Ögon som faller ihop

Mina ögon vill inte se
Mina ögon svider och vill inte vara öppna

61270-61

Har kommit hem från en ganska jobbig dag på jobbet. Fick migränklubben på besök mitt på dagen och de har fortfarande inte velat ge sig av...hoppas att de går sin väg senare ikväll.

Imorgon är det sista arbetsdagen för veckan....snacka om skönt. Därefter följer en stilla helg och sedan en lång arbetsvecka med lördagsjobb. Blä.
Imorgon ska jag hem till mamma efter jobbet. Om hon inte var magsjuk vill säga. Hon gick och lämnade blåbärssoppa till Oliver som var magsjuk så vi hoppas att hon inte hann bli smittad.
På lördag ska jag på målarkurs igen. Sista gången nu. Lite tråkigt. Innan kursen ska jag kanske kolla på lite pärlor. Och äta något så jag klarar mig hela kursen igenom.
På söndag är det första advent och jag har tänkt julpynta. Martin jobbar tyvärr, så det blir nog inte så mysigt som jag velat men jag tänkte dricka lite glögg i alla fall. Hoppas att Martin orkar städa lite idag för jag orkar inte allt själv. Inte så kul att julpynta om lägenheten ser ut som blä.

Vad ska man med bröst till...

Det blir ju aldrig som man vill...

Jag ger upp!
Hittar inte en enda klänning som passar över brösten. Var tvungen att prova två storlekar för stort för att få plats med de jävlarna. Och då var resten inte fint.
Så jag får väl leva med kjol och topp resten av livet, eller helt enkelt spara pengar till en förminskning, eller hoppas på en remiss (Observera att jag inte vill ha mindre bröst enbart för att kunna köpa fina klänningar).
Idag tror jag att jag provade 10 olika klänningar. Bajsbröst!

Nu ska jag äta middag. Sen ska jag se Ugly Betty, sen kanske gosa med Martin, sen sova.


Lägger in en dagens:

61270-60

En kulen natt

natt natt
Min båt jag styrde
På havets vågade vågade våg så skummet yrde
Och vart jag sågade sågade såg
på havets vågade vågade våg
Långt ner i djupetipetipetipet
En fisk jag såg och det var
Du!


Ätit goda lammracks med potatis och grönsaker, tzatziki och tomatsås. Cider till det. Efterrätt blev chokladmousse med limecreme och kokosbotten och en latte. Väldigt mumsigt måste jag säga.
På hemvägen fick jag nästan springa från tunnelbanan och hem för jag höll på att kissa i byxorna (för övrigt hade jag inte byxor, utan kjol på mig....hmm). Jag har nåt fel på min blåsa, har alltid haft det...och det är rent ut sagt handikappande ibland. Ska tillägga att jag var på toaletten 2 gånger på restaurangen också.

Igår köpte jag mig en ny kofta på h&m för min rabattcheck på 100 kr. Så koftan kostade 100. Jag behöver fler tjocka tröjor och koftor, äger knappt några alls nämligen. Kan bli lite jobbigt när det är vinter.
Dessutom köpte jag ett par torgvantar och ett par vanliga fingervantar (torgvantarna var lila- och svartrandiga, fingervantarna vit- och svartrandiga).
Imorgon ska jag till stan igen, efter träningen. Tänkte åka förbi ringen och kika lite där på h&m, innan jag drar vidare till medis, som ju ligger ganska nära..det var så jag tänkte. Då kan jag ju gå emellan. No tunnelbana, no no.
Dessutom skulle jag behöva till kreatima igen, men det hinner jag kanske på lördagen innan kursen. Gick ju bra igår så det går nog lika bra på lördag också. Behöver en till pannå, den storleken jag vill ha hade de bara en kvar av igår, och jag behöver minst en till i den storleken.


