Lördagsäventyr med en bortsprungen hund som var en katt?

Det är söndag.

Igår var det lördag.

Då skulle vi gå till affären och handla (ja, visst, jättefestligt va?) varpå vi finner en jack russel terrier utanför Ica, irrandes där. Den verkade nervös och folk tittade och stannade och pratade med den. Vi tog lite mer ansvar för den här bortsprungna hunden som inte ens hade ett halsband och bar bort den till djursjukhuset som ligger nära, där de försökte lista ut vem som ägde den genom att söka på numret den hade i örat.
Det gick inte vidare bra, så vi tog med hunden till Martins pappa, där vi ringde polisen. Martin sa "vi har hittat en liten bortsprungen hund". "En jack russel?" frågade polisen då. Så lämnade Martin numret så att de som anmält hunden försvunnen fick ringa upp oss. Det visade sig att hundägaren bodde granne med oss och vi tog med den dit eftersom vi ändå skulle hem.
Han som ägde hunden förklarade för oss att hans hund, Tyson, är som en katt. Han springer fritt ute. De hade varit och handlat på Konsum och han hade sagt till Tyson att stanna där medans de handlade men Tyson hade lust med annat, så han tog en promenad under tiden de handlade. Det var alltså under hans lilla promenad vi fick syn på honom och "rövade bort honom".

Ja...men som tack för "hjälpen" blev vi inbjudna på pizza och vi satt där i köket och jag kände mig väldigt malplacerad. Det var ett trevligt gäng men det kändes väldigt konstigt det hela.
Det visade sig att de var "renlevnadsmänniskor" eller vad man kallar det, som bland annat letar mat bland soporna, som människor slängt. Exempelvis matbutiker.
Ja, vi människor slänger väldigt mycket saker som fortfarande går att äta. Detta tog de tillvara på. De hade bland annat funnit 10 burkar pesto nyligen.

Där vi bor finns det en hel del sådana här "hippietyper". Vi har en kille som bor i skogen, han har varit med i Outsiders. Dessutom har vi en hel del nudister och naturister, även de har varit med i Outsiders. Martin misstänkte att han sett våra grannar i Outsiders också, sopletaravsnittet, men jag minns inte om det var precis dem det handlade om.
Nåväl, med tanke på min pälsdjursallergi gick vi hem vid niotiden för att jag skulle kunna andas igen.

Det var i alla fall ett äventyr kan man säga. Eller vad skulle ni kalla det?

Kommentarer
Postat av: Sassy

tack så mycket:)



Haha, vilka roliga grannar ni verkar ha! Det kan vara så kul med udda typer:) Min kompis har ett par kompisar som inte köper mat, utan letar i soporna utanför Hemköp. När min kompis är hemma hos dem på middag är hon jämt rädd att hon ska bli magsjuk, men hon har inte blivit det än så länge!

Postat av: Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

mensen kom idag så nu känns inte psyket lika labilt som igår men nu är det ju mensvärk i hela underredet som gäller istället..haha..aldrig får det vara bra.



Ja du, vi har ju inte fått jättetillåterlse att ta bort handfaten av hyresvärden men inte nejnej heller..

2009-01-11 @ 15:39:01
URL: http://pyttis.blogg.se/
Postat av: Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

mensen kom idag så nu känns inte psyket lika labilt som igår men nu är det ju mensvärk i hela underredet som gäller istället..haha..aldrig får det vara bra.



Ja du, vi har ju inte fått jättetillåterlse att ta bort handfaten av hyresvärden men inte nejnej heller..

2009-01-11 @ 15:40:33
URL: http://pyttis.blogg.se/
Postat av: Anonym

nu har vi frågestund på bloggen, fråga på nu!

ha en bra dag!

2009-01-11 @ 15:51:27
URL: http://mayraochida.blogg.se/
Postat av: Tess

Oj vad konstigt. Måste kännts jättekonstigt.

Stackars hund tycker jag, kunde ju blivit påkörd!

2009-01-11 @ 17:34:11
URL: http://egowar.se
Postat av: Olessia

härligt att det slutade lyckligt för hunden

2009-01-11 @ 17:43:54
URL: http://nenno.blogg.se/
Postat av: Tina

Hoppas pizzan var nybakad och inte upphittad i en container =) Bara skämt. Såg faktiskt ett program om garbageeaters (fast från england) för inte så längesedan. Intressant. Och märkligt vad mycket saker vi slänger som inte borde slängas egentligen.



Vilket skojigt område du verkar bo i, kul med olika slags människor med olika värderingar.



Goa människor ni är som tar ert ansvar när ni hittar en lös hund. Bra!

2009-01-11 @ 19:06:22
URL: http://trueborn.blogg.se/
Postat av: barbro

Hade de hittat pizzan också?

2009-01-11 @ 23:08:24
URL: http://babs.blogg.se/
Postat av: Sofi

Här kommer en utmaning till er som bloggar =) Jag har nämligen framställt 20 frågor, ni hittar dom i min blogg.. Kopiera dessa 20 frågor till din egen blogg och besvara dom där.. Så får både jag och dina andra läsare veta lite mer om dig!



2009-01-12 @ 10:15:13
URL: http://beciell.blogg.se/
Postat av: Sassy

Haha, vilken tur!

Men lite konstigt att de bjöd er på pizza? För den var väl köpt och inte hittad? Hihi...

2009-01-12 @ 10:21:46
URL: http://eurotrash.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback