Varm potatissallad med kyckling och räkor

"Recept" på varm potatissallad med kyckling och räkor, som jag kallar det.

Eftersom jag inte använder mått blir det lite svårt att säga hur mycket av allt det ska vara...men jag försöker lite här.


Ska du göra lika mycket som jag gjorde idag, använd:

cirka 1 kg potatis
500 g räkor (med skal) hade jag idag.
400 gr kycklingfilé eller kycklinginnerfilé

Gör såhär med potatisen:
Skär potatisen i lagom stora bitar och lägg i en djup plåt med ugnspapper. Baka i ugnen tills den fått lite färg och är mjuk. Jag brukar krydda med olivolja, örtsalt, timjan.

Kycklingen:
Kycklingen lade jag i en marinad innan jag stekte den (stekte hela filéer och skar upp den i bitar efter stekning, blir saftigare då tycker jag), en marinad på olivolja, starkt paprikapulver, lite grillkrydda (knorr är bäst på grillkrydda), peppar och koriander.

Detta behövs till räkröran:
500 g räkor med skal
olja
ca 1 dl tomatpuré
3-4 vitlöksklyftor som du skivar tunt
några matskedar soya
peppar
lite ingefära

Skala räkorna och lägg dem i kylen tills du ska använda dem.
Ta ett par matskedar olja i en stekpanna.
När det är varmt lägger du i vitlöken och kryddorna och fräser snabbt innan du tillsätter tomatpurén och soyan.
När det luktar gott och fått lite färg (ett par minuter, det går ganska snabbt) drar du bort det från plattan och tillsätter räkorna och blandar (räkor blir lätt sega om de värms för länge).

Blanda allt i en skål, det måste inte vara jättevarmt utan potatissalladen är god ljummen eller kall också! Jag brukar ha i lite lök eller rödlök också, tunt skivad.
Hade även lite sesamfrön och solrosfrön i.

Guten essen!

smyckas

Lägger upp lite bilder på en del av halsbanden jag tillverkat på sistone. Jag lade ju upp två tidigare idag men nu fick jag för mig att jag ville lägga ut fler.

Om det mot förmodan skulle vara någon som gillar dem och vill ha ett, maila mig så ska jag se vad jag kan göra åt saken. Det kan ju också hända att du inte har min mailadress, skriv då en kommentar istället.

Observera att jag inte vill att dessa smycken kopieras.

1. Röd mockaimitation med blandade glaspärlor trädda på vit vaxad lintråd (knutteknik).
2. Guldpärlor (tror att det är glas) varvade med blå glaspärlor och guldbruna större glaspärlor.
3. Bruna, ljusturkosa och gröna glaspärlor, metallring.
4. Svart mockaimitation med blandade glaspärlor trädda på svart vaxad lintråd (knutteknik).
61270-28
61270-27
61270-26
61270-29

shopping

Nu har jag varit och sprungit runt på stan. Fy vad det är jobbigt, stan är lite för stor för mig ;) Göteborg var bättre på den fronten tyckte jag, man kunde gå runt i stan utan att bli lika trött som man blir här. Fast här finns det mer att välja på tycker jag, fast then again; jag var mest på de vanliga ställena i gbg, finns ju säkert massor av kul affärer utanför de vanliga områdena.
Jag köpte två stickade tröjor på en affär som börjar på g (tror inte man får göra reklam här så jag nämner inget namn). Första gången jag handlar något där överhuvudtaget. Men det var bra pris och jag behöver stickade tröjor inför vintern. Det blev en grå och en mullvad. Sedan ett par bra träningsbyxor också, eftersom jag ska springa (läs jogga och gå) en mil på söndag så vill jag ha ett bar bra byxor som inte ramlar ner när man rör sig. ;) Dessutom hämtade jag min nummerlapp och fick en påse med lite onödiga prover och massa små broschyrer.
På vägen dit försökte jag se om det var mycket tjejer i min ålder men det var en medelålder på ungefär 40 tyckte jag...vi får se på söndag. Några yngre måste det ju finnas. Men annars gör det ju detsamma, jag kommer i alla fall bara kämpa mig runt och låta som en åsna (jag gör det när jag får astma..) och försöka att inte bry mig om de andra som springer.
I tisdags sprang jag fem kilometer och fick inte ens träningsvärk, det är respekt!

Nedan följer en liten bilddagbok.

Förra veckan gjorde jag ett par nya halsband, blev dock inte helnöjd med dem, men de är okej.


