Konstigt från bilrutan




När vi var ute i den fina höstdagen och åkte bil så fotade jag lite på vägen. Tycker det kan bli rätt bra och fina bilder när man bara håller upp kameran och knäpper av. Detta är bilder tagna i Bagis eller i närheten.
Ja, jag har skitigt hår! :)

En bedrövad Malin funnen i bakgrunden



Var bara tvungen att lägga upp de här bilderna. Jag har de redan på Facebook men alla som inte är vän med mig där måste ju få en chans också. Haha! Det är alltså jag som sitter där i mitten och ser helt bedrövad ut. Jag såg mig själv i bakgrunden av två bilder som Martin tagit av Joel när vi var ute i skogen och skrämde små barn utklädda till troll. ;) Så jag klippte ut mig själv. Dock är Karin, Linnéa och Elin också med på bilden och jag tror jag har deras tillåtelse att lägga ut dessa bilder.

OBS! Jag drack inte båda de där colorna ensam, den ena var Martins som jag fick hålla i när han fotograferade. Kanske därför jag ser så bedrövad ut, för att jag fick hålla den tuuunga burken. :)

Homemade Applepie and some Knockout-pralines

61270-77361270-772

Detta var inte alls fel en fredagkväll som denna. Alltså en fredagkväll då jag har pannknack, är allmänt jättetrött och bara vill se på tv. Dock har jag en massa viktigt att göra, men det gååår bara inte...Men Martin har lovat att han ska försöka hjälpa mig lite i helgen, det är de sista dagarna jag har nu. Men man blir lite knäpp av att försöka plugga när man mår lite halvdassigt och huvudet värker...faktiskt.

Pajen slängde jag ihop medan jag stekte laxen som jag åt till middag. Ja, jag åt bara lax, hade ingenting till. Orka? Jag skar två stora röda svenska äpplen i tärningar och slängde dem i en form med lite råsocker och kanel. Täckte sedan äppelblandningen med en hemmapåhittad smuldeg, innehållandes bland annat kokos, havregryn, farin, smöööör, mjöl och sånt där. Ugnen ca 30 minuter och fyfaaan vad det var gott. Med vaniljglass till. Ojoj.

Till efterrätt på pajen åt jag dessutom några punschpraliner, köpte på mig ett gäng igår så nu har jag så det räcker ett tag framöver. Tur att Martin också älskar punschpraliner.
Nej, jag tror nästan att det får bli sängen direkt efter Idol i alla fall...gudanemej...

Det är för övrigt inte mina favoritpunschpraliner, även om de är mycket goda i alla fall..men mina riktiga favoriter är liksom lite gråbruna inuti, inte vita som dessa jag har ätit nu. Men alltså, inget ont om vita punschpraliner, Aj lajk dem ölåt!

Lilaskimrande med inslag av lime

Idag har jag varit gosig, varm och lilaskimrande med inslag av limegrönt. Jag har myst i min nya lila koftgrej, haft svarta benvärmare på armarna och lila/svart-randiga torgvantar. Mina mysvinterskor fick vara på idag också. Åh vad mysig jag känt mig. Jag skiter fullständigt i om jag ser tjock ut i koftgrejen, den är så mysig såååå.

Vi har grejat lite med gestaltningsförberedelser idag i skolan, verkar som det ska gå att lösa det mesta. Men nu är det tamejfasen helg!



Back to school

61270-763
Nu ska jag alldeles strax försöka få håret torrt. Sedan bär det återigen av till skolan där vi ska ha handledning angående vår gestaltning. Sen vet jag inte vad som händer, om vi spånar ett tag till eller vad. Jag har med mig lunchlåda i alla fall, inte illa det heller!

Capecatch och dubbelfika

Nu är det dags att skriva på hemtentan igen. Hungrig är jag och måste nog äta något också. Mat kanske? ;)
Kanske en kopp te och en smörgås, för jag vet inte om jag orkar laga mat...

Var på stan med gruppen idag. Vi var på en skönhetsklinik och pratade lite och satt sen på två olika caféer och babblade om vårt ämne och en massa annat. Blev en latte första vändan och en varm smörgås med citrondryck andra vändan.