Jag och Rutger
61270-59

porträtt

Välkommen dagens:

61270-55

Idag har jag varit på min målarkurs igen. Det var dags att måla av en kvinna denna gång. Förra gången fick vi måla en kille, det gick sådär. Blev inte alls likt men jag är nöjd med tavlan, det var ju inte meningen att det skulle bli likt heller.
Idag blev det förvisso ganska likt men fortfarande väldigt "konstnärligt" som jag brukar säga. Jag är den på kursen som målar konstigast. Alla andra målar naturalistiskt och fint med ljusa fina färger. Här kommer jag då med mina kontraster och starka färger... 3 timmar per tavla, ska tilläggas...så det är verkligen snabbmålningar. Dessutom måste jag ju påpeka att jag inte kunde fota utan blixt så tavlorna blev aningens ljusare än de är i verkligheten...synd det där.

Men i det stora hela är jag väldigt nöjd, jag trivs ganska bra med min stil, måste kanske bara vänja mig vid att jag faktiskt målar såhär. Sedan ska jag ju självklart öva på att måla mer naturtroget också. Det får bli hemma. Nästa lördag är det sista gången på målarkursen så sen får jag klara mig på egen hand. Kurserna kostar ju skjortan så fler sådana har jag ju inte råd med (fick denna i födelsedagspresent).
Martin föreslog en konstförening, men jag är inte mycket för föreningar...tyvärr..

nästan perfekt

Idag har jag åkt buss och förundrats över ungdomar som alltid måste ta med sig förfesten ut. De kan inte lämna drickan hemma utan måste alltid släpa runt på en cider - eller ölburk, som de självklart delar mellan varandra. Ser rätt komiskt ut när man tänker på att, tamejfasen, alla ungdomar gör ju så. Som värsta alkisarna. Man ser direkt på folk att de ska ut och festa. Haha.

Idag har jag även försökt intala mig själv att jag inte alls är tjock. Men det är svårt i perioder. Jag känner mig inte tjock men när jag ser mig själv på bild eller film så är det genast ett hugg i hjärtat. Här har man gått hela dagen och byggt upp en känsla av att "vafan, jag är ju rätt okej" och så stjälps hela bilden av att man ser ett litet filmklipp på en mobiltelefon. Riktigt najs.
Nåja, nästa vecka blir fylld av fyllda paprikor och andra grönsaksrätter. Även en del mager kycklingfilé står på middagsmenyn. Broccoligratäng också kanske. Utan fet ost då förstås. Annars är det ju ganska jättegott med ost på. But no cheese.

Idag fick jag en bonuscheck på 100 kr från h&m som jag kommer försöka använda inom en snar framtid. Ska till stan lite tidigare imorgon för att kolla runt lite innan målarkursen startar kl 13. Letar efter en klänning men har man inte b-c-kupa så är det alltid ett stort problem att hitta någon som passar över bysten. Köper jag för stort blir det bylsigt runt magen och köper jag för litet får inte brösten plats. Överlag ett jävla skitproblem.
Jag har en svart klänning med långa "puffärmar" eller vad det kallas, som jag tycker om men har lite svårt för urringningen. Den är för vid. Vill hellre ha något v-ringat eller med mer rund halsringning. Man har ju krav. Och man är ju intressant. Blä. Och jag är ju klännings - och kjolfantast så jag önskar mig alltid fler av dessa plagg...

Slänger in lite bilder istället för en massa gnäll.

Pepparkakor som jag har bakat och dekorerat alldeles själv
61270-54

The one for today

Hinner inte skriva nåt, men lägger in en dagens.

61270-53

Odens dag

Maten är i ugnen. Det blir ugnsrostad potatis, fänkål och lök med honung, svartpeppar och flingsalt. Till det lite yoghurtsås och eventuellt en halvfabrikatsschnitzel. Annars är det så gott att äta grönsaker i ugn sådär bara som de är.

