Fjärilsklänning och tussilagosar


Nya klänningen. Jag har ju inte stenkoll på modetermer men jag kallar den lite bohemisk. Haha! Gillar att kragen och urringningen liksom är en fjäril. Jag gillar fjärilar, fåglar, féer, älvor...bevingade saker. Inte getingar och sånt dock. Fast de är fina på bild. Just not in real life.

Idag är det solsken och 12 grader varmt i skuggan. I solen...18 grader!!
Jag var på en kort promenad. Är hemma från skolan för jag orkade inte ta mig upp i morse, sov alldeles för dåligt för det. Tur att det bara var föreläsning från 9-12...
...men vädret igen...såååå underbart. Hade vårjacka och allt. Himlen är blååå...

...och igår såg jag de första tussilagosarna...dock från bussen så jag kunde inte fota dem. Men jag såg dem allt! Som små solar de lyste upp marken...älskar tussilagosar.
Tussilagosar, förgätmigej och liljekonvalj, det är mina favoritblommor.

Har du någon favoritblomma?

Fem spänn för en bajskorv

Huuuuu....hemma från stan. Var först till ett café och åt brunch, massa gott men jag orkade som vanligt inte allt. Haha! En halv latte på det (ja jag orkade inte hela den heller) och sen toabesök innan vi drog vidare och shoppade upp alla pengar...känns det som. Jag köpte nödvändigheter men det svider i alla fall att pengarna dras från kontot. Särskilt när jag ju är student.
Ett par skor jag bara kan stoppa ner fötterna i (förhoppningsvis fungerar det så i praktiken också, i butiken är det ju alltid lite skillnad, men jag köpte ett långt skohorn med så jag slipper böja mig alltför mycket), svarta sneakers med rosa detaljer...haha! En klänning på Lindex, jättesöt lite bohemstil samt en ny lite mjukare BH...dock fanns det inte i min riktiga storlek så jag fick ta en under vanliga men jag står ut, behövde verkligen en lite mjukare en. Brukar köra med minimizer annars men för tillfället är den liiite för obekväm. Hårsnoddar och ett par mjukisbyxor på H&M (extreeeemt nödvändigt var det!). De har jag på mig nu! Mjukisbyxorna alltså.

Jag gick på toa igen innan vi åkte hem och hamnade såklart på den där någon jäkel bajjat utan att spola...har sååå jädra svårt för offentliga betala-toaletter...här betalar man alltså fem jädra spänn för en bajskorv i toan...myyysigt!

Tyvärr blir det inga bilder på köpen idag för jag är totalt däckad och orkar inte fotografera. Imorrn kanske det kommer någon bild. Haha! Wooohooo, interesting!


Bilden har inget med inlägget att göra men jag tycker det är en söt bild. Några år gammal, av mig och kompis Nina.
Ja, lite alkohol var inblandat...sådär ser jag ut då. Haha hoho!

I miss Gothenburg




Jag tänker ofta på Göteborg.
Hade jag inte min familj i Stockholm hade jag garanterat bott kvar i Göteborg. Jag älskade den stan och älskar den när jag är där på besök...jag saknar Liseberg med Carl-einars varieté, klubbor i knasiga färger och alla fina små hus. Jag saknar värmen i stan, inte alls samma stressade tempo som i Stockholm (eller inbillade jag mig bara?). Jag älskade att man kunde ta promenader i stan och springa i skogen. Det kan man göra i Stockholm också men ändååå.
Jag saknar min gamla hemstad.

Tjohoo!



Tjohoooo! Jag har lämnat in the uppsats nu. Så skönt att vara av med den. Fick inte till innehållsförteckningen på min Mac igår så imorse fixade jag det på Martins pc...helt sjukt...det blev bara error hela tiden. Allt ordnade sig till slut i alla fall.

