Long time no egobilder?

Hemkommen från Martins pappa, där vi åt middag. Martins faster med väninna är i Stockholm för att delta i Tjejmilen imorgon (liksom jag själv) så vi var där och träffade dem lite idag.
Nu, när jag kom hem, kom jag på att jag inte visat så mycket normala egobilder på ett tag. Det har mest varit massa knasigt smink och så. Så nu får ni se en naturell Malin, fotograferad av Malin igår kväll.



klick the small ones and they will appear as bigger...hmmm..pardon my french...

Sen har jag fått så jädra långt hår nu på sistone, så jag måste visa:



Kanske inte syns så bra hur långt det är men det är rätt långt alltså. Haha!

Gamla skolfoton?



Visst är vi fina, jag och Martin?

Flängdag


Arg Malin, med uppspärrade näsborrar. Snyggt värre, bra skådis va? Haha!

Idag har jag varit uppe någorlunda med tuppen, flängt iväg till skolan för det sista knåpet med registrering och csn-pappersinlämning så jag snart kan få pengar. De dyker väl upp i slutet av nästa vecka skulle jag tro. Efter det köpte jag en smörgås eftersom  jag glömde äta frukost..åt den på t-banan mot Stadion. Gick av vid Stadion, promenerade i rask takt i regnet mot Östermalms IP där jag hämtade min goodiebag och nummerlapp.
Jag har förkylning på känn nu...och jag håller tummarna hårt hårt att jag inte blir sjuk nu..ska ju springa på söndag. Får väl knapra panodil om det blir så...

Vill flytta nu...tänker inte på mycket annat just nu...vill måla om, fixa golvet, flytta in alla saker, möblera, fixa i köket...förresten får vi se om vi har råd att fixa med köket när vi flyttar in eller senare...vi får se hur mycket pengar det blir över...får ju betala dubbla hyror halva oktober och hela november...det blir hemgjorda julklappar i år.

Om ett par timmar flänger jag iväg till jobbet.

Mer jobb, ge mig, mer jobb



Självklart kommer regnmolnen närmare och närmare...

Igår var vi till banken och fixade lite mer med lånet och betalning etc...jag ska även byta bank så vi har samma. På kvällen gick vi till gymmet och kollade upp räkningarna vi fått, som var lite skumma. Vi tränade inte. Haha. På måndag ska vi köra igång med gymmet igen, kommer bli bra.
Jag fick samtal från jobbet också och jag får jobba imorrn, värsta najs. Bra bra att få lite extrajobb, superbra verkligen. Jag trivs så pass bra där jag jobbar också så det känns skönt! Hoppas det kan bli fler gånger nu framöver.

Nu ska jag äta något och försöka förstå vad texterna vi ska läsa, till skolan, handlar om...det är inte det lättaste alltid..har väldigt svårt för att läsa kopierade papper och framför allt artiklar...usch...

Vad händer i er del av världen?

Summer summertime - utmaning

Blev ju utmanad igår av Anna, igen, och hann inte fixa med det igår så idag får det bli utmaningstime. Man skulle dela med sig av sitt bästa sommarminne för i år. Hur svårt som helst...tänkte ju också att jag ville ha bilder med för det är så tråkigt med inlägg utan bilder...så jag har försökte göra två "kollageaktiga" bilder...hmm...

Mitt bästa sommarminne är utan tvekan att vi fick lägenheten som vi ska flytta till snart, men jag har inga bra bilder samt att det blev lite tråkigt utan, som sagt, så jag tar med min sommarledighet också. Jag hann fotografera så fina blommor i Sälen, jag hann med ett par mysiga dagar i Gbg med Carl-einars Varieté...det är nog de bästa minnena tror jag. Enkelt, men så betydelsefullt. De små sakerna...sommarvädret jag hann uppleva eftersom jag var ledig, blåbärsplockandet...solstrålarna...





Jag utmanar: Sophie, Madde och Erik, förvånad Erik? ;)

Colour-kluring


1. Sovrum 2. Hall. 3. Vardagsrum, samt det andra sovrummet. 4. Kök.
Endast funderingar på färger än så länge. Jag tog fram några som liknade de färger vi kikat på...1 ska vara någon slags gråblå variant...2 ska vara cappuchino, 3 ska vara äggskal (ser rosa ut här juuuu) 4 ska vara en mörkt röd färg...aja..

Vi har under kvällen suttit framför datorn och klurat på färger till lägenheten, som ju ska målas om. I nuläget är det persikofärgade tapeter i vardagsrummet, nån gulblek i hallen, randigt med blommig bård i köket och blommigt med bårder i sovrummen...vi måste helt enkelt få bort det innan vi flyttar in. Vi ska även fixa med golvet i vardagsrummet som behöver slipas och fixas till litet.
Vi fundilerar också på hur vi ska göra med köket. Vi ska förmodligen byta ut köksluckorna till mörkbrunt trä istället för furu som det är nu. Vi tycker inte så mycket om furu...haha. En del att ändra på, men fasen så fint det kommer bli när det är klart.
Köket är fint som det är, men som sagt...furu...är inte vår melodi, men vi står ju såklart ut om vi inte kan fixa allt på en gång. Golv och målning ska dock fixas innan inflytt så vi slipper det krånglet senare. Skönt att bara kunna flytta in.
Vi ska kanske ha en knasig sak i badrummet också. Hihi!

The Skans



Idag är det besök på Skansen på schemat, 13.30-16.00.

Vi ska kolla på husen och gå in i dem och fundera över vad vi ser. Flummigt...ja..lite kanske. Men det har med design att göra och gud så tråkigt om allt skulle vara så innerligt teoretiskt hela tiden. Jag är glad att våra lärare slängt in lite studiebesök i den här första kursen...det behövs. Vi ska till Nationalmuseum och Etnografiska sen också.
Mycket texter att läsa är det också, hela dagen imorgon kommer gå åt till att läsa texter...och jag ska hinna till banken och skolan för registrering däremellan. Huuu...
Nu tänkte jag försöka betala in kåravgiften, lönen kom idag så nu kan jag betala den och lite andra räkningar som låg på hög.