Martinen har fått jobb. Verkar som det blir sex månaders provanställning (som det tydligen brukar vara) och sedan får han, om han skött sig bra, fortsätta. Bra lön och trevligt arbete. Nu borde Martin bli glad och inte deppig i perioder. Sen kommer vi jobba samma tider också och slippa ha hela veckor då vi inte ses alls. Sen kommer vi kunna äta middag ihop också - inte illa det!
Eftersom Martin kommer få mer pengar nu sa han att vi kan äta ute oftare. Vi ska fira första lönen med fint restaurangbesök på vår favvo i stan, förutom Koh Pangan, alltså. Sen ska vi köpa en fisring till toan. Haha.
Den vi har nu är så ful och dålig. Svart liksom. Hallå?




En dagens tack

Dagens makeup

61270-52

vintertankar

En dag har åter gått och en ny är i antågande. Snart kommer det vara en ny månad med helt nya dagar i nya kläder och nya frisyrer. Speglar på marken och tvättmedel i träden.
Dagarna kommer att mörkna, bli fulla av pepparkakor med kristyr och nonstop, och kanske lite kryddoftande dryck. Ångande andedräkter i luften och snorande näsor. I träden hänga talgbollar och annat godis för de små som ingen mat har när dagarna förändras och blir kalla.
Fingrar stoppas ner i mjuka lurviga vantar och värms upp innanför. Tårna stoppas ner i tjocka sockar och varma skor, instängda för ett tag. Huvudet täcks av olikfärgade små eller stora mjuka mössor så att värmen inte ska lämna kroppen lika lätt.
Resten av kroppen täcks av allehanda varma kläder, såsom långkalsonger under de vanliga byxorna, extra tröjor och tjock jacka, kappa eller liknande. Allt efter smak och färgintresse.
Vissa dagar är detta sätt att klä och bete sig mysigt, men efter en tid kan jag tycka att det känns som man är instängd i en sådan där sumo-kostym eller något. När våren kommer vill man bara slita av sig den där sumo-kostymen man släpat runt på i ett halvår och låta kroppen andas fritt.
Men tills dess får man försöka se den här mörka och kalla tiden som en tid att försöka pyssla, äta god mat, dricka mycket varmt te och försöka ha det så mysigt som möjligt med tända ljus och värme. Åka pulka och skridskor, och ta med varm choklad i termos. Äta medhavda mackor med stekt ägg inslagna i foliepapper. Frysa men bli varm av aktivitet och sedan när man är hemma; dricka te och tända ljusen som väntar på borden.
Snart kommer julen, med bak och pyssel och julklappar och mys. Julkorten ska fixas och skickas...hoppas jag hinner det i år. Blir ju trött av jobbandet. Tyvärr. Men jag hoppas det är en vanesak och att jag snart är van.


Dagens makeup:
Jävligt cool, men syns inte så bra på den här spejsade bilden som jag lekt med i photoshop. ;)

61270-49


Mormor

Det här är min mormor.


61270-51

Ville bara lägga in den bilden, tyckte hon var så söt där.
Bilden är från när vi var i Luleå i somras, när hon fyllde 76.

Tema: Trött

Jag har inget tema på min blogg. Jag är en hemsk människa. Jag bloggar inte om ett ämne enbart. Jag bara skriver det som faller mig in. Är det dåligt? Borde jag skaffa mig ett tema som de flesta andra som skriver om mode med sina dagens outfit-bilder och bilder på kläder som de önskar sig? Eller om musik och film? Eller om enbart mat? Näe, jag tror jag skulle få ångest av att vara begränsad så. Jag får ångest av allt nuförtiden.

Snart ser världen ut såhär igen:

61270-48

Borde fixa mer med mina arbetsprover men har aldrig lust. Känner mig alltid trött.
Jag är nästan klar med ett av projekten men avslutar det inte. Måste bestämma ett schema som jag får se till att följa.
Två andra projekt är nästan klara också, behöver bara organiseras. Hoppas jag får mer lust till sånt snarast! På lördag ska jag på målarkurs, hoppas få lite inspiration där då.