Och idag är det freeedag. Jag har en slappfredag inplanerad. Ska till affären och köpa toapapper och jordgubbar. Mums. Låter väl gott med toapapper och jordgubbar va?
Tänkte lyxa med jordgubbar ikväll, det är sååå jädra gott. Med lite socker på toppen så går medicinen ner, medicinen neer, medicinen ner...eller jordgubbarna i det här fallet. Jag är kanske dum men jag gillar att ha lite socker på dem jag.

Och så ett fejksmajl a la Malin, varsågoda!



ojojoj...knas i huvudet och ojojoj...

Ojojoj...det blir mycket svammel i uppsatsen nu...jag måste nog ta bort något för det kommer bli ett bubbelbad av knasiga begrepp och sånt som jag måste knyta an till i bearbetningen och diskussionen annars. Ojojoj...och sidorna blir bara fler och fler...och det fort. Det ska vara 12-14 sidor så jag tror jag måste börja sålla bort massa begrepp nu innan det blir för mycket teori i uppsatsens teoridel...ojojoj...vad jobbigt det blev nu.
Får lite (mycket) ångest inför att skriva bearbetningen och analysen nu...få med allt jag tjötat om innan i teoridelen liksom...hur ska det gå...? Är det för mycket i teoridelen...? Jobbigt att min handlerare inte har tid att handleda tycker jag...borde det inte vara så att man ska vara tillgänglig om man är handledare??
Dessutom har jag hittat en massa intressant som inte är kurslitteratur utan istället har jag hittat massa bra i mina gamla sociologiböcker, vilket kanske inte är så poppis hos mina lärare då...hmm....jädrans...

...blääää...men jag får väl revidera senare om det visar sig att allt bara blitt knas. Man blir ju knas i huvudet av att sitta och skriva och läsa och skriva och läsa och skriva skriva skriva...väldigt knas...man tappar lätt bort sig.


Just another day

Solen skiner! Det var väldigt kallt ute, isigt och blåsigt men solen skiner och det är bra. Jättebra! Jag har uppsatsen som jobb idag, ska försöka skriva så mycket som möjligt så jag bara behöver finslipa sista dagarna som jag sa igår. Dock svider det i ögonen och kroppen är seg, vilket betyder dålig sömn inatt...vilket i sig innebär att jag måste vila innan jobbet kan börja. Tur jag är hemma och slipper vara skolan den här veckan.
På måndag börjar en ny kurs som verkar intensiv...men jag ska försöka ordna lite med den kursen med tanke på vissa omständigheter i privatlivet just nu. Ska se om jag kan jobba hemifrån lite mer än vanligt. Vore superskönt, verkligen!


2008

I helgen


Jag har varit trött, på Ikea, köpt laptopbord, ätit varmkorv (obligatoriskt på Ikea?), ätit middag hos svärpäron, fikat hos mamma, träffat bror, sett på film, träffat mormor, ätit bilar, haft ångest över den nyfallna snön som kom igår, ätit pizza, druckit cola, sprungit till t-banan, åkt buss, åkt bil...i helgen.

Nu är det åter måndag och jag ska jobba med b-uppsatsen. Hoppas få den halvfärdig imorgon så jag bara kan finslipa de sista dagarna...

Har alla haft en fin helg? Vår? Snö? Här var det vår men igår blev det vinter igen. Blä va?

Utställning design och lärande

Jag har ju inte visat hur utställningen blev som vi gjorde i skolan för ett par månader sen. Den som vi slet med i en vecka och som fick sitta uppe en dag. Då var jag lite sur...
..men det här är en del av den i alla fall. Längst ner är en bild av utställningen från dess början...de små bilderna som man kan klicka på visar hur det jag gjorde blev.
Vi skulle ställa ut en annan persons grejer. Så det är jag som gjort utställandet men en tjej i klassen som gjort grejerna som ställs ut. Kan tillägga att det inte är jag som gjort allt i utställningen, även om ni kanske hajar det. Jag har gjort det som visas på de små bilderna.





Jag idag


Det var ett tag sen jag visade egobilder tagna samma dag utan att de var tagna i photo booth. Idag passade jag på. Orkar tyvärr inte göra värsta sminksessionen som jag brukar och ta balla bilder utan det fick bli enkla såsomjagserutidagbilder med den lilla kompakta Canonen idag.

