Back home and so on...



Nu är vi hemma från Sundsvall!
Så skönt det är att vara hemma hos sig själv ändå. Nu behöver jag inte känna mig dum för att jag är trött och så kan jag göra vad jag vill och inte vill. Haha! Martins faster är snäll och verkade förstå att jag var trött i alla fall, det var skönt det.
Vi fick massa god mat och ännu fler goda kakor varje dag. Kaffe och apelsinjuice slank ner också. En jättegod födelsedagstårta till Martins pappa som fyllde 60 i måndags fick vi alla smaka på också. Fasen va mycket gott.
Martins pappa verkade glad för sin present. Vi klädde ut oss och så fick han en karta att gå efter och så hade vi olika stationer där han fick göra saker och svara på frågor. Ett litet barnkalas för man förlorar väl inte barnasinnet för att man fyller 60 va? Jag var i varje fall häxa med svart runt ögonen och svarta läppar. Martin var ett snällt troll, Sandra var en robot och Barbro (Martins faster) var en prinsessa. Martins pappa levde sig in bra tycker jag. Han själv fick en röd mantel och var Superman. Haha!

Ja, nu när 2008 snart är slut så börjar hela världen summera sina år.
Mitt år har varit ett okej år. Jag fortsatte plugga på Konstfack, hade ett trevligt sommarlov, fick en
bästa anna till vän, fick se Carl-einar på Liseberg i Göteborg, blev med mage, flyttade till en bostadsrätt (en trea) och så fyllde jag 27.
Känns inte som jag kan sammanfatta bättre än så och jag tror inte jag orkar göra värsta krönikan heller. Haha. Ja, det där var mitt år 2008.

Jag tror att 2009 kommer bli mycket mer spännande.

Nu är det i alla fall den sista dagen på 2008 och nyårsafton. Ikväll ska vi bara vara hemma och ta det lugnt. Vi ska käka god mat och en kompis till Martin kommer över och firar med oss. Vi har köpt cider, fläskfilé och chips med dip. Det blir en goffakväll för min del då jag är sååå sugen på chips med dip. Det är inte ofta det äts här hemma.
Finns dessutom lite julgodis kvar i form av knäck och bananfudge så det finns en möjlighet att det slinker ner lite sånt också. Våra kanaler på boxen har dessvärre slutat fungera så något tv-tittande verkar det tyvärr inte bli...hoppas det inte är nåt man inte vill missa.

Hmm...nu ska jag ta en vilopaus och läsa lite. Är nästan klar med New Moon. Haha, tonårsböcker is the shit!



Julen är slut här i vårt hus


Ni får en trött malin med tomteluva och dubbelhaka på köpet. Wohooo!

Nu är julen officiellt slut, i och med att annandagen är firad och klar. Vi var hos min mamma idag och åt god julmat och bytte lite klappar. Vi fick påslakan och bäddlakan, sånt behöver vi verkligen, då vi bara har enstaka sådana...av min bror fick vi Björn Gustafssons dvd.
Imorgon ska vi sätta oss i en bil och åka till Sundsvall där vi stannar till måndag. På tisdagen åker vi hem igen för att fira nyår på onsdagen.

Julafton var händelserik, jag var mycket trött och vi åt god mat (jag hade lagat egna köttbullar och janssons frestelse) och gott godis (jag hade med mig brända mandlar, bananfudge, trillingnöt och knäck - allt hemgjort), drack glögg (lättglögg för min del) och spelade kort. På ett sätt är det skönt att julen är slut, men jag känner mig som vanligt lite vemodig när julen tar slut. Det är liksom något man väntar på hela året, större än födelsedagar, påsk och midsommar, men det tar slut så fort. Man har så mycket förväntningar på att allt måste bli bra och blir det inte det känns det misslyckat.

Menmen, nu är den i alla fall över och en annan tid tar vid.


vad kan det vaaara??
Det var en Wacom, ett ritbord till datorn, värsta bra!