Efter jobbet är jag alltid trött. Jag är ingen morgonmänniska och det håller jag stenhårt fast vid. När klockan ringer kl 06.20 så går jag direkt upp ur sängen och tänder lampan för att inte lägga mig ner igen och tycka synd om mig själv och gnälla "jag vill inte gå upp". Bättre att bli av med det snabbast möjligt.
När jag gått upp fixar jag mig och äter lite frukost. Har blivit lite fil eller yoghurt för det mesta. Kan inte käka mackor eller sånt på morgonen, måste ha något lättare.
När jag anlänt till jobbet brukar den som jobbar innan mig ha en tendens att stanna kvar en halvtimme. Jag vet inte varför. Jag vill helst gå direkt när jag slutar och strävar alltid efter att komma iväg så fort som möjligt. Men ett par i arbetsgruppen tenderar stanna kvar, göra lite te, läsa tidningen... Varför gör de inte det innan jag kommer? Nej, det är när jag anländer som de börjar med detta. Himla skumt.
Och eftersom jag är så satans trött när jag kommer till jobbet brukar jag sätta mig i soffan och se på nyhetsmorgon. Ja, jag tänker inte börja vara social då heller. Blä. Så sitter jag där tills personen går. Ibland har personen inte ens gått innan jag börjar med frukosten för min brukare (08.30).
Sedan har jag en timme ungefär, där jag försöker hålla ögonen öppna, kort sagt. Efter det är det mer fart, men rätt jobbiga saker. Sen, runt tolvtiden, blir det sådär igen. Antingen går man då ut, om vädret tillåter, eller så sitter man och ser på tv och försöker med samma sak igen - hålla ögonen öppna.

Ny dag imorgon.

När jag kommer hem från jobbet är jag också trött. Jag orkar inte göra någon god mat...så det har inte blivit bra mat denna vecka. Nästa vecka ska jag laga linsgryta och ta med mig så jag får i mig nyttigheter igen. Idag åt jag visserligen grönsaker, tonfisk och ägg till lunch, men middagen hemma blir inte så fylld av grönsaker. Måste handla lite sånt imorgon. Plus fullkornsris.
Jag kan säga att jag ser helgen som en hägring framför mig varje dag och jag längtar så mycket. När helgen kommer vill jag egentligen bara ligga och sova eller vila i soffan med en film och Martin. Men man måste ju försöka komma iväg nånstans ibland. Särskilt som jag och Martin knappt ses som det är ju med jobben. Då är det ju lite trevligt att göra något ihop på helgen.

Träning imorgon: Cykla, trampa, rygg, axlar, armar, mage. Minst en timme cykel och tramp.

Dagens makeup:

61270-50


It's showtime!

Idag är det fotbollsgalan. Jag ska titta på fotbollsgalan för första gången i livet. Take That ska ju uppträda där och jag bara måste se hur gamla de blivit. Det är enbart därför jag ska viga min kväll åt fotbollsgalan.

Men nu ska jag laga mat, tacos blir det. Håller på att hungra ihjäl här.

Well, nu har jag ätit en tortilla med köttfärs, paprika, lök och gurka samt lite tacosås och yoghurt med pressad vitlök. Mumsigt var det. Nu ska magen vila och ikväll kanske det blir lite brieost med kex och cider. Men bara kanske.

Korvgubben, eller rättare sagt korvkillen tittade konstigt på mig idag när jag skulle köpa en grillad korv på stan för att inte hungra ihjäl innan jag fick middag. Jag förstod inte att han redan var klar med den och att den väntade i en sån där korvhållare så jag bara stod kvar och väntade. Han blev irriterad och sa "där!" och pekade på korven. Jag sa "oj, var den klar!?" och tog min korv och gick. Stackaren, han kanske hade haft en dålig dag.

Jag köpte lite grejs på kreatima idag. Två normalstora pannåer och en lite större, samt två penslar - rätt stora - och dessutom lite olika tuber akrylfärg plus en lite större burk med vit färg för det använder jag rätt mycket. 357 spänn. Huga. Men jag behövde inför målarkursen på lördag så...det var lika bra.
Sen var jag tvungen att köpa en söt liten röd mössa på H&M för 50 spänn. Skulle egentligen leta efter en liten finklänning men hittade ingen så då fick jag trösta mig med en liten röd mössa istället. Gick rätt bra det med.