Ikväll kommer bror och hans tjej. Han ska hjälpa oss med golvslipning och sånt i den nya lägenheten så vi ska prata om det.

Vad gör ni idag, alla människobarn?

Spring rolls autumn in




Ljuvligt goda spring rolls, det lagade jag till här hemma igår kväll. Till dem gjorde jag en dippsås att doppa dem i. Det blev en hel massa spring rolls så jag hade både till matlåda idag samt får äta dem till middag ikväll också. Men jag klagar inte, de är supergoda. Vi drack god rosa drink till. Mums!

Ps, dessa spring rolls är friterade i rapsolja. De jag lagade i lördags var färska, dvs, inte friterade och såg ut såhär:



And if a double-decker bus...

...crashes into us
To die by your side
Such a heavenly way to die




Upp stiger solen, torkar bort allt regn

Snart flyttar vi...inte klokt. Vad snabbt det gick! Vi har bestämt att börja packa så snart allt är klart så vi slipper all packning i sista stund...i alla fall så kan man ju plocka ur allt ur bokhyllor och skåp som man inte använder.

Igår gjorde jag färska vårrullar. Det är jättegott, men gästerna verkade inte tycka det var lika gott. Haha! Inte maten heller för den delen. Körde på asiatiskt igår och det verkade inte riktigt gå hem. Gjorde kycklinggryta med kokosmjölk, vitlök, grönsaker och koriander. Men jag älskar det! :)

Nu ska vi spela lite WoW och sen ska Martin åka enhjuling.

Mossa mossa!

M&M - On the move



Okej, I know I look like a weirdo, men såhär glad är jag nu om man ska översätta det till en bild. Vi har precis skrivit kontrakt på en lägenhet. En trea, superfin, med balkong! Vi flyttar in i mitten av oktober. Helt sjukt så fort det gick. Vi hade sån jädra tur alltså. Den första visningen vi gick på och vi tyckte så mycket om läget och lägenheten...och så fick vi den...helt sjukt.
Vi är så glada nu!

Nu ska jag städa och röja lite, vi ska bjuda Martins päron på födelsedagsmiddag ikväll, eftersom Martin fyllde 28 i tisdags.

Hold your thumbs



Okej, nu håller vi tummarna allihop!

Och hårt ska de hållas!


Update:


Yesyesyes! Nu kan ni släppa tummarna, alla som höll dem!

Tiden


Oliver, i bebisformat

Ibland blir jag förundrad över hur fort tiden går. Jag blir rättare sagt ofta förundrad över hur fort tiden går. Jag kikade lite på gamla bilder på min brorson Oliver när han var bebis...han fyllde ju fem stora år nu den 3 augusti...känns som det var igår han var bebis ju... Och jag själv då...fyller 27 den 10 november...27...27! Var jag inte 19 nyss? Vart tar tiden vägen? Även fast jag tycker att tiden går enormt fort så tycker jag ändå, trots det, att jag hunnit med väldigt mycket på de åren som gått...bott i flera städer, gjort fina resor, jobbat med olika saker, pluggat...
Men det är på Oliver man ser hur fort tiden går på ett annat sätt.


My vacation lifestyle is not healthy



En ny dag, en ny bild...en ny dag och en fullspäckad dag...en dag av mathandlande och lägenhetskrånglande, pengadrömmande och hungrande, en ny dag, grå himmelsdag, ingenfrukostdag.

Egentligen är det bra att skolan börjar på måndag, då kan jag äntligen få lite rutiner igen...äta frukost varje dag, lunch varje dag och middag varje dag. Nu har det typ blivit noll frukost, knappt lunch och kanske någon middag...heldumt..jag brukar alltid försöka vara noga med alla målen. Men har man semester så har man..humhum..

Okej.
Idag ska jag i varje fall till stan och köpa lite asiatiska saker i asiatisk butik. Sedan bär det av till Ica, där jag ska handla grönsaker. På Hemköp får jag handla kycklingen. Får gå till olika butiker för de har olika priser överallt och jag är inte så rik. Haha! Blir ju motion, right? Ehm...

Lunch!


The pigeon-story



Jag har ju glömt att berätta hur det gick för duvbebisarna som bodde uppe på bjälken på vår balkong. En dag såg jag i alla fall att där var två bebisar. Jag hade hela tiden trott att det var en bebis.
Mamma och Pappa duva var där med jämna mellanrum och matade sina små och det var så sött att få se.
En dag började bebisarna vandra omkring däruppe på bjälken, mamma och pappa duva såg till dem och till sist en dag hade en hoppat ner på vår balkong, medan den andra var borta. De hade nog lärt sig att flyga. Den som hamnade på vår balkong låg under fåtöljen (som vi förövrigt ska slänga, dessutom är den helt nerbajsad med duvbajs..ni skulle bara se...man ser lite på golvet där vid duvan..) i ett par timmar. Den hittade en liten gren från boet som den lade sig på..trodde nog att det var boet...men sen kom nog Mamma och Pappa duva och hämtade den, för den har inte synts till sedan den dagen.

Hey, I'm going to...the system



Ja, mycket bilder blir det. Hoppas ni står ut. Hohoo!
Jag har inte sovit många timmar inatt. Har legat med magont, illamående och känt mig allmänt stressad. Tur att jag inte hade bråttom upp i morse, jag hade dött om jag varit tvungen att gå till skolan eller något sådant...nu kunde jag snooza hur länge jag ville. Sov dock inte så bra. Jag sover bäst på magen och om jag har ont i just magen eller är illamående så kan jag definitivt inte ligga på mage så då blir det på rygg och halvt om halvt på sidan...vilket gör att det blir ännu svårare att sova. Så...ja...tur att jag är ledig...
...ska förvisso åka in till Hötorget och leta efter en asiatisk livs-butik för att handla lite, samt kanske köpa nåt vin eller några cider on the system.
Fast, nu när jag tänker efter...så orkar jag inte åka till stan idag. Jag åker minsann till Farsta. Där har de både H&M och ett system(bolag). Ja...tar asiatiska livsen imorrn, när jag har sovit mer (förhoppningsvis...).
Fan vad jag ändrar mina planer hela tiden...kan aldrig hålla mig till vad jag sagt. Måste för övrigt städa the whole lägenhet och ta fram snabeldraken och skura golvet. Vill ha reeeent. Ska försöka få undan en massa smått bråte som ligger all over the place.

