Moussaka


Jag har nog inte presenterat Rut förr.
Detta är Rut.


Imorse var det två grader ute, klockan 06.45. Dimman låg tät mellan husen, men försvann fort bort och ersattes av ett grått väder, gråa moln på grå himmel. Hellre dimma, tycker jag. Det är ju åtminstone lite mysigt. Om man inte kör bil förstås.

Jag har handlat ingredienser till middagen, det blir en improviserad moussaka. Köttfärs, aubergine, potatis..varvat. Blir säkert gott.
Mer pinnbygge på schemat också, samt en del andra skolgrejer...måste skriva klart hemtentan som jag ju aldrig hann skriva då jag var jättesjuk för ett par veckor sen...måste få in den...måste...sova...

Pinnar och Nubb



Jag visste att det skulle vara svårt att bygga något med pinnarna. Jag hade en idé, men den fungerar inte. Så jag gör bara. Alltså, jag bygger och ser om det blir något av det. Jag tänkte att det får bli min grej. Det blir ju något, men inte direkt det som jag hade tänkt...min lärare kan bli missnöjd med det på grund av att jag just ändrat mig, men jag ser det såhär:

Jag har varit sjuk, mått jättedåligt och har inte haft någon ork alls, till något.
Ska jag erkänna så har jag tillbringat mycket av den senaste tiden i soffan, stirrandes på tv och sovit...

...I have a good "excuse", men vet inte om min lärare bryr sig...

..det visar sig imorgon.

Fisk och fika


Thailand 2007

Igår hade jag på mig mina nya skor. Så sköna de var, inget dumt köp.
Vi var på landet och målade med schablonerna jag gjorde i lördags. Det blev fint, lite barnsligt, men fint. Det är ju så, vi är inte så vuxna i vår familj. Hohooo!
Det blev några sjöhästar, snäckor, maneter, ett hajstim, lite små stenar och fina fiskar. Tog tyvärr ingen bild på det.
Det var varmt, soligt och vi fikade utomhus.

En sista skön dag innan kylan tränger sig på.

Idag ska jag bygga med pinnar. Wish me luck.

ocean



En lite kladdigare akvarellmålning får inleda den här lördagen hos mig. Yes.

Idag ska jag försöka göra en schablon till en vägg på landet. Lite havsmotiv var tanken. Sjöstjärnor, alger, snäckor...hoppas det går bra för jag har aldrig tillverkat någon shablon förr. Men det borde gå, det mesta jag sätter händerna i brukar bli okej i alla fall, när det gäller konstnärliga saker. Humhum.

Gud, jag måste äta något, känner mig alldeles yr av hunger...tror jag.

Vad gör alla en lördag som denna?

svart & lila

Jag sitter i soffan med huvudvärk och ser på tv. Har så fasansfullt ont i skallen så jag ska nog vila huvudet mot kudden en stund. Jag gick tidigare från skolan för jag hade inte sovit bra inatt och hade sån pannknack samt känner mig så enormt trött...så det fick bli en 45-minutare i skolan och sen hem.

Fast bara för att jag mådde så dåligt och var tvungen att åka till stan efter skolan (blää, det var jobbigt, men jag hade ett ärende där och ville ha det gjort så jag kunde åka hem och vila) gick jag in på Lagerhaus och köpte mig en svart och en lila kopp.
De har ju fått in svarta och lila koppar i samma stil som jag köpte förr:


Fast nu ser de ut såhär:


Jag köpte bara en svart (ej på bilden) och en lila (på bilden), eftersom jag redan har 6 stycken av de som kom i våras (var det i våras?)..synd att inte de lila och svarta kom först, för de var så jädra snygga. Fast jag gillar de andra också.

Och eftersom jag inte behöver skor egentligen så köpte jag ett par.
Jag vill verkligen ha ett par kängor och de var inte enormt dyra...faktiskt...det är ju synd om mig...buhuuu...jag förtjänar dem ju då. Tog ett par 37:or så man får plats med tjockstrumpor i vinter också.


Jag försöker verkligen se pigg ut på bilderna...men verkligheten visar en helt annan bild..

Trött




Det är så soligt och vackert väder...riktigt varmt också, 18 grader minst. Solen värmer kinderna riktigt ordentligt och himlen är knallblå uan en enda liten tuss. Men jag orkar inte vara ute och ta vara på vädret. How depressing.

Skulle helst vilja lägga mig ner på soffan och sova ett par timmar.
Men det går ju inte, skolarbetet kallar.