Andra klappar var:
en filmkamera (mest till martin, men vi kommer ju båda att använda den)
pengar
en marimekkoskål
en wok
änglaspel

Ja, fina klappar alltihop.


Have yourself a merry little christmas!



...till er alla från oss här i stugan!

Hoppas att alla vänniskomarelser har en finfin jul med mycket mys och god mat.

Hemma hos Malin

Fick en till utmaning, denna gång från Tina. Jag fick lite ångest igen, eftersom vi inte har kommit helt i ordning ännu i vår nya lägenhet, men det är ändå lite kul så jag visar lite delar av hur det ser ut nu.


I hyllorna bor mina böcker (mest mina, men en del av dem är Martins) och nu under julen även min favoritkottetomte och de små söta dockorna (jag har köpt en till, vit). Jag älskar barnböcker och har tillägnat ett eget hyllplan till dem. Det kommer nog fyllas på. Då kanske det i och för sig behövs en till hylla och var fasen ska den stå??


Vår lilla DVD-samling.

Jag älskar filmer och spelade alltid in alla filmer jag gillade förr när jag bodde hemma, då på VHS (ja, jag är rätt gammal), men nu när vi inte ens äger en video och kvaliten på VHS är den sämsta i vääärlden, så försöker jag och Martin samla på oss DVD-er istället. Det blir ju lite dyrt i längden men vi jobbar på.

I den hyllan står även en skulptur jag gjort i skolan (gymnasiet), samt den lilla stereon som fåglarna har på med radio om dagarna. Den drar så lite ström. I fönstret som vetter mot gården och vår fina balkong bor det lite blommor såsom en halvt död pelargon, en apelsinplanta och lite annat krams. Sista bilden här visar vardagsrummet sett från köksdelen. Det är ju öppet mellan.


Hallen är ganska tom än så länge och vi har inte hunnit måla om där. Där står en hög med grejer som ska ner till soprummet när vi orkar. Dock är jag förtjust i torson med min korsett (som Martin har sytt till mig), så den får stå där i hallen och glänsa lite. Torson köpte jag på Indiska för många herrans år sedan, när de sålde interiör. Tomten är där för det är ju jul. Martin gillar den inte, men jag diggar Santa. Det konstiga man ser på väggen i köket är spackel.


Här ser man lite av köket som jag valde att inte fota för mycket av eftersom det för det första är ganska stökigt längst in och för det andra är allt i furu, vilket jag bara inte gillar..men där vid bordet (som jag tycker jättemycket om och som man kan göra jättestort) brukar jag alltså sitta och surfa. Ja, vi äter där också. Man ser ju furut rätt bra på andra bilden...usch. Men där har jag just nu framme mina bakgrejor (inte alla) för det ska bakas till jul och då får det stå framme.


I sovrummet ser det ut som Hej kom och hjälp mig så jag visar bara nattduksbordet. Martin har ställt dit ett foto av mig som han tog när vi bodde i Göteborg.


Och sist men inte minst...såhär ser det ut i det andra sovrummet, som ju är tänkt att bli ett slags kontor...


Såhär ser det ut hos oss nu, alltså. Alla fula tapeter ska målas över, bara så det är klart för alla att vi inte vill ha det som det ser ut. Det ska bli vitt i det andra sovrummet, kontoret alltså. I köket ser väggarna också ut som skit och det ska målas vitt med en röd fondvägg där bordet står. Vi vill dessutom ha ny soffa eftersom den vi har nu fortfarande bara är en provisorisk sak vi hittade på loppis när vi var i desperat behov av en soffa... En platt tv står på önskelistan också...sen har det inte kommit upp någon konst på väggarna så det är rätt tomt...ja..jag sa ju det..det är inte klart hos oss än!

Hoppas ni tyckte det var kul att hälsa på hos mig!
Jag utmanar alla som har lust!