Vad ska ni pyssla med idag??

I'm writing alot of shit



Jag bjuder här på en bild till. Ja, en bild av mig själv. Hmm..

Jag är yr. Jag tror det kan bero på att jag inte ätit så mycket idag. Dumt dumt dumt!
Ska cykla iväg till visningen snart, ska möta Martin innan. Han kommer direkt från jobbet. Vi har hittat en annan lägenhet också, som vi ska be att få kika på någon dag. Den är något dyrare, men större.

Imorgon blir det staden eller Farsta, har inte bestämt ännu. Behöver lite prylar till middagen på lördag samt en ny mineralfoundation då min är nääästan slut. Och sminka mig, det måste jag kunna.

Näe..gud jag skriver bara massa skit. Kolla in arkivet istället, finns nog mer intressant där kan jag tänka mig...humhum...

Mossa!


SKY



Jag vill inte att det ska bli mörkare...jag vill ha solsken och vacker blå himmel...värme och vackra moln...

Idag ska vi på visning av en lägenhet. Imorgon ska vi också på en visning. På söndag ska vi också på visning...det är mycket visningar nu. Men det är roligt, man får drömma lite. Drömma om fler rum och ett riktigt förråd. Just nu har vi bara ett förråd i lägenheten...det är inte kul alls.

Näe...duscha och sånt.

Sad sad Malin?

Okej, dags att förbereda sig inför sänggåendet.

Det där lät vuxet.

Jag har fixat lite mer på kohuvudet och nu torkar det i köket...lite jobbigt att det måste torka mellan varje moment. Det är mycket kvar, men torka måste det, annars faller det bara ihop...
Jag ska fortsätta imorrn. Jag ska också försöka bege mig till stan imorrn. Måste till en asiatisk affär som säljer rispapper och massa kul sånt. Ska göra vårrullar till Martins födelsedagsmiddag. Ja, annat också, men bland annat vårrullar. Vietnamesiska givetvis.
Sen ska vi på en visning imorrn kväll också. Hold your thumbs.

Bjuder på en nattlig bild. Den är knasig, men det är kul med knasigt. Säg när mina bilder inte är lite knasiga?


Oh, Malin is sad..haha!

Preparing for the day



Jag har simmat och dödat en massa dummingar i Ghostlands idag.

Japp!

Nu är det väl dags att försöka göra lite nytta, har ett kohuvud som ska färdigställas denna vecka och så ska jag ju försöka få klar tavlan samt skissa...men vi börjar med det där sablars kohuvudet va? Måste blanda till lite mer tapetklister och sånt och när man kletat klart måste det ju torka så länge så det är lika bra att få det gjort.

Till middag ska jag se om jag kan kosta på mig lite sushi. Vi har god sushi här på torget.

Martin fick två grattis, det var snällt. :) Han fick två posterböcker av mig, med sci-fi och horror-posters och så fick han en lampa som man kan tända och släcka med handen, utan att trycka på en knapp. Lite lagom knasigt men ändå användbart. Sen fick han ett litet ägg som man vattnar och så kommer det en liten blomma sen när ägget kläckts och man skött om den väl.
Ikväll är han inte hemma så någon tårta blir det inte idag. Funderar på att laga någon middag tills imorgon istället. Vi får se.

Men gud så intressanta saker jag skriver idag. Man kan kika på bilden istället. Vad tycks?

28 today



Idag fyller Martin 28 år.
Stora pojken va?
Han ser lite busfinurlig ut på bilden, den är tagen i Göteborg för cirka 4 år sedan...shit vad tiden går.

Alla som hittar hit, skriv ett litet grattis till Martin. Då blir han jätteglad! :)

7 blogs

Ojojoj, jag har fått en till utmaning. Den här gången av...tadaa...Anna!. Igen! Anna är den enda som ger mig utmaningar och då är det klart att jag gör dem! Och hon hade nämnt mig som en av de bloggar hon läser dagligen och det är inte dåligt. Då blir man glad!
Utmaningen var alltså att lista 7 bloggar jag läser dagligen.
Jag har inte extremt många favoritbloggar men jag tänker lista några som jag gillar, fast jag kanske inte läser dem alla exakt varje dag. Dessutom läser jag knappt några "kändisbloggar".

Emelies fotoblogg är en blogg jag kikar in på nästan varje dag, har nog läst den sedan den var "tsunamiEmeliesblogg" tror jag. Hon utvecklas som fotograf och håller på att bli en stor sådan. Är kanske redan? Vackra bilder, proffsigt.

Wysteriias blogg kollar jag också nästan varje dag. Jag gillar hennes foton, modell som hon är. Fotobloggar är en favorit hos mig.

Malins blogg är en favorit för att hon är så enormt duktig på att göra fantastiska bilder. Sedan heter hon Malin också, det är aldrig fel.

Madde är en fin vän som bor i Göteborg och som jag lärde känna genom jobbet när jag bodde där. Hon är lite knasig och skriver som hon tänker och så är hon en vän så därför läser jag alltid hennes blogg. Hon har en fin hund som heter Dogge, min gudhund.

Hanna Fridéns blogg har jag läst länge. Mixar viktiga saker med humor och det gillar jag. Väldigt öppen och rak.

Brekis blogg brukar jag försöka läsa om jag orkar. Han är en tänkare, en författare, en filosof och ja...allt...han skriver långt om mycket och är väldigt påläst. Ibland orkar jag läsa allt, ibland inte. Ibland är det han skriver skitkul!
Breki är Martins kompis och därför också min kompis. Haha!

Annas blogg läser jag varje dag. Så duktig och kommer alldeles snart vara kändis i hela vida världen!

Det var sju!

Fast Jenny, Linda och Sophie får vara med också, för de är mina vänner!

Känns inte som det kommer gå, eftersom många på listan inte läser min blogg garanterat, men utmaningen kan ju gå vidare till de som märker att de är med!

