Shoppinggnäll och blomplantor

61270-289

Idag har det shoppats. Vi åt först varsin pastasallad innan så vi skulle orka med allt spring i affärer. Nu är ju Martin ingen shoppingmänniska och han hatar att jag impulsshoppar det mesta så det blev lite gnäll och sura miner ett tag, som sedan gick över. Men i alla fall...Martin hittade tre skjortor som var jättefina, plus ett par solglasögon eftersom hans gick sönder förra sommaren (de nya kommer nog gå sönder denna sommar).

Jag köpte en till tunika/klänning och en till långskjorta att ha på semestern i Asien (troligen) i sommar. Dessutom två t-shirts och ett fint kakfat i tre våningar, samt en liten barnvattenkanna och spade (från Indiska som var såå söta, jag kunde inte låta bli).
Sedan köpte vi med oss lite blommor som vi ska plantera på balkongen ikväll om vi hinner, annars planterar vi imorrn. Dessutom fem små smultronplantor.

Kanske det dyker upp bilder senare, imorrn eller någon dag då under kan ske. Ska fota när allt är klart på balkongen.

Nu lagar jag mat. Kyckling med ugnsrostad sötpotatis + färskpotatis. Till det tzatziki! Har inte gjort det på länge och vart så sugen så idag slog jag till med äkta hemgjord tzatziki!

Pizza någon?


Rör ej!

"Sluka inte maten för att störta iväg och köpa en ny hatt. Den skulle inte komma att klä er, just för att ni inte givit er tid att tugga maten, kanske inte de berömda hundra gångerna men så länge att den blivit lättare att smälta. Lägg märke till att ju långsammare ni äter, dess mindre mat klarar ni er med."

"-Ät grapefrukt när ni längtar efter choklad
-Ät råa havregryn istället för havregrynsgröt
-Hoppa över ett mål om ni inte har aptit
-Drick mycket vatten, men inte till målen
-Franska bröd gör ingen nytta, men det gör däremot spisbröd, rågbröd och grahamsbröd
-Ett glas vatten när man vaknar är som en invärtes dusch."

Några tips ur samma bok som i föregående inlägg; "Skön", av Lis Byrdal.

Tips för småväxta

"Ni ska inte vara ledsen för att ni är liten. Var bara litet försiktigare i valet av tyg, för en småväxt människa tål inte saker som faller i ögonen".

"Enkla linjer utan för mycket hokus-pokus är den småväxta damens bästa stil, och hon bör inte låta locka sig av stora moderna smycken eller fladdrande chiffonnäsdukar. Inte heller bör hon ha håret långt och fladdrande; en liten nätt frisyr som sitter intill huvudet krönt av en elegant turban eller béret är det bästa.
Och ännu en sak: tänk på vikten! Medan en kraftigt byggd kvinna mycket väl kan bära några extra kilo utan att det genast faller i ögonen, så är ni inte så lyckligt ställd. Visserligen tycker herrarna att små kvinnor är förtjusande och feminina och allt möjligt, men inte när de små varelserna kommer till det stadium då de kan rullas fram".

Rader ur boken "Skön" av Lis Byrdal
Rör inte mina bilder, men titta gärna.

Min tjejJag satt och ritade mina vanliga tjejer..de ser alltid ut såhär, vad jag än gör så återkommer detta utseende. Jag har accepterat att det är min stil nu. Förut försökte jag alltid ändra dem så det skulle bli annorlunda, men varför ska man ändra något som faktiskt är rätt bra och en egen stil? Jag blev inspirerad att göra dem i olika färger av Pyttis blogg. Tack för det. Roligt att inspireras av andra ibland, det behöver man ju verkligen när man kör fast ibland.
Jag har inte ritat på länge heller så det var skoj att dra svarta streck idag.

OBS, klicka på dem så blir de större..använder du explorer är det även ett måste, eftersom jag har märkt att allt ser ut som skit i explorer.

Take hands of each other

61270-277

Glöm inte att ta hand om varandra!Jag ska inte vara hemma typ något alls idag så försök att inte sakna mig alltför mycket. Jag vet, separationsångesten smyger sig på. Men håll ut. :)
Om någon tycker att min blogg ser skum ut och att bilderna är jättekonstiga...byt till firefox. Där ser det prima ut. Verkar som de båda webläsarna inte funkar på samma sätt. ;)

Some nature baby!
Kolla! Jag fotade lite natur när jag var på min promenad till och från affären. Här är lite smakprov!

Som vanligt; se men inte röra!

Man ska inte...

Man ska inte

- pudra och sminka sig på en restaurang
- dra in cigarettrök genom munnen och blåsa ut den genom näsan
- ge vaktmästaren order om man är tillsammans med en herre
- spotta ut cigarrettobak
- prata högt i spårvagnen
- berätta för en herre om sina föregående erövringar
- avsända förargade brev utan att ha sovit på dem
- tala om vänligheter man har tänkt på men inte gjort
- alltför demonstrativt ventilera sitt vetande
- glömma att lämna tillbaka lånta böcker
- stoppa sin väska som en kappsäck
- försöka uppfostra andra
- uppskjuta att besvara en inbjudan längre än ett dygn
- gå in på sin plats på teatern med ryggen mot de sittande och glömma att tacka de personer som reser sig för att låta en passera
- glömma att berömma folk
- be om ursäkt för att man är som man är
- tala om sin vikt, sina sjukdomar och sina pengar
- till varje pris driva sin mening igenom
- vara utmanande klädd eller ha knallröda naglar
- gå ute i naturen med höga klackar eller på restaurang i sportdräkt
- flirta med andra kvinnors äkta män
- visa att man är svartsjuk
- vara rädd att fråga om något man inte vet
- kritisera andra människors barn
- hänga på den man älskar
- snobba, vare sig uppåt eller neråt
- vara intolerant mot vad det vara må
- gräla när någon annan än föremålet hör på
- lägga sig i det som inte angår en.