Halsband i knutteknik (vaxad lintråd) med röda och metallblanka glaspärlor och små silverdelar. Detta halsband viras runt halsen istället för att låsas.
61270-27

Detta halsband är gjort av små glaspärlor i olika färger i två rader, med ett gult snäckskalshänge i form av en cirkel.
61270-26

Idag hämtade jag min "presentpåse"
61270-28

och så fotade jag Rune och Ronja när de var gulliga med varandra
61270-25

Dessutom bakade jag chocolate chip cookies
61270-24

jam jam here comes the man

idag gjorde jag tre sorters sylt. Först gjorde jag en med hallon-persika-röda vinbär. Sedan gjorde jag en med bara svarta vinbär. Därefter en med blåbär och björnbär. Huga vad goda de alla blev. Nästan så man kunde äta direkt ur burken sen. Men det gjorde jag förstås inte. Jag hade dock inte så mycket socker i. Tog ungefär hälften av vad det skulle vara för det hade blivit alldeles för sött annars. Mycket godare med lite friskare smak tycker jag.
Himla kul att göra sylt egentligen. Och mycket enklare än jag först trott. Så hemlagad sylt kanske det blir mer av här i fortsättningen. Godare och roligare än vanlig köpt sylt, plus jag tror det är mer bär och frukt i den man gör själv, och inte lika mycket socker.


61270-23


Nästa vecka är jag ledig 4 dagar i sträck..men innan dess jobbar jag tre nätter i sträck...vilket innebär att jag typ kommer att sova två av de fyra dagarna. På mina lediga dagar har jag massor att pyssla med. Jag ska söka minst tre olika jobb, handla present till Martin, planera inför Martins födelsedag, slipa väggar, spackla det som är kvar av väggarna, måla väggarna, städa, handla mat inför Martins dag, jag ska hinna springa minst två gånger...hmm..mycket som ska göras. Men det går nog det med.

Nu tror jag att jag ska gå och pyssla lite. Tänkte först fixa lite bilder på sylten jag gjort men jag vet inte hur jag ska fota..den är ju i burk, och burkarna är inte så fina att fota. Vi får se om det dyker upp bilder här senare.

Senare:
Nu har jag fotat två av sylterna. Det är blåbär och björnbär och hallon-persika-röda vinbär, tyckte det var onödigt att lägga en bild på svarta vinbär, den såg nästan likadan ut som den med blåbär. Jag lade upp lite på en tallrik för att fota..tyvärr ser det lite ut som barnmat..men den är god kan jag lova. Kan rekommendera att göra egen sylt!
Har pysslat ett halsband nu och håller på med ett till. Blir ganska fint. Funderar på att göra ett armband med, har inte gjort så många sådana.

hå hej

Precis när man tror att man ska gå och lägga sig så...gör man inte det. Då ringer det i telefonen ring ring och man får prata med sin favoritprutt en stund. Dock var mottagningen inte den bästa och vissa ord försvann ut i kvällen men i alla fall.

Idag har jag varit på stan och kollat i affärer, mest drömt om en massa pärlor och möbler jag vill HA!  Men...man kan ju inte få allt, utom en liten fisk som jag fick som present. Väldigt söt liten fisk, ska ha den runt halsen sen när jag vill vara fin.

61270-21

Blev hur som haver mycket inspirerad av att gå omkring bland allt glitter och sten så jag hoppas jag har råd med lite sånt nästa månad..sån där koppartråd verkar ju väldans trevlig och kan bli häftigt om man anstränger sig. Men en soffa för 23000:- känns liiite för dyrt faktiskt. Skulle ju aldrig ha råd med något så dyrt..vojne vojne. Men herregud vad man kan drömma.

Idag fyllde Sandra 15, värsta stora människan hon har blivit. Jag har ju sett henne från hon var liten blyg tjej till en fullfjädrad fjortis. Och nu är hon alltså på väg mot the adult life. Får vi hoppas. ;)

Jag och Sandra i en konstig bild som fick bli till konst...eller nåt. :)
61270-22


blä

Funderar på att hoppa in i duschen och låta lite ljummet vatten strila över kroppen och tvätta håret innan jag beger mig till mitt arbete. Inatt är det nattvak igen, och likaså imorgon natt. Jag förstår inte hur man frivilligt, om man inte absolut måste, vill jobba natt. Jag är tvungen, för att få in pengar. Men jag skulle aldrig kunna tänka mig att välja att arbeta natt.
Men men, det är bara att bita ihop och tänka att tiden går fort. Vilket den ju sällan gör men man måste ju hålla humöret uppe. Jag ska kila in på affären innan jag går och kolla om det inte finns någon tidning som jag kan köpa med mig..det finns inte så mycket bra tidningar nuförtiden. Om det någonsin funnits. Jag avskyr tjejtidningar, men köper dem ibland och tänker efteråt på vilket jädra dumhuvud jag är och så läser jag ut dem på en kvart för det finns inget att läsa i dem. Tur är det att jag inte köper dem särskilt ofta.
Vilket onödigt inlägg det blev idag. Till skillnad från alla andra dagar menar jag. ;)

Den här veckan har jag inte tränat särskilt bra, får ta tag i det nästa vecka. Men det är svårt när man är trött jämt. Men jag måste i alla fall ut och springa fler gånger så jag får upp lite tempo till den 27 augusti. Bara man sprungit (läs joggat) ett par gånger innan åtminstone, så borde man ju kunna orka 1 mil med lite vilja.

