En klasslig vårsalong

61270-1160

Mossa mossa!
Jag har faktiskt varit lite busig idag. När jag kom hem var jag så trött så jag sov i två timmar här på soffan. Så skönt.

I skolan blev det en kort dag för läraren mådde dåligt och hade migrän så vi slutade kl 10.
Några i klassen (ca 15 stycken) ska ha vårutställning på ett galleri på söder från och med tisdag och en vecka framåt. Det satt vi kvar och pratade lite om innan vi slutade idag. Vi ska ha som en vårsalong för vår klass, där vi samlar lite grejer (alla tar med nåt). Jag kom på namnet; Vårstök. Hihi!
Jag har lite våndor över vad jag själv ska bidra med men det lutar åt fotografier för det känns enklast just nu. Imorgon ska jag in till stan för ett snabbt möte och då ska jag passa på innan dess att springa och framkalla lite störra kopior på några bilder jag är nöjd med. Ikväll ska jag välja ut bilderna. På lördag får jag hämta bilderna och samtidigt måste jag också köpa ramar, för det är ju inte snyggt att hänga grejer i ett galleri utan ram?
Förresten, man ska kunna köpa grejerna också. Jag måste öva på det där med prissättning så jag hoppas att jag kan få hjälp med det på söndag av de andra som är lite mer erfarna. Vad fan ska man ta för ett foto? Eller en tavla, eller en skulptur?? Det är skitsvårt.

Nåja, jag hoppas det går bra. Vore ju enormt roligt också om folk ville köpa grejerna. Jag har aldrig sålt nåt förut. Samtidigt är jag lite rädd för utställningen för tänk om alla andras blir värsta poppis och mina inte alls får samma intresse? Aja, det är ett senare problem, ska bli kul att ställa ut lite grejs hur som helst.

Alltså, för alla som jag känner som läser detta, och andra intresserade: Tisdag den 5 är det vernissage och vi ska bjuda på bubbel och tilltugg må jag tro.
Klockan 18.00 på Galleri Kocks på söder i Stockholm. Annars är öppettiderna 10-21. Jag kommer även att vara där på torsdag mellan 10 och 14 om någon vill hälsa på. ;)

Yo, the Fantasy!

61270-1148

Idag ska jag försöka skissa lite på islyktan vi ska göra i skolan. Inte en lätt uppgift även om det kan låta så. Jag är lite förvirrad, men det ska säkert gå bra.

När jag kom hem idag åt jag lite lunch och sedan provade jag att fota med självutlösaren på the big camera, alltså Nikonen. Alltså...det går inte. Jag ser bara ut som en liten klump med jättestora tuttar och korta ben. Haha. Ehm..jaaaa...fast jag fick till en del kul bilder som dock inte blidde helkropp. För man vill ju inte behöva titta på fula bilder bara för att man måste. Haha.

Kolla liksom, va mycket färg va?

61270-115961270-1155

Jag gillar när det är mycket färg. Eh..ja? Sen får det se hur photoshoppat ut det vill, för jag gillare! Japp, så är det.

61270-115061270-1149
samma bild i två varianter

Ja, sen knasade jag mig och fjantade runt och då blir det som det blir. Inte för att bilderna ovan är direkt seriösa de heller. Haha!


Om man vill att bilderna ska se lite större och finare ut, så klickar man på dem och då händer det magiska grejer! And yes, it is alot of saker in the background, on the floor och lite överallt. Bland annat lite kvarlämnat julpynt som inte åkt i i skåpet ännu. Yes, that is so!

The kis-effekt is maj kajnd of effekt


klick on them
Det är rätt bra att ta suddiga otydliga bilder, för då ser jag smalare ut. Inte illa. Haha, jag skapar synvillor för alla som inte vet hur jag ser ut i verkligheten. Ojoj, vad busigt. Det är som Jonas säger, att jag är nästan snygg om man kisar litegrann. Det är ju ungefär som att kisa, när man ser dessa bilder. Och jag gillar grönt ja.
Idag var jag nöjd med mina kläder. Jag hade grön klänning, lila skärp och lila cape, samt röda skor. Det gillade jag. Trivs bra i det. Myskläder men samtidigt lite fint. Sen svällde magen upp och gravida Malin kom fram. Då åkte skärpet av för det bara skar in när magen hade sig.
Och guuuud vad jag är intebra på att posera snyggt. Jag bara fjantar mig så fort det ska fotas...

Sen har jag faktiskt kommit på att det kanske vore lite bättre att använda självutlösaren när jag fotar, än att fota i en dammig spegel hela tiden. Fast då går jag miste om kis-effekten i och för sig. Men om jag hoppar upp och ner och samtidigt studsar åt båda sidorna kanske det blir lite suddigt.
Jaaa, det gör vi!

Näe, nu ska jag på toa!

61270-1147
här sitter jag och funderar fånigt

Hubbabubbahimmel

61270-1143

Jag tycker om morgnar när himlen ser ut såhär.
Imorgon bitti hoppas jag att jag får gå till skolan under en sådan himmel.
Jag ska lägga mig och sova sängen om en stund, läsa lite i min gosiga säng och värma mina kalla tår under det varma täcket. När jag vaknar vill jag vara utsövd.

Bjuder på dessa bilder också. Tagna idag, fixade med idag. Yeah, jag har trixat lite Det är samma bild i olika stil. Hohoooo!

61270-114061270-1138

Hugo Weaving? No it's Malin Weaving.

61270-1139

Jag känner att det är lite suddigt framför ögonen. Haha. Nej, jag bara råkade ta en bild utan att få skärpa någonstans (?). Jag tyckte den var lite rolig, fast bara lite. Annars var den rätt tråkig. Hoho!