Dessutom bytte jag in capen jag köpte igår, till en mindre. Den var lite väl stor den jag köpte igår. Kanske att jag tror jag är fetare än jag verkligen är?? Nu har jag den mindre i alla fall.

61270-761

Jag såg ut såhär när jag kom hem och satte på mig den. Då larvade jag mig såklart.
Martin tycker att den är ful och att jag ser tjock ut i den. Men jag gillar den för den är mysig, varm och lila. Jag skiter faktiskt i om jag inte ser smal ut i allt jag har på mig. Jag orkar liksom inte.

Jag är lite glad att det äntligen dyker upp lila kläder i affärerna. Lila har alltid varit min favoritfärg och lila kläder har jag ju verkligen inte hittat mycket av förr...så lite glad blir man ju när modet ändras så man kan få lite grejer man gillar sådär. Det brukar vara så..jag hittar något varje säsong som jag gillar, men det är ju verkligen långt ifrån allt...vissa säsonger är jag jättesur för det bara är massa fult i butikerna.

61270-762

Trying to capture fall


Efter skolan tog jag bussen till Bagis, gick av och tog en promenad genom skogen hem. På vägen fotade jag lite av hösten. Eller, jag försökte fota lite av hösten kanske är ett bättre sätt att uttrycka det på. Det visade sig vara ganska svårt då det fortfarande var väldigt grönt och lövigt i skogen. Jag hade hoppats på mer röda nyanser, men ack vad jag misstog mig. Ska ta med kameran imorgon igen och passa på om något rött dyker upp. Är ju svag för rött i naturen.

I går fick jag och Martin lite blommor av Linnéa som jag fotade lite på. Inget ambitiöst, mer snabbt innan maten sådär. Resultatet är längst upp i detta inlägg. Dessutom fotade jag mina solrosfrön:

Men åter till höstbilderna! Här kommer ett urval:

Himmelsbilden kanske inte är så höstig men den fick vara med i alla fall.
Den sista bilden tog jag för att visa hur grönt det fortfarande är där jag bor.


Mad Women

Kan ni gissa? Kan ni gissa?!

Igår såg jag Måns Zelmerlöv live!

Haha!

Att stå bland tiotusen hormonstinna damer i varierad ålder som skriker efter Måns...det var en skum upplevelse! Själv stod jag där och kände inte igen en enda låt förutom Cara Mia, som jag ju faktiskt hört. Wow!

Men alltså, damer och tjejer i grupp..det är inte en bra idé. De armbågar sig fram, skriker fula ord åt varandra och är allmänt otrevliga mot andra tjejer runt omkring dem. Jag har aldrig varit med om värre knuffar eller armbågar förut. Och jag blev ärligt talat förbannad. Det är fan en myt att tjejer är det mjuka könet, det tror jag inte ett skvatt på mer. Sorry tjejer, ska vi förtjäna den titeln får ni fanimej anstränga er mer än att vara allmänt jävliga mot andra tjejer.

Ladies Night var annars rätt skoj. Jag blev snabbt inbjuden efter att en person blivit dålig och ej kunde gå med. Så Jenny, Sussi och Linda bjöd med mig istället, för annars hade en biljett i alla fall gått till spillo. Det var snällt av dem tycker jag! Alltid trevligt att gå på olika tillställningar!

Me myself and I....feel weird

En ensam kväll...vad gör en Malin en ensam kväll? När ingen ser på? Alldeles ensam.

Jo, hon fotograferar sig själv, det är väl något konstigt behov hon har. I brist på annat får man väl använda sig själv som modell. Hey, vadå? Vad gör man?

Nej, men allvarligt talat gillar jag när jag får till kul bilder av mig själv där jag inte ser ut som mig själv..hum hum...och det var ju evigheter sedan jag gjorde denna typ av fotografering. Säkert mer än ett år. Så det var på tiden.



Vad tycks? På en timme tycker jag att jag lyckats skrapa ihop en del bra grejer, fast det är inte det bästa jag gjort.
Well, håll till godo och lämna gärna en kommentar på vägen. Inga elaka kommentarer är dock omtyckta. :)

Nu ska jag strax se Saw. Så passande med galna bilder till galen film...ehum..