Nä nu ska jag in i duschen, orkar inte vara tråkig mer nu. Dessutom är jag däbbd i näsan igen......

tripp trapp trull

Skulle ju fotografera Ronja hade jag sagt. Jag gjorde det härmodagen då alla fåglarna satt på gardinstången och vilade middag. Därför ser alla rätt pömsiga ut på bilderna. Och...det är spackel på väggen, vi håller ju som bäst på att försöka få bort de vidriga guldstjärnorna som huserar på våra väggar.

61270-1961270-20

babbel

Hey there all you simply so beautiful and also very strange people.

Det är bara jag som skriver. Idag regnar det och jag känner mig lite småmysig, ska jaga till rödbetor med getost och möjligen ha lite lax till om jag hittar en någorlunda inte dyr i affären. Jag sov till halv ett idag, det behövdes. Jag har ju inte alls fått sova normalt under de dagar jag arbetat nattpass, så jag passade på. Annars brukar jag försöka gå upp innan tio om förmiddagarna.

Igår var Carl-einar faktiskt inte så himla kul..eller jo, han är ju kul själva han såklart men det var som att se ett kort best of-program på tv och inte alls lika underhållande som det brukar vara...han firar ju tio år med sin varieté i år. Tio år på Liseberg och sex år på Grönan. Jag har sett två på Liseberg och sex på Grönan, tror jag...får räkna lite på det om det känns viktigt. Många år har jag i alla fall sett varietén.

Jag fotade ett spöke i Spökhuset. Han posade lite snyggt för mig så jag kunde ta en rätt bra bild. Ska försöka lägga in den sen.
Men nu ska jag bege mig till affären och handla lite smått. I'll be back!

Senare på kvällen:

Nu har jag ätit mycket god mat. Jag gjorde rödbetor med fetaost (hittade ingen bra getost, men det är ju getfeta), och en god dressing gjord på balsamvinäger, vitlök och honung. Till det hade jag stekt laxfilé. Så jag är mycket nöjd med min middag.

61270-1661270-1461270-15

Verkar som det kommer bli en matdagbok detta. Kanske får sluta fotografera allt jag lagar till. ;)
Nedan följer två bilder av spöket från Gröna Lund.

61270-1761270-18

motion och nattvak

61270-13

Det blidde ost- och lökomelett idag då. Jag orkar verkligen inte laga något nyttigare...det är synd men jag äter en liten portion med mycket skivad tomat till så blir det lite bättre.
Har gått ner 7 kg totalt nu så det är väl cirka 8 kilo to go egentligen, fast vill jag kunna få vad jag vill kanske jag måste gå ner 12 kg..så det får vi se. Jag har börjat springa lite duktigare nu i alla fall. Igår sprang (jaja, jag joggade, märk inte ord) jag cirka 2,5 km utan att stanna och det är jag väldigt stolt över. Så nu ska jag väl försöka ge mig ut två gånger i veckan åtminstone.

Och kan du gissa vad? Den 27 augusti ska jag "springa" tjejmilen. Ja det kan man faktiskt inte tro. Men jag ställde bara upp för att vara snäll, för att Martins faster ville kunna bilda ett lag och man var tvungen att vara 4 stycken för det. Sen betalade hon åt mig också, en liten muta hjälper ju alltid. Men det kommer ju kännas rätt skumt att vara där och försöka ta sig runt i lagom tempo. Jag vill ju inte komma sist. Jag har planerat att köra intervaller. Jogga några minuter, gå ett par minuter. Huga, hur ska det gå..

Jepp, nattvak inatt igen då. Jobbade natt inatt som var också och det gick faktiskt hyfsat. Den första natten brukar alltid gå okej bra men sedan blir man totalförstörd inför den andra natten så det kanske inte går lika bra inatt. Jag ska dricka kaffe innan jag går så jag kanske blir lite piggare. Gå förbi affären och köpa med mig lite melon tror jag. Ska ju inte äta något mäktigt under natten, det är inte bra.