Ensam hemma igen, faen vad det är mycket fest på Martins jobb. Jaja, jag klarar mig. Har köpt majstortillas och tänkte göra lite tacosevening med mig själv. Inte så kul att äta god mat ensam men jag måste äta middag.

Idag har jag vävt lite på väven. Det är alltså den väven vi började med ute i Hedesunda och vävramen har jag gjort alldeles själv av egenhändigt ihopsamlade grenar som sedan satts ihop till en ram. Wow. Men jag är inte så bra på det här än så trådarna sitter lite hur som helst, vilket medför att själva väven blir mycket ojämn och knasig. Det skiter jag i. Ja, det gör jag. Det blir så fint så i alla fall. Inte för att jag vet hur jag ska göra när jag är klar, med knytandet och klippandet(?). Får ta den till skolan och höra där. Men kolla liksom, va fint jag gör:

61270-114161270-1142

Svaret på frågan är...

Okej, since det inte var någon som ville vara med i min gissningslek så publicerar jag nu svaret på den. Det som var stort och lila och jag köpte igår var alltså detta:

61270-1136
Jaaa, en cykel! En alldeles lila och fin cykel, äkta damcykel med fem växlar och kjolskydd. :) Haha. Nej, men jag älskar den typen av cykel, bekväm att sitta på och så är den så fin. Min gamla, rostiga och trasiga cykel står där i bakgrunden och kommer nu att få åka till soptippen.  Kolla liksom, vad gammal och sliten den är:

61270-1137

Ett jag och en ledtråd

Ingen gissning på den stora lila saken jag köpte idag? Det är alltså inte någon sexleksak. ;) Jag kan avslöja att jag skrivit om en sån förut. Dessutom kan jag avslöja att den går under namnet Rex Shopping.

Nu har jag mumsat lite kex och brie, fast det bidde mest päron (ett helt). Jag gillar verkligen de där bruna päronen. My all time favourite päron. Som jag inte kan namnet på.

Nu är det filmtajm.

Kolla, det är jag, va konstigt!

61270-1129

Malin <3 flygfän och gissningslek

Hemma från besök hos mormor som är nyopererad i ena knät. Hon kan inte gå bra alls och mår ganska dåligt, så vi hoppas att det inte tar för lång tid att bli återställd, eller i alla fall bättre.

När jag var i Solna gick jag in på Glitter en snabbis och såg att det var rea på smycken. Woho tänkte jag och såg genast en massa saker med fåglar på (om någon missat det så älskar jag fåglar). Just look:

61270-113361270-112861270-1124

Ja, jag gillade alla de fåglarna. Så fina sååå. Dessutom skitbilliga på rean. Eftersom det var så billigt köpte jag ett annat flygfä också:

61270-1125

En fluga minsann, eller något liknande? Hmm...funderat lite...det kanske är en mal av något slag? Haha. Nåja, den hade vingar och var jättefin tyckte lilla jag. Allt är halsband förutom svalorna (?) som är örhängen. De måste jag smeta nagellack på innan jag använder dem, annars svullnar mina örsnibbar upp och kliar och varar. Mums.

Jag hittade ett armband också som jag gillade:



61270-1131

Ok, so I don't give a shit about being omodern, om det nu skulle vara så att de saker jag köpt är sådär hopplöst uuuuute. Jag köper sånt jag gillar. Yeah. Sen är jag rätt glad att jag hittade en lila tröja på stan häromdagen också. Jag köpte en svart och en lila likadan för de var billiga. Mysiga och gosiga och snygga, tycker jag. Här syns den lila, fast som vanligt är det inga bra bilder, för lilla jag är ju en liten rund och gosig sak vars runda korta kropp inte riktigt kommer överens med kameran. Men varsågoda:

61270-113061270-1126
Fan vad jag är generös ändå, som bjuder på mig själv. Eller hur? ;)

Ja...och nu sitter jag här i min ensamhet och längtar efter dagens stora grej. Kan ni gissa, kan ni gissa vad jag köpte idag? Det är lila och ganska stort. Gissa på. Svaret kommer imorgon!

Det blidde ett långt inlägg, men många bilder. Hoppas ni orkar igenom allt. Hoho!


Only words idag

Jag är så trött, jag orkar inte ens fixa en fin bild att lägga här idag. Så det blir bara en kort liten text för att roa er alla 30.

Nu har jag bokat biljetter till Schyffert den 20 maj. Trodde det var fullbokat på alla datum men vi lyckades få två platser då i alla fall. Gut gut, sehr gut.
I förrgår såg jag han sångaren i Melody Club igen. Han åker ofta samma t-bana som jag eftersom han bor på samma linje. Ja, det är inte klokt vad man ser kändisar när man bor i storstaden. Nästan varje tur jag tar till stan innehåller en glimt av någon känd person.

Igår jobbade jag 8 timmar. Det var första gången sedan augusti som jag jobbade, men det gick jättebra. Alla rutiner satt liksom i ryggmärgen på nåt vis. Så det var verkligen nemas problemas. Bra också med lite extrajobb nu. Dock kommer jag ju inte kunna jobba så mycket men en gång i veckan kanske borde funka. Sen ska de ju behöva mig också, jag kan ju inte komma dit och jobba när jag har lust direkt. Hoho.....

Nääää, nu ska jag försöka fixa mat, orkar inte vänta på Martin, jag är för hungrig för det idag..sorry Martinen. :)

Kändisdöd och goda skratt

Ja, detta ska man absolut inte skratta åt:
Heath Ledger är död. Fan vad det dör kändisar hela tiden. Inte alls kul. Synd om hans barn...


Men nu får man skratta:
Testa den här sidan för ett gott skratt:
http://www.systran.co.uk/

Jag testade att lägga in min blogg som URL och översatte från Svenska till Engelska. Guuud vad jag skrattade, det bara forsade tårar. Go check!