På tunnelbanan hem satt en tjej med sin son mittemot mig och han verkade sjuk. Förkyld eller nåt. Så nu kanske jag får vara hemma från jobbet snart. Hoppas han smittade mig litegrann. Vore så skönt att slippa jobba lite. Jag inbillade mig att jag fick lite ont i halsen.
Jag har ansökt om ledigt 26-29 december och jag hoppas verkligen jag får ledigt då för då har jag en vecka ledigt mellan jul och nyår. Vore verkligen inte fel!

Uppdatering:
Nu är klockan 22 och jag har inte vigt min kväll åt fotbollsgalan. Jag såg enbart när Take That "uppträdde". Om man nu kan kalla det uppträdande, det var ju för tusan playback. Satt däremellan här vid datorn och kollade folks bloggar och förundrades över hur många som bloggar om mode. "Dagens outfit" verkar ju vara grejen numera. Våga vägra dagens outfit, säger jag. Usch, skulle ju få smått panik om jag hade en sådan blogg där jag visade dagens kläder varje dag. När jag jobbar har jag ju ibland bara mjukisbyxor och tröja och skitigt hår. Haha.
Nej nu till sängen! Måste sova om jag ska orka upp 06.20......

cheesus

Roligt att Jenny tyckte kalaset var bra också! :) Hon hade kommenterat längre ner i bloggen. Tack för det, himla kul att höra :) Jag var lite stressad också den dagen, kändes som jag bara sprang runt hela dagen, hann knappt prata med någon... ;)

Nu ska jag laga till en cheesecake som jag ska bjuda på imorgon när mamma kommer hit på födelsedagskalas nummer 2, om än mycket mindre kalas denna gång. Det blir tacos och cheesecake. Ingen fiskdamm eller tipsrunda, men möjligen någon muffin. ;) Sen är det mycket mindre gäster också. Vad jag vet så kommer mamma. Sen är det jag och Martin och möjligen Ricke och Oliver, men jag är inte säker. Har inte fått svar ännu från honom...

Återkommer om ett tag med bilder och uppdatering ;)

Nu har jag bakat klart. Nu ska den svalna och sedan in i kylen där den ska stå tills imorgon då den ska avnjutas med hallon och blåbär. Mumsigt ska det bli. Jag ska ladda in lite bilder senare men det blev rätt trista bilder. Kakan ser ju rätt tråkig ut när den är i formen. Den är mycket finare när den ligger i en bit på tallrik med bären.

Woops här kommer lite bilder (varning för rätt tråkiga bilder som kan uppfattas som stötande):

61270-42
Först måste man häva ur färskosten ur förpackningarna, ut i en       skål. Sedan hade jag i äggen, sockret och vaniljsockret.
61270-43
Därefter börjar man blanda smeten som ser ganska äcklig ut.
61270-44
Sedan ser den lite bättre ut.
61270-46
När man är klar häller man ut smeten på digestivesmulbottnen man gjort först av allt.
61270-47
Då blir skålen ganska tom. Observera att det inte är jag som slickat ren skålen, det var faktiskt slickepotten som gjorde det. Dock slickade jag ren slickepotten.
61270-45
Efter att den sedan vart i ugnen ca 20 minuter tar man ut den och låter den svalna medan man blandar creme fraiche med lite socker och vaniljsocker. Sedan när den svalnat brer man ut denna smet ovanpå. Och gräddar fem minuter till på lite högre värme.


61270-41

När den är klar ser den ut såhär...inte mycket att komma med. Men imorgon med alla bären så. Mums.

handlar det om sprakande öron?