I wanna find sunshine inside


En gammal akvarell, från förra året, målad på fri hand och ifylld på vissa ställen med svart tusch efteråt. Jag är väldigt nöjd med den, tycker om färgerna och hur den blev överhuvudtaget. Knasigt
Den finns någonstans i bloggen redan.

Idag är en ny dag och jag hoppas på lite sol i sinne, inte bara ute..fast solen skiner som den inte gjort på länge och det är så fint..kanske blir jag tvungen att ta en promenad senare. Ja.

Jag ska även försöka skissa, skissa och skissa lite på skolarbetet.

Kladdigt och grönt?

Idag ska jag bege mig till min mor. Jag är sjuk fortfarande, I don't get it. Imorgon blir det hårda tag med skolarbetet, det vi ska bygga. Jag kommer troligen inte ha börjat bygga något eftersom jag vill ha en bra idé innan och en bra idé kan man inte få om man inte funderar, skissar, funderar, skissar...typ i en oändlighet? Nejdå, men lite skissande vore bra, särskilt som vi ju måste jobba med portfolion hela tiden. Måste ha det in my mind.

Eftersom jag inte kommer att vara hemma bjuder jag på en liten bild som kompensation. Hoooo! Lite barnboksliknande akvarellteckning här. Kladdigt, grönt och ja...inte så verklighetstroget. Sånt gillar väl barn? Humhum..?




Beaches?



klick för detalj

Jag försökte mig på att måla klippor i somras..utan förlaga..vilket kanske var dumt. Det ser ju inte riktigt ut som klippor. Det bruna ska föreställa sand, då tanken var att det skulle bli en liten strand vid klipporna..hmm..
..vad tycker ni det ser ut som, om ni inte tycker det ser ut som det det ska se ut som. Haha, vilken mening det blev det där.

Changes



En dag kommer livet se helt annorlunda ut.
Det kommer att förändras.
Allt kommer inte alltid att vara som det är nu.

Det är en tid av förändring.

Malin till bords

Hemma från skolan. Jag gick tidigare, men tog med alla saker hem så jag kan sitta här och bygga. Vi ska bygga något...hmm..ja..av pinnar och papp och nubb. Blir säkert nåt kul av det med till slut. Måste bara komma på vad.

Jag värmde min matlåda när jag kom hem, eftersom jag inte åt den i skolan.



Det var lax med potatismos och kokt broccoli. Mycket gott, måste jag säga. Dock inte så nyttigt med moset. Morotsjuice till.



Såhär såg det ut när jag hade ätit klart. Haha!

1989?

Fy...jag är så satans trött...sov fyra timmar inatt, mådde konstigt. No school today, men man måste tänka på sin hälsa i första hand. Imorrn får jag släpa mig till skolan.

Utanför fönstret är ett lönnträd alldeles lysande orange i topparna. Så vackert. Dock på fel ställe. Skulle ju vara enormt mycket finare i en riktig höstskog där löven singlar ner mot marken och trädtopparna lyser i alla de fina färger som hösten för med sig, gult, rött, orange...
Himlen är grå och solen lyser inte. Jag kan ana små små blå klickar mellan alla molnen.

Här är en ny kjol jag köpt. Skit i min mage och the big butt, jag vet att jag inte är smal. :) Mysig trikåkjol, känns som nån jag kan ha haft när jag var sisidår...8 år...ja..den känns lite 1989. :)




Köpte en annan också, en stickad svart kjol. Dessutom fick ett par murrigt gröna benvärmare och två par tjocka vinröda strumpbyxor följa med. Det ska jag mysa i nu i höst och vinter. Myspys. Saknar bara en finare vinterkappa...men det får nog vänta till nästa vinter det.

You gotta love mormor



Det är inte alls illa att ha en mormor som åker till Finland och hälsar på släkt. Då får man godis. Den här gången fick jag choklad med salmiakfyllning från Fazer och en låda med salmiakpastiller. Oh, the joy!
You gotta love the Finnish Lakritsi!

And you gotta love mormor!

En till akvarell och städning på schemat

Fasen, att man aldrig blir riktigt frisk...hoppas det går över snart. Jag är glad så länge jag slipper febern i alla fall.

Idag är det städning på schemat...tyvärr..vi hade ju tänkt skita i städningen tills vi ska flytta eftersom det känns så himla onödigt att storstäda när man ändå ska flytta om en månad...men nu har vårt bostadsbolag bestämt att vi ska ha visning i vår lägenhet, för sådana som står i byteskö, på måndag.
Jamen hej, va kul.