No helkroppsbilder, det får vänta till...ehm..hösten kanske. Haha!

Well, this is me idag och det är vad har att komma med.

Nu blir det plugg...ska lägga upp en mall för uppsatsen idag och lägga in lite idéer...wish me luck.

Dröm om ljumma vindar och snart är det påsk!



Gamla bilder från förra sommaren, nämligen juni 2008. Åh va jag längtar till solen och de ljumma vindarna. Idag är det sol ute men inte riktigt några ljumma vindar ännu.

Igår gick jag och la mig tidigt för jag hade mått bajs hela dagen. Orkade ingenting och hade lite feber. Idag verkar det vara okej så jag hoppas på att få lite skolarbete gjort idag.

Kom att tänka på en sak...det är ju för fasen påsk snart. Time flies. Snart är det vinter och jul igen. Haha! Oh nooo!



B-uppsats och färgval


Varit till skolan för lite handledning inför uppsatsskrivandet. Blir nog bra. Jag har ju faktiskt en B-uppsats i bagaget så det borde gå. Denna ska för övrigt "bara" vara ca 12 sidor.
När jag kom hem åt jag lite laxpudding som jag köpt med mig och nu funderar jag på att faktiskt bege mig mot soffan och vila litegrann. För mycket sömn är det ont om just nu.
Någon dag, om det finns någon timme över...ska jag måla hallen tänkte jag. Det är ju likabra att få det gjort. Får se om vi tar den blå färgen eller något annat. Jag försökte ju övertala Martin om att grönt var fint förut men han är lite konservativ när det gäller färg. Själv älskar jag färger och skulle kunna ha lila om jag fick. Nåja, vi får se.

Update



Då var helgen snart till ända och en fullfartsvecka är i antåg. Efter den kommer ännu mer skolarbete. Vi ska skriva B-uppsats kommande två veckor och jag har inte börjat än eftersom vi haft fullt upp med grupparbetet i 8 veckor...men det går väl bra får vi hoppas. Har dessutom två kompletteringar att ta tag i och hoppas jag kan göra det parallellt med uppsatsskrivandet. Det ska i alla fall bli skönt att bara få vara hemma och göra skolarbetet, slippa stressa upp till buss och skola...

Okej, melodifestivalen då. Vann rätt låt? Jag tycker det var ett bra val av svenska folket. Juryn kunde man ju kanske skita i framöver men det lär ju inte hända. Jaja, nu får vi se hur det går för henne i kvalet. Håller tummarna.

Nu är det söndagsstäd som följs av pannkaksstekande och möjligen linssoppekokande.

Deppoday


vår 2008

Såhär glad skulle jag vilja vara nu. Vill ha vår och värme. Inte snö och slask och en plusgrad. Det gör inte mycket för humöret det här vädret. Men det är faktiskt inte långt kvar tills våren kommer hit och man får lite sol på nosen.

Idag är jag lite deppo. Det får man vara ibland. Tur det. Annars skulle man inte uppskatta de bra dagarna lika mycket.
Och snart kommer det massa bra dagar!

Wihooo!

Some sort of nostalgia


2003?

2003?

2002?

2002?

2004?

2005?

2005?

Med frågetecken framför årtalen för jag minns inte om det var exakt de åren...

...fasen vad tiden går...jag får så mycket minnen tillbaka när jag ser de här bilderna...från Ronneby, första och andra lägenheten i Göteborg, våra fotoutflykter med Hasselbladskameran, vår första Asienresa på 8 veckor...

...mitt röda hår...

Vinter

Nu är det vinter som vi har önskat hurra. Igen. Eller inte. Vintern kommer och går här..och det stinker från en pissoar...här i Stockholm.
Det snöade igår och inatt och det har snöat idag. Säkert 2 dm har det kommit. Innan denna snö var det barmark, dessförinnan var det lika mycket snö som nu...