Och för de som undrar så är detta ett utdrag ur en bok som heter "Skön" av Lis Byrdal. En bok om skönhet och skönhetsvård för kvinnor. Den utkom 1939.
Tycker du att något fortfarande stämmer eller är allt gammalmodigt?
Jag kan lägga in fler roliga citat om intresse finns. :D

Det stora ögonbrynet och Rumpans papper

Jag tycker reklamen på tv för hjärt-lungfonden är lite läskig. Alltså, det läskiga är det stora ögonbrynet som gör att man inte tänker på vad reklamen handlar om utan bara ser det där stooora ögonbrynet.
Sen undrar jag varför Konsum har en rökt lax som heter "Havets fisk"? Jag trodde att all lax kom från havet? Eller det kanske är jag som är dum? Finns det lax i sjöar också? Och även om det finns det så tycker jag att namnet är skumt..den mesta fisken är väl från havet? Eller? Tänk om det kommer toapapper med namnet "Rumpans papper" eller kanske kyckling som kallas "Himlens fågel". Kycklingar kan väl inte ens flyga?
Måste jag nämna att jag är trött idag också?

Idag har varit en bra dag, jag har inte varit så där enormt trött under dagstimmarna faktiskt. Mina tår är fortfarande bortdomnade och jag försöker hela tiden intala mig själv att: "Malin, det är inte MS, du har bara fått nerverna i kläm av de trånga skorna", eller: "Malin det är inte MS, du råkade bara förfrysa en del av tårna", eller: "Malin, det är inte MS, det är bara du som är dum i huvudet och en jävla hypokondriker".
Jag hoppas innerligt att det senare är det som är sant.

61270-279

Kanske en jorden-runt-resa?

Huvudvärk, svidiga ögon och allmänt jävla trött. Pollenallergi hej hej, pollenallergi.
Lyssnar på musik och försöker piggna till och är gnällig över mina arbetstider. Jag jobbar ju tamejfan alla röda dagar, då alla andra är lediga och kan ha trevligt. Jättekul verkligen. Skitkul.
Jag fick lön idag och passade på att betala lite räkningar imorse innan jag gick till jobbet. Likabra, annars glöms det bara bort och jag hatar att få påminnelser.
De 55 kronorna var tydligen lön. Förra sommaren jobbade jag typ tre dagar på ett ställe och det är väl semesterersättningen eller nåt annat, fattar egentligen inte, som kom nu. Undrar vad jag ska göra för alla pengarna. Kanske en jorden-runt-resa?

Jag har ont i magen också, sa jag det? Sa jag att jag är jättetrött också? Och att jag har huvudvärk? Nämnde jag att ögonen svider?


Inte 55 kronor och möte med Kungen.

Imorgon får jag inte 55 kr i lön. Fick min specifikation idag och det stod klart och tydligt: "Malin, du kommer inte att få 55 kronor i lön den här månaden."
Men jag vet inte vad de där 55 kronorna är för några kronor överhuvudtaget. Måste ha betalat för mycket på en räkning eller nåt.
Jag har virat en sjal runt huvudet idag. Big mistake. Folk med stor dubbelhaka (läs jag) ska inte ta bort håret från ansiktet utan att lämna kvar några strån eller så. För jag ser lite konstig ut faktiskt. Som om jag vore flintis med stor dubbelhaka. Eller nåt. Men jag orkade verkligen inte tvätta håret i morse när jag ändå skulle träna efter jobbet. Tur det inte var en viktigare dag idag. Typ möte med Kungen eller så.

Men det var himla fint väder idag, 22 grader hade jag på jobbet, sen kollade jag inte efter det.

Det kräver blombilder! And klicka på them!Mina bortdomnade tår

61270-273
Do not copy!

Jag har tyvärr inte så mycket tid över till bloggen just dessa dagar. Martin använder datorn till jobb och jag har annat (träning, hälsa på folk osv) efter jobbet så jag hinner inte med bloggen alla dagar.

Igår hade jag möte med min stressgrupp, det är rätt trevligt att gå dit. Avslappnat o ledigt, man kommer som man är. Sen snackar man inte sönder saker utan mer bara pratar om dem på ett enkelt sätt. Skitbra ju.

Igår provade jag den där glassen jag läst om i olika tidningar och Annas blogg (Pyttis); Solero Smoothie, och den var verkligen så god som det har påståtts. Min nya favorit. Hoppas de inte slutar med den nu bara.

Det står att jag har en framtida insättning på 55 kr på mitt konto när jag kollar internetbanken. Jag hoppas för guds skull att det inte är min lön...

Mina tår är fortfarande bortdomnade och nerven som går upp för tårna kan jag röra på och då strålar det upp i tårna. Båda två. Jag är skitorolig och hade jätteont i magen igår och kunde knappt somna...har det inte blivit bättre om en vecka vill jag kolla det noggrannare. Sjuksköterskan (som är en av de som håller i stressgruppen) sa att hon trodde det var en mindre förfrysning eller liknande...så jag håller tummarna att det inte är nåt annat..som typ MS, som jag är enormt orolig för att få.