Skapande i Skaparbyn

Nu har jag kommit hem från skolresan. Fy fan för kollektivtrafiken ibland alltså. Jag ville verkligen komma hem snabbt och så visar det sig att det är rökutveckling i Bagarmossens t-bana vilket innebar att jag fick ta en ersättningsbuss från Gullmarsplan för att komma hem. Bussen kör till Kärrtorp och chauffören säger att nu får vi gå av för här är slutstation för tunnelbanan är igång igen. Så då fick jag ta mitt pick och pack igen och vänta på t-banan mot Skarpnäck. Jag var hemma 20.30. En timme senare än beräknat.. inte så farligt kanske, men när man redan fått vänta och stressa innan så blir man lite galen till slut. I Gävle tog ju bussen från Skaparbyn så jävla lång tid på sig att vi missade vårt tåg som vi egentligen skulle ha fått vänta en kvart på om inte nu bussen krånglat. Som tur var fanns det plats på nästa tåg så vi kom till Stockholm en timme senare än beräknat bara.
Och nu är jag så trött att jag seriöst tänkte stanna hemma från skolan imorgon men jag måste nog gå. Men guuud vad jag är positiv. Jag har ju faktiskt haft en trevlig liten skolresa. Hedesunda var en söt liten by med bank och pizzeria. Vi bodde på ön Ön i Skaparbyn, som ni kan se här nedan på bilden:

61270-1123

Det var verkligen ett jättehäftigt ställe. Skitläckra hus där vi sov, fem i varje ungefär. Sedan en huvudbyggnad med kök och sådär. Allt är byggt i trä. Kolla på www.skaparbyn.se. Inte världens finaste hemsida kanske, men i alla fall. :)

Vi har gjort en egen vävram som vi ska göra en väv i så småningom...det fanns inte så mycket tid så det var inte många som hann börja på vävandet. Well, det var ett trevligt avbrott, mysig middag där lagarbetet fungerade jättebra tycker jag, samt skön sömn. Ja, det är sant. Jag sov som en stock och vaknade inte ens när de andra lade sig. Jag var tvungen att knyta mig runt tiosnåret för jag höll på att somna så jag och ett par andra gick och la oss. Haha. Jag var helt däckad.

Nu är jag tillbaka i bloggen i alla fall. Sicken tur!



Resa till Ön och 80talstishörten är på

61270-1122

Mossa mossa!
Lämnade in papret idag, skönt att ha det gjort nu. Kanske blir kompletteringar men det får man ta. Började nya kursen idag, ska ju läsa design i ett år nu. Imorgon bär det av till Gävle och ön Ön där vi ska tillbringa dagen och natten och en del av onsdagen innan vi åker hem igen. Vi ska pyssla med lite flum och så ska vi laga mat och ha lite fest på kvällen. Blir säkert roligt. Dock blir det mycket packning för så kort resa. Vi ska ha med oss sovsäck, block och pennor, varma kläder, en kasse med garn och annat man kan väva med, till exempel remsor av gamla kläder eller lakan...öhm..ja...sen ska vi ha maten med oss.
Vi har hamnat i olika matgrupper. En kör förrätt, den andra huvudrätt och den tredje efterrätt. Jag fick huvudrätt tillsammans med några andra. Man ska då köpa en ingrediens till en huvudrätt och sen hoppas man på att det går att laga nåt av allas ingredienser. Man vet inte vad de andra köper. Men det ska vara till 20 pers cirka, så man måste tänka på det. Jag vet fortfarande inte vad jag ska köpa...får gå iväg ikväll och handla det.
Juste, sen ska man ha med sig lunch för två dagar och sen så man kan äta frukost på onsdagsmorgonen...så det blir mycket att packa och bära runt på.

Jag är så trött. Igen. Ovanligt va? Funderade på om jag skulle vila en stund nu faktiskt. Man fååår faktiskt vila om man inte har viktigare saker för sig. Jag ska förvisso packa men det gör jag sen. Orkar inte nu.

Bjuder på lite knasbilder, där jag posar på knasiga sätt. Det är det jag kan bäst. Kolla då.

61270-112161270-1119
Ja ni ser ju. Det är för övrigt min nya 80-talstishörtklänningaktiga sak som jag köpte i lördags, som inte Martin gillade. Hoho! Ja, det är den jag har på mig alltså. Sen har jag gula strumpyxor och svarta benvärmare uppdragna över knäna. Mysigt och gott.



Det är det lilla som räknas

61270-1116

Drottningfika idag och röda läppar igår

Dagen har spenderats mestadels på ett café på Drottninggatan. Jag gillade det faktiskt, kan tänka mig att gå dit igen. Men det är så dyrt att gå på café här i stan..ojoj...en latte för 42 spänn. Hurra vad billigt!
Träffade Sophie som var här en sväng för att lämna av några marsvin. Inte till mig. :)
Jag åt en sallad med pestoblandad pasta och kräftstjärtar samt drack en hasselnötslatte.
Efteråt gick vi in på H&M en snabbis och jag köpte två t-tröjor som jag tänkte prova lite grejs på vi tillfälle, samt en t-tröjeklänning i 80-talsstuk som Martin inte gillade. :) Jag hade kvar pengar på presentkort så jag fick allt "gratis".
Sen skulle Sophie åka hem till Gävle igen.

Vi klev av i Bagis, gick in på Konsum och köpte ingredienser till att göra hemgjord pizza, sen promenerade vi hem i den kraftiga blåsten och blev förföljda av en polisbil två gånger.
Nu ligger Martin i sängen och sover. Han var så trött, helt röd i ögonen. Han skulle egentligen varit hemma och sova idag men han visste inte att han var så trött. Stackars Martinen...men när han vaknar får han pizza.