Stuck in game

Nu har jag spelat WoW i tre timmar och har dåligt samvete...fan vad man fastnar i det där satans spelet. Jag spelar med min Warlock nu, min lilla Bloodelf som heter Blydette. Hon är duktig hon och smart. Dödar spindlar utav bara farten. Voidwalkern är en mycket bra medhjälpare. Yes. It is so.
Som sagt, dåligt samvete...för att jag skulle ju göra nytta idag. Glömde helt bort det inne i spelet...får ta nya tag imorgon. Ska i alla fall upp klockan 06 för att ordna med frukost och paket åt Martin, så då blir det en lång dag.

En bild till. Färgerna blev lite bleka när jag laddade upp bilden, men det är ju inte ovanligt att bilderna blir mycket sämre när man just laddar upp dem...men men...



Vad tycks?

A taste of me



Okej det här är ett smakprov. Jag har tagit en massa knasiga bilder...humhum...ja...det är sånt som jag gör när ingen ser. Vissa petar näsan..jag...fotograferar mig själv.
Fråga mig inte vad jag gör med munnen. Satt i varje fall med denna ett par minuter och pillade lite med den...tycker den blev najs. Lite åttiotalsrock över den får jag för mig. Hur som helst...aj lajk.

Vad tycker ni, alla människobarn?

Crazy ego-photos



Crazy ego-photos coming up!

Nu har jag sminkat knasigt och ska fota lite egobilder. Förra gången blev det vackert med röda läppar, idag blir det lite mer knas...lite som de tropiska fågelinspirerade bilderna som jag tog för ett tag sen.



One pysslingday



Sommar, sommar och sol...
Nja...grå himmel, kallt, regn på gång...vi får nog acceptera att sommaren är slut för i år och kommer igen om 9 månader ungefär...


Dagen erbjuder: Måla tavla, göra kohuvud, äta lunch (först på listan egentligen), kaaanske klä på sig, handla lite smått inför Martins födelsedagsfrukost i morgon, slå in paketen till Martin så han får öppna dem imorgon bitti.
Egentligen skulle jag åka till Farsta och handla frön och sånt till fåglisarna men jag vaknade för sent idag så det blir morgondagens projekt.
Skolan börjar den 25, på måndag. Verkar bli en enda lång infodag från 09-15 som det ser ut.

Nu sk jag äta rester till lunch.

Vad händer i er del av världen?

Rain has come



Nu är solen borta. Nu har regnet vunnit över strålarna.
Jag fortsätter drömma om ljuset och solen.

Idag ska vi till Oliver som fyllde 5 den 3:e augusti. Det var ju typiskt att det skulle regna idag, när man ska hålla på och åka buss och byta buss och bajs. Jag har ett paraply i alla fall, Martin har en bra regnjacka som han får ha.
Inatt var vi uppe sent och kollade på lägenheter på nätet. Vi vill ju flytta...nu är det två eller tre visningar vi ska på nästa vecka. Håll tummarna att vi gillar nån av dem (vi gillade dem från bilderna i alla fall, men verkligheten är ju alltid lite annorlunda) och att vi har råd att bjuda på dem trots att folk bjuder över...vilket de ju lär göra.

Mossa mossa! Trevlig söndag alla människobarn!

Allsång på Debaser



Igår var vi på Allsång på Debaser...shiiiiit vad mycket folk...vi stod i kön i en och en halv timme...sedan var vi inne...det var tråkigt inne på Debaser..alltså, det såg tråkigt ut. Gillade inte. Kändes skitigt på något vis. Jag och Martin köpte lite cider/öl/drink och så drack vi det med stort behag. Vid 12 började allsången som man skulle vara "i tid" till, klockan 21...ja..hmm...det var skoj att sjunga med i låtarna men det var alldeles för trångt för min smak och jag kom direkt på varför jag nästan aldrig går ut. Haha! Kisselissade en två, tre gånger för min blåsa är ju av den mindre varianten. Vi var hemma vid tretiden, då slocknade vi som falnande ljusstumpar.

Idag blir det slappardag med film, två sorters melon och chokladdoppade kaffebönor (kravmärkta, märk väl!).

Vad ska ni göra idag alla människobarn?


Lite mindre gnäll, fast ändå gnäll



Jag vill inte att sommaren ska ta slut. Jag vill fortfarande känna solen mot min kind. Jag vill se molnen glida förbi på den ljusblå himlen, regnet långt långt bort. Jag vill värmas och svettas. Kyla är något av det värsta jag vet. Det jobbigaste med vintern är trots det inte kylan...det är mörkret. Jag älskar de ljusa kvällarna vi har i Sverige om sommaren. Nu märks redan att det blir mörkare och det tycker jag inte alls särskilt mycket om..slasket och mörkret om vintern är de värsta på hela året...
Jag var ute idag och sprang 6 kilometer (vi säger att det var det)...och det var så fint väder och solen värmde och det klibbade på armarna av svetten som blev när jag sprang. På vintern är det inte alls lika trevligt att gå ut i skogen...
Apropå det..eller inte...så har min kondition blivit jättemycket bättre nu i sommar när jag cyklat flera mil i veckan. Det känns i alla fall bra.

Gnäll, gnäll!



En lite ruffigare bild får starta dagen.

Jag känner mig jättestressad och egentligen vet jag inte varför...eller..jo...mycket stress inför tjejmilen, komma runt där i år igen...det känns som det blir för mycket tävling över det hela...jag satsade förut bara på att komma runt på under en och en halv timme och var nöjd så men nu börjar allt liksom bli allvarligt plötsligt. "Snart kommer det gå snabbare och snart kommer det bara ta en timme...bla bla bla..." Jag vill inte springa tjejmilen om det ska vara press på tiden. Jag skiter i tiden. Jag springer en mil och är liksom nöjd med det...eller? Är tiden viktigast?

Sen börjar skolan om en vecka ungefär, det stressar också upp mig. Dessutom vill jag få klart tavlan nån gång och hinna skissa klart allt som ska skissas klart...det kanske inte låter mycket men för mig är mycket på en gång stressigt...

