jag har fan rätt att gnälla, jag är GRAVID

Idag är en stor dag, för idag fick några kompisar barn. Klockan 2.45, tror jag det var, inatt kom en liten Axel till världen. Det är deras första barn så jag kan tro att de är lyckliga och lite nervösa nu. Det blir bra för Axel hos så trevliga föräldrar. Det hade gått lätt som en plätt med förlossningen. Skönt att höra.

Jag är så enormt orolig för den dagen jag själv ligger/sitter/står där och ska föda mitt första barn. Det är faktiskt inget jag längtar efter. Jag känner ju mig själv rätt bra och vet att jag kan vara en jävla gnällspik. Jag försöker se mig själv framför mig och tänka hur jag skulle vara som gravid och sen under själva förlossningen. Eftersom jag är en ganska gnällig person (ibland enormt gnällig) så hoppas jag verkligen inte att jag kommer att vara det då. Det vore ju rätt jobbigt att ha mig där gnällandes hela tiden. "Åh, det gör ont i ryggen...åh jag kan inte ligga på magen när jag sover...usch vad jag mår illa....jag måste sitta ner...det kliar under foten och jag når inte...oj vad tjock jag är...jävlar vad ont det gör...nu gick vattnet, fan också..."

Jag vet inte alls hur jag kommer bete mig. Jag kanske blir jättesnäll och glad och ognällig. Det vet man ju faktiskt inte. Jag hoppas det i alla fall och kommer väl att försöka tänka på att inte gnälla allt för mycket. Fast jag kommer nog tycka att "jag har fan rätt att gnälla, jag är GRAVID. Det har ingen annan varit förut. I alla fall inte SÅ gravid som jag är."


I vår hiss luktar det alltid kiss

Huga, det var ett verkligt jobbigt pass jag hade senast på jobbet. Jag började kl 22 på söndagskvällen. Skulle arbeta natt. Klockan 08.15 ringde jag till kontoret och frågade vad som stod på eftersom ingen dök upp och avlöste stackars trötta mig. Svaret var att personen som skulle komma dit var sjuk och de letade efter någon som kunde komma istället. Men de hittade ingen...så där fick jag, trött som faan, minsann fortsätta jobba. Den som skulle jobba kväll kom som tur var kl 14 istället för kl 16, men det kändes som det kvittade.. Så jag jobbade 16 timmar i sträck, ingen sömn på två dygn. Gud jag mådde så himla bra. Aldrig mått bättre.

Så kom snön...som om den varit saknad. Är det snö i påsk kommer jag inte att vara en glad påskkärring. Påsken ska ju vara full av knoppar och sol och små krokusar som försöker komma upp ur marken. Kanske någon enveten tussilago också. Inte ska det vara någon jädra snö när det är vår. Nåja, våren kommer väl när den kommer...bara att hålla ut och skrika lite inombords.

61270-7

Sen är det faktiskt väldigt konstigt att de inte sandar ordentligt när det är så här halt ute som det är nu. Jag får trippa fram på tårna för att inte halka. Någon normal gång kan man ju drömma om, då ramlar man ju med huvudet före.
Avslutar för idag med en dikt:

I vår hiss
luktar det alltid kiss
Det känns som man ska spy
och man vill inget hellre än fly
Jag undrar vem det är
som så gärna kissar där
Idag tog jag trapporna ner
för att slippa lukta mer
Stanken försöker de dölja
med lukten av någon sörja
Starkt rengöringsmedel tror jag
Men lukten har ingen lag
Det luktar igenom parfymdoft och sprit
Fy fan vad det luktar skit




The nightshift

Varje gång jag ska jobba natt är jag skittrött hela dagen. Tänkte nästan lägga mig och vila men sen ändrade jag mig, för jag blir bara seg i huvudet av att sova två timmar halvbra i soffan innan jag går. Jag får tänka att jag får pengar för att vara vaken. Lite jobbigt att man inte får sova alls under de tio timmar man jobbar natt...det är ganska segt att försöka sysselsätta sig med något när man är helt mosig i huvudet och ögonen är grusiga och trötta.

Från klockan 00 till klockan 03.00 går tiden låååångsamt. Från 04.00 till 06.00 går den hyfsat snabbt för det brukar vara matlagningsprogram på tv4..men guess what; det är inte det längre...så nu kommer tiden från 00 till 06.00 vara som en evighet... Som tur är börjar nyhetsmorgon på tv4 kl 06 så då brukar jag se det fram tills jag slutar klockan 08. Det dumma är då att man inte kan ha särskilt hög volym på. Och jag kan inte lyssna på musik i lurar för då kanske jag inte hör om det händer något. Drömmen vore om det fanns dvd eller video så man kunde se någon film. Men inte ens det finns. Ja det är inte mycket som är positivt med att arbeta nattskiftet.

Negativt:
1. Man måste vara vaken, det är ingen jour.
2. Man kan inte ha volym på tv.
3. Det finns inget att se på tv.
4. Man är så grusig i ögonen så man orkar inte alltid läsa någon bok eller rita eller något sådant.
5. Soffan jag har till förfogande är obekväm.
Positivt:
1. Jag får mer pengar än på dagpasset.