Eftersom jag inte har några andra roliga bilder att bjuda på får ni hålla till godo med dessa, haha:

61270-111561270-1114
det är kul att ha en kamera på huvudet

Våra tandborstankor är så söta så. Jag hade rött läppstift igår. Det är alltid knepigt med rött läppstift. På ett sätt tycker jag att jag passar i det, men på ett annat sätt tycker jag det inte...det är fint ibland. Vad tycker ni??

61270-1117
sorry minen

Sex referenser på tre sidors text...

61270-1113
texten på bilden har inget med mitt paper att göra.

Jag sitter och skriver paper. Ett paper som ska vara klart måndag klockan 16. Fast jag ska ha det klart söndag kväll för det är ju skola på måndag och det finns ingen tid att skriva då.
Jag har precis bestämt att byta ämne också. Jag gav upp det jag började med för det kändes bara knepigt. Det blir lättare med det jag har nu. Dessutom tror jag det underlättar för referenser också. Man ska ju ha med alla böcker som referenser i detta paper. Kan tillägga att papret ska vara 4 sidor och då går en halv sida bort för inledning och en halv sida för sammanfattning..så Tre sidor ska jag skriva och då få med all litteratur som referenser. Kan tillägga en sak till. Det är cirka 6 olika böcker. Kan ni ens tänka er att knöka in sex olika böcker som referenser i ett tresidors paper? Hmm....i alla fall tycker jag att det är svårt. Jag tror faktiskt att jag får kompromissa lite och ta bort ett par böcker. För min egen del fungerar det inte om jag måste få in alla.
Läraren vill se att vi har läst att böcker och det är tydligen huvudanledningen till att hon vill att vi ska ha med alla som referenser. Men jag haaaar ju läst dem! Äsch, det får bli som det blir nu.

Nu återgår jag till skrivandet. Mossa mossa.

My lady

Nu ska jag precis sätta igång att vara duktig i ett par timmar. Jag ska skriva på mitt paper som ska lämnas in på måndag. Cirka 4 sidor ska det vara så det boooorde gå att få ihop. Det är bara referenser och sånt som blir krångel, att få in litteraturen i det jag skriver. Men det ska nog gå det med.
Jag har hunnit vara i skolan och göra klart vår presentation inför redovisningen på torsdag också, plus att jag lämnat in studieförsäkran till skolan och betalat in kåravgift och allt. Inte illa.

Bjuder på en bild till. Det kan aldrig bli för mycket bilder. Den här bilden är en skiss som jag tuschat och sedan scannat in och därefter pillat med i Illustrator. I jpeg blir färgerna som vanligt lite blekare. Men men...

61270-1112
får ej användas utan mitt tillstånd


You've got no discipline, woman?

Näe...jag är så trött att ögonlocken faller ner över ögonen på mig var minut. Jag som tänkte vara duktig och skriva lite till mitt paper som ska lämnas in om en vecka. Jag ska vila en stund och sedan ge mig på det efter maten tror jag...usch, att man ska ha så dålig disciplin...särskilt när man är trött...eller vadå man? Jag, menar jag ju såklart!

Bjuder på två egobilder:

61270-110961270-1108

Jag vet inte om det syns, men jag har klippt mig. :)

Pinup fairy nr 2

När jag sparar bilder som jpeg förlorar de mycket i färgintensitet har jag märkt. Alltså, när jag jobbar i Illustrator. Jag brukar spara en kopia som jpeg. Vad trist! Får se vad man kan göra åt det.

Fem timmars sömn inatt, cirka. Ganska trött nu, men imorse var det helt okej faktiskt. Funderar på hur jag ska göra idag. Är lite sugen på att rita nämligen...så det kanske blir en liten ritstund om ett tag här. Om jag inte somnar i soffan innan jag hinner börja.

Okej, här är älvpinuppa nummer 2. Samma sak gäller som för alla andra bilder, nämligen: Inte röra! Alla bilder jag använder på min blogg är mina egna, antingen har jag ritat dem eller så har jag fotat dem. Inga av mina bilder är tillåtna att använda utan mitt tillstånd. Lika bra jag skriver det igen så att det inte blir några missförstånd.

Den här bilden är gjord på samma sätt som den förra pinuppan. Men jag blir lite sur för att färgerna blir så trista, främst när man sparar bilden som annat format..

61270-1110
får ej användas utan mitt tillstånd

7 truths about me, and then 7 lies

Wooo, jag har fått min bloggs första utmaning! Sophie vill att jag ska lista sju sanningar och sju lögner om mig själv. Varför lögner vet jag inte, det är ju jättekonstigt att man ska hitta på saker om sig själv som inte ens stämmer, men okej. Jag försökte göra de sju lögnerna lite finurliga istället. Ni fattar kanske om ni tänker efter :)

Här är reglerna:

Länka till den som utmanat dig.
Berätta 7 sanningar om dig själv.
Berätta 7  lögner om dig själv
Utmana 4 personer i slutet av ditt inlägg.
Lämna ett meddelande till dom fyra du utmanar.

*Länk till den som utmanat mig

www.luneas.bloggagratis.se - Sophie


7 sanningar om mig:

Jag duschar endast en gång i veckan (tvättar håret varannan dag)
Jag äger tre skivor med Backstreet Boys (de tre första, haha!)
Jag pruttar nästan aldrig, men vaknar ibland av det på natten
Jag är väldigt bra på att laga mat
Jag kan vicka på lilltårna
Jag blir beroende av nässpray under pollensäsong (april-september, är allergisk mot allt;))
Jag har fått höra att jag är lik både Björk och Sandra Bullock. Haha!