Skitkul inlägg, verkligen. Håll till godo, jag återkommer när mer tid finns!

Mina små grodor

Hemma från min minishoppingrunda i Farsta. Köpte en klänning/tunika som är lika som den jag fick låna av Franciska i lördags. Fast denna är svart och mörkblå. Dock fanns inte storleken jag ville ha så jag tog en storlek större. Den var så söt så. Hoppas Martin kan stå ut med att den inte är så figurnära bara. Han gillar ju mest när jag har tighta kläder. Det kanske är en killgrej.
Sen hittade jag en lampa på Indiska som var nedsatt 50 kr och ursöt med blommor och pärlor.
Dessutom fick jag med mig två trädgårdsgrodor, en grön och en i guld. De ska få husera på vår balkong bland blommorna som jag tänkte plantera i helgen.Planen var ju att plantera förrförra helgen men jag hittade inga flavours (jag vet att det inte stavas så, det är ett internskämt) att plantera så jag håller tummarna för att jag får plantera some flavours nu i helgen. Då kan mina små grodor få umgås med bladen.

Köpte även jordgubbar och tomater på torget så nu blir det jordgubbar efter middagen som jag strax ska laga till. Undrar vad jag ska laga...sugen på pannkaka men jag har ingen mjölk..hur ska jag lösa det. Ska fundera lite på den viktiga frågan.

Dessutom beställde jag nyss Paolo Nutinis album från cdon. Hallå, klart som fan jag ska ha den skivan i min hylla!

New Shoes?

Dagens jävla bra låt är New Shoes med Paolo Nutini, som jag aldrig hört talas om innan jag såg videon på Mtv förra veckan. The guy is smiling.
Shit good.

Men hörrni, om man skulle ta sig en tur till Farsta och kolla i affärer. Tänkte först åka in till stan men sen kom jag på att det brukar krylla av såna där...människor där. Så..Farsta it is.
Jag har ingen hemmalust idag.

Ska bara sminka mig med mitt nya smink, sen draaar jag en liten stund.

The Uppsala visit

Jag är hemma. Ja hemma i Stockholm. Jag får alltid en lite skum känsla av att gå runt på Uppsalas gator. Jag hittar nästan överallt men Stockholm är mitt hem. Oj, lät nästan som en Orup-låt.
Det hade tillkommit lite nya butiker och byggnader men det skapade inga problem med mitt lokalsinne, som är väldigt bra för övrigt.
Jag gick till mus och hängde där tills de stängde. Fick med mig lite smink med rabatt eftersom Franciska ju jobbar där. Really najs, sugar&spice. Fick även en finare påse och en tidning. Jag ville köpa en brosch också men jag får inte lön förrän torsdag så det gick inte...Så jävla rik är jag ju inte - än.

Franciskas lägenhet var jättefin, och rätt mycket Franciska. Trots att vi inte ses ofta nuförtiden känns det som jag fortfarande har en rätt bra aning vad som är hennes stil och smak. Skumt.
Jag fick låna en klänning att ha på mig till kvällen. Sen fick jag fin sminkning och lockar i håret så nu bara måste jag ha en sån där locktång..för fan vad fin man blev! Jag har ju ganska lockigt hår naturligt men med den locktången blev man ju värsta glamourgirlen.
Hennes polare kom dit och sen var det utgång till ett ställe som heter Birger Jarl numera. Där har jag varit en del förr i världen, då det hette Sten Sture. Men jag måste säga det en gång till... jag gillar inte den höga musiken de spelar ute. Jag får fan tinnitus..och jag glömde öronproppar. Vi var inte där så länge dock. Men jag tror jag föredrar hemmafest eller puben. Då slipper man tinnitus och man kan prata med varandra utan att behöva skrika in i varandras öron. Hoho.
Fick en gratisdrink av Emi, som jobbade i baren. Den var good shit.

Det var overall ett trevligt Uppsala-besök. Nog det trevligaste hittills. Thank u för that.

61270-269


RGB - natur och lilla jag


RGB

Going back to my roots

Nu är det snart dags. Jag ska snart bege mig till min barndoms stad. Staden där jag föddes, där jag levde tills jag äntligen flög därifrån, bokstavligen. Jag flög därifrån ner till den lilla staden Ronneby, där jag först hälsade på hos Martin i ganska långa perioder.

Vi reste till Sydostasien tillsammans 2002 och hade två månaders sjukt häftiga upplevelser. Dagen jag kom hem därifrån satt jag på en stol och stirrade ut i luften..visste inte vart jag skulle ta vägen eller vad jag skulle göra..var ju van att vara ute och resa och dessutom var min homecoming inte särskilt rolig av andra orsaker...så förvirring av första graden.
Sedan flyttade jag ner till Ronneby och bodde i ett studentrum på 22 kvm. Martin hade ett eget rum men var för det mesta i mitt. Jag fick rum i samma hus som han. På lördagarna hade vi middag med ett annat par (som numera inte längre är ett par) som bodde i samma hus.
Jag läste sociologi i den lite större staden Karlskrona (jag pendlade från Ronneby, 20 min med tåget) och gjorde bra ifrån mig.


utsikt från mitt fönster i Ronneby

Efter ett år i Ronneby/Karlskrona reste jag och Martin till den underbart mysiga staden Göteborg där vi sedan bodde och studerade och jobbade i två år. Jag gillade Göteborg. Inte var det en nackdel att jag fick se Carl-einars varieté på somrarna heller..


