det kommer vara übervarmt i bilen och då kommer de bara att bli förstörda. Ja. Ska se vad jag kan hitta in the store.

Ikväll är det jobb igen 16-22. Sedan är det bara en vecka kvar innan jag får sommarlov på riktigt. Ungefär i alla fall, jag jobbar måndag, tisdag, torsdag, lördag, söndag nästa vecka. Sen så! Men mest längtar jag till den 25 så jag får lite pengar. Är lite pank för tillfället. Haha!

Visar en bild idag också. Jag är så snäll. Jag vet.



Vad tycks? Endast färgpennor här också.

Nattinatti folket!

Okej, så nu var det dags att vandra mot sängen. Dagen har gått och den har inte varit till belåtenhet. På grund av massor av negativa känslor har den varit rätt usel. Blev lite bättre när Martin kom hem i alla fall och nu tänker jag lägga mig bredvid honom och somna.

Bjuder på en knasig bild tills vidare. Imorrn visar jag någon bild till om det finns intresse. Annars visar jag den ändå. Haha!
Nattinatti folket!




WoW and Ghosts

Ikväll blir det WoW igen, Martin kommer snart och då har han med sig så jag kan köra på min egen dator. Ska göra en ny gubbe tror jag, även fast jag vill spela lite mer med min gamla favorit också, vid ett senare tillfälle.

Jag känner mig fortfarande uttråkad och får hela tiden för mig att jag är dålig...att jag egentligen inte ska visa bilder här eftersom de ju inte är bra...och att alla andra är så mycket bättre och duktigare...varför tänker man så? Så jädra dumt.
Sen jag vaknade har jag varit lite nere idag, tror det beror på mardrömmarna jag hade innan jag vaknade...

Men imorrn är det nya avsnitt av Ghost Whisperer. Får dock spela in det eftersom jag jobbar, men jag är lite glad ändå. Det är en av mina favoritserier. Älskar övernaturliga saker, eftersom jag själv varit med om en del och flera i min släkt. Det ligger lite närmare än det kanske gör för andra.

Ny bild igen!

Okej, ingen som skrev nåt vackert om den förra bilden. Snyft. Haha!
Äsch, jag vet ju att det är så få som läser och man kan ju inte kräva av folk att säga nåt jämt. Hohooo!
Jag ligger på soffan och läser Dorian Grays porträtt och lyssnar på P3 samtidigt. Jag känner mig inte så uppåt idag. Det känns mest tröttigt, suckigt, gråttigt och tråkigt. Ja...det är fint väder men jag känner ingen lust för att gå ut och njuta av det...så jag ligger här och läser...och lägger in en ny bild också.

Den här:


Den är ritad på samma sätt som de förra, enbart färgpennor och ingen skiss innan. Vet inte varför jag plötsligt, för två år sedan, ritade några sådana här porträtt och sedan inte mer...have to start it again.

Fantasyporträtt kanske man kan kalla dem, eller vad tycker ni?

En blå figur

God morgon, god morgon, hör fåglar sjunga glatt
God morgon, god morgon i kööööööör

Hohooo!

Jag ska starta dagen med en bild. En av de bilder jag hittade igår, som jag ritade för två år sedan och sedan dess har legat gömda i en låda under sängen...
Den har en del skavanker, men det gör liksom inget tycker jag. Jag gillar den jättemycket. Enbart ritad med färgpennor, därav felen..går ju inte att sudda så bra när man ritar med färgpennor juuuu...
Jag har för mig att jag ritade den när jag jobbade natt.

Nu ska jag försöka få i mig något ätbart, klä mig, sedan sitta i soffan och försöka rita. Bara för att jag är ledig och hade jättesupermegalust att rita massor igår, så har jag inte samma sug idag...hoppas det kommer.


Green lady



Som en försmak på morgondagen (idagen) visar jag den här bilden. Den är ritad för två år sedan och jag hittade den idag, bland massa fler bilder som jag helt glömt att jag gjort. Ritad endast med färgpennor. Tror inte ens jag skissade med blyerts först. Jag har ett par till som jag visar imorrn, som själv gillar jättesupermegamycket. Och det är inte supermegaofta jag tycker så om mina egna bilder.

Så, håll utkik om ni gillar mina bilder!


Vampire


Fan...har inga nya bilder att visa...har inte tid att rita nuförtiden. Man blir trött av jobb. Därför har jag bestämt att imorgon blir en ritardag. Ska fan rita hela dagen lång. Ja, kanske inte efter 8, för jag har lovat Martin att vi ska spela WoW!
Ja, därför bjuder jag mest på gamla alster som ligger i min mapp "konstnärligt" i min dator. Jag har som jag sagt förut, inte övat så mycket på AI men jag ska göra det vid tillfälle. Tills dess får man ju tänka positivt kring hur det blir nu. Vafan, det blir ju färglagt i alla fall, liksom. Hohooo!

Ja, men imorrn lovar jag att minst en ny bild kommer upp.
Shit..var det bra att lova det...tur att det inte är så många som läser. Haha!

My best side



Bara för att alla är så snälla och säger så fina saker om mina bilder så bjuder jag på en av de knasigaste egobilderna. Ser ut som jag ska somna, det är suddigt, man ser dubbelhakan.

Vassegoda allesammans!
This is me from my best side.
Yes.
No.

Nu ska jag till jobbet i varje fall.

Old skiss and long wait


Jag sitter här by the kitchen table och väntar på att tiden ska gå. Det är inte så roligt ska ni veta. Jag ska nämligen jobba idag, närmare bestämt så börjar jag 16.00. Känns ganska meningslöst dessa dagar då jag jobbar kväll, för man hinner inte göra något på riktigt innan man ska till jobbet. Men...nu är det bara (mindre än) två veckor kvar så har jag sommarloooooooov.

Jag hittade den här gamla skissen nyss, den har varit scannad ett tag men jag vet inte vad jag mer ska göra med den...den är inte klar alls, som synes. Dessutom syns teckningen bakom också, dåligt scannat. Hoho! Interesting, yes.
Ja, frågan är...ska jag jobba vidare med den här bilden eller ej. Den börjar ju bli lite gammal nu, kanske 4 år gammal.

Äsch, vi får se.