7 lögner om mig:

Jag är aldrig trött
Jag äter aldrig godis
Jag köper aldrig skor eller kläder
Jag tycker att lila och grönt är de fulaste färgerna
Jag tränar sju dagar i veckan
Jag älskar oliver
Jag är dålig på att rita

Jag utmanar Madde (muffinsmadde.blogg.se), Jenny (spinningjenny.blogg.se), Carin (ladyscorpio.blogg.se) och sen blev det svårt. Det får bli tre utmaningar där, sen får alla som vill låta sig utmanas och länka till min blogg. Haha! Näe, men alla som vill kan ju göra det!

Pinup fairy nr 1

För ett par år sedan ritade jag mycket älvor. Tjejer (tror jag) verkar ha någon speciell relation till älvor. Kanske beror det på deras vingar, att de kan flyga och det önskar ju alla människor (som inte är höjdrädda?). Haha! I vilket fall fick jag till ett par skisser (max tiominuters-skisser) på några älvor som blidde lite...ja...pinuppiga. Jag vet inte varför men det kanske finns något inom mig som tycker det är fascinerande med pinuppan som fenomen.
När jag tänker efter minns jag att jag, för kanske tio år sedan, köpte planscher med sådana där gamla motiv, typ reklam.
Det var en pinuppa på en av dem ju! En pinuppa som gjorde reklam för BP, bensinstationen. Gröna underkläder hade hon. Haha! Ja, se där, det finns nog något fascinerande där i alla fall.
Den här skissen färglade jag lika snabbt som de andra bilderna. Därav de lite tråkiga färgerna, kan tyckas.

61270-1107
får ej användas utan mitt tillstånd



En fisk jag såg och det var du!

61270-1106
får ej användas utan mitt tillstånd

Eftersom ingen läser min blogg, förutom typ 25 stycken som i alla fall aldrig kommenterar så kan jag ju lägga ut lite bilder för de närmsta i min bekantskapskrets som jag vet faktiskt kollar ibland och faktiskt, tro det eller ej, kommenterar ibland. Hoho! Det här är också en bild med ett par år på nacken. Den trixade jag lite med också, tills den blev såhär. Alltså, den är ju rätt trist, men det är skitsvårt att få till det som man skulle vilja när man inte förstår hur alt fungerar i programmet man använder. Så...ja, det blir mest enkla grejer nu till en början.

Nyfiket flygfä och önskan om lila cykel

Martin passar på att sova när han är ledig, det märks. Han ligger kvar till ett-två. Som en liten sjuttonåring. Haha. Nej, men han måste väl vila ut. Själv vaknade jag 10.30 (lade mig klockan 3) och tänkte att jag skulle vila en liten stund till. Vaknade 12. Men då for jag upp. Ska ju försöka göra lite nyttigheter idag, inte så mycket men litegrann måste göras.

Solen skiner utanför och mina fåglar kvittrar (läs skriker), en riktig morgon sådär som det ska vara på sommaren. Nu är det ju inte långt kvar till den kommer, den kära varma sommaren. Jag ska få en cykel. Fast den ska jag få innan sommaren så att jag kan cykla på våren också. Jag längtar så mycket. Jag vill ju gärna ha en lila cykel men det kanske kan bli svårt att hitta. Då får man måla den kanske?

Och så får ni se en bild till, som jag slängt ihop väldigt snabbt. Först är det en skiss som jag tuschat och sedan scannat. Sedan slängde jag in den i Illustrator där jag färglade med enkla färger, inga krusiduller alls eftersom jag inte har lärt mig alla fåniga, jobbiga, irriterande, jättesvåra men roliga krusiduller...än.

61270-1104
får ej användas utan mitt tillstånd

krökt rygg

61270-1105
får ej användas utan mitt tillstånd

En liten bild jag pysslat ihop ikväll. Ritat för hand, på hederligt vitt papper, därefter instoppat i scanner vartefter jag fixat och trixat litegrann i illustrator. Jag måste ju öva på programmet. Dock är min arbetsplats mindre bra så ryggen min har blitt alldeles krökt, vilket Martin så snällt påpekade. Ja, för här har jag nu suttit i ett par timmar framför datorn. Illa illa. Imorrn är det lite skolarbete som gäller på dagen, därefter ska jag försöka ha lite söndagstrevligt också. Får se hur det går.

Nattinatti alla människobarn!

Kväll med Nicolas Cage och en gammal bild

Igår åt vi indisk mat och gick på café och drack kaffe innan vi gick till bion och såg på lite film. Det var alldeles smockfullt av folk på biografen och alla knuffades och hade sig. Jag förstår inte varför. Det är lika tråkigt varje gång, att bli knuffad på. Inget jag gillar speciellt mycket.
Vi såg National Treasure...ja det är sant! Den var...hmm.....jaaa....underhållande. Intressant hur de kan lösa problem och gåtor sådär enormt snabbt alltså. Haha! Det var rätt mycket reklam i filmen också, man såg hela tiden logotyper och liknande för olika företag.
Ja, alltså, det var inte en av de bästa filmer jag sett men klart lite underhållande sådär på kvällskvisten.

Här är en bild jag ritat för ett par år sedan. Har dock inget med National Treasure att göra men i alla fall. Efter denna bild kom jag på att manga nog inte var något för mig. Men jag har en bok som jag fick av Martin, där man kan lära sig rita manga. Men alltså, jag och manga...vi går inte ihop så bra när det gäller att rita. I'm just not good at it och sen är det ju lite roligare att rita sånt man kan se är min stil...

61270-1103

Ego del 3, blandat från dagen

Mossa mossa!
Jag har precis skrattat klart åt mig själv. Jag filmade lite med digitalkameran (den lilla Canonen) och jag är ju faktiskt ganska rolig på film. Det kunde man inte tro. Ja, jag har tråkigt och jag t ä n k e r inte göra något vettigt! Då blir det knas från min sida. Tur att Martin inte är hemma. Men filmerna jag gjorde, de korta snuttarna, visar ju hur många Malinminer som helst, det var helt hemskt att se...usch! Haha!