Nu ska jag i alla fall försöka äta upp min frukost och sen ut och springa...yihooooo va kul.....not.
Måste efter det städa hela lägenheten, det är inte heller det roligaste.

Gnäll, gnäll!

Broken guitars - sad songs are played



Nu har jag sett Ghostwhisperer och kan alltså vara nöjd för den här veckan. Funderar på att spela lite mer WoW men vi får se hur det blir med det ikväll.

Idag var vi till stan och hämtade våra gitarrer som vi hade lämnat in, men de var tydligen ganska ohjälpligt trasiga så det blidde en lite ledsam hemresa med fina trasiga instrument. Vi tänker ha dem på väggen när vi flyttar till större sen. Får helt enkelt bli prydnader av dem. Bättre det än att slänga dem i alla fall.

Jag märker att bilderna i mina inlägg verkligen följer mönster. Har jag precis fotat egobilder följer en ström av egobilder på bloggen också, har jag precis fotat en massa natur...ja...då följer en hel massa naturbilder därefter...jag har oftast bara bilder i inläggen för att det är kul med bilder, de behöver inte alltid spegla innehållet i inlägget. Det tycker inte jag gör så mycket, bilder är alltid kul!


Utmanad...igen! Wooo!


shiiit, kolla uppnäsan jag fick på den här bilden...jädrar i hellskotta

Jag fick en utmaning av
Annasötis.

A is for age:
26
B is for booze of choice: drinkar av alla de slag...och mousserande vin.
C is for career: jag studerar till bildlärare på Konstfack...ingen kärriär ännu.
D is for your dad's name: Pratar helst inte om min pappa på bloggen.
E is for essential items to bring to a party: Om man är bortbjuden, kanske en gåbortpresent, annars ett gott humör och sprit om det inte bjuds på.
F is for favourite song at the moment: Mad World.
G is for favourite game: TP
H is for home town: Stockholm
I is for instruments you play: No instruments what so ever...jo vänta...jag är en hejare på mungiga!
J is for jam or jelly you like: Allt med svarta vinbär.
K is for kids: Jag gillar barn, inom släkten.
L is for living arrangements: Bor i en tvåa i Sharpnude med Martin och fåglarna. Men vi letar bostadsrätt.
M is for mother's name: Ann.
N is for name of your crush: Martin såklart.
O is for overnight hospital stays: När jag var liten var jag på sjukhus en del...men hur många...vet inte..ett par stycken sådär.
P is for phobias: Höjdskräck, klaustrofobi, vattenrädsla (djupt vatten), bara fötter på gräs, mm. mm.
Q is for quotes you like: I am forever black eyed, a product of a broken home. (Placebo) Lite depressing kanske. Haha!
R is for relationship that lasted the longest: Med Martin, my one and only..7 år nu i sommar.
S is for sartorial style: Oh - my - god...jag har ju ingen stil...gillar kjolar, långa kjolar, klänningar och svart, lila, rött...
T is for time you wake up: Ledig: Efter tio. Skoldag: 06.45.
U is for underwear: No thongs in sight. Mjuka gosiga hederliga trosor ska det va. Men mönster och sånt är kul.
V is for vegetables you love: Säger som Anna, selleri går inte lika bra som tomat. Jag har så många favoriter men selleri är faktiskt inte gott. Inte sparris heller.
W is for weekend plans: Fredag blir det Allsång på Debaser om vi får plats, lördag slödag, söndag kalas hos brorsonen Oliver som precis fyllt fem. Kanske också en lägenhetsvisning...vi får se vad som hinns med.
X is for x-rays you'vel had: Minns inte om jag blivit röntgad någon gång..
Y is for yummy food you make: All mat jag gör blir oftast väldigt smarrig.
Z is for zodiac sign: Skorpion.

Okej, hoppas att de jag utmanar läser det här...Sophie, Madde, Jenny och Linda

Old Lunar-diary

Jag letade efter en receptsamling till mamma som jag sparat på datorn, när jag kom över en del gamla dagboksinlägg som jag skrev när jag var medlem i ett community vid namn Lunarstorm. Vet inte om någon är bekant med det communityt, men det är väl mest fjortisar där nuförtiden...i alla fall..jag skrev ju så mycket på den tiden...enormt mycket...många ord som strömmade ur mig, jag funderade som en dåre...shit...och bara för det tänkte jag att jag skulle dela med mig..av en nittonårig Malins tankar en eftermiddag i juli år 2001...

here we go:


"Mellan mina öron, inuti huvudet, finns något som kallas för hjärnan. Den är ett slags svampliknande ting som genom elektriska impulser och annat tar emot och skickar signaler från kroppens alla hörn...Men den slutar aldrig att förvåna mig. Trots att det låter enkelt, är det så fasligt svårt och jobbigt att förstå dess arbete och varför den ibland gör en så arg...och ibland glad.

Idag har jag gått omkring med en enda låt på hjärnan hela dagen, och den har jag inte ens hört på flera veckor. Eller mer. Det gör detsamma vilken låt det är för det är så nästan varje dag. Nya låtar...som sitter där någonstans i någon del av hjärnan och gnager. Ibland är det bara en viss sekvens ur en låt...kanske bara ett ljud eller ett gitarrsolo eller något annat. Sitter där i hjärnan. Hur kommer allt egentligen in där? För skulle jag försöka skriva ner allt jag kan komma på som finns i min hjärna skulle inte papper o penna räcka till, eller en dator heller för den delen. Jag skulle få sitta vaken dag och natt i flera decennier för jag kan inte ens föreställa mig hur mycket som lagrats därinne genom mitt liv.
Personer man inte träffar längre finns alltid kvar, gamla lärare från lågstadiet som man fortfarande minns namnen på, den där godisen man hittade på golvet i sitt rum när man städade när man var sju år...Eller när man var på landet och samlade små grodor i en stor hink...så det myllrade av smågrodor i hela gräsmattan o mamma blev arg. Eller när man började gymnaiset, första dagen. Så nervös man var då. Satt där i matsalen o ojade sig o hade ont i magen. Eller när man blev kär för första gången o trodde man skulle dö av kärlek. Sedan kom man på att man inte alls var kär...som vanligt. Utan man bara bråkade med personen som man inte kände...Var ovän med någon man inte kände...ganska lustigt ändå...Eller den där äckliga tacosen vi fick i matan när jag gick i femman. Jag minns så himla mycket och det vore faktiskt kul att kunna skriva ner allting, men det är ändå en svår uppgift...
Jag minns den allra första dikten jag skrev...och den allra första berättelsen jag skrev...och jag minns att jag och min kusin brukade samla sniglar i våra cykelhjälmar när vi var små. Stora, tjocka sniglar...:)
Småsaker, men de betyder så oerhört mycket...för mig. Och tänk så mycket jag kommer att minnas senare i livet då jag levt ytterligare 20 år...Vad jag kommer att tänka på då och vad jag kommer minnas mest. Vem jag kommer minnas mest. Vem.