Vi ska inte storstäda, men det måste ju se hyfsat ut...man kan inte ta hit okänt folk om det är fågeldun i vardagsrummet och fullt med pryttlar överallt...no can do.
Så, även om det tar emot rejält, så måste vi städa idag. Och imorrn.

Men jag bjuder på en till akvarell från sommaren, som föreställer stugan vi bodde i när vi var i Sälen. Den är lite modifierad, men såg ut sådär, ungefär. Haha!
Den är inte klar, heller...kanske är bra att påpeka. Det är mycket kvar på den, men jag visar i alla fall. Såhär kan det se ut på vägen liksom, mot en färdig bild. Som vanligt blir färgerna dassiga när man laddar upp dem på bloggen.
Klicka på den lilla bilden så kommer en liten närbild fram.





Never before shown aquarelles

Eftersom jag varit så jädra sjuk den här veckan har jag inte orkat ta fina bilder eller så..så det har inte varit så kul på min blogg den här veckan. Jag älskar ju bilder och en blogg utan bilder är som te utan honing.

Men..idag har febern gått ner och jag kan andas så mycket bättre. Det är en enorm lättnad från igår då jag knappt kunde andas alls. Någon slags förkylningsastma måste jag dragit på mig, för det var skitjobbigt. Idag är det som sagt lättare och jag orkade scanna lite akvarellbilder från i somras, som jag inte visat.

Den första är en bild av fönstret inifrån fjällstugan som vi bodde i när vi var i Sälen. Jag satt inne och målade eftersom det regnade ute. Färgerna blir bajsiga när man laddar upp dem på bloggen men det är inte mycket att göra åt...
En liten närbild finns om man klickar på den lilla bilden.


klick

Why did you have to die, Heath?



Jag har precis sett en film som hette Candy. Bilden ovan är väl inte direkt passande för filmen men jag hade ingen annan. Haha..ehum...hrmm...
Det var en bra film, fast något sorglig och deprimerande. Men allt kan inte vara guld och gröna skogar. Heath Ledger hade huvudroll och var enormt bra i den här filmen..som i de flesta andra filmer jag sett med honom...shit alltså..varför skulle han dö..en av de bästa skådisarna ju...enormt tråkigt och det blir ju att man tänker på det när man ser filmer med honom..

Knasig fast sjuk



Ja, men jag veeet...det är jätteknaaaasigt. Men det är ändå lite kul, bilden är liksom knasig..och som alla vet...jag gillar knasigt.

Idag är jag fortfarande sjukis...kan inte andas in djupt för då gör det ont i lungorna och jag hostar...vill inte hosta..det gör ont. Jag har fått någon slags förkylningsastma och jag minns inte vart jag lagt medicinen. Jag har bara min vanliga astmamedicin..den hjälper förvisso litegrann men i alla fall...den andra skulle kanske hjälpa ännu bättre.
Äsch, förhoppningsvis blir jag bättre snart...väldigt trött på att vara sjuk nu. Har inte haft magknip nu på två nätter, så det känns skönt i alla fall.
Jag tror att jag struntar i skolan imorgon. Jag har i alla fall inte orkat skriva något på den där hemtentan...jag försökte igår men det gick bara inte...så jag ska vänta lite längre...man ska inte ropa hej så snabbt när man är sjuk...då kan man bli än sjukare...

...nu ska jag dricka upp min nyponsoppa.

Mössan på och That 70's show


Jag begav mig ut på en kort promenad till Hemköp där jag handlade lite middagsgrejer. Det var en ansträngande tur. Jag var klädd i mössa och sjal för det behövs när man har feber och det är kyligt ute. Såg kanske rolig ut för ingen annan så långt jag kunde se, hade mössa. Men det var skönt med mössa, hade ju skitigt hår också, bra sätt att dölja saker på. Ja, som skitigt hår då..lite svårt att dölja andra saker under en mössa iofs...hmm..

Såg nyss That 70's show. Jag tror att det var sista avsnittet, det kändes åtminstone så. Jag slutade se på That 70's show när alla slutade, som Eric och det kom nya med som jag inte alls gillade, men idag såg jag det som jag gissar var det sista avsnittet och då kom Eric tillbaka på slutet. Woo, the happiness!
Ett av mina absoluta favoritavsnitt är Star Wars-avsnittet. :D

Näe..nu blir det vila igen..