Carl-einar

Rutger dog en månad innan vi senare flyttade till Stockholm, där vi fortfarande håller till. Båda två. Tillsammans.
I sommar firar vi sex år tillsammans. Sex år. Härligt! Vi ska resa och fira i sommar. Blir skitbra! Och roligt ska vi ha!


Så imorgon beger jag mig till platsen som gjorde att jag fått uppleva så mycket som jag faktiskt gjort.

61270-229
The Domkyrka

Snart vecka 17 med ris och ros.

Regn, sol, regn, sol. Så har dagen sett ut. Däremellan lite trötthet. Min strömming från gårdagens middag slank ner till lunch idag och en näve paprikastavar följde efter. Och så fick jag ju gå hem vid fyra, dagens höjdpunkt.
Och nu...vila, slappa, kanske en promenad. Sedan sova sängen.
Nästa vecka innehåller lördagsjobb och löneutbetalning. Så både ris och ros till dig, vecka 17.
När jag jobbar lördagar brukar det nästan alltid vara såhär tomt nere i t-banetillhållet, i alla fall hos mig. Klart som fan det, ingen som vill upp kl 06 en lördag!

 61270-235

Bröstprat som aldrig slutar

Alltså, jag hade ju "lovat" att lägga in lite bilder av mig med mina kläder (ja, naken kan ni ju fortsätta drömma om, kläder är det som gäller)...oooooooch nu är det såhär..att jag är ju inte nöjd med mitt utseende...sååååå....ja, det blir inga bra bilder där man ser alla valkarna. Just so you all know.
Så alla som ville se mig i bikini får nog vänta till nästa sommar eller kanske en fyrafem år till...för tio kilo ner ska jag ju...men jag är dock inte så säker på att ni får se bikinibilder i allafall. För jag brukar inte vara nöjd med hur jag ser ut även fast jag väger mindre. Hiho. Dock brukar jag ropa glädjetjut när jag får på mig min vanliga storlek i jeans. Och det är ju bra bara det. Men nej, jag är inte smal och har ingen lust att bli det heller faktiskt. Jag trivdes bra som jag vägde förut, alltså tio kilo mindre än nu.

Däruppe är i allafall lite bilder..en med en konstig min, en där jag ler ett elakt flin (?) och en på mig med min nya svarta långskjorta från igår....bilderna med randiga linnet är från idag, den suddiga ska vara suddig...och skorna är väl söta. Mumsiga.
Dessutom ser man väl storleken på The Boobs rätt bra..fast jag tycker att de ser mindre ut på bild än i verkligheten. Inte för att jag skryter med storleken nu alltså, jag avskyr verkligen The Boobs....jag har velat förminska dem sedan jag var 16 så...blä.

Dessutom, kolla knubbfingrarna. Haha. Och det röda på min fot är akrylfärg...jag har inte tvättat bort det...än...har haft röd akrylfärg där sedan i söndags. Hoho.

Mat&Mens och ärtsoppa som ser ut som...hallonbåtar

Hemma från jobbet. Trött. Orkeslös. Inte på lagamiddaghumör. Måste äta. Har ätit frukt. Men måste ju ha middag...

Jag tror jag får steka min strömming snabbt och koka någon potatis till eller nåt. Klockan hinner ju bli nio om jag ska laga till nåt extravagant. Vilket ju inte är nödvändigt. Martin är inte hemma, jag gissar att han kommer vid 20 nånting.

Så...får det bli. Idag var jag onyttig och drack en pucko, som jag blev bjuden på. Men jag åt nyttig lunch (ärtsoppa) och har ätit både ananas, bär (blåbär&hallon i min yoghurt, som är naturell men jag tillsätter lite vaniljsocker och farin ibland för det kan bli fööör syrligt annars, i morse) och en banan idag. Jag tror att jag äter ärtsoppa en gång i veckan. Det är ju så himla gott. Synd bara att det inte ser gott ut. Det ser ju ut som...hallonbåtar.

Förutom bären och yoghurten åt jag även två knäckebrödssmörgåsar, dock med lite philadelphiaost på. Det försöker jag att inte äta mer än en gång per vecka också. Eftersom det innehåller en del fett...Men man kan ju inte förbjuda allt. Det skulle aldrig fungera med mig har jag kommit på, efter att ha testat det. Tar jag bort allt jag gillar som inte ät nyttigt blir jag en sur jäkel och då käkar jag dubbelt upp av det goda istället när jag väl äter det. Jag tror på att äta med måtta. Av det man gillar och allt annat med. Inte överäta av något, förutom saltlakrits då och då...det är ju så gott. Men jag äter det typ aldrig. Är väldigt petig med min lakrits dessutom, det får inte vara vadsomhelst.

Nu ska jag dessutom ha mens i helgen vilket för med sig ett sug efter choooklaaad och som sagt saltlakrits...dessutom sväller kroppen upp och binder vätska.
En gång i månaden funderar jag på varför jag känner mig så svullen och så undrar jag varför jag är sugen på godis och varför jag är sur och gnällig (mer än vanligt alltså) och varför världen är så elak mot just mig just nu. Jag fattar inte förrän långt senare att justeeee, jag har ju meeeeens. Det är samma sak varje månad.

Härliga Jag!