Dance to the beet

Nu har jag ätit min middag. Jag kokade rödbetor.




Sedan åt jag dem enligt bilden som följer:



Efter maten åt jag två rutor av en ny god choklad.



Den sista doften av sommarregn

Idag när jag gick hem från affären där jag handlat lite gott till ikväll, regnade det. Det luktade sommarregn. Kanske var det den sista doften av sommarregn jag får känna i år...och det gör mig lite sorgsen.
Då började jag längta bort igen...utomlands.



Tre bilder från Phuket blidde det därför, tre lite färggranna bilder med blå himmel och solvarm asfalt i tanken. Vi får se vad det blir för resa nästa sommar. Vi har pratat om att åka bil genom USA. Läskigt men kanske kul? Någon som gjort det som kan berätta lite?

Schottis och ålderdomlig helg



Jag och Martin kom nyss hem från dagens aktivitet. Vi har varit och dansat schottis. Ja, det är sant! Dock tror jag inte att jag är sugen på att fortsätta. Dels har jag ingen användning av gammeldans och dels tränar jag hellre annat den tiden, dels gick det alldeles för snabbt och man förväntades kunna mer än vad man kunde och de verkade inte riktigt haja att man inte dansat sånt där förr. Så för min del är det ett nja inför att fortsätta. Det lät som ett nja från Martin också, så vi får se hur vi gör. Men alltså allvarligt - schottis! Gudanemej. Tacka vet jag lindyhop, det är en cool dans det! Och det menar jag!

Imorgon är det fredag med efterföljande helg. Dagarna kommer innehålla följande:
Fredag: skola till 16, därefter hemfarande med antingen buss eller t-bana - beror på hur jag känner mig. Väl hemma ska jag tillaga en trevlig middag i min ensamhet. Det blir lax med rödbetor och fetaostcreme, samt en vinägrett på balsamvinäger och honung. Middagen ska intagas och följas av tv-tittande samtidigt som jag ska läsa litteraturen till hemtentan (sociologin) som jag fortfarande inte är klar med. Därefter vänta på Martins hemkomst så jag får gosa lite på honom. Sen sova.
Lördagen kommer nog bestå av pluggande och kanske lite slöande. I varje fall sovmorgon. Eftermiddagen och kvällen blir det fortsatt plugg och middagsintagande, ej ännu planerat maten för lördagen. Resten av lördagen är oplanerad - hoho!
Söndag: Sovmorgon, därefter oplanerad dag men förmodligen en massa skrivande.

Denna nu skrivna text kanske ter sig en smula ålderdomlig. Men vafan.

Ibland är jag lite skum.



Es ist Höster in Der Luft?

Fast solen skiner och värmer allas kinder.



Idag har jag inte mått bra. Min mage har verkligen inte låtit mig sitta rakt. Därför var jag så hemsk (ja, jag fick värsta skuldkänslorna) att jag gick hem när det var lunch idag, och skippade alltså den sista delen av dagen. Det var i och för sig lika bra för jag fick svimkänslor när jag satt där och höll mig om magen..usch! Och det är inte riktigt min grej att sitta och försöka se intesjuk ut framför andra människor.
Nu känner jag mig febrig och matt, trött i ögonen och har uppsvälld mage. Riktigt najs.

Jag har läst lite och fixat några höstbilder på datorn. Det är de du kan se där uppe... De är fotade i Göteborg hösten 200....4? Shit jag minns knappt. Samma kamera som jag pratat om i ett tidigare inlägg, som vi råkade ställa in fel så det blev skiiiiitkort skärpedjup. Fast en del bilder gillar jag väldigt mycket i alla fall, bland annat de som är med i detta inlägg.
Tyckte ju dessutom att de passade bra nu när hösten är i antågande. Måste försöka komma ut i helgen och fota hösten...

Igår åkte jag buss hem från mamma. När busschauffören stannat i Norra Sköndal och släppt av de som skulle av, så klev han själv ut ur bussen och gick fram till en soptunna, plockade åt sig två pantflaskor och gick sedan tillbaka in och fortsatte köra... Han kanske har väldigt dåligt betalt eller så är han mycket mån om naturen?