Idag var det jobb igen. Gick okej, men jag var så trött så ögonen höll på att ramla ihop hela dagen. Jag ska försöka somna i tid i kväll och försöka sova ordentligt utan att vakna. Men det brukar vara lättare sagt än gjort. Det där med att inte vakna alltså.
Nu jobbar Martin och jag konstigt igen så vi kommer inte att ses förrän på fredag eftermiddag. Han kommer hem när jag redan gått på morgonen och han har gått innan jag kommer hem på eftermiddagen. Så, no Martin förrän på fredag. Men han ska laga middag åt mig på lördag i alla fall. Och så ska han ha frukost på sängen åt mig också. Går ju inte på fredag så det blir på lördag istället. Myslördag blir det. Tänkte ha lite bubbelbad och något gott att dricka med så blir det ännu mysigare.
Bara tre dagar mer jobb denna vecka, sen tre dagar ledigt! Jag ska försöka hinna måla lite då också.

Imorgon ska jag fundera ut tårta och på torsdag ska jag handla ingredienser till den och möjligen göra basen också. På fredagen blir det att garnera om det ska vara grädde och anant krafs. Visar sig då. Sen får jag inte glömma att Rolle ska ha några muffinsar också, så mamma får ta med hem till honom eftersom han jobbar och inte följer med på fredag och äter tårta.
Har apropå fredag inte fått något svar från Ricke angående fredagen så jag skiter i honom. Antingen kommer han eller ej.

Jag fick en målarkurs i present av Martins föräldrar. Porträttmåleri efter modell i valfri teknik. Man ska ta med eget material så det var ju lite synd men jag tar med det jag har hemma. Det är tre lördagar med tre timmar varje gång. Får se hur det går och vad jag kommer hem med.
Av mamma fick jag badskum som jag använde igår, luktade gott och gjorde rejält med skum kan jag intyga. Gudanemej, jag har nog aldrig haft sådär mycket skum i badkaret förut, det ramlade över kanten. Sen, när jag låg ner i badet, så hörde man hur skummet sprakade i öronen.
Sen fick jag en stavmixer igen av mamma (och Rolle), hon trodde den gamla var trasig så hon hade köpt en ny. Så nu har jag två. Men den nya var finare så jag kanske använder den mer. En lila fin hårtork fick jag också av mamma och Rolle. Det var väldigt passande eftersom min gamla precis brunnit upp och dött. Ganska jobbigt på vintern att inte kunna torka håret om man tvättar det på morgonen. Men nu kan jag!
Sen gick jag ett jättegott te av Tessan och Oliver, det smakade jag på igår. Av dem fick jag även en rosluktande tvål och badsalt. Jenny och Sussi hade köpt presentkort på pärlehuset så det ska bli roligt att gå dit sen och köpa lite grejs. Två fina ljuslyktor av Stig och Ingela också, jättesöta. jag som samlar på lyktor och allt.
Vad fick jag mer....av Martin har jag fått mina ljuvliga hårprodukter som vi köpte i Göteborg. Sedan betalade han hälften av mina nya vinterskor också.
Jag tycker verkligen om mina nya vinterskor. Underbart mjuka och varma men ändå stadiga. Sen är det fin färg och modell också. Sista paret i min storlek i den affären så jag tog dem direkt. Jag är väldigt nöjd med dem.

Här är mina nya skor:

61270-3961270-40

Och jag bara måste lägga in den här på Axel (och Micke), för Axel är ju bara för söt här. Han var utklädd till tomte i fredags, men han hade inte bara den förklädnaden. När han kom var han nämligen björn som sedan förvandlades till tomte. Riktigt avancerat (Han hade en overall med björnöron)!

61270-38

muffinsproblem?

Nu har jag varit på jobbmöte och det verkar som mycket ansvar kommer att ligga på mig. Inte så roligt men jag får bita ihop och se det som att jag får pengar till roliga saker. Men en del grejer var alla överens om att det skulle behöva ändras så det kändes ju bra i alla fall. Även fast det är jag som kommer få se till att det blir ändrat.