Nu tänkte jag göra som alla egentligen borde; vara egoistisk.
Jag har en del bilder (självporträtt) som jag har tagit vid olika tillfällen då jag känt mig konstnärlig och behövt uttrycka mig genom foto och en hel massa smink och dessutom en del arbete i photoshop efteråt. Tänkte vara så generös att jag visar en del av dessa bilder för alla mina läsare. Jag gillar att göra självporträtt för att jag tycker att jag kan göra vad jag vill med mig själv och ingen annan (det lät väl inte snuskigt va?). Dessutom tycker jag om att se bilderna efteråt, för det är liksom inte jag längre, samtidigt som det ju faktiskt är skitmycket jag i bilderna. Och det gillar jag jättemycket!
Sen är jag väldigt nöjd med bilderna också, inte bara för att det är jag som är framför kameran utan för att jag lyckas se sådär jädra cool ut!
Så det så!

Lägg märke till alla porer som syns i bilden av min mun. Haha. Wooo. Nobody's perfect! Och verkligen inte jag!

Och till sist måste jag ha en mer normal bild, så vassego:
Och du, klicka gärna för större!

Wicked
May the force be with youRutor&Ränder och Tjockisen vill inte

Har nyss kommit hem från min snabbis-shoppingrunda på stan. Handlade på H&M och använde rabattchecken och rabatten på 20% som jag hade på valfritt plagg, så det blev lite billigare i alla fall...
Köpte en grej till Martin med, får se hur den funkar sen.
Ett par söta rutiga sommarskor köpte jag också. Nu är det färdigshoppat för denna månad, resten av pengarna (det lilla som finns kvar) får gå till buss och mat i Ua i helgen.
Egentligen skulle jag köpa t-shirts och sånt men det fanns inga bra. Jag provade lite andra toppar men guuud vad The Boobs såg stooora ut...så nejtack. Jag köpte en svart långskjorta istället. Skönt i sommar. Sen är jag ju en obotlig bird-lover så ett halsband med en liten fågel på slank ner i påsen också. Dessutom fanns det så roliga halsband och armband med handklovar på som jag bara var tvuuungen att ha.

61270-242

Sen tänkte jag chockera omvärlden (mina tre läsare, mamma, Jenny och Carin?) med en sån där populär "dagens outfit-bild". Men jag ångrade mig. Tjockisen vill inte visa sig på bild idag. Kanske uppdaterar senare, när jag är på bättre humör. ;)


En konstnärs färgkladd

Igår tog jag färg och en stor vit fyrkantig skiva...och målade järnet. Fan vad skönt det var att slippa kraven och bara kladda med färgen. Jag hade färg överallt sedan. Har fortfarande färg på benen och fötterna, som jag inte tvättat bort - än.
Det blev en salig röra av färger och kladd. Martin tyckte det var lite för abstrakt för hans smak. Haha. Verkade inte som han ville ha mitt konstverk på väggen.
Jag tänkte döpa det till "Gör vad jag vill" eller "Frihet i färg". Har inte bestämt mig ännu. Jag ville hur som helst bara kleta färg - och det gjorde jag verkligen. Men jag tycker inte att det är fult.
Det som faktiskt är lite kul är att jag fann mig själv sittandes och bara titta på alla färgkluttar, mönster och former. I närbild är den riktigt kul. Men det kanske bara är jag?

Det blev även en lite mindre men ändå ganska stor kladdmålning i rött och blått. Hela syns inte här, men den är fyrkantig den med.
Ikväll kanske jag ska måla mina planerade siluetter.Det var en olycka...

Det var en så skön dag igår. Jag visste att efter jobbet behövde jag inte tänka på något annat än att ha det trevligt. Dock var jag väldigt trött, men en liten grillning med engångsgrill och en flaska mousserande vin var inte fel ändå. Dock skedde en mindre olycka när jag, smart som jag är, skulle hälla vatten på grillen efteråt...jag hade inte en aning om att det var hål i bottnen av den. Vattnet rann snabbt ut och bildade en rännil ner på grannens balkong under oss. Det droppade ner i en liten pöl men vi har inte hört nåt från honom så det torkade väl snabbt.
Det var ju han som anklagade oss för att ha barn som sprang omkring med träskor i lägenheten. När vi sa att vi inte hade barn protesterade han och pekade på våra pulkor som stod på balkongen. Får man inte åka pulka om man är över 8 år, eller?
Kan ju tillägga att vi är nog några av de tystaste i grannskapet..

Idag var mamma och bror och brorson här på besök en stund. Vi åt mat i det fina vädret på balkongen och drack sen kaffe i soffan när det vart för varmt. Jag hängde med mamma till affären och köpte ett granatäpple samt en tidning och en dvd. Toapapper icke att förglömma. ;)

Jag funderar över hur jag ska göra imorrn. Jag tror jag slösar en liten peng på stan för nåt nytt vill jag ju ha...får se hur jag gör. Måste spara lite inför min Ua-vistelse nästa helg med. Men lönen kommer ju snart och mat har vi rätt mycket av hemma nu. Jag är ju värd nåt fint, eller?
Martin köpte The Arks nya skiva åt mig i onsdags, så den har jag lyssnat flitigt på de senaste dagarna. Wow, vad intressant detta inlägg blev...måste nog lägga in lite bilder så man orkar med skiten.Tistles&Roses


Sommarväder kräver blombilder. Tistlar är kanske inte blommor, men ganska fina växter (ogräs?), särskilt om man mixtrar med dem i photoshop.


Klicka!

Inga bilder idag

Ja, några bilder kan man ju drömma om att ladda upp...