Sen skulle jag skriva att Martin är bäst i hela väääärlden och att jag är lite kär i honom! ;) Fast jag är inte lite kär i honom, faktiskt. Jag är mycket kär i Martin! :)

Wow! En dagens outfit?!

Idag är en pluggdag. Jag försöker få ihop en hemtenta. För många år sedan, i en annan tid och en annan värld, så läste jag sociologi. Dock klarade jag inte den sista tentan och hann inte göra omtenta innan jag flyttade. Så nu, en bra tid senare, har jag kommit på att det kanske vore bra att få den kursen klar så jag får 40 poäng och inte 35. Lite andra anledningar spökar bakom hörnet med men det behöver jag inte skriva här.
Det är väldigt svårt, särskilt som jag ju inte läst sociologi på många år.. Jag tog en paus och mixtrade med bilder en stund. Se resultat nedan!
Haha! Ja där ser man, en Malin, med konstig grön bakgrund..och vad hackig hon är dessutom? Och bara ett halvt huvud! Sen ser hon ju så fokuserad ut också, riktigt töntig den där, som fotar sig själv!
Jag var inte så seriös när jag gjorde den, hade mest lust att göra nåt fult..och jag tycker nog att jag lyckades ganska bra! Det är dessutom en bild av mig i en så kallad "dagens outfit", sådana som jag nästan aldrig visar upp i min blogg, av många olika anledningar! Kanske mest för att bilderna blir så himla fula? ;)

Utan jackan och skorna såg jag ut ungefär såhär idag:

Och ja, det är med mening som bilderna är rätt suddiga och dåliga för inga helkroppsbilder av mig blir bra om de inte är suddiga och ganska dåliga. Ehm..?

Men mina nya röda skor är mina nya favoriter. Jag använder de nästan varje dag..får nog börja använda andra skor ett tag nu annars lär de ju bli utslitna väldigt fort.

Och idag har det varit vackert väder, varmt och soligt. Säkert 15 grader ute idag. Jackan var lite för varm nästan, trots att det är en tunn jacka. Ja, jag var ute en stund idag. Åkte till Farsta vid 10-tiden för min foundation var slut och jag är beroende av det..använder det både som concealer och som ja..foundation.


Här har ni!

Ingen verkade tycka vi var fina som troll så då lägger jag in ett par självporträtt istället, tagna för några dagar sedan. Bara som straff.



Där har ni!

Trollkväll



Idag har jag och Martin lekt troll och försökt skrämma små barn. Men vi spelade mest att vi var sura för att de klampade så på vår bro när vi försökte sova. Såhär såg vi ut idag.
Det var flera andra utklädda också, en var bortsprungen orienterare (spöke), en annan mamma till den bortsprungna (också spöke), ett slags skogsrå och lite annat sånt där knas.

Visst är vi fina, jag och Martin? :)

Klicka på bilderna så blir de lite större!


Martin i nygammal tappning



Två bilder av Martin som jag trixade med lite snabbt nyss. Också från Göteborgstiden. Alltså cirka tre år gamla? Huga...vad tiden går.
Bilderna är rätt fina tycker jag, lite silverstatyfeeling..eller nåt. Smink av mig, fotat av mig och trixat med av mig. Haha!

Klicka för att förstora litet.

Nygamla bilder

Idag har jag varit enormt trött och haft huvudvärk. Därför gick jag en timme tidigare från skolan idag, det gick bara inte att sitta där och lida. Men jag var ju där mesta delen av dagen i alla fall.
Nu ikväll har jag trixat lite med ett par gamla bilder som jag och Martin tog när vi bodde i goa Göteborg. Två porträtt av mig som Martin tagit, jag är väldigt nöjd med dem, han är inte så dum på det där med foto ändå, min sötis.


Det jag gjort med dem är att jag förstärkt färgen på träet litegrann samt höjt kontrasten litet. De är ej beskurna, utan helt i original, såsom Martin tog dem.

Dessutom pillade jag lite snabbt med ett par svampbilder.



Där har jag beskurit litet samt dragit upp kontrasten litet. Dessa bilder har jag tagit själv. Vi lånade ju värstingkameran nummer ett när vi bodde i Gbg, tyvärr glömde vi en del inställningar pga olika orsaker, men jag gillar en del av bilderna trots det.