Japp, sen ska jag träna direkt när jag kommer hem. Hinner inte sova mellan allt. Tränar jag inte då så blir det inte av alls i helgen så jag måste helt enkelt göra så. Fan vad kul jag kommer ha! Men vetduva, jag får åka in till stan och köpa några lyxchokladpraliner! Inte illa det. Kommer säkert somna på vägen men whattheheck. Och jag kommer definitivt känna mig som en zombie och se ut som en också.



mer tjat om mat och vikt

Whatthefuck. jag har gått ner 1,5 kilo sedan i måndags. Jag har kört min diet och det verkar ju faktiskt fungera. om det nu inte är på nåt annat vis. Jag ska köra på så får vi se om ett par veckor om det fungerar. Kanske är svårt att avgöra efter två dagar. men om det är så är jag ju skitglad. Det enda som är jobbigt är att jag kissar ungefär fem gånger i timmen och är chokladsugen. Men jag har köpt lite frukt att ta till när det är som värst och kissandet hoppas jag går över om en vecka eller två.

Idag blir det till middag: stekt kycklingfilé med ugnsrostade morotsstavar. Borde smaka gott. Det är inte jättesvårt att skippa allt som är vitt, men det blir mer att planera. Man är ju van att äta pasta, ris, potatis..det är ju basvaror. Men jag planerar maten dagen innan så jag vet vad jag ska laga och inte står där vid spisen och slänger i pasta i en kastrull bara för att jag inte vet vad jag ska äta. Märks det resultat så här fort måste jag ju hålla det här nu och inte tramsa bort det. Liksom. Jag är så duktig och skriver dagbok också, över allt jag äter och så planerar jag i den på samma gång; matinköp, middagsidéer osv. 

På helgen får jag äta lite godis, men det ska inte vara mycket. Nu till helgen ska det bli några dyra chokladpraliner.  Då känns det lyxigt på samma gång och så kan man njuta länge av varje bit.

Sånt här kommer det nog bli mer sällan, och om det blir nåt blir det nog ganska lite:

61270-5


Men medge att det ser himla gott ut även fast det är en skitdålig bild. Det var gott också kan jag intyga, det är nämligen just den biten jag åt just då. Mmmm....fruktsallad!!

Nu är det dags att laga middag!

I think this is the beginning of a beautiful friendship...

Idag är första dagen på resten av mitt liv. Och eftersom det är måndag och en helt ny vecka ska det startas med nya tag direkt. Det innebär:

*äta mindre vita produkter, såsom ris, pasta, potatis, bröd
*äta mer grönsaker, bönor och liknande istället för det vita
*inte äta godis överhuvudtaget i veckorna och försöka äta mer nyttigt godis på helgen
*fortsätta träna tre gånger i veckan och kanske fyra gånger i veckan ibland
*dricka mer vatten

Nu är det dags att lägga i växeln för beach 2006 serru. Nåja, det är väl inte riktigt mitt mål att bli smal till beachen men jag vill kunna ha mina gamla kläder. Det räcker. Tänker inte bli någon 80-kilosklump inte. Storlek 38-40 är mer min melodi. Inte 34-36. Jag tror inte att jag skulle trivas om jag var så smal. Enligt Läkaren Stefan Rössner (heter han så?) så ska kvinnor ha ett midjemått som ligger under 88 cm, men helst under 80. Jag är under 88 men inte under 80 så det är lite kvar där. Men det går ska du se. Joråsåatteh.
Det ska väl inte vara så svårt att försöka ha lite disciplin. Det enda som kommer i vägen är när man jobbar dumma timmar. Jobbar man natt blir ju dygnsrytmen rubbad så att man kommer ur fas litegrann...och jobbar man dag så missar man träningen under dagen. Och jag tycker ju att det är bra att träna tidigt så man startas upp liksom. Jobbar man dag är det svårare att komma iväg och träna efter jobbet. Men som sagt, hur jävla svårt ska det vara att skaffa sig lite disciplin. Jobbar man kväll går det ju att få ihop det mesta ändå. Då hinner man träna och äta lunch innan man ska jobba, och så hinner man sova ordentligt. Så det är ju det bästa passet egentligen.

Idag blir det sen lunch. Till middag blir det stekt kycklingfilé med paprika och haricortverts eller vad de heter de där bönorna. Ska försöka skriva lite tränings- och matdagbok tror jag. Kanske kan vara bra att ha koll på vad man stoppar i sig och hur mycket man tränar.





ansikten

häromdagen jobbade jag kväll. gick samma gamla vanliga väg förbi dagiset till tunnelbanan. plogbilen har ju ingen känsla för människor utan bil, den bara plogar upp vallar på alla trottoarer. man blir galen av att traska runt i snömodd. fast man tränar både rumpa och strumpa..eh...ben menar jag.
upp för trappen, gå en bit, vänta länge, tål all skit
jag såg elva ansikten ibland snö och sten. jag räknade dem alla, sen kunde jag inte finna fler. jag såg dem rätt som det var, det var inte planerat att jag skulle söka ansikten i naturen. men det var rätt fascinerande med alla dessa ansikten inom samma område. det var inte stort, högst fem meter brett.
jag funderade över hur det kan bildas ansikten Öfverallt. jag har en tendens att se ansikten i det mesta. marmor är en bra grej att kolla efter ansikten i, där finns många spöken. jag fotograferade en bit marmor i en kyrka en gång, när jag bodde i göteborg. där fanns massor av spöken. undrar var bilderna är, skulle vara intressant att se igen. om de finns kvar i marmorn.
i hissen i vårt hus är dörren gjord av något material som det är mönster i. där brukar jag se ankor med olika sorters näbbar.