Buyabarbecue

Freedom, I won't let you down, I will not give you up.
Nu ska jag vara ledig i helgen och inte måla arbetsprover, ty de är klara och ivägskickade. Så nu får jag en välförtjänt helg. Dock ska jag vara på arbetet kl 08 imorrn igen men efter 15.00 är jag en fri liten människa. Funderar faktiskt på att åka in till stan på måndag och kolla i affärer, det har jag inte haft tid med på länge nu. Fast...jag köpte ett par småskor på stan igår, medan jag väntade på Martinen. Jag har bara ett par hemma och de är väldigt ingångna, så ett par nya var välbehövligt.

Och solen strålar och värmer upp alla frusna nävar. Knopparna brister snabbt och Rocki lägger ägg igen. Idag sprang hon ut ur buren när jag gick fram och sa hej. Sen sket hon en stor en, så det sa plask, och sen gick hon närmare och satt och tittade på mig. Jag tror att hon tycker om mig.

Jag skrev ett sms till Martin idag och föreslog att vi skulle köpa en grill i helgen (en elgrill troligen) så nu ska jag surfa runt efter såna.

The Collector

När jag och Martin var i Asien i vår ungdom så samlade vi på oss visitkort från ställen vi bott på, ätit på, köpt saker på osv. Dock fick vi nog inte från precis allt, men rätt mycket ändå. Bilderna ovan är kollage gjorda av visitkorten (alltså, jag har lagt dem bredvid varandra och scannat, inget mer konstnärligt bakomliggande än så).
Vi räknade även vattennamn. Allt vatten man drack köpte man på flaska. Säkert vanligt kranvatten i dem men whatthefuck. I alla fall. De såg alla ungefär likadana ut men hade massa finurliga namn. Var man i Kambodja kanske vattnet hette TaProhm eller Apsara. Ja, det var tider det.

Nä, nu sitter jag här och drömmer...måste vila ögonen lite så jag orkar jobba imorrn. Sov bara 4-5 timmar inatt. Dessutom pratade Martin i sömnen. "Då kommer man en våning upp, det är ju coolt", sa han tre gånger i rad.


Klämma russin

Yes!
Jag anser mig i stort sett vara klar med mina porträtt nu. Wow, trodde jag nästan inte. Men de ligger nu signerade och väntar på att bli omhändertagna, numrerade och sedan ivägskickade. Den andra grejen är det bara småpill kvar på som inte borde ta mer än en timme. Sedan ska den reflekterande texten slipas litet till (har redan slipat lite på den) samt skisserna monteras. Därefter ska jag skriva ut en arbetsprovsblankett som ska ifyllas och skickas tillsammans med alla prover. Puh!
Jag vet inte om jag vågar lägga ut något här, så rädd att folk ska tycka det är fult och då får jag ångest för att jag skickat det. Så jag ska fundera på om jag vill visa det eller ej. Jag har ju en ganska egen stil har jag märkt...och det visar sig i sommar om det är positivt eller negativt.

Idag var jag även på det första mötet med stressgruppen. Det var flera avbokningar så jag flög in där vid två och då satt det redan två damer som såg jätteblyga ut där. Jag trodde att jag var blyg. Haha. Nej, men de var jättetrevliga sedan. Det kom alltså inga fler, det var bara jag och de två, samt psykoterapeuten och sköterskan. Idag pratade vi om mindfulness och så fick vi göra avslappningsövningar och klämma på russin. Haha. Tror nog det kan vara en bra grej det där. Skönt med lite flum och allvar blandat. Skönt är det även att komma lite tidigare från jobbet en dag i veckan för den delen.

När mötet var slut gick jag till min chef, som sitter i samma hus som mötet hölls, och skrev på kontrakt för mitt arbete. Nu har jag papper på att jag får jobba kvar. Skönt. Bara semestern kvar att hålla tummarna för.

Bajs, kiss, fniss

Håller på och målar, tar en liten paus för bloggskrivande. Jag är trött i ögonen och skulle hellre vilja ligga i soffan och se på tv, men jag får inte nu. Men om ett par dagar får jag slöa, efter jobbet var dag.
Strax helt klar med ett av porträtten, vilket innebär att två är nästan helt i skick att skickas. Detaljer på två andra och sedan är det en kvar som ska ljusas upp, tycker det är för mörka färger i den. Hoppas att det går bra att ljusa upp bara.
Ska skicka in allt på onsdag hade jag tänkt. Ska klippa lite i skisserna och klistra upp dem två och två på större papper också. Det tar ju minst tid. Dessutom ska jag färdigställa den reflekterande texten till projektet. Det görs imorrn. Idag är det målandet som ska bli klart. Men det blir det.

Martin har lagt över ljudet från mina gamla kassettband, från när jag var 2-3, år på datorn nu. Jag skrattade mycket när jag lyssnade. Mormor och morfar som bodde i Kioskland, Tomten som var 4 år gammal, Gobo som inte ville sjunga, farbröderna på tv som inte alls var knäppa..och så en del bajs och kiss och fniss till det. Jag har inte mycket men det lilla jag har är det ju kul om man kan få spara så länge det går.
Martin har lite egna band som han ska lägga över sen, han är säkert jätteambitiös som 3-åring och sjunger flera visor och sånger. I would not be surprised. ;) Själv pratade jag mest om kiss och bajs.

Kolla Madde, ännu mer porr i min blogg:


Om ett tag ska jag fixa med maten också. Och glädja mig åt att snön redan smält bort. Jag som hört att det skulle bli varmare nu..och så vaknar man upp - till fallande flingor.