Tandlossning



Igår natt drömde jag att jag tappade tänderna. Jag drömmer ofta om mina tänder...en gång drömde jag att jag tappade alla tänderna, de ramlade ut en efter en. Den här gången var det underkäkens tänder som plötsligt kändes lösa.
Jag vickade på dem och vips så lossnade de, en efter en...jag minns att jag försökte sätta dit saker som skulle se ut som tänder, men de höll sig inte på plats. Usch, jag är verkligen rädd för att få tandlossning..ska bli bättre med tandtråden, det får bli mitt nyårslöfte!

Fem saker som är bra med mig

Innan jag sätter igång med att försöka röra ihop en middag av de få ingredienser som finns hemma för tillfället, tänkte jag göra en utmaning jag fick av Anna. Den går ut på att man ska skriva fem saker som man är nöjd med hos sig själv. Jahopp, tänkte jag, fan vad svårt...det är alltid så jädra svårt för mig att komma på saker som är bra med mig själv och börjar alltid tänka på det negativa...hmm..detta kommer ta ett tag, men ok...I'll give it a shot!

1. Jag har lätt för att skoja. Det här kan ses som både något positivt och negativt men här skulle vi ta upp det positiva. Jag har på något sätt lätt för att knasa till det ibland, oftast med någon knasig kommentar. Man bör dock känna mig rätt väl för att detta ska vara något jag vågar.
2. Jag är kreativ, det är en sida av mig själv jag tycker väldigt mycket om. En av mina bästa egenskaper.
3. Jag har lyckats skapa mig bra värderingar, trots vissa svårigheter tidigare i livet.
4. Jag kan göra mycket med små medel, till exempel när det gäller matlagning.
5. Jag försöker skjuta energitjuvar åt sidan. Har kanske inte kommit hela vägen ännu men det går framåt och det är bra!






Fiii fasen vad svårt det var! Usch! Jag utmanar Madde, Sophie, Jenny och Carin.

Apropå blåa ögonbryn (som jag har målat på mig själv på den övre bilden)...jag satt mittemot en liten tant i t-banevagnen idag, som hade just blåa ögonbryn. Hon hade kluddat lite med nåt blått smink...då undrade jag hur hon tänkte imorse...tog hon fel färg på ögonbrynspennan eller kände hon helt enkelt för en lite punkigare stil just idag?

Kvällsplanerna är spikade



Can you hear the sleighbells in the snow?

Hej hopp alla vänniskomarelser! Idag är en okej dag, bara en dag kvar innan skolan är "slut" för terminen. Dock är det ju en massa skolarbete under lovet som jag inte ser fram emot, men våra lärare tycker inte man ska ha för mycket lov, eller nåt...

Jag lagar lite middag nu som jag ska äta här i min ensamhet. Martin fick jobba över idag igen, stackaren. Men ikväll ska vi klä (plast)granen och jag ska försöka skuffa undan allt skit som står i hallen (det är fortfarande massor kvar att fixa hos oss efter flytten...) så det blir fint till jul åtminstone.
Behöver dessutom ta några varv med snabeldraken. Sen kanske jag kan ta några bilder av hur det ser ut hos oss för tillfället. Eller ja...när det är städat då. Ja..och..det blir ju bara vardagsrummet och köket jag kan fota, för det är det enda som är hyfsat. Fast det är kanske rätt ointressant förstås...hmm..
Fasen, det tar tid att flytta och komma i ordning..särskilt när man bara har kvällarna på sig att ordna och då är man ju trött efter skola/arbete...suck.

Hoppas kvällen blir mys för alla.

Countdown -på flera vis



Jag har sån pannknack, har haft det hela dagen....bläää..

...därför ska jag försöka göra lite skolarbete snabbt nu för att sedan lägga mig i sängen och läsa lite (New Moon, ja jag läser den på engelska) innan jag somnar.

Nu är det nedräkning som gäller...imorgon är det redovisningar, torsdag studiebesök och därefter diskussion som jag tyvärr missar (ska till doktorn), fredag ledig och ska inhandla de sista klapparna (för pengar som inte finns...haha!) samt försöka pyssla det sista i lägenheten så det ser någorlunda najs ut till jul...ska dessutom försöka få den röda fondväggen målad i köket. Då blir det ju extra juligt också. Haha! På lördag och söndag är det julgodisbak som gäller och kanske min bror kommer på besök. Måndag är det lite små stora saker som händer, tisdag slå in alla paketen och laga köttbullar samt Jansson, eventuellt juleskinka också.
Onsdag är det julafton.