Madde har tydligen problem med sina muffins. Det låter tråkigt tycker jag. Har Madde en konstig ugn? ;) Jag använder mitt recept nedtill och så tillsätter jag det jag gillar eller vill ha i..det blir inte torrt eller tråkigt, tycker i alla fall jag själv. Mina chokladkolamuffins är jättemjuka och goda och jordnötsmuffinsarna saftiga och bra. Alla har blivit bra förutom dumlemuffinsarna. Där flöt dumlen ner till botten och gjorde sig ett kolalager längst ner i muffinsformen. Det blev inte alls bra.
På kalaset gjorde jag pepparkaksmuffins med philapelphiaglasyr och pudrat kanel ovanpå. Gottigt.
Mina äppelmuffins skulle vara skitgoda med vaniljsås som en äppelkaka man äter med gaffel. ja, jag är överlag väldigt nöjd med mitt muffinsbakande. Hoppas det går bättre för Madde om hon gör sina vanliga smaker istället. Annars är havrekakor en god grej med.

På fredag ska jag ha tårtkalas för Martin, mamma och Ricke (om han kan, som vanligt...). Men jag har inte bestämt vad för tårta jag ska göra. Ska kika runt lite på olika recept. Jag är lite konstig och gillar vanlig tårta som prinsesstårta eller budapest. Men det orkar jag ju inte baka själv. Nä, det får nog bli en chokladtårta eller en vanlig med grädde, vaniljkräm och frukt. Det visar sig, mitt huvud kommer kanske med en vision snart.
Sen fick jag ledigt på lördag också, så jag kan slappna av på fredag efter jobbet och inte tänka på att jag ska upp tidigt dagen efter så jag måste somna tidigt på fredagkvällen.

Men imorrn är det jobb igen.....

Nu är kalaset slut

Kalaset kom och gick, likaså gästerna. Sussi och Jenny kom förbi. Jag tyckte det var väldigt trevligt av dem att titta förbi ända från Uppsala. Tack för det! Hoppas att de inte kände sig allt för stressade bara.
Att så många kom förbi var himla kul, även fast det var svårt att underhålla alla. Men lite ska de väl få göra själva också. :)
Jag hade massor av muffins framme och det gick åt en del faktiskt. Men det blev lite över så nu har vi fika för ett par månader framöver här hemma. Och snart är det ju dags för julbaket så då blir det väl ännu lite mer i frysen.
Jag tyckte själv att det blev fint dukat igår. Såg mysigt och gott ut tyckte jag. Det är bra.

Nej nu ska jag äta lite lunch och sen slappa.

Nästa vecka blir det tårta.

Min cd-skiva är borta. Jag lyssnade på den igår och nu finns den ingenstans...det här är helt jävla skumt. Alltså, det är bara skivan som är borta, fodralet ligger där det brukar.

Uppdatering..det brukar bli sådana ibland:

Har fortfarande inte hittat skivan, har letat i 2 timmar och till och med ringt till mamma och frågat om hon såg vart det hamnade. Men hon visste inte. Dock sa hon att hon tyckte det var trevligt igår och det är kul att höra. Rolle hade också tyckt det var okej. Bra det med. Han blev lite besviken att han inte fick med sig några muffins hem, men han ska få på fredag sa jag till mamma. Då ska jag ha tårta här och mamma kommer förbi. Kanske Ricke också. Han skrev sms igår, typ precis när kalaset började, och sa att han inte kunde komma. Najs stajl liksom. Han hade blivit bjuden på fest i Västerås. Så han gick på den trots att han var bjuden till mig sedan en månad tillbaka. Men men.

Uppdatering:

Jag har hittat skivan! Mamma sa i telefon att jag skulle låta bli att leta så ser man saker med nya ögon senare. Och visst var det så. Jag tänkte när jag duschade att Martin kanske lade den i ett Lars Winnerbäckfodral (skivan hade jag lyssnat på tidigare under dagen igår), och visst, det hade han ju gjort. Så nu lyssnar jag på min nya Robbie-skiva.