En sjuk häxa med tentaångest


vill åka tillbaka hiiiiiiit, nuuuuuuuu
Singapore, 2007

Jag är fortfarande sjuuuuk, ni ska se min snorpappershög här...den vill jag inte fotografera, men man kan ju föreställa sig...
Jag vet inte varför men inatt sov jag på soffan. Jag trodde att magknipet kanske skulle skita i att störa mig då...av någon konstig anledning..men jag kunde inte sova på soffan, utan låg mest och snorade och ojade mig...vid 4 hade jag inte fått magknip så då gick jag in till sovrummet istället.
Jag hade feber igår och det kändes faktiskt...och hostan har börjat komma allt närmare...så ikväll lär jag låta som en kraxande häxa. Hade tänkt ringa doktorn idag, telefontiden var 09-12...tror ni inte att jag vaknade 12 då...joooooooo.
Men jag behövde sova...efter tre sömnlösa nätter behövs några timmars vila...

..och jag har fortfarande ångest för hemtentan...hur faaaan ska jag orka skriva den...läsa massa viktiga texter, analysera en massa saker...och samtidigt vara alldeles tung i huvudet, febrig och snorig, dessutom hostig...fy fan.
Jag vet inte alls hur det ska gå till...

Nypon to be frisk?



Jag har ingen ork i kroppen för att skriva en viktig hemtenta. Det rinner i näsan, ögonen svider och jag är helt slut.
Tur det är två dagar till jag har på mig att skriva, hoppas bli friskare imorgon. Och jag hoppas verkligen att jag slipper magontet inatt igen...kommer ju inte våga somna...

Sitter och slötittar på en dokumentär om Greta Garbo, men kan inte koncentrera mig på det heller. Fast hon var väldigt cool. Skådespeleriet på den tiden var ju helt annorlunda än det är nu. På ett helt annat sätt.
Dessutom var det ju svartvitt. Hihi!

Hur kan man roa sig när man är sjuk och inte orkar något. Det är ju inte roligt att bara sitta i soffan och glo.
Jag har druckit lite nyponsoppa som jag hoppas ska göra någon slags nytta.

It's a blurr



It's all a big blurr, a blurrblurr.

Jag är fortfarande sjuk, mår sämre idag. Ingen feber i alla fall, skönt det. Vaknade även inatt med magknip, kallsvettades på toaletten i en halvtimme innan det gick över av sig självt. När jag gick tillbaka till sängen var mitt nattlinne (min natt-t-shirt) helt genomblöt och kall...usch...
Så, fick inte så mycket sömn inatt heller alltså..och jag har en hemtenta på ca 8 sidor som ska skrivas...kul kul.

Hoppas ni har en finare dag än jag, alla människobarn.

Autumn winds and banana flies


Nu är det höst for real...kyliga vindar som biter i kinden.
Mörka dagar, solstrålarna kämpar och kämpar men tar sig inte genom diset.
Snart kommer frosten som vi trampar på, det krasar om gräset.


Vi har tusentals jävla äckliga fula, snuskiga bananflugor i vårt kök. Trots att det inte är skitigt och jag gör rent hela tiden så kryllar de...det är så jävla äckligt. Jag fick ett tips av Martins fasters väninna:

Hälften vatten, hälften vitvinsvinäger samt några droppar diskmedel. Blanda och ställ fram.

Gudanemej vad effektivt. De sugs till det där som myggor till mina ben. Så går de ner i vätskan och drunknar. Jädra puckon, men tur för mig.

Imorse när jag tittade hade 60 stycken dött i ett glas (ja, jag räknade dem). Jag använde vit balsamvinäger och det funkade också. Fan, nästan halva flaskan är slut.

...och nu tror alla att vi har det jättesunkigt hemma...

sömnbrist



Godmorgon...eller...ja...jag har inte sovit något i natt. Jag känner mig ungefär lika konstig som den där bilden. Man ba va?
Jag har haft så ont i magen, mått illa och så har halsen blivit öm, precis när jag skulle somna började allt. Halsen började göra ont, magen knasade sig och jag var alldeles kallsvettig och blek...
Har inte sovit inatt och gick upp när Martin gick till jobbet. Meningen är väl att jag ska försöka äta någon frukost, sedan vila lite på soffan. Några timmars sömn vore ju inte så fasligt otrevligt.