Yep...bara att räkna ner som sagt...och försöka följa schemat någorlunda.

Bullpoesi



Oh lookie lookie! Mina bullar blev överdimensionerade och blev nästan en enda stor bulle i ugnen. En bullpaj kanske. Jag delade dock på den efteråt så nu ligger det 16 smarriga baoutabullar i frysen och väntar på helgen och julen. Vi år varsin igår kväll, jag och Martin.
Jag gjorde bullarna efter Leilas recept (Leila bakar), som för övrigt har en riktig bulle i ugnen. Haha! Där fick jag till det va?
Hon hade en fyllning som jag tyckte lät så god så den gjorde jag också. Mandelmassa, romessens, kanel och smör. Mumsonyttigt men fasen alltså. Man måste ju få äta gott nu när det är grått och mörkt ute.

Jag tycker i alla fall att mina bullar lyser upp i vintermörkret och smakar så gott så man blir på solskenshumör.


...och om en stund ska jag till posten (Ica) och hämta min bok, New Moon..yeeey!

Guuula buuullar


Bild: Jag, 2008

Det blidde inga lussebullar igår, tiden fanns inte där. Idag, däremot, ska jag baka bullar. Först blir det lite lunch, sedan sätter jag igång. Hoppas på goda, saftiga, mumsiga, guuula bullar. Ska ju göra med mandelmassa så det blir inte traditionella lussekattebullar, utan mer vanliga bullar men guuula, så kanske kan de skrämmas de med.

Bilden har inget med mitt bakande att göra, ville bara ha med en bild och några nya har jag inte just nu. Candy-bilderna är slut. Buhuu!

Hoppas söndagen blir mysig för stora och små, nu är det ju tredje andvent också. Passa på och mys innan all julstress.

Dagen



Där har ni sista bilden i min Candy-serie. Hohoo!

Idag hade vi redovisningsdag i skolan, alla berättade om sin VFU-upplevelse. Min redovisning var okej, men jag känner mig alltid konstig när jag ska redovisa och glömmer alltid hälften...såå...men ja..det gick okej.
Jag gick till bussen i regnet, åkte bussen hem, gick till pizzerian i regnet, beställde pizza, gick hem i regnet. Pizzan var god och kändes välförtjänt efter den här dagen.
Nu är det helg, utan jobb. Vi ska baka lussekatter imorgon och kanske försöka köpa någon mer juleklapp. Vi får se, bara jag slipper stressa är jag nöjd.
Vi ska baka lussekatter med mandelmassa i, det har vi bestämt. Eller Martin bestämde, han tycker lussekatter är så torra annars.

Nu ska jag slöa lite och vänta på Martinen som får jobba över. Stackaren...

Det hänger trosor och kalsonger i taket

Här sitter jag och svär tyst för mig själv.
Imovie är ett jätteroligt program men faaan vad svårt det är att få till det som man vill ibland...nu vill inte musiken tona ut snyggt på slutet till exempel...faaaan. Jaja, det går väl att få ihop det snart...bajs.

Har suttit två timmar med det nu...kanske ska ge upp en stund och göra något annat. Men det är massa arbete kvar som behövs göras inför redovisningen imorrn. Jag kan ju inte bara komma med en film.
Jag måste prata också, men hur och om vad?

Nåja..jag ska fortsätta med mitt svärande.


Jag dör, så söta de är!

När jag var och letade efter julklappar förra veckan, hittade jag bara en enda. En enda julklapp...ja...så är det varje jul...

...jag tycker det blir svårare och svårare att hitta passande presenter till folk, trots att jag är en person som egentligen inte tycker att julklappar är det viktigaste med julen.

