Årsresumé eller tankar om decenniet som gåttJag har inte så mycket mer att säga om det gångna året. Det är det bästa året jag någonsin haft, med tanke på att våran lilla W kom till oss i maj. En supervacker dag då träden var gröna och luften doftade vår. Det är det jag kommer att minnas med 2009. Det kommer alltid vara året då W föddes. Inget annat var viktigare och det kommer alltid vara hennes år. Vår familjs år. Vi tillsammans blev en enhet.

Idag firar vi ensamma hemma med cider, janssons frestelse och ostbågar. Utanför smäller det för fullt så jag är glad att jag inte har någon hund...

Inatt blir 2009 till 2010, ett nytt decennium tar vid.
2000-talet har bjudit på en hel del. Jag tog studenten 2000, började plugga 2001 och träffade Martin samma år på sommaren. Var mycket i Ronneby under 2001-2002 och jobbade på hotell däremellan. Sommaren 2002 reste jag och Martin på en långresa till Asien (ca 2 månader och vi plöjde Laos, Vietnam, Kambodja och Thailand) och hade äventyr som vi för alltid ska minnas. På hösten flyttade jag till Ronneby, läste sociologi i Karlskrona och myste med Martin och hade middagar i korridoren.
Sommaren 2003 var kämpig men hösten flyttade vi till Göteborg och jag läste engelska på GU, varefter jag arbetade som lokalvårdare på ISS (ja, jag har haft skitjobb...). Vi hankade oss fram och Martin tog sin magister på Chalmers. 2005 flyttade vi till Stockholm och jag fick arbete som personlig assistent. 2007 reste vi till Thailand, Singapore och Hong Kong och hade supertrevlig långresa (ca 4 veckor) och på hösten började jag på Konstfack där jag nu alltså har studieuppehåll fram till maj då jag återupptar studierna.

2010 blir W ett år, Martin fyller 30 och ett nytt decennium börjar...jag hoppas det bjuder på många överraskningar, roliga händelser och massor av bus.


...shit vad tiden går fort...och jag förundras över hur lite pengar vi klarade oss på förr...


Gott nytt år alla människobarn!

Från oss alla...
Från den första frosten till snön som föll.

Nu är det en vit jul i alla fall. Snön ligger så fint på träden utanför vårt vardagsrumsfönster. En stor tall är det man ser när man tittar ut och så massor av snö. Det känns som om vi bor i skogen, vilket vi ju egentligen gör...
Nu är snart klapparna inslagna, men ingen julmust har vi hunnit dricka idag. Vi har mest sprungit på stan faktiskt. Det var som en kork i Gallerian...men nu blir det förhoppningsvis massor av lugna dagar som vi har framför oss.

Hoppas ni alla människobarn får en fin, mysig jul!

God Jul och Gott Nytt År

från vår lilla familj!

orchid bloom (orlando bloom?)


Orlando the orchid

Orkiden vi fick av Barbro förra året har börjat blomma igen! Helt otroligt, jag har varit på vippen till att slänga den eftersom den ändå inte blommade men så en dag. Så knoppades det på stänglarna som inte funnits där några dagar tidigare. Det var bara blad och rötter förut..skumt...men jag är glad för den är väldigt vacker.

...och ute snöar det igen, massor. Det är alldeles vitt när man tittar ut. Antar att det är så på många ställen i vårt avlånga land just nu. Bilarna på parkeringen är igenplogade så de lär ju blir lagom glada (ägarna alltså, bilar har ju inte känslor...eller? Bilar är ju också människor, ja det är just va dom e - i fablernas värld!). Inatt sov jag typ ingenting för det var storm ute och jag trodde fönstrena skulle spricka och dessutom såg jag en blixt och sedan åskknall på det...rätt skumt. Inte fasen åskar det på vintern väl?

Hallucinating in the snoooow!

Well, får se hur det blir med promenerandet idag, troligen skjuter vi på det.

Marabou sensation, nya smaken!Yeeey! Choklad in da mailbox! Gratis dessutom!

...det är den nya smaken caramelized almonds and sea salt från Marabou sensation! Den kommer ut i butik i februari 2010.
Den var mumma den! Krispiga bitar av karamelliserad mandel och en gnutta halvssalt. Mums!

At christmas

here comes santa claus
doin all those good things
everybody knows the claus
here comes santa claus
you know he's a big man
don't mess with the boss

yey, hanson...det var tider det.

Utanför vårt fönster vräker snön ner och lägger sig som en tjock tjock, men kall, filt på marken. Över rutschkanan, över klätterställningen, gungorna och sandlådan. Allt blir alldeles vitt.
Jag tycker om att det kommer snö, det lyser upp lite i vårt osoliga land.
Imorse lyssnade vi på julmusik och myste lite, det var inte så dumt med lite julkänsla sådär.


Malins julklappstips!

Igår när jag var på stan sprang jag på något som är verkligen så jag. Ja, i ren modebloggsanda sprang jag fram och skrek "ge mig", "älskart", "me like", "hur fina?" och så vidare och så vidare...Det var som om jag hamnat i mitt egna lilla himmelrike. Platsen var Hamngatan, utanför Gallerian. Det jag fick med mig hem var detta:...och nej, det är inte tvålar från Lush. Det är in fact engelsk fudge! I stora feta mumsiga bitar. Man får skära dem i mindre när man ska äta annars dör man typ efter två tuggor och så ser det inte så fint ut med stora halvätna fudgebitar på fatet.
Det fanns typ 4367 olika smaker och så får man prata engelska för de som jobbade där pratade bara det, värsta bra tillfället till att träna engelska också!
Har tänkt att försöka springa dit någon dag igen och skaffa meeer! Bra julklapp dessutom, tips tips! Lägg i fin ask och knyt ett fint band runt och så vips!
Malins julklappstips!