Hjärnan är ett svampliknande ting mellan mina öron, inuti huvudet. Jag har en sån.

Egentligen vill jag bara vara glad, men glädjen skulle ju egentligen inte kunna existera utan sorg och tråkigheter. Egentligen. Så kanske för att få uppleva det glada, måste jag stå ut med en hel del tråkigheter också. Det kanske är så det skall vara, ett evigt cykliskt förlopp...?

Just nu önskar jag...jag önskar...önskar...Äh, ingen idé, det slår ju ändå aldrig in. Jag vet inte hur många gånger jag önskar varje dag. Kanske borde sluta önska...

Tänk att få vara en vild fågel, med sina vingar fara vart än man ville och se hela världen. Och flyga bort...bort...Det enda jag kan göra nu är att trolla. Jag trollar...trollar mig själv...BORT!"

The one-wheeler



Nu har jag kommit hem från ett besök hos min mor. Vi pratade, åt mat och så fick jag kaffe och lite choklad. Cyklade dit och hem så 1,6 mil rikare är jag nu. Imorgon blir det 6 km jogging in the woods, inför tjejmilen.

Martin är knasig. Han har skaffat sig en enhjuling. Han hade en gammal enhjuling sen förr, men igår köpte han sig en sprillans. Nu är han ute och övar, med hjälm och allt. Knasiga pojke! :)
Kanske kan fota någon dag. Ja! Haha! Vi ska ju ha fotosession snart har jag bestämt, kanske kan kombinera med enhjulingsbilder då också.

Jag fann ett halsband

Inatt eller i morse, minns inte exakt, drömde jag att jag hittade ett sådant där "Best friends"-halsband som någon hade slängt. Först hittade jag den ena delen och tänkte att någon blivit arg på sin bästa vän, men sen fann jag även den andra delen. Då förstod jag inte alls. Tänk om de blivit arga på varandra och glömt bort den vänskap de hade...
Tyckte det var så synd. Jag tror jag tog hem halsbandet och tvättade av det.



Transformers-aliens och alienstenar



Stackars er...bara massa egobilder...tur att jag inte har många som läser min blogg. Men ni som gör det, hoppas ni inte får kramp av alla egobilderna. Haha!

Fick lust med värsta fotosessionen nu...måste höra med Martin om vi kan ta coola bilder någon dag.

Jag har idag gjort lite ärenden, duktiga jag.
Nya akrylfärger till målandet, samt present till Oliver som fyllde 5 den 3 augusti och som vi inte firat ännu. Vi är bjudna dit på söndag så då får han sin present. Hoppas han gillar den. Jag tyckte den var rolig i alla fall. Haha!
Jag var på väg att köpa en bil från filmen "cars", en med lyftkrok på flaket...när jag gick omkring med den i butiken och kikade på andra saker så hade den bus för sig hela tiden och lät högt. Den pratade och brummade. Jättejobbigt. Undrar om folk trodde att jag gick omkring och lekte med den. Jag fick den inte att sluta så jag ställde ifrån mig den och köpte en annan sak.
Jag hittade värsta roliga gubbarna, aliens som man kan göra om till andra saker. Den jag köpte kan man göra om till en vattenpistol, men det fanns sådana man kunde göra till kikare och andra saker också. Sånt gillar jag. Lite Transformers-aliens. Dessutom får han Alienstenar, av samma märke. Man slänger ner stenarna i vatten och då löser de upp sig och ut kommer små aliens. Riktigt ballt.
Oliver samlar på Pokemon så han får en liten Pokemonboll också, för såna vet jag att han gillar. De där små figurerna...

...ja...jag kommer bli jättejobbig förälder som köper presenter till barnen för att jag själv vill leka med dem.


Ego before I go-go



One more egopick before I'll go to bed.
Hope you like. Hihi!

Nejmen, vad tycks?
Är det något som jag är riktigt nöjd med när det gäller mitt utseende så är det nog håret, i alla fall är det väldigt fint i perioder...och så munnen...gillar min lilla runda mun. Tur det är nåt man gillar med sig själv. Haha!

Nu är det nog dags för sängen trots allt, ska försöka bege mig till stan imorgon och vill in tidigt innan alla människor strömmar till och täpper igen tunnelbanan. 09.00 är det tänkt att jag ska vakna imorgon. Haha, sure baby!

Showing myself to you



Visar en av bilderna jag tog idag. Egodag idag, slödag idag, målardag idag. Försöker stressa klart Martins mammas tavla av Sandra som jag ju började på för ett par månader sen...har inte haft ork sen dess och nu blir den nog inte klar heller, för jag är för stressad och det blir bara fel...får se om jag hinner, men troligen inte.

Ska klä på mig och slå in Sandras presenter nu...

Ha en trevlig kväll alla människobarn!

Back to life


Vid Lafsen, förra veckan

Jag sitter och kikar på de knasiga självporträtten jag nyss tagit. Det märks att Martin börjat jobba idag, jag kan fota egobilder utan att någon kan se...back to vardagen med andra ord.

back to life
back to reality

Jag har inte ritat något ännu...bestämde mig för att skjuta på det till morgondagen...idag blidde det mest foto och slöande..så som det måste få vara ibland.

Vad gör alla? Har skolan börjat, har semestern tagit slut?