Jag har aldrig förväntningar på att jag själv ska få extravaganta saker och uppskattar små gester. I år kommer jag och Martin att ge bort ganska mycket hemgjort julgodis i julklapp till familjen. Vi hoppas det ska uppskattas. Jag har faktiskt inte stenkoll på hur folk reagerar om man inte köper värsta grejerna...men har man inte pengar så har man inte...dessutom känns det ju som lite löjligt att julen ska gå ut på att stressa fram en massa balla klappar.

Men i alla fall..det jag var inne på innan jag började skriva om det här var att jag var och letade julklappar...ja..det skrev jag ju..men jag gick in på Lagerhaus och fann de sötaste prydnadsdockorna jag skådat. Så jag var tvungen att ha två av dem till mig själv.
Jag ångrar mig inte, jag ler varje gång jag går förbi dem i hyllan, där de står bland barn- och ungdomsböckerna (ja, jag försöker sortera mina böcker...).

Men asså, kolla bara på de sötaste små figurerna:



Man kan vicka huvudena på dem så de ser sådär extra söta ut. Åååh, så söta de är!
(Ja, den ena hade tyvärr en liten spricka i pannan, det såg jag när jag kom hem...men den är söt ändååå)


One more Candy



Ännu en av inspirationsbilderna till min lektion. Är inte lika nöjd med den här som med tumCandy, men den duger. Jag gillar Candygirl, hon är ball. Ritad med tusch.

Nu är praktiken slut. Imorgon och övermorgon ska jag förbereda redovisningen som är på fredag. Jag hade med mig lite hemgjorda pepparkakor med fin dekoration på till mina handledare. Eller en av dem, eftersom den andra är bortrest från och med igår. Så hon hann inte få några pepparkakor.

Ikväll är jag dock ledig, tänker bara slöa och se på DH, samt försöka dekorera ännu fler pepparcookies och dessutom vill jag hinna ta mig ett bad. Kanske får rösta bort nån av sakerna, det känns som det blir lite mycket. Haha! På min slökväll liksom. No musts at Malins slökväll goddammit.

Kolla in Candy då!

People! Jag har nyss scannat. Ja det är sant!

Jag scannade de bilder jag ritade till lektionen, inspirationsbilderna. Want to see them?

En kan jag börja med i alla fall:



Det här är alltså Candygirl. Hohoo! Färgerna och bilden i sig blev rätt dassig när jag lade den här på bloggen, som vanligt. Nåja...man kan inte få allt.
Men en ny bild får ni se, kul va? Har några till att bjuda på vid tillfälle. Yeeey!

Nu ska jag försöka baka lite pepparkakor. Ska ta med några imorgon då det är sista dagen på praktiken (resten av veckan, alltså onsdag och torsdag, kommer att bestå av förberedelser inför redovisningen som är på fredag).

Ha en trevlig kväll alla vänniskomarelser!

Veckan väntar


Gammal bild, ritad av mig 2005. Färgpennor och tusch.

Håhåjaja...det blir bara gamla favoriter nuförtiden...men jag kan looova att det ääär på gång. Nya bilder alltså. Martin håller i detta nu på att försöka koppla in stationära datorn och därmed också scannern som ju inte vill leka med min lilla bärbara Mac.
Fast nu i veckan som kommer har jag så jädrans mycket att göra så jag får väl hoppas det finns lite tid över för att visa någon ny bild.

I helgen har vi varit på Konstfacks julmarknad där jag inte köpte någonting alls. Det är lite för dyrt där tycker jag...och skulle jag köpa något skulle det vara till mig själv och det kändes inte befogat nu när jag är pank och bara har råd att lägga pengar på mat och lite julklappar (till andra, inte mig själv...jo maten...fast inte klapparna...hmm).
Dessutom har jag träffat mamma både i fredags och idag och sett finalen av Stjärnor på Is, fixat mer i lägenheten som börjar ta form..., sovit, läst ut "Om jag kunde drömma", ätit ostbågar, glömt bort glöggen och varit enormt sugen på salt - därav ostbågarna.

Och snart är det väl dags för sängen...veckan väntar...mycket att stå i....och så är jag sugen på en hel massa tomtemust...