Och så har vi en bild av min sötis himself. Dock lite knasigt perspektiv och ganska suddigt, men jag gillade verkligen den här bilden själv. Har endast dragit upp kontrasten litet i denna.

Klicka gärna på bilderna, så blir de liiite större och kanske liiite roligare att se på. :)

Fattig igen

Jag minns den tiden på pengar inte var något problem. Jag minns den tiden då jag kunde köpa det jag behövde. Jag minns den tiden mycket väl.

Nu är den tiden förbi...i alla fall för ett tag. För nu är jag fattig igen. Måste fråga Martin om pengar. Dock har vi ju ett litet projekt på g som jag hoppas ska generera lite inkomst, kanske inte flera tusen i månaden, men en liten extrasumma sådär. Samtidigt är det en av mina drömmar som går i uppfyllelse om det fungerar. Så då blir det att slå två flugor i samma smäll. Och det vore ju så rooooligt! Inte att slå flugor, utan att få pengar för nåt jag drömt om länge. Något man jobbar för och något man verkligen vill.

Men jag måste säga det igen, även fast mitt jobb inte gav mig några enorma summor så klarade jag mig väldigt bra på det. Jag kunde spara lite varje månad och så kunde jag köpa det jag behövde och ibland bara det jag ville ha, utan att det var behövligt på riktigt. Det saknar jag.

Jag hoppas att csn ger mig pengar snart...

To sum up

61270-705

Snart är det åter vinter, och födelsedagen kommer närmare (10 november). Därefter är det glöggmånad med julafton som höjdpunkt och nyårsafton med iskall champagne och frusna fingrar och röda näsor.
Sedan kommer det nya året.

Ja, kom bara att tänka på det.

Igår var vi på stan och träffade min kusin, hennes kille och barnen. Jag passade på att köpa en bok till skolan. Det spöregnade, vi fikade morotskaka med latte och inne på Åhléns köpte jag och Martin tre filmer; Pans labyrint ( - åh vad bra den var!), American History X som vi saknat på dvd, samt Kalle och Chokladfabriken, den med min favvo Johnny Depp. Dessutom köpte vi en limited edition dvd-box med Linus på Linjen. Haha!

På kvällen när vi kom hem gjorde vi vegetarisk lasagne, som blev supergod. Efterrätt blev enkel glass från frysen. Den åt vi medan Pans labyrint började.

Idag har vi kollat på Kalle och Chokladfabriken igen, minns att vi såg den på bio i Göteborg...när vi bodde där. Till filmen drack vi hemmaskummad latte och åt hallon/björnbärspaj som jag slängde ihop lite snabbt. Det var mumma det.

Nu...är det snart dags för middag! Och innan dess bjuder jag på två bilder från Ronnebytiden, en på en Mimmi i ett träd och en på mig i svart hår.. det var tider det! ;)


61270-704
61270-703

Lysmask och middagstips?


Japp, det är jag på bilden!

Kommer ni ihåg de där små figurerna? Lysmaskar kallade jag dem för. Jag hade flera stycken. Och de kunde ju lysa i mörkret, värsta coolt.
Nu saknar jag dem ganska mycket. Ibland tänker jag på alla mina gamla leksaker som jag fick lämna kvar i Uppsala och som jag nog aldrig kommer att återse...det känns tråkigt. Samtidigt har jag mer och mer accepterat att jag nog får leva utan mina gamla grejer. Materialist som jag är, är det ganska svårt att acceptera sånt. Dessutom har jag lätt för att bli nostalgisk över sådana saker som gamla leksaker...

Idag lagade jag en mycket god middag. Jag orkar inte laga mat på allvar så ofta nuförtiden för jag är så trött jämt. Men idag slog jag till och lagade kassler i ugn. Först skivade jag gul lök och la i botten på en ugnsfast glasform. Sedan skivade jag kassler och delade i mindre bitar och lade ovanpå löken. Sedan blandade jag en sås av oatly matlagningsgrädde, tomatpesto och chilisås som jag hällde över och toppade med lite riven god ost. Därefter in i ugnen, kanske 30 minuter. Serverade med fullkornsris, för lite nyttig måste jag ju försöka vara. :) Ja, gott var det i alla fall, jag njöt med ett glas rött vin. Inte helt fel!