Det var verkligen tur att det inte var någon skola idag, förutom hemmastudier då. Jag hade inte kommit iväg till någon skola idag, det kan jag garantera...blääääää...mår bättre nu dock, trots halsen som gör ont och ögonen som svider av trötthet. Jag känner mig så konstig...skulle kunna käka popcorn till frukost...så konstig känner jag mig nu. Man blir konstig av sömnbrist...

Hoppas alla människobarn har en trevligare morgon än jag.

Bajs...superbajs.

Missing my Rutgerprutt



Idag är en ny dag...täppt i ena näsborren vaknade jag av att jag nös.

Kom att tänka på Rutger, min undulat som dog 2005..jag tänker på honom varje dag så det är inte så ovanligt, men jag ville se bilder av honom så jag kikade i Rutgermappen i datorn. Han gillade verkligen att pussas, Rutger. Gosas, putsas, mysas...han var en mysfågel som alltid ville vara med vad man än gjorde.
Saknar honom så mycket fortfarande...

Idag var tanken att vi skulle träna lite på gymmet. Vi får väl käka lite lunch och sen gå ner och pressa lite. Humhum...

fan vad jobbigt det är att vara täppt i en näsborre...fast hellre det än båda iofs.

söndag...

Patrik på film och bindor med doft?



Idag ska jag till min mor och hälsa på. Troligen kommer min bror och hans tjej dit också. Jag ska ta med mig mat och laga där och så ska vi väl äta den sen, förmodar jag. Haha. Yey!

Igår var vi på bio och såg Patrik 1,5. Den var jättebra. Skönt att se ett homosexuellt par skildras som ett helt vanlig par på film. Dock blev de kallade bögjävlar rätt mycket, men det verkar ju som sådant aldrig kommer att försvinna, tyvärr. Nej, en fin film, jätteskönt att se!
You get that refreshing feeling, som de skulle sagt i en reklam för bindor med doft.

Mamma Mu?



Hohooo, jag är en kooo!

Ehum...ja...jag är klar med kohuvudet. Det blev inte som jag ville, det blev fult och ser ut som ett hundhuvud och jag vill aldrig mer göra ett kohuvud så länge jag inte måste.
Det har varit blod, svett och tårar inblandade, bokstavligt talat.
När man inte ens blir nöjd med det man gör (fast Martin tyckte det var så fint) känns inte inte värt alla 20 timmar...men men..hoppas de får använding för det imorgon kväll då.

Här får ni se två bilder till, samt tyget jag målar i "kofärger". Det ligger i bakgrunden och torkar...

Koprojekt på g igen



Jag ska nog be Martin att se lite Ducktales med mig i helgen. Han älskar det så det borde inte vara något stort problem.

Nu sitter jag och käkar indisk mat till frukost/tidig lunch. Jag var så sugen på det och hade ju rester från gårdagens middag som Martin skulle haft med sig som lunchlåda men glömde...så nu äter jag det. Knasigt jag vet.
Men jag ska orka hela dagen. Haha!
Ska ju måla kohuvudet klart idag. Lovar att visa någon bild senare om det blev bra. Ska även måla ett lakan i "kofärger".

I don't want to say goodbye to summer...



Näe..jag vill inte ha någon vinter. Jag vill att det ska stråla om solen. Jag vill inte bylsa på mig en massa kläder...nog för att det kan vara mysigt med mössa och vantar men då får det liksom räcka med någon månad...sen tröttnar jag på kylan, på att man aldrig vet om det ska bli slask eller ej...och på det gråa.
Idag trodde jag att det skulle vara kallt, men det var mest ruggigt, grått och regnigt..och jag svettades för att jag tagit på mig för mycket kläder.

Vill ha sommar, eller vår. Tänk när allt knoppas på våren...

Stupid stupid Malin



Jag tror jag skrev nåt dumt igår om att jag kanske kunde lägga upp bild på hur jag såg ut igår med mina tighta kläder som inte passade min figur. Försökte hitta de mest smickrande bilderna att visa. Jag tycker det var snyggt men kanske inte på mig. Haha. Men skönt var det, inga jobbiga jeanslinningar eller annat som skar in någonstans. I skolan hade jag en kofta över för det kändes konstigt annars.
Idag ska jag till Nationalmuseum med klassen...det är kallt ute och grått som grågubbens skägg. Regnar gör det också. Jag är lite nedstämd..har varit sen igår...jag hoppas att det blir bättre när jag kommer hem.


Real World Malin's house



Såhär kan det se ut medan man väntar på att ett kohuvud i paper mache ska torka.