Elliott - min favoritdrake all time!



En av mina favoritfilmer när jag var liten var Peter och draken Elliott. Här är låten från filmen, som jag tyckte så mycket om...ååååh...vilka minnen...innan jul...mamma gjorde pepparkakshus...jag var typ fem år gammal...och såg på filmen och lyssnade på den här låten....åååh!

mininonstop



Idag ska jag till Willys för att köpa mininonstop. Det finns ju ingen annanstans, så jag får åka tunnelbana till Skarpnäck och därifrån ta bussen till Kungens Kurva, en bussresa på ca 50 minuter. Haha. Men vad gör man inte för mininonstop? Jag måååste ha dem till mina pepparkakor nämligen...det går inte att göra pepparkakor utan mininonstop!
Hoppas de inte slutat sälja dem nu bara...

Sen måste jag köpa en ny julstjärna som vi ska ha i vardagsrummet för den gamla får inte plats...den är för bred så den lutar mot fönstret och blir helt sned...synd för den var fin...och i köket har vi inget uttag för vår ljusstake...så vi har kopplat med skarvsladd till det uttaget som är under köksskåpet. Ser ju förjävligt ut...men jag vill ha ljusstake i fönstret...

Den trötta Malin



Okej, igår däckade jag på soffan klockan 19...sedan, när Martin kom hem och väckte mig, en stund efteråt, gick jag till sängen. Hade ingen ork att tvätta av sminket eller ens ta av mig kläderna utan däckade på sängen med mysbyxor, tjocktröja och smink...vaknade när Martin lade sig kvart i elva och gick då och fixade mig snabbt och kissade innan jag återgick till sängen...sov till klockan ringde klockan 05.45...upp med en trött studs...jag snoozar aldrig...det går inte..jag blir tröttare av det...
Idag har det gått ganska bra men jag är enormt trött nu...ska se på DH som jag spelade in igår eftersom jag däckade och så får det bli en tidig kväll igen tror jag...
Det var en enormt trevlig dag i skolan i alla fall. En ganska lugn dag. Vi käkade pizza och såg på film (ja sånt gör vi på min partnerskola...haha!), Min vän Totoro...så jääävla söt och bra film! Alltså den är ett måste, man bara ska se den! Underbar!

Angående bilden; det är en favorit i repris igen, men eftersom det är en del nya personer som läser här så kanske det inte gör så mycket med lite favoriter i repris tänker jag. De flesta har ju i alla fall inte sett bilderna. Eftersom scannern inte är ikopplad och jag tydligen inte kan få den att samarbeta med min mac, så dröjer nya bilder ytterligare ett litet tag.


Counting down...


favorit i repris

Tjaba, tjena, hallå!
Idag är det första december. Endast 23 dagar to go. Endast 9 dagar till min namnsdag...inte för att jag brukar fira så mycket men i alla fall. Jag har fortfarande inte haft tid att handla några julklappar, så det ska jag försöka snarast. Kanske på fredag? Då ska jag till banken och kanske ska jag passa på då, när jag ändå är ute och far?

Idag hade jag min första lektion någonsin, ever. Trots en del saker glömda, powerpointtrassel och allmänt nervöst trams så gick det faktiskt förvånansvärt bra. Skönt att ta något jag kan istället för något svårt så jag får jobbigt om någon ber om hjälp. Haha! Klassen var snäll och verkade gilla uppgiften. Några tyckte det var svårt att komma på en egenskap och göra till superkraft men det verkade lossna för de flesta.
Imorgon är det en timme till att färglägga och därefter ska vi ha en liten genomgång. Lite nervös inför den men det ska nog gå bra.
Igår satt jag hela dagen och ritade exempelbilder till lektionen idag. Får se om jag kan scanna dem senare om någon vill se vad jag gjorde. Vill ni??

Nu ska jag vila på soffan. Jag sov inte många timmar i natt. Jag ska vila och läsa bok. Myspys.

Vad gör alla vänniskomarelser en måndag som denna?