Fast det är väldigt fint med den nyfallna snön och gatorna lyser upp där man går. Härute i skogen, där vi bor, är snön vit och fluffig till skillnad från inne i stan där den väl blir svart och smälter till slask på ett par timmar.

Nu är det lite så att vädret är som det är så denna snö lär vara borta om ett par dagar den också om jag får gissa lite.
Det roligaste är väl att alla blir så förvånade och utbrister "Men var tog våren vägen?!". Det brukar inte bli vår i Sverige i början av mars direkt...under min uppväxt och livstid har jag då aldrig varit med om en vår i mars...vänta till slutet av april, början av maj..då kanske vi kan börja prata om våren.

Tog lite bilder genom köksfönstret också. Igår kväll och i morse.





And then you klick the small ones, yeah.
Jag har, som man kan se, lekt med färgerna. Det är inte originellt men det behöver det inte vara heller. Jag tycker det blev ballt.

Hur är vintern hos er? Slut? Pågående för fullt? Halvslaskig? Snöfri?

Linssoppa - it's the best, fuck the rest

Jag har precis ätit en stor portion av den superdupergoda linssoppa med potatis som jag gjorde igår till middag. Så himla god. Den kommer jag garanterat köra en gång i veckan nu. Eller oftare. Enkel, billig och så jädra god. Åh! Att nåt så nyttigt och enkelt kan vara så enormt gott.

röda linser
buljongtärning
vitlök
gul lök
potatis
vatten
salt
peppar
timjan

...yep..it's that easy...

Nej, nu ska jag sluta tjata om min jädra linssoppa.

...jag har haft lite trubbel med magen idag...har känt mig lite illamående liksom...så jag funderar på att vila nu och sen se DH och direkt hoppa i säng efter det. Men jag har ett viktigt samtal att ringa...tror ni jag kan lova mig själv att ringa imorrn på lunchen? Jaaaa! Annars ber jag Martin bita mig i örat eller nåt. Sen tror jag att det är bättre att ringa viktiga samtal då man är piggare än efter en heldag...dock lär det vara kö när man ringer på lunchen..men det får jag ta. Ja...

Bjuder på en egobild från i somras...var länge sen jag tog egobilder nu...kanske får bli ett par snart...fan...bara man hade tid.



Filmfruktsalladhelg



Helgen gick snabbt. Jättesnabbt. I lördags hade jag lite slappdag med film och soffsittande. På kvällen kom Martin hem igen och hade med sig sin kompis och sushi som vi åt och så såg vi mer film.
I går gick jag och Martin en liten söndagspromenad, slängde metall, glas och plast vid återvinningstationen och handlade frukt till fruktsallad på Konsum. Den åt vi på kvällen medan vi såg ännu mer film.
Vi hann även få lite mer av andra sovrummet klart. Det är mycket kvar men inte på långa vägar så mycket som det var i början...vi närmar oss.

I skolan har nu 4+2 dagar börjat. On Location. Somnade nästan under första föredraget...får se hur det går imorgon...idag var det från 13-15, men imorgon är det från 10-16...huuuga! Onsdag är det vår grupps tur att hålla föredrag och det hoppas vi ska gå bra. Håll tummarna.

Slölördag


Tjaba, tjena, hallå!

Har precis sett en dokumentär på tvåan med Paul Simon. Martin har gått för att möta en kompis. De ska på bio, nån förhandsvisning av filmen Watchmen,

Själv funderar jag på vad jag ska göra av lördagen och troligen spenderar jag den i soffan med lite glass och vila, samt ett glas cocacola. Yes. Hade egentligen lust att rita lite men jag blev så trött så soffan lockar mer. Kanske ritar lite imorgon om tid finns.

Kanske ska se en film förresten... Ja.



Sia I say



Idag är en likadan dag som alla andra dagar. Blir lite trött på att skriva att jag alltid är trött så idag ska jag inte skriva det. Haha!