Tur man har photo booth i datorn...humhum...

Idag är jag klädd i randigt tight fodral...som inte är ett dugg smickrande för min figur, men det skiter jag i. Jag hade en liten kofta över i skolan men hemma glider jag bara runt i tight randigt fodral. haha. Ränder på tvären gör ju att man ser bredare ut har jag hört, om man redan är lite rund. Vad gör det om hundra år?
Jag hade snygga gula strumpbyxor och svarta benvärmare också. Det finns en möjlighet att det dyker upp nån bild senare, om jag hinner.

Vad händer i den riktiga världen då?

Cow-head ahead



Nu börjar det hända grejer!

Jag har fullt upp med det där satans kohuvet fortfarande..det torkar ju aldrig. Det som är kvar är målandet och att sätta på öron på den, samt göra små små horn om jag orkar...dessutom ska jag måla ett lakan i kofärger (svart och vitt blir det), göra fyra kofötter och måla dem..vete fan om jag hinner med kofötterna alltså...Jag vet inte hur många timmar jag stått i köket och kladdat med tapetklister totalt nu..säkert över 15 timmar.
Jag får troligen vara uppe i natt och göra det som går att göras...imorgon ska vi till Nationalmuseum med klassen och vi börjar ett så jag kan vara uppe lite utan att det skadar allt för mycket...bläää..

Hoppas ni har roligare än jag, alla människobarn!

Here you have me!

Idag har jag varit och handlat lite en station bort. Vi ska ju flytta snart och det är lika bra att vänja sig vid den nya stationen, även om den är ganska bekant trots allt. Haha. Jag köpte lite yoghurt och så broccoli, spenat och ägg. Jag ska göra en paj idag, till middag. Ska inte ha yoghurten i den dock!
Fast...nu kom jag på..att vi ska kolla på lägenheten idag igen. Vi ville dit och kika på det vi inte hann förut, som förråd och sådär. De som bor där (och ska flytta eftersom vi ju ska flytta dit snart, haha) tyckte vi fick komma och kika lite närmare eftersom det blev lite kort när vi var på visningen.

Så..ska jag göra paj idag eller imorgon? Gud såna svårigheter man kan ha.

Måste leka lite med kameran också.
Såhär såg jag i varje fall ut idag. Jag visar ju nästan aldrig dagens klädsel...men idag, idag hade ni tur. Dock orkar jag ju inte skriva vart allt är ifrån.




There you have me!
Ser lite ihoptryckt ut, precis som när jag föddes. Det är sån jag är. Ihoptryckt.

Reklam för Vero Moda



När man spacklar, slipar spackel och målar på landet...ja då...då...behöver man inte vara fin. Jag tog den finaste bilden jag hittade av mig från igår. Jag gör en min, har spackeldamm överallt och så är bilden suddig. Tyckte det var mycket konstnärligt.
Dessutom gör jag ju enormt bra reklam för Vero Moda...undras om de skickar mig en slant nu.

EKIVOK



Jag gillar den här bilden, men please try not to mind the parts "in the background", för det gick inte att ta bort..bilden blev bara dålig..så ja..jag har kvar the stuff där. Det är ju inte extremt ekivokt trots allt. Haha. Hoho. Hihi.

Idag bär det av till landet igen, om en stund. Vi ska slipa och måla första lagret. Sedan får det väl torka till nästa helg eller så..man ska ju helst låta det första lagret torka ordentligt innan man målar det andra. Yes. Så intressant var det.

Om man har gaser i magen och inte kan prutta ut dem, vad gör man då?
Ja, alltså, jag har alltid haft problem med att prutta. Det är inte en av mina skills om man säger så. Så jag går runt med uppblåst mage och gaserna lever om i tarmarna..tips på hur man får ut dem?

Ja, man får ta mig som jag är.

Lite ekivok sådär.

And the winner is...


Foto: Anna Larsson

Såhär fin såg jag ut när jag hade vunnit min tantparfym på minglet i torsdags. När andra ska fota mig gör jag alltid knasiga miner..det är verkligen så...men den här bilden som Anna tog, är inte så förskräcklig trots att jag gör en min. Ser lite läskigt arg ut. Haha. Hoho!

Nu ska jag tvätta håret, sminka mig, packa lite snabbt..vi ska till landet vid elva och har inte gjort nåt vettigt när det gäller packning eller frukostätande eller duschande...fasen..att man alltid ska vara ute i sista sekunden...