61270-110161270-109461270-109361270-1092


Där har ni några andra bilder jag tog idag. Spännande värre va? Jag visste väl att ni tyckte det. Haha!

Men sen fotade jag lite snabbt ute på trafiken som man kan se från vår balkong. Jag ville bara se hur ljuskänsligt objektivet var och det var ju tusen gånger bättre än det förra, verkligen. Bilderna blev såhär:

61270-110261270-1095
Haha, ja de är trixade med. Hohoooo!

Ego del 2, Malinminer

61270-109661270-1089

Här tycker jag nog att jag lyckades bäst faktiskt. Förutom den första bilden i föregående inlägg så är nog dessa topplacerade på listan över min ansiktsgymnastik. Den första ser det ju ut som jag blir kittlad i rumpan på. Haha! Riktigt bra jobbat av mig där. Hoho!

Ego del 1, Malinminer


Men hej! Va? Vadå?

Eftersom jag tycker att det var ett tag sedan ni fick se en massa egobilder av mig, bara mig, så tänkte jag att idag får det bli en egoblogg. Jag tycker om vårt nya objektiv till Nikonen. Jag kan ta egobilder av mig själv, det kunde jag inte med den förra för det var så dålig vidvinkel på det. Haha! Men nu!
Jag har bara larvat mig idag, så dagens bilder är bara knasiga, inte speciellt tekniskt igenomtänkta.

Börjar med ett par Malinminer. Jag har alltid fått höra att jag gör mycket miner med ansiktet. Så jag försökte fota några miner som jag tror är typiska Malinminer. Here you are:

61270-1099


Den översta bilden är nog den tydligaste Malinminen.
Men visst är det roligt att man kan få så knasig näsa när man gör miner...Den vänder och vrider sig hitan och ditan och nedåt. Haha! Märk min lilla grop jag har på näsan också, den brukade mina kompisar, speciellt en, sätta sitt lillfinger i. Öh...ja?


Mad about the girl

Har suttit och försökt lära mig lite mer i Illustrator men det slutar bara med arga tankar. Till slut lyckades (?) jag få denna bild som jag ritat för hand för flera år sedan, att se okej ut.

61270-1088


Men jag är inte nöjd för rouget, eller vad man ska kalla färgen på kinderna, sitter snett. Det orkar jag inte fixa nu. Fan att alla program måste vara så jävla krångliga...

Nu ska jag ge upp detta för en stund och strax laga mat, det blir någon form av laxlasagne idag. Jag har jätteont i nacken så jag funderar på att smörja med lite tigerbalsam (självklart inhandlat i Asien, haha) innan jag börjar med nåt annat.

She didn't give me fever

Igår var en riktigt interolig dag. Jag var däckad hela dagen i princip. Mamma kom hit med blåbärssoppa och sockerdricka och jag fick i mig ett glas av varje. Mamma hade med sig en kryapådigblomma också, en ljuslila. Jag fick feber också, fast det var inte mamma som gav mig den. Haha.
På kvällen mådde jag riktigt dåligt, tror jag var nära 40-sträcket i feberskala. Men vid halvniotiden hämtade Martin en banan till mig för jag behövde nåt i magen. När den var färdigäten och jag lagt mig, runt niotiden, så fick jag så satans ont i magen (övre delen) så jag inte kunde ligga stilla. Jag bara sa "aj, det gör ont" hela tiden. Martin blev nog lite rädd där ett tag. Sen hämtade Martin två panodil som jag tog och sen dämpades värken. Det var nära att vi åkte till akuten då...sen, vid halv tolv, hade jag somnat tvärt sa Martin imorse.
Ja, jag var helt borta där..usch...idag är magen okej, men det kommer som små hugg då och då.


Sickoooo

Vaknade vid ettiden inatt av att jag behövde kissa. Då frågade Martin om jag hade svårt att sova. Näe, det hade jag inte, vaknade bara av att jag behövde kissa. Men sen kunde jag inte somna om, fick jätteont i magen och illamåendet kröp inpå mig. Jag var in på toaletten ett flertal gånger skakandes och på väg att spy men inget hände. Hela natten pågick det och imorse när det var dags att gå upp till skolan stängde jag av larmet och insåg att jag inte skulle ha en chans att komma iväg.
Sedan låg jag där i sängen och försökte sova, men det vart väl en kvart här och en kvart där. Så nu är jag inte bara sjuk utan jävligt trött också. Det kanske man blir av att vara sjuk annars också men alltså...jag mår bajs.

Så, nu vet alla det. Och så kan alla få veta att jag sedan i början av december har mått illa på nätterna till och från fast inte på det här sättet som inatt. Jag trodde att det hade gått över när vi söndagen då vi skulle åka hem från Sundsvall. Det var borta tills nu ungefär...

Mamma kommer snart hit med blåbärssoppa och sockerdricka.

projektritat och inbjudningskortsritat

Fyra apelsiner, en lime och en kiwi = tre glas juice, cirkus.

61270-108761270-1086

Den blev väldigt god i alla fall, fast fan vad det går åt frukt. Nedre bilden här ovan visar fruktköttet som hamnar i en behållare så man lätt kan kasta det sen. Ser ju mumsigt ut eller hur?

Fåglarna har så söta fötter. Mina fåglar också för den delen men de kan tyvärr inte lämna fotspår i snön på balkongen som de vilda fåglarna (skatorna?) gör.