Not missing Winter



Faen vad färgerna på bilderna bleknar när man lägger upp dem...trist...i alla fall..en till bild från Öregrund. Det regnar ju här hos mig i den stora lilla staden Stockholm. Idag är en slödag för min del. Jag ska försöka rita en del grejer till en grej och ikväll ska vi till Martins syster som fyller 17..eller hon fyllde i fredags men har inte haft tid att bli firad förrän idag...tonåringar...haha!

Jag har nästan exakt två veckor kvar av mitt sommarlov nu. Börjar skolan igen den 25 augusti. Just nu har jag inte extremt mycket lust att börja igen, man blir lätt van vid ledighet, men det blir säkert bra när jag väl har börjat. Har ju en del att se fram emot detta år, tror jag. Då pratar jag inte om vintern...blääää...

Nu är det dags för någon slags lunch.

Wishing well



Nu ska jag bege mig mot badrummet, tvätta håret och sedan sminka mig lite. Huden i ansiktet är på topp just nu, så sminket blir bra. Det är likabra att njuta av den fina huden för om ett par dagar kommer den vara knögglig och torr och knäpp igen...
Funderar på om jag ska våga ha mina nya brallor, the clownpants, idag. Vi får se. De är så höga i midjan så man kan inte ha vadsomhelst upptill. Nåja..löjliga problem.

Önskar det vore varmt och sommar igen...igår hade vi tur med vädret, kolla bilden ovan liksom.

Här är det höst



Jag är helt chockerad över det fina vädret vi lyckades finna i Öregrund. Solen sken, himlen var blå, det var sommar.

Nu är vi hemma igen och här är det höst.

I am bidding on myself!



Jag bjuder på mig själv...vad ovanligt va?

Ikväll jobbade jag ett par timmar. Kändes bra, hoppas de ringer mer. Skönt att få in en extra peng ibland. Efter jobbet, klockan 22, mötte Martin mig vid t-banan och så åkte vi in till Medis där vi satte oss på en bar och drack vin/cider innan vi lyssnade kort på Kleerup. Sedan åt jag en gyros med bröd och gick på en äcklig offentlig toalett som man fick stå upp när man kissade på och det fanns inget toalettpapper..inte najs...alla tjejer vet hur det är.

Nu är det en ny dag/natt och snart ska jag vandra mot sängen. Imorgon blir det troligen en utflykt till Öregrund...vi får se...inte helt spikat ännu.

När jag var liten och var på landet om somrarna så brukade jag leka med alla bebisgrodor som hoppade över vägen. Jag försökte rädda dem för de blev ju överkörda på grusvägen, dumma grodor...men de vandrade ju till sitt nya hem och inte kunde väl de veta vilka faror som lurade på vägen...jag älskade de där små söta minigrodorna..och paddorna med för den delen..min bror däremot...han brukade stoppa paddor i fickorna på badrocken när han cyklade hem från Lafsen, sen hade vi race med dem i poolen (sån där blå man hade som barn)...stackars paddor. Men vi släppte dem sen. Smågrodorna också såklart!
Men i alla fall...när jag och Martin var vid Lafsen nu så var där små sådana grodbebisar som hoppade över stigen...och jag var tvungen att gosa (nåja...) lite med dem...och fota dem...dock var de ju så små så det var svårt att ta bilder...men här är en:


This is the frog song!


Vi kom, vi såg...Lafsen


jag ser ut sådär....

Ok, so it was tråkigt väder och det regnade...men vi åkte i alla fall till Lafsen och kikade. Vi badade inte...det har ju vart mysigt, men vädret var liksom inte lika mysigt som tanken.
Det var kul att se lilla Lafsen igen och jag tyckte inte de hade gjort om så mycket, förutom att bryggan var annorlunda.

Idag tänkte vi åka in till stan...det är ju nåt 080808 på stan...känns ju lite löjligt, men vi ska kika snabbt. Sen ska jag jobba 16-22 ikväll så det blir en snabb stadsvisit för min del. Don't want no stress.

Vad gör alla?


Mot Lafsen



Nämen...en till blombild...vad förvånande...

Idag ska jag och Martin åka på bilutflykt till Rasbokil. Jag hoppas att vägen fortfarande sitter som etsad i minnet, men annars har vi ju vägkarta.
När jag var liten brukade jag spendera somrarna i Rasbokil och bada i en sjö man kunde gå till som hette Lafssjön, men vi kallade den Lafsen. Jag har länge varit sugen på att åka dit och se hur det ser ut nuförtiden...så det ska vi göra idag. Wohooo! Men då måste vi åka nu så att tiden inte rinner iväg för oss.

Vad ska ni göra idag, förresten?
Puss på alla människobarn!

Morgonstund har mardröm i mund



Morgonstund har guld i mund.
Inte.
Inatt var vi uppe sent, vilket ju resulterade i att jag vaknade 12 och hann drömma två olika mardrömmar innan jag vaknade. Det var inte alls särskilt trevligt, så jag kramade på Martin för att se så allt var bra och så gick jag upp. Inte sova mer. Inte.

Idag är det bättre väder, 20 grader och molnigt, men inget regn ännu. Idag blir det jogging in the woods. Fast senare, för jag måste få i mig någon lunch och vila magen lite, men sen så borde jag vara fit fort fight...eller nåt...kommer ju säkert dö efter 2 kilometer...

New eyeshadow and flying on bluebell



Alltså, vi har fortfarande inte kommit iväg. Vi väntar på en buss mot Farsta istället för stan för vi kom på att det vore lite trevligt. Så...nu har jag sminkat mig och klätt mig nästan klart. Har jeans och nattlinne så något saknas ju..

Jag hade tänkt kika på lite smink på MUS också, i Farsta. Är sugen på något nytt där och orkar inte vänta på att jag träffar min kompis från Uppsala så hon kan ge mig rabatt. Skiter i rabatten for now helt enkelt. Är mest sugen på en ny ögonskugga. Får se vad det blir sen.

Vad tycks om bilden? Tagen i Sälen den med, vart annars?

Mot stada


Jag begrundar min vita axel och dess fräknar?

