Tjat om nästa sommar...


Nu är det snart slut på sommaren, enligt kalendern. Alltså, augusti är ju den sista sommarmånaden. Sedan är det höst. Fall, autumn. Som jag skrivit förut så längtar jag redan till nästa sommar och känner inte alls för att ha en enslig, mörk, lång och kall vinter. Blä.
Nästa sommar kommer bli mys tror jag. Jag börjar skolan i maj och går den kursen (förhoppningsvis ligger den som den gjorde nu i år...annars får jag ta den senare), ska försöka få ett roligt jobb i juni och sedan hoppas jag innerligt att jag får ha sommarliv med min familj resten av sommaren innan skolan börjar igen i slutet av augusti. Resa någonstans, mysa, pysa, dricka mousserande vin, bada fötterna i kyligt sommarvatten, springa i gräset (med skor på) med W, pussas, kramas och äta massor av glass! Skulle helst slippa jobba helt men man kan inte få allt....tyvärr...hoppas jag inte missar för mycket.
Sen blir det ju troligen 31-årskalas också. Med vin i träden!

Tiden går så fruktansvärt fort. Jag hinner inte med.

Igår bakade jag dammsugare och såg True Blood. Jag höll på att däcka halv elva men det gick!

Next


foto: jag!

Idag blir det promenad i det fina vädret...fasen vad fint vi har här i huvudstaden. Fast vi bor vid skogen vilket innebär att man blir attackerad av en del mygg under promenaderna.
Känns så tråkigt att sommaren snart är över...längtar redan till nästa sommar...till cykeln som jag inte kunnat använda denna sommar. Min fina lila cykel.
Nästa sommar blir det 31-årsfest för övrigt. På gården ska vi försöka vara. Vi ska hänga en massa bag-in-box-vin i träden!

A walk with flowers

Jag var ute på en promenad idag. Det var så enormt fint väder och vaaarmt. Jag svettades rejält mycket och fick säkert lite färg också, i alla fall på armarna. hade på mig min turkosa klänning jag köpte i Singapore på River Island. Dock är den så urringad att jag hela tiden oroade mig för om folk tyckte jag såg ekivok ut där jag gick med behån skymtandes. Men det var rätt skönt att ha en tunn fladdrig klänning utan massa tyg som värmde. Ja.
Jag fotade lite blommor på vägen. Var inte så engagerad så det blev inga mästerverk, men den här bilden här ovan blev jag nöjd med!

Ja, idag var nog den varmaste dagen denna sommar. Över 35 grader varmt. Who needs Thailand when you've got Sweden? Hmmm...

sär skrivningar

Jag har så enormt svårt för särskrivningar. Varför, varför håller folk på och särskriver? Jag har alltid varit petig med stavning och språkliga saker, trots att jag själv ju inte är särskilt, extremt, duktig på att göra rätt alla gånger. Jag skriver säkert fel hela tiden, sätter komma på fel ställe och sådär (stavar fel gör jag väldigt sällan, det är något jag är väldigt bra på; stavning). Ja, så är det ju helt säkert.
Men...(och egentligen får man ju inte börja en mening med ordet "men", ej heller skriva "ju") just särskrivningar har jag svårt att se mellan fingrarna på...jag bara hatar det! Jag har köpt lite tidningar den senaste tiden, resemagasin och liknande. Jag är så grymt sugen på att resa nämligen. Då kan man sukta lite i tidningarna. Men...(igen) det är så enormt mycket fel i artiklarna så jag blir galen så fort jag läser. Det är ju tamejfasen fel i varenda artikel. Är det inte särskrivet så är det slang. Man skriver väl inte att nåt är "skitfult" i en seriös artikel? Eller att man kan "fetglömma" att åka till en viss stad? Nej ursäkta, men det stör mig så enormt mycket...
Tänker inte ge exempel på alla de särskrivningarna jag fann men det var säkert fem per artikel, om inte fler. Och (man får egentligen inte heller börja en mening med ordet "och") det är särskrivningarna som jag stör mig mest på, för jag förstår inte hur folk kan särskriva så mycket som de faktiskt gör...och det är inte bara i resetidningsartiklar. ALLA särskriver ju för fan! Folk särskriver ju till och med i sina statusar på Facebook!

Pardon my french men jag blir irriterad...

Idag ska jag gå på en eftermiddags promenad (finn det särskrivna ordet!).

...no rain today!

...det blir ingen resa till Mallorca för oss i augusti. Det kostar ju för fasen massor av pengar, trots att vi bara skulle betala flygstol...så vi ska vänta lite och åka senare, kanske resa till något varmare ställe i vinter istället. Egentligen är det ju då man vill bort från kalla Sverige.
Vi hade fått låna boende på Mallis, vi har några vänner som har hus där (tror det är hus, nån form av boende är det i alla fall, haha!) så det hade ju varit skitbra, men det får bli senare. Vi får spara lite pengar.
Vi har inte haft en så speciellt rolig sommar i år, tyvärr. Vi har fått en liten go tjej, det är ju en baoutagrej och jättekul och allt sånt där men jag har ju mått väldigt dåligt psykiskt och fysiskt, det har helt enkelt inte varit så mycket mys och kul grejer vi kunnat göra i sommar...därför hade det varit super med lite riktig sommarsemester. Men som sagt, det är ju egentligen bättre att ta det på vintern.

Om ett tag blir det promenad, ska tjacka lite tidningar på Konsum tänkte jag.