61270-1085

Jag har ägnat kvällen åt att rita grejer till projektet som jag och Martin snart ska ta tag i. Dessutom har jag gjort ett utkast till ett inbjudningskort som Linnéa och Katarina frågade om jag kunde göra. De ska ha fest och fira att de fyllt 25 och tänkte fira ihop. Jag blev nöjd själv med resultatet, hoppas de blir det också! Ska göra ett par affischer av bilden också. Visar den senare i bloggen om jag kommer ihåg det.

Bildsnack

Bilder.
Det är något med vår tid som är lite jobbig. Kanske också rätt trevlig i vissa fall. Det här med att vi matas med bilder dag ut och natt in.
Bilder är en stor del av den moderna människans liv. Om vi skulle räkna alla intryck i form av bilder varje dag skulle vi nog bli ganska trötta i huvudet.
Det är på ett sätt intressant att vi kan kommunicera utan text och dialog, utan bara med hjälp av bilder. Språket är så rikt att det inte alltid behövs bokstäver för att använda det.
Ibland blir det lite mycket intryck och man påverkas enormt av alla dessa bilder, trots att man kanske inte tror det. Alla reklampelare med avklädda kvinnokroppar och all reklam för rakhyvlar som visas som jetplan som flyger in under hakan på alla extremt håriga män och svoooschar bort all hårväxt (manlig sådan, kvinnor får resa till Thailand och ligga på rad på en strand och jämföra sina lena ben med alla andra kvinnoben bredvid sig. Samtidigt spelas glad musik och sen kommer en röst som säger att du är en fri kvinna).
Tänk vad vi påverkas...ojojoj.
Bilder är något som alla människor fascineras av, beroende av smak och sådant såklart. Men ibland vill man bara blunda bort alla intryck och gå ut på en äng och känna doften av livet.

61270-1078

Jag är snygg om man kisar litegrann

Nu har jag gjort juice i juicemaskinen jag fick av mamma o Rolle i julklapp. Jag hade två gröna äpplen och ett päron och det gav mig ett glas juice. Dock bidde juicen brun väldigt snabbt trots att jag tillsatte lite citron i början för att få bort det bruna. Det smakade i alla fall gott, fast det blev ett tjockt skumlager. Sen var det ganska omständigt att behöva plocka isär den när man gör rent och så fanns det ingen behållare där juicen droppar ner utan man fick ha ett glas därunder. Lite bökigt var det nog. Men det blev ju jättegod juice så man kanske kommer använda den ibland i alla fall. Under förutsättning att man alltid har rätt mycket frukt/grönsaker hemma då.

Nu ska jag strax laga middag.



Nu har jag också testat det nya objektivet som Martin köpte igår. Som vanligt blir det ju suddigt utan blixt men det är ju ändå ingen vits att ha blixt när man tar helkroppsbilder eftersom jag i alla fall blir snyggare om man kisar litegrann. Haha!
Sen stör jag mig på att man inte kan använda den inbyggda blixten nu, för den ger en ful skugga på alla bilder, som man kan se på de två sista bilderna. Så nu måste jag lära mig använda den externa blixten också.

Ordsomsitterihop

Nu på måndag ska jag och Martin införa en godisfri månad. Vi får inte äta godis alls under en månad. Jag har ju bestämt att jag ska gå ner minst fem kilo detta år och man måste ju börja någonstans. Ska försöka äta mer grönsaker och frukt istället. Ni kan ju hålla tummarna för mig. Martin har inga problem med att inte äta godsaker eftersom han sällan är sugen på sånt. Han har inte samma intresse för bakverk, godis och sånt som jag har och alltid har haft.
Yes, den 7 it starts! Den 4 februari slutar den godisfria månaden och därefter får vi bara äta godsaker en dag i veckan.

För övrigt längtar jag lite utomlands igen. Det är så kul att se nya platser. Kolla bara in den här bilen, fullt med Hello Kitty-dockor i bak.

61270-1079

Bilen är fotad i Hong Kong. Surprise! ;)
Imorgon bär det av till stan för diverse ärenden. Bland annat ska Martin köpa ett objektiv till vår kamera. Dessutom ska jag klippa mig. Gissa hur länge sen det var jag klippte mig...det var nämligen innan vi reste utomlands - i somras! Så...vissa hårstrån börjar tröttna på att de jämt går av så jag tänkte be herr frisör klippa av dem en bit.

Vi var för övrigt till stan idag också, där Martin köpte jeans på sin stambutik Gul&Blå samt lite tröjor på H&M, där jag passade på att köpa en ny sjal, en brun en lite palestinatypaktigsådärsomjaggillar, med datorspelsfigurer på. Hmm. Ja, den var fin. Jag fick faktiskt ett par nya hörlurar rrrrrroooooosaaaa också, så nu kan jag springa omkring och vara ännu mer rosa när jag lyssnar på musik (har ett rosa Ipodfodral också). Verkligen inte alls tjejigt. Hoho! Lite barnslig måste man få vara. Eller?

Åt mat hos bror och hans tjej idag också, risotti och fläskfilé. Det var gott det. Sen spelade vi När och Fjärran tillsammans. Första gången i världshistorien som jag spelat sällskapsspel med min bror. Ett spel han dessutom faktiskt, jättekonstigtmensantjagundrarfortfarandehurdetgicktill, köpt själv.

Och idag skrev jag några jättekonstiga meningar med enmassaordsomsitterihopochjagfattarintevarförjaggörsåhär...

Näe..nu ska Herr Karlsson sova, nattinatti!

Asså...jaa...eh..jaha?

Näe det  var inga supersnygga modellbilder av mig tagna på julafton. Så det bidde inga bilder från den dagen här. Hoho!
I söndags åkte vi hem från Sundsvall med bussen. Det var jobbigt, men jag lyssnade på musik i min Ipod mesta delen av resan så det gick ganska fort ändå. När vi kom fram åt vi thaimat på centralen och sen for vi hemåt.