Idag är det regn igen...jag som trodde att det skulle fortsätta vara sommar ett tag till...dessutom skulle jag ut och springa, eftersom det ju är dags för Tjejmilen snart och jag vill hinna träna ett par gånger till innan dess...men i detta väder går det ju knappt. Solen, vart tog du vägen?

Nej, det får istället bli shopping idag. Vi ska köpa present till Sandra som fyller år i helgen. Så, mot stada it is.

Nu grönskar det i Malins blogg



Nu börjar jag snart få slut på blombilder från Sälen. Haha! Många blev det, men jag är så nöjd med dem. Jag ska försöka skicka iväg några till Crimson och framkalla och sätta i ramar. Har en del ramar som står och väntar på att få användas här hemma. Sen är jag så glad över bilderna för att jag så länge velat fotografera just sådant som svensk sommar innehåller, dvs grönskan och blommorna som ju är en så stor del av Svensk Sommar. Nu har jag en del sådana minnen att rama in...inte dumt alls tycker jag.

Min bror har nyss varit här, ja hans tjej också då såklart. Vi åt lite mat och så fick jag och Martin fem stycken olika polkagrisstänger från Gränna, där de varit i sommar. Jag smakade på en som hette hallon-salt och den var supergod. Saltlakrits är ju en stor favorit hos mig...shit alltså...det är så enormt gott med saltlakrits. Och Pantteri från Finland, mintlakritspastiller, med en panter på förpackningen om jag inte minns fel. Tjärtabletter är inte så dumt det heller.

NU ska jag spela WoW!

Busmusblomsdans



En ensam liten blomma, växte vid ett hus.
En ensam liten blomma fick besök av en mus.
Musen sa "hej på dig"
Blomman sa "vill du vara vän med mig?"
Sedan den dagen
Kliar blomman musen på magen
Och de busar och dansar tillsammans
I en busmusblomsdans

SKALS - that's my name

Ingen tycker att mina blombilder är fina...buhuuuuuu.

Haha.

Jag satt och kollade lite på mitt efternamn, då det är ett ganska ovanligt namn...och jag visste att det kom från en liten by som heter Skals på Jylland i Danmark (jag har danskt påbrå, farfar därifrån). Kollade på Wikipedia och det bor ca 1. 797 personer där. Eftersom det står på danska har jag lite svårt att förstå det som står men det verkar som det finns en slags folkhögskola där också.

Det är kul att se vad man har kopplingar till. Jag har ingen som helst kontakt med någon släkt i Danmark, även fast jag misstänker att jag har en hel del där...jag har bara kontakt med en annan Skals nuförtiden, det är min bror. Jag satt en dag förut och kikade på Facebook och där fanns det massor av Skalsar i hela världen, rätt många i USA. Kanske man ska skicka iväg ett mail och fråga ut dem lite. Kanske är jag släkt med fler av dem?

My Skals is mine!

A dream of changing the seasons

Okej, since det är sommar och vädret nu verkar börja likna sig vid riktigt svenskt sommarväder...så försöker jag hålla humöret uppe med blombilderna jag tog i Sälen.
Dessutom påminner de mig om den trevliga lediga sommar jag haft hittills. Förutom en månads jobb i juni då alltså. Men jag har ju varit ledig i ett par veckor nu och stormtrivs. Känner inte alls för att gå till skolan den 25. Har ju som tur är ett par veckor sommarlov kvar att försöka ta vara på. Det är också en konst, att kunna ta vara på sommaren så att den inte bara rinner ur händerna på en.
Hösten är väl okej, våren är bra, sommaren är favorit...men vintern...sorry alltså vintern...jag gillar dig inte. Jag kan tänka mig att ha vinter 1-2 månader per år så att alla vinterälskare ändå kan få lite skidåkning eller vad det nu är som lockar så med iskyla och slask...sen vill jag ha ljumna brisar, solstrålar, ljusa kvällar.....blommor.



My stomach is killing me

Vaknade 09.35 av att jag hade så nedrans ont i magen, övre delen av magen. Gick på toa, trodde att jag skulle behöva spy...satt där och väntade i en halvtimme. Sedan gick jag tillbaka till sängen och tänkte att jag försöker somna om så kanske det gått över sen när jag vaknade.
Jag vaknade 12.00 och då gick jag upp. Jag har fortfarande ont i magen, men det är mest ömt nu, inte sådär som det var tidigare. Känner mig liksom sjuk..som om jag har nåt skit i magen...
...och vi skulle ju ha städdag idag...vete fan om jag orkar städa om jag mår såhär...en bra ursäkt för att skjuta upp städningen med andra ord.
Fast lite får Martin göra så tar jag min del en annan dag.

Igår var vi till Martins kompis Marika och hennes kille och det var jättetrevligt och surisen i mig blev lite gladare. Innan vi var där gick vi lite i Västermalmsgallerian och kikade på presenter till Martins kusiner som fyller år (eller egentligen inte...lång historia) imorgon. Då hittade Martin ett par skor på rean och så köpte vi lite chokladdoppat tunnbröd till Marika, som vi ju var hos på kvällen sen. Man måste ju ha med sig gåbortpresenter.

Nu ska jag gräva fram något att få i magen....det är lite tomt på mat här hemma så troligen måste vi handla innan det går att få i sig något.
Undras om man får äta glass till lunch? Haha. Näääääeeeeeee!

Och nu får alla se min favoritbild från Sälen. Jag är så nöjd med den här, tycker den blev så dramatisk. Vad tycker ni?


I don't want to be a suris

Mossa mossa. Idag är jag inte på så bra humör och känner mig mest sur. Hoppas det går över och blir bättre för vi ska bort i kväll och då har jag ingen större lust att vara på surishumör.

Förresten, har ju glömt att säga att vi ju såg The Dark Knight på bio i Göteborget. Den var braaa! Yes! Dock tänkte jag ganska mycket på att Heath Ledger is gone och att hans rollprestation fan är värd en stor fet oscarsstatyett. Det tråkiga blir ju då att han inte kan vara där och ta emot den.

Bjuder på en till blombild, den har jag lekt lite med.
Hoppas alla är glada och inte surisar idag, som jag.