Var i skolan till halv sex igår, kom hem halv sju...laga mat...äta mat...tv..sova. Idag var jag tvungen att smyga hem vid 16, men de andra verkade inte bli arga. Tur det.
Vi är nästan klara med det mesta nu. Imorgon ska vi öva lite mer i Svarta Havet och så ska jag öva massor i helgen på det jag ska säga. Blir nog en tuff vecka nästa vecka också. Därefter börjar uppsatsskrivandet som känns aningen stressigt men det går nog att få ihop på nåt vis.
Men en dag i helgen ska jag bara slöa..blir nog lördagen det. Slölördag...låter fint det.

Sugen på glass...antingen Sias valnötsglass med maplesyrup eller Lemoncurd med små marängbitar i...kanske får vänta till helgen med glassen...inte så långt kvar.
Sia I say!

Förresten. Idag hade jag rosa t-shört med transparent svart långt linne över...Martin tyckte jag var punkig..hmm...?

Så jag och TV4 på Konstfack

Idag är det Desperate Housewives! Yeey!

Idag har jag på mig mitt nya linne med massor av små söta fäglar på. Så jag, som man kanske skulle säga om man var modebloggare.

Har varit i skolan och jobbat lite. Sov ingenting inatt (var det fullmåne igen eller??) så jag är totalt slutkörd i både huvud ovh kropp. Imorgon blir det hårt arbete i skolan, något jag inte ser fram emot med den tröttheten jag bär nu. Hoppas det går bra i alla fall...

Näe, nu blir det soffan och en bok. Somnar säkert...väck mig till 21 när DH börjar då?

Förresten, tv4 var och pratade med rektorn på Konstfack idag, vet inte om det kanske sänds på nyheterna ikväll. Kanske syns jag då...råkade nämligen gå förbi och prata högt när de intervjuade honom...så typiskt jag.

God frukost men noll motivation

Jag har vaknat, jag har kissat, öppnat fåglarnas bur, hjälpt Rune upp till buren då han inte kom upp igen efter att ha ramlat ner på golvet nedanför...han flyger som en kratta den fågeln... Jag har gjort iordning den här eminenta frukosten som jag inte orkade äta upp. Men det var gott. Ja.

Nu har jag en heldags ljudklippande framför mig. Är inte upplagd alls för något alls idag. Inte ett dugg motiverad faktiskt. Har en timme att klippa ner till kanske 5 minuter. Det ska vara vettiga saker som väljs ut, det ska vara bra klippt utan hack, samt en paus mellan varje klipp så att de inte sitter ihop helt. Till grupparbetet i skolan har vi ju intervjuat massor av ungdomar på våra partnerskolor om deras tankar kring klimathotet och miljön. Det är skitkul att lyssna på vad de säger men mindre roligt att klippa. Det är rätt kul att klippa, missförstå mig rätt...men det är alltid så när jag MÅSTE någonting...särskilt när jag är en trött fis. Då tror jag bara att allt kommer att gå fel och det kommer inte bli nåt av det jag gör och alla kommer hata mig.
Haha.
Ja.


Söndag 1 mars - en skitsöndag bland andra skitsöndagar

Jag hatar verkligen söndagar.
Jag har aldrig gillat dem. Det är första mars idag men det hjälper inte. Det är fortfarande söndag. Söndagar innebär ångest inför en ny vecka och man får inte vara uppe för länge för att man ska upp tidigt dagen efter. Dessutom har jag haft ont i magen inatt så jag trott att jag fått magsjukan, så jag är inte på topp just nu. Jag fick ingen magsjuka, var nog bara hungrig..har ätit så dåligt de senaste dagarna. Brukar nämligen må lite konstigt då. Det var en bra upptäckt, trots att det är söndag.
Igår såg vi "Män som hatar kvinnor" och jag tror vi båda gick nöjda från bion. Riktigt bra film!

I eftermiddag får vi fikabesök. Jag hade velat baka något men har inget att baka med hemma så det får bli readymade stuff. Dessutom har jag skolarbete att hinna med.

Gillar ni söndagar?