Jag stod på ett par slalomskidor för första gången i mitt liv i fredags. Haha, det måste vart en syn det. Jag var i barnbacken och där for de små små barnen omkring på sina miniskidor och susade förbi mig där jag försökte glida nerför sakta och försiktigt. Slår vad om att de små hemska barnen tyckte att det var pinsamt att en vuxen tant som jag inte kunde åka skidor. Haha!
Men jag försökte! Och så hade jag mina snygga skidbrallor på mig och de är bruna som sjuttiotalet. Brun manchesterjacka och lila mössa på det. Dessutom mina coola camouflagevantar från barnavdelningen på Stadium. Jag var så snygg där jag gled fram i backen. Haha!
Dagen efter hade jag träningsvärk i mage och ben. På kvällen hade jag ont i korsryggen när jag gick. Jättekonstigt.

I Sundsvall bjuds man på kakor mest hela tiden:

61270-1076
Jag kan avslöja att det inte är bra för figuren. Men det är ganska gott.

I Sundsvall verkar de ha många knarkare för de hade blåa toaletter:

61270-107561270-1074
Jag var tvungen att snabbfota mig själv i det neonblåa ljuset. Jag blev alldeles knäpp i ögonen. Man behöver inga droger därinne, ljuset gör sitt jobb istället. Och ja, blodådrorna var lite svårare att se där inne.

Igår var det nyårsafton för de som missat det. Då åt vi god mat och sen på natten hade vi lite ostbricka:

61270-1077

Det var också gott. Men inte den där gröna.

Nu ska jag och Martin mysa i soffan med hyrda filmer och kanske lite fika. Det där nyårslöftet startar jag med på måndag den 7. Då börjar nämligen skolan och jag kommer inte ha lika mycket tid att mysa och äta gott. Hoho!

Mossa mossa!

The sum of it all

Hej nya året, hur är läget?

Nu har det nya året börjat och det började med snöfall. Nu är det vitt på marken och grått och mörkt på himlen.

Vi har hunnit fira jul och nyår, med familj och vänner. Nu kom jag ju på att jag har lite bilder från julafton i den andra kameran...kanske ska ladda över dem också. Hm...jaaa!

Jag tycker aldrig att mina årskrönikor brukar innehålla särskilt mycket kul egentligen...men när jag funderar lite så kanske det hänt lite kul ändå i år? Vad hände under våren då...
Gymmet som låg precis där vi bor stängde igen och min träning blev lidande. Och det var ju verkligen en kul grej? Näeee...det var ju inte alls bra det. Jag som hade gått ner i vikt och lyckats forma kroppen litet..det rann ut i sanden. Jag skaffade mig träningskort på friskis men det har använts alldeles för lite. Dels för att det är ett så stort projekt att ta sig dit..det krävs så mycket vilja. Vilja är nog något jag ska satsa på att skaffa mig mer av 2008. För mitt nyårslöfte är att gå ner minst fem kilo.

Jag jobbade som personlig assistent under våren också...där gick det bra för mig och jag kände att jag var uppskattad av den jag arbetade hos och jag fick bra rutin på alla göromål. En mycket nyttig erfarenhet eftersom jag i början av den fasta anställningen trodde att jag inte alls skulle klara av det.

Under våren pysslade jag med mina arbetsprover till Konstfack och skickade in dem en timme innan posten skulle hämtas. Det var på håret pga visst slarv och sedan stressändringar. Någonstans i juli fick jag brev om att mina arbetsprover blitt godkända. Då tyckte jag att jag var dålig, man kunde ju få VG också. Jag fick ju bara G.

I juni gifte sig min mamma med Rolle. På självaste midsommarafton faktiskt. Jag stod där framme i kyrkan och kände mig som en stor rosa klump i min klänning.

I juli åkte vi till Hong Kong och träffade en av Martins gamla bekanta och hans fru som visade oss runt där litegrann. Det var verkligen roligt att få en äkta Hong Kongiansk guide. Sedan for vi till kära gamla Bangkok och vidare till Phuket (där jag också varit förr) och till sist hamnade vi i Singapore. Så roligt att få se dessa platser man alltid drömt om att få se. Under en dag i Singapore, när de firade nationaldagen faktiskt, fick jag samtal från Konstfack på min mobil där de meddelade mig att jag hade fått en plats på utbildningen. Så vi firade det med fyrvrkerier och god mat. Fyrverkerierna var förvisso för nationaldagen men det kändes på något sätt lite passande ändå. ;)

I augusti kom vi hem från utlandet, vi gick på bröllop (Martins barndomskompis Magnus gifte sig med sin Anna) och dagen efter sprang jag tjejmilen för andra gången. Jag klarade av att komma runt trots viss bakfyllefeeling och trots att jag inte hunnit träna mer än en gång eftersom vi varit i Asien och rest...haha. Det var en lärdom jag tog fasta på år 2007 - att aldrig springa tjejmilen bakfull och utan träning.

Sedan började jag min utbildning på Konstfack, slutade min fasta tjänst som personlig assistent och gjorde klart sociologikurs B samtidigt. Fem poäng fattades men nu har jag alla 40. Att sluta som personlig assistent på det stället jag jobbade var jättejobbigt. Jag hade börjat trivas bättre och bättre, fått bättre rutin och så plötsligt skulle jag sluta.

Hösten har bestått av pluggande och upplevelser i form av Jonas Gardells show, Carl-einar Häckners show samt Marilyn Manson på Hovet. Alla tre var verkligen skitbra! Tack pojkar för det!

Ja, det var en snabb summering av året som gått. Jag tror i alla fall att jag fått med det viktigaste?