Klick it


Dags för en egotripp
Jag är ju så jävla hipp


Jag har kissat

61270-208

Tjaba!

Haft lite besök på kvällskvisten, lite mat åts och det dracks kaffe och det lyssnades på Snutarna och Phantom of the opera.
Nu spelar Martin tv-spel och jag har precis gjort mig klar för sängen. Jag ser ut som någon tagen ur en dansfilm från 80-talet..randigt linne, hotpantstrosor och benvärmare. :) Jag har tandtrådat och borstat tänderna, tvättat ansiktet och smörjt in det, samt kissat. Det sista måste jag nog göra strax igen dock.
Jag känner mig sådär sjuk i kroppen igen, men nu kan jag inte vara hemma från jobbet fler dagar för då får jag ju inga pengar...men det vore väldigt skönt att vila upp sig en vecka eller så. Men vi får se, kanske min konstiga åkomma bryter ut på allvar snart och jag blir dundersjuk. Då får jag vara hemma och se på film och ligga under täcket, utan att ha dåligt samvete.

Håller på och planerar veckan också, det blir måla imorrn och kanske mamma på eftermiddagen. Sedan är det jobbvecka med lördagsjobbande... Ska ut och springa i skogen ett par tre gånger i alla fall. Veckan därefter börjar spinningen igen, tisdag och torsdag minst. Har ju inte tid att ge mig till F&S när jag måste jobba med mina arbetsprover. Men på tisdag ska de förhoppningsvis vara klara. Det är på god väg nu i alla fall. Som jag skrev tidigare; bara lite småpill kvar. Sen kanske jag lägger in bilder och visar hur det blev, vi får se.

När jag var tio var jag inte ens i närheten av att vara lika bra på självporträtt som jag är nu, bara apropå bilden längst upp.


All work and no play

Ibland är jag ganska dum. Har precis gjort en äggmacka till mig att äta..för jag har inte ätit sedan igår kl 19. Och nu är klockan snart 16 dagen efter...ett dygn utan mat är ju väldigt bra. Inte. Så nu fick jag ont i magen av mackan, men ska äta mer om en liten stund..måste ju ha nåt i magen.

Nästan klar med mina tavlor snart. Börjar dra ihop sig. Skönt att det bara är lite pill kvar nu tycker jag.

Påskgodis har ätits, men inte alls mycket. Resterande godis ligger i en godisburk på köksbordet. Får se hur lång tid det tar innan det tar slut.

Har även hunnit med att städa i köket..låg på golvet med trasan och torkade. Jag får inte rent det annars. Nu är det renare, men inte så rent så jag är helt nöjd...Sen jag jobbade som lokalvårdare har jag blivit lite värre med städningen, när jag väl städar. Gillar inte damm.Klicka på bilden för större och läskigare. ;)

I wanna wish you a merry easter

Jag jobbade länge i photoshop med den här bilden för att kunna önska alla en så glad påsk som möjligt. Det tog säkert en tre, fyra timmar. Jag hoppas att alla uppskattar mitt hårda arbete.

Här är resultatet:

61270-213

The little fart

Eftersom även jag har varit en liten fis så tänkte jag roa alla mina tre läsare med lite bilder av mig som just fis. Alltså som barn.
Pardon the kvalitet, hade inte tillgång till digitalkamera då. Scannade gamla blider är ofta inte så skarpa har jag märkt..mina gamla bilder är inte skarpa överhuvudtaget... (Klicka på dem för bättre).Jag hade visst en förkärlek för röda kepsar, eller kanske det var min mamma som hade det. Vet ju inte hur mycket jag hade att säga till om i den frågan, men det ser ju ut som jag gillar min kepa på alla bilderna i alla fall. Jag tyckte mycket om att gå runt med trosorna hängandes på halv stång om somrarna. Mina idoler var Ronny & Ragge när jag var elva...kanske beror på hänget jag hade i tidig ålder.
Mamma tyckte om att klä mig i fina klänningar, jag själv ville gärna gå i mina utklädningskläder. Rutiga kjolar och sånt.
Det är jag till vänster under paraplyet, den med lockigt hår. Den andra lilla fisen är min kusin.
Sen hade jag visst en snygg senapsgul klänning med text på. Sånt ska ju vara modernt igen har jag hört. På den sista bilden är jag tio år och var kortklippt för första gången i mitt liv. Barnen i skolan brukade fråga om jag var tjej eller kille.

MuyuMaketu

61270-19961270-198

Back to the blue

Tro det eller ej men om två veckor ska jag faktiskt åka till min barndoms stad och hälsa på en gammal kompis som jag typ aldrig ser nuförtiden. Jag gillar inte att vara i staden så mycket (Uppsala) pga dåliga erfarenheter och minnen, men det blir säkert bra.
Min barndoms stad kanske var lite fel. Jag bodde där tills jag var 19, så det var ju inte bara under barndomen.
Nu är min stad Stockholm. Time flies, time changes you and your surroundings.

Jag känner mig konstig i kroppen, har gjort det flera dagar nu och jag vet inte vad det beror på. Men jag är i alla fall hemma från jobbet. Tror det är bra faktiskt, vila upp mig lite. Dock måste jag i alla fall arbeta, på mina arbetsprover.
Jag är nästan klar med de första fyra, och har en som jag inte börjat måla på. Men jag har en idé, kanske är den lite för löjlig, men det är lite kul. Får se hur jag gör. Ska börja med den idag.


