Hands off man!Japp, såhär blev det färdiga resultatet av mitt mimesisprojekt. Jag är väl inte nöjd fullt ut. För det första gick det inte att få in munnarna i handflatorna på det sätt jag ville. Jag ville att de skulle smälta in i handflatorna, ungefär som ögonen på The Pale Man i Pans Labyrint, om någon sett den. Älskar den filmen för övrigt. Så enormt bra!

Jaja, nu fick jag ju bara sätta dit munnarna med lite lim och det är hålrum bakom munnarna, något jag inte gillar egentligen. Det ser ju helt okej ut nu när jag ser det i efterhand, men planen var en annan, därför blir jag sur.

Jag lackade händerna med blankt lack idag också. Känns lite trist att ha ett par gipshänder som bara smular och läcker vitt damm när man rör dem. Vill ju kunna ha dem framme hemma sen. Vore ju lite kul. Så, lack it is. Hoppas de håller. Kan ju vara roligt för W att ha när hon blir stor sen om inte annat.

Ja, såhär ser mina händer och mun ut gjutna i alginat och därefter i gips. Alginat är superballt material och till och med komposterbart om man får tro vår lärare. Man kan gjuta av helt perfekta saker med alginat. Det är det materialet som tandläkare använder för att gjuta av tänder och sådant så man köper det av tandläkargrossister typ. Sjukt ballt är det!

Vad tycker ni om mina skulpturer då?

Hands with mouths

I skolan håller vi på med mimesis just nu. Jag har gjutit mina händer i alginat och även min mun i två olika miner. Munnarna ska sitta i handflatorna var det tänkt...har glömt kameran hela tiden så har inte hunnit fota processen. Lite dumt. Och tråkigt. Imorgon ska jag försöka få fast munnarna på ett snyggt sätt. Kan bli svårt...

Typ såhär ser det ut, fast det är i gips då.


montage: jag

En längtan


Här i stora staden är det fortfarande vinter. Iskallt. Blä. Nä, jag är verkligen en vår- och sommarmänniska. Tänk när vi får öppna upp balkongdörren, sniffa vårdofter och känna värmen mot huden. Åååh, tänk att få sitta på balkongen med lite glass i en rosa skål, mysandes. Jag kan inte säga att jag inte längtar lite... Inreda balkongen med fina blommor, ta fram möblerna, lägga blommiga duken på bordet...åååh!

Men vi har haft en bra vinter annars, det har varit mycket snö (nähäää?) och vi har kunnat åka rätt mycket pulka. Det blir roligare framöver också, om vintrarna, när man kan göra mer vinterutflykter och inte bara sitta på sitt arsle och slöa. Fast jag har som mål att kunna resa till ett varmare ställe en gång varje vinter i framtiden. För jag klarar inte kylan och mörkret. Behöver en solpaus.

Knasigt, snett och vintDen andra bilden jag ritat nu på ett par veckor. Eller snarare under ett par veckors tid. Nån som ser vad den föreställer?

Jag gillar knasigt och snett och vint, blir ballt tycker jag.

Alice, who the f***k is Alice?

Kände när jag scannat att jag fick lite hybris gällande bilderna. De var inte så fina som jag trott från början. Men det har varit lite terapi att rita dem. Alla små grejer. Ska börja med en ny idag, mellan paperpauserna, tänkte jag. Massa mönster ska det bli då, förhoppningsvis. Kanske lite mer fåglar. Älskar fåglar.

Ja, här är i alla fall en av bilderna jag scannade in igår.


Enbart text

Funderar på lite bilder jag pillat med senaste tiden. Har två bilder på g som aldrig blir klara eftersom jag aldrig hinner rita på dem. Men nu närmar jag mig att möjligen bli klar. Det är väldigt mycket små detaljer i dem, därför har det tagit extra lång tid också. Ska försöka scanna dem ikväll om jag hinner bli klar med dem, så kan jag visa. Om någon är intresserad sen kanske man kan beställa dem printade? Jag funderar på att sätta dem på väggen själv faktiskt...lite ballt med alla små detaljerna. Jaja...tjaaat.

Imorgon är det självstudier och jag har två sidors paper att skriva då. Ska hinna det imorgon alltså. Har inte haft tid innan, för vi får inte någon skriv- eller lästid på skolan inlagt i schemat. Jättekonstigt tycker jag. Sen ska jag hämta W och sen kommer troligen min bror och min brorson hit och brorsan ska fixa lite rolig belysning här hos oss.

Ja, sen är det helg. Får se vad den bjuder på.

Vårsol utanför fönstret

Hej hallå i vårsolens sken. Ja, för solen skiner faktiskt utanför fönstret. Jag håller på och pysslar lite hemma. Ska hämta W vid tre och har hunnit städa lite samt rita liiite liiite. Dessutom har jag hunnit göra ett nytt inlägg till Barnboksprat. Jag har inte haft tid alls nästan, till att skriva där på ett tag nu. Det kliar i skrivtarmen hela tiden men när man inte har tid är det inte mycket att göra...men nu så.
Just nu är det dock Tema Lättläst (och jag har ritat illisen) på BBP men snart kommer jag nog kunna publicera mitt nya inlägg. Tror det är det första på tre månader eller så. Usch. Hoppas komma på banan snart igen då...Min illis till barnboksprats lättläst-tema!

Har rätt mycket i skolan nu också. Ett paper ska in på fredag men vi har inte fått skrivtid eller lästid till det. Vet inte riktigt hur jag ska få ihop ett paper på FRITIDEN. Hallå? Jag har familj. Jag kan inte plugga på kvällarna som de som inte har barn kan. LIKSOM.
Jaja, jag får väl ihop nåt jag med. Skulle egentligen jobba med skolarbete (grupparbete) idag också, men var tvungen att sova (sov inget igår natt i princip) och så måste jag försöka hinna läsa lite inför paperskrivandet. De andra i gruppen gör samma sak idag. Helt sjukt hur lite tid vi fått till att läsa och skriva denna kurs...

En bild jag gjorde till förra uppgiften:


Friläggarfrasse

Måste bara visa min första frilagda bild i ps. Jag hade aldrig frilagt en bild innan, det är mitt första försök. Rätt nöjd. Haha!Bakgrundsbilden har jag lånat från nätet...minns inte varifrån...oops!