...säger jag och skriver ett blogginlägg.

Ice Storm, Snow Storm, Rain Storm



När man tror att allt har lugnat ner sig, det är så det börjar storma som mest...

..men idag är det lite lugnare på havet. Det har precis slutat regna och molnen börjar skingra sig.


Jag har varit i skolan, haft seminarium, verkat dum bara en gång..sen pratade jag utan att stamma. Wohooo!
Idag har jag inte mycket att skriva om, för jag är så enormt trött...tänker att det skulle vara kul att se bilderna som Anna tog igår, om jag är med på någon av dem eller så..någon kanske blev ok, man vet aldrig.
När min Martin kommer hem ska vi äta onyttig mat, vi ska köpa pizza eller kebab, man kan aldrig så noga veta..kan bli kinamat också..men det lutar åt pizza.. Wooooo!

Nu, vila.

Showin off the godispåse



Haha, Malin leker fashinblogger showin off the goodiebag. Wohooo!

Kolla, kolla, kolla! Jag fick också en godispåse, inte illa va? Allt tack vare Anna.
Jag vann en parfym också, en Gucci. Den luktar tant, men det var väldigt kul att få vinna något. Jag vinner så sällan saker så jag är glad för vinst, trots att den som sagt...luktar tant.
Man fick ett presentkort på Indiska också, som man var tvungen att handla upp lite snabbt eftersom det bara gällde igår...så jag köpte två jättefina keramikskålar för 21 kronor (fick 50 kronor rabatt). Jag älskar skålar.
Ja, jag var ju på Veckorevymingelgrejsimojs ute i Skärholmen, det var invigning för gallerian SKHLM.
Jag blev positivt överraskad av Ebba von Sydow, tyckte hon var rätt trevlig och så..haha..det hade jag inte väntat mig.

Jag gick upp 08.29 idag. Klockan var ställd på 08.30. Jag vaknar alltid en minut innan klockan ringer..eller i alla fall väldigt ofta. Igår vaknade jag också 08.29...helt knasigt.
Ska till skolan och ha seminarium om feminismblablabla inom designblablabla. Jag skrev ihop lite funderingar också, som man skulle göra. Hoppas det blir ett G i alla fall..sen ska man ju prata en massa inför alla..,det är det stora orosmomentet..jag stammar alltid och glömmer alla ord...blir stum..ja..många handikapp på en gång blir det då..vi får hoppas det går okej idag.

En boll bland racketar



Idag ska jag gå på mingel med
Anna och hoppas att jag inte känner mig allt för annorlunda där bland alla modemänniskor och bloggmänniskor. Jag är inte riktigt in the game liksom. Jag är en annan sort.
Just därför är det också roligt att gå dit. En knubbis bland smalisar, en knastjej bland seriösa modebloggstjejer, en blygis bland exibitionister, en boll bland racketar.

Wish me luck!

Think about "the now"



Nu hoppas jag att jag inte blir för stressad ikväll, med alla de saker som måste göras. Säkert blir jag det, men jag hoppas inte. Måste tänka...ta en sak i taget.

För att kunna ta en sak i taget måste man slappna av, tänka på nuet och försöka koppla bort allt som måste göras imorgon och dagen därpå. Det som kommer då kan jag inte göra något åt just nu...

Hoppas dagen blir fin för er, alla människobarn.

And it goes on and on...

..and on...



Saffran
Spygrön
Slime
Silver



Fina färger allihop, men de passar inte på väggen, kanske? Vi har lite våndor kring färger i den nya lägenheten. Martin gillar blått (haha, typiskt killigt ju) och jag gillar lila, rött, grönt, gult...Martin gillar mest blått. Vet inte varför han fastnat för just blått...aja..I sovrummet hade vi tänkt ha en gråblå nyans men jag är rädd att det blir för kallt, så vi ska kanske köra på en lilagrå med mer rött i så det blir lite varmare, samt en fondvägg i en mörkare nyans av den lilagrå. Martin verkade inte helt främmande för det, så vi får se.
Gud så intressant!

Nu ska jag läsa läxa.

Totally freaky



Yes, I know...jag är lite knäpp. Sminket är totalt freaked out...Men det är kul att vara knasig, det måste man vara ibland!

Sitter och väntar på besiktingsgubben som aldrig dyker upp. Som vanligt när det gäller fastighetsskötare etc så kommer de aldrig på utsatt tid..jag som var uppe i ottan. De skulle vara här 09.15 enligt meddelandet...men de har inte dykt upp än.
Jag väntar på...