Facts about Mane

Om det nu var någon som undrade...


Så heter jag: Malin Luise Elisabeth (Wilma)
och är 25 år gammal,
har gröna ögon
och tre fåglar (Rocki (nymfparakit snart två år gammal), Ronja (undulat, också snart två år) och Rune (undulat, ett år gammal).
Har haft en Rutger (undulat, blev åtta år gammal) också, som dog under hemska omständigheter sommaren 2005....världens bästa fågel var han! Har även haft en Ragnar när jag var liten. Märker ni något gällande fåglarnas namn? ;)
Jag älskar fåglar. ;)

Jag är född i Uppsala,
och har bott i Uppsala (doh!), Ronneby, Göteborg och Stockholm

Här har jag varit:
Finland, Danmark, Turkiet, Grekland (3 gånger), Korsika, Thailand (2 gånger), Laos, Vietnam, Kambodja

När jag var liten kallade jag mig själv för Mane, vilket betyder morgon på latin. Jag var bildad redan vid två års ålder. ;)
När jag var liten (2-3 år) bodde min mormor i Kioskland. Vi brukade alltid åka till mormor och morfar på lördagarna och då brukade vi alltid ta en liten promenad till kiosken och köpa smågodis sådär som man gjode förr när man sa "Två såna, tre såna, två såna, en sån" osv och inte lassade in tjugofem av varje i en stooor karamellkungenpåse. ;)
Därför trodde jag att mormor bodde i Kioskland (Hon bodde i Solna).

Jag vet vad jag vill att mina barn ska heta redan, med mellannamn och allt.

Jag kan vicka på mina lilltår och brukar fnissa åt dem när jag är på trötthumör.

Är även ganska bra på att imitera.

Har bra pokerfejs.

Lagar väldigt god mat och har lätt för att improvisera. Älskar kokböcker men använder i stort sett aldrig recept när jag lagar mat. Dock brukar recept vara bra till bakning.

Jag har varit väldigt bra på skådisar och film. Om någon kände igen en skådis kunde jag alltid säga en film jag trodde att personen skulle kunna känna igen skådisen ifrån. Mycket uppskattat var det! Har dock tappat stinget lite på senare år, men är fortfarande helt ok.
Har en förkärlek för skräckfilmer.
Äger Hellraiser I, II & III. Resten kan man skita i (finns ju upp till tio eller mer tror jag).
En av mina favoritskådisar är Johnny Depp.
Jag tycker att Pretty Woman är en bra film.
En av mina absoluta favoritfilmer heter Velvet Goldmine och har skitbra soundtrack (som tyvärr saknar en bra låt...).
Älskar dessutom filmaffischer.

Jag läste konst och formgivning på gymnasiet och vill bli bildlärare.


61270-193


Nu tror jag att jag ger upp egoskrivandet för stunden. Kanske återkommer jag med mer onödig Malin-fakta.

Please Pay

61270-196

Såhär arg är jag nu och samtidigt ledsen. Både jag och Martin får betala tillbaka på skatten..rätt mycket dessutom... Jag trodde ju på fullt allvar att jag skulle få tillbaka pengar. Förra året var jag inte direkt rik...och är fortfarande inte direkt rik...skulle ju spara till resan men nu måste jag istället dra bort från reskassan. Hur jävla kul känns det...

Sagofigurer


Två bilder jag ritat, den ena (Sun) med färgpennor och den andra (Mermaid) är gjord med tusch, bakgrunden gjord blå snabbt i photoshop. Klicka för större bilder.

Som vanligt, rör ej mina bilder. Titta gärna, men RÖR EJ!

Shopping yo!

Har hunnit en del idag och nu är det dags för lite mat i magen och sedan ska jag väl försöka måla fram till nio-tiden ikväll. Har kommit på den femte läraren nu också så nu borde det gå rätt snabbt när jag väl kör.

Jag åkte in till stan redan vid tio och förundrades som vanligt över allt folk..är det så många arbetslösa eller har folk ledigt för jämnan?
Vandrade först förbi kära H&M och köpte tre linnen och en liten kortärmad tröja (vit, brukar aldrig ha vitt annars), samt ett par byxor med hängslen som jag inte vet om jag ska behålla. Måste nog gå ner tre kilo för att de ska kännas helt ok i midjan...så jag kanske har dem kvar och tränar järnet nu. ;) Nåja, ska fundera på dem i alla fall.
Sen promenerade jag och köpte lite grejs på Kreatima, lite akrylfärger och även några träägg som jag tänkte måla och ha i en skål på bordet som påskprydnad. Nåt pynt måste man väl i alla fall ha.
Köpte jag nåt mer...? Minns inte.

61270-194

Mamma var förbi en stund, vi åt lunch (kycklinggrejs med matvete som jag lagade till), drack lite kaffe och gick sen och handlade. Jag fick med mig tre krukor varav två var på rea (10 kr styck, lite kantstötta) och lite mat, samt en del påskgodis. Vi brukar ju ge bort massor av påskägg så jag köpte små denna gång, ingen får baotaägg i år inte.

Och nu håller jag på att fundera hur fan koderna funkar i stilmallen...jag vill designa eget men jag fattar inte hur man gör..så jag ändrar mall så länge bara så jag får se nåt nytt. Martin får hjälpa mig senare om han vill.

Igår var min bror och hans son här på besök. Vi fick en större tv och så åt vi glass och tonfisksallad. Oliver blir alltid så kladdig runt munnen, undrar varför. ;)

61270-195