Sommarlängtan med utomlandsbilder





Lite bilder från utomlands igen.
1. Uppenbart vart bilden är tagen kanske?
2. Vårt badrum i Singapore
3. Singaporegator
4. I Singapores t-bana sitter sådana söta små hjärtan.
5. "Hus" om kvällen i Singapore.
6. Rulltrappor i t-banan, Singapore..se så det blänker!
7. Jag på tuktukfärd i Phuket.
8. I Hong Kong.

Nu drar det mer och mer mot höst här i vårt land. I helgen ska det tydligen bli varmt och skönt i varje fall. Det låter inte så dumt. Då kanske man kan käka den sista middagen på balkongen för i år också. Har inte blivit så många den här sommaren. Till nästa sommar ska jag försöka skaffa mig en soffa därute, en i samma sorts trä som de andra möblerna. Den ska jag ha massa mysiga kuddar i så att jag kan ligga där och sola och läsa bra böcker. För nästa sommar kommer jag att ha sommarlov.



Lite bara

Idag var första dagen på andra veckan i skolan. Jag trivs okej, det är trevliga människor och trevliga lärare. Det borde bli bra det där. Men av alla intrycken får jag huvudvärk. Efter att under två år ha jobbat med endast EN person (har ju jobbat som personlig assistent), blir jag helt bäng i bollen av att se och röra mig bland så många människor. Det blir lite skumt faktiskt. En total omställning.

Jag gillar att man kan komma till skolan i vilka kläder man vill. Att ingen bryr sig om vad man har på sig. För jag gillar kläder och färger, orkar inte ha folks blickar på mig om jag råkar ha något knasigt på mig. Nog för att min stil är ganska oknasig men om jag vill så kan jag ha knasiga kläder, så känns det. Och det är en bra sak!

I helgen blev det lite slappande, lite besök hos mamma, lite besök hos bror, lite besök hos mormor och däremellan skoköp och biobesök. Man får försöka klämma in grejer på helgen. Dock blir man lite trött av att göra det, men just nu finns det inte extremt mycket tid.

Nu ska jag försöka vila bort lite av huvudvärken och hjälper inte det - ja då får jag ta till värktabletter.

Dagens ego

Det känns som det var ett tag sedan jag lade in egobilder. Alltså sådana jag är van vid. Därför tyckte jag det var ett ypperligt tillfälle nu när jag råkade sluta lite tidigare, att fota lite självporträtt och lägga upp. Bara för att det är kul att vara ego. Ehum.



Tre bilder jag fixade till lite snabbt. Inga krusiduller. Just me.

Sedan tänkte jag att....jag visar ju knappt några bilder där jag ser glad ut så jag lägger upp en bild med ett fejkat leende också.



Och den måste man, likaså de övre bilderna, klicka på för att de ska bli lite större och mer intressanta (hur nu egobilder av mig kan bli intressanta?) att titta på.

Malin Makeover

61270-683


klicka på de små bilderna så blir de lite större.
Under den tidiga kvällen, efter middagens intagande och när Martin spelar tv-spel iklädd sina nyinköpta jättefina Malinrekommenderade skor, så satt jag och testade olika frillor på mig själv på en sida jag hittade på nätet. Möjligt att jag hittade den genom en blogg men den minns jag inte för tillfället.
Det var sååå kul! Kolla bara vad snygg jag blir i alla dessa frisyrer. Inte alla som passar i allt. Haha! Den första bilden är nog den bästa, det ska vara Gwen Stefanis hår och smink på den. Jag skrattar fortfarande. :)
Fast allvarligt nu..jag funderade faktiskt på att ljusa upp mitt hår men var lite osäker..kan ni hjälpa mig? Passar jag bäst i ljust eller mörkt, rakt eller vågigt?

Jag veeet att mitt riktiga hår sticker ut på vissa bilder men skit i det. :)

Förresten så köpte jag ju ett par skor till mig själv idag med; dessa rödheter blev mina!