Varning för långt matinlägg


Självklart ska det vara rispapper till de färska vårrullarna också! Groddarna glömde jag också..haha..

Några har frågat hur jag gjorde vårrullarna förra helgen. Därför tänkte jag att jag skulle dela med mig av dem. Jag har fått recepten ur en bok som heter "Kök i Hanoi, Mat från Vietnam" som är skriven av Annelie Ewers.
Jag har modifierat lite i recepten som vanligt. Kanske glömde köpa något eller köpte fel..det går alltid att lösa.

Men lite mer tips kring hur man gör de färska vårrullarna:

Börja med att strimla alla grönsaker, som rättika och salladslök. Hacka även koriander och mynta.
Fukta rispappret i varmt vatten innan du börjar. Lägg ett blad av grönsalladen på rispappret, en bit upp, fyll på med alla grönsakerna, kryddorna, nudlarna (blötlagda och ordentligt avrunna, klipp i dem så blir de mer lätthanterliga) och räkorna. Vik in höger och vänster del av pappret och rulla sedan ihop vårrullarna. Lägg dem med skarven nedåt på en tallrik. Ha gärna en fuktig handduk över vårrullarna medan du gör dem, så torkar de inte.



Jag blandade alla ingredienser i en bunke. Fuktade rispapper i varmt vatten, lade ut en matskedsstor klick "smet" på pappret, vek, rullade och lade åt sidan. Jag använde rapsolja till friteringen och hade på medelhög värme. Jag lade ner vårrullarna när oljan var tillräckligt varm (jag testade med en böngrodd, men man kan se om oljan börjar ryka) och lät dem friteras tills gyllenbruna (se bilden).

Till båda dessa vårrullar är en sås som heter Nuoc Cham god:

2 msk hackad vitlök
1 hel, fint hackad, chilifrukt
1/2 dl finhackad morot
3 msk risvinäger
3 msk fisksås
2-3 msk socker (jag använde råsocker)
1 dl uppkokt vatten

Blanda allt i en skål och låt svalna.


Hoppas jag fick med allt nu...

Dippa vårrullarna i såsen och var glad, för det är så mumsigt!

Is this the end?



Som jag sagt förut flera gånger...jag känner mig inte tjock. Jag är inte tjock, men jag är inte smal. Men jag känner mig lagom. Känner mig. Jag är inte lagom. När jag ser mig själv på bild tycker jag oftast inte att jag är mig lik.
"Jag är ju inte sådär tjock."
 Jag är inte tjock. Men jag är heller inte smal.
Det konstigaste är ju att jag känner mig lagom, men så fort jag ser bilder så får jag värsta chocken...man tycker ju att man borde vara medveten om hur man ser ut. Inte jag, tydligen. Jag går runt och tror att jag är värsta lagoma snyggot och så har jag gått runt som värsta runda bollen hela tiden. Knasigt.

Is this the end?
The end of runda Malin?
Det behövs ju inte så mycket? Mindre godis och mer träning?

Förr i världen jobbade man på gården med kroppsarbete, åt husmanskost och behövde inte gå på gym eller ens bry sig om att sluta äta godis. Det fanns ju förtusan inget godis.
Jag måste gå ut i skogen, springa 6 km, sluta äta godis (eller i alla fall i veckorna), äta mindre portioner mat (även fast jag faktiskt äter normala portioner nu...), gå på gym...shit alltså...det tar tid att må bra i dagens samhälle...


Det tar tid att vara fin...?
Är man fin om man är smal? Är man ful om man väger tio kilo mer än man borde?



Pytonorm



Okej, bilder från tjejmilen ska jag nog försöka sluta vara med på...det är inte direkt en egokick att se dem efteråt...så jag bjuder bara på en suddig bild av medaljen. Woooo!
Jag kom runt, men mådde illa efter 5 km...det kom upp saker från magen kan man säga...hmmm...konditionen var bättre än den nånsin varit och jag kunde andas så bra hela vägen...så att jag började må illa var riktigt förvånande...men men...jag kom runt..det är väl målet varje år. Jag slog min tid med typ tre minuter också, det är väl inte dumt...hmm..
Jag mådde pyton hela dagen igår och på kvällen hade jag liiiite feber och kände mig allmänt jättekonstig...så idag skippade jag skolan för att vila ut på morgonen. Det behövdes, även om huvudvärken inte riktigt gett med sig..