Nu har jag lockat håret med mina nya "produkter" och fönat det med mina nya fina hårfön som jag fick av mamma och Rolle i present. Den funkar mycket bra hittills. Ska bara spraya håret om en stund så är det klart. Färdigsminkad och färdigklädd är jag också, tror jag. Svårt med kläder. Jag har en svart klänning på mig idag. Men jag trivs inte riktigt, känner mig som en korv i den. Jag känner mig ofta som en korv eller ett kassler. Och det är ju inte sådär jätteskojigt.

Uppdatering en halvtimme senare:

Nu har jag tagit på mig en svart ballongkjol, ett vit-och svart-randigt linne och en svart långärmad tröja över det. Grå leggings och svarta benvärmare till det. Nu känner jag mig finare.

i need a clean house

Vad händer idag då? Nummer ett är nog att börja städa iordning här hemma...krävs ett par rejäla tag idag. Imorgon finns ingen tid för då ska vi på kalas och mitt eget kalas är klockan 13 på lördag.
Det enda jag hinner med imorgon är en sväng till systemet.

Igår slängde vi en massa skräp i soprummet..det var så skönt att bli av med massa skit som ändå bara ligger och skräpar. Dessutom städade jag vår klädkammare så nu ser det rent och fint ut därinne och man kan till och med gå omkring där. Rätt skönt att ha en klädkammare faktiskt, jag har aldrig varit mycket för garderober. Mycket skönare att ha ett helt rum till kläderna (och diverse andra pryttlar som ju förstås hamnar där).

Så listan för idag ser ut så här, utan inbördes ordning:

1. Städa alla rum
2. Häng upp jalusierna i sovrummet (borde inte ta allt för lång tid)
3. Stoppa undan småsaker och annat krafs.
4. Lägg ut vaxduken på golvet vid fönstret i vardagsrummet (fåglarnas bajsskydd)
5. Handla
6. Baka muffins om det hinns
7. Dammsuga och skura golven
8. Sova


Uppdatering:

Har handlat, men inte allt. Orkade inte bära på det ensam, så Martin får hjälpa mig imorgon med resten. Men idag ska jag väl ha städningen klar inom en något sånär snar framtid så det slipper jag ju resten av dagarna. Ska börja dekorera och pynta också, det tar sin lilla tid.

Sen ska jag planera utklädning inför imorgon också. Det är inte så jätteallvarligt men det vore ju kul att se lite rolig ut.


uppdatering igen, ännu senare:

Nu har jag kommit en bit med städningen, men det är mycket kvar. Imorgon ska jag gå upp klockan 09 och åka iväg till Farsta och shoppa alkohol och se om det finns vitt smink där. Ska kolla efter någon klänning till imorrn kväll med, hoppas hitta något, men troligen kommer jag väl bara hem med ett par nya benvärmare.
Det är ju inte klokt vad det tar tid att ordna med saker egentligen. Men med städningen kände jag bara att det var likabra att ta en rejäl tur i huset den här gången och inte bara småplocka som vanligt. Nu har vi ju röjt och ordnat mer än vanligt och till och med slängt en massa saker och därmed fått mer plats för annat skräp i förrådet. Jättebra ju.
Nu - tillbaka till städningen. Håll till godo med en bild på Sara och Mickes bebis:

61270-37

Uppdatering ännu lite senare:

Nu har jag nästan städat klart, om man bortser från att jag inte ännu dammsugit (vill inte göra det så sent) och därmed inte heller skurat. Dessutom har jag kvar att lägga ut vaxduken vid fåglarna och hänga upp jalusierna på väggen i sovrummet. Detta får göras imorgon...
Men jag har bakat lite muffins, både chokladkola och äpplemuffins idag, dubbla satser. Får inte plats i frysen så jag vete fan hur jag ska göra..får ha dem framme. Borde ju hålla sig i en och en halv dag tycker man.
Jag har även hunnit med att skriva ut frågor till tipsrundan i Malinkunskap. Dock är fiskdammspåsarna inte gjorda och priset i tipsrundan har jag inte fixat ännu. Så ja